HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 24 sij 2025, 23:23.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 40538 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 852, 853, 854, 855, 856, 857, 858 ... 1622  Sljedeća

Jeste li ocekivali ovo i kako ce zavrsiti?
Da 7%  7%  [ 23 ]
Ne 22%  22%  [ 68 ]
Lose za Ukrajinu 29%  29%  [ 91 ]
Lose za Rusiju 13%  13%  [ 39 ]
Lose za obe zemlje 29%  29%  [ 90 ]
Ukupno glasova : 311
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu
PostPostano: 12 srp 2022, 21:39 

mirusvijetu je napisao/la:
Skeletor je napisao/la:

Da bude baziran u Banja Luci na sigurnom. :palacgore1

OK, može i jedna NATO baza, bosanski Bondstil.

Može, a u njoj grčki mirotvorci. :biceovodobro

Vrh

PostPostano: 12 srp 2022, 21:40 

Skeletor je napisao/la:

Saglasan

Vrh

Skeletor je napisao/la:

Samo Ameri, Britanci i Nijemci.

Vrh

Skeletor je napisao/la:

Da bude baziran u Banja Luci na sigurnom. :palacgore1

Samo tuđa čizma, navikli da budete podanici i da tuđa vojska zavodi red.

Vrh

PostPostano: 12 srp 2022, 21:49 

aleksije radicevic je napisao/la:
Bošnjak_007 je napisao/la:
Da im hoće poslat još bar 10 HIMARSa da ubiju što više agresorskih govana. Čečena najviše, jer su izdajnici svoje vjere.

Sta mislis, od svih muslimana sveta, da li ih vise razmislja kao Ceceni ili kao vi (Bosnjaci)?

Aleksije, većina Čečena razmišljaju kao Bošnjaci. Nisu svi Čečeni ruske sluge, niti glupi da idu ginuti u ratu koji s njima nema ništa. Samo kadirovci idu kao budale ginuti za ruse i rusiju (koja bi najradije da ih nema). A rusi im se iza leđa smiju.

Smiješna mi je i ta srpska ljubav prema muslimanima od jednom (nazor ljubav), a muslimane s kojima žive bi najradije sve pobili da mogu.

Takozvana "rs" je genocidna tvorevina.

The so-called "republic of srpska" is a genocidal ramshackle pseudo-state.

Ko je zrinyia na sigetu posjek'o..

Vrh

PostPostano: 12 srp 2022, 22:01 

Amiđa je napisao/la:

Sta mislis, od svih muslimana sveta, da li ih vise razmislja kao Ceceni ili kao vi (Bosnjaci)?

Aleksije, većina Čečena razmišljaju kao Bošnjaci. Nisu svi Čečeni ruske sluge, niti glupi da idu ginuti u ratu koji s njima nema ništa. Samo kadirovci idu kao budale ginuti za ruse i rusiju (koja bi najradije da ih nema). A rusi im se iza leđa smiju.

Smiješna mi je i ta srpska ljubav prema muslimanima od jednom (nazor ljubav), a muslimane s kojima žive bi najradije sve pobili da mogu.

Smešni su što idu da ginu u ratu koji s njima nema ništa, a vi se gurate da uđete u NATO koji bi vas obavezao da idete da ginete za Litvaniju ako se sutra zarati. A Litvanija sa Bošnjama ima šta tačno?

I prestanite više s tom viktimizacijom, kao Vučića da slušam, isti ste. Doslovno žive Muslimani u regiji gde su se krunisali srpski kraljevi i gde je vladala naša najveća dinastija i ne fali im dlaka s glave. Aj baš me zanima, kad dođe Sandžaklija u Sarajevo ili Tuzlu, šta kaže o tome kako ga Srbi tretiraju? Jel ih mučimo, nabijamo na kolac? Dobijaju autoput kroz koju godinu, prolazi tačno na pola puta između Sjenice i Novog Pazara. A šta je tačno Vlada Federacije uradila za svoje sugrađane srpske nacionalnosti u Drvaru ili Grahovu recimo? Kad je zadnji put neki cvonjak uložen tamo? Čekate da izumru i da se rasele, pa da poklopite.

Vrh

PostPostano: 12 srp 2022, 22:07 

sev je napisao/la:
Amiđa je napisao/la:

Smešni su što idu da ginu u ratu koji s njima nema ništa, a vi se gurate da uđete u NATO koji bi vas obavezao da idete da ginete za Litvaniju ako se sutra zarati. A Litvanija sa Bošnjama ima šta tačno?

I prestanite više s tom viktimizacijom, kao Vučića da slušam, isti ste. Doslovno žive Muslimani u regiji gde su se krunisali srpski kraljevi i gde je vladala naša najveća dinastija i ne fali im dlaka s glave. Aj baš me zanima, kad dođe Sandžaklija u Sarajevo ili Tuzlu, šta kaže o tome kako ga Srbi tretiraju? Jel ih mučimo, nabijamo na kolac? Dobijaju autoput kroz koju godinu, prolazi tačno na pola puta između Sjenice i Novog Pazara. A šta je tačno Vlada Federacije uradila za svoje sugrađane srpske nacionalnosti u Drvaru ili Grahovu recimo? Kad je zadnji put neki cvonjak uložen tamo? Čekate da izumru i da se rasele, pa da poklopite.

Bošnjaci ne čine vlast u kantonu 10 (koliko sam upoznat). Neka se za taj kanton zauzmu vaši partneri u zajedničkoj mržnji i dehumanizaciji Bošnjaka. Ima ih u vladi Federacije.

Takozvana "rs" je genocidna tvorevina.

The so-called "republic of srpska" is a genocidal ramshackle pseudo-state.

Ko je zrinyia na sigetu posjek'o..

Vrh

PostPostano: 12 srp 2022, 22:10 

Amiđa je napisao/la:
sev je napisao/la:

Bošnjaci ne čine vlast u kantonu 10 (koliko sam upoznat). Neka se za taj kanton zauzmu vaši partneri u zajedničkoj mržnji i dehumanizaciji Bošnjaka. Ima ih u vladi Federacije.

Jeste, a Petrovac je zato mnogo bolji.

Vrh

PostPostano: 12 srp 2022, 22:11 

Amiđa je napisao/la:
dehumanizaciji Bošnjaka

Pristanite na podelu po dejtonskim crtama i niko vas neće ružno pogledati, možete da nam budete najbolje komšije. Da je 1995. bivša SR BiH razdeljena, mržnje bi bilo 1000 puta manje sa svih strana, ovako mržnju i dehumanizaciju sami izazivate velikomuslimanskim fantazijama i istovremeno kukate da vas mrze i dehumanizuju.

Vrh

PostPostano: 12 srp 2022, 22:13 

Da im hoće poslat još bar 10 HIMARSa da ubiju što više agresorskih govana. Čečena najviše, jer su izdajnici svoje vjere.

Ni Čečeni ne razmišljaju kao grupa oko Ramzana. Zar ti misliš da su oni zaboravili ratove sa Rusima?
Većina Čečena razmišlja kao Bošnjaci, ali narod se ne pita ništa.
Većina Rusa, siguran sam ne podržava Putina, rušenje Ukrajine, ubijanje bratskog naroda, iste vjere, istih bogomolja. Al njih se ne pita ništa, niti smiju nešto reći(sem malog dijela entuzijasta).
Bar nije došlo do kritične tačke da se Rusi ohrabre i kažu STOP. Hoće li doći do toga, to niko ne zna.
Većina muslimana ne podražava ni Ruse ni Amere iz razno raznih razloga. I jednima i drugima se nešto zamjera.

Vrh

PostPostano: 12 srp 2022, 22:19 

Ja sam već prestao da pratim ta događanja.Ne znam ni dokle se stiglo sa tim ratom.

Vrh

PostPostano: 12 srp 2022, 22:28 

Ni Čečeni ne razmišljaju kao grupa oko Ramzana. Zar ti misliš da su oni zaboravili ratove sa Rusima?
Većina Čečena razmišlja kao Bošnjaci, ali narod se ne pita ništa.
Većina Rusa, siguran sam ne podržava Putina, rušenje Ukrajine, ubijanje bratskog naroda, iste vjere, istih bogomolja. Al njih se ne pita ništa, niti smiju nešto reći(sem malog dijela entuzijasta).
Bar nije došlo do kritične tačke da se Rusi ohrabre i kažu STOP. Hoće li doći do toga, to niko ne zna.
Većina muslimana ne podražava ni Ruse ni Amere iz razno raznih razloga. I jednima i drugima se nešto zamjera.

Jel si bio nekad u Rusiji? Koliko si Rusa upoznao u životu? Šta znaš o Rusiji, a da nije pročitano u zapadnim medijima?

Vrh

PostPostano: 12 srp 2022, 22:29 

Jesi li ti bio u Rusiji?

Vrh

PostPostano: 12 srp 2022, 22:30 

DrMag je napisao/la:
Jesi li ti bio u Rusiji?

Da, dva puta, ukupno nešto manje od mesec dana proveo u Moskvi.

Vrh

PostPostano: 12 srp 2022, 22:31 

sev je napisao/la:
DrMag je napisao/la:
Jesi li ti bio u Rusiji?

Samo u Moskvi?

Vrh

PostPostano: 12 srp 2022, 22:36 

DrMag je napisao/la:
sev je napisao/la:

Samo u Moskvi?

Drugi put kad sam bio otišao sam sa domaćinima u jedan manji grad na oko dva sata od Moskve, zaboravio sam ime. Bilo davno. U svakom slučaju, ne tvrdim da sam ekspert za Rusiju, ali verujem da znam više od prosečnog Balkanca, a svakako dovoljno da mi ova priča o pobuni Rusa protiv rata zapara uši.

Vrh

PostPostano: 12 srp 2022, 22:55 

Vrh

PostPostano: 12 srp 2022, 23:04 

Dnjepar ćemo pregaziti

Vrh

PostPostano: 12 srp 2022, 23:06 

Dogodine u Lavovu.

A možda i do zime :laugh

Vrh

PostPostano: 12 srp 2022, 23:13 

daramo je napisao/la:
Uz sve ludosti još uvijek ne mogu povjerovati da je ovo istina.

Mene ne bi čudilo, ipak su ukrajišnicima ovo uzori:

Vrh

PostPostano: 12 srp 2022, 23:26 

Planina je napisao/la:
Putin je izdajnik što dozvoljava da mu narod ovako gine, rat je, preori sve, nema više mekano i u rukavicama.

Polako ima 170 milijuna Rusa .

Neš ti 20-30 000 .

"Bmk da prostiš, mene u BIH još samo zanima ispratit muslimane do nula u rođenima"

Vrh

PostPostano: 13 srp 2022, 00:45 

Bub, nesto opet gori u Lugansku. AA je radila ali su haman i oni poklopljeni.
Novo skladiste?

Vrh

PostPostano: 13 srp 2022, 03:34 

Igor Konašekov: Raketnim sistemom "iskander" uništen američki protivbrodski sistem "harpun" u regionu Odese. U vazdušnom napadu poginulo 180 ukrajinskih vojnika 30. mehanizovane brigade u Donjeckoj oblasti
http://www.nspm.rs/hronika/igor-konasek ... alphabet=l

Vrh

PostPostano: 13 srp 2022, 07:59 

Citat:
Do sada su se efikasnim HIMARS-ovim pogocima na ruska skladišta hvalili ukrajinski vojni zvaničnici, a sad gledamo kako i sa ruske strane stižu svjedočanstva o iznimnoj preciznosti američkih raketa.

Tako je Roman Saponkov, ruski vojni bloger koji s Putinovom armijom odlazi na prve linije ratišta, na komunikacijskom kanalu Telegram jučer opisao da je imao priliku iz prve ruke vidjeti kako HIMARS-i praše po njihovim položajima. Slikovito je opisao kako se osobno uvjerio koliko je oružje precizno te zaključio kako je bacač u stanju ispaliti cijelo raketno punjenje u tačku veličine novčića.
"Jučer sam svjedočio napadu Himarsa na Černobajevku u Hersonu. Sve sam vidio vlastitim očima. Bio sam pod vatrom mnogo puta i prilično me iznenadilo što je cijelo punjenje, pet ili šest raketa, gađalo praktički u jedan 'peni'", naveo je Saponkov objašnjavajući kako inače ispaljeni MLRS-ovi padaju razbacano na šire područje, a pogotovo pri maksimalnom dometu kad se potpuno rasprše poput lepeze.
"Ne mogu osporiti, ostavlja moćan dojam"; priznao je Saponkov objašnjavajući kako mu se taj utisak još više pojačao nakon što je kasnije istoga dana vidio kako se na sve strane raspršilo punjenje iz samohodnog višecijevnog raketnog sistema Uragan.
"Uragan se raspršio po velikoj površini, neeksplodirane rakete ostale su zaglavljene u poljima… Nakon Amerikanaca ovo ne izgleda ozbiljno... Isto područje je kasnije granatirano haubicama, također uz puno promašaja. Da je u pitanju bio HIMARS mete bi bile pokrivene od prve", ocijenio je ruski bloger. Potom je krenuo ohrabrivati Ruse, jer je, kako je istaknuo, vidio "nezdravu paniku na društvenim mrežama nakon rezultata prvih gađanja HIMARS-a".
"Ovo je tek početak, pogodit će Herson i druge pogranične gradove uključujući Belgorod. Granatirati će sve punktove i vojne objekte o kojima su podaci prikupljani u protekla četiri mjeseca, ali siguran sam da ćemo mi znati pravi odgovor jer ne postoji 'wunderwaffe' koje omogućuje pobjedu u ratu", naveo je.

Ubi Himars :crying

Vrh

PostPostano: 13 srp 2022, 08:24 

Novo Kahovsko skladište sa salitrom i humanitarnoj pomoći prije likvidacije :kava

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 40538 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 852, 853, 854, 855, 856, 857, 858 ... 1622  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Naša Kvačica i 11 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: