HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 27 vel 2025, 10:45.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 670 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 27  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Rusija priznala Donjeck i Lugansk
PostPostano: 22 vel 2022, 09:47 

Kozojebu, je l se uzdas u NATO? obrati paznju na ono sto dolazi u Srbiju za koji dan ;)

Vrh

PostPostano: 22 vel 2022, 09:51 

Kozojeb je napisao/la:
Evropa značajno napreduje ka obnovljivim izvorima i budućnost će donijeti sve manje ovisnosti od ruskih energenata. Shvatam da je vama rusofilima to teško prihvatit.

a u međuvremenu Rusija svake godine ruši rekorde u zaradi od prodaje energenata, a još k tome i u izvozu žitarica, a još k tome i raspala Ukrajina svake godine uvodi sve više STRUJE iz hagresorske Rusije.

Uostalom boli Ruse džon što će Europa, Europa je svaki dan sve manji dio globalne ekonomije, tržište budućnosti je Azija, a i tamo ruše rekorde u izvozu energije svake sezone.
A u samoj Europi ima zemalja koje se jeftinog ruskog plina odreći neće, poput Mađarske, Srbije, Italije, Austrije itd....

dok ti dočekaš obnovljive izvore, samo će Kina kupovati plina ko 6 Europa.

Vrh

PostPostano: 22 vel 2022, 09:54 

divizija je napisao/la:
Velebit je napisao/la:

Sva Putinova strategija ovisi o kladenju da niti jedna ukrajinska vlast nikad nece potpisat gubitak teritorija da ude u NATO. Po meni, preglupa oklada..

ajd čovječe, pa ni Srbija nije Kosovo priznala, ni Gruzaija Osetiju i Abhaziju, di će ovi Krim i ove dvije republike?

mislim možda za 30 godina hoće, ali do tada će se sasvim nove karte mješati

globalna moć Zapada je svakim danom sve manja, Kinezi će dotad biti toliko jaki, da nikome neće padati napamet otvarati još front s Rusijom oko Ukrajine

Pretjerujes. Ti skaces sa totalne depresije i pesimizma na neki nadobudni optimizam.

Amerika gubi znacaj ali nije da Rusija ulazi u neko zlatno doba ili stagnira a niti da je u drukcijim demografskim trendovima. Obje zemlje se trpaju strancima. 2015. je oko 45% ruskih regruta za vojsku bilo muslimanske vjeroispovjesti i od tada nakon reakcije u javnosti i globalno su prestali objavljivat podatke.

Amerika ka sustav se moze uozbiljit i samo ciljano smanjit polarizaciju i retoriku koja ih rusi iznutra. Nije ni Rim srusia se cim je prvi problem nasta, napravili su nekoliko ogromnih reformi koje su, istina lisile drzavu svog karaktera i specificnosti no svejedno produzile koliko dugo je Rim funkcionira ka gazda Mediterana.

Mislim da ih otpisujes prelako a nac korumpirane Ukrajince je ka trazit kamenje na hrvatskim plazama.

Osin toga Kosovo igra ogromnu ulogu u srpskoj svijesti i mitu ka i veliko vjersko srediste. Uz to kad usporedis postotak teritorija itd nema to usporedenja.

Te provincije, Krim i ove dvi republike su rubna podrucja koje niposto nisu 'srce Ukrajine' niti su ikad bili.

Vrh

PostPostano: 22 vel 2022, 09:56 

Kozojeb je napisao/la:
Belski je napisao/la:

Je ... eto Rusija se vsa urušila od sankcij ''briselskih naprednjakov'' ... zapravo našla novo tržišće na istoku, ima zlatne zalihe, okrenula se svojoj proizvodnji, još ojačala vojsku, a Europa će se grijati na plin iz vlastitih guzic ... i na vetrenjače ... kad bude vetra ... ča god bilo.

Evropa značajno napreduje ka obnovljivim izvorima i budućnost će donijeti sve manje ovisnosti od ruskih energenata. Shvatam da je vama rusofilima to teško prihvatit.
Čuj ima zlatne zalihe. Dobro i? Kako im stanovništvo živi? Kakve su plate, kupovna moć? Koja budala bi otišla živit u Rusiju? Pogledaj im tehnologiju. Pa to je loše urađeno, zaostalo, ružno. Još smrdi na sovjetski period u mnogim sferama.

Krivo. Najvjetrovitija provincija Engleske ima blackoutove struje zbog oslanjanja na obnovljive izvore tj vjetroelektrane. Sva ta tehnologija je fijasko koja izgleda dobro samo ako se subvencije dava a te subvencije su energija uzeta iz drugih podrucja koja dolaze od karbonskih ili nuklearnih od kojih zemlje kojima su Muje drage odustaju.

Vrh

PostPostano: 22 vel 2022, 09:58 

Naša Kvačica je napisao/la:
ShahidMaker je napisao/la:

Ne, Rusija je priznala u granicama celih oblasti. Dakle jos 55% koje su pod ukropskom kontrolom.

Imaš link za to? Mislim kako sam negdje jučer pročitao suprotno.

Ma u krivu je. Rusi su izjavili da priznaju de facto kontrolirano ka de jure granice.

Vrh

PostPostano: 22 vel 2022, 10:05 

Daj link, ja nisam proveravao, samo sam citao na drugom forumu.

Vrh

PostPostano: 22 vel 2022, 10:09 

Kozojeb je napisao/la:
Belski je napisao/la:

Je ... eto Rusija se vsa urušila od sankcij ''briselskih naprednjakov'' ... zapravo našla novo tržišće na istoku, ima zlatne zalihe, okrenula se svojoj proizvodnji, još ojačala vojsku, a Europa će se grijati na plin iz vlastitih guzic ... i na vetrenjače ... kad bude vetra ... ča god bilo.

Čuj ima zlatne zalihe. Dobro i? Kako im stanovništvo živi? Kakve su plate, kupovna moć? Koja budala bi otišla živit u Rusiju? Pogledaj im tehnologiju. Pa to je loše urađeno, zaostalo, ružno. Još smrdi na sovjetski period u mnogim sferama.

Je ... eto ti Europa ''opet'' plin i nuklearnu energiju metnula na listu prihvatljivih energentov.

Baš me zanima zač?

Muči i drži se svojih koz ... tu si doma.

Vrh

PostPostano: 22 vel 2022, 10:10 

Idi na cig telegram. Counter Inteligence Global.

Vrh

PostPostano: 22 vel 2022, 10:12 

Velebit je napisao/la:
Pretjerujes. Ti skaces sa totalne depresije i pesimizma na neki nadobudni optimizam.

Amerika gubi znacaj ali nije da Rusija ulazi u neko zlatno doba ili stagnira a niti da je u drukcijim demografskim trendovima. Obje zemlje se trpaju strancima. 2015. je oko 45% ruskih regruta za vojsku bilo muslimanske vjeroispovjesti i od tada nakon reakcije u javnosti i globalno su prestali objavljivat podatke.

Amerika ka sustav se moze uozbiljit i samo ciljano smanjit polarizaciju i retoriku koja ih rusi iznutra. Nije ni Rim srusia se cim je prvi problem nasta, napravili su nekoliko ogromnih reformi koje su, istina lisile drzavu svog karaktera i specificnosti no svejedno produzile koliko dugo je Rim funkcionira ka gazda Mediterana.

Mislim da ih otpisujes prelako a nac korumpirane Ukrajince je ka trazit kamenje na hrvatskim plazama.

Osin toga Kosovo igra ogromnu ulogu u srpskoj svijesti i mitu ka i veliko vjersko srediste. Uz to kad usporedis postotak teritorija itd nema to usporedenja.

Te provincije, Krim i ove dvi republike su rubna podrucja koje niposto nisu 'srce Ukrajine' niti su ikad bili.

nije ovo samo igra Rusije i SAD, tu je ogroman faktor Kina i niz drugih. Zapad otvara stotine frontova, ne zatvara ni jedan. Čak zbog BIH ni nas nema kao odane saveznike, iako smo sitna boranija, on se uspije svakome negdje nekako zamjerit.

poanta priče je da nema zemlje koja je ladno priznala gubitak teritorija, to nije čak ni jedan Cipar učinio, neće ni Ukrajina.

Amerika se može uozbiljiti ako odbaci leftardizam i ekonomsku politiku trošenja uvozne robe kroz bjesomučnu štampariju love. Ono što je Trump zagovarao, reindustrijalizaciju zemlje. ali takva Amerika će puno manje biti zainteresirana za globalni intervencionizam i hegemonizam.

Osnovni razlozi američke rusofobije su u ideološki i financijski. Rusija ne prihvaća leftardizam (na američkoj desnici danas je jako malo rusofoba) i koristi svoj suficit platne bilance za pumpanje vojske i cijene zlata i time ruši globalnu hegemoniju dolara i još k tome staje u zaštitu svakog režima kojem Ameri misle prismrdit. Isto tako je povezivanjem s Kinom istoj omogućila da stvara ekonomiju koja nije ovisna o pomorskim putevima (koja kontrolira SAD) za uvoz energije i sirovina. A to i Kini omogućuje da krene u ekspanziju i politički.

Evo sada će Kuba, Sirija i Venezuela odmah priznati nove republike. Stvar je jasna, njihova poruka SADu - ako nas taknete, Rusi će uzeti čitavu Ukrajinu. ako pošaljete oružej u Ukrajinu, Rusi će poslati nama.

Poanta priče je da je zapad otvorio toliko frontova da je to suludo, ni hitler to nije radio. A svak idan taj isti zapad je sve heterogeniji, polariziraniji i sve manji dio globalne populacije i globlang BDPa.

Vrh

PostPostano: 22 vel 2022, 10:15 

Velebit je napisao/la:

Idi na cig telegram. Counter Inteligence Global.

to je na nivou odakle sam ja cuo, imali zvanicne potvrde?

Vrh

PostPostano: 22 vel 2022, 10:19 

Naša Kvačica je napisao/la:

Imaš link za to? Mislim kako sam negdje jučer pročitao suprotno.

Citao sam na MyCity-Military, ponovoljeno je vise puta.

Kazem, nije ni bitno to toliko, nece se tu zaustaviti, uzimaju sve. Uskoro je i kraj NATO-a.

Naloženi glupavi klinac.

Vrh

PostPostano: 22 vel 2022, 10:22 

RF svoje snage rasporedjuje po trenutačnoj crti razdvajanja i ne kani priko.

Ako ne bude potribe.

A tu potribu ćeju odredjivati ... gle čuda - Rusi.

Kličko more onu svoju puškostrojnicu sebi va guzicu rinuti.

Vrh

PostPostano: 22 vel 2022, 10:23 

Velebit je napisao/la:
Dojma sam da je ovo priznanje stetno ako ne i katastroficno za dugorocne ruske geopoliticke ciljeve.

Ukupni teritorij je banalan a ionako je pola stanovnistva, pogotovo etnicki Ukrajinci su napustili. Kijevu koji rapidno gubi stanovnistvo to ni nema nekog smisla a sad imaju cistu situaciju da priznaju te gubitke i udu u NATO.

Istina, takvo sta ce bit politicki katastrofa za onog tko otpise teritorij ali da se to ublaziti tako sta State Department da parsto miljuna dolara za par odrzanih seminara po Americi.

Clinton je recimo dobivala ogromne novce da drzi kratke seminare.

Sva Putinova strategija ovisi o kladenju da niti jedna ukrajinska vlast nikad nece potpisat gubitak teritorija da ude u NATO. Po meni, preglupa oklada.

Radije bi unajmia placenicku vojsku velicine ukrajinske da stoji u te 2 republike i stalno drzi drzavu bez mogucnosti da ude u NATO ili cak pokrenia normalnu invaziju nego napravia jasan put do NATO clanstva.

Sta vise mislim o ovom sve mi se gorom ova odluka cini.

Tako i ja mislim, ovo im nije trebalo.

Vrh

PostPostano: 22 vel 2022, 10:28 

Svi odgovorni za zlocine nad Rusima ce biti privedeni pravdi, to je sledeci potez... dakle udara se na nacisticki rezim, i izvodi se kontra-revolucija i Ukrajina ce biti slobodna.
Postoji i vojna opcija, ako su ludi da krenu... Prvi ce Harkov da se digne.

Vrh

PostPostano: 22 vel 2022, 10:29 

Karabajaa je napisao/la:

Citao sam na MyCity-Military, ponovoljeno je vise puta.

Kazem, nije ni bitno to toliko, nece se tu zaustaviti, uzimaju sve. Uskoro je i kraj NATO-a.

Naloženi glupavi klinac.

A ča si se uspizdil?

Donjecka, Luganska ... proširi pogled i nastavi niz.

Vrh

PostPostano: 22 vel 2022, 10:32 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
lider30 je napisao/la:
Rusija je priznala, ali navodno u ratnim crtama. Ne administrativne granice, nego ratne granice. Upravo čitam na jednom mediju ovo.

Ne, Rusija je priznala u granicama celih oblasti. Dakle jos 55% koje su pod ukropskom kontrolom.

Izvor?

Vrh

PostPostano: 22 vel 2022, 10:35 

Ne zanosite se mnogo, ovdje je rijec o novoj trgovini interesima izmedju USA i RUS, trenutno se namiruju ruski rubni interesi, u zamjenu za americke interese u europi i aziji.

Rusija ce dobiti teritorije naseljenje vecinski rusima, na balkanu najveci luzer u svemu ce biti Srbija koja se strateski vezala za Putina, a koji ih je pustio niz vodu, istovremeno ce Albanci profitirati na ujedinjenju Kosova i Albanije. Tu su jos ujedinjenja S.Kipra i Turske. Makedonija i BiH idu ka belgalizaciji unutarnjeg administrativnog i politickog uredjenja.

Vrh

PostPostano: 22 vel 2022, 10:35 

Odluka ruskog predsednika Vladimira Putina da pošalje mirovne trupe u "otcepljene regione" Ukrajine, još uvek ne predstavljala invaziju koja bi pokrenula širi paket sankcija SAD, izjavo je Rojtersu zvaničnik administracije predsednika DŽozefa Bajdena, uz napomenu da bi takav napad mogao da se dogodi u svakom trenutku.

:D

Sta bi prpa?

Vrh

PostPostano: 22 vel 2022, 10:42 

Ne zna se još ništa o teritorijama republika.
Republike će same odlučit o tome.

Vrh

PostPostano: 22 vel 2022, 10:43 

lider30 je napisao/la:

Izvor?

Rusi su priznali DNR i LNR u celovitim granicama, a izasli su kao mirovnjaci na kontakt liniju. To je trenutno sada.

slika

slika

Vrh

PostPostano: 22 vel 2022, 10:45 

Evo i ovo

Something to be worried about: Russian Interior Minister Kolokoltsev told Putin that Moscow should recognize all of Donetsk and Luhansk regions as D/LNR. He said, “from Mariupol and ending with those historical borders.” So all the gray area in this OSCE map. Frontline is red.

slika

Vrh

PostPostano: 22 vel 2022, 10:48 

Ceha je napisao/la:
Velebit je napisao/la:
Dojma sam da je ovo priznanje stetno ako ne i katastroficno za dugorocne ruske geopoliticke ciljeve.

Ukupni teritorij je banalan a ionako je pola stanovnistva, pogotovo etnicki Ukrajinci su napustili. Kijevu koji rapidno gubi stanovnistvo to ni nema nekog smisla a sad imaju cistu situaciju da priznaju te gubitke i udu u NATO.

Istina, takvo sta ce bit politicki katastrofa za onog tko otpise teritorij ali da se to ublaziti tako sta State Department da parsto miljuna dolara za par odrzanih seminara po Americi.

Clinton je recimo dobivala ogromne novce da drzi kratke seminare.

Sva Putinova strategija ovisi o kladenju da niti jedna ukrajinska vlast nikad nece potpisat gubitak teritorija da ude u NATO. Po meni, preglupa oklada.

Radije bi unajmia placenicku vojsku velicine ukrajinske da stoji u te 2 republike i stalno drzi drzavu bez mogucnosti da ude u NATO ili cak pokrenia normalnu invaziju nego napravia jasan put do NATO clanstva.

Sta vise mislim o ovom sve mi se gorom ova odluka cini.

Je ... tako su i Gruziji ''otvorili put'' va NATO.

Kadi je Gruzija?

Jasan put Ukrajine va članstvo znači predi ili posli rat. Koliko je članic NATO-a spremno krenuti va rat proti RF?

I to s čime?

Francuzi su mislili da moreju pokoriti Rusiju, pa su na koncu Rusi obedvali i lokali francuski konjak sred Pariza.

Nimci su mislili da moreju pokoriti SSSR pa su im Sovjeti igrali kazačok sred Berlina ... da ne rečem kako su prošle Nimice.

Rusom triba vrime da se užgaju, ali kad se užgaju i krenu ne zaustavljaju se tako lako, a onda je onimi na suprotnoj strani - bižite noge jer posrat će vas guzica.

Gdo uči iz povisti, to zna.

Vrh

PostPostano: 22 vel 2022, 10:48 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
U sferi nagadjanja.

Uglavnom trzsita ocekuju smirivanje situacije?!! Euro ojacao prema dolaru u zadnjih sat-dva vremena. Na forexu su dobro obavijesteni momci.

Vrh

PostPostano: 22 vel 2022, 10:52 

lider30 je napisao/la:
U sferi nagadjanja.

Uglavnom trzsita ocekuju smirivanje situacije?!! Euro ojacao prema dolaru u zadnjih sat-dva vremena. Na forexu su dobro obavijesteni momci.

Ojačao zbog rusko-kineskog dogovora o trećem gasovodu po kome će plaćanje biti vršeno u Eurima.

Vrh

PostPostano: 22 vel 2022, 10:53 

Ceha je napisao/la:

Ako mene pitaš, vse ovo Ukrajincem nije tribalo.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 670 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 27  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: