|
|
Stranica: 4/5.
|
[ 117 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Lutorčina
|
Naslov: Re: Zakon o negiranju genocida i Zakon o uvredi RS: dva zakona koja ukidaju slobodu kretanja u BiH Postano: 27 srp 2021, 13:54 |
|
|
Zijo je napisao/la: mijat_tomic je napisao/la: Jel podrzavas tri entiteta u kojima ce svi gradjani imati prava zagarantirana ustavom bez obzira na nacionalnost? Jel smatras da bi to relaksiralo odnose? Cisto me zanima odgovor prije nego krenes dalje
Ja podržavam Sporazum iz Daytona jer je to jedino što imamo u rukama. Po svemu onom što vidimo, nemoguće je bilo šta mijenjati uz saglasnost svih strana. Ti me pitaš da li podržavam tri entiteta? Mogao bih te odmah pitati da li ti podržavaš Republiku Srpsku? Jer to su dva povezana pitanja i ne mogu se razdvajati. Bit ću skroz otvoren. Srpski narod je dobio RS uz postojeću nezavisnu Republiku Srbiju. Hrvatski narod je dobio nezavisnu Republiku Hrvatsku uz ukidanje konstitutivnosti za srpski narod i pretvaranje nekad konstitutivnog naroda u nacionalnu manjinu! Zna se i šta su dobili Bošnjaci. Da li bi se mijenjao sa njima? Ne znam zašto se uopšte Bošnjacima postavlja pitanje o trećem entitetu. Hrvati treba sami da donesu odluku i proglase treći entitet u granicama za koje oni misle da su granice! Da li se čeka da Dodik odradi posao i da li je to razlog ljubavi prema Dodiku i Srbima? Lično mislim da niti jednom narodu nije loše zbog drugog naroda nego su nacionalne oligarhije uvjerile svoje podanike da je tako. To je poznata priča. Bošnjaci su dobili u BiH realno sve što valja. Svi industrijski centri sa postojećom infrastrukturom su pripali vama. I to ste dobili sve guzovače naročito predgrađa oko Sarajeva. Dobili ste neku polusuverenu državu BiH koja realno ne bi trebala da postoji nakon 3 godine krvavog i iscrpljujućeg rata.
|
|
Vrh |
|
 |
mijat_tomic
|
Naslov: Re: Zakon o negiranju genocida i Zakon o uvredi RS: dva zakona koja ukidaju slobodu kretanja u BiH Postano: 27 srp 2021, 13:56 |
|
|
Zijo je napisao/la: mijat_tomic je napisao/la: Jel podrzavas tri entiteta u kojima ce svi gradjani imati prava zagarantirana ustavom bez obzira na nacionalnost? Jel smatras da bi to relaksiralo odnose? Cisto me zanima odgovor prije nego krenes dalje
Ja podržavam Sporazum iz Daytona jer je to jedino što imamo u rukama. Po svemu onom što vidimo, nemoguće je bilo šta mijenjati uz saglasnost svih strana. Ti me pitaš da li podržavam tri entiteta? Mogao bih te odmah pitati da li ti podržavaš Republiku Srpsku? Jer to su dva povezana pitanja i ne mogu se razdvajati. Bit ću skroz otvoren. Srpski narod je dobio RS uz postojeću nezavisnu Republiku Srbiju. Hrvatski narod je dobio nezavisnu Republiku Hrvatsku uz ukidanje konstitutivnosti za srpski narod i pretvaranje nekad konstitutivnog naroda u nacionalnu manjinu! Zna se i šta su dobili Bošnjaci. Da li bi se mijenjao sa njima? Ne znam zašto se uopšte Bošnjacima postavlja pitanje o trećem entitetu. Hrvati treba sami da donesu odluku i proglase treći entitet u granicama za koje oni misle da su granice! Da li se čeka da Dodik odradi posao i da li je to razlog ljubavi prema Dodiku i Srbima? Lično mislim da niti jednom narodu nije loše zbog drugog naroda nego su nacionalne oligarhije uvjerile svoje podanike da je tako. To je poznata priča. Naravno da podržavam RS, ljudi se borili u gradjanskom ratu, kontrolirali teritorij, ne vidim tu nikakav problem. Ako ćemo se vraćat na to ko je odakle protjeran i ko je gdje živio, možemo se onda vratit u vrijeme prije turske okupacije, nema smisla, treba prihvatit stanje kakvo jest na terenu. Nemaju tu Hrvati šta sami proglašavat, sjednemo za stol i dogovorimo se, iscrtamo granice, zna se koji su Hrvati teritorij kontrolirali 95, a koji armija BiH, a onda nek svatko svoju brigu vodi i "mirna Bosna"
_________________ 28.4.2023 - Krstaski vladar FBiH Christian Schmidt salje SDFA djamijase na vjecna lovista
|
|
Vrh |
|
 |
Lutorčina
|
Naslov: Re: Zakon o negiranju genocida i Zakon o uvredi RS: dva zakona koja ukidaju slobodu kretanja u BiH Postano: 27 srp 2021, 14:03 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Graničar18 je napisao/la: Većina ima pasoše Srbije,a i koji nemaju mogu uzet kad požele. Mislim da većina nema. Neka me isprave. Nema većina,ali svaki dan se povećava broj Srba koji uzimaju srpsko državljanstvo i srpski pasoš. Prije 10 godina broj državljana Srbije koji žive u RS bio je manji od 1%. Danas je ta brojka 15 - 20%. Evo našao sam jedan podatak da je od 2013 do kraja 2018 zahtjev za srpsko državljanstvo podnijelo 50 000 stanovnika RS. Danas je ta brojka veća jer znam dosta ljudi koji su zadnjih godinu dvije podnijeli zahtjev za državljanstvo i pasoš Srbije.
|
|
Vrh |
|
 |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Zakon o negiranju genocida i Zakon o uvredi RS: dva zakona koja ukidaju slobodu kretanja u BiH Postano: 27 srp 2021, 14:03 |
|
|
Ja podržavam Sporazum iz Daytona jer je to jedino što imamo u rukama. Po svemu onom što vidimo, nemoguće je bilo šta mijenjati uz saglasnost svih strana. Ti me pitaš da li podržavam tri entiteta? Mogao bih te odmah pitati da li ti podržavaš Republiku Srpsku? Jer to su dva povezana pitanja i ne mogu se razdvajati. Bit ću skroz otvoren. Srpski narod je dobio RS uz postojeću nezavisnu Republiku Srbiju. Hrvatski narod je dobio nezavisnu Republiku Hrvatsku uz ukidanje konstitutivnosti za srpski narod i pretvaranje nekad konstitutivnog naroda u nacionalnu manjinu! Zna se i šta su dobili Bošnjaci. Da li bi se mijenjao sa njima? Ne znam zašto se uopšte Bošnjacima postavlja pitanje o trećem entitetu. Hrvati treba sami da donesu odluku i proglase treći entitet u granicama za koje oni misle da su granice! Da li se čeka da Dodik odradi posao i da li je to razlog ljubavi prema Dodiku i Srbima? Lično mislim da niti jednom narodu nije loše zbog drugog naroda nego su nacionalne oligarhije uvjerile svoje podanike da je tako. To je poznata priča. Nije Mujo niko ništa dobio nego je sve krvlju izvojevano. Kad se vas pitalo ni jebeni Kutiljerov plan nije dolazio u obzir. Ja lično mislim da nam je loše zbog Muslimana i da bi nam bilo puno bolje u zajednici sa svojim narodom.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
 |
Zijo
|
Naslov: Re: Zakon o negiranju genocida i Zakon o uvredi RS: dva zakona koja ukidaju slobodu kretanja u BiH Postano: 27 srp 2021, 14:39 |
|
|
mijat_tomic je napisao/la: Zijo je napisao/la: Ja podržavam Sporazum iz Daytona jer je to jedino što imamo u rukama. Po svemu onom što vidimo, nemoguće je bilo šta mijenjati uz saglasnost svih strana. Ti me pitaš da li podržavam tri entiteta? Mogao bih te odmah pitati da li ti podržavaš Republiku Srpsku? Jer to su dva povezana pitanja i ne mogu se razdvajati. Bit ću skroz otvoren. Srpski narod je dobio RS uz postojeću nezavisnu Republiku Srbiju. Hrvatski narod je dobio nezavisnu Republiku Hrvatsku uz ukidanje konstitutivnosti za srpski narod i pretvaranje nekad konstitutivnog naroda u nacionalnu manjinu! Zna se i šta su dobili Bošnjaci. Da li bi se mijenjao sa njima? Ne znam zašto se uopšte Bošnjacima postavlja pitanje o trećem entitetu. Hrvati treba sami da donesu odluku i proglase treći entitet u granicama za koje oni misle da su granice! Da li se čeka da Dodik odradi posao i da li je to razlog ljubavi prema Dodiku i Srbima? Lično mislim da niti jednom narodu nije loše zbog drugog naroda nego su nacionalne oligarhije uvjerile svoje podanike da je tako. To je poznata priča.
