|
|
Stranica: 93/117.
|
[ 2916 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Hagresor
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2021. Postano: 09 stu 2021, 23:58 |
|
|
Mukiji imaju “zajedničku liniju” za *** i oborinske vode. A izgleda da pumpe za oborinske vode ne mogu izbacivati i *** u isto vrijeme. Bože moj , kakav “miks” je završio ovim ljudima u kućama i na ulicama.
_________________ Ode sve ovo u helać
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2021. Postano: 10 stu 2021, 08:57 |
|
|
Hagresor je napisao/la: Mukiji imaju “zajedničku liniju” za *** i oborinske vode. A izgleda da pumpe za oborinske vode ne mogu izbacivati i *** u isto vrijeme. Bože moj , kakav “miks” je završio ovim ljudima u kućama i na ulicama. Mislio sam da se zajebaješ međutim čitajući ovaj tekst gore izgleda da je stvarno tako. Kru te jebo...
|
|
Vrh |
|
|
Shaban995
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2021. Postano: 10 stu 2021, 09:26 |
|
|
Vidi se da niste baš bistri. Citat: Kao prvo ne smiju se miješati oborinska i fekalna kanalizacija Da pojasnim: Oborinska - dakle kad pada kiša, snijeg, grad, to su oborine je li tako? Za odvod oborina ide šta, idu šahtovi. I ti odvodi bi trebali biti nezavisno od fekalne kanalizacije, što će biti da u slučaju problema podvožnjaka nije tako. I da to onda dovodi do začepljenja zbog nedovoljnog kapaciteta da taj odvod primi sve.
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2021. Postano: 10 stu 2021, 09:35 |
|
|
Pročitaj opet, kaže čovjek da se inače ne smiju miješati, a to u Sarajevu očito nije sluĆaj. Citat: Dakle, ne radi se o problemu odvodnje saobraćajnice, nego instalacija komunalne infrastrukture, prema našim saznanjima mješovite kanalizacije.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2021. Postano: 10 stu 2021, 09:39 |
|
|
Planina je napisao/la: Hagresor je napisao/la: Mukiji imaju “zajedničku liniju” za *** i oborinske vode. A izgleda da pumpe za oborinske vode ne mogu izbacivati i *** u isto vrijeme. Bože moj , kakav “miks” je završio ovim ljudima u kućama i na ulicama. Mislio sam da se zajebaješ međutim čitajući ovaj tekst gore izgleda da je stvarno tako. Kru te jebo... Znači njima iz slivnika na cesti non stop smrde ***. Jel ovo realno? Da smanje cijenu radova, u prevodu - ukrali na tenderu. Mujina država.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
Shaban995
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2021. Postano: 10 stu 2021, 09:46 |
|
|
Planina je napisao/la: Pročitaj opet, kaže čovjek da se inače ne smiju miješati, a to u Sarajevu očito nije sluĆaj. Citat: Dakle, ne radi se o problemu odvodnje saobraćajnice, nego instalacija komunalne infrastrukture, prema našim saznanjima mješovite kanalizacije. Pa ja ti pojasnih, ali ti ne kontaš očito. Šaht je ulaz za odvod i to bi trebalo biti odvojeno od odvoda otpadnih voda. Ko misli da zajedno idu pijaća i otpadna voda, ne znam. Nemam komentara.
|
|
Vrh |
|
|
HHerceg
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2021. Postano: 10 stu 2021, 09:55 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35 Postovi: 10020 Lokacija: No Country for White Men
|
Muki oborinska voda se ne pije.
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2021. Postano: 10 stu 2021, 10:06 |
|
|
Shaban995 je napisao/la: Planina je napisao/la: Pročitaj opet, kaže čovjek da se inače ne smiju miješati, a to u Sarajevu očito nije sluĆaj.
Pa ja ti pojasnih, ali ti ne kontaš očito. Šaht je ulaz za odvod i to bi trebalo biti odvojeno od odvoda otpadnih voda. Ko misli da zajedno idu pijaća i otpadna voda, ne znam. Nemam komentara. Kakva pijaća voda jesi li zdrav ti?
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2021. Postano: 10 stu 2021, 10:12 |
|
|
Shaban995 je napisao/la: Planina je napisao/la: Pročitaj opet, kaže čovjek da se inače ne smiju miješati, a to u Sarajevu očito nije sluĆaj.
Pa ja ti pojasnih, ali ti ne kontaš očito. Šaht je ulaz za odvod i to bi trebalo biti odvojeno od odvoda otpadnih voda. Ko misli da zajedno idu pijaća i otpadna voda, ne znam. Nemam komentara. Mujo objasnijo...
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2021. Postano: 10 stu 2021, 10:14 |
|
|
Pa postoji i zajednicki sistem fekalne i oborinske kanalizacije koji se takodje primjenjuje. Nije to nista novo, brukate se. Taj sistem jeste nepovoljniji, ali je jeftiniji i ptijenjuje se ili se primjenjivao i u mnogim europskim gradovima. I nije to sistem gdje su odmah ispod poklopca ***, nego postoje, kolektori i priključci, zajednicka je samo glavna kanalizacija koja svu tu pomjesanu vodu odnosi. I ne, ne moze sbog toga doci do zacepljenja jer se takva kanalizacija ionako proracunava samo na oborinsku vodu a fekalna se zanemaruje
_________________ Dom svoj čuva Zrinski 115
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2021. Postano: 10 stu 2021, 10:18 |
|
|
Planina je napisao/la: Shaban995 je napisao/la: Pa ja ti pojasnih, ali ti ne kontaš očito. Šaht je ulaz za odvod i to bi trebalo biti odvojeno od odvoda otpadnih voda. Ko misli da zajedno idu pijaća i otpadna voda, ne znam. Nemam komentara.
Kakva pijaća voda jesi li zdrav ti? Ovo je sve luđe od luđeg.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1062 of 2558 - 41.52%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2021. Postano: 10 stu 2021, 10:34 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25707 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Karabaja je napisao/la: Pa postoji i zajednicki sistem fekalne i oborinske kanalizacije koji se takodje primjenjuje. Nije to nista novo, brukate se. Taj sistem jeste nepovoljniji, ali je jeftiniji i ptijenjuje se ili se primjenjivao i u mnogim europskim gradovima. I nije to sistem gdje su odmah ispod poklopca ***, nego postoje, kolektori i priključci, zajednicka je samo glavna kanalizacija koja svu tu pomjesanu vodu odnosi.
Teoretski ljubav lepo zvuči, malčice je drukčije u Mujgurskoj praksi. Citat: I ne, ne moze sbog toga doci do zacepljenja jer se takva kanalizacija ionako proracunava samo na oborinsku vodu a fekalna se zanemaruje
Kako? Kanalizacija je proračunata samo za vodu a ne i za fekalije i otpad koji ide uz to? A fekalije i otpad idu u tu kanalizaciju? Kako ćeš to zanemariti kad one vrše začepljenje?
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2021. Postano: 10 stu 2021, 10:35 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Pa postoji i zajednicki sistem fekalne i oborinske kanalizacije koji se takodje primjenjuje. Nije to nista novo, brukate se. Taj sistem jeste nepovoljniji, ali je jeftiniji i ptijenjuje se ili se primjenjivao i u mnogim europskim gradovima. I nije to sistem gdje su odmah ispod poklopca ***, nego postoje, kolektori i priključci, zajednicka je samo glavna kanalizacija koja svu tu pomjesanu vodu odnosi. I ne, ne moze sbog toga doci do zacepljenja jer se takva kanalizacija ionako proracunava samo na oborinsku vodu a fekalna se zanemaruje Oborinska je Mujo oborinska a fekalna je fekalna. Da ti prevedem na jezik bošnjačkog naroda: Oborinska je onaj "šaht što ima rupe - slivnik" a fekalna onaj "šaht zatvoreni teški što ga vi i cigani kradete". A mi na Balkanu pošto smo sirotinja nemamo svugdje oborinsku kanalizaciju a fekalnu imamo. Kad bi se mogle mješati oborinska i fekalna onda bi sve ulice imale oborinsku kanalizaciju tako što bi jednostavno slivnike spojili na fekalnu. Ako pomješaš obornisku i fekalnu iz onoga "šahta sa rupama - slivnik" ti smrdi ***. Kontaš sad?
|
|
Vrh |
|
|
Shaban995
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2021. Postano: 10 stu 2021, 10:42 |
|
|
Ima li šta u čemu vi niste eksperti? Tito te jebo, sve neki stručnjaci, sve znaju, selektori, doktori, ekonomisti, ono sve go ***. Nisam siguran da znate sijalicu zamijeniti.
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2021. Postano: 10 stu 2021, 10:45 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Karabaja je napisao/la: Pa postoji i zajednicki sistem fekalne i oborinske kanalizacije koji se takodje primjenjuje. Nije to nista novo, brukate se. Taj sistem jeste nepovoljniji, ali je jeftiniji i ptijenjuje se ili se primjenjivao i u mnogim europskim gradovima. I nije to sistem gdje su odmah ispod poklopca ***, nego postoje, kolektori i priključci, zajednicka je samo glavna kanalizacija koja svu tu pomjesanu vodu odnosi.
Teoretski ljubav lepo zvuči, malčice je drukčije u Mujgurskoj praksi. Citat: I ne, ne moze sbog toga doci do zacepljenja jer se takva kanalizacija ionako proracunava samo na oborinsku vodu a fekalna se zanemaruje
Kako? Kanalizacija je proračunata samo za vodu a ne i za fekalije i otpad koji ide uz to? A fekalije i otpad idu u tu kanalizaciju? Kako ćeš to zanemariti kad one vrše začepljenje? Zato sto su fekalne kolicine zanemarive u odnosu na oborinske u periodu velikih voda, i proracunavas na oborinske. U vremenu kad ne pada kisa, kolektor je ispunjen 5%.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2021. Postano: 10 stu 2021, 10:45 |
|
|
Shaban995 je napisao/la: Ima li šta u čemu vi niste eksperti? Tito te jebo, sve neki stručnjaci, sve znaju, selektori, doktori, ekonomisti, ono sve go ***. Nisam siguran da znate sijalicu zamijeniti. Opšte znanje i logika Mujo. To je ono što vi u mektebu ne učite. Vi samo alah, pustinja, kamila... nije to život.
|
|
Vrh |
|
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2021. Postano: 10 stu 2021, 10:47 |
|
|
Shaban995 je napisao/la: Ima li šta u čemu vi niste eksperti? Tito te jebo, sve neki stručnjaci, sve znaju, selektori, doktori, ekonomisti, ono sve go ***. Nisam siguran da znate sijalicu zamijeniti. Dusica mala muslimanska Kao sto neki dan napisao, muslimanu kad objasnis onda on postane ili jos agresivni ili pocne na ovaj nacin da ti se smije kao "hahaha nije tako glup si" Bla bla bla. Ja se u ovo ne razumijem ali ljudi su ti objasnili a ako im vec ne vjerujes pa koristi google jebem mu mater valjda sjedis za kompom kad vec tipkas cjelo vrijeme.
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
|
|
novovrijeme je napisao/la: Karabaja je napisao/la: Pa postoji i zajednicki sistem fekalne i oborinske kanalizacije koji se takodje primjenjuje. Nije to nista novo, brukate se. Taj sistem jeste nepovoljniji, ali je jeftiniji i ptijenjuje se ili se primjenjivao i u mnogim europskim gradovima. I nije to sistem gdje su odmah ispod poklopca ***, nego postoje, kolektori i priključci, zajednicka je samo glavna kanalizacija koja svu tu pomjesanu vodu odnosi. I ne, ne moze sbog toga doci do zacepljenja jer se takva kanalizacija ionako proracunava samo na oborinsku vodu a fekalna se zanemaruje Oborinska je Mujo oborinska a fekalna je fekalna. Da ti prevedem na jezik bošnjačkog naroda: Oborinska je onaj "šaht što ima rupe - slivnik" a fekalna onaj "šaht zatvoreni teški što ga vi i cigani kradete". A mi na Balkanu pošto smo sirotinja nemamo svugdje oborinsku kanalizaciju a fekalnu imamo. Kad bi se mogle mješati oborinska i fekalna onda bi sve ulice imale oborinsku kanalizaciju tako što bi jednostavno slivnike spojili na fekalnu. Ako pomješaš obornisku i fekalnu iz onoga "šahta sa rupama - slivnik" ti smrdi ***. Kontaš sad? Naravno da se mogu mješati. Imaš internet i trazi, ja nema potrebe da trazim jer sam magistar iz te oblasti i od toga zivim.
|
|
Vrh |
|
|
Shaban995
|
|
|
novovrijeme je napisao/la: Shaban995 je napisao/la: Ima li šta u čemu vi niste eksperti? Tito te jebo, sve neki stručnjaci, sve znaju, selektori, doktori, ekonomisti, ono sve go ***. Nisam siguran da znate sijalicu zamijeniti. Opšte znanje Mujo. To je ono što vi u mektebu ne učite. Vi samo alah, pustinja, kamila... nije to život. Ja ne znam kako si ti osnovnu završio sa takvom pameti. Jesi kupio i kakvu diplomu bar srednje? Fakultet kakav? Nema veze što si tupav, takvi i trebaju.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2021. Postano: 10 stu 2021, 10:50 |
|
|
Karabaja je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Oborinska je Mujo oborinska a fekalna je fekalna. Da ti prevedem na jezik bošnjačkog naroda: Oborinska je onaj "šaht što ima rupe - slivnik" a fekalna onaj "šaht zatvoreni teški što ga vi i cigani kradete".
A mi na Balkanu pošto smo sirotinja nemamo svugdje oborinsku kanalizaciju a fekalnu imamo. Kad bi se mogle mješati oborinska i fekalna onda bi sve ulice imale oborinsku kanalizaciju tako što bi jednostavno slivnike spojili na fekalnu. Ako pomješaš obornisku i fekalnu iz onoga "šahta sa rupama - slivnik" ti smrdi ***. Kontaš sad?
Naravno da se mogu mješati. Imaš internet i trazi, ja nema potrebe da trazim jer sam magistar iz te oblasti i od toga zivim. Može al smrdi Mujo. Izlije ti se *** po cesti. Vidim da može. Vi to tako radite.
|
|
Vrh |
|
|
Shaban995
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2021. Postano: 10 stu 2021, 10:50 |
|
|
VUKsaJUGA je napisao/la: Shaban995 je napisao/la: Ima li šta u čemu vi niste eksperti? Tito te jebo, sve neki stručnjaci, sve znaju, selektori, doktori, ekonomisti, ono sve go ***. Nisam siguran da znate sijalicu zamijeniti. Dusica mala muslimanska Kao sto neki dan napisao, muslimanu kad objasnis onda on postane ili jos agresivni ili pocne na ovaj nacin da ti se smije kao "hahaha nije tako glup si" Bla bla bla. Ja se u ovo ne razumijem ali ljudi su ti objasnili a ako im vec ne vjerujes pa koristi google jebem mu mater valjda sjedis za kompom kad vec tipkas cjelo vrijeme. Pa realno, sve vam je komentara, sve znate, u svemu je neki problem, u Sarajevu ništa ne valja, a u po Banja Luke ljudi nemaju vode! O čemu pričamo?! Ljudi su objasnili tako što su googlali neke stvari i prepisali? Eto objasnio je i Karabaja, al jebo to. Hajmo se cerekati.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2021. Postano: 10 stu 2021, 10:52 |
|
|
Shaban995 je napisao/la: a u po Banja Luke ljudi nemaju vode!
Gde? Meni vode nije nestalo od rata. Nov vodovod napravili, ulupali desetine miliona. Voda ko Prolom.
|
|
Vrh |
|
|
Shaban995
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2021. Postano: 10 stu 2021, 10:52 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Karabaja je napisao/la: Naravno da se mogu mješati. Imaš internet i trazi, ja nema potrebe da trazim jer sam magistar iz te oblasti i od toga zivim. Može al smrdi Mujo. Izlije ti se *** po cesti. Vidim da može. Vi to tako radite. http://www.grad.hr/nastava/hidrotehnika ... 20web2.pdfZamisi, rade i Hrvati. Jedino kod tebe ne rade. Kako vi, sigurno nuždu vršiš u lavor i kroz prozor? Boli te briga, ne izljevaju ti se *** po cesti.
|
|
Vrh |
|
|
Shaban995
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2021. Postano: 10 stu 2021, 10:56 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2021. Postano: 10 stu 2021, 10:58 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Karabaja je napisao/la: Naravno da se mogu mješati. Imaš internet i trazi, ja nema potrebe da trazim jer sam magistar iz te oblasti i od toga zivim. Može al smrdi Mujo. Izlije ti se *** po cesti. Vidim da može. Vi to tako radite. Maloprije si rekonda ne moze, sad moze ali smrdi. Dovodim te u red. Ne smrdi kad se lijepo napravi, jeftiniji je ali ima i nedostatke. Kao recimo kad su velike poplave kao sad. Zato ko ima para pravi separativni sistem, mi nemamo i sta je tu je.
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|