|
|
Stranica: 2452/3593.
|
[ 89820 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Ceha
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 02 pro 2021, 21:27 |
|
|
Harezm je napisao/la: Ceha je napisao/la: Od tih čuda na ovo Ima Boga Da se mene pita, rijeka Bosna je nekakav hrvatski teritorijalni ideal (u granicama Federacije), s tim da nije realno. Jedino, bi li bilo održivog načina da se povežemo s Usorom, a da zaobiđemo veći dio Tešnja (previše ih je tamo)? Sada Koliko će ih biti za par godina? http://www.statistika.ba/?show=12&id=11045Načelno, najmanje ih je kroz središte općine. Ali mislim da bi neko rubno riješenje prošlo. Ako ih dosta iseli, Vareš je bolja opcija. S time da BiH neće opstati. Da opstane, drugačije bi priče bile
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 02 pro 2021, 23:34 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 75737 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Nastavak brendiranja Blagaja i Stoca, nakon uspostave srednjovijekovnih festivala koji se održavaju svake godine u ova dva mjesta (Stolac od 2017, Blagaj od ove godine). https://www.dnevnik.ba/vijesti/kulturna ... lm-2622092
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
erdutos
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 02 pro 2021, 23:36 |
|
|
Uzeo sam si malo truda, oko sat vremena pa sam prolistao 200tinjak postova u grupi "Idemo u Njemačku" i komentare na objave. Gledao sam period od tjedan dana, tj od 24.11. do 01.12. Situacija je ovakva, 37 ih je napisalo da je dobilo vizu, od toga 33 muslimanska imena i prezimena, 2 bih rekao srpska i 2 su neka glupa npr, Torbice Tuzla. Od toga je 19 bilo radnih viza, a 18 spajanje obitelji, ako to pomnožimo npr s prosječnom brojkom od 3 rekli bi da je u tjedan dana samo preko te grupe 70-75 muslimana napustilo BiH. Dolje u komentarima je još bilo 60tak ljudi koji su pitali za savjete ili davali jer su prošli ovih dana. Od mjesta prednjače Bihać, Cazin, Tuzla, Sanski Most i čak 4 je bilo iz Travnika, naravno medicinari. Znači iseljavanje je totalno uzelo maha, gdje su još ovi što ne pišu po fejsu, ovi što su otišli u RH, pa ovi što nisu članovi te grupe ili su u drugim grupama. Treba samo čekati i sabur.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 02 pro 2021, 23:37 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 75737 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Europski Blagaj.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Šporet
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 02 pro 2021, 23:57 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Nastavak brendiranja Blagaja i Stoca, nakon uspostave srednjovijekovnih festivala koji se održavaju svake godine u ova dva mjesta (Stolac od 2017, Blagaj od ove godine). https://www.dnevnik.ba/vijesti/kulturna ... lm-2622092Dugo smo u ovim stvarima bili pasivni i gledali kako nam Muslimani kradu Tvrtka i srednjovjekovlje. Puno je lakše graditi demografiju, boriti se u politici i sve ostalo, kad imaš sidro u povijesti, identitet. Jako bitno da smo konačno i na ovom polju postali produktivni, a ne samo nijemi promatrači dok nam muslimani siluju hrvatsku srednjovjekovnu Bosnu. I u Jajcu ima srednjovjekovni festival, naravno organiziraju Hrvati, Muslimani uglavnom pjene, ne mogu nigdje ubacit polumjesec. Pa molitveni dan na Bobovcu, još bi trebalo nešto organizirat u Kraljevoj Sutjesci i onda smo pokrili cijelu srednjovjekovnu Bosnu. Znam da je malo teže jer tamo više nema Hrvata, ali nešto na jedan datum ne bi bilo loše. Mislili Muslimani da nam mogu ukrast našu povijest.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 03 pro 2021, 00:04 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 03 pro 2021, 00:05 |
|
|
erdutos je napisao/la: Uzeo sam si malo truda, oko sat vremena pa sam prolistao 200tinjak postova u grupi "Idemo u Njemačku" i komentare na objave. Gledao sam period od tjedan dana, tj od 24.11. do 01.12. Situacija je ovakva, 37 ih je napisalo da je dobilo vizu, od toga 33 muslimanska imena i prezimena, 2 bih rekao srpska i 2 su neka glupa npr, Torbice Tuzla. Od toga je 19 bilo radnih viza, a 18 spajanje obitelji, ako to pomnožimo npr s prosječnom brojkom od 3 rekli bi da je u tjedan dana samo preko te grupe 70-75 muslimana napustilo BiH. Dolje u komentarima je još bilo 60tak ljudi koji su pitali za savjete ili davali jer su prošli ovih dana. Od mjesta prednjače Bihać, Cazin, Tuzla, Sanski Most i čak 4 je bilo iz Travnika, naravno medicinari. Znači iseljavanje je totalno uzelo maha, gdje su još ovi što ne pišu po fejsu, ovi što su otišli u RH, pa ovi što nisu članovi te grupe ili su u drugim grupama. Treba samo čekati i sabur. Nestanak ikavskih muslimana
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 03 pro 2021, 00:06 |
|
|
Šporet je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Nastavak brendiranja Blagaja i Stoca, nakon uspostave srednjovijekovnih festivala koji se održavaju svake godine u ova dva mjesta (Stolac od 2017, Blagaj od ove godine). https://www.dnevnik.ba/vijesti/kulturna ... lm-2622092Dugo smo u ovim stvarima bili pasivni i gledali kako nam Muslimani kradu Tvrtka i srednjovjekovlje. Puno je lakše graditi demografiju, boriti se u politici i sve ostalo, kad imaš sidro u povijesti, identitet. Jako bitno da smo konačno i na ovom polju postali produktivni, a ne samo nijemi promatrači dok nam muslimani siluju hrvatsku srednjovjekovnu Bosnu. I u Jajcu ima srednjovjekovni festival, naravno organiziraju Hrvati, Muslimani uglavnom pjene, ne mogu nigdje ubacit polumjesec. Pa molitveni dan na Bobovcu, još bi trebalo nešto organizirat u Kraljevoj Sutjesci i onda smo pokrili cijelu srednjovjekovnu Bosnu. Znam da je malo teže jer tamo više nema Hrvata, ali nešto na jedan datum ne bi bilo loše. Mislili Muslimani da nam mogu ukrast našu povijest. Cijela Bosna (i Hercegovina) je prepuna hrvatske povijesti, treba to početi masovno koristiti.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 03 pro 2021, 00:20 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60798 Lokacija: DAZP HQ
|
Šporet je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Nastavak brendiranja Blagaja i Stoca, nakon uspostave srednjovijekovnih festivala koji se održavaju svake godine u ova dva mjesta (Stolac od 2017, Blagaj od ove godine). https://www.dnevnik.ba/vijesti/kulturna ... lm-2622092Dugo smo u ovim stvarima bili pasivni i gledali kako nam Muslimani kradu Tvrtka i srednjovjekovlje. Puno je lakše graditi demografiju, boriti se u politici i sve ostalo, kad imaš sidro u povijesti, identitet. Jako bitno da smo konačno i na ovom polju postali produktivni, a ne samo nijemi promatrači dok nam muslimani siluju hrvatsku srednjovjekovnu Bosnu. I u Jajcu ima srednjovjekovni festival, naravno organiziraju Hrvati, Muslimani uglavnom pjene, ne mogu nigdje ubacit polumjesec. Pa molitveni dan na Bobovcu, još bi trebalo nešto organizirat u Kraljevoj Sutjesci i onda smo pokrili cijelu srednjovjekovnu Bosnu. Znam da je malo teže jer tamo više nema Hrvata, ali nešto na jedan datum ne bi bilo loše. Mislili Muslimani da nam mogu ukrast našu povijest. na Bobovac imamo molitveni dan za domovinu i vojno hočašće.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 03 pro 2021, 00:25 |
|
|
Bobovac je krunsko mjesto hrvatskih ktaljeva u Bosni.
S onom vareškom varijantom granice, mi smo uzeli manje-više sve naše. Ima marijansko svetište u Olovu (tu se granica da i modificirati) i krug hr sela oko Tuzle koji ostaju izvan toga. Naših sedam županija.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 03 pro 2021, 00:28 |
|
|
To i je ljepota raspada BiH i nestanka Titovih muslimana. Nema više mini jugoslavije i raznih srpskohrvatskih sranja.
Treba pročistiti povijest i jezikoslovlje od svih takvih hibrida. Granice su jasne.
|
|
Vrh |
|
|
Harezm
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 03 pro 2021, 00:28 |
|
|
Ceha je napisao/la: Šporet je napisao/la: Dugo smo u ovim stvarima bili pasivni i gledali kako nam Muslimani kradu Tvrtka i srednjovjekovlje.
Puno je lakše graditi demografiju, boriti se u politici i sve ostalo, kad imaš sidro u povijesti, identitet.
Jako bitno da smo konačno i na ovom polju postali produktivni, a ne samo nijemi promatrači dok nam muslimani siluju hrvatsku srednjovjekovnu Bosnu.
I u Jajcu ima srednjovjekovni festival, naravno organiziraju Hrvati, Muslimani uglavnom pjene, ne mogu nigdje ubacit polumjesec.
Pa molitveni dan na Bobovcu, još bi trebalo nešto organizirat u Kraljevoj Sutjesci i onda smo pokrili cijelu srednjovjekovnu Bosnu. Znam da je malo teže jer tamo više nema Hrvata, ali nešto na jedan datum ne bi bilo loše.
Mislili Muslimani da nam mogu ukrast našu povijest.
Cijela Bosna (i Hercegovina) je prepuna hrvatske povijesti, treba to početi masovno koristiti. Treba koristiti na 2 načina: 1) Promicanje autohtonog HB Hrvatstva 2) Povezivanje s Hrvatima iz RH (recimo činjenica da mnogi Iločani vode podrijetlo iz Olova, koje je prepuno hrvatske povijesti.)
_________________ Hrvatska Hrvatom!
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 03 pro 2021, 00:33 |
|
|
Harezm je napisao/la: Ceha je napisao/la: Cijela Bosna (i Hercegovina) je prepuna hrvatske povijesti, treba to početi masovno koristiti.
Treba koristiti na 2 načina: 1) Promicanje autohtonog HB Hrvatstva 2) Povezivanje s Hrvatima iz RH (recimo činjenica da mnogi Iločani vode podrijetlo iz Olova, koje je prepuno hrvatske povijesti.) Da, to bi bila državotvorna politika Treba se ugledati i na Irce. Obnova starih dvoraca, legendi, ako smo već turistička zemlja Dobri su tu i Islanđani, oni dosta njeguju arhaizme u jeziku. Npr. kompjuterski virusi im se zovu po nekoj vještici iz saga, ili nešto tome slično Treba maksimalno pojačati hrvatski nacionalizam, svijest pripadanja hrvatskoj naciji i našoj kulturi.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 03 pro 2021, 00:55 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25865 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Šporet je napisao/la: Jako bitno da smo konačno i na ovom polju postali produktivni, a ne samo nijemi promatrači dok nam muslimani siluju hrvatsku srednjovjekovnu Bosnu.
I u Jajcu ima srednjovjekovni festival, naravno organiziraju Hrvati, Muslimani uglavnom pjene, ne mogu nigdje ubacit polumjesec.
Pa molitveni dan na Bobovcu, još bi trebalo nešto organizirat u Kraljevoj Sutjesci i onda smo pokrili cijelu srednjovjekovnu Bosnu. Znam da je malo teže jer tamo više nema Hrvata, ali nešto na jedan datum ne bi bilo loše.
Mislili Muslimani da nam mogu ukrast našu povijest. Glede Sutjeske te svake godine održava manifestacija "Dani kraljice Katarine" Vidim, i Lašva se budi. Imaju svoj Legendfest
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 03 pro 2021, 01:01 |
|
|
Šporet je napisao/la: Pa molitveni dan na Bobovcu, još bi trebalo nešto organizirat u Kraljevoj Sutjesci i onda smo pokrili cijelu srednjovjekovnu Bosnu. Znam da je malo teže jer tamo više nema Hrvata, ali nešto na jedan datum ne bi bilo loše.
Ja sam lično iz Sutjeske išao pješke na Bobovac. To ti je manje više jedno uz drugo. A naravno da u Kraljevoj Sutjesci zive Hrvati i samo Hrvati. A kad budu dani Kraljice Katarine onda imaš binu za muziku i folklor u Kr. Sutjesci. Doduše bilo je, nisam sad bio za te dane dole, jer je to u Oktobru/listopadu.
|
|
Vrh |
|
|
Šporet
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 03 pro 2021, 01:05 |
|
|
Odlično Još više toga treba. I svugdje obavezno uz
|
|
Vrh |
|
|
Gazda
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 03 pro 2021, 02:06 |
|
|
U Kraljevoj Sutjesci je isto biti Hrvat ko u Širokom, apsolutno svoj na svom, u krugu crkve nema ništa što ni miriše na islam, tamo je njegovanje Bosanske srednjovjekovne tradicije na najvećem nivou već odavno, možda je i razlog što fratar u tom samostanu ne voli baš Hercegovce to što smo se odricali naše povijesti.
|
|
Vrh |
|
|
Harezm
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 03 pro 2021, 02:28 |
|
|
Gazda je napisao/la: U Kraljevoj Sutjesci je isto biti Hrvat ko u Širokom, apsolutno svoj na svom, u krugu crkve nema ništa što ni miriše na islam, tamo je njegovanje Bosanske srednjovjekovne tradicije na najvećem nivou već odavno, možda je i razlog što fratar u tom samostanu ne voli baš Hercegovce to što smo se odricali naše povijesti. Hercegovci se odricali svoje povijesti? Na šta misliš?
_________________ Hrvatska Hrvatom!
|
|
Vrh |
|
|
Kingsman
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 03 pro 2021, 08:13 |
|
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 03 pro 2021, 09:37 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60798 Lokacija: DAZP HQ
|
pitanje i odgovori o povratku iz inozemstva u jednoj fb grupi gdje ima svih naroda, odgovori su za deset. Citat: Dali ima neko iz grupe ko se vrati dole, zasto se vratio i kako mu je sad! Molim samo da se doticni jave u komentar!
Izet: Samo 3 mjeseca sam bio u Minhenu, poslije se prebacim za Stuttgart jer sam nasao drugog poslodavca. Vratim se za Bosnu cekajuci Zustimmung krenu i korona i zaglavim u Bosni dan danas. A ja kao da sam se rodio u njemackoj, svi magneti me vuku gore.
Mujo: Ja sam bio 6godina u Njemačkoj 92-98 prelijepo mi je bilo,podnio sam zahtjev zapadni Balkan da odem u De, nadam se vizi,bio sam jako sretan u De,al u Bosni nisam sretan nimalo .osjećam se loše jako,najgori mi je primitivizam kod ljudi ,mentalno je narod zatucan u mozgu.ako ne odem iz Bh roknuču se. Zabrinuti komšija Adnan: trebamo li te uzeti za ozbiljno da ćeš se roknuti, da spriječimo to dok nije kasno? Mujo: Ozbiljno jer hvata me psiha ,nemogu više da podnese realnost u kojoj živim,nemogu da vjerujem da tolika količina primitivizma je oko nas.guši me.
Ena: Ja sam se vratila. Bila sam 6 godina gore (2011-2017). Imala sam stvarno odlicne uvjete i bila sam zadovoljna sto se posla i para tice. Sve ostalo,meni,nije odgovaralo. Danas isto radim u struci,za puno manje para ali sam zadovoljnija. Ja i muz imamo pristojna primanja, zivimo laganica uz klince i dobro nam je. Odkad je korona nastupila shvatila sam koliko mi je lipo na Balkanu. Drustveni zivot mi je ispunjeniji,vise se smijem i opcenito , osjecam se bolje. Djeca zive djetinjstvo i tome sam tezila. Realno, zavisi sve o osobnim prioritetima…
Vedrana: Ista prica i kod nas. Tek kad je cijela situacija gore krenula vidjeli smo koliko je to hladan sistem. Ovdje nam je predivno, za djecu je idilicno, imamo zivotinje, svoju hranu, obitelj, opustenije je. Mi smo se preporodili. Sve ovisi o tome sto netko trazi tj.sto mu treba. Mi dok smo zivjeli gore bilo je dobro, ali nismo shvatili koliko je tamo zapravo bilo tesko u usporedbi s ovdje. Tada kada smo otisli gore odgovaralo nam je tamo, uzivali smo, iskoristili smo maksimum i u to vrijeme to je bilo savrseno mjesto za nas, daleko od toga da zalim. Samo sada u ovo vrijeme i u ovom trenutku ovo je bolja opcija. Nisam mislila nikada da cu se ikada vratiti pa evo me.
Josipa: Ja sam se vratila prije 8 mjeseci. Jest teže, ali i slađe. Nije sve u parama. Što više imamo, više trebamo. Njemačka mi je pomogla da shvatim da ako sam zadovoljna s malim stvarima, da ću biti zadovoljna općenito. I u Njemačkoj sam morala raditi 10 sati dnevno da bih imala više. To sad radim i ovdje, puno radno vrijeme plus dodatni privat i posao. Može se i kod kuće sam. Njemačkoj hvala na iskustvu i radnoj disciplini. Tko hoće i može.
Boris: Ja sam bio 4 god al jednostavno kao samac nisam se tu vidio nije mi odgovaro sistem poso kuca...kad skontam troskove i sve isto mi je i kuci bogu hvala posla ima tako da sam u 5 deka sa zaradom a kuci sam
Elvir: Sta vratio s...ce ti kalaisano. Pa jedva dosao nakon dvije i kusur godine, e sad jos da se vracam. Kad sam dosao "zabo" kolac u najblizu livadu i svezao se da mi "šta ne padne na pamet"
Josip: Vratio se u Hr, da sam i ranije ne bi bilo loše, recimo da zaradjujem jednako samo što sam kući, dakle meni super.
Goran: Kratko sam bio u De.godinu dana.Vratio sam se nazad. Sada zena i ja radimo punom parom da odemo odavde i ako oboje imamo veca primanja od proseka,nemamo kredite i imamo reseno stambeno pitanje..eto kako nam je.
Eldar: Radim u državnoj administraciji, supruga kod privatnika, dijete 2 god., stambeno pitanje riješeno... Posljednjim atomom snage tražim izlaz iz BiH. Prošao dosta toga u životu, dobio hroničnu bolest zbog svih stresova... I trebam dijete ostaviti u ovom okruženju da odrasta sa fašistima, kriminalncima... Eh neću, ni jedna zastava nije vrijedna mog dijeta njegove budućnosti i moje sadašnjosti.
Edis: Ne bi se vratio nikad!!! Jedino možda u sanduku. Ako ću se patiti onda mi je bolje da se patim u Njemačkoj nego u Bosni. Ti vladajući su ubili sve u meni sto sam ikad volio domovinu. Odrastajuci sve sam vise bio nezadovoljniji i nesretniji sa situacijom i prosperitetom. Bolja je bila posle ratna situacija,tada se je bolje živjelo, cijene su bile pristupačniji naspram primanja.. jest da su rane bile svježe ali to je sad tema za neku drugu priču. Samo ću navesti jedan primjer da je moja supruga zavrsivsi fax u drugom gradu,udala se za mene i preseilila u Tuzlu. Grad sa ca 180 000 stanovnika i 10 godina smo bezuspješno pokušavali da se zaposli u struci iako je uzimajući u obzir da je bila jedna jedina na Birou sa tom strukom jer tog Faxa i smjera nema u mom gradu. Dakle bila je jedna jedina i nismo uspjeli da se zaposli "legalnim" putem. Sta reci na tu temu?! Divno zar ne?! Svako je od nas propatio na neki način,neko manje,neko vise. Ja hvala Bogu od kako sam doveo porodicu,mnogo mi je bolje i lakše ovde. Kao sto rekoh neću se nikad vratiti bez obzira što dole imam i roditelje,nekretnine,familiju. Jos pogotovo kada mi djeca odrastu i izgrade karijeru... bas kao da bi se htjeli vratiti. Vladajući,otrovni kadar je napravio ovo da svako živ želi pobjeci... Moje preporuke.... dobro razmisliti o povratku nazad jer vratiti se je lako,a Boga mi otići i bas nije zbog čitavog procesa i sada Loto Sistema Njemačke ambasade u Sarajevu.
Katarina: Iz HR sam prije dolaska mislila sam da je vani tj u DE puno bolje..sada vidim da nije nista puno bolje pa cak niti financijski..a o drustvenom zivotu kojeg tu nema i slobodi ,hrani nebiniti pisala..
Dijana: Uh uvek me pogodi ova tema. Merdina Nas dve se nikad ne bismo vratile nama ovde super al zato nasi muzevi bi sto skorije, al kad bi se oni pitali
Vedad: U bosni je ostalo jako malo ljudi i mladih i to se osjeti. A ljudi su najvazniji za drustveni zivot. Zalosno je sto nam nije stalo da zadrzimo u bosni ljude!
Dževad: Bio se vratio silom prilika, evo me sad ponovo u DE, nadam se da neću više se vraćat iz neki prisilni razloga
Nedžad: I krv svoju za Njemačku moju. Bosnu,ni za šta, s jedno 800 kilometara daleko.
Ivan: Posle 7 godina boravka, doduse na Malti vracam se za Srbiju pa u nekom narednom periodu kada se dobije viza dolazim za Nemacku.. Inace sve je ok standard i novac al srece nema nesto preterano u inostranstvu, barem s moje tacke gledista.. Al covek se s godinama navikne na sistem
Dina: Žao mi je samo što i ranije ne odoh iz BiH, legla nacionalizma, korupcije i nepotizma. Ni u ludilu se ne bih vratila !!!!
Nedžad: Ima, ima i nebi se gore vracali bez teske muke!!!
Armin: Citam komentare, i sutra mi treba viza doci ako Bog da karta u jednom smjeru !
Dragica: Upravo provela par mjeseci u HR, poslije 29 god Nizozemske. Onako, za probu. Krasna priroda, more, svoja kućica, svoj jezik. Definitivno bolje (jer Europa nije vise ono što je bila) ali sa dobrom mirovinom, odnosno ako nemaš ništa sa hr. institucijama, poreznom i slično.
Samra: Moja Bosna je za mene najljepsa zemlja, nigdje nije kao u Bosni...Nazalost ne vidim neku perspektivu za buducnost, opcenito za zivot tako da sam otisla.. inace je ovdje u Njemackoj najvise samo posao kuca, kuca posao..raditi se mora ako zelis imati nesto.. ko jos ima vremena za neki hobi super.
Alen: ja dolazim sutra abd. u Bih sve gore i gore losije i losije,ko se vrati ovdje nesto nije dobro s-Njim.
Radovan: Vratio se prije 2 godine , otvorio firmu Trockenbau kakvu sam imao i u Minhenu , posla preko glave , para nikad vise … s porodicom i projateljima , kvalitetni majstori otisli preko , gradjevinski radnik se u Sarajevu trazi i placa vrhunski ( naravno RADNIK) a neradnicima ce uvijek i svuda biti lose . Nikad vise Minhen ni Njemacka . Pozzz Mehmed: Radovan, Nije vise stvar u parama, jabuko lijepa. Stvar je u nakaradnom sistemu,drzavi, nestabilnosti i nesigurnosti. Do neki dan radio na burgijanju metala, zavrsi skolu u Travniku preko noci i glavni doktor na pedijatriji. I takav sutra dijete da ti lijeci? 2030.god. nece imati ko PIO-MIO da uplacuje. Postujem tvoju odluku, sretno u radu.
Igor: ako vam nesto znaci ja sam se bio vratio iz Sweden u Bosnu, iz Zemlje koja ima jos jaci standard od njemacke....
Vesna: nije DE, ali kažu da je hr amabasada u kanadi zatrpana pitanjima za povratak (cijelih obitelji) Zdenka: da, ali onih sto su ostvarili mirovinu pa sad idu doma uzivati u njoj Vesna: Zdenka koliko čitam i slušam ne, nego mladih obitelji, moji se ne žele cijepiti ne daju djecu i preferiraju hr nego kanadu, tkđ u ovom ludilu preferiram biti u svojoj zemlji kakva takva bolja nego tuđina pogotovo u ovim vremenima, nije sve u šoldima
Dženan: 12eura je u Bosni dnevnicaa,a u njemačkoj satnica...pametnom dosta
Zoran: Ja razmisljam o povratku u ove dvije god korone zgadila mi se EU i prisiljavanje na vakcinisanje. Zivot mrvicu bolji nego u zatvoru
Edhem: Kad vidim ove komentare samo cu reci.Ustaj Alija da ja legnem
Mirnes: Kaze da se jave oni koji su se vratili, a 95% komentara onih koji su vamo ili zele vamo
Igor: Prije 2 miseca sam se vratio i ne žalim sekunde. Još povremeno svratim u kavez zvani Njemačka zbog nedovršenog posla ali na jako kratak period, par dana u 2-3 miseca. Njemačka je možda i najtužnija zemlja na svitu i sad kad bi kreno nabrajati šta sve ne valja moga bih do ujutro pisati. Preporodio sam se kada san otiša za Hrvatsku. I mentalno i fizički. Hrvatska, BiH i Srbija...daleko, ali daleko najbolje zemlje za život. fb grupe su otkriće, uživancija za pratiti.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 03 pro 2021, 10:21 |
|
|
Novi izvor demografskih podataka, gdje anegdote u velikom broju postaju statistika.
|
|
Vrh |
|
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 03 pro 2021, 10:26 |
|
|
Gazda je napisao/la: U Kraljevoj Sutjesci je isto biti Hrvat ko u Širokom, apsolutno svoj na svom, u krugu crkve nema ništa što ni miriše na islam, tamo je njegovanje Bosanske srednjovjekovne tradicije na najvećem nivou već odavno, možda je i razlog što fratar u tom samostanu ne voli baš Hercegovce to što smo se odricali naše povijesti. Sinko nemas ti pojma o cemu pricas. U KS je neki 200m od crkve i dzamija koja je najstarija dzamija u BiH. A neki 50m od Crkve imas i Partizansko groblje da se eto i to zna odma. A koji svecenik to mrzi Hercegovce ? Njih tamo ima vise i uvjek je zivilo vise svecenika u samostanu Sv. Ivana Krstitelja u Kraljevoj Sutjesci. Gazda nesto danas lupas, puno.
|
|
Vrh |
|
|
Gazda
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 03 pro 2021, 10:54 |
|
|
VUKsaJUGA je napisao/la: Sinko nemas ti pojma o cemu pricas. U KS je neki 200m od crkve i dzamija koja je najstarija dzamija u BiH. A neki 50m od Crkve imas i Partizansko groblje da se eto i to zna odma. A koji svecenik to mrzi Hercegovce ? Njih tamo ima vise i uvjek je zivilo vise svecenika u samostanu Sv. Ivana Krstitelja u Kraljevoj Sutjesci. Gazda nesto danas lupas, puno. Ti si tamo pajdo moj bio kao turist, ja kao gost i oprosti što nisam primijetio to groblje i dzamiju, ja ti govorim kakav sam dojam imao prije 6g(bio sam u više navrata po tjedan dana), a naravno da ti neću reći ime i prezime svećenika barem ne ovdje javno, ali evo s ovim hintom, ako ga znaš ću ti reći sve, preziva se po jednom gradu u BIH.
|
|
Vrh |
|
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 03 pro 2021, 11:23 |
|
|
Gazda je napisao/la: VUKsaJUGA je napisao/la: Sinko nemas ti pojma o cemu pricas. U KS je neki 200m od crkve i dzamija koja je najstarija dzamija u BiH. A neki 50m od Crkve imas i Partizansko groblje da se eto i to zna odma. A koji svecenik to mrzi Hercegovce ? Njih tamo ima vise i uvjek je zivilo vise svecenika u samostanu Sv. Ivana Krstitelja u Kraljevoj Sutjesci. Gazda nesto danas lupas, puno. Ti si tamo pajdo moj bio kao turist, ja kao gost i oprosti što nisam primijetio to groblje i dzamiju, ja ti govorim kakav sam dojam imao prije 6g(bio sam u više navrata po tjedan dana), a naravno da ti neću reći ime i prezime svećenika barem ne ovdje javno, ali evo s ovim hintom, ako ga znaš ću ti reći sve, preziva se po jednom gradu u BIH. Kakav turist ja sam tu iz sela imam rodbine i redovno sam dole. A jedan od svecenika mi je rodbina. Nebi dalje o tome ovako otvoreno. Naravno da ja neznam sve svecenika i koji sta misli ali ako i jest tako to je jedan od njih, nista znacajno. Mislim da znam onda po imenu kojeg svecenika ti mislis a cuj, to je njegovo osobno misljenje. Ja nisam siguran ni odakle je on rodom, nesto mislim da on i nije od nas dole.
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 03 pro 2021, 11:25 |
|
Pridružen/a: 21 ruj 2020, 21:42 Postovi: 15343 Lokacija: Serbian World
|
Hahahaha.. Dudi gde ih nalaziš? Zlata vredi tvoj post.. :?
_________________ Vlasi se dosetili...
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|