|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 8 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Niko Komadina
|
Naslov: Za građansku državu potrebno je imati stabilno građansko društvo. Postano: 06 srp 2022, 13:23 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 12568 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
#komsic2022 i #bosnjaci zagovaraju građansku državu, bez da imaju izgrađeno građansko društvo. Put do građanske države je popločan trnjem građanskog društva, jesu li narodi u BiH spremni odreći se etnokonfesionalnog bivstovanja u korist građanskog društva, pogotovo jesu li na to spremni Bošnjaci?
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
Mariooo
|
Naslov: Re: Za građansku državu, potrebno je imati stabilno građansko društvo. Postano: 06 srp 2022, 13:25 |
|
|
Nisu, pogotovo nakon 30 godina politike kojom se narodi dodatno zavađaju, daleko je ovo od bilo kakve spremnosti za gradnju nečeg što će odgovarati svima ili većini. Nepošteno je račun ispostavljati samo Bošnjacima, a istovremeno tražiti jednakost za stvari koje su u interesu pojedinog naroda.
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Za građansku državu potrebno je imati stabilno građansko društvo. Postano: 06 srp 2022, 13:25 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 23888 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
DrMag je napisao/la: #komsic2022 i #bosnjaci zagovaraju građansku državu, bez da imaju izgrađeno građansko društvo. Put do građanske države je popločan trnjem građanskog društva, jesu li narodi u BiH spremni odreći se etnokonfesionalnog bivstovanja u korist građanskog društva, pogotovo jesu li na to spremni Bošnjaci? Oni jesu. Nacionalno su se emancipirali vrlo frisko. Taman bi im drzava i drzavni identitet bili novi stozac/temelj na koji bi gradili svoj nacionalni identitet.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Za građansku državu potrebno je imati stabilno građansko društvo. Postano: 06 srp 2022, 13:26 |
|
|
Hrvati i Srbi se ne zalažu za građansku državu, taj narativ dolazi iz Sarajeva, zato sam stavio Bošnjaci.
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
Mariooo
|
Naslov: Re: Za građansku državu potrebno je imati stabilno građansko društvo. Postano: 06 srp 2022, 13:27 |
|
|
DrMag je napisao/la: Hrvati i Srbi se ne zalažu za građansku državu, taj narativ dolazi iz Sarajeva, zato sam stavio Bošnjaci. Misliš, aktuelni politički predstavnici Srba i Hrvata. Kad tako gledaš, ni Bošnjaci se onda ne zalažu za građansku. Bakir je sve samo ne građanista.
|
|
Vrh |
|
|
HHerceg
|
Naslov: Re: Za građansku državu potrebno je imati stabilno građansko društvo. Postano: 06 srp 2022, 13:30 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35 Postovi: 10005 Lokacija: No Country for White Men
|
DrMag je napisao/la: jesu li narodi u BiH spremni odreći se etnokonfesionalnog bivstovanja u korist građanskog društva Da smo željeli bit Muslimani bili bi Muslimani a ne Hrvati.
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Za građansku državu potrebno je imati stabilno građansko društvo. Postano: 06 srp 2022, 13:35 |
|
|
Mariooo je napisao/la: DrMag je napisao/la: Hrvati i Srbi se ne zalažu za građansku državu, taj narativ dolazi iz Sarajeva, zato sam stavio Bošnjaci. Misliš, aktuelni politički predstavnici Srba i Hrvata. Kad tako gledaš, ni Bošnjaci se onda ne zalažu za građansku. Bakir je sve samo ne građanista. Mislim na one koje narod bira.
|
|
Vrh |
|
|
Mariooo
|
Naslov: Re: Za građansku državu potrebno je imati stabilno građansko društvo. Postano: 06 srp 2022, 13:36 |
|
|
DrMag je napisao/la: Mariooo je napisao/la: Misliš, aktuelni politički predstavnici Srba i Hrvata. Kad tako gledaš, ni Bošnjaci se onda ne zalažu za građansku. Bakir je sve samo ne građanista. Mislim na one koje narod bira. Onda ta priča o građanskoj trenutno nema smisla. Osim ako ne budu neki drugi izbori naroda u oktobru.
|
|
Vrh |
|
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 8 post(ov)a ] |
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|