HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 23 stu 2024, 09:51.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 5804 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173 ... 233  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Vojska Srbije
PostPostano: 10 tra 2022, 16:22 

Lasice ne bi ste nalupali nikog, i onda i sad smo deceniju, dve ispred vas. Osim toga, u dometu ste Jerine 1, pa bi mogli isto ovo kao i Rusi sa kalibrima.

Svo tvoje pisanje se svodi na dogovoreni rat 95. protiv 30,000 pobunjenih Srba. Sto niste Slavoniju tako, jos je manja teritorija bila pod Srbima? Aa zaboravio sam, naslanjala se na Srbiju.

da dodam, jos dosta ugovorene tehnike treba da stigne, iz Rusije najvise. Panciri, Mi-35, mozda i Buk M2/3. Takodje govorilo se i o njihovim dronovima, ali je to sve odlozio ovaj rat.

Vrh

PostPostano: 10 tra 2022, 16:45 

Tiket Mejker, kako ti se svidjaju moji ekskluzivni snimci?
Šta misliš da je sve preneto u ove dve ture od po 6 transića?

Očekuješ li neke droniće, kao bonus.. ? :)

Vrh

PostPostano: 10 tra 2022, 16:53 

Pa ja sam juce razgovarao sa nekim covekom koji je dosta strucan sto se tice avijacije, on mi je juce rekao da ovih 6 xi'an y-20 nisu dovoljni da prenesu ceo FK3 divizion (mislim da smo divizion narucili). Naravno, ima tu svasta da nam stigne, dronovi pre svega... ne znam taj transfer tehnologije kako vrse, da li i to salju...

Bilo je price da ce oni da nam prevezu ove ruske sisteme sto smo platili, pancir pre svega. Sve to mora biti uradjeno u tajnosti, nece ni objavljivati jako dugo. Uglavnom volim da citam komentare susjedica i muja, toliko me to uveseljava... samo lose rade to istrazivacko novinarstvo, mogli bi malo da ukljuce vijuge pa da pretpostave sta nam je stiglo... Ova isporuka vredi vise od vojski SMKD,CG, BiH i Albanije. :)

Vrh

PostPostano: 10 tra 2022, 16:57 

Možda smo prebacili po transporteru po jedan bataljon kineskih vojnika, da udarimo NATO-vce s ledja.. :)

Vrh

PostPostano: 10 tra 2022, 16:58 

JNA je napisao/la:
Možda smo prebacili po transporteru po jedan bataljon kineskih vojnika, da udarimo NATO-vce s ledja.. :)

Ne, 500 miliona Kineza kopa tunel ;)

Vrh

PostPostano: 10 tra 2022, 17:01 

Vucic je rekao da smo kupili dron koji moze da nosu 500kg ubojnih sredstava.... to su njegove reci, mogu se naci na netu. CH 95 ne moze da nosi 500kg.

jedna stvar je cudna, kupujemo kineske i turske BPL, razvijamo svoje bili je reci i za ruskim BPL i to 2 razlicita tipa. Sad jos da uzmemo i izraelske i kosmar za logistiku, mada verovatno da servisiranje i odrzavanje dronova nije zahtevno.

Vrh

PostPostano: 10 tra 2022, 17:05 

Zamisli u sredu na Bataji Vučić predstavi tri baterije FK-3, plus eskadrilu dronova, plus pokaže srednji prst dok podiže svoje naočare.. :)

Vrh

PostPostano: 10 tra 2022, 17:14 

Najjača namjenska u regionu sa srbijanskim barutom i raketnim gorivom.. :)

Vrh

PostPostano: 10 tra 2022, 17:16 

Koliko sam ja razumeo naseg predsednika, on cesto pravi lapsuse koji se ispostave da nisu lapsusi.

Razumeo sam da uzimamo 12 novih rafala, preko reda, od 80 koji su namenjeni za UAE... dakle, ne kao susjedici da cekamo da ih izdrndaju francuski piloti i da im Daso posalje nove, a ove da prodamo nekom.
Zatim uzimamo 12 polovnih od neke zemlje? i na sve to uzimamo jurisnu eskadrilu, samo ne znam koji tip aviona...

takodje, uzimamo i bajraktare preko reda. Kada stigne ovo iz Rusije, uz neki Buk, pa jos oni mi 35 kiparski... mi ladno mozemo da izvrsimo desant sa 63. kao sto je VDV na aerodrom antonov u gostomelju. Da napomenem da vrsimo modernizaciju oklopa, tu spadaju i tenkovi, da imamo kornete.... Ako se uvede i vojni rok, ali ne kao onda, nego drugaciji model. Gde ce svako biti obavezan da sluzi vojsku i da se odazove pozivu, ali da vojska bira koga ce da obucava. Skupo je i nepotrebno da svi sluze vojni rok.

Sa svim ovim, po vatrenoj moci mi prevazilazimo JNA svojevremeno... Bas se vidi koliko nam je smetalo ovo fake bratstvo i jedinstvo... samo su nas sputavali u namenskoj i uopste organizaciono zbog nacionalnog kljuca. Nama samo trebaju ove prcije poput bih, smkd, cg i albanije da uzimamo resurse i pumpamo BDP sa njima.

