HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 23 stu 2024, 12:46.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 4539 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 182  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Ljevičarsko ludilo na Zapadu
PostPostano: 03 stu 2021, 15:57 

Ja ne znam kako drugu Turbotakiji približiti zamolbu da nas ne zamara toliko oko svojih frustracija tradicionalnog ljevičara i prestane trolati temu.

Evo pružam ti ruku. Ova tema se ne odnosi na tebe i ljevičare poput tebe.

Ali je činjenica da ovo ludilo izvire iz lijeve polovice društva u većoj ili manjoj mjeri u svakoj europskoj i zapadnoj državi.

Sviđalo se to nekom ili ne.

U Kanadi, Americi, Britaniji, Francuskoj, Španjolskoj, Švedskoj, Njemačkoj...itd. to ludilo podupiru prije svega demokrati, liberali, laburisti, socijalisti, socijal demokrati, zeleni, ljevičari, komunisti.

Ne svugdje isti ali izvor je isti. Lijeva strana društva. Ne svi ljevičari, ali većina današnjih ljevičara to podupire i u tome sudjeluje.

Žao mi je što si ti ostao u manjini među svojom političkom opcijom ali to je tako.

Evo to nisi ti, ti se tu ne ubrajaš i na tebe se to ne odnosi.

Ali se odnosi na većinu od polovice lijeve strane u društvu. Ne na tvoj Die Linke i 4-5% glasača u Njemačkoj.

Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!

Vrh

PostPostano: 03 stu 2021, 16:12 

Djelimicno se mogu sloziti s tobom. Uglavnom se to cemu se ovde ismijavamo svrstava u "ljevicu", iako ja to smatram greskom, ali se ne mogu sloziti s tim da ove drustvene devijacije izviru iz ljevicarske ideologije.

Jedna cinjenica koja mozda mnogima nije poznata: Dobar dio danasnjih "zelenih" su djeca konzervativaca, dakle demokrscana. Toj djeci je antikomunizam i odbojnost prema istinskoj ljevicarskoj ideologiji toliko duboko ukorjenjena u mozgove, dakle tradicionalno, da oni jednostavno nikad i ne mogu dosegnuti do ideologskog ljevicarenja, pa im je svo to eko-liberal-gejprajdevsko sranje, kojim se, kao sto to cesto zna biti, zele distancirati od svojih roditelja, cisto neka vrsta revolucionarne placebo ponude. Tako takoreci odrastaju, pronalaze svoj put.

Uvijek sam mislio da su mi oni blizi. Ali nekoliko diskusija na temu socijalizam, komunizam, kapitalizam, su mi bile dovoljne da shvatim da su oni ustvari MILJAMA udaljeni od mene. Ja "zelene" inace obicno zovem EKO-KONZERVATIVCIMA.

Pa cijeli vrh onog FFFuture sranja se sastoji od djece doktora, bankara, i slicno..sve bogatunska djeca koja misle da ce spasiti planetu ukoliko nama zabrane da vozimo auta. Tako da je pitanje gdje sta izvire...

Vrh

PostPostano: 03 stu 2021, 16:16 

Citat:
Ja ne znam kako drugu Turbotakiji približiti zamolbu da nas ne zamara toliko oko svojih frustracija tradicionalnog ljevičara i prestane trolati temu.

Ali ok je. Ne zelim biti dosadan i mislim da sam svoje rekao. Ali nekako se uvijek zakacim na neki post pa se zalaufam.

Vrh

PostPostano: 03 stu 2021, 16:27 

Iako smo ekonomski na prilično različitim pozicijama, imam respekta prema turbotakiji kao socijalistu starog kova.

Pa upravo jednog Bernija Sandersa su upravo napadali najviše iz SJW frakcije Demokrata.I mene bi dobar dio američke "ljevice" popljuvao kao socijalista.
Malo da i ja budem "advocatus diabli" ,ovo što ću postaviti ispod dolazi upravo od strane danske premijerke, ljevičarke:

Citat:
Frederiksen also became increasingly sceptical of liberal mass immigration as she believes it has had negative impacts for much of the population, a more pressing issue since at least 2001 after the 11 September attacks which intensified during the 2015 European migrant crisis. In a recent biography, Frederiksen stated: "For me, it is becoming increasingly clear that the price of unregulated globalisation, mass immigration and the free movement of labour is paid for by the lower classes."[9][10]

Under Frederiksen, the Social Democrats voted in favour of a law allowing Danish authorities to confiscate money, jewellery and other valuable items from refugees crossing the border.[31] The bill received harsh condemnation from the United Nations Human Right Council[32] and widespread comparisons between the plan and the treatment of Jews in Nazi-occupied Europe.[33] The Social Democrats voted for a law banning wearing of burqas and niqabs while abstaining during a vote on a law on mandatory handshakes irrespective of religious sentiment at citizenship ceremonies and on a plan to house criminal asylum seekers on a bridgeless island on which they would have to stay at night.[9] Frederiksen also backed the right-wing populist Danish People's Party in their paradigm shift push to make repatriation rather than integration the goal of asylum policy. She has called for a cap on non-Western immigrants, expulsion of asylum seekers to a reception centre in North Africa and forced 37-hours-per-week labour for immigrants in exchange for benefits.
Frederiksen has referred to Islam as a barrier to integration, arguing that some Muslims "do not respect the Danish judicial system", that some Muslim women refuse to work for religious reasons and that Muslim girls are subject to "massive social control" and has called for Muslim schools to be closed.[34]

In April 2021, Frederiksen announced that Denmark's "ultimate goal" shall henceforth be one of "zero asylum seekers." Danish Integration Minister Mattias Tesfaye added that "no exceptions will be made" towards that goal. Danish Refugee Council's Secretary General Charlotte Slente called the move "irresponsible."[35] The Danish state subsequently ceased the renewal of temporary residency permits to about 189 Syrian refugees, claiming that it is "now safe to return to Syria

Citat:
She has argued that perception of the Social Democrats adopting the Third Way and practicing centrist, neoliberal economics and supporting unrestricted globalisation contributed to the party's poor electoral performance in the early 21st century. Labeling economic foreign policies of Europe as too liberal, Frederiksen has criticised other social democratic parties for losing their voters' trust by failing to prevent globalisation chipping away at labour rights, increasing inequality and exposing them to uncontrolled immigration

HDZ=SKH

Vrh

PostPostano: 04 stu 2021, 11:20 

Flamel je napisao/la:
Iako smo ekonomski na prilično različitim pozicijama, imam respekta prema turbotakiji kao socijalistu starog kova.

Pa upravo jednog Bernija Sandersa su upravo napadali najviše iz SJW frakcije Demokrata.I mene bi dobar dio američke "ljevice" popljuvao kao socijalista.
Malo da i ja budem "advocatus diabli" ,ovo što ću postaviti ispod dolazi upravo od strane danske premijerke, ljevičarke:

je, i odna taj Bernie svaki puta kad ztreba uskoči na vlak i podrži Hitleriju ili Let's go Brandona

ljevcia još nije našla našin d SJW i globalizam pošalje u krasan qrac, već se psotavlja kao branik istoga od mrskih fašista, populista itd...

Vrh

PostPostano: 04 stu 2021, 12:07 

Da, Bernie je pored čitavog svog aktivizma opet podržao Hitlery i Bidena. Čemu onda to sve... :neznam

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 04 stu 2021, 12:15 

weasel je napisao/la:
Da, Bernie je pored čitavog svog aktivizma opet podržao Hitlery i Bidena. Čemu onda to sve... :neznam

Razlog je jednostavan-"first past the post" izborni sustav, zbog toga ih je prisiljen trpjeti.

I da se odvoji od demokrata i osnuje svoju stranku,upravo zbog takvog sustava ne bi mogao zadobiti politički utjecaj usprkos značajnom biračkom potencijalu.

HDZ=SKH

Vrh

PostPostano: 04 stu 2021, 15:32 

Flamel je napisao/la:
Razlog je jednostavan-"first past the post" izborni sustav, zbog toga ih je prisiljen trpjeti.

I da se odvoji od demokrata i osnuje svoju stranku,upravo zbog takvog sustava ne bi mogao zadobiti politički utjecaj usprkos značajnom biračkom potencijalu.

koji utjecaj on dobiva time da se izabere Hitlerija ili Brandon umjesto trumpa?

Vrh

PostPostano: 04 stu 2021, 17:55 

divizija je napisao/la:

koji utjecaj on dobiva time da se izabere Hitlerija ili Brandon umjesto trumpa?

Ima neku svoju računicu, misli da će realizirati nešto od svoga programa ako se svrsta uz jačeg...

Ali to je već njegov problem.

HDZ=SKH

Vrh

PostPostano: 06 stu 2021, 13:46 

Evo malo PRAVOG ljevicarenja, cisto razlike radi:

slika

Kapitalizam je:

Kad bogati i mocni posjeduju patente na medikamente a razvoj medikamenata se placa poreznim sredstvima.

(Mamu im jebem u picku neoliberalnu, i to nam prodaju kao demokratiju - mogu kurca da mi se napuse, doslo mi da doplatim 9 hiljada eura poreza za jednu godinu a istovremeno dva najveca austrijska koncerna - iako su za vrijeme pandemije otpustali radnike - dobili stotine miliona eura "kratkorocne pomoci". I onda stoka izadje i glasa za ÖVP jer je Dumbo reko da je zatvorio Balkanrutu, popisam mu se u usta)

Vrh

PostPostano: 06 stu 2021, 16:14 

Više košta masa muslimana na socijalnim stanovima i plaćama koji čitav život neće raditi nego tisuće cjepiva.
Prosta matematika. Da ne govorim o ostalim problemima kao strah žena da po noći same hodaju.

Cjepiva, njihovi vlasnici i musimanski turisti "migranti" se po štetnosti ne mogu ni staviti na istu vagu.

Vrh

PostPostano: 06 stu 2021, 17:45 

turbotakija je napisao/la:

u to prvo moraš uvjeriti ljevičare

Vrh

PostPostano: 06 stu 2021, 18:05 

Jasno mi je. Oni kazu "sad je bitno vjerovati u farmacijsku industriju".

Sto i jest istina jer necemo valjda u boga, ali to opet ne negira gore navedenu cinjenicu tj. nepostojanje otpora naspram neoliberalne osovine mainstream-politika + ekonomske elite.

Samo mali dio to kuzi, ili bolje reci: veci dio kuzi ali samo mali dio misli da je to odista najvazniji problem danasnjice (vlade koje vise ne rade u interesu naroda).

Vrh

PostPostano: 07 stu 2021, 10:00 

https://news.yahoo.com/hamtramck-mayor- ... p_catchall
Mašala, celo gradsko veće američkog grada Hamtramka činiće muslimani. Grad nekad bio katolički, pun Poljaka. Onda došla kuga i tako...

Vrh

PostPostano: 07 stu 2021, 10:18 

slika

Kapitalizam je:

Kad bogati i mocni posjeduju patente na medikamente a razvoj medikamenata se placa poreznim sredstvima.

(Mamu im jebem u picku neoliberalnu, i to nam prodaju kao demokratiju - mogu kurca da mi se napuse, doslo mi da doplatim 9 hiljada eura poreza za jednu godinu a istovremeno dva najveca austrijska koncerna - iako su za vrijeme pandemije otpustali radnike - dobili stotine miliona eura "kratkorocne pomoci". I onda stoka izadje i glasa za ÖVP jer je Dumbo reko da je zatvorio Balkanrutu, popisam mu se u usta)

Čuj, komunizam ti je također sve to, samo još dodatno ne smiješ ništa pitat i bunit se. Taj dodatak je zaslužan zašto su u komunizmu svi sretni za razliku od kapitalizma. Neznanje je dar, a ne nedostatak...

Pričali su mi roditelji da je u vrieme Juge bilo ono masovno ciepljenje protiv velikih boginja. I tad se među ljudima pričalo o posljedicama ciepljenja po neke ljude, ter imam i primjer toga u obitelji, ali o tome si smio samo šaptat, prieć preko toga i na kraju pokušat zaboravit.

Vrh

PostPostano: 07 stu 2021, 12:50 

dane-croatia je napisao/la:

slika

Kapitalizam je:

Čuj, komunizam ti je također sve to, samo još dodatno ne smiješ ništa pitat i bunit se. Taj dodatak je zaslužan zašto su u komunizmu svi sretni za razliku od kapitalizma. Neznanje je dar, a ne nedostatak...

Pričali su mi roditelji da je u vrieme Juge bilo ono masovno ciepljenje protiv velikih boginja. I tad se među ljudima pričalo o posljedicama ciepljenja po neke ljude, ter imam i primjer toga u obitelji, ali o tome si smio samo šaptat, prieć preko toga i na kraju pokušat zaboravit.

Dane, stvar je ustvari veoma, veoma jednostavna. Jednostavnija nego sto bi mnogi to sebi mogli zamisliti. Kapitalista MORA praviti profit. Na tebi, na lijekovima, na svemu.

Ako vec nista, onda barem ove osnovne industrijske grane treba staviti pod zastitu drzave. Stoka sitnog zuba inace sve pozdera.

Najgori i najbrutalniji i najogavniji kapitalisti su Balkanci. Gori i od zidova, u to sam siguran.

Eto ti dika i ponos liberalne demokratije, Sorosh, je zaradio milione tako sto je spekulirao protiv V.Britanije i unesrecio milione ljudi a vamo izigrava..kako ono kazu..filantropa. Ko Gejts i sva ta ostala *** koja bi u normalnim uslovima kopala jame na ostrvu Sahalin i nosila kamenje gore dolje.

Vrh

PostPostano: 07 stu 2021, 12:54 

BBC je napisao/la:
Više košta masa muslimana na socijalnim stanovima i plaćama koji čitav život neće raditi nego tisuće cjepiva.
Prosta matematika. Da ne govorim o ostalim problemima kao strah žena da po noći same hodaju.

Cjepiva, njihovi vlasnici i musimanski turisti "migranti" se po štetnosti ne mogu ni staviti na istu vagu.

Dan pobjede islama je bliži nego kragna za vratom? A gdje ćeš ti tada?

Vrh

PostPostano: 07 stu 2021, 12:59 

Nemoj ga plasiti, vidis da covjek nema mirne minute. Sanja muslimane i dok s Katicom opci. Samo ces ga jos vise naelektrisati.

Vrh

PostPostano: 07 stu 2021, 13:08 

Dane, stvar je ustvari veoma, veoma jednostavna. Jednostavnija nego sto bi mnogi to sebi mogli zamisliti. Kapitalista MORA praviti profit. Na tebi, na lijekovima, na svemu.

Ako vec nista, onda barem ove osnovne industrijske grane treba staviti pod zastitu drzave. Stoka sitnog zuba inace sve pozdera.

Najgori i najbrutalniji i najogavniji kapitalisti su Balkanci. Gori i od zidova, u to sam siguran.

Eto ti dika i ponos liberalne demokratije, Sorosh, je zaradio milione tako sto je spekulirao protiv V.Britanije i unesrecio milione ljudi a vamo izigrava..kako ono kazu..filantropa. Ko Gejts i sva ta ostala *** koja bi u normalnim uslovima kopala jame na ostrvu Sahalin i nosila kamenje gore dolje.

Ali je isti izhod kad imaš državnu tvrdku koja služi samo svojoj upravi, te usisava novac poreznih obveznika i stvara dug državi.
Ako na čelu kapitalističke tvrdke imaš poštenog i čovjekoljubnog čovjeka ili na čelu državne tvrdke sposobnog i domoljubnog čovjeka, u oba slučaja će profitirat običan narod. Stvar je u tomu da i u državnim i kapitalističkim tvrdkama, se razvijaju loše osobine ljudi...

Vrh

PostPostano: 07 stu 2021, 13:13 

Ali je isti izhod kad imaš državnu tvrdku koja služi samo svojoj upravi, te usisava novac poreznih obveznika i stvara dug državi.
Ako na čelu kapitalističke tvrdke imaš poštenog i čovjekoljubnog čovjeka ili na čelu državne tvrdke sposobnog i domoljubnog čovjeka, u oba slučaja će profitirat običan narod. Stvar je u tomu da i u državnim i kapitalističkim tvrdkama, se razvijaju loše osobine ljudi...

Citat:
Ako...

Da, AKO.

Meni to nije dovoljno. Hocu firmu koja stvara dugove drzavi jer ta firma mora stvarati dugove drzave posto pravi lijekove za gradjane. To je sektor koji u prvom planu i iskljucivo mora imato DOBRO za ljude, a ne profit. I skolstvo stvara dugove drzavi, da i njega ukinemo i da privatizujemo sve skole?

Vrh

PostPostano: 07 stu 2021, 13:31 

pseudoljevicarski ekomoral i demokratija tj, pravo na izjasnjavanje misljenja i tako to..

Liberalne novine, Standard, s foruma - tema neko ekolosko naprdjivanje opet. Ja napiso.

Citat:
Jeder eurer Likes hier oder postings kostet Energie
Wisst ihr wie viele Server gleichzeitig aktiv sein müssen damit ihr euren nichtsnutzigen Schwachsinn ohne Effekt, der niemanden interessiert, hier ablassen könnt?

Unsere ungewählte aber gesalbte Herrscherin fliegt von Wien nach Bratislava und uns erzählt man was von Energiesparkurs. Wisst ihr was? Ha Ha.

Citat:
Svaki od vasih lajkova i poruka ovde kosta energije.

Znate li koliko servera mora istovremeno biti aktivno da bi vi mogli vase besmislene budalaluke ovdje postavljati, bez ikakvog efekta, bez da to ustvari ikoga zaprave i interesuje?

Nasa neizabrana ali ipak posvecena vladarica (mislim na onu Van D. Leyen) leti od Beca do Bratislave (50 km!!!!) a nama se pricaju bajke o stednji energije. Znate sta? Ha ha

..izbrisano radi krsenja pravila foruma.

To je dakle nacin kako se stvara privid javnog mijenja i kako se ljudima ustvari zabranjuje pravo da kazu ono sta misle dok se istovremeno sugerira da svi imamo pravo na to i kako je sve tako divno i super kod nas, samo kod Rusa, Kineza i Iranaca ne valja.

Vrh

PostPostano: 07 stu 2021, 13:38 

Naravno, samo ti kaze: ovo je privatna platforma, ko te jebe, ako ti se ne dopada ti napravi vlastitu. :D Logika kapitalizma, dakle, ali ustvari nista no cinicni licemjerluk jer je javni prostor odavno privatizovan.

Nase drzave u koje se kunemo, nasi "demokratski izabrani predstavnici", su jednostavno propustili sansu da naprave drzavne, pa mozda cak i na razini EU, platforme poput FB i slicno. Ovako par ljudi odlucuje o tome kako ce se i ko i sta izrazavati. Pa kad su jednog Trumpa - kojeg nisam podrzavao iako mi je bilo drago gledati kako cijepa Ameriku na dva dijela - uspjeli banovati s FB, Twittera i slicno, onda ti jednostavno mora biti jasno da si niko i nista i da ustvari nemas nikakvog uticaja. Ni ti, ni komsije ti, ni narod ti - razjedinjeni, rasparcani, obespravljeni, zavadjeni.

Vrh

PostPostano: 07 stu 2021, 13:41 

Znači Austrijanci nemaju strpljenja za njegove filozofije i OFFTOPIC.
Ovaj forum je pretjerano tolerantan.

Vrh

PostPostano: 07 stu 2021, 13:46 

BBC je napisao/la:
Znači Austrijanci nemaju strpljenja za njegove filozofije i OFFTOPIC.
Ovaj forum je pretjerano tolerantan.

Odi i napisi ti tamo nesto u svom ovde poznatom stilu pa da vidimo kako ces se provesti. Nece te brisati. Dobices automatski ban.

Npr. brise se i sankcionise negiranje genocida u Srebrenici, izmedju ostalog.

Vrh

PostPostano: 07 stu 2021, 13:48 

Koji normalan čovjek diskutira genocide sa strancima.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 4539 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 182  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Teuton i 10 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: