|
|
Stranica: 64/110.
|
[ 2747 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Srbija - privreda Postano: 07 svi 2021, 13:50 |
|
|
A te priče da nas prestižete u ičemu ostavite za vučićevevo nepismeno biračko tijelo po srbiji
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Srbija - privreda Postano: 07 svi 2021, 13:59 |
|
Pridružen/a: 21 ruj 2020, 21:42 Postovi: 7637 Lokacija: Serbian World
|
Braćo Srbi, Čujte me i počujte.. :) Ne želim da vam solim pamet, ali postoji tema o uporedjivanju SR-HR-BIH ekonomija pa ih tamo slobodno uporedjujte. Neda mi se da ih sprdam opet iznova i iznova što Pirot ima veći standard od cele lijepe njihove.. :) Ova tema je o našoj zemlji i našoj privredi. Nemojmo da se uporedjujemo sa drugima, koji padaju po 10% godišnje, gledajmo isključivo sebe.. .
_________________ Vlasi se dosetili...
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Srbija - privreda Postano: 07 svi 2021, 14:29 |
|
|
Obavezno pogledati ovaj prilog. Govori o kineskim kreditima spram zapadnih u Srbiji. Srbija je za sada, zapadu dužna 25,5mlrd€ a Kini samo 1,5mlrd€.. :) Kineske kamatne stope su 2-3%, i koriste se isključivo za infrastrukturu, a krediti od zapada koje je uzimala vlast od 2008-2012-te, su tukle kamatnu stopu do 7%, a uzimani su samo za populističko povećanje penzija.. :) Treba li dodati da Kina nema političke ucene za svoje kredite, dok zapad traži svašta-nešto? Ne treba, naravno.. :) I onda plus, dušebriznici sa zapada i njihovi mediji, 24/7 bruje o kineskom uticaju, a Italija i Britanija same pozajmljuju veliki novac od Kine.. :) Provlači se i Crna Gora i njihov bakrot u prilogu. Ali mi nismo oni. Crna Gora ima dug od oko 4mlrd €, od toga je 1,5mlrd€ kineski dug za autoput. Njihov dug je narastao na 105%, a rate za autoput nisu ni krenule. Naš je na 56%, a imaćemo rast privrede 7% samo ove godine. 7% rasta u Srbiji je 3,5 - 4 mlrd€ novih u ekonomiji, kada se obračuna deflator i kurs. .
|
|
Vrh |
|
|
Sindjelic
|
Naslov: Re: Srbija - privreda Postano: 07 svi 2021, 14:36 |
|
Pridružen/a: 08 pro 2020, 13:41 Postovi: 1002 Lokacija: Српски свет
|
Rika sv Vida je napisao/la: A te priče da nas prestižete u ičemu ostavite za vučićevevo nepismeno biračko tijelo po srbiji Nema sta da pricam, imas brojke. Prati trendove.
_________________ Нека буде борба непрестана, нека буде што бити не може – нек ад прождре, покоси сатана! На гробљу ће изнићи цвијеће За далеко неко покољење.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Srbija - privreda Postano: 07 svi 2021, 20:05 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76715 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Autoput u centralnoj Šumadiji kod Čačka.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
K:M
|
Naslov: Re: Srbija - privreda Postano: 08 svi 2021, 08:09 |
|
Pridružen/a: 28 ruj 2020, 22:28 Postovi: 3749 Lokacija: Nizza, Naissus,Nis
|
Rika sv Vida je napisao/la: Čuj raspali Osijek. Osijek je Amerika i za Beograd a kamoli ostatak Srbije Da. Ali Latinska. I to onaj LOŠIJI DIO.
_________________ Borac protiv ropstva i pampers pelena, koje poklanja AV, uz najjeftinije roblje
Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Srbija - privreda Postano: 08 svi 2021, 09:37 |
|
|
I kvartal uvoz/izvoz u odnosu na 2020 u % ..
-Izvoz 4,82 mlrd€ (+13,8%)
-Uvoz 5,97 mlrd€ (-0,3%)
.
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Srbija - privreda Postano: 08 svi 2021, 09:50 |
|
|
Inače, treba napomenuti da gro srpskog uvoza(u apsolutnim brojkama) čini uvoz mašina i alata za naše nove fabrike. Kad se većina fabrika izgradi i prestanu sa masovnim uvozom mašina, a ujedno iste krenu da izvoze svoja dobra, Srbija će bez problema imati solidan spoljnotrgovinski suficit robne razmene ukupno gledano, a pojedinačno, imaće suficit čak i sa Nemačkom, jer gro mašina sada dolazi odatle.. Samo LL, Toyo, MTU, ZF, Kontinental, NiDEC koji se sada uveliko grade, treba da izvoze godišnje dodatnih 2-3 mlrd€ .. .
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Srbija - privreda Postano: 08 svi 2021, 10:11 |
|
|
Cena bakra ne prestaje vrtoglavo da skače, potražnja za bakrom sve veća i veća. Juče cena bakra prešla 10.000$/t. Srbija ima naftu i motor budućnosti, a to su Litijum i Bakar.. .
|
|
Vrh |
|
|
šišak
|
Naslov: Re: Srbija - privreda Postano: 09 svi 2021, 10:41 |
|
|
Pa da je sve idealno oko tog litijuma , nebi tolko ljudi protestvovalo možda će 3 k biti zaposlenih ali kozna kolko će njih biti životno igroženo ,uostalom pogledajte šta su uradili sa Aboridzinskim pećinama , šta su uradili sa rekama na ostrvu Bugenvilu, ko nama garantuje da i naše reke neće isto tako proći i kolkika bi šteta bila jer Jadar se uliva u Drinu ,Drina u Savu ,a Sava u Dunav , pa samo izračunajte koliko ćivi ljudi u slivu tih reka i kolika bi katastrofa mogla da nastane .
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Srbija - privreda Postano: 09 svi 2021, 10:48 |
|
|
Cicak ovo ti je treći profil u 3 dana.. :)
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Srbija - privreda Postano: 09 svi 2021, 23:18 |
|
|
Brzi put Lajkovac - Valjevo
Autoput Preljina - Požega
.
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Srbija - privreda Postano: 10 svi 2021, 22:51 |
|
|
... MAT: Industrijska proizvodnja u Srbiji u martu veća za 6,1 odstohttps://rs.n1info.com/biznis/mat-indust ... -61-odsto/Citat: “Srbija je od 2005. do 2020. godine povećala vrednost robnog izvoza za 4,7 puta, Poljska 3,3 puta, a Bugarska, koja se u tom periodu preporodila, za 2,8 puta“, naveo je Nikolić.
Istraživanje je pokazalo da raste izvoz proizvoda visoke tehnološke složenosti iz Srbije, pa je za poslednjih 15 godina vrednost te robe u izvozu povećana skoro 15 puta.
Nikolić je naveo da Srbija sada izvozi oko 15 odsto više proizvoda visoke i srednje tehnološke složenosti u odnosu na Hrvatsku dok je pre 15 godina njihov izvoz tih proizvoda bio petostruko veći.
Izvoz proizvoda srednje i visoke složenosti čini danas trećinu ukupnog izvoza iz Srbije, a pre 15 godina iznosio je 13,5 odsto, naveo je Nikolić. .
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Srbija - privreda Postano: 10 svi 2021, 22:52 |
|
|
.
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Srbija - privreda Postano: 10 svi 2021, 22:52 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Srbija - privreda Postano: 10 svi 2021, 22:53 |
|
|
.
|
|
Vrh |
|
|
MIR
|
Naslov: Re: Srbija - privreda Postano: 11 svi 2021, 01:45 |
|
|
Život i privreda u Srbiji iz prve ruke !MILOJKO PANTIĆ: CIA drži u šaci Vučića i Stefanovića, a BIA Zvezdinu i Partizanovu tribinuhttps://www.youtube.com/watch?v=xnox1JNVtcg
_________________ MIR da, ali ne kao u Macelju, Ovčari i Hudim jamama! Komunisti nude bolju budućnost, neuspješni u sadašnjosti, a razlog je uvijek u prošlosti! Želiš stvoriti neprijatelja – spasi ga od genocida!
|
|
Vrh |
|
|
Primarijus
|
Naslov: Re: Srbija - privreda Postano: 11 svi 2021, 12:33 |
|
|
Svakakvih Hrvata ima i bilo ih je kroz povijest, bilo je mađarona, srbofila, jugoslavena itd. Ako je Hrvat bio Josip Broz, zašto nebi mogao bit i Šarić? Imali smo mi i jednog Teslu. I Đoković je napola Hrvat. Zato nas i ne mrzi, naprotiv, kako i bi kad bi mrzio samog sebe u tom slučaju. Kad smo se već dotakli porijekla i nacionalnosti da vidimo što je Tesla rekao o sebi i svojoj obiteljskoj lozi u svom dnevniku koji srbi naravno ne objavljuju. Citat: "Drago mi je što me i Hrvati smatraju svojim jer su moji preci hrvatski koljenovići Draganići iz Zadra. Kao hrvatski plemići u 16. stoljeću došli su u Liku i tu ostali. U Liku su moji prapreci došli preko Novog Vinodolskog. Preci moje majke, Kalinići,također su hrvatski plemići iz Novog Vinodolskog. Moj pradjed, stjecajem okolnosti, morao je otići u Bosansku Krajinu (Turska Hrvatska). Tamo je oženio pravoslavku i prešao na pravoslavlje. On je imao isturene prednje zube pa ga je narod prozvao "Tesla" prema alatki kojom se obrađuje drvo i otud dolazi i moje sadašnje prezime Tesla, što je zapravo nadimak. Moj djed je bio časnik u ličkoj regimenti, a moj otac pravoslavni prota!" Ove su rečenice iz neobjavljenog dnevnika Nikole Tesle. Dakle Tesla ne može biti Srbin po niti jednom kriteriju, uostalom ne spominje nikakvo srpstvo nego pravoslavlje. Naravno, po ekspanzionističkoj matrici SPC-a, svi pravoslavci su automatski postajali Srbi u 18., 19. i 20. stoljeću. Dakle, možemo slobodno reći da su Srbi ono što stalno spočitavaju drugima oko sebe, oni su velikim dijelom konvertiti nastali od drugih naroda i plemena, a ne ostali. Ej i pazi kompleksaša što stavljaju na rep. Možete li zamislit iti jednu normalnu državu i aviokompaniju da ovo radi?
_________________ 5. avgust 1995. - Dan ujedinjenja Srbijanaca i Srba iz regiona.
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Srbija - privreda Postano: 11 svi 2021, 13:53 |
|
|
Mitomančiću, je li to dnevnik iz zaklade 'Bujanec' ili je starijeg datuma
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Srbija - privreda Postano: 11 svi 2021, 15:10 |
|
|
To im vraćamo samo milo za drago, jer i oni svojataju našeg Bana Jelačića i još su ga stavili na centralni trg u Zagrebu.
Po našem Draženu Petroviću su nazvali i dvoranu u Zagrebu.
.
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Srbija - privreda Postano: 11 svi 2021, 15:12 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Srbija - privreda Postano: 11 svi 2021, 15:20 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Mitomančiću, je li to dnevnik iz zaklade 'Bujanec' ili je starijeg datuma I oni isto kriju neobjavljeni dnevnik Bana Jelačića.. :) Citat: "Drago mi je što me i Srbi smatraju svojim jer su moji preci srpski Mihailovići iz Bijeljine. Kao srpski plemići u 16. stoljeću došli su u Vojvodinu i tu ostali. U Bijeljinu su moji prapreci došli preko Bijelog Polja. Preci moje majke, Vučići također su srpski plemići iz Bijelog Polja. Moj pradjed, stjecajem okolnosti, morao je otići u Vojvodinu. Tamo je oženio katolkinju i prešao na katoličanstvo. On je imao uvek sa sobom štap od drveta Jela i otud dolazi i moje sadašnje prezime Jelačić, što je zapravo nadimak. " Ove su rečenice iz neobjavljenog dnevnika Bana Jelačića. .
|
|
Vrh |
|
|
Primarijus
|
Naslov: Re: Srbija - privreda Postano: 11 svi 2021, 15:40 |
|
|
Grobar je napisao/la: To im vraćamo samo milo za drago, jer i oni svojataju našeg Bana Jelačića i još su ga stavili na centralni trg u Zagrebu.
Po našem Draženu Petroviću su nazvali i dvoranu u Zagrebu.
. Još samo da Vučić Teslu istetovira na licu. Čisto da nam vrati milo za drago. Jel vi stvarno mislite da bi Tesla žalio da bude nekakav mural na repu srpskog putničkog aviona? Ja mislim da se digne iz groba da bi vas sve otjerao u 3 pm. Prvo bi velikog vožda otresao pa onda vas ostale. Kakvo kompleksaško i jeftino upotrebljavanje Tesle u marketinške i propagandne svrhe, kakva degradacija jednog takvog čovjeka...
_________________ 5. avgust 1995. - Dan ujedinjenja Srbijanaca i Srba iz regiona.
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Srbija - privreda Postano: 11 svi 2021, 15:54 |
|
|
Aerodrom se zove Nikola Tesla, pa otud i njegov lik na avionu. Ali dao si mi sad dobru ideju. Imam tetovažu velike seobe Srba na ledjima, u prirodnoj veličini, imam istetovirane dve kubure iz prvog srpskog ustanka upasane u gaće, bombu na stomaku sa grbom Partizana, imam Sv. Djordja kako probada aždaju na grudima i sad ću Teslu da istetoviram na bicepsu, sa sve onom srpskom zastavom, sa kojom je sahranjen i stihovima pesme Tamo Daleko.. .
|
|
Vrh |
|
|
Primarijus
|
Naslov: Re: Srbija - privreda Postano: 11 svi 2021, 16:01 |
|
|
Ti si kao hodajući srpski mitomanski plakat. Zašto sebe išarat sa tim? Možete šarat po zidovima, plakatima, stavljat takve stvari na internet forumima. Evo meni recimo nije palo napamet išta tetovirat na sebe, a kamoli nekakva hrvatska obilježja, slogane, grbove. Zašto? Čemu? Zbog koga? Pa nisam toliki isprazni kompleksaš da se trebam istetovirat od glave do pete sa tim pizdarijama.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|