HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 26 vel 2025, 23:09.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 670 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 27  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Rusija priznala Donjeck i Lugansk
PostPostano: 22 vel 2022, 17:58 

Vučić trenutno seiri ko Dodik. :thumbup

Citat:
Vučićeva poruka Ukrajini: Prvo vi osudite stravičnu agresiju Zapada nad Srbijom

On je od nas tražio da mi nedvosmiseleno i jasno osudimo rusku agresiju i tako dalje.. Mi smo mala zemlja i ne želimo da sebi ukidamo mogućnost da nastavljamo prijateljstvo sa nekima, i pritom mi ne odlučujemo o sudbini Ukrajine. Јa pozivam ukrajinskog ambasadora da pozove predsjednika Ukrajine i da ga zamoli da večeras na televiziji osudi stravičnu i tragičnu agresiju koju su nad Srbijom sprovele SAD, Njemačka, Velika Britanije i druge zemlje. Siguran sam da će on to da uradi i ja ću onda sa radošću da ispunim njegove zahtjeve - izjavio je Vučić.

https://lat.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=464398

Vrh

PostPostano: 22 vel 2022, 18:01 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Oblast Donjeck i Oblast Lugansk zajedno imaju 6,5 milijuna stanovnika (vjerojatno podatak pred rat). Jako naseljeno podrucje. Nije bas ni zanemariv komad Ukrajine. :kava

Vrh

PostPostano: 22 vel 2022, 18:16 

i cinili su 25% ukupnog izvoza Ukrajine.

Rusi preko noci popravili demografiju :zubati

I to i etnicki, i verski, i populaciono.

A njene komsije, najveca imperija protiv koje su ratovali, je Srbija.

Vrh

PostPostano: 22 vel 2022, 18:16 

Ima jos 2-3 miliona u drugom delu Donbasa, niko ne prica ukrajinski ni tamo.

Vrh

PostPostano: 22 vel 2022, 18:20 

Vrh

PostPostano: 22 vel 2022, 18:32 

ZIX je napisao/la:
Primarijus je napisao/la:

Divizija što ti misliš koga bi putin podržao, nas ili srbe u tom hipotetskom konfliktu? :laugh
Nevjerojatno da kojekakvi hrvatski "suverenisti" podržavaju putina, veze s vezom to nema..

Ne, podrzavat ćemo LGBT-pro choice ekipu i Engleze koji huškaju tupave Ukrajince. Veći su hrvatski neprijatelji kroz povijest Englezi koji su bombardirali i uništavali hrvatske gradove u WW2, koji su izdali nas na Bleiburgu, koji su podržavali trulu Jugoslaviju i lobirali protiv neovisnosti Hrvatske, koji danas podržavaju Muslimane i njihov unitarizam.

I srbijanske, i gradove sa Srbima u BiH....suveznicka bombardiranja Srbije od kolovoza 43 do rujna 44....

https://www.google.com/search?client=op ... 8&oe=UTF-8

Vrh

PostPostano: 22 vel 2022, 18:37 

Politički analitičar Branimir Vidmarović jutros u HTV-ovoj emisiji Studio 4 jasno preveo s ruskog.

"Putin je rekao - Ako sada nešto napravite, razorit ćemo pola Ukrajine"

Vrh

PostPostano: 22 vel 2022, 18:53 

divizija je napisao/la:
ShahidMaker je napisao/la:
Divizija je rusofil, ali mu smeta sto su Ruje vise za Srbe, pa su mu osecanja malo povredjena...

verovatno iz komunisticke porodice.

ja sam hvala bogu iz ustšake kuće (iako sam imao partizana u široj rodbini, ali nitko nije bezgrešan), nisam rusofil nego antisotonist, a sotonizam danas caruje na zapadu. Za vrijeme komunizma sam podržavao zapad.

no ti si u zabludi ako misliš da realpolitički Rusima vrijedite više od Hrvata. realpolitika se ne vodi emocijama.

rusi nikada i ni u čemu nisu podržali Srbe protiv Hrvata. Niti će. vi na njih možete računati kontra Albanaca ili Muslimana, čak možda i Bugara, ali ne nas.

Sinak kao prvo Rusima je Bugarska 100 puta vaznija i od Srbije i od Hrvatske zajedno
Drugo ..mi treba da budemo zahvalni Rusima za sta se desilo 1914 ali istorijski Srbiju je podrzavala Austrija (oni su se nama nas**** u Bosni i od tada krece preokret)

Trece vecina Rusa boli ona stvar sto su Srbi pravoslavci ...oni jedva vide razliku medju nama

I nakraju Hrvati ne vrede vise nikom nista jel nisu vise subjekat
Hrvati su dobili svoju drzavnost 1918 zbog Srpske ludosti ..tu dravnost su izgubili,nema je vise
Hrvatska nije drzava ,Hrvatska je provincija
Srbije je okupirana

Vrh

PostPostano: 22 vel 2022, 19:04 

Jutarnji dosljedno na braniku širenja straha i panike od krvlju opijenih Rusa i naoružanih mladića iz ruske respublike Ćećnije

ROSGVARDIJIN MARŠ

Putinovi specijalci, veterani sirijskog rata, krenuli prema Ukrajini: ‘Ako idu u Kijev, bit će to krvava kupka‘

Analitičari strahuju od potpune invazije nakon što su pripadnici Ruske nacionalne garde primijećeni kako se kreću prema granici.

Rusija je rasporedila postrojbe pripadnika Rosgvardije, odnosno Ruske nacionalne garde, u blizini granice Ukrajine s Bjelorusijom, koje bi mogle postati okupacijske snage usmjerene na Kijev, u trenutku kada raste bojazan da Moskva namjerava pokrenuti invaziju punog razmjera na Ukrajinu.

Inače, Rosgvardija su postrojbe koje zapovijedaju nizom specijalnih postrojbi za unutarnje potrebe. Osnovana je 2016. kako bi objedinila sve specijalne postrojbe u svrhu veće učinkovitosti pred složenim sigurnosnim izazovima. Nacionalna garda je samostalna organizacija koja odgovara izravno predsjedniku Ruske Federacije.

Vojni analitičari koji pomno promatraju gomilanje ruskih trupa, bili su u prilici pregledati video zapise koji, kako se čini, prikazuju jedinice i vozila Rosgvardije kako se kreću prema granici Bjelorusije i Ukrajine, prenosi The Telegraph.

Rob Lee, analitičar s King's Collegea u Londonu, situaciju je komentirao na Twitteru. "Potencijalno značajno. Ovo bi bila prva ruska kolona Rosgvardija u Bjelorusiji koju sam vidio s Ural-VV MRAP-ovima, Avtozacima i drugim kamionima. Postrojbe Nacionalne garde Rusije iz Čečenije primijećene su u okrugu Jelsk u regiji Gomel. Na video snimci možete vidjeti da su s vozila skinute registarske pločice. Izvještaji kažu da se kolona kretala prema Naroulji", naveo je o objavi Lee.

U nedavnoj procjeni tvrtke Critical Threats, specijalizirane za analizu rizika, navodi se kako su "bjeloruski korisnici društvenih mreža 21. veljače prvi put bili u mogućnosti promatrati postrojbe Ruske nacionalne garde iz Čečenije u Jelsku u Bjelorusiji".

"Kremlj možda namjerava upotrijebiti snage Rosgvardije kao okupacijske snage u Ukrajini", dodaje se u procjeni.

Snimke snaga Rosgvardije, koje su prethodno bile raspoređene u Siriji, intenziviraju bojazan da Rusija planira ubijati i proganjati istaknute Ukrajince ako uđe u Kijev i okupira glavni grad Ukrajine. Američki dužnosnici tvrde da je Moskva sastavila "listu za odstrel", a radi se o metama poput kritičara ruskog predsjednika Vladimira Putina, pristaša ukrajinske prozapadne vlade i novinara.

'Uznemirujuće informacije'

"Uznemirujuće informacije koje su nedavno pribavile Sjedinjene Države ukazuju da se planiraju kršenja ljudskih prava i zlostavljanja nakon daljnje invazije", izjavila je Bathsheba Nell Crocker, predstavnica SAD-a pri Europskom uredu Ujedinjenih naroda.

"Ova djela, koja su u ruskim operacijama u prošlosti uključivala i ciljana ubojstva, otmice i prisilne nestanke te neopravdana pritvaranja i mučenja, vjerojatno bi bila usmjerena na one koji se protive ruskim akcijama, uključujući ruske i bjeloruske disidente u egzilu u Ukrajini, novinare i antikorupcijske aktiviste te ranjive skupine, poput vjerskih i etničkih manjina te LGBTQI+ osoba", dodala je Crocker.

Međutim, nagađalo se i o tome ima li Rusija dovoljno snaga za potpunu invaziju na Ukrajinu i kontrolu zemlje. Rusija je nagomilala između 150.000 i 190.000 vojnika na granici s Ukrajinom, no Ukrajina je golema zemlja sa 44 milijuna stanovnika na više od 600.000 kvadratnih kilometara teritorija.

Za usporedbu, američke snage oslanjale su se na tek 177.000 vojnika kako bi izvršile invaziju na Irak, koji ima približan broj stanovnika kao Ukrajina, iako je manji za oko 190.000 kvadratnih kilometara. Sovjetski Savez je također koristio samo 30.000 vojnika za invaziju na Afganistan 1979. godine.

Ukupna snaga ruske Crvene armije uvelike nadmašuje ukrajinske snage s ukupno 900.000 vojnika, u usporedbi sa 200.000 vojnika, koliko na raspolaganju ima Kijev. Bivši ukrajinski ministri kažu da će ukrajinska vojska unatoč tome pružiti žestok otpor, posebno u Kijevu.

"Složena geografija Kijeva zapravo znači da je grad nemoguće zatvoriti, izolirati. Međutim, čak i ako ruske trupe zauzmu Kijev, što bi za njih bilo vrlo teško, suočit će se sa snažnim napadom jedinica ukrajinske vojske", napisao je Andrij Zagorodniuk, bivši ministar obrane Ukrajine u nedavnom članku za The Guardian.

Vrh

PostPostano: 22 vel 2022, 19:09 

Naša Kvačica je napisao/la:
ShahidMaker je napisao/la:

Ne, Rusija je priznala u granicama celih oblasti. Dakle jos 55% koje su pod ukropskom kontrolom.

Imaš link za to? Mislim kako sam negdje jučer pročitao suprotno.

Dogovaraju se. :laugh
U biti Ukrajinci će biti kažnjavani uzimanjem komada zemlje za svaki napad na Ruse u tim regijama.

Vrh

PostPostano: 22 vel 2022, 19:12 

De moderacijo bršite svako spominjanje Srbije i Bosne na ovoj temi.

Vrh

PostPostano: 22 vel 2022, 19:14 

Ne znam je li već rečeno, ali navedene republike priznala je i Sirija, uz rusko te dotadašnje međusobno priznanje kao i priznanje također nepriznate Južne Osetije.

Vrh

PostPostano: 22 vel 2022, 19:17 

Jesu i Jemen i Gvatamala.

Vrh

PostPostano: 22 vel 2022, 19:21 

Šputnjik

„Unutar kojih granica ćemo priznavati ove republike? Već smo ih priznali, što znači da smo priznali sve njihove osnovne dokumente, uključujući i ustav. A ustav propisuje granice unutar Donjecke i Luganske oblasti u vreme kada su one bile deo Ukrajine“, objasnio je Putin.

Vrh

PostPostano: 22 vel 2022, 19:43 

slika

Armed Forces of Ukraine for the first time in four years brought down a MLRS strike on Donbass​

Ukraine has started using multiple launch rocket systems in Donbass.
A few minutes ago, the Ukrainian security forces, for the first time since 2018, used multiple launch rocket systems against the DPR and LPR. According to the information currently available to the Avia.pro news agency, Grad complexes fired at least 10 rounds of ammunition in Donetsk and its environs. There are destructions in the area of the southern part of the DPR capital.
According to the source, the enemy used multiple launch rocket systems with incendiary and high-explosive warheads. This led to serious destruction in several areas of Donetsk at once. The use of Grad complexes was officially confirmed, however, at the moment there are no details about the attack by the Armed Forces of Ukraine.
At the moment, at least a hundred multiple launch rocket systems of the Armed Forces of Ukraine are located in the area of the line of contact. This raises fears that Kiev may go to extreme measures and bring down several thousand strikes on the Lugansk and Donetsk people's republics. Given the lack of effective means of defense in service with the republics of Donbass, this can lead to catastrophic consequences.
"Kyiv can try to take a very cruel revenge on civilians and militias, simply by unleashing an avalanche of missile strikes in order to achieve the maximum destructive effect ," the message says.
According to official data, a total of 5 Grad MLRS rockets exploded on the territory of Donetsk.

Vrh

PostPostano: 22 vel 2022, 19:45 

LNG terminal na Krku je win win za nas, ukoliko zarate Rusi i Ukrajinci na plinu bi mogli tući kao na turizmu :D

Vučić: "Cena od 2.000 evra za nas neizdrživa; spremamo se za sve"

https://www.b92.net/biz/vesti/srbija/vu ... ve-2109584

Vrh

PostPostano: 22 vel 2022, 19:56 

Baš naletio na live Ursule von der Leyen

Najavila je paket sankcija za Rusiju, nisam zapamtio sve; zabranjuje se sva trgovina sa okupiranim područjima, sankcije ruskim firmama, sankcije ruskim bankama, zabranjeno u EU investiranje ili držanje kapitala...

potvrdila da se odustaje od Nord Stream 2, rekla da EU mora diverzificirati svoje energetske izvore...

Ekipa iz LNG-a na Omišlju trenutno:
slika

Vrh

PostPostano: 22 vel 2022, 20:00 

Sto je zapad najavio to se i dogodilo

Slava Ukraini

Vrh

PostPostano: 22 vel 2022, 20:03 

ObjektivnaPublika je napisao/la:
Sto je zapad najavio to se i dogodilo

Slava Ukraini

JBG kad vidim da p0turice slave Krajisnike odma mi srce zaigra ...tako bato
slava krajini

Vrh

PostPostano: 22 vel 2022, 20:05 

Veselim se klipovima svetih javelina kako prze ruske cetnicke tenkove

Vrh

PostPostano: 22 vel 2022, 20:06 

Slava Ukraini

*** u zube Bazniji :sega

Vrh

PostPostano: 22 vel 2022, 20:06 

Veselim se klipovima svetih javelina kako prze ruske cetnicke tenkove

dobro to je p0turcaki gen bato ...veselis se zato sto se gazda veseli

Vrh

PostPostano: 22 vel 2022, 20:09 

bobanovski je napisao/la:
Mi?
Mi ćemo im uvoziti i tući plin preko LNG na Krku tj sami određivati cijenu :D. Ne čudi me što su nas Amerikanci podržali oko izbornoga, ipak preko nas punit će Europu plinom :D

Cijena je nebitna, mi Hrvati se grijemo na klimu i izolaciju.
Industrijska proizvodnja ako koristi plin treba se prebaciti na naftu a Europa može financirati LNG i nas :D

Samo od razlike između cijene američkog plina koji nam dođe i cijene kad ga mi distribuiramo dalje u Europu možemo stavit cijenu plina na HR simbolično 1 euro =))

Vrh

PostPostano: 22 vel 2022, 20:10 

Šporet je napisao/la:
bobanovski je napisao/la:
Mi?
Mi ćemo im uvoziti i tući plin preko LNG na Krku tj sami određivati cijenu :D. Ne čudi me što su nas Amerikanci podržali oko izbornoga, ipak preko nas punit će Europu plinom :D

Cijena je nebitna, mi Hrvati se grijemo na klimu i izolaciju.
Industrijska proizvodnja ako koristi plin treba se prebaciti na naftu a Europa može financirati LNG i nas :D

Samo od razlike između cijene američkog plina koji nam dođe i cijene kad ga mi distribuiramo dalje u Europu možemo stavit cijenu plina na HR simbolično 1 euro =))

Ne možemo

Vrh

PostPostano: 22 vel 2022, 20:11 

HHerceg je napisao/la:
Ne možemo

Ok 2 eura.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 670 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 27  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Naša Kvačica i 41 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: