Strateški su se povukli i rusi u drugom svijetskom ratu, a svi znamo šta je slijedilo njemačkom okupatoru.
Vratiti će se Ukrajinci i u Lisičansk i na Krim, a srbi neće nikada na Drim!
Džabe objašnjavaš bukvama.
Da mi je znati na čemu zasnivate taj optimizam. Pa od početka rata Ukrajinci nisu vratili nijedno mesto veće od 10,000 stanovnika, a da se Rusi nisu sami povukli. Pritom, rusko povlačenje iz Kijevske oblasti zbog preusmeravanja na Donbas (gde možda ne bi bile ovako ubedljive Ruske pobede da su ostali tako raštrkani) i panično povlačenje Ukrajinaca iz Lisičanska se ne mogu upoređivati.
Ono što su Rusi zauzeli ostaće Rusko + - neko selo i manji grad što možda povrate od Rusa, pa naprave od toga novo Zmijsko ostrvo. Začuđavajuće je na šta su se sveli Ukrajinski ciljevi. Od oslobađanja Luganska i Donjecka do proslave "oslobađanja" parčeta kamena u Crnom moru.
Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35 Postovi: 10020 Lokacija: No Country for White Men
DrMag je napisao/la:
Nisam ja protiv rusa, nego protiv putlera i njegovog ratnog stroja.
Ko kaže da su rusi nepobjedivi?
Nisam ja protiv Hrvata, nego protiv Čovića i HDZa baaaaa. Direktor CIAe danas, ambasador u Rusiji 2008:
Citat:
5. (C) Ukraine and Georgia's NATO aspirations not only touch a raw nerve in Russia, they engender serious concerns about the consequences for stability in the region. Not only does Russia perceive encirclement, and efforts to undermine Russia's influence in the region, but it also fears unpredictable and uncontrolled consequences which would seriously affect Russian security interests. Experts tell us that Russia is particularly worried that the strong divisions in Ukraine over NATO membership, with much of the ethnic-Russian community against membership, could lead to a major split, involving violence or at worst, civil war. In that eventuality, Russia would have to decide whether to
intervene; a decision Russia does not want to have to face.
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 12584 Lokacija: Sjeverna Bosna
Nisu to vise ni ruski prostori, sa istoga ce svi pobjeci. Rusiju je do sada rat kostao milijarde eura, a obnova "oslobodjenoga" zahtijevati ce stotine milijardi. Ruski prioritet nece biti obnova nekretnina, zivota, industrije na tom podrucju, nego obnova vojske cija se tehnika pokazala jako losom ako joj se ima cime uzvratiti.
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
Nisu to vise ni ruski prostori, sa istoga ce svi pobjeci. Rusiju je do sada rat kostao milijarde eura, a obnova "oslobodjenoga" zahtijevati ce stotine milijardi. Ruski prioritet nece biti obnova nekretnina, zivota, industrije na tom podrucju, nego obnova vojske cija se tehnika pokazala jako losom ako joj se ima cime uzvratiti.
Pa kako to sad, u nekim slucajevima se pozivamo na istoriju / povijest, a u drugima ne? Ne znam jel te neko placa da ove stvari pises, ali u slucaju da ne ne znam sta da ti kazem, raduj se Ukrajinskoj pobedi.
Bez obzira sto sam otvoreno za Ukrajince, izuzetno mi je drago da kod Hrvata (za razliku od strogo jednoglasnih Srba i Muslimana) ipak postoji značajna opozicija i različitost mišljenja odnosno dva tabora - i ukrajinski i ruski. Kritičko mišljenje je jako važno kao i pozicioniranje na duge staze ;)
Tradicije se moraju poštovati, u svakom ratu Hrvati imaju dva konja za trku
Drugi konj nas uvijek košta 50 godina izgubljenog vremena.
Bosonosorg je napisao/la:
DrMag je napisao/la:
Pa kako to sad, u nekim slucajevima se pozivamo na istoriju / povijest, a u drugima ne? Ne znam jel te neko placa da ove stvari pises, ali u slucaju da ne ne znam sta da ti kazem, raduj se Ukrajinskoj pobedi.
Nauči ijekovicu i hrvatski jezik, možda shvatiš što sam napisao.
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
Rekoh glupan te napravio. Školu sam završio za vrijeme SFRJ, geografija i biologija su mi bili omiljeni predmeti, tada sam znao nabrojati sve zemlje svijeta po kontinetima i njihove glavne gradove izmedju ostaloga... dakle odlikas iz geografije.
Nauči ijekovicu i hrvatski jezik, možda shvatiš što sam napisao.
Razumeo sam ja tebe, ne brini se ti nista.
Aludiram na to kako si samo glatko zbrisao sa teme i poceo da bulaznis o tome koliko kosta Rusiju sta.
Kepec je poludio kad je čuo da se Finska i Švedska priključuju NATO-u. Sada povlači vojsku sa Finske granice i prebacuje je u Ukrajinu. Nitko ga više neće shvaćati ozbiljno.
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.