Vrh

PostPostano: 10 tra 2022, 17:18 

JNA je napisao/la:

i ona haubica je na bazi FAP-a, dok mi koristimo kamaz i rajnmetal, ali Mujo verovatno zna bolje od nas sta je FAP. (mada unapredili smo FAP skoro, tako da sada je ekstra)

Vrh

PostPostano: 10 tra 2022, 17:18 

Ništa dok ne uvedemo sankcije Nemačkoj.

Vrh

PostPostano: 10 tra 2022, 17:20 

ShahidMaker je napisao/la:
JNA je napisao/la:

i ona haubica je na bazi FAP-a, dok mi koristimo kamaz i rajnmetal, ali Mujo verovatno zna bolje od nas sta je FAP. (mada unapredili smo FAP skoro, tako da sada je ekstra)

Tu njihovu samohodku su "popeli" na FAP 2026 i zamajavaju krezavce da su razvili samohodku..

FAP da može da izdrži te sile opaljenja, i da ima potrebno vešanje, mi ne bi uzimali Kamaza, nego bi smo naš FAP koristili..

A šta si ovo mislio pod rajnmetal?

Vrh

PostPostano: 10 tra 2022, 17:29 

Rheinmetall MAN je sasija, to smo koristili kada smo poslali NORU u Ameriku, neces valjda Amerima prodati Kamaz :D

Inace, FAP radi na nezavisnom vesanju, upravo zbog namenske.

Vrh

PostPostano: 10 tra 2022, 17:31 

Aha ok..

FAP ne radi na nezavisnom vešanju, već Zastava Tervo i to za manje nosivosti.. 4×4

Daleko je FAP od samostalnog razvoja nezavisnog..

Vrh

PostPostano: 10 tra 2022, 17:46 

Mislim da sam tako procitao na MCM. Sad, jebiga, ako oni grese, gresim i ja.

Samo ne znam sto TRZ Cacak kilavi sa M-84, vojsci je Vucic zamerio sto ide sporo, a dobili su pare. Ali definitvno treba i neki sistem aktivne zastite. Ideja tenka je da se suprostavi drugom tenku, a na modernom bojistu tenk nikada ne unisti drugi tenk, vec sirok dijapazon drugih sredstava.

Vrh

PostPostano: 10 tra 2022, 17:51 

Kilave zato što nemaju ljude, a ako zaposle nove, posle ne znaju šta će sa njima kad se modernizacija završi..

Vrh

PostPostano: 10 tra 2022, 17:56 

Zato nam treba porast namenske industrije, da ima posla uvek. Tu treba ulagati maks, imamo dobre ideje i pametne ljude.

Vrh

PostPostano: 10 tra 2022, 18:09 

Nego, nabavismo mi rafale i to nove pre hrvata, a uz to dve eskadrile + jurisna...

generalno imacemo i bolje pilote, jer ta treca eskadrila ce biti laki avion, namenjen i za obuku... Hrvatska nema nista slicno, uz to nemaju ni PVO.. Nase RV je dosta razvijenije.

99% ovo uzimamo

Vrh

PostPostano: 10 tra 2022, 23:12 

Kina polutajno isporučila rakete Srbiji

https://www.slobodnaevropa.org/amp/kina ... 95929.html

Citat:
Ruski saveznik Srbija primila je isporuku sofisticiranog kineskog protuzračnog sistema u tajnoj operaciji ovog vikenda, usred zabrinutosti Zapada da bi gomilanje oružja na Balkanu u vrijeme rata u Ukrajini moglo ugroziti krhki mir u regiji, javila je novinska agencija Associated Press.

Medijski i vojni stručnjaci rekli su u nedjelju, 10. aprila da je šest transportnih aviona kineskih zračnih snaga Y-20 sletjelo na beogradski civilni aerodrom Nikola Tesla rano u subotu, navodno noseći raketne sisteme zemlja-zrak HQ-22 za srpsku vojsku.

To su ovi moji, današnji.. :D

.

Vrh

PostPostano: 10 tra 2022, 23:16 

Polutajno? Dosli u sred bela dana na Bataju, pa na Nikolu Teslu da dopune gorivo, let je bio pracen, ukljuceni transponderi.... bolesna americko-muslimanska medijska agencija porobljena evropa

Vrh

PostPostano: 10 tra 2022, 23:26 

A pazi ovo..

Citat:
Ruska saveznica Srbija primila je tokom vikenda, u polutajnoj operaciji, isporuku sofisticiranog kineskog sistema za protivvazdušnu odbranu, dok Zapad strahuje da bi nagomilavanje oružja na Balkanu u vreme rata u Ukrajini moglo da ugrozi krhki mir u regionu, prenosi agencija Asošijeted pres.

Ruska saveznica.. =))

Citat:
Mediji i vojni eksperti navode da je šest kineskih vojnih transportnih aviona Y-20 sletelo na civilni aerodrom u Beogradu u subotu rano ujutru, a prema izveštajima, dostavili su raketne sisteme zemlja-vazduh HQ-22 (čija se izvozna verzija naziva FK-3), namenjene srpskoj vojsci.

Kineski teretni avioni sa vojnim oznakama snimljeni su na beogradskom aerodromu Nikola Tesla. Srpsko ministarstvo odbrane nije odmah odgovorilo na pitanja agencije AP da komentariše isporuku.

kme

Citat:
Eksperti smatraju da je dostava oružja avionima, obavljena nad teritorijom najmanje dve članice NATO-a, Turske i Bugarske, manifestacija sve većeg globalnog dometa Kine.

“Pojava aviona Y-20 je izazvala iznenađenje jer su leteli zajedno, umesto serije pojedinačnih letova", piše onlajn magazin "Ratna zona" (Warzone). “Prisustvo Y-20 u Evropi u bilo kom broju je i dalje relativno nova pojava."

Pa sila demonstrira silu.
Ništa čudno za silu.. :)

Citat:
Vojni analitičar Aleksandar Radić ocenio je da su "Kinezi obavili demonstraciju sile."

Srpski predsednik Aleksandar Vučić je gotovo potvrdio dostavu sistema srednjeg dometa, čija je kupovina dogovorena 2019. godine, najavom da će u utorak ili sredu predstaviti "novi ponos" srpske vojske.

Radić je malo pro NATO..

Citat:
Ranije je izrazio žaljenje što srpski susedi koji su članice NATO-a, a to je većina zemalja u okruženju Srbije, odbijaju da dozvole letove za isporuku oružja iznad njihovih teritorija usred tenzija zbog ruske agresije na Ukrajinu.

Kakve susede imamo, ne čudi.. :)

Citat:
Iako je Srbija glasala za rezolucije Ujedinjenih nacija kojima se osuđuju ruski napadi na Ukrajinu, odbila je da se pridruži međunarodnim sankcijama protiv svojih saveznika u Moskvi, ili da direktno kritikuje zločine koje su počinili ruski vojnici u toj zemlji.

2020. godine, američki zvaničnici su upozorili Beograd da ne kupuje PVO sisteme FK-3. Ocenili su da ukoliko Srbija zaista želi da se pridruži Evropskoj uniji i drugim zapadnim saveznicima, mora da svoju vojnu opremu uskladi sa zapadnim standardima.

Upsi.. :)

Citat:
Srbija je 1990-ih bila u ratu sa susednim zemljama, podseća Asošijeted pres, i dodaje da je zemlja koja formalno traži članstvo u Evropskoj uniji već ojačala svoju vojsku ruskim i kineskim oružjem, uključujući vojne avione, tenkove i drugu opremu.

Da podsetim i ja Asošijeted pres da je Srbiju napalo 17 NATO članica bez odluke saveta bezbednosti i da baš zato bildujemo našu PVO.. :)

Citat:
2020, kupila je dronove Čengdu-Pterodaktil-1, poznate u Kini kao Ving Lung. Vojni dronovi mogu da gađaju ciljeve bombama i projektilima i da se koriste u izvidjačkim misijama.

Na zapadu postoje strahovanja da bi naoružavanje Srbije oružjem iz Rusije i Kine moglo da je ohrabri da započne novi rat, posebno protiv svoje bivše pokrajine Kosovo, koja je proglasila nezavisnost 2008. Rusija i Kina ne priznaju kosovsku državnost, za razliku od Sjedinjenih Država i većine zapadnih zemalja.

Plaše se mukice.. :crying

.

Vrh

PostPostano: 10 tra 2022, 23:38 

uzivancija, najvise mi se svidja ruska saveznica :D

Vrh

PostPostano: 11 tra 2022, 19:27 

To je to što se kapitalnih Kineza tiče, pošto smo već za rusku tehniku is******.

Sa NATO strane nas čekaju:
- radari
- laki sistemi PVO
- srednji transportni helikopteri
- laki višenamenski helikopteri
- transportni avioni
- 1-2 eskadrile višenamenskih borbenih aviona
- avioni za naprednu obuku
- bespilotne letelice

Ako se ne desi neki finansijski slom zemlje ima da napravimo ogroman skok i zaokret u kratkom roku. Biće interesantno videti šta ćemo sa ostacima ruske tehnike i da li ćemo dobiti neki prostor makar za održavanje do isteka resursa.

Vrh

PostPostano: 11 tra 2022, 20:00 

Od Kine nas cek svasta, ako se fk 3 pokaze dobro, eto ti jos 2 diviziona. Nezaboravi kad je rekao dron koji nosi 500 kg, to nije ch 95.

Ide vojni rok, pojacacemo nasu namensku. Kad stigne sve ovo sa rafalima bicemo prejaki. To se mora negde iskoristiti.

Vrh

PostPostano: 11 tra 2022, 20:30 

Momci šta mislite o Jovani Jeremić

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 5804 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173 ... 233  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: