|
|
Stranica: 58/64.
|
[ 1580 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
buenos aires
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 03 kol 2021, 07:54 |
|
|
Gledao malo vesti vezano za njih juče. Stavovi su im da Bog sačuva. Po neki grafit, "aj ti ovamo", "vi onamo". Levičarska balavurdija i večiti sprej fantomi. Moguće na nečijem džeparcu.
|
|
Vrh |
|
|
buenos aires
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 03 kol 2021, 14:08 |
|
|
Citat: Vreme je za objedinjavanje antinacionalističkih snaga
Vojvođanski klub poziva na objedinjavanje svih građanski i antifašistički opredeljenih organizacija i pojedinaca u cilju organizovanja otpora diktaturi i ubrzanoj fašizaciji našeg društva.
Povampirenje velikosrpske ideologije, uvijene u narativ o „srpskom svetu“, kojim upravlja korumpirani autoritarni radikalski režim Aleksandra Vučića, a u promovisanju nacionalizma mu sekundiraju Srpska pravoslavna crkva, Matica srpska, takozvana opozicija i još provincijalno-šovinistička intelektualna elita, Srbiju stavlja nasuprot čitavom demokratskom i progresivnom čovečanstvu.
Ukoliko se ne organizujemo i odlučno suprotstavimo pogubnom velikosrpskom projektu, Srbija će – brže nego što to mnogi misle – završiti u novim sukobima. Nacionalistička politika nezamisliva je bez stalnog proizvođenja konflikta, jer ova nazadna ideologija može da preživljava samo u sukobima i nasilju.
Srbija se mora okrenuti sebi, svom razvoju i demokratizaciji. Vojvodina je bila prva žrtva nakaznog velikosrpskog projekta, u Vojvodini mora da se formira jedinstveni front protiv velikosrpskog nacionalizma, zasnovan na autentičnim idejama vojvođanskog antifašizma svih njenih nacionalnih zajednica. Ne postoji „srpska Vojvodina“, postoji naša Vojvodina, Vojvodina svih njenih građana!
Vreme je da se Vojvodina okrene sebi i napravi bilans, posle više od 30 godina provedenih u nacionalističkoj i hipercentralističkoj Srbiji. Vojvodina je danas ponižena i opljačkana kao nikada u poslednja dva veka svoje istorije. To poniženje Vojvodina vam neće ni oprostiti ni zaboraviti. Vreme je da Vojvodina kaže odlučno i hrabro „ne“!
Pozivamo istinske opozicione grupacije i istinsku društvenu alternativu da se jasno ograde od velikosrpske ideologije i putinovskog režima. U takve grupacije svakako se ne ubraja desničarska, neofašistička i pravoslavno-litijaška tzv. opozicija, kao i njihovi petokolonaši u Vojvodini, koji su na istom zadatku kao i režimski kriminalci. Takva „opozicija“ je najveća podrška režimu u Beogradu u sprovođenju genocidne ideologije tzv. srpskog sveta. Takva „opozicija“ izgleda baš kao da ju je sam Aleksandar Vučić napravio za svoje potrebe.
Vojvođanski klub poziva predstavnike demokratskih država da obuzdaju velikosrpski nacionalizam. Ovaj put, da ga obuzdaju na vreme i da ne ponove fatalnu grešku iz devedesetih godina prošlog veka. Razvijeni svet tada je zaspao na lovorikama rušenja Berlinskog zida, dok im je u dvorištu velikosrpska politika pripremala genocid. Pozivamo ih da nas uvaže kao građane Evrope!
Vojvođanski klub je otvoren za sve organizacije i ljude koji baštine tradiciju građanskih i antifašističkih vrednosti. Na današnji dan, kada je 31. jula Vojvodina, voljom samo svojim političkih predstavnika, konstituisana kao istinska autonomna pokrajina zahvaljujući antifašističkoj borbi za slobodu svih njenih naroda i narodnosti, pozivamo vas da nam se pridružite u borbi! „Ako ne mi, ko? Ako ne sad, kad?“
Na žalost, vremešni Titini omladinci i šupak sekcija u svojstvu levog podmlatka nisu prelazak na nešto bolje od masnih šubara i noževa u zubima. I dalje sam pri stavu da treba očistiti Beograd od kvazipolitičke elite, pa se neće talasati ni sa regionalizacijom. To vojvođanerstvo je promašena i izlapela priča s početka 2000-ih.
|
|
Vrh |
|
|
Tankosic
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 03 kol 2021, 15:00 |
|
|
Ovo je fake pokret, ne postoje autonomasi, samo 10ak placenih ljudi koji su inkognirto manje vise kako virtualno tako i u realnom svetu, dakle na nivou nezavisnosti Istre npr.
A Canak je UDBIN penicilin za njih.
_________________ Srbija je vazda ratovala protiv najjacih imperija, Otomanska, Austro Ugarska, Hitlerova Nemacka, NATO pakt.
A njene komsije, najveca imperija protiv koje su ratovali, je Srbija.
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 03 kol 2021, 15:15 |
|
|
Lepa je Vojvodina. Iako sam život proveo okružen brdima i planinama, ima nešto u toj ravnici što me privlači. Kad sam se prvi put vozio uz Frušku Goru, nisam mogao da verujem koliko me je to podsetilo na uspon između Bugojna i Kupresa. Isti šumoviti ambijent, iste krivine, čak sam uočio i ozidanu česmu potpuno istu onoj koju pamtim na prevoju Koprivnica. Samo sam čekao da odnekud iskrsne Titina vila slična onoj na Koprivnici, ali je nisam uočio. Slično je i sa Semberijom, kad se vozite njom, kao da ste već stupili na tlo severne Srbije, tj. Vojvodine.
|
|
Vrh |
|
|
dalmatinac181
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 04 kol 2021, 05:12 |
|
|
Svaka čast Vojvođani. Hrabro do nezavisnosti!
|
|
Vrh |
|
|
storarare
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 04 kol 2021, 18:44 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2021, 10:38 Postovi: 8643 Lokacija: Tu negde
|
Kako to da urade pa max da ih ima oko 120 k a to je cca 8 % Pa čak i da se dodaju sve manjine opet su donji .
_________________ Popis 2022-ge 99,99%Srbendi . "Novi Pazar ,Sjenica i Tutin 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilne mujage". "Preševo i Bujanovac 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilni Šiptari ".
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 04 kol 2021, 18:48 |
|
Pridružen/a: 21 ruj 2020, 21:42 Postovi: 7637 Lokacija: Serbian World
|
storarare je napisao/la: Kako to da urade pa max da ih ima oko 120 k a to je cca 8 % Pa čak i da se dodaju sve manjine opet su donji . Pa šta kako? Troluje. Kako ne možeš da prepoznaš zlonamerne ljude, baš mi je fascinantno.. ? Ti stvarno misliš da Hrvati koji lepe vesti o zgadjenim rekama i tapšačima u Srbiji, žele da nam pomognu.. ? Isto važi i za N1 i slične "dušebrižnike".. .
_________________ Vlasi se dosetili...
|
|
Vrh |
|
|
buenos aires
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 04 kol 2021, 19:42 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Lepa je Vojvodina. Iako sam život proveo okružen brdima i planinama, ima nešto u toj ravnici što me privlači. Kad sam se prvi put vozio uz Frušku Goru, nisam mogao da verujem koliko me je to podsetilo na uspon između Bugojna i Kupresa. Isti šumoviti ambijent, iste krivine, čak sam uočio i ozidanu česmu potpuno istu onoj koju pamtim na prevoju Koprivnica. Samo sam čekao da odnekud iskrsne Titina vila slična onoj na Koprivnici, ali je nisam uočio. Slično je i sa Semberijom, kad se vozite njom, kao da ste već stupili na tlo severne Srbije, tj. Vojvodine. Vršac sa okolinom takođe podseća na Bosnu, ništa manje lep kraj od Fruške gore, poznat po dobrom vinu.
|
|
Vrh |
|
|
buenos aires
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 16 kol 2021, 21:02 |
|
|
Citat: Vojvođanski front sa ministarkom ČomićSa ministarkom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordanom Čomić danas se satala i razgovarala delegacija Vojvođanskog fronta, koju su predvodili Nenad Čanak i Aleksandar Odžić. Na sastanku je bilo reči o aktuelnim problemima našeg društva, kao i njihovim mogućim rešenjima, navedeno je iz ovog pokreta. Ocenjeno je da je potrebno mnogo više pažnje posvetiti rešavanju ozbiljnih ekoloških problema, kao što su pitanje kvaliteta vazduha i pijaće vode. Delegacija Vojvođanskog fronta upoznala je ministarku Čomić sa otvorenim pitanjima vezanim za popis stanovništva 2022.godine, a naglasak je stavljen na potrebu priznavanja vojvođanskog identita.Na kraju sastanka delegacija Vojvođanskog fronta osvrnula se na probleme u radu pojedinih Saveta nacionalnih zajednica, a posebno je apostrofiran problem Saveta rumunske nacionalne zajednice. https://www.danas.rs/politika/vojvosans ... kom-comic/ Ovim se otvara put u prepoznavanje "vojvođanske nacionalne zajednice" u institucijama Republike Srbije. Čime bi oni onda lako mogli postati priznata nacionalna manjina sa svim pripadajućim pravima a moguće i zametak nečeg većeg od toga. Prirodno je da nacionalno izjašnjeni Vojvođani AP Vojvodinu vide kao svoju domovinu, a ne Srbiju u celini. Samo objektivno posmatram mogući razvoj situacije, poučen prethodnim primerima. Lepo sam rekao da Austrija nije tek tako i bez razloga otvorila konzulat upravo u Novom Sadu. Evo prvih lasta tog proleća...
|
|
Vrh |
|
|
Gazda
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 16 kol 2021, 23:50 |
|
Pridružen/a: 08 svi 2020, 16:23 Postovi: 3724 Lokacija: Stolni grad
|
buenos aires je napisao/la: Ovim se otvara put u prepoznavanje "vojvođanske nacionalne zajednice" u institucijama Republike Srbije. Čime bi oni onda lako mogli postati priznata nacionalna manjina sa svim pripadajućim pravima a moguće i zametak nečeg većeg od toga.
Prirodno je da nacionalno izjašnjeni Vojvođani AP Vojvodinu vide kao svoju domovinu, a ne Srbiju u celini.
Samo objektivno posmatram mogući razvoj situacije, poučen prethodnim primerima. Lepo sam rekao da Austrija nije tek tako i bez razloga otvorila konzulat upravo u Novom Sadu.
Evo prvih lasta tog proleća... Ako dođe do te situacije hoćeš li se i ti pisati kao Vojvođanin
|
|
Vrh |
|
|
buenos aires
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 17 kol 2021, 06:52 |
|
|
Gazda je napisao/la: buenos aires je napisao/la: Ovim se otvara put u prepoznavanje "vojvođanske nacionalne zajednice" u institucijama Republike Srbije. Čime bi oni onda lako mogli postati priznata nacionalna manjina sa svim pripadajućim pravima a moguće i zametak nečeg većeg od toga.
Prirodno je da nacionalno izjašnjeni Vojvođani AP Vojvodinu vide kao svoju domovinu, a ne Srbiju u celini.
Samo objektivno posmatram mogući razvoj situacije, poučen prethodnim primerima. Lepo sam rekao da Austrija nije tek tako i bez razloga otvorila konzulat upravo u Novom Sadu.
Evo prvih lasta tog proleća... Ako dođe do te situacije hoćeš li se i ti pisati kao Vojvođanin Hahaha! Nemam pometnija posla nego da postanem Čankov i Odžićev vojvođaner. To je očito rezervisano za ovdašnje Srbe, po crogorskom modelu razdvajanja. Par hiljada ljudi za početak lako mogu da skupe, ako dobiju zakonski prepoznatu zajednicu onda će u nekom trenutku postaviti i pitanje vojvođanskog jezika, pa vojvođanske pravoslavne crkve sa sedištem u Karlovcima... Canak - Kosovo je nezavisno, podrzavam Inckov zakon, Hrvatska se granici sa Vojvodinom, a ne Srbijom
|
|
Vrh |
|
|
storarare
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 17 kol 2021, 08:20 |
|
|
Tačno i Crnogoraca je u početku bilo malo ali s vremenom su narasli 40 % + manjine
_________________ Popis 2022-ge 99,99%Srbendi . "Novi Pazar ,Sjenica i Tutin 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilne mujage". "Preševo i Bujanovac 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilni Šiptari ".
|
|
Vrh |
|
|
storarare
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 17 kol 2021, 09:27 |
|
|
Pa nisu otvorili konzulat iz dobre namere nego da rovare . Ne bi odzić bez veze išao kod Čomićeve , ona će to da ispunuti , pa za takve stvari je i dovedena
|
|
Vrh |
|
|
buenos aires
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 17 kol 2021, 11:57 |
|
|
storarare je napisao/la: Pa nisu otvorili konzulat iz dobre namere nego da rovare . Ne bi odzić bez veze išao kod Čomićeve , ona će to da ispunuti , pa za takve stvari je i dovedena Ako dunavska šaranica udovolji zahtevu ove gospode, to je jasan znak da je priznavanje aminovano u samom državnom vrhu. I da oni iza svega prećutno stoje svo vreme. Pažljivo treba pratiti dalju sudbinu ove inicijative. Mogla bi biti više nego aktuelna za manje od godinu dana.
|
|
Vrh |
|
|
storarare
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 17 kol 2021, 13:24 |
|
|
Tačno a onda će onaj što ju je doveo reći ja se ne slažem sa tim zakonim ,ali šta da radim škupština ih je izglasala ,a ja sam legaslista . Pa oni već imaju svoju akademiju , koja je otvorena za vreme ove vlasti .
|
|
Vrh |
|
|
buenos aires
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 17 kol 2021, 15:56 |
|
|
storarare je napisao/la: Tačno a onda će onaj što ju je doveo reći ja se ne slažem sa tim zakonim ,ali šta da radim škupština ih je izglasala ,a ja sam legaslista . Pa oni već imaju svoju akademiju , koja je otvorena za vreme ove vlasti . VANU je pravljena za vreme DOS-a. Ne znam da li je još aktivna u 2021.
|
|
Vrh |
|
|
buenos aires
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 17 kol 2021, 15:57 |
|
|
storarare je napisao/la: Tačno a onda će onaj što ju je doveo reći ja se ne slažem sa tim zakonim ,ali šta da radim škupština ih je izglasala ,a ja sam legaslista . Pa oni već imaju svoju akademiju , koja je otvorena za vreme ove vlasti . VANU je pravljena za vreme DOS-a. Ne znam da li je još aktivna u 2021.
|
|
Vrh |
|
|
buenos aires
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 17 kol 2021, 15:59 |
|
|
storarare je napisao/la: Tačno a onda će onaj što ju je doveo reći ja se ne slažem sa tim zakonim ,ali šta da radim škupština ih je izglasala ,a ja sam legaslista . Pa oni već imaju svoju akademiju , koja je otvorena za vreme ove vlasti . [dupli]
|
|
Vrh |
|
|
storarare
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 17 kol 2021, 16:05 |
|
|
Jeste , prvi put je pravljena 2003 ,a ugašena 2009 . 2 je napravljena 2015 i još je aktivna .
|
|
Vrh |
|
|
Sindjelic
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 17 kol 2021, 16:11 |
|
Pridružen/a: 08 pro 2020, 13:41 Postovi: 1002 Lokacija: Српски свет
|
Vojvodina je gotova prica. Ceka se da nestanu Madjari - da se ne bi kvario odnos sa Madjarskom, da se mozda odrade jos neke pripremne radnje i da se ugasi taj relikt komunistickog totalitarizma. Srba u Vojvodini je oko 80%, mozda i vise. https://www.espreso.co.rs/vesti/politik ... rs-uraditi
_________________ Нека буде борба непрестана, нека буде што бити не може – нек ад прождре, покоси сатана! На гробљу ће изнићи цвијеће За далеко неко покољење.
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 17 kol 2021, 16:20 |
|
|
Privitak:
vojvodina_republika1.jpg [ 79.79 KiB | Pogledano 3066 put/a. ]
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
|
Sindjelic
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 17 kol 2021, 16:32 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Privitak: vojvodina_republika1.jpg Hahah …. https://www.facebook.com/Republika-Istr ... 386463739/
_________________ Нека буде борба непрестана, нека буде што бити не може – нек ад прождре, покоси сатана! На гробљу ће изнићи цвијеће За далеко неко покољење.
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 17 kol 2021, 16:37 |
|
|
Sindjelic je napisao/la: Rika sv Vida je napisao/la: Privitak: vojvodina_republika1.jpg Hahah …. https://www.facebook.com/Republika-Istr ... 386463739/Vidio sam tu grupu, 5000 članova i većina Srbi iz Srbije haha teški kompleksaši
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
|
Sindjelic
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 17 kol 2021, 16:59 |
|
|
Pa isto kao sto su Hrvati iz kifle i muje iz BiH za nezavisnu Vojvodinu, a u Crnoj Gori Rozajci najvece ***.
|
|
Vrh |
|
|
buenos aires
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 17 kol 2021, 17:00 |
|
|
Sindjelic je napisao/la: Vojvodina je gotova prica. Ceka se da nestanu Madjari - da se ne bi kvario odnos sa Madjarskom, da se mozda odrade jos neke pripremne radnje i da se ugasi taj relikt komunistickog totalitarizma. Srba u Vojvodini je oko 80%, mozda i vise. https://www.espreso.co.rs/vesti/politik ... rs-uraditiKako vi Srbi ništa ne naučite iz sopstvenih grešaka, pa to je za muzej prirodnjačkih nauka... Mađari i ostale manjine su nebitni u ovoj priči. Ta identitetska pomijara nije za narode koji imaju sasvim solidnu reputaciju u Evropi i svetu. Izjašnjene Vojvođane će praviti pretežno Srbi iz mešovitih brakova, zatim levo orijentisani koji jedva čekaju da se ne zovu Srbima, na popisima poznati kao "Jugosloveni". Misliš da takvih nema bar 10% od vaskolikog Srblja u pokrajini? Ima ih i 20%, uz fer nadoknadu...
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|