Naravno da podržavam RS, ljudi se borili u gradjanskom ratu, kontrolirali teritorij, ne vidim tu nikakav problem. Ako ćemo se vraćat na to ko je odakle protjeran i ko je gdje živio, možemo se onda vratit u vrijeme prije turske okupacije, nema smisla, treba prihvatit stanje kakvo jest na terenu. Nemaju tu Hrvati šta sami proglašavat, sjednemo za stol i dogovorimo se, iscrtamo granice, zna se koji su Hrvati teritorij kontrolirali 95, a koji armija BiH, a onda nek svatko svoju brigu vodi i "mirna Bosna" Nije ti dobar odgovor. Kako sam ne vidiš da ti nije dobar odgovor. Već sam rekao da se ovaj i slični forumi održavaju na životu jer se u beskraj laže i mrzi. Što se tiče stola i dogovora, to je završeno u Daytonu. A danas je situacija malo drugačija. Jedina opcija za Hrvate ukoliko nisu zadovoljni postojećim stanjem jeste da sami sjednu za stol sa raširenim kartama. Zatim Čović treba da lupne šakom po stolu i vikne iz sveg glasa: Ovo je naše hrvatsko, ovo je HRHB! Ja sam inače za promjene izbornog zakona ako treba i sa “asimetričnim rješenjima” tako da se spriječi slučaj “Komšić”. Nikada i nisam glasao za njega. Ja sam za sve što će Hrvate učiniti jednakopravnim. Ali, što se tiče trećeg entiteta morate sami. Naravno, ako ste u stanju to napraviti.
|
|
Vrh |
|
 |
sokacveseli
|
Naslov: Re: Zakon o negiranju genocida i Zakon o uvredi RS: dva zakona koja ukidaju slobodu kretanja u BiH Postano: 27 srp 2021, 16:46 |
|
|
Za genocid požureno po hitnom postupku. Znači od sutra. Hoće Srbi biti ažurni kao visoki predstavnik?
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Zakon o negiranju genocida i Zakon o uvredi RS: dva zakona koja ukidaju slobodu kretanja u BiH Postano: 16 kol 2021, 10:55 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Džaferović ga slavi: https://www.klix.ba/vijesti/bih/dzafero ... /210816032Citat: Izet Nanić iz Bužima, zanat je ispekao ratujući kao oficir JNA u Vukovaru. Početkom rata u BiH priključio se obrani Cazinske krajine i dogurao do zapovjednika 505. Bužimske brigade Armije RBiH. Poginuo je 1995. JNAgodine braneći svoj rodni kraj od srpskog agresora; međutim, to ga nimalo ne ispričava od odgovornosti za vukovarsku tragediju. Ako je za svoj narod heroj, za Vukovarce sigurno nije! E sad, da je osuđen, makar posthumno za zločine, ne bi ga mogli veličati. Nitko više ne veliča zločince od zelenila. I prolazi im lišo jer je našima važnije isisavat pare iz EP HZHB i sl. nego radit ono za što su izabrani.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Zakon o negiranju genocida i Zakon o uvredi RS: dva zakona koja ukidaju slobodu kretanja u BiH Postano: 27 ruj 2021, 13:39 |
|
|
Citat: Nije povrijeđen vitalni interes BošnjakaVitalni nacionalni interes bošnjačkog naroda nije povrijeđen Zakonom o dopuni Krivičnog zakonika Republike Srpske i Zakonom o neprimjenjivanju odluke visokog predstavnika jer se jednako odnose na sve građane, utvrdio je danas u Banjaluci Ustavni sud Republike Srpske. https://lat.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=447047 Završena procedura. Još da se objavi u Službenom glasniku i krećemo u hapšenje Muslimana koji uvrijede RS. I VP smo zvanično odjebali.
|
|
Vrh |
|
 |
NSOS
|
Naslov: Re: Zakon o negiranju genocida i Zakon o uvredi RS: dva zakona koja ukidaju slobodu kretanja u BiH Postano: 27 ruj 2021, 20:41 |
|
|
https://www.klix.ba/vijesti/regija/grad ... /210927153Citat: Gradonačelnik Zagreba smanjuje sredstva za manjine, ukida se obilježavanje genocida u Srebrenici
Upravo su programi ono što će najviše zaboljeti bošnjačku nacionalnu manjinu kojoj će ovim prijedlogom, ako on prođe na Skupštini, biti onemogućeno održavati projekte kao što je sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, navodi se dalje.
Hvale vrijedni projekti koje je do sada Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba organiziralo su "Ultramaraton Vukovar - Srebrenica", koji je ove godine doživio svoje deseto izdanje, tu je i konvoj "Da se nikad ne zaboravi", gdje građani Zagreba dobivaju mogućnost posjetiti Memorijalni centar u Potočarima, a ne treba zanemariti niti ostale projekte koji nadilaze granice nacionalne manjine poput "Dana bosanskohercegovačke kulture". U komentarima zale sto Skoro nije pobedio jer on ovako nesto ne bi dopustio.
|
|
Vrh |
|
 |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Zakon o negiranju genocida i Zakon o uvredi RS: dva zakona koja ukidaju slobodu kretanja u BiH Postano: 12 lis 2021, 18:36 |
|
|
Citat: Željka Cvijanović potpisala: Još samo danas se RS može nekažnjeno nazivati genocidnom tvorevinomhttps://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... nom-698268 Od sutra kreće hapšenje Muslimana. Baš da vidimo hoće li prije biti uhapšen Srbin zbog kršenja Inckovog zakona ili Musliman zbog uvrede RS. 
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Zakon o negiranju genocida i Zakon o uvredi RS: dva zakona koja ukidaju slobodu kretanja u BiH Postano: 17 lis 2021, 13:19 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Normalno. Inače bi je morao prelijetati avionom kad ostaneš bez političkog imuniteta. Vidim Suljagić se smirio i prije zakona, nema više generaliziranja i vrijeđanja Srba i RS.
Izetbegović: Neću nazivati Republiku Srpsku genocidnom tvorevinom niti je dovoditi u pitanje
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Zakon o negiranju genocida i Zakon o uvredi RS: dva zakona koja ukidaju slobodu kretanja u BiH Postano: 27 stu 2021, 13:52 |
|
|
Citat: Policija traga za osobom koja je oštetila ploču posvećenu ratnom zločincu Ratku Mladiću na Vracamahttps://avaz.ba/vijesti/bih/699441/poli ... na-vracama Mujo tražimo te. Za razliku od Inckovog zakona koji je mrtvo slovo na papru, Zakon o uvredi RS se provodi. 
|
|
Vrh |
|
 |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Zakon o negiranju genocida i Zakon o uvredi RS: dva zakona koja ukidaju slobodu kretanja u BiH Postano: 27 stu 2021, 18:36 |
|
|
I prigodna pesma: Citat: Goci i Lazo RATKO MLADIC
Ne postoji brada vise odkad tebe osudise umrlo je svjetsko pravo sve odnio crni djavo
Sto se tice srbadije srbskih cura i mladica mjesto ti je generale pokraj Stepe i Misica
Ovu kaznu sto ti daju otvara ti vrata raju najveci si danas posto heroj bio heroj osto
Sto su tebe okrivili ne damo da ne zivili reci cu im jedno kratko svi su Srbi Mladic Ratko
|
|
Vrh |
|
 |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Zakon o negiranju genocida i Zakon o uvredi RS: dva zakona koja ukidaju slobodu kretanja u BiH Postano: 30 stu 2021, 18:56 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Citat: Policija traga za osobom koja je oštetila ploču posvećenu ratnom zločincu Ratku Mladiću na Vracamahttps://avaz.ba/vijesti/bih/699441/poli ... na-vracama Mujo tražimo te. Za razliku od Inckovog zakona koji je mrtvo slovo na papru, Zakon o uvredi RS se provodi.  Mujo uhvacen Citat: Zbog farbanja spomen-ploče Mladiću uhapšen VogošćaninPolicija iz Istočnog Sarajeva uhapsila je danas u Lukavici S. M. iz Vogošće zbog, kako su saopćili, krivičnog djela oštećenje i oduzimanje tuđe stvari. On se sumnjiči da je 17. novembra oštetio spomen-ploču na Vracama, područje Općine Istočno Novo Sarajevo. - U toku je dokumentovanje predmeta nakon čega će protiv S. M. Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu - naveli su iz PU Istočno Sarajevo. https://www.faktor.ba/vijest/zbog-farba ... nin/145898 Država! 
|
|
Vrh |
|
 |
1986
|
Naslov: Re: Zakon o negiranju genocida i Zakon o uvredi RS: dva zakona koja ukidaju slobodu kretanja u BiH Postano: 30 stu 2021, 19:02 |
|
|
Tako ti je to kad ti je Srbija na tramvajskoj liniji.
|
|
Vrh |
|
 |
Lutorčina
|
Naslov: Re: Zakon o negiranju genocida i Zakon o uvredi RS: dva zakona koja ukidaju slobodu kretanja u BiH Postano: 30 stu 2021, 19:14 |
|
|
1986 je napisao/la: Tako ti je to kad ti je Srbija na tramvajskoj liniji. Do trolejbuske okretaljke  . Tačnije 100 metara od okretaljke. Tramvaj nam je dalji. Sa vrha Vraca do tramvajske pruge 1,5 kilometar.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Zakon o negiranju genocida i Zakon o uvredi RS: dva zakona koja ukidaju slobodu kretanja u BiH Postano: 30 stu 2021, 19:46 |
|
|
Mislim da Mulestincima baš ništa nije jasno.
|
|
Vrh |
|
 |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Zakon o negiranju genocida i Zakon o uvredi RS: dva zakona koja ukidaju slobodu kretanja u BiH Postano: 01 pro 2021, 16:35 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Zakon o negiranju genocida i Zakon o uvredi RS: dva zakona koja ukidaju slobodu kretanja u BiH Postano: 01 pro 2021, 19:00 |
|
|
Zaglavio u kriminalu u inozemstvu.
|
|
Vrh |
|
 |
teranova
|
Naslov: Re: Zakon o negiranju genocida i Zakon o uvredi RS: dva zakona koja ukidaju slobodu kretanja u BiH Postano: 01 pro 2021, 19:03 |
|
|
Ona reč 'ispitan' miriše na batine.
|
|
Vrh |
|
 |
teranova
|
Naslov: Re: Zakon o negiranju genocida i Zakon o uvredi RS: dva zakona koja ukidaju slobodu kretanja u BiH Postano: 01 pro 2021, 23:12 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
teranova
|
Naslov: Re: Zakon o negiranju genocida i Zakon o uvredi RS: dva zakona koja ukidaju slobodu kretanja u BiH Postano: 01 pro 2021, 23:16 |
|
|
Kao da su ga pisale Žene u crnom.
|
|
Vrh |
|
 |
teranova
|
Naslov: Re: Zakon o negiranju genocida i Zakon o uvredi RS: dva zakona koja ukidaju slobodu kretanja u BiH Postano: 01 pro 2021, 23:19 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
dzamijas
|
Naslov: Re: Zakon o negiranju genocida i Zakon o uvredi RS: dva zakona koja ukidaju slobodu kretanja u BiH Postano: 01 pro 2021, 23:20 |
|
Pridružen/a: 23 lis 2021, 22:13 Postovi: 2207 Lokacija: Na granici svjetova - begova i kmetova
|
Hvala Bogu pa u Republici Hrvatskoj još nije ugašeno svjetlo civilizacije.
_________________ "Bosnom se ne može upravljati bez Bošnjaka!"
|
|
Vrh |
|
 |
teranova
|
Naslov: Re: Zakon o negiranju genocida i Zakon o uvredi RS: dva zakona koja ukidaju slobodu kretanja u BiH Postano: 01 pro 2021, 23:20 |
|
|
Za mene je ovo jezivo. Toliko mržnje prema RS, valjda im odgovara džamahirija na 100% Nakarade.
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|