|
|
Stranica: 277/329.
|
[ 8208 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
DŽorDŽ
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 15 ožu 2022, 16:49 |
|
Pridružen/a: 18 ožu 2021, 16:54 Postovi: 1751 Lokacija: Ustrojbeno mjesto
|
DrMag je napisao/la: Kao sto sam u prethodnom periodu najavljivao, danas ce francuski rafali letjeti iznad RH. Ubrzo ih ocekujemo stacionirane na Plesu. To znači da već ove godine imamo spremnu eskadrilu hrvatskih Rafala u RH. Samo im iduće godine zalijepimo šahovnicu i zamijenimo pilote našim. Bravo!
_________________ RH i Protektorat BiH 1981: Hrvata 54,58% Prečana 24,00% Muslimana 21,42%
RH i Protektorat BiH 2022: Hrvata 62,23 % Muslimana 19,74 % Prečana 14,18 % Ostalih 3,85 %
|
|
Vrh |
|
|
DŽorDŽ
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 15 ožu 2022, 19:45 |
|
Pridružen/a: 18 ožu 2021, 16:54 Postovi: 1751 Lokacija: Ustrojbeno mjesto
|
Kolekcija proljeće/ljeto 2022. HRZ Rafale
(Zagreb, 15.3.2022.)
_________________ RH i Protektorat BiH 1981: Hrvata 54,58% Prečana 24,00% Muslimana 21,42%
RH i Protektorat BiH 2022: Hrvata 62,23 % Muslimana 19,74 % Prečana 14,18 % Ostalih 3,85 %
|
|
Vrh |
|
|
franzkappka
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 15 ožu 2022, 19:58 |
|
|
Vidim Milanović sad zabrania prelete vojnim avionima iznad Zagreba i svih drugih gradova?
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 15 ožu 2022, 20:05 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60641 Lokacija: DAZP HQ
|
veličanstveno, hoću ovakvu paradu nakon ulaska u Sarajevo.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Eminencija
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 15 ožu 2022, 20:36 |
|
|
kakav ulazak u sarajevo,vidis da ce nas papci na srbe nahuskat?
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 15 ožu 2022, 21:22 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 13882 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
franzkappka je napisao/la: Vidim Milanović sad zabrania prelete vojnim avionima iznad Zagreba i svih drugih gradova? Pa tu je upravu, nema potrebe stvarati buku iznad centra grada.
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
Brane
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 16 ožu 2022, 10:28 |
|
|
Pa taj Patriot je u Rumunjskoj preko njega je preletiila ova ukrajinska BL. Inače je i prije na njega bilo primjedbi da nije ni približno funkcionalan ko što USA kaže, a cijena mu je abnormalna. Mislim da je komplet sustav košta blizu 1 milijarde $
Također je Patriot ograničen jer mu je domet 23-24km po visini, s obzirom da BL ko što samo ime kaže nemaju pilota, lakše im je postići više visine i lakše održavat vezu sa satelitom.
Nama bi najbolje bilo kompletirat S-300 i najeftinije.
Od novog nam je najbolje uzet BUK-M3 On ima domet po daljini neki 50-60km a po visini preko 30km. To nam je taman, jer za naš uski oblik države i nisu nam potrebni veliki sustavi ko recimo njemcima, francuzima i sl. Sa rasporedom WWWWW (naprid nazad) možemo pokrit cijelu državu za neke sitne pare u odnosu na ove skupe sustave sa zapada, mislim da se BUK-M3 može spajat i na zapadne radare, to je još jedan plus.
Kolko dođe jedan BUK-M3 ?? Jesu srbi to kupovali...
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 16 ožu 2022, 10:57 |
|
|
Brane je napisao/la: Pa taj Patriot je u Rumunjskoj preko njega je preletiila ova ukrajinska BL. Inače je i prije na njega bilo primjedbi da nije ni približno funkcionalan ko što USA kaže, a cijena mu je abnormalna. Mislim da je komplet sustav košta blizu 1 milijarde $
Također je Patriot ograničen jer mu je domet 23-24km po visini, s obzirom da BL ko što samo ime kaže nemaju pilota, lakše im je postići više visine i lakše održavat vezu sa satelitom.
Nama bi najbolje bilo kompletirat S-300 i najeftinije. .. Patriot je odličan sustav. Biće o njemu na temi PZO.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 16 ožu 2022, 12:04 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25839 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Brane je napisao/la: Pa taj Patriot je u Rumunjskoj preko njega je preletiila ova ukrajinska BL. Inače je i prije na njega bilo primjedbi da nije ni približno funkcionalan ko što USA kaže, a cijena mu je abnormalna. Mislim da je komplet sustav košta blizu 1 milijarde $
Od novog nam je najbolje uzet BUK-M3 On ima domet po daljini neki 50-60km a po visini preko 30km. To nam je taman, jer za naš uski oblik države i nisu nam potrebni veliki sustavi ko recimo njemcima, francuzima i sl. Sa rasporedom WWWWW (naprid nazad) možemo pokrit cijelu državu za neke sitne pare u odnosu na ove skupe sustave sa zapada, mislim da se BUK-M3 može spajat i na zapadne radare, to je još jedan plus.
Kolko dođe jedan BUK-M3 ?? Jesu srbi to kupovali... Od koga to ti misliš kupiti s300 i BUK??
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Brane
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 16 ožu 2022, 14:10 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Brane je napisao/la: Pa taj Patriot je u Rumunjskoj preko njega je preletiila ova ukrajinska BL. Inače je i prije na njega bilo primjedbi da nije ni približno funkcionalan ko što USA kaže, a cijena mu je abnormalna. Mislim da je komplet sustav košta blizu 1 milijarde $
Kolko dođe jedan BUK-M3 ?? Jesu srbi to kupovali... Od koga to ti misliš kupiti s300 i BUK?? Mislio sam da ti možda imaš neki polovan u garaži ??
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 16 ožu 2022, 14:16 |
|
|
Sam jedna BL ide jako visoko americki RQ-4, sve ostale lete ispod 10.000m
Prestanite sanjati o ruskom oruzju.
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 16 ožu 2022, 14:26 |
|
|
Brane je napisao/la: Pa taj Patriot je u Rumunjskoj preko njega je preletiila ova ukrajinska BL. Sustav Patriot u Europi je prije svega stiti od balistickih i krstarecih raketa, te strateskih bombardera. Rumunija / Poljska nisu u ratu, tako da je od tog sustava aktivan samo radar. Vi zamisljate PZO raketne sustave aktivirane citavo vrijeme u mirnodopsko doba???
|
|
Vrh |
|
|
Brane
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 16 ožu 2022, 14:46 |
|
|
DrMag je napisao/la: Brane je napisao/la: Pa taj Patriot je u Rumunjskoj preko njega je preletiila ova ukrajinska BL. Sustav Patriot u Europi je prije svega stiti od balistickih i krstarecih raketa, te strateskih bombardera. Rumunija / Poljska nisu u ratu, tako da je od tog sustava aktivan samo radar. Vi zamisljate PZO raketne sustave aktivirane citavo vrijeme u mirnodopsko doba??? Doktore pa nije baš mirnodobsko doba, jel, a pogotovo nije rumunjima dok se ovi susjedi "taslače" Šta mađari nisu kompletirali ovaj Konsberg-ov NASAM ?? Da su nama rusi '50e i neke bili u Zagrebu, ja bi puhao i na hladno i bio zapet ko puška, dok se puškara u Ukrajini DrMag je napisao/la: Sam jedna BL ide jako visoko americki RQ-4, sve ostale lete ispod 10.000m
Prestanite sanjati o ruskom oruzju. Tehnologija će ići naprijed, prije svega je avionima problem pilot, a onda motori i trup koji se pregrijava na viši razinama sfere. Tako da neće puno proć, dok BL se dignu na razinu MIG-31 i slični "svemirski" aviona, koji lete na rubu između neba i svemira. Dovoljno da se digne na 25km visine i praktički ga na zapadu nema šta skinut. Kolko je ono mogo potegnut prethodnik MIG-31 oko 37km visine? Gledo sam video MIG-31 na 21-22km visine mu je standardni operativni let, znači može satima letit na toj visini oko 2 maha. Ovi izraelski PZO-i ne mogu preko 16km visine.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 16 ožu 2022, 15:00 |
|
|
ZA to sluze avioni i njihove rakete. 16.000mnv + koliko raketa moze ici u visinu.
|
|
Vrh |
|
|
Gaugamela93
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 17 ožu 2022, 19:47 |
|
|
Ovo bi HV trebala nabaviti od Amera u velikim količinama https://youtu.be/zLiOQZnsPc8https://youtu.be/QJ5C1zTc2AcOvaj s oznakom 300 više djeluje kao sredstvo borbe protiv pješadije i lako oklopljenih ciljeva, dok je 600 neka vrsta dron Javelina.I jedno i drugo predstavljaju revoluciju ratovanja. I jedan i drugi dron praktično zamjenjuje pješaka i nude puno sigurnije ratovanje.
_________________ Ne može biti trijumfa bez gubitaka, pobjede bez patnje, slobode bez žrtve.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 17 ožu 2022, 20:01 |
|
|
Gaugamela93 je napisao/la: Ovo bi HV trebala nabaviti od Amera u velikim količinama https://youtu.be/zLiOQZnsPc8https://youtu.be/QJ5C1zTc2AcOvaj s oznakom 300 više djeluje kao sredstvo borbe protiv pješadije i lako oklopljenih ciljeva, dok je 600 neka vrsta dron Javelina.I jedno i drugo predstavljaju revoluciju ratovanja. I jedan i drugi dron praktično zamjenjuje pješaka i nude puno sigurnije ratovanje. Nabavljamo 1700 TOW raketa, zatim vec smo nabaili odredjeni broj skupih AGM-114, dolaze i SPIKE LR na Patria oklopnjake i za pjesastvo. ova mala cakija 300 je ok, slicno razvija turska, kina.. mozemo i mi.
|
|
Vrh |
|
|
HHerceg
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 17 ožu 2022, 20:35 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35 Postovi: 10874 Lokacija: No Country for White Men
|
Orijentirat se na vlastitu proizvodnju i ono šta možemo proizvest doma.
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 23 ožu 2022, 10:57 |
|
|
MOD nekoliko zemalja EU ciji je MBT baziran na sovjetskim modelima, zadnjih dana neformalno razgovaraju o zajednickoj kupnji i proizvodnji zapadnog tenka. Pritisci na njih dolaze od vlastite vojske, koja suocena sa teskim stradanjem srodnog i "moderniziranog" oklopa u Ukrajini, trazi hitnu zamjenu.
Pocnimo birati tenk.
|
|
Vrh |
|
|
iprodano
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 23 ožu 2022, 14:12 |
|
|
DrMag je napisao/la: MOD nekoliko zemalja EU ciji je MBT baziran na sovjetskim modelima, zadnjih dana neformalno razgovaraju o zajednickoj kupnji i proizvodnji zapadnog tenka. Pritisci na njih dolaze od vlastite vojske, koja suocena sa teskim stradanjem srodnog i "moderniziranog" oklopa u Ukrajini, trazi hitnu zamjenu.
Pocnimo birati tenk. Jesmo i mi u toj grupi?
|
|
Vrh |
|
|
Gaugamela93
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 23 ožu 2022, 15:07 |
|
|
DrMag je napisao/la: MOD nekoliko zemalja EU ciji je MBT baziran na sovjetskim modelima, zadnjih dana neformalno razgovaraju o zajednickoj kupnji i proizvodnji zapadnog tenka. Pritisci na njih dolaze od vlastite vojske, koja suocena sa teskim stradanjem srodnog i "moderniziranog" oklopa u Ukrajini, trazi hitnu zamjenu.
Pocnimo birati tenk. Platforma T-72 se pokazala kao katastrofa u ovom ratu. Hrvatska bi polagano trebala razmišljati o potpunom napuštanju platforme T-72 (Hrvatska kopija M-84) u narednim godinama. Evidentno je kako tenkovi nastali na ovoj platformi nemaju više budućnost nakon ovog rata.
_________________ Ne može biti trijumfa bez gubitaka, pobjede bez patnje, slobode bez žrtve.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 23 ožu 2022, 15:09 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60641 Lokacija: DAZP HQ
|
Hitno otpisati ove tenkove, to nema nikakvu težinu na ratištu, sve portuoklopno što imamo s lakoćom ih razvaljuje.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 30 ožu 2022, 10:09 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 30 ožu 2022, 10:10 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 30 ožu 2022, 10:11 |
|
|
dudu je napisao/la: Hitno otpisati ove tenkove, to nema nikakvu težinu na ratištu, sve portuoklopno što imamo s lakoćom ih razvaljuje. Kada razvaljuju tenkove sa dodatnom zastitom, sto tek rade sa ovih nasih golih.
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 13 tra 2022, 22:21 |
|
|
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|