HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 26 pro 2024, 03:54.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1943 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 78  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Austrija
PostPostano: 26 lis 2021, 11:32 

weasel je napisao/la:
turbotakija je napisao/la:
Svi drzavi placamo poreze i valjda mozemo od te drzave ocekivati da nas u momentima u kojima nismo u mogucnosti da platimo ono osnovno sto je za zivot potrebno malo podrzi?

Pa upravo je Austrija najvecim bogatunima, tj. njihovim firmama, iz drzavnog budzeta isplatila (dok je vlado Kurz) stotine miliona Eura "Corona-Hilfe" (corona pomoci).

Sve pare poreznih obveznika. A neki od njih uprkos obecanjima ipak otpustili radnike.

To je pravedno u ocima prosjecnog - sta si? Liberal, desnicar?

E to ti se pajdo zove slobodno tržište, najbogatiji su slobodni sami sebi iz naših džepova isplatiti koliko treba kad naprave glupost na tržištu.

A ostatak populacije crkni magarče dok trava naraste.

Kapitalizam je otrovno društveno uređenje, samo što je komunizam još gori, treba nam reset ekonomskog uređenja.

Ma meni je jedino cudno sto desnicu koja se inace dici patriotizmom i kune u NAROD zaboli *** za vlastitom sirotinjom. Nemas za platiti, ko te jebe, crkni.

Ili ko sto kaze forumas Delete:

Citat:
Nemas para da platis racun, smrzavaj se

I kad mu onda kazes da je to sranje, kaze ti da prestanes da mu govoris da je fasista. :D

Vrh

PostPostano: 26 lis 2021, 11:47 

weasel je napisao/la:

E to ti se pajdo zove slobodno tržište, najbogatiji su slobodni sami sebi iz naših džepova isplatiti koliko treba kad naprave glupost na tržištu.

A ostatak populacije crkni magarče dok trava naraste.

Kapitalizam je otrovno društveno uređenje, samo što je komunizam još gori, treba nam reset ekonomskog uređenja.

Ma meni je jedino cudno sto desnicu koja se inace dici patriotizmom i kune u NAROD zaboli *** za vlastitom sirotinjom. Nemas za platiti, ko te jebe, crkni.

Ili ko sto kaze forumas Delete:

Citat:
Nemas para da platis racun, smrzavaj se

I kad mu onda kazes da je to sranje, kaze ti da prestanes da mu govoris da je fasista. :D

Sve sto se pise na forumu ostaje trajno na forumu, tako da ne mozes manipulirati.

Gore si napisao: "Kao sto kaze forumas Delete: Nemas para da platis racun, smrzavaj se."

Samo, problem je u tome sto to nije napisao forumas Dalate2020, nego je taj forumas citirao TEBE, da ti pokaze kako tvoje sazaljenje za narod prestaje ondje gdje pocinje Tito. Kad se smrzavaju u kapitalistickoj Austriji - zivio komunizam, dolje Kurz. Kad se smrzavaju u tajnom drzavnom komunistickom mucilistu - zivio drug Tito, zivio komunizam.

Evo ti jos jedan primjer.

"Ma meni je jedino cudno sto desnicu koja se inace dici patriotizmom i kune u NAROD zaboli *** za vlastitom sirotinjom. Nemas za platiti, ko te jebe, crkni."

Prevedeno:

Ma meni je jedino cudno sto Turbotakija koji se inace dici humanizmom i kune u NAROD zaboli *** za vlastitim narodom. Ne slazes se s Partijom ko te jebe, crkni u tajnom Titovom komunistickom mucilistu.

Vrh

PostPostano: 26 lis 2021, 11:59 

Svi drzavi placamo poreze i valjda mozemo od te drzave ocekivati da nas u momentima u kojima nismo u mogucnosti da platimo ono osnovno sto je za zivot potrebno malo podrzi?

Pa upravo je Austrija najvecim bogatunima, tj. njihovim firmama, iz drzavnog budzeta isplatila (dok je vlado Kurz) stotine miliona Eura "Corona-Hilfe" (corona pomoci).

Sve pare poreznih obveznika. A neki od njih uprkos obecanjima ipak otpustili radnike.

Tito i Partija su poubijali desetke tisuca razoruzanih ratnih zarobljenika, u doba mira zatvarali neistomisljenike u tajno ilegalno muciliste na otoku, otimali imovinu klasnim neprijateljima, Zidovima, Nijemcima, protjerali Nijemce iz Slavonije, dokinuli pravo izbora, uveli verbalni delikt, progonili i ubijali po inozemstvu kriticare sustava... ... ... ...

Vrh

PostPostano: 26 lis 2021, 12:11 

Tu na forumu nama prosipaju samo neke takije koje nisu muslimanski mainstream.

Vrh

PostPostano: 26 lis 2021, 12:54 

Pojma nemam kako evidentiraju Hrvate iz BiH, je li ovo sortirano po nacionalnosti (domovnici) ili po zemlji rođenja. Ovo je najnovija statistika o broju "stranaca" u Austriji.

slika

Vrh

PostPostano: 26 lis 2021, 12:55 

Putovnica, državljanstvo.

Vrh

PostPostano: 26 lis 2021, 16:55 

Znam iz prve ruke - da ne objasnjavam zasto, ali strance kategoriziramo po zemlji porijekla.

Tako da su Hrvati iz BiH u kategoriji BiH.

Vrh

PostPostano: 26 lis 2021, 16:57 

Znam iz prve ruke - da ne objasnjavam zasto, ali strance kategoriziramo po zemlji porijekla.

Tako da su Hrvati iz BiH u kategoriji BiH.

Ne takijaj.

Vrh

PostPostano: 26 lis 2021, 16:58 

A i logicno je - ova statistika cak i direktno kaze „im Ausland geborenen“, dakle zemlja rodjenja. Kad dodjes moras predati i kopiju rodnog lista, a na njemu stoji onda Sarajevo, Mostar, BLuka, Capljina,..

Uci njeacki napokon, druze BBC. Integrisi se bre.

Vrh

PostPostano: 26 lis 2021, 17:04 

Piše rođeni u inozemstvu.
Mene nisu uveli u statistiku pod "Bosna" iako taj grad stoji u putovnici.

Vrh

PostPostano: 26 lis 2021, 17:06 

A otkud znas u kojoj si statistici? :)

Vrh

PostPostano: 26 lis 2021, 17:12 

Tu sam državu prijavio. Neću šugavu "Bosnu" da mi pravi probleme sa birokracijom i poslovima.

Vrh

PostPostano: 26 lis 2021, 17:13 

Stoji doslovce "Zemlje porijekla u inostranstvu rodjenog stanovnistva".

Hrvatski pasos ne znaci da ti je u austrijskoj logici zemlja porijekla, iliti podrijetla, Hrvatska.

A posto mi je sve to u vezi stranaca na neki nacin i dio "struke", znam tacno kako se na sve to gleda. Pa i u vezi maternjih jezika.

I ja bih radje da sam se rodio na Kubi ali bi mi se smijali kad bih rekao da zelim da me uvedu u kubansku statistiku.

Vrh

PostPostano: 26 lis 2021, 17:19 

Porijeklo se veže za konkretan dokaz, ne da se pozove hodža i svjedoči. Konkretan dokaz je putovnica. Ne znam crtati za vas.

Vrh

PostPostano: 26 lis 2021, 17:19 

Ko ne vjeruje nek uzme vlastitu, u austriji izdatu vozacku dozvolu (ne moras imati austrijsko drzavljanstvo), ili pasos austrijski, na kojima pise Geburtsort (rodni grad). U mom austrjskom pasosu fino stoji Cajnice. A svi znaju da je Cajnice u BiH.

Ako si rodjen u Mostaru, za Austrijance si rodjen u BiH i BiH ti je zemlja porijekla. Ali ti ako ti se da odi i objasni im da je Mostar Hercegbosna, tj. Hrvatska, a ne BiH.

To je njihova mala rasisticka caka da ti - iako imas drzavljanstvo - zna da si dodjos.

Vrh

PostPostano: 26 lis 2021, 17:23 

Ali nisi prijavljen kao takav osim ako ne želiš izričito sam. Svugdje sam prijavljen sa jednim od 2 državljanstva, nijedno nije "bosansko". Niti me to ikad iko pitao.

Vrh

PostPostano: 26 lis 2021, 17:38 

Glupa statistika. Njima je netko tko je rođen u Južnom Tirolu stranac a Austrijanac
onaj tko je rođen u Beču a roditelji mu iz Pakistana.
Mnogo mutav narod ti Austrijanci. Zato su i propali 1918.

Vrh

PostPostano: 26 lis 2021, 17:43 

Nije glupa. Imaš statistike rođenih od roditelja stranaca. Samo nije ova.

Vrh

PostPostano: 26 lis 2021, 19:48 

Bobovac je napisao/la:
Glupa statistika. Njima je netko tko je rođen u Južnom Tirolu stranac a Austrijanac
onaj tko je rođen u Beču a roditelji mu iz Pakistana.
Mnogo mutav narod ti Austrijanci. Zato su i propali 1918.

Kako god ti to ocijenjivao, tako je..nekako.

Ovo je pravna drzava, ipak. A pravne drzave se pridrzavaju drzavnih okvira, drzavljanstava, podataka o mjestu rodjenja i slicno. Sto pak ne znaci da te oni u ovim statistikama uopste i ocijenjuju etnicki - uopste ne zalaze u to jer ih ne interesuje. Zato ovo "nekako". Naravno da se u diskusijama (ili statistikama - ima i toga, kao sto BBC kaze) takvog tipa, a nema ih mnogo, ili gotovo nikako, uopste ne osporava etnicko porijeklo Juznih Tirolaca kao Austrijanaca, kao sto se ne osporava ni etnicko porijeklo Hrvata, Srba ili pak Bosnjaka u BiH.

Ovo je cisto statistika tipa: Koliko imamo ljudi ovdje koji su rodjeni vani i gdje vani, i to je to. Zato kazem: Pod BiH spadaju svi koji su u toj drzavi rodjeni a imaju "glavno mjesto prebivalista" (Hauptwohnsitz) u Austriji.

Za BiH je ova statistika porazna - iako drzavljani Hrvatske preferiraju i neke od drugih zapadnih zemalja tipa Irska, ipak je ocigledno da je najvece iseljavanje upravo iz BiH.

Vrh

PostPostano: 30 lis 2021, 17:08 

Korona semafor u Austriji 2020 naspram 2021.

Ove dvije iznimke 202.1 su jedine pokrajine u kojima predsjednika pokrajine cine socijalisti. Drugdje su konzervativci, iliti demokrscani.

2020
slika

2021
slika

Et, ali glupi prosjecni jugosvabo (juzni svabo) ce glasati za Kurca jer je on "zatvorio Balkan-rutu".

Vrh

PostPostano: 30 lis 2021, 17:09 

Dakle pokrajina Bec i Gradiska (?) - Burgenland, nisu u banani, sve ostalo se crveni ko dupe u pavijana.

U Becu na vlasti socijalisti.

U Gradiskoj na vlasti socijalisti.

Imaju drugacije zastitne mjere u vezi korone.

Vrh

PostPostano: 30 lis 2021, 18:16 

Gradišće je hrvatska pokrajina.

Vrh

PostPostano: 30 lis 2021, 19:16 

Vječita muslimanska sranja.
Te provincije ne rade isti broj Covid-19 testova. Privatni liječnici, škole, apoteke, firme ne prijavljuju svoje rezultate.

Vrh

PostPostano: 31 lis 2021, 14:46 

Gluposti. Upravo se u Becu radi najveci broj testova.

De bolan.

Vrh

PostPostano: 11 stu 2021, 12:28 

DAS IST WALTER

Citat:
Heute im Jahr 1900 wurde Bruno Dubber in Hamburg geboren. Unter dem Decknamen "Walter" war er in Österreich im kommunistischen Widerstand gegen beide Faschismen aktiv.
1937 übernahm Dubber die Leitung des – damals schon verbotenen – Kommunistischen Jugend Verbandes (KJV) und wurde auf Grund seines einnehmenden Wesens von seinen Genoss:innen sofort ins Herz geschlossen. 1938 bekam er von der KPÖ-Leitung den Auftrag, die illegalen Widerstandsstrukturen der Partei in Österreich neu aufzubauen. Im November 1938 wurde Bruno Dubber von den Nazis schließlich verhaftet.
Der schweren Folter durch die Gestapo hielt er stand. In der Haft im Wiener Landesgericht führte er seine Widerstandstätigkeit unbeirrt fort. 1941 entkam er einem Todesurteil nur knapp, wurde in Berlin zu lebenslanger Haft verurteilt. Das Kriegsende erlebte er nicht mehr. Bruno Dubber starb 1944 im Zuchthaus Bremen in Einzelhaft an Tuberkulose.

slika

Bruno Dubber, kodno ime WALTER, rodjen u Hamburgu 1910. a bio dio komunistickog otpora u Autriji protiv oba fasizma, onog austrofasizma iz tridesetih i onog kasnijeg, nacionalsocijalistickog.

1937. postao vodja KPÖ - tada vec zabranjena stranka i organizirao otpor.

Neda mi se sve prevoditi..uglavnom uhapsen 1938. godine i dugo mucen od Gestapo-a. Nista nije priznao. Dobio je dozivotnu kaznu i umro u nacistickom kazamatu u Bremenu od tuberkulose 1944. godine.

Nije dozivio da vidi kako se crvena zastava vijori na rajhstagu. :(

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1943 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 78  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: VUKsaJUGA i 7 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: