|
|
Stranica: 2782/3592.
|
[ 89794 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Mariooo
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 20 lip 2022, 11:19 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Srbi nisu pisali pisma kolonijalnom upravitelju u Beogradu, plakali i moljakali.
Državotvoran narod. Al rado ljube ruku Putinu caru. Nisu, samo su uzeli sebi svo naoružanje zajedničke nam bivše armije. Ja bih rekao kukavički narod. I ne priliči ti kao moderatoru da vodiš temu u offtopic.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 20 lip 2022, 11:19 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60788 Lokacija: DAZP HQ
|
Robbie MO je napisao/la: "Muslimani drže 2/3 teritorije Mostara".
Super. Ide jedan kibuc tamo. Dovest ćemo Lev Tahor u Drežnicu. Kad si sprčen na 15000 km2 u dvije enklave naravno da i planine Velež i Čvrsnicu računaš pod Mostar.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 20 lip 2022, 11:21 |
|
|
Mariooo je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Srbi nisu pisali pisma kolonijalnom upravitelju u Beogradu, plakali i moljakali.
Državotvoran narod. Al rado ljube ruku Putinu caru. Nisu, samo su uzeli sebi svo naoružanje zajedničke nam bivše armije. Ja bih rekao kukavički narod. I ne priliči ti kao moderatoru da vodiš temu u offtopic. Možemo mi plakati koliko hoćemo, bili smo nenaoružani kme kme, to je sposobnost uzeti svo oružje. Uostalom mi smo ipak oteli oko jednu destinu JNA iz vojarni u Hrvatskoj. Kod nas se samo za 1991. godinu govori da smo slabonaoružani.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 20 lip 2022, 11:21 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 75694 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Pa dobro, ako Muslimani drže dvije trećine teritorije Grada Mostara to znači da im ništa više od ovoga ne treba. Valjda su zadovoljni sa te "dvije trećine teritorije Grada Mostara", kao što su i Hrvati zadovoljni sa 45% HVO teritorije Jablanice.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 20 lip 2022, 11:23 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Pa dobro, ako Muslimani drže dvije trećine teritorije Grada Mostara to znači da im ništa više od ovoga ne treba. Valjda su zadovoljni sa te "dvije trećine teritorije Grada Mostara", kao što su i Hrvati zadovoljni sa 45% HVO teritorije Jablanice. Kad HV izađe na liniju razgraničenja, koliko bi im trebalo da slome mostarski Azovstal?
|
|
Vrh |
|
|
Mariooo
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 20 lip 2022, 11:24 |
|
|
dudu je napisao/la: Mariooo je napisao/la: Al rado ljube ruku Putinu caru.
Nisu, samo su uzeli sebi svo naoružanje zajedničke nam bivše armije. Ja bih rekao kukavički narod.
I ne priliči ti kao moderatoru da vodiš temu u offtopic.
Možemo mi plakati koliko hoćemo, bili smo nenaoružani kme kme, to je sposobnost uzeti svo oružje. Uostalom mi smo ipak oteli oko jednu destinu JNA iz vojarni u Hrvatskoj. Kod nas se samo za 1991. godinu govori da smo slabonaoružani. Sposobnost, nego. Zato što su se spremali za to, a mi vjerovali da nas ne bi napali. Naivni bili. Tim više je čudno da su bili toliko nesposobni da urade ono što su naumili.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 20 lip 2022, 11:33 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 75694 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Mariooo je napisao/la: dudu je napisao/la: Možemo mi plakati koliko hoćemo, bili smo nenaoružani kme kme, to je sposobnost uzeti svo oružje. Uostalom mi smo ipak oteli oko jednu destinu JNA iz vojarni u Hrvatskoj. Kod nas se samo za 1991. godinu govori da smo slabonaoružani.
Sposobnost, nego. Zato što su se spremali za to, a mi vjerovali da nas ne bi napali. Naivni bili. Tim više je čudno da su bili toliko nesposobni da urade ono što su naumili. Pazi ovo. Hrvatska proglašenjem samostalnosti odluči izvaditi 0.5 milijuna Srba iz Jugoslavije, s Kninom od 10 000 stanovnika kao najvećim gradom. Srbi napadnu Hrvatsku. Vi nakon što to vidite, zatim vjerujete da ćete dobro proći ako pokušate izvaditi 1.5 milijuna Srba iz Jugoslavije, sa Banja Lukom od 150 000 stanovnika kao najvećim gradom i sa 30% Srba u Sarajevu. I pri tom ste bliže Srbiji od Hrvatske, nemate luke za naoružati se...
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Mariooo
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 20 lip 2022, 11:34 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Mariooo je napisao/la: Sposobnost, nego. Zato što su se spremali za to, a mi vjerovali da nas ne bi napali. Naivni bili. Tim više je čudno da su bili toliko nesposobni da urade ono što su naumili.
Pazi ovo. Hrvatska odluči izvaditi 0.5 milijuna hrvatskih Srba iz Jugoslavije, s Kninom od 10 000 stanovnika kao najvećim gradom. Srbi napadnu Hrvatsku. Vi zatim vjerujete da ćete dobro proći ako pokušate izvaditi 1.5 milijuna Srba iz Jugoslavije, sa Banja Lukom od 150 000 stanovnika kao najvećim gradom. I pri tom ste bliže Srbiji od Hrvatske. Pa to je potvrda da smo bili naivni. Ratuje se u Hrvatskoj jer Srbi hoće paradržavu. Eto u BiH neće. Meni je to danas nejasno. Tolika naivnost, toliko vjerovanje i ne osvijestiti se kad vidiš šta rade u Hrvatskoj.
|
|
Vrh |
|
|
BosniaCentrale2
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 20 lip 2022, 11:38 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Pa dobro, ako Muslimani drže dvije trećine teritorije Grada Mostara to znači da im ništa više od ovoga ne treba. Valjda su zadovoljni sa te "dvije trećine teritorije Grada Mostara", kao što su i Hrvati zadovoljni sa 45% HVO teritorije Jablanice. Malo izbaciš sa druge strane, malo ubaciš previše sa druge strane. Nemoj falsificirati karte.
Privitak/ci: |
Screenshot (272)(1).png [ 463.71 KiB | Pogledano 1999 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 20 lip 2022, 11:39 |
|
|
Mariooo je napisao/la: dudu je napisao/la: Možemo mi plakati koliko hoćemo, bili smo nenaoružani kme kme, to je sposobnost uzeti svo oružje. Uostalom mi smo ipak oteli oko jednu destinu JNA iz vojarni u Hrvatskoj. Kod nas se samo za 1991. godinu govori da smo slabonaoružani.
Sposobnost, nego. Zato što su se spremali za to, a mi vjerovali da nas ne bi napali. Naivni bili. Tim više je čudno da su bili toliko nesposobni da urade ono što su naumili. Uzmeš svo oružje i napadneš, to je svakako pravi trenutak, nećeš čekati da se neprijatelj konsolidira. Mogli su to izvesti puno bolje i glađe, ali rezultati se vide, pola BIH.
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 20 lip 2022, 11:40 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Mariooo je napisao/la: Sposobnost, nego. Zato što su se spremali za to, a mi vjerovali da nas ne bi napali. Naivni bili. Tim više je čudno da su bili toliko nesposobni da urade ono što su naumili.
Pazi ovo. Hrvatska proglašenjem samostalnosti odluči izvaditi 0.5 milijuna Srba iz Jugoslavije, s Kninom od 10 000 stanovnika kao najvećim gradom. Srbi napadnu Hrvatsku. Vi nakon što to vidite, zatim vjerujete da ćete dobro proći ako pokušate izvaditi 1.5 milijuna Srba iz Jugoslavije, sa Banja Lukom od 150 000 stanovnika kao najvećim gradom. I pri tom ste bliže Srbiji od Hrvatske. Oni prvobitno nisu htjeli odvaditi 1,5 milijun Srba iz YU, nego su crtali nemoguće karte da svi muslimani, pa i oni ostanu u nekakvoj YU, gdje bi oni takoreći prisiljavali Sloveniju i prije svega Hrvatsku da ostanu u nekakvoj sklepanoj YU (asimetrija, ovo-ono...). Tek kad je to otpuhnulo, muje su pošle da razmišljaju o "Bosni".
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
Mariooo
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 20 lip 2022, 11:41 |
|
|
dudu je napisao/la: Mariooo je napisao/la: Sposobnost, nego. Zato što su se spremali za to, a mi vjerovali da nas ne bi napali. Naivni bili. Tim više je čudno da su bili toliko nesposobni da urade ono što su naumili.
Uzmeš svo oružje i napadneš, to je svakako pravi trenutak, nećeš čekati da se neprijatelj konsolidira. Mogli su to izvesti puno bolje i glađe, ali rezultati se vide, pola BIH. Zašto ih onda nisu preduhitrili u Hrvatskoj? Ili zašto to nismo uradili mi u BiH kad smo vidjeli šta se dešava u Hrvatskoj? Ako su se borili za protektorat MZ, što čisto sumnjam, onda si u pravu.
|
|
Vrh |
|
|
storarare
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 20 lip 2022, 11:41 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2021, 10:38 Postovi: 9446 Lokacija: Tu negde
|
Mariooo je napisao/la: storarare je napisao/la: Smrada lojavog ću da poslušam . Dosta vama lojavcima sammoo Sarevo . Mada kakva ste stoka ni to vam ne treba dati . Šta Vojvodina slepče lojavi , Srba rođenih je oko 85 %. i još su Srbi većina na preko 90% teritorije Vojvodine . Šta Preševska koltina soomin lojava = Kad su Srbi većina u Medveći i u samom Bujanovcu . Srbi drže preko 2/3 teritorije Preševske koltine . Glede Mostara sam pisdao radi bezbednoszi , Jer da ste vi **** bili odbačeni sa zapadne strane , teže bi se tesili ovi teroristički "incidenti ". Jer bi prirorodna granica bila reka . A i ri svoju lojavu kišu previše gurap u Republiku Srpsku i Srbiju . Previše se ti nešto zanimaš sa tzv sandžakstan . Sad vidim da je dobro što je deratizovan pojas Drine , jer da nije još bi maštali o Zetri . Genocidni majmune, fino sam ti rekao da se ostaviš tema s kojim nemaš nikakve veze. Čuj radi bezbjednosti? Da nećete vi i Mostar da obezbjeđujete? Nema nikakve prirodne niti neprirodne granice osim u tvojoj glavi. Ja kad god sam bio u Mostaru, meni je sve to isto. Nikad nisam razmišljao jesam li u istočnom ili zapadnom dijelu grada. Republika Srpska je BiH. Što se tiče Srbije, tu možda imam 10 postova, dok se ti ne skidaš sa tema o BiH. Pa da postoji granica , ne bi se dešavali onakvi pnaki opadi divlje horde . Ne bi bilo rauzbijenih spomenika .
_________________ Popis 2022-ge 99,99%Srbendi . "Novi Pazar ,Sjenica i Tutin 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilne mujage". "Preševo i Bujanovac 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilni Šiptari ".
|
|
Vrh |
|
|
storarare
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 20 lip 2022, 11:42 |
|
|
Mariooo je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Ja ne govorim o željama.
I većini Srba je Jugoslavija bila njihova država.
Tako su osjećali.
Ipak, nešto drugo je pisalo u ustavu, i netko drugi je živio na većini Jugoslavije, kao federalne države (kao što je i BiH federalna).
Jugoslaviju su bar na okupu jedno vrijeme držali Srbi, dok BiH na okupu drže stranci.
Želja je ono što vi imate. San o HB. BiH je realna, stvarna kategorija. Kad odu stranci, nećete imati ni vi ni Srbi više snage da bilo šta uradite. Suprotno , tek kad odu vaši zaštitinici tek tad počinje igranka .
_________________ Popis 2022-ge 99,99%Srbendi . "Novi Pazar ,Sjenica i Tutin 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilne mujage". "Preševo i Bujanovac 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilni Šiptari ".
|
|
Vrh |
|
|
Mariooo
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 20 lip 2022, 11:43 |
|
|
storarare je napisao/la: Mariooo je napisao/la: Genocidni majmune, fino sam ti rekao da se ostaviš tema s kojim nemaš nikakve veze. Čuj radi bezbjednosti? Da nećete vi i Mostar da obezbjeđujete? Nema nikakve prirodne niti neprirodne granice osim u tvojoj glavi. Ja kad god sam bio u Mostaru, meni je sve to isto. Nikad nisam razmišljao jesam li u istočnom ili zapadnom dijelu grada. Republika Srpska je BiH. Što se tiče Srbije, tu možda imam 10 postova, dok se ti ne skidaš sa tema o BiH.
Pa da postoji granica , ne bi se dešavali onakvi pnaki opadi divlje horde . Ne bi bilo rauzbijenih spomenika . To ti znaš ko je razbio spomenik?
|
|
Vrh |
|
|
Mariooo
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 20 lip 2022, 11:44 |
|
|
storarare je napisao/la: Mariooo je napisao/la: Želja je ono što vi imate. San o HB.
BiH je realna, stvarna kategorija.
Kad odu stranci, nećete imati ni vi ni Srbi više snage da bilo šta uradite.
Suprotno , tek kad odu vaši zaštitinici tek tad počinje igranka . Znam da bi rado, nećeš gledati. I čuvaj se, čujem da su ovi u Sandžaku dobili neku naprednu opremu od Amera. Ako te skontaju da četnikuješ, mogli bi ti pokucati na vrata.
|
|
Vrh |
|
|
storarare
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 20 lip 2022, 11:46 |
|
|
Sposobnost, nego. Zato što su se spremali za to, a mi vjerovali da nas ne bi napali. Naivni bili. Tim više je čudno da su bili toliko nesposobni da urade ono što su naumili. Ma kako da ne . A PL , Zelene Beretke su verovatno kuHlinarsko fruštvo . Koje je hosnovano još 1990 -te dakle2 godine pre osnvianje Vojsje Republke Srpske .
|
|
Vrh |
|
|
storarare
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 20 lip 2022, 11:48 |
|
|
Mariooo je napisao/la: storarare je napisao/la: Pa da postoji granica , ne bi se dešavali onakvi pnaki opadi divlje horde . Ne bi bilo rauzbijenih spomenika . To ti znaš ko je razbio spomenik? Pa to lojava horda radi , neće sigurno to da rade Hrvati . Hrvati su ipak civilizovan i evropski narod , koji sebi to nikada ne bi dopustio . Ne kažu nez beze evropske vrednosti ..
|
|
Vrh |
|
|
Mariooo
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 20 lip 2022, 11:49 |
|
|
storarare je napisao/la: Mariooo je napisao/la: Sposobnost, nego. Zato što su se spremali za to, a mi vjerovali da nas ne bi napali. Naivni bili. Tim više je čudno da su bili toliko nesposobni da urade ono što su naumili.
Ma kako da ne . A PL , Zelene Beretke su verovatno kuHlinarsko fruštvo . Koje je hosnovano još 1990 -te dakle2 godine pre osnvianje Vojsje Republke Srpske . Ma ja. Svaki položaj bilo po 5000 Zelenih beretki. To ono kad vi gledate kako da napunite gaće. Sve ćete ispričati da opravdate svoje namjere. Znamo koje su bile i što je bitnije, znamo koje su sad. NIKAD više nećete imati priliku da nam zabijete nož u leđa. Jasno?!
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 20 lip 2022, 11:51 |
|
|
novem je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Pazi ovo.
Hrvatska proglašenjem samostalnosti odluči izvaditi 0.5 milijuna Srba iz Jugoslavije, s Kninom od 10 000 stanovnika kao najvećim gradom. Srbi napadnu Hrvatsku.
Vi nakon što to vidite, zatim vjerujete da ćete dobro proći ako pokušate izvaditi 1.5 milijuna Srba iz Jugoslavije, sa Banja Lukom od 150 000 stanovnika kao najvećim gradom.
I pri tom ste bliže Srbiji od Hrvatske.
Oni prvobitno nisu htjeli odvaditi 1,5 milijun Srba iz YU, nego su crtali nemoguće karte da svi muslimani, pa i oni ostanu u nekakvoj YU, gdje bi oni takoreći prisiljavali Sloveniju i prije svega Hrvatsku da ostanu u nekakvoj sklepanoj YU (asimetrija, ovo-ono...). Tek kad je to otpuhnulo, muje su pošle da razmišljaju o "Bosni". Jedna od možda najvećih takija muslimana.
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
storarare
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 20 lip 2022, 11:53 |
|
|
Mariooo je napisao/la: storarare je napisao/la: Suprotno , tek kad odu vaši zaštitinici tek tad počinje igranka . Znam da bi rado, nećeš gledati. I čuvaj se, čujem da su ovi u Sandžaku dobili neku naprednu opremu od Amera. Ako te skontaju da četnikuješ, mogli bi ti pokucati na vrata. Aj lojko šta ti Ćijerš ? "Nato da huradi sve , mi će mo da pijemo kaHvu i jedmo raHatlokum " Heljp Nato , Never Bosnia . Pa samo neka probaju , naše su sve planine , onsa samo treba hermetiĆki zatvoriti granicu prema Republici Srpskoj i Crnoj Gori . popmenmo se na brda i igrnka može da počne .
|
|
Vrh |
|
|
Mariooo
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 20 lip 2022, 11:54 |
|
|
storarare je napisao/la: Mariooo je napisao/la: Znam da bi rado, nećeš gledati. I čuvaj se, čujem da su ovi u Sandžaku dobili neku naprednu opremu od Amera. Ako te skontaju da četnikuješ, mogli bi ti pokucati na vrata.
Aj lojko šta ti Ćijerš ? "Nato da huradi sve , mi će mo da pijemo kaHvu i jedmo raHatlokum " Heljp Nato , Never Bosnia . Pa samo neka probaju , naše su sve planine , onsa samo treba hermetiĆki zatvoriti granicu prema Republici Srpskoj i Crnoj Gori . popmenmo se na brda i igrnka može da počne . Obriši se, pjena ti oko usta.
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 20 lip 2022, 11:55 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 20 lip 2022, 11:59 |
|
|
novem je napisao/la: novem je napisao/la: Oni prvobitno nisu htjeli odvaditi 1,5 milijun Srba iz YU, nego su crtali nemoguće karte da svi muslimani, pa i oni ostanu u nekakvoj YU, gdje bi oni takoreći prisiljavali Sloveniju i prije svega Hrvatsku da ostanu u nekakvoj sklepanoj YU (asimetrija, ovo-ono...). Tek kad je to otpuhnulo, muje su pošle da razmišljaju o "Bosni".
Jedna od možda najvećih takija muslimana. Što misliš da je Alija tada idealno htio ?
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 20 lip 2022, 12:01 |
|
|
Zainteresiranost mladih za odlazak u inozemstvo općenito je vrlo visoka u svim istraživanjima o potrebama i problemima mladih. Podaci o odlasku mladih iz zemlje potvrđuju kako oni svoju zainteresiranost zaista i pretvaraju u realnost te u velikom broju odlaze iz BiH. Oko 30% mladih SBŽ-a općenito je vrlo zainteresirano za privremeni ili trajni odlazak u inozemstvo iz bilo kojega razloga. Mladih koji su donekle zainteresirani ima oko 21%. Uzmemo li u obzir mlade koji su jako i donekle zainteresirani za odlazak u inozemstvo, dolazimo do podatka od oko 50% mladih SBŽ-a koji više ili manje razmišljaju o odlasku - navedeno je u rezultatima ovog istraživanja u kojem je sudjelovalo 604 mladih u dobi od 15 do 30 godina. Mladih koji nisu zainteresirani za odlazak u inozemstvo, ali ipak ne bi u potpunosti odbacili tu mogućnost ima oko 23%. Onih koji nisu zainteresirani za odlazak je 17%, a mladih koji nisu sigurni bi li otišli je 4,5%. Odlazak stanovništva, a posebice mladih i radno sposobnih stanovnika, gorući je problem za bh. društvo u cjelini, koji već pokazuje široku lepezu negativnih pojava u gotovo svim sferama življenja u BiH. - Pretpostavlja se da će se trend iseljavanja stanovništva nastaviti i u idućim godinama, i to pojačanim intenzitetom zbog olakšavanja procedura za imigraciju u druge zemlje te zbog potrebe razvijenih europskih zemalja za radnom snagom - zaključeno je u spomenutom istraživanju o temi odlaska mladih. Inače, prikupljanje podataka provedeno je u listopadu prošle godine korištenjem standardiziranog upitnika koji Institut za razvoj mladih "KULT" koristi za istraživanje položaja i potreba mladih na različitim razinama vlasti u BiH. https://www.dnevnik.ba/vijesti/vise-od- ... ka-2636171
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|