HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 17 stu 2024, 00:27.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 89820 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims
PostPostano: 01 stu 2021, 14:55 

Jedna posjeta džamiji poništi 3 mjeseca školovanja.

Vrh

Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims
PostPostano: 01 stu 2021, 14:56 

saskia je napisao/la:
Shaban995 je napisao/la:
Rekao bih bliže istini, no oni ne žele da joj pogledaju u oči.
Opet, nadam se da će na vrijeme doći pameti i stati u kraj ekstremima koji su na strani secesionista.
Hrvatski narod itekako ima mjesta u BiH. Problem im je kao i Bošnjacima što nemaju ljude koji će voditi zdravu politiku.
Doduše i Srbima. Zato i jesmo svi tu gdje smo.

Hrvata što je iscurilo, iscurilo je, sad će se ostatak lagano oporavljat demografski. Mene je strah za vas sada kada je krenuo vaš stampedo. Kako ste se naslađivali Hrvatima da nestaju upravo se to vama događa. Pa ste uzjašili Čovića i HDZ kao najveće krivce iz neke tobože solidarnosti prema nama, a zapravo da Hrvate totalno izbacite iz političkog svijeta kao faktor.

Na osnovu čega tvrdiš da je iscurilo što je iscurilo. Zar nula nije granica?
Šta će to zadržati mladog Hrvata u BiH kada zna da sa Hr papirima u Hrvatskoj može imati 2, 3 x veću platu a u Austriji, Njemačkoj 4, 5 x veću. ?

Vrh

PostPostano: 01 stu 2021, 14:56 

alh84001 je napisao/la:
Shaban995 je napisao/la:
Čović nije dobar za Hrvate kao narod u BiH.

Sacuvaj me boze brige Mujgura za ostale. I Ostale.

Odlika neinteligentnih ljudi je da iskrivljuje nazive i pokušava da uvrijedi neki narod time.
Znaš ti da on ne valja, ali nećeš 'Mujguru' da priznaš.

Vrh

PostPostano: 01 stu 2021, 14:58 

BBC je napisao/la:
Jedna posjeta džamiji poništi 3 mjeseca školovanja.

Visokog u Širokom Brijegu?
I nije neka šteta.

Vrh

PostPostano: 01 stu 2021, 15:00 

Shaban995 je napisao/la:
saskia je napisao/la:

Hrvata što je iscurilo, iscurilo je, sad će se ostatak lagano oporavljat demografski. Mene je strah za vas sada kada je krenuo vaš stampedo. Kako ste se naslađivali Hrvatima da nestaju upravo se to vama događa. Pa ste uzjašili Čovića i HDZ kao najveće krivce iz neke tobože solidarnosti prema nama, a zapravo da Hrvate totalno izbacite iz političkog svijeta kao faktor.

To ko ima dvije čiste u glavi shvatiće.
Dobar je za nacionaliste da oštre ćunu na gluposti.
Realno je sramota da Bakir bilo koga izbaci iz političkog života.
To je još jedan dokaz koliko lošu politiku vodi Dragan.

Nemoj mi sekirli bit hadžija :zubati

Čović ima svoje pozitivne i negativne skoro katastrofalne strane i poteze, činjenica je da su Hrvati politički sve jači i jači, a tako će i ostati i dalje kada dobijemo ili entitet, ili državu.

Boljeg nemamo

Vrh

PostPostano: 01 stu 2021, 15:01 

Shaban995 je napisao/la:
Naša Kvačica je napisao/la:

S vama je čovjek najsretniji kad je u zavadi. Ljudi su odmah veseliji i vide perspektivu.

To ti misliš.
Zapravo je to tvoje stanje žalosno.

Ne misli samo on, nego i ja. I vjeruj mi tako ste nas nabrijali da nas je zaista vecina sretnih kada smo u sukobu sa vama.

Vrh

PostPostano: 01 stu 2021, 15:02 

Shaban995 je napisao/la:
Ja sam za tebe profesor književnosti.
Bojim se da to o percepciji prije važi za tebe.
Crtaš nekakve imaginarne mape i maštaš o nekoj velikoj Hrvatskoj koja nikad dalje nije bila.
Pomiri se s tim da ćete ostati u BiH i to je to.
Jedino ako odseliš, to ti je jedini spas.

Dobro jel mozes ti ne dokazati sugovornikovu tvrdnju u svom vlastitom postu :zubati
Tko je crtao mape? Kakva velika Hrvatska koja nikad nije bila? Ti nisi sposoban najjednostavniju kartu procitati i upratiti tko ti je sugovornik, a vodio bi diskusije na forumu. Mozes ti biti profesor knjizevnosti - sa diplomom nekog sarajevskog ili tuzlanoskog sveucilista. To me uopce ne bi cudilo kad pogledam kakav vam je Krug 99 ili sve one BANU, koliko god da ih ima.

A jedini tko se mora pomiriti da ostaje u BiH si ti. Nista od 100% Bosne. Srbi i Hrvati vladaju nad mujgurskom manjinom. Bujrum.

Vrh

PostPostano: 01 stu 2021, 15:03 

saskia je napisao/la:
Shaban995 je napisao/la:
To ko ima dvije čiste u glavi shvatiće.
Dobar je za nacionaliste da oštre ćunu na gluposti.
Realno je sramota da Bakir bilo koga izbaci iz političkog života.
To je još jedan dokaz koliko lošu politiku vodi Dragan.

Čović ima svoje pozitivne i negativne skoro katastrofalne strane i poteze, činjenica je da su Hrvati politički sve jači i jači, a tako će i ostati i dalje kada dobijemo ili entitet, ili državu.

Boljeg nemamo

Nećete dobiti ni entitet ni državu.
Entitet ste mogli dobiti u Daytonu, zajebo vas Tuđman.

Tu i jest problem. Što nemate boljeg.

Vrh

PostPostano: 01 stu 2021, 15:04 

neznani_junak je napisao/la:
saskia je napisao/la:

Šta će to zadržati mladog Hrvata u BiH kada zna da sa Hr papirima u Hrvatskoj može imati 2, 3 x veću platu a u Austriji, Njemačkoj 4, 5 x veću. ?

Jasta jarane, ali su i troskovi proporcionalno veci. Stan od 50 kvadrata placas vec ovdje-mislim novi ugovori preko 1000 €,
Troskovi stalno skacu. A 80% onih koji ovdje dolaze imaju nisko placene poslove.

Vrh

PostPostano: 01 stu 2021, 15:06 

Shaban995 je napisao/la:
Odlika neinteligentnih ljudi je da iskrivljuje nazive i pokušava da uvrijedi neki narod time.

To je jednostavno naziv na hercegbosanskom za vas. Ne znam sto se sekiras, strani jezik, strani ljudi. Jel bi sada propisivao kako da govorimo?

Vrh

PostPostano: 01 stu 2021, 15:08 

alh84001 je napisao/la:
Shaban995 je napisao/la:
Ja sam za tebe profesor književnosti.
Bojim se da to o percepciji prije važi za tebe.
Crtaš nekakve imaginarne mape i maštaš o nekoj velikoj Hrvatskoj koja nikad dalje nije bila.
Pomiri se s tim da ćete ostati u BiH i to je to.
Jedino ako odseliš, to ti je jedini spas.

Dobro jel mozes ti ne dokazati sugovornikovu tvrdnju u svom vlastitom postu :zubati
Tko je crtao mape? Kakva velika Hrvatska koja nikad nije bila? Ti nisi sposoban najjednostavniju kartu procitati i upratiti tko ti je sugovornik, a vodio bi diskusije na forumu. Mozes ti biti profesor knjizevnosti - sa diplomom nekog sarajevskog ili tuzlanoskog sveucilista. To me uopce ne bi cudilo kad pogledam kakav vam je Krug 99 ili sve one BANU, koliko god da ih ima.

A jedini tko se mora pomiriti da ostaje u BiH si ti. Nista od 100% Bosne. Srbi i Hrvati vladaju nad mujgurskom manjinom. Bujrum.

Niko ovdje ni nad kim ne vlada. Istina je da jedni druge držimo u pat poziciju, a iz ugla bilo koga od tri naroda, to je poraz.

Ti si stavio uz komentar priroda, centar Hrvatske.
Ne može biti centar Hrvatske u BiH.
Može samo ovdje na forumu i to je to.

Teško ti je izgleda shvatiti alegoriju, no nebitno.
Nisam profesor književnosti, možeš odahnuti.
Jesam akademski građanin, druga je djelatnost u pitanju.
Sarajevski univerzitet je sasvim legitiman, ostaviću da je ovo što si napisao neznanje i zluradost.

I biće BiH i to upravo u ovim granicama u kojim je sad. Možete samo da plačete i kmečite po forumima.

Vrh

PostPostano: 01 stu 2021, 15:09 

Shaban995 je napisao/la:
saskia je napisao/la:

Boljeg nemamo

Nećete dobiti ni entitet ni državu.
Entitet ste mogli dobiti u Daytonu, zajebo vas Tuđman.

Tu i jest problem. Što nemate boljeg.

Što više degradiraš i difamiraš Dragana automatski to činiš i svom narodu i političkom vodstvu. A što se tiče entiteta ili države to su vam i jedine preostale dvije opcije :zivili

Vrh

PostPostano: 01 stu 2021, 15:09 

BBC je napisao/la:
Priroda. Centar Hrvatske.

slika

Unintended consequence tvog posta gde u zamisljenom centru Hrvatske stotinama km uokolo zive Srbi, sa ponekin muslimanom, je da si demostrirao da postoji vrlo pristojan broj slepih creva, tj. patrljaka koji se obicno isklucuju iz racunanja srednje vrednosti. Drugim recima, Dubrovnik, Ilok, pa i Istra i ko zna sta jos... otpadaju. Overreach, overstrech, mozda ovo muslimane ohrabri u aktualnoj borbi u Federaciji.

Vrh

PostPostano: 01 stu 2021, 15:10 

Kako nam Šaban vješto odgovara, red patetike pa red prijetnji, ne ostaje nikome dužan.

U međuvremenu, stvari idu svojim tijekom. :biceovodobro

Citat:
O POSKUPLJENJU STRUJE
Smailbegović: Ovo je poruka investitorima da ne ulažu u BiH, a građanima da pakuju kofere

Privatni sektor je u raljama vlasti i sa svih strana dobija samo udare. Kazao je ovo Adnan Smailbegović, predsjednik Udruženja poslodavaca u Federaciji BiH, govoreći o najavi drastičnog povećanja cijena struje za privedu.

Osim povećanja cijena električne energije, naveo je da se privreda suočava i sa troškovima koje će imati zbog najavljenog mijenjanja fiskalnih kasa, te povećanja minimalne plate radnicima.

"Najavljeno poskupljenje električne energije bilo bi dodatnih 200 miliona KM godišnje za privredu, a zamjena fisklanih kasa privrednike će koštati od 75 do 80 miliona KM. Mi smo do sada potpisali pet kolektivnih ugovora sa granskim sindikatima, što je bio dodatni udar na privredu od 25 posto. Samo se na doprinose time dodatno izdvaja oko 150 miliona KM godišnje. Ovo sve je poruka investitorima da nije pametno da investiraju ovdje, privrednicima da smanje svoje biznise i presele ih u neke druge zemlje, a građanima da pakuju kofere i idu vani", kazao je Smailbegović.

Kompanija ArcelorMittal, kako je kazao generalni direktor Nikhil Mehta, godišnje potroši 500.000 megabajta energije i sada su dobili ponudu za povećanjem cijene od 125 posto.

"Ako dođe do ovog povećanja to će za nas biti veliki udar jer ovo nije jedino povećanje koje imamo. Osim struje, povećana je i cijena uglja od 500 posto. Nije tu riječ o uglju koji se koristi u energetici nego u samoj proizvodnji čelika, a taj ugalj nije dostupan u BiH već ga kupujemo iz Sjedinjenih Amričkih Država i Australije, te nemamo mogućnost da smanjimo cijenu tog uglja", kazao je Mehta, te dodao kako će sve ovo donijeti ogromne probleme proizvodnji čelika u Zenici.

Najavljenim poskupljenjem na udaru će biti i autoindustrija, a kako je kazao Adem Hanić, dirketor TMD Group Gradačac, ova industrija nema prostor ni za kakvo povećanje, a istakao je i kako se ono nije desilo posljednjih 17 godina, a kao dosadašnju prednost BiH istakao je jeftinu električnu energiju i radnu snagu.

"Moja kompanija zapošljava 800 radnika i sigurno ćemo je morati zatvoriti i otići u stečaj. Doći će i do gašenja radnih mjesta, nećemo iskoristiti šansu da razvijemo industrijski ovo područje gdje imamo bolju šansu i od Srbije", kazao je Hanić.

1017 of 2558 - 39.76%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 01 stu 2021, 15:12 

"Megabajta energije" ?

Vrh

Shaban995 je napisao/la:

Pogubio si se, kao Biden.

Shaban995 je napisao/la:

https://spaceplace.nasa.gov/barycenter/ ... sun.en.png

Shaban995 je napisao/la:
Teško ti je izgleda shvatiti alegoriju, no nebitno.

Nevjerojatno koliko ste nesvjesni na svim nivoima, bilo drzavnom, bilo osobnom, Predmnijevam da je tako i na svim onima izmedju.

Shaban995 je napisao/la:
I biće BiH i to upravo u ovim granicama u kojim je sad. Možete samo da plačete i kmečite po forumima.

Bit ce jedino ako mujgursko politicko vodstvo prestane raditi na rasturanju iste. Zasad ne pokazuju znakove da su se umorili :zubati

Vrh

alh84001 je napisao/la:
Shaban995 je napisao/la:

To je jednostavno naziv na hercegbosanskom za vas. Ne znam sto se sekiras, strani jezik, strani ljudi. Jel bi sada propisivao kako da govorimo?

Ne postoji hercegbosanski. Ne izmišljaj.
Ne bih. Govoriš srpskim, hrvatskim ili bosanskim.
Nema hercegbosanskog.

Vrh

PostPostano: 01 stu 2021, 15:13 

Ceha je napisao/la:
Creole je napisao/la:
Hm...da!
A, pazi: uzimajuci iste kriterijume, kakva je vasa pozicija u Kiseljaku? Skoro nikakva.
Samo sam realan i pre svega upucen. Daleko najrealniji od vas koji ovde kuckate.

Kiseljak je gradić na autocesti.
Jablanica je selendra u kanjonu i šumi.

Pola Jablanice je hrvatsko, a po fejkanom popisu 2013, sam gradić ima 4,5 tisuće stanovnika.
Selo u nedođiji.
http://www.statistika.ba/?show=12&id=10421

S druge strane Kiseljak, na autocesti, predgrađe Sarajeva, "hrvatsko Sarajevo", na tom istom popisu ima 3,5 tisuće stanovnika.
http://www.statistika.ba/?show=12&id=10472

Danas je razlika sigurno neusporediva u korist Kiseljaka.

Znaci, po popisu kad zatreba, a po stanju iz izabrane tacke u vremenu kad ovo prvo ne ide. A ako nijedno ne ide, onda po slobodno izabranom atributu :aleale

Vrh

PostPostano: 01 stu 2021, 15:13 

alh84001 je napisao/la:
Shaban995 je napisao/la:

Pogubio si se, kao Biden.

Shaban995 je napisao/la:

https://spaceplace.nasa.gov/barycenter/ ... sun.en.png

Shaban995 je napisao/la:

Bit ce jedino ako mujgursko politicko vodstvo prestane raditi na rasturanju iste. Zasad ne pokazuju znakove da su se umorili :zubati

Oni na rasturanju, a Mile i Dragan se satraše da je spasu.
I haj sad budi pametan. Ne ide to tako nikako.

Dobro ba, to sa sunčevim sistemom, jasno je.

Nećemo se sad praviti da si spomenuo centar Hrvatske u tom kontekstu.
Znamo da nisi.

Vrh

PostPostano: 01 stu 2021, 15:15 

Shaban995 je napisao/la:
alh84001 je napisao/la:

Nema hercegbosanskog.

Pa pre ce biti, po lingvistickim kriterijumima, da je jezik jedan, a ne 3,4...... Ostalo je politika, sujeta.

Vrh

PostPostano: 01 stu 2021, 15:16 

Creole je napisao/la:
Shaban995 je napisao/la:

Nema hercegbosanskog.

Pa pre ce biti, po lingvistickim kriterijumima, da je jezik jedan, a ne 3,4...... Ostalo je politika, sujeta.

Manje više, jer se svi razumijemo.
Bitno je da mi pravimo oko toga problem.

Vrh

PostPostano: 01 stu 2021, 15:16 

Shaban995 je napisao/la:
Nema hercegbosanskog.

Zasto si opsjednut nametanjem svojeg misljenja drugima? Zasto bi nametao drugima kako da govore, sto da misle, onoga tko ce ih 'predstavljati'...... Sto to ima u tebi da se ne mozes okrenuti sebi, nego moras gledati u tudje dvoriste i pokusati tamo nametati svoju volju? Zasto si nasilan?

Shaban995 je napisao/la:
Znamo da nisi.

Zasto, uz to sto si nasilan, ustrajes u svojim fantazijama cak i kada ti ljudi nebrojeno puta ukazu na stanje u stvarnom svijetu?

Vrh

PostPostano: 01 stu 2021, 15:21 

saskia je napisao/la:

Samo idiot može misliti da je ikome 0 granica, a Hrvati su dokazali da nisu jer više ne iseljavaju, a čitava ZH ima pozitivan priraštaj, dakle Hrvati su se dokazano obranili od bijele kuge, a hoćete li vi?

Vrh

PostPostano: 01 stu 2021, 15:25 

alh84001 je napisao/la:
Shaban995 je napisao/la:
Nema hercegbosanskog.

Zasto si opsjednut nametanjem svojeg misljenja drugima? Zasto bi nametao drugima kako da govore, sto da misle, onoga tko ce ih 'predstavljati'...... Sto to ima u tebi da se ne mozes okrenuti sebi, nego moras gledati u tudje dvoriste i pokusati tamo nametati svoju volju? Zasto si nasilan?

Shaban995 je napisao/la:
Znamo da nisi.

Zasto, uz to sto si nasilan, ustrajes u svojim fantazijama cak i kada ti ljudi nebrojeno puta ukazu na stanje u stvarnom svijetu?

Al pazi, ja nešto namećem, a ti koristiš svaku kvalifikaciju da me etiketiraš? Šta je to ako nije nametanje?
Nisam nasilan uopšte. Ni u realnom životu pogotovo ne ovom virtuelnom.
Šta je čije fantazija, moje kad kažem da pričaš bosanskim, srpskim ili hrvatskim ili tvoje nekakvim hercegbosanskim koji nije zvanični jezik?
Ma pričaj što se mene tiče aboridžanskim i zovi kako hoćeš, ali ta opsesija prekrajanja nečeg je prilično bolesna.

Ja ne namećem nikom volju. Tebi smeta što ja diskutujem, što imam svoje mišljenje. Što imam argumente za to.
Da se ti pitaš, obrisao bi me sa foruma.
I iz realnog života, jel.

Vrh

PostPostano: 01 stu 2021, 15:26 

Naša Kvačica je napisao/la:
Creole je napisao/la:
Ne kapiram sta hoces da kazes, osim da te emocije udaraju.

Poanta je da su muslimani bivši narod. Dakle te njihove planove i ostale gluposti treba ostaviti arheolozima na proučavanje.

Tako nekako.
Mogli su dobiti državu prije 30 godina.
Sada ništa.

Vi u BiH ste bivši. Samo ovo još malo da iscuri.

Pa će biti kaj, Srbija? :D

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 89820 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 2380, 2381, 2382, 2383, 2384, 2385, 2386 ... 3593  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Patriota, Tomba17 i 44 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: