|
|
Stranica: 2654/3593.
|
[ 89814 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
HVO-110
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 17 vel 2022, 14:29 |
|
Pridružen/a: 08 sij 2010, 18:43 Postovi: 732 Lokacija: USORA! HRHB
|
Inkvizitor je napisao/la: Planina je napisao/la: Zanimljiv upis, uvik volim čitati ove ratne detalje...
Što se tiče bužana pitanje je koliko smo bolji, koliko lokalnih tajkuna imamo pa evo sav sadržaj kraja se i dalje svodi na 2 birtije i 2 pumpe.
Pa to je istina, osim Ćurkovića koji isto tu vjerojatno ne bi došao da nije u Hrvatskoj imao kazneni progon. Šole, Šarići prvi koji mi padaju napamet, drmali su i Zagrebom a rodni kraj-ništa. Šarići što su imali hettrick kladionice? Jesu li isti Šarići vlasnici i Europatrade?
_________________ Oprošteno jest grješnima: Zulumćaru, ubojici, Oprošteno svima, svima, samo nije izdajici!
|
|
Vrh |
|
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 17 vel 2022, 14:30 |
|
|
Zanimljivo je da mi nitijednu općinu gdje su nas Muslimani pobjedili nismo, ne vratili, nego se održali. U Travniku je bio najbolji povratak pa su organizirali ubojstva povratnika. Njih čak 8. To nije bio čin luđaka, to je bio plan muslimanske politike da se spriječi povratak hrvata u Travnik.
ista stvar sa ubojstvom Anđelić u Konjicu.
preuzeli su općine koje je HVo oslobodio poput Jajca, Skoro su nam al pari u Stocu. A di smo mi u Konjicu. Nema nas uopće.
Preuzet će i Ramu ako se ovako nastavi. Ovaj izdajnik sufinancira fabriku, namjerno kažem fabriku u Varvari, muslimanskom selu.
Oni imaju strategiju, nacionalnu a mi nemamo. Porazno je po nas da su nacionalno svjesniji oni kojemu je ime dekretom nametnula jedna stranka u hotelu 93-će
_________________ VUKOVAR=MARIUOPOLJ SLAVA HRVATSKOJ- UKRAJINI SLAVA
Zbog Eline i bokala vina zapalit ću Krajinu do Krima
Zapalit ću dva-tri ruska štaba da ja nisam dolazio džaba
|
|
Vrh |
|
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 17 vel 2022, 14:39 |
|
|
dudu je napisao/la: Iako po meni je to totalna devastacija prostora gdje se došlo do point of no return.
Jednom kad izgubiš mlade tu više nema spasa jer takav opustošen prostor i dalje odvlači preostale mlade taman da im daš sve pare na svijetu.
Rama s 200 djece po generaciji i s 50 ili 60 nije isto mjesto.
To sad može biti privlačno samo ljudima s posebnim mentalitetom koji vole tu izoliranost, ali većina nije takva.
Sad pišemo o Rami, ali to se odnosi na cijelu BIH, gubitak mladih samo ubrzava kompletnu devastaciju prostora, kako je manje mladih tako se i smanjuje sadržaj za njih, a onda i oni preostali gledaju zgibati jer nemaju što raditi.
Zato je nekad i bolje imati pola pola općinu s muslimanima nego 100% hrvatsku jer dok god ima neke živosti ima i perspektive za dugoročan opstanak, zato vjerujem da ćemo se u Žepču i SBKu bolje održati nego na prostoru HBKa i Rame jer jednostavno tu se previše mladih izgubilo i realno nema neke velike perspektive da se te brojke uvećaju u idućim desetljećima. Ne bi se složio. Koliko je pad Hrvata u SB unazad 20 godina vidi se po ovim podacima koje stavlja Planina. To nas ne spašava, samo smo Muslimane održavali i jačali. 373 rođena Hrvata u županiji SB prošle godine. Opet samo malo više od samog Širokog. S takvim padovima mi gubimo SB, tu nema nikakve dileme samo može bit samozavaravanje. Još tu dodaj Žepče, malu Usoru i to je sve od Hrvata u Bosni do Orašja. Jesu li hrvatski gospodarstvenici u SB ucjenjeni pa moraju zapošljavat Muslimane pod poreznim i fizičkim prijetnjama ne znam ali ono što su oni uradili. Održali su muslimane a Hrvatima priuštili egzodus. A što rade Muslimani. Kod mene je radilo par Hrvata iz N. Travnika. Doveli su jednog momka iz Busovače. Ali nije bio zadovoljan i samo je htio nazad u Busovaču. I otišao je nazad. Jednom mi je rekao da je otišao u jednu firmu u Busovači da traži posao a da mu je vlansik firme bez pardona odmah rekao "Mi ne zapošljavamo Hrvate". Eto između ostalog radi toga u BusovaČi se rađa 3/4 Muslimana. kao i u N. Travniku. kao i u G. Vakufu-Uskoplju, kao i u Jajcu a u Vitezu i Kiseljaku su već ravni ili većina rođenih.
|
|
Vrh |
|
|
HHerceg
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 17 vel 2022, 14:47 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35 Postovi: 10922 Lokacija: No Country for White Men Upozorenja: 1
|
Inkvizitor je napisao/la: Oni imaju startegiju, nacionalnu a mi nemamo. Porazno je po nas da su nacionalno svjesniji oni kojemu je ime dekretom nametnula jedna stranka u hotelu 93-će Svi mi:
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 17 vel 2022, 14:51 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60794 Lokacija: DAZP HQ
|
HVO-110 je napisao/la: Inkvizitor je napisao/la:
Pa to je istina, osim Ćurkovića koji isto tu vjerojatno ne bi došao da nije u Hrvatskoj imao kazneni progon.
Šole, Šarići prvi koji mi padaju napamet, drmali su i Zagrebom a rodni kraj-ništa.
Šarići što su imali hettrick kladionice? Jesu li isti Šarići vlasnici i Europatrade? to su sve jezerani, nemaju oni pojma o Tomislavgradu, a i mentalitet im je mahom švercerski. nama trebaju gornjaci investitori, s Duvanjskog polja.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 17 vel 2022, 14:51 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25865 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Inkvizitor je napisao/la: dudu je napisao/la: Iako po meni je to totalna devastacija prostora gdje se došlo do point of no return.
Jednom kad izgubiš mlade tu više nema spasa jer takav opustošen prostor i dalje odvlači preostale mlade taman da im daš sve pare na svijetu.
Rama s 200 djece po generaciji i s 50 ili 60 nije isto mjesto.
To sad može biti privlačno samo ljudima s posebnim mentalitetom koji vole tu izoliranost, ali većina nije takva.
Sad pišemo o Rami, ali to se odnosi na cijelu BIH, gubitak mladih samo ubrzava kompletnu devastaciju prostora, kako je manje mladih tako se i smanjuje sadržaj za njih, a onda i oni preostali gledaju zgibati jer nemaju što raditi.
Zato je nekad i bolje imati pola pola općinu s muslimanima nego 100% hrvatsku jer dok god ima neke živosti ima i perspektive za dugoročan opstanak, zato vjerujem da ćemo se u Žepču i SBKu bolje održati nego na prostoru HBKa i Rame jer jednostavno tu se previše mladih izgubilo i realno nema neke velike perspektive da se te brojke uvećaju u idućim desetljećima. Ne bi se složio. Koliko je pad Hrvata u SB unazad 20 godina vidi se po ovim podacima koje stavlja Planina. To nas ne spašava, samo smo Muslimane održavali i jačali. 373 rođena Hrvata u županiji SB prošle godine. Opet samo malo više od samog Širokog. S takvim padovima mi gubimo SB, tu nema nikakve dileme samo može bit samozavaravanje. Još tu dodaj Žepče, malu Usoru i to je sve od Hrvata u Bosni do Orašja. Jesu li hrvatski gospodarstvenici u SB ucjenjeni pa moraju zapošljavat Muslimane pod poreznim i fizičkim prijetnjama ne znam ali ono što su oni uradili. Održali su muslimane a Hrvatima priuštili egzodus. A što rade Muslimani. Kod mene je radilo par Hrvata iz N. Travnika. Doveli su jednog momka iz Busovače. Ali nije bio zadovoljan i samo je htio nazad u Busovaču. I otišao je nazad. Jednom mi je rekao da je otišao u jednu firmu u Busovači da traži posao a da mu je vlansik firme bez pardona odmah rekao "Mi ne zapošljavamo Hrvate". Eto između ostalog radi toga u BusovaČi se rađa 3/4 Muslimana. kao i u N. Travniku. kao i u G. Vakufu-Uskoplju, kao i u Jajcu u Vitezu i Kiseljaku su već ravni ili većina rođenih. "Hrvatski" gospodarstvenici su rak rana HB društva. Upravo su oni bili jedina "hrvatska" snaga u Alijansama i Platformama. Lijanovići su najpoznatiji, a nažalost samo jedini od mnogih.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 17 vel 2022, 14:55 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37821 Lokacija: Gl. grad regije
|
Tako smo žugali na Konzum pa je sad valjda O.K. otkako je Bingo. Ne možeš pobijedit nekog tko hoće radit za 500 KM. Tj. bit rob. Osobno mislim da će se to promijeniti jako brzo.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 17 vel 2022, 15:00 |
|
|
HVO-110 je napisao/la: Inkvizitor je napisao/la:
Pa to je istina, osim Ćurkovića koji isto tu vjerojatno ne bi došao da nije u Hrvatskoj imao kazneni progon.
Šole, Šarići prvi koji mi padaju napamet, drmali su i Zagrebom a rodni kraj-ništa.
Šarići što su imali hettrick kladionice? Jesu li isti Šarići vlasnici i Europatrade? Ne znam jesu li isti. Znam ove Šariće što drže Europatrade bili zastupnici Samsunga, ja mislim da oni nisu znali koliko novca imaju ali obitelj im je stalno u nekim svađama, čak je zet činimi se organizirao pljačku vlastitog punca, svašta je bilo..ovaj glavni u familiji je teško bolestan..ima njih više..
|
|
Vrh |
|
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 17 vel 2022, 15:16 |
|
|
dudu je napisao/la: HVO-110 je napisao/la: Šarići što su imali hettrick kladionice? Jesu li isti Šarići vlasnici i Europatrade?
to su sve jezerani, nemaju oni pojma o Tomislavgradu, a i mentalitet im je mahom švercerski. nama trebaju gornjaci investitori, s Duvanjskog polja. Možda im mentalitet je švercerski, sličniji su Hercegovcima od Duvnjaka, pogotovo iz gornjih sela koji su svi "okavci" ra razliku od nas "akavaca". Oni su sličniji ovima iz Voštana Dalm zagora. Ali su dobri borci bili, u brigadi su se jezerani pokazali ko fajteri, pogotovo u IDV a i najlipše, najzgodnije cure su Buškulje Otići nekad na dernek u Prisoje na Veliku Gospu bilo je ko da si došo na splitsku Rivu. Ma i jače.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 17 vel 2022, 15:26 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60794 Lokacija: DAZP HQ
|
Nikad u Prisoje, samo Seonica.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 17 vel 2022, 15:26 |
|
|
Kad smo kod jezerana di je Tomislav Mamić Tommy, koliko on ima trgovina u Hrvatskoj, 500, koji je to kapital za nešto pokrenit, di su Zdravko i Zoran Mamić, šta rade po BiH zadnjih godina, praktički svako prezime iz toga kraja ima po par tajkuna i vrlo uspješnih ljudi, moglo bi se danima nabrajati, i niko ništa. Nula. Od Kamenskog do Duvna nema apsolutno ništa, a koliki je to prostor.
Jadno i žalosno i to sve govori o nama kakvi smo. Tko god uspije i na koji način, od njega ništa.
Baš ovo što Inkvizitor reče, kakva je to tragikomedija kad nacija sklepana u hotelu 1993. ima više nacionalne samosvijesti od nas koji smo tu veliki Hrvati od stoljeća sedmog jel, preživili Turke, svjetske ratove, Srboslavije, zadnji rat, napokon došao mir i prosperitet (kakav takav) a mi umjesto da se napokon lansiramo do neba mi propali na dno dna demografski politički gospodarski kako god hoćete, jedina svijetla točka ZHŽ mada je i taj kraj dobro otresao jer se prije 20 godina odkad su prvi podaci FZSa pola ZHŽa rađalo u Hrvatskoj, vjerojatno su stvarne brojke rođenih tada bile 1300- 1400 (koliko mi dudu reče da je bilo prvašića ako se ne varam) tj. manje više duplo nego zadnjih godina. Ali za ZHŽ nije toliko ni bitno jer je svakako 100% hrvatski prostor, SBŽ koji je najbitniji i koji će ultimativno odrediti oće li biti nešto od nas ili ćemo postati pogranična manjina je otresao evo koliko;
SBŽ
1999. 2273 M : 1122 H 2000. 1969 M : 1114 H 2001. 1912 M : 1033 H 2002. 1839 M : 974 H 2003. 1894 M : 931 H 2004. 1851 M : 850 H 2005. 1814 M : 808 H 2006. 1791 M : 779 H 2007. 1831 M : 726 H 2008. 1855 M : 667 H 2009. 1768 M : 659 H 2010. 1671 M : 724 H 2011. 1592 M : 660 H 2012. 1634 M : 671 H 2013. 1496 M : 625 H 2014. 1409 M : 599 H 2015. 1419 M : 508 H 2016. 1552 M : 533 H 2017. 1584 M : 537 H 2018. 1542 M : 449 H 2019. 1445 M : 439 H 2020. 1421 M : 383 H 2021. 1785 Ukupno
Kakvo je ponašanje hrvatskih gospodarstvenika i gazda evo širom HB to je evo ispričana priča 100. put, a sve to proizlazi od istog takvog naroda, kakav narod takve i gazde i političari i sve ostalo.
Stvarno nemamo šta lajati Muslimanima, ljudi rade svoj poso, tko je nama kriv što ne radimo svoj? I ja sam bih često upao u to neko lajanje Muslimanima, Amerima, Zapadu cijelom, ovima onima, ali zapravo za 95% naših problema smo sami krivi, od naše politike 90ih do cijelokupnog ponašanja i naroda i gazda i političara kako tada tako i danas i skoro svi ovi problemi o kojima se raspravlja na ovom forumu su posljedica toga. Što se prije to prihvati da je problem u nama samima a ne u drugima prije se može nešto popraviti.
|
|
Vrh |
|
|
Jefferson Davis
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 17 vel 2022, 15:33 |
|
|
Ma dobro je to. Imamo Rafale, kancelara i uzimamo USK.
|
|
Vrh |
|
|
Bogata Hercegovina
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 17 vel 2022, 15:38 |
|
|
Planina je napisao/la: Jefferson Davis je napisao/la: Mislio sam da je Stolac i gori, ali ocigledno su i Muje pali tu. Prihvatljivo s obzirom na npr Jajce. Pogledaj npr. 2007. I 2008. Ocito se vise tada radjalo u Hrv? Svejedno. Jajce je za stat i plakat. Jajce 1999. 128 M : 152 H 2000. 92 M : 188 H 2001. 123 M : 157 H 2002. 88 M : 143 H 2003. 138 M : 118 H 2004. 140 M : 119 H 2005. 149 M : 93 H 2006. 132 M : 101 H 2007. 125 M : 82 H 2008. 120 M : 85 H 2009. 148 M : 80 H 2010. 135 M : 84 H 2011. 148 M : 75 H 2012. 122 M : 71 H 2013. 124 M : 66 H 2014. 116 M : 63 H 2015. 89 M : 49 H 2016. 110 M : 56 H 2017. 97 M : 44 H 2018. 109 M : 52 H 2019. 100 M : 48 H 2020. 86 M : 42 H2021. 173 Ukupno Hrvatski i strani poslodavci kontroliraju 88% gospodarske aktivnosti u Jajcu, ali Muslimani u Jajcu od toga profitiraju. Jajce - poslovanje gospodarskih društava 2020.: Prihod - 307 mil. km Hrvati poslodavci: Prihod 140 mil. KM Hrvati u Jajcu zapošljavaju cca 2.200 ljudi _____ Strani poslodavci: Prihod 132 mil. KM Stranci u Jajcu zapošljavaju cca 800 ljudi ____ Muslimani poslodavci: Prihod 35 mil. KM Muslimani u Jajcu zapošljavaju cca 1000 ljudi ____________________________________________ Najjači gospodarski subjekti u Jajcu pod kontrolom Hrvata: CRVENA JABUKA MARKET - vlasnik Bojan Risović Prihod - 35.4 mil. KM ___________ THERMO FLUX Jajce - vlasnik Tomislav Ladan Prihod - 29.5 mil. KM ___________ KOMOTIN Jajce - vlasnici Boško Barišić i Frano Damac Prihod - 14.2 mil. KM _________ METALING Jajce -vlasnik Krunoslav Dujić Prihod - 9.8 mil. KM _________ STRUKTURA Jajce - vlasnik Dubravko Kolovrat Prihod - 3.1 mil. KM ______ METACOMM Jajce - vlasnik Zlatan Ištvanić Prihod 2.2 mil. KM ______ Mlinpek Pekarnica .Jajce - vlasnici Marko i Tomislav Bojanić Prihod - 5.1 mil. KM ______ DRUMS 3 B Jajce - vlasnici Robert Banović i Marko Bošnjak Prihod - 2.5 mil. KM _______ LIV PROM Jajce - vlasnici Ivica i Vlado Leko Prihod - 2.8 mil. KM _______ MLINPEK Žitar - vlasnici Niko i Jozo Bojanić Prihod - 5.4 mil. KM ______ UTD TURIST 98 Jajce - vlasnik Dominko Pejić Prihod - 1.3 mil. KM _____ BOJANIĆ Jajce - vlasnik Marin Bojanić Prihod - 6.2 mil. KM ______ MARUŠIĆ Jajce - vlasnici Ilija i Milan Marušić Prihod - 1 mil. KM ______ POUGARKA Jajce -vlasnik Kata Pejazić Prihod - 2.6 mil. KM _____ BUDEŠ Jajce - vlasnik Manda Budeš Prihod - 1.8 mil. KM ______ FORCE MMI Jajce - vlasnik Kata Jakešević Prihod - 2.1 mil. KM _____ OBER-BEŠPELJ Jajce - vlasnik Ivana Budeš Prihod - 1,2 mil. KM ______ RADIĆ COMPANY Jajce - vlasnik Ilija Radić Prihod - 1.6 mil. KM __________________________________________________________________________________________ Najjači gospodarski subjekti u Jajcu pod kontrolom stranaca: Rudnici Boksita Jajce - vlasnik MAL zrt Hungary Prihod - 15 mil. KM _____ ALLOY WHEELS Jajce - vlasnik EUBROWHEELS Luxembourg Prihod - 66,6 mil. KM _____ B.S.I. Jajce - vlasnik Metalleghe S.p.A. Italy Prihod - 40.1 mil. KM ________ AMBALEX Jajce - vlasnik SACCHI PALLETS S.R.L. Italija Prihod 7,4 mil. KM ________ A&F Jajce - vlasnik Fella Maschinenbau Germany Prihod - 2.1 mil. KM __________________________________________________________________________________________ Najjači gospodarski subjekti u Jajcu pod kontrolom muslimana: Opća Bolnica Jajce - vlasnik općina Prihod 3,5 mil. KM _______ JZU Dom Zdravlja - vlasnik općina Prihod - 3,5 mil. KM ______ BH 4 Jajce - vlasnici Nijaz, Sead i Kamil Hodžić - najjači muslimanski privatnici u Jajcu s prihodom od 2,3 mil. KM Prihod 2.3 mil. KM _______ JKP čistoča i zelenilo - vlasnik općina Prihod -1,5 mil. KM _______ KIK Jajce - vlasnik Ifran Meštrovac Prihod - 1.2 mil. KM _____ MUKIĆ-KOMERC Jajce - vlasnik Ekrem Mukić Prihod - 721.000 KM ________ NIRBO Jajce - vlasnici Beslima i Nisvet Rahmanović Prihod - 1.8 mil. KM
|
|
Vrh |
|
|
Bogata Hercegovina
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 17 vel 2022, 15:40 |
|
|
Muslimanski privatnici u Jajcu su šaka jada! Generiraju očajnu gospodarsku aktivnost. Kad bi Jajce ovisilo o muslimanima, taj grad bi zarastao u korov.
Muslimani Jajca uglavnom rade u MUP-u, općini i javnim firmama u vlasništvu općine. Bave se poljoprivredom te parazitiraju najviše naravno kod hrvatskih i stranih privatnika.
Nažalost, uz svu tu ekonomsku superiornost Hrvata na terenu, Hrvati u Jajcu demografski propadaju. Nevjerojatno kako se dvadesetak tamošnjih najjačih hrvatskih privatnika, na toj mikrorazini ne može dogovoriti o nekakvoj suvisloj strategiji u korist hrvatske zajednice u Jajcu.
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 17 vel 2022, 15:43 |
|
|
Kako će se dogovorit išta kad kod svakoga vlada "use nase i podase" mentalitet, s time se ustaju i s time liježu, vjerojatno da dođeš nekome od njih sa ovom pričom o hrvatskim interesima i sl. poslao bi te u pičku materinu, to je takav sklop.
|
|
Vrh |
|
|
Bogata Hercegovina
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 17 vel 2022, 15:55 |
|
|
Planina je napisao/la: Kako će se dogovorit išta kad kod svakoga vlada "use nase i podase" mentalitet, s time se ustaju i s time liježu, vjerojatno da dođeš nekome od njih sa ovom pričom o hrvatskim interesima i sl. poslao bi te u pičku materinu, to je takav sklop. SBŽ - poslovanje gospodarskih društava 2020.: Hrvati poslodavci: Prihod - 2.5 mlrd. KM Zaposlenih - 24.000 _________ Strani poslodavci Prihod - 350 mil. KM Zaposlenih - 5.000 _________ Muslimani poslodavci: Prihod - 1 mlrd. KM Zaposlenih - 21.000 ___________________________ Hrvatski privatnici zapošljavaju duplo više ljudi u SBŽ od muslimanskih privatnika, ali kada se muslimanskim privatnicima pridodaju javne firme i državne službe to je skoro egal.
|
|
Vrh |
|
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 17 vel 2022, 15:55 |
|
|
dudu je napisao/la: Nikad u Prisoje, samo Seonica. Mi smo nekad pravili ture. Od Seonice pa Prisoje predvečer, šetnje preko mosta do prisojanskih kafića koji su tada bili top uređeni. Sad nema u Prisoju derneka uopće, tuga a u Senicu se sad ide...masa ljudi kad vidiš te sve ljude u Seonici pomisliš, pa ovaj kraj vrvi ljudima..od Omolja do Crvenica ne možeš se parkirat, sve njive usput pune auta. I dođe kraj 8-og mjeseca odeee svee u svoje Njemačke, Austrije, Švicarske, Zagrebe, Splite.
|
|
Vrh |
|
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 17 vel 2022, 15:59 |
|
|
Planina je napisao/la: Kad smo kod jezerana di je Tomislav Mamić Tommy, koliko on ima trgovina u Hrvatskoj, 500, koji je to kapital za nešto pokrenit, di su Zdravko i Zoran Mamić, šta rade po BiH zadnjih godina, praktički svako prezime iz toga kraja ima po par tajkuna i vrlo uspješnih ljudi, moglo bi se danima nabrajati, i niko ništa. Nula. Od Kamenskog do Duvna nema apsolutno ništa, a koliki je to prostor.
Jadno i žalosno i to sve govori o nama kakvi smo. Tko god uspije i na koji način, od njega ništa.
Baš ovo što Inkvizitor reče, kakva je to tragikomedija kad nacija sklepana u hotelu 1993. ima više nacionalne samosvijesti od nas koji smo tu veliki Hrvati od stoljeća sedmog jel, preživili Turke, svjetske ratove, Srboslavije, zadnji rat, napokon došao mir i prosperitet (kakav takav) a mi umjesto da se napokon lansiramo do neba mi propali na dno dna demografski politički gospodarski kako god hoćete, jedina svijetla točka ZHŽ mada je i taj kraj dobro otresao jer se prije 20 godina odkad su prvi podaci FZSa pola ZHŽa rađalo u Hrvatskoj, vjerojatno su stvarne brojke rođenih tada bile 1300- 1400 (koliko mi dudu reče da je bilo prvašića ako se ne varam) tj. manje više duplo nego zadnjih godina. Ali za ZHŽ nije toliko ni bitno jer je svakako 100% hrvatski prostor, SBŽ koji je najbitniji i koji će ultimativno odrediti oće li biti nešto od nas ili ćemo postati pogranična manjina je otresao evo koliko;
SBŽ
1999. 2273 M : 1122 H 2000. 1969 M : 1114 H 2001. 1912 M : 1033 H 2002. 1839 M : 974 H 2003. 1894 M : 931 H 2004. 1851 M : 850 H 2005. 1814 M : 808 H 2006. 1791 M : 779 H 2007. 1831 M : 726 H 2008. 1855 M : 667 H 2009. 1768 M : 659 H 2010. 1671 M : 724 H 2011. 1592 M : 660 H 2012. 1634 M : 671 H 2013. 1496 M : 625 H 2014. 1409 M : 599 H 2015. 1419 M : 508 H 2016. 1552 M : 533 H 2017. 1584 M : 537 H 2018. 1542 M : 449 H 2019. 1445 M : 439 H 2020. 1421 M : 383 H 2021. 1785 Ukupno
Kakvo je ponašanje hrvatskih gospodarstvenika i gazda evo širom HB to je evo ispričana priča 100. put, a sve to proizlazi od istog takvog naroda, kakav narod takve i gazde i političari i sve ostalo.
Stvarno nemamo šta lajati Muslimanima, ljudi rade svoj poso, tko je nama kriv što ne radimo svoj? I ja sam bih često upao u to neko lajanje Muslimanima, Amerima, Zapadu cijelom, ovima onima, ali zapravo za 95% naših problema smo sami krivi, od naše politike 90ih do cijelokupnog ponašanja i naroda i gazda i političara kako tada tako i danas i skoro svi ovi problemi o kojima se raspravlja na ovom forumu su posljedica toga. Što se prije to prihvati da je problem u nama samima a ne u drugima prije se može nešto popraviti. A da. Tomislav Mamić. Gazda Splita. Iz Mijakova polja jel tako. Rodni kraj-ništa. kažu kad se samo na Zidinama skupe krajem ljeta da samo auta u onom vrtlu koštaju ko osrednji avion. ovo u SB ovo je ko kad je Eugen Savojski poharao Bosnu i Sarajevo pa se katolici s njim povukli u strahu od odmazde.....
|
|
Vrh |
|
|
Bogata Hercegovina
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 17 vel 2022, 16:04 |
|
|
Najbogatiji Duvnjaci u dijaspori:
Tomislav Mamić (Tomislavgrad- Split), vlasnik trgovina Tommy. Jako Andabak (Tomislavgrad-Split), obogatio se na osigravateljskom poslu. Željko Vučemil (Tomislavgrad - Zagreb), suvlasnik VMD Grupa Zagreb. Obitelj Šola (Tomislavgrad-Zagreb-Karlovac) - suvlasnici Karlovačke banke. Marijan Šarić (Tomislavgrada-Zagreb) dugogodišnji zastupnik Samsunga Božo Čulo (Tomislavgrad -Zagreb), vlasnik Partner banke Ivić Pašalić (Tomislavgrad-Zagreb) vlasnik Mundus Virdis Zagreb Jerko Šarić (Tomislavgrad-Split) suvlasnik Hattrick-PSK Obitelj Krstanović (Tomislavgrad-Zagreb) vlasnik Stridon Promet Jure Šola (Tomislavgrad-Kalifornija) suvlasnik Sanmina Corporation Ilija Letica (Tomislavgrad-Michigan) vlasnik Americi Letica Corporation Franjo Pašalić Frapa (Tomislavgrad-Rogoznica) vlasnik Laguna Trade
Samo ovi nabrojani imaju firme koje uprihode cca 4 milijarde eura.
|
|
Vrh |
|
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 17 vel 2022, 16:09 |
|
|
Bogata Hercegovina je napisao/la: Najbogatiji Duvnjaci u dijaspori:
Tomislav Mamić (Tomislavgrad- Split), vlasnik trgovina Tommy. Jako Andabak (Tomislavgrad-Split), obogatio se na osigravateljskom poslu. Željko Vučemil (Tomislavgrad - Zagreb), suvlasnik VMD Grupa Zagreb. Obitelj Šola (Tomislavgrad-Zagreb-Karlovac) - suvlasnici Karlovačke banke. Marijan Šarić (Tomislavgrada-Zagreb) dugogodišnji zastupnik Samsunga Božo Čulo (Tomislavgrad -Zagreb), vlasnik Partner banke Ivić Pašalić (Tomislavgrad-Zagreb) vlasnik Mundus Virdis Zagreb Jerko Šarić (Tomislavgrad-Split) suvlasnik Hattrick-PSK Obitelj Krstanović (Tomislavgrad-Zagreb) vlasnik Stridon Promet Jure Šola (Tomislavgrad-Kalifornija) suvlasnik Sanmina Corporation Ilija Letica (Tomislavgrad-Michigan) vlasnik Americi Letica Corporation Franjo Pašalić Frapa (Tomislavgrad-Rogoznica) vlasnik Laguna Trade
Samo ovi nabrojani imaju firme koje uprihode cca 4 milijarde eura. Andabak je Livnjak. Od ovih jedino Stridon je nešto uložio u TG koliko ja znam. Ilija Letica je mislim najbogatiji Hrvat u dijaspori. Imao jake veze u Bijeloj Kući i Tuđmana tamo doveo kad Hrvatska nije bila priznata ali u Duvno uložit nula bodova. Ma čak ga ni Hrvatska nije zanimala. Pitao sam župana a nekad načelnika Vukadina koji se s njim našao, rekao mi je ma ne zanima ga to.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 17 vel 2022, 16:17 |
|
|
Ovo su jedni te isti. Gđa Šola je sestra od Marijana, koji btw napravio spomenik gastićima u TG. Viđam ga poprilično često. U k. je godinama, bolestan.
Obitelj Šola (Tomislavgrad-Zagreb-Karlovac) - suvlasnici Karlovačke banke. Marijan Šarić (Tomislavgrada-Zagreb) dugogodišnji zastupnik Samsunga
Stridonci su iz Šujice. Ne znma koliko se oni uopće sami svrstavaju u Duvnjake.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Bogata Hercegovina
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 17 vel 2022, 16:30 |
|
|
Inkvizitor je napisao/la: Bogata Hercegovina je napisao/la: Najbogatiji Duvnjaci u dijaspori:
Samo ovi nabrojani imaju firme koje uprihode cca 4 milijarde eura. Andabak je Livnjak. Od ovih jedino Stridon je nešto uložio u TG koliko ja znam. Ilija Letica je mislim najbogatiji Hrvat u dijaspori. Imao jake veze u Bijeloj Kući i Tuđmana tamo doveo kad Hrvatska nije bila priznata ali u Duvno uložit nula bodova. Ma čak ga ni Hrvatska nije zanimala. Pitao sam župana a nekad načelnika Vukadina koji se s njim našao, rekao mi je ma ne zanima ga to. Rođen u Livnu, ali je u nekim intervjuima govorio da su mu roditelji stočari iz Tomislavgrada pa ga trpam pod Tomislavgrad. Inače, pohvalno od Vukadina da je uopće imao nekakav kontakt s Leticom. Vlasti HB županije trebaju kontaktirati Ivića Pašalića, najutjecajnijeg lika u RH drvnoj industriji. Taj bivši političar BiH korijena ima firmu koja uprihoduje 100+ milijuna kn, nenormalno brzo raste i dobiva svjetske nagrade za namještaj koji proizvodi https://www.tportal.hr/biznis/clanak/po ... o-20190326Pašalićev uspjeh u drvnoj industriji traje svega tri, četiri godine i već je najjači igrač u drvnoprerađivačkom sektoru. Angažirao je mlade dizajnere koji su puni inovativnih ideja i koji njegovim proizvodima daju ogromnu novu vrijednost. Za razliku od lokalnih HB poduzetnika u drvnoj industriji koji u metru drva vide 100 KM, Pašalić u metru drva vidi 1.000 KM.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 17 vel 2022, 16:42 |
|
|
Koji crnjaci, ali opet bolje da znamo loše vijesti nego da ne znamo.
Raditi se mora, kad se radi bit će nešto.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1017 of 2558 - 39.76%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 17 vel 2022, 16:47 |
|
|
Bogata Hercegovina je napisao/la: Inkvizitor je napisao/la: Andabak je Livnjak.
Od ovih jedino Stridon je nešto uložio u TG koliko ja znam.
Ilija Letica je mislim najbogatiji Hrvat u dijaspori. Imao jake veze u Bijeloj Kući i Tuđmana tamo doveo kad Hrvatska nije bila priznata ali u Duvno uložit nula bodova. Ma čak ga ni Hrvatska nije zanimala. Pitao sam župana a nekad načelnika Vukadina koji se s njim našao, rekao mi je ma ne zanima ga to.
Rođen u Livnu, ali je u nekim intervjuima govorio da su mu roditelji stočari iz Tomislavgrada pa ga trpam pod Tomislavgrad. Inače, pohvalno od Vukadina da je uopće imao nekakav kontakt s Leticom. Vlasti HB županije trebaju kontaktirati Ivića Pašalića, najutjecajnijeg lika u RH drvnoj industriji. Taj bivši političar BiH korijena ima firmu koja uprihoduje 100+ milijuna kn, nenormalno brzo raste i dobiva svjetske nagrade za namještaj koji proizvodi https://www.tportal.hr/biznis/clanak/po ... o-20190326Pašalićev uspjeh u drvnoj industriji traje svega tri, četiri godine i već je najjači igrač u drvnoprerađivačkom sektoru. Angažirao je mlade dizajnere koji su puni inovativnih ideja i koji njegovim proizvodima daju ogromnu novu vrijednost. Za razliku od lokalnih HB poduzetnika u drvnoj industriji koji u metru drva vide 100 KM, Pašalić u metru drva vidi 1.000 KM. Andabak je livanjsko prezime. Ne znam da ima Andabaka u Duvnu. Ivića Pašalića Duvno nije zanimalo ni kad je bio drugi čovjek u državi dok je Rojs kopa rukama i nogama za Posušje, i uopće za Hercegovinu, ( njih dvojica se ne mogu smislit) napravio onu cestu Posušje-Grude, čak je bio krenuo i sa putem ispod Zavelima od Vinice do Posušja ali je onda pao i on njegova 66-ta inžinjerijska bojna, rasformirana. Ali eto ako se Pašalić bavi namještajem u njegovoj Šujici uvijek su i a i danas pilane bile glavne.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 17 vel 2022, 16:55 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Koji crnjaci, ali opet bolje da znamo loše vijesti nego da ne znamo.
Raditi se mora, kad se radi bit će nešto. Sisačko-moslavačka županija (Graničarkova) 2021. imala 44 % manje stanovnika nego 1991. To je bilo prije potresa. A rođenih ako ima trećina od onih iz 1991. dobro je.
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|