|
|
Stranica: 424/617.
|
[ 15420 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
turbotakija
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 05 ruj 2021, 13:52 |
|
|
Zato i kazem da su nam glave iste. Eto Dara, da si htio mogo si sa mnom ljetos otici na kafu u Mostaru pa smo mogli izmjeriti i obim glave da vidis da smo isti.
Ok, mozda su u Hercegovaca glave malo vece, ali tu je to negdje.
_________________ fakofbolan nema krsta bez tri prsta
|
|
Vrh |
|
|
Groot
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 05 ruj 2021, 13:53 |
|
|
turbotakija je napisao/la: Evo, da i ti shvatis: Bosnjak 45. ozenio Hrvaticu, napravio djecu. Djeca se udala za Hrvate i dobila djecu koja danas djelimicno i sama imaju djecu. Prezime ovog prvog se zagubilo, imao zensku djecu, ali i dan danas znaju za selo odakle poticu jednim dijelom i svrate, obidju. Kako će je oženit 45. kad je nastao 93.?
_________________ Broj spominjanja Sorosa od strane pojedinih forumaša je obrnuto proporcionalan seksualnoj aktivnosti istih.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 05 ruj 2021, 13:54 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39264 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Agathonikos je napisao/la: daramo je napisao/la: Mitropolit nije jednak kardinalu nego biskupu.
Biskup je jednak episkopu. Mitropolit je viši crkveni čin od episkopa. To je arhiepiskop koji stoluje obično u glavnom gradu neke države i na čelu je mitropolije koja je viši rang crkvene organizacije od eparhije (episkopije), a s obzirom da je Cetinje nekad i bio glavni grad, otud mitropolija na Cetinju, a tu treba i da ostane zbog preduge tradicije od preko pola milenijuma mitropolitskog stolovanja u Cetinjskom manastiru na Cetinju. Onda je mitropolija razina nadbiskupije. Šta je s ovim svecem pokopanim u manastiru?
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
turbotakija
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 05 ruj 2021, 13:54 |
|
|
Groot je napisao/la: turbotakija je napisao/la:
Nisam znao da ce me neko bukvalno shvatiti. Samo sam htio naznaciti da imaju i pretke koji su Bosnjaci - a nakon 1945. godine. (isti slucaj imam i s druge strane u Zagrebu)
Naravno da ne postoji "bosnjacka krv", "hrvatska krv", i slicne gluposti.
Evo, da i ti shvatis: Bosnjak 45. ozenio Hrvaticu, napravio djecu. Djeca se udala za Hrvate i dobila djecu koja danas djelimicno i sama imaju djecu. Prezime ovog prvog se zagubilo, imao zensku djecu, ali i dan danas znaju za selo odakle poticu jednim dijelom i svrate, obidju.
Malo iz AU, malo iz Bosne, malo iz Srbije, malo iz Italije, itd. Nakupi se. Hrvata.
Kako će je oženit 45. kad je nastao 93.? Misterija.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 05 ruj 2021, 13:55 |
|
|
daramo je napisao/la: Weasel ne poznaje BiH pa tvrdi da u Trebinju žive bosanski Srbi, a vi očekujete da zna o CG.
Šta je s ovim svecem koji je sahranjen u manastiru, je li to svetac SPC? Opće je poznato kako Trebinje nastanjuju Njemački i Švedski Srbi... Bosanski Srbi je naziv u Hrvata Perecije za sve Srbe u BiH, tako ih zovemo oduvijek. Naravno da pri tome ne mislim da su lokalci iz Trebinja Bosanci a ne Hercegovci.
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 05 ruj 2021, 13:56 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Gospodine Lasice, šta moji prijatelji Velja, Hasa i Anta iz proislamističkog DPa vele na sve ovo? Šta veli i moj prijatelj Draža iz proisilovskog A-HSP? Živo me interesuje jer im cijeli dan šaljem poruke, ali mi se ne javljaju, pa sam zabrinut. Gospodine Lasice, molim vas da mi po žurnom postupku odgovorite na ove upite. Shvatite, moja zabrinutost za prijatelje je u pitanju.
|
|
Vrh |
|
|
POL_GASOL
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 05 ruj 2021, 13:58 |
|
|
weasel je napisao/la: novovrijeme je napisao/la:
Cetinje je definitivno srpski grad. Bar zadnjih 1.000 godina. A da se pita tebe i takvih Neum bi svakako bio muslimanski grad. Cetinje je srce cnogorske državnosti, i tako više stoljeća unatrag. Crnogorska država i crnogorska svijest se izdvojila i postala zasebna od vas Srba. Bezobrazno je govoroiti o srpskom gradu gdje vas ima 10%. Tako je i Beč srpski... Ustase ispusile u cg, sad mozete samo da se krivite. Pretplaćeni ste na poraze.
_________________ Svjetski priznati NOBELOVAC Ivo Andrić o trokutu23%
“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 05 ruj 2021, 14:01 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Agathonikos je napisao/la: Gospodine Lasice, šta moji prijatelji Velja, Hasa i Anta iz proislamističkog DPa vele na sve ovo? Šta veli i moj prijatelj Draža iz proisilovskog A-HSP? Živo me interesuje jer im cijeli dan šaljem poruke, ali mi se ne javljaju, pa sam zabrinut. Gospodine Lasice, molim vas da mi po žurnom postupku odgovorite na ove upite. Shvatite, moja zabrinutost za prijatelje je u pitanju. Uskoro kreće nova sezona Bujice pa pratite gospodine aga, svaki pregled vas srbijanaca donosi dragocjene ujkanske kune za financiranje pravaškog pogleda.
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 05 ruj 2021, 14:03 |
|
Pridružen/a: 21 ruj 2020, 21:42 Postovi: 7637 Lokacija: Serbian World
|
weasel je napisao/la: novovrijeme je napisao/la:
Cetinje je definitivno srpski grad. Bar zadnjih 1.000 godina. A da se pita tebe i takvih Neum bi svakako bio muslimanski grad. Cetinje je srce cnogorske državnosti, i tako više stoljeća unatrag. Crnogorska država i crnogorska svijest se izdvojila i postala zasebna od vas Srba. Bezobrazno je govoroiti o srpskom gradu gdje vas ima 10%. Tako je i Beč srpski... Današnji Cetinjani nemaju veze sa Cetinjanima (Srbima) koji su stvarali modernu Crnu Goru. Crnu Goru su stvarali Petrovići - Srbi, a ovo danas na Cetinju su potomci Italijanskih okupatora iz WWII, jer su mnoge Crnogorke ostale same i zavijene u crno, nakon Skadra i dva svetska rata i u toku samog rata.. :) Zato sada cetinjani imaju po metar i po visine i viču "e viva, e viva, e viva montenegro" ... .. Naravno, komunisti su to dodatno rasrbili i danas imamo to što imamo.. .
_________________ Vlasi se dosetili...
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 05 ruj 2021, 14:03 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39264 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
turbotakija je napisao/la: Malo iz AU, malo iz Bosne, malo iz Srbije, malo iz Italije, itd. Nakupi se. Hrvata.
Hrvati u BiH koji potječu iz Srbije i Italije? I onda se čude zašto nitko s lažljivim islamofašistima ništa ne žele imati. Potomak Crnogorca koji tvrdi da Hrvati u BiH nisu temeljni a da je on temeljan. Ista spika kao u CG tamo vjerojatno blokiraju i brane Srbima da ustoliče svog metropolita u svom manastiru i tvrde da je to njihov manastir a da su tu Srbi netemeljni gosti.
|
|
Vrh |
|
|
turbotakija
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 05 ruj 2021, 14:05 |
|
|
daramo je napisao/la: turbotakija je napisao/la: Malo iz AU, malo iz Bosne, malo iz Srbije, malo iz Italije, itd. Nakupi se. Hrvata.
Hrvati u BiH koji potječu iz Srbije i Italije? I onda se čude zašto nitko s lažljivim islamofašistima ništa ne žele imati. Potomak Crnogorca koji tvrdi da Hrvati u BiH nisu temeljni a da je on temeljan. Ista spika kao u CG tamo vjerojatno blokiraju i brane Srbima da ustoliče svog metropolita u svom manastiru i tvrde da je to njihov manastir a da su tu Srbi netemeljni gosti. Govorim o Hrvatima opCenito. Pa nisi valjda samo ti Hrvat? Ogromna vecina Hrvata ne zivi u BiH. Citat: Ista spika kao u CG tamo vjerojatno blokiraju i brane Srbima da ustoliče svog metropolita u svom manastiru i tvrde da je to njihov manastir a da su tu Srbi netemeljni gosti. Eo i Srbima podrske iz Suskova.
|
|
Vrh |
|
|
storarare
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 05 ruj 2021, 14:06 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2021, 10:38 Postovi: 8643 Lokacija: Tu negde
|
Zakaj vas više ne financira Radić
_________________ Popis 2022-ge 99,99%Srbendi . "Novi Pazar ,Sjenica i Tutin 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilne mujage". "Preševo i Bujanovac 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilni Šiptari ".
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 05 ruj 2021, 14:07 |
|
|
daramo je napisao/la: Onda je mitropolija razina nadbiskupije.
Šta je s ovim svecem pokopanim u manastiru?
Riječ je o Sv. Petru Cetinjskom, mitropolitu koji je u Cetinjskom manastiru stolovao od 1784-1830. Osim njegovih moštiju, u manastiru se čuva i ruka Sv. Jovana Krstitelja, čestica Časnog Krsta, epitrahilj Sv. Save, kruna srpskog kralja Stefana Dečanskog koja je bila i kruna kralja Nikole I Petrovića Njegoša i još mnogo stvari značajnih za SPC i Srbe kao narod.
|
|
Vrh |
|
|
storarare
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 05 ruj 2021, 14:12 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2021, 10:38 Postovi: 8643 Lokacija: Tu negde
|
Pa mitropolit je 2 čovek SPC , odmah iza Patrijarha .
_________________ Popis 2022-ge 99,99%Srbendi . "Novi Pazar ,Sjenica i Tutin 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilne mujage". "Preševo i Bujanovac 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilni Šiptari ".
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 05 ruj 2021, 14:13 |
|
|
HusoBaznijek je napisao/la: Ovo podjesća na srednji vijek, i onda se neko od balavog, znojavog, ušljivog i usranog Vlaha nađe nešto da sere za Mujage kako su oni zaostali, i kako žive u srednjem vijeku. Morate shvatiti vi "vjernici" da ste svi ista *** Naravno da nismo isti. Vi ste muslimani a mi nismo. Pogledaj evo ovaj predivni događaj u Podgorici, pa pogledaj teroristički napad na Blizance i shvatićeš razliku.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 05 ruj 2021, 14:16 |
|
|
storarare je napisao/la: Pa mitropolit je 2 čovek SPC , odmah iza Patrijarha . Nije. SPC ima 4 mitropolije i 4 mitropolita. Ima Beogradsko-Karlovačku, ima dobrobosansku (saborna crkva u Sarajevu) ima MPC (Cetinje) i ima zagrebačko-ljubljansku u Zagrebu. To je samo administrativna podela i ništa više, s tim što mitropolije imaju odredjenu autonomiju, kao što se kasnije sve deli na eparhije, itd.. .
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 05 ruj 2021, 14:20 |
|
|
I ima jednu arhiepiskopiju.. Ohridska..
|
|
Vrh |
|
|
zbl
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 05 ruj 2021, 14:20 |
|
|
|
Vrh |
|
|
HHerceg
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 05 ruj 2021, 14:22 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35 Postovi: 10020 Lokacija: No Country for White Men
|
S obzirom da se Škoro povukao sa mjesta predsjednika DPa tko sada ide u Crnu Goru kod Mila?
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 05 ruj 2021, 14:24 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: daramo je napisao/la: Onda je mitropolija razina nadbiskupije.
Šta je s ovim svecem pokopanim u manastiru?
Riječ je o Sv. Petru Cetinjskom, mitropolitu koji je u Cetinjskom manastiru stolovao od 1784-1830. Osim njegovih moštiju, u manastiru se čuva i ruka Sv. Jovana Krstitelja, čestica Časnog Krsta, epitrahilj Sv. Save, kruna srpskog kralja Stefana Dečanskog koja je bila i kruna kralja Nikole I Petrovića Njegoša i još mnogo stvari značajnih za SPC i Srbe kao narod. Znači i taj je službeno svetac SPC, sve jasno, hvala na objašnjenju.
|
|
Vrh |
|
|
POL_GASOL
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 05 ruj 2021, 14:24 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: I tako, dok u podgoričkom Hramu novoustoličeni mitropolit drži besjedu pred vjerujućim narodom a Hramom i ispred Hrama odzvanja divna riječ 'Dostojan', dotle raspop Miraš krpi svoju tendu i roni gorke suze, jer zna da čast i poštovanje koje mitropolit uživa među vjernim narodom on nikad neće doživjeti i da će dok je živ biti predmet šprdnje. A i kako jadan i ne bi bio, kad je kao iz Alan Forda izronio.
_________________ Svjetski priznati NOBELOVAC Ivo Andrić o trokutu23%
“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 05 ruj 2021, 14:25 |
|
|
zbl je napisao/la: Možda je Lasica Bujanec. Nije. Da se moj Velja registruje na forum, prvom bi meni rekao pa tek onda mom Hasi i Anti. Nagovarao sam ga, ali neće. Plaši se razvlačenja po forumu i sveopće sprdačine s njim.
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 05 ruj 2021, 14:27 |
|
|
Grobar je napisao/la: storarare je napisao/la: Pa mitropolit je 2 čovek SPC , odmah iza Patrijarha . Nije. SPC ima 4 mitropolije i 4 mitropolita. Ima Beogradsko-Karlovačku, ima dobrobosansku (saborna crkva u Sarajevu) ima MPC (Cetinje) i ima zagrebačko-ljubljansku u Zagrebu. To je samo administrativna podela i ništa više, s tim što mitropolije imaju odredjenu autonomiju, kao što se kasnije sve deli na eparhije, itd.. . Mitropolit u praksi jeste drugi čovek SPC i često glavni kandidat za patrijarha. Mitropolije se ne dele kasnije na eparhije. Takvo uređenje crkve je odbačeno. Jedini koji ima takvu poziciju i stvarnu autonomiju, jeste Ohridski arhiepiskop. Inače pošto pričamo o mitropolitu Joanikiju, da postavimo i biografiju: Citat: Njegovo visokopreosveštenstvo Mitropolit crnogorsko-primorski g. Joanikije (Mićović) rođen je 20. aprila 1959. godine u Velimlju (Banjani). Gimnaziju je završio u Nikšiću. Diplomirao je na Bogoslovskom fakultetu SPC u Beogradu 1990. godine i apsolvirao filosofiju na Filosofskom fakultetu u Beogradu.
Zamonašio se u Manastiru Ćelija piperska 30. oktobra 1990. godine. Rukopoložen je u čin jerođakona 7. februara 1991. godine, a u čin jeromonaha 17. februara 1991. godine, kada je i postavljen za v.d. nastojatelja Manastira Savina. Za nastojatelja Cetinjskog manastira, nastavnika i glavnog vaspitača u novoobnovljenoj Cetinjskoj bogosloviji postavljen je 1. septembra 1992. godine. Septembra 1995. godine unaprijeđen je u čin protosinđela i postavljen za v.d. rektora Cetinjske bogoslovije.
Za vikarnog episkopa budimljanskog izabrao ga je Sveti arhijerejski sabor na redovnom zasjedanju maja mjeseca 1999. godine. Na Cetinju ga je hirotonisao u čin episkopa Patrijarh srpski gospodin Pavle, uz sasluženje Mitropolita Amfilohija i još 12 arhijereja, 3. juna 1999. godine.
Sveti arhijerejski sabor SPC na majskom zasjedanju 2001. godine osnovao je Eparhiju budimljansko-nikšićku sa sjedištem u Đurđevim stupovima i za njenog administratora postavio je vikarnog Episkopa budimljanskog gospodina Joanikija.
Na majskom zasjedanju Sabor ga je 2002. godine izabrao za episkopa budimljansko-nikšićkog, a ustoličenje je obavljeno 4. avgusta u Manastiru Đurđevi stupovi u kojem je bilo drevno sjedište Episkopije budimljanske, koju je osnovao Sveti Sava 1220. godine.
Nakon upokojenja Mitropolita Amfilohija, Sveti arhijerejski sinod Srpske pravoslavne crkve 30. oktobra 2020. godine postavio je preosvećenog Episkopa budimljansko-nikšićkog gospodina Joanikija za administratora upražnjene Eparhije crnogorsko-primorske.
Sveti arhijerejski sabor Srpske pravoslavne crkve na svom ovogodišnjem majskom redovnom zasjedanju (24-29. maja 2021. godine) izabrao je Njegovo preosveštenstvo Episkopa budimljansko-nikšićkog g. Joanikija za mitropolita crnogorsko-primorskog.
Od izbora za episkopa budimljansko-nikšićkog, vladika Joanikije pokrenuo je u povjerenoj mu Eparhiji obnovu ranije porušenih i izgradnju novih crkava i manastira, više od 60 svetinja od kojih je većina već završena i osveštana. Sa obnovom svetinja započeo je i obnovu monaštva po opštežiteljnom ili skitskom ustavu. Pokrenuo je Eparhijski list „Sveviđe“ i izdavačku djelatnost u Eparhiji.
Do sada je bio član Svetog arhijerejskog sinoda Srpske pravoslavne crkve u dva mandata: od 2005. do 2007. godine i od 2012. do 2014. godine.
Studije i članke iz oblasti bogoslovlja, istorije Srpske pravoslavne crkve i književnosti objavljuje u crkvenim časopisima i građanskoj periodici. Povodom dvadesetogodišnjice njegove arhijerejske službe (1999–2019) izišla je iz štampe njegova knjiga “Svjetlost svijetli u tami”. Par interesantnih crtica vezanih za ovaj jučerašnji i današnji haos obeleženo.
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 05 ruj 2021, 14:28 |
|
|
daramo je napisao/la: Znači i taj je službeno svetac SPC, sve jasno, hvala na objašnjenju. Ne samo svetac, nego i praotac Petrovića, Srpske dinastije koja je stvorila Crnu Goru i koja je po njemu (Petru) dobila ime. Njegoš (Petrović) je isto bio vladika, isto ovo što je danas Joanikije, koji se ustoličio u cetinjskom manastiru, isto tako je i Njegoš to isto radio.. :) Bio je vladika, a Crna Gora teokratska država.. :) .
|
|
Vrh |
|
|
Tankosic
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 05 ruj 2021, 14:32 |
|
|
weasel je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Zašto je odabrano Cetinje za ustoličenje ?
Je li to neki crkveni glavni grad ili to tek onako, pokazivanje mišića ? Zato što je ovo klasična žvaka i KOS-ovska metoda koju radi Beograd još od 90-ih. Izaziva incidente i prebacuje lopticu i krivnju za moguće posljedice na žrtve. A Cetinje je specijalno odabrano zato da izazozvu što veće tenzije, što veće poniženje za Crnogorce i da "zapišaju" teren. To bi ti bilo Robbie kao da Mujguri ustoliče svog glavnog Reis Ulemu u Neumu ili Širokom Brijegu , eto to ti Srbi rade sad... Debilcino jedna prestani da lajes neistine brzinom armije botove sa klix-a, ajde zajebi nas vise kancerisanjem i lupetanjem gluposti tinejedzeru jedan vec si 3 puta pojego *** na ovoj temi kroz manje od 24 sata. Ustolicenje se vris na Cetinju, zato sto se uvek ustolicenje Mitropolita vrsi u Cetinjskom Manastiru, poslednjih 600 godina, preko 51 Mitropolit, zato sto je Cetinje varos nastala oko Manastira, a pre je bio sam Manastir, i zato sto je to baza Mitropolije. Prestani da izmisljalj i lupetas neistine.
_________________ Srbija je vazda ratovala protiv najjacih imperija, Otomanska, Austro Ugarska, Hitlerova Nemacka, NATO pakt.
A njene komsije, najveca imperija protiv koje su ratovali, je Srbija.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|