HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 23 stu 2024, 23:53.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 759 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 31  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Idemo u svijet! Koje bi zemlje / gradove voljeli posjetiti?
PostPostano: 01 ožu 2022, 20:50 

Lutorčina je napisao/la:
Ja ih znam koji imaju milione. Diskutabilno je da li su ikad posjetili Beograd ili Zagreb. Eventualno 3 - 4 puta u životu posjetili najjeftiniji smještaj na Jadranu kad je kraj sezone. Van svojih mjesta prebivališta rijetko su gdje putovali.

U pravilu samo sirotinja mašta o putovanjima.

Vrh

PostPostano: 27 lip 2022, 15:29 

Lutorčina je napisao/la:
Ja ih znam koji imaju milione. Diskutabilno je da li su ikad posjetili Beograd ili Zagreb. Eventualno 3 - 4 puta u životu posjetili najjeftiniji smještaj na Jadranu kad je kraj sezone. Van svojih mjesta prebivališta rijetko su gdje putovali.

Zato i jesu bogati

Vrh

PostPostano: 27 lip 2022, 16:53 

Vrh

PostPostano: 27 lip 2022, 17:01 

Trenutno mi je želja posjetiti Lisičansk u Ukrajini.

Vrh

PostPostano: 27 lip 2022, 19:10 

i_jopet je napisao/la:

Odvaži se, budi Hrvatski Dragovoljac!

Vrh

PostPostano: 27 lip 2022, 19:15 

Passenger je napisao/la:
i_jopet je napisao/la:

Ne hvala, mislio sam onako turistički, stojim na trgu a oko mene rat uživo.

Vrh

PostPostano: 28 lip 2022, 10:11 

i_jopet je napisao/la:
Passenger je napisao/la:

Ne hvala, mislio sam onako turistički, stojim na trgu a oko mene rat uživo.

A mislim da bi te onda ili mobilizirali ili kamenovali

Vrh

PostPostano: 28 lip 2022, 10:54 

Lutorčina je napisao/la:
Ovo s Jadranom je moguće, ali ne vjerujem da postoji puno osoba koje imaju milijune eura (dinarske i kunske milijunaše ne računam) i ne odlaze u Zagreb ili Beograd kad im nešto treba. Oboli im dijete ili stari roditelj i vode ga na liječenje u Travnik ili Foču, a ne u veliki grad? Nema rodbine koja se ženi ili umire u velikom gradu? Bogatog rođaka ili prijatelja svi žele za kuma ili im je bar važno da ga pozovu na slavlje ili da dođe na pogreb. Kad djeca završe srednju školu, onda ih ne idu na studij u Zagreb ili Beograd, nego upišu nešto u Kiseljaku ili Bijeljini? Gospođa nikad ne ide obnoviti garderobu u veliki grad, nego se oblači na štandu kod Kineza? Ako imaju milijune, a nisu ih zaradili na lutriji, onda se povremeno trebaju sastati s važnim kupcima/dobavljačima/partnerima ili bar podmititi kakvog ministra u glavnom gradu. Siguran sam da je prosječni pripadnik hercegovačke srednje klase 3-5 puta godišnje u Zagrebu ili Splitu. Ovi s milijunima idu na mjesečnoj bazi.

Vrh

PostPostano: 29 lip 2022, 10:11 

Dr. Van Nostrand je napisao/la:
Lutorčina je napisao/la:
Ovo s Jadranom je moguće, ali ne vjerujem da postoji puno osoba koje imaju milijune eura (dinarske i kunske milijunaše ne računam) i ne odlaze u Zagreb ili Beograd kad im nešto treba. Oboli im dijete ili stari roditelj i vode ga na liječenje u Travnik ili Foču, a ne u veliki grad? Nema rodbine koja se ženi ili umire u velikom gradu? Bogatog rođaka ili prijatelja svi žele za kuma ili im je bar važno da ga pozovu na slavlje ili da dođe na pogreb. Kad djeca završe srednju školu, onda ih ne idu na studij u Zagreb ili Beograd, nego upišu nešto u Kiseljaku ili Bijeljini? Gospođa nikad ne ide obnoviti garderobu u veliki grad, nego se oblači na štandu kod Kineza? Ako imaju milijune, a nisu ih zaradili na lutriji, onda se povremeno trebaju sastati s važnim kupcima/dobavljačima/partnerima ili bar podmititi kakvog ministra u glavnom gradu. Siguran sam da je prosječni pripadnik hercegovačke srednje klase 3-5 puta godišnje u Zagrebu ili Splitu. Ovi s milijunima idu na mjesečnoj bazi.

Ma imaš ih sad što u Split odu na kavu i sladoled pa nazad kući

Vrh

PostPostano: 10 srp 2022, 14:34 

Ateist je napisao/la:
Maštam o putovanju u Meksiku na dva mjeseca. Toliko bi najmanje bilo dovoljno za tako veliku zemlju, ako sam u Kambodži proveo 28 dana. Ruta bi bila Ciudad de Mexico-Teotihuacan-Guanajuato-San Miguel de Allende-Atotonilco-Zacatecas-Guadalajara-Puerto Vallarta-Oaxaca-Monte Alban-San Cristobal de las Casas-Palenque-Campeche-Merida-Chichen Itza-Valladolid-Cancun-Tulum. Možda bi trebalo imati blizu 5 000 eura.

Ova moja maštarija se, nadam se, bliži realizaciji. Zaposlio sam se sezonski kao skladištar u Velpra, od 2. svibnja do 1. studenog. Plaća varira od 5 000, preko 5 500, do preko 6 000 kn. Na kraju bih trebao imati preko 30 000 kn. Uz ovu zaradu imat ću još 1 000 kn dionica i otac će nadodati 1 000 eura. U najboljem slučaju ću raspolagati s blizu 6 000 eura.

Bezveze sam bio bubnuo da mi treba 5 000 eura, pa poslije smanjio očekivani iznos na 4 000. Kartu bih kupio za 7 900 kn, povratna Zagreb-Amsterdam-Ciudad de Mexico. Išao bih dva mjeseca, od sredine studenog do sredine siječnja. Bez karte ostane mi manje od 5 000 eura, ali moralo bi biti dosta.

Na stranici Budget your trip piše da su u Meksiku potrebna 82 eura dnevno, a to bi bilo 4 920 za šezdeset dana. To mi se čini previše. Za neka mjesta piše da treba i više, za Cancun procjenjuju 96 eura dnevno, za Ciudad de Mexico 133 eura dnevno. Za Oaxacu pak samo 29 eura dnevno.

Ne znam kome bih vjerovao, neke stranice navode da je po cijelom Meksiku dosta 30 do 50 eura dnevno. Smještaj ću rezervirati samo za prvi grad, Ciudad de Mexico, a kasnije ću tražiti na licu mjesta. Pitanje je hoću li uvijek naći povoljno. Hrana bi trebala biti jeftina, a i ulaznice za astečku i majansku ostavštinu obično budu samo po par eura. Ne znam koliko mi treba za autobuse između gradova, kojih će biti puno, kako obilazim cijelu zemlju.

Nažalost, nisam uvježbao vožnju, tako da ne mogu iznajmiti auto. Sigurno ću povremeno trebati i taksi.

U slučaju da bude jeftino, da ne potrošim svih 6 000 eura za Meksiko, nakon Meksika odmah idem malo putovati po Europi.

Vrh

PostPostano: 12 srp 2022, 12:59 

Od sljedećih turističkih destinacija, prva mi je Stolac za svetog Iliju

Vrh

PostPostano: 13 srp 2022, 16:29 

Je li neko letio iz Zagreba ili Beograda za Jamajku ili Kubu ? Zna li neko kolike su cijene karata ? Gdje je najljepša priroda u Karipskim državama i gdje je najsigurnije za provesti vrijeme ?

Vrh

PostPostano: 13 srp 2022, 20:15 

Nisam letio, ne znam di je najlipše, ali imam frenda na St.Kitts and Nevisu, i po njegovim slikama prekrasno je.

Vrh

PostPostano: 13 srp 2022, 22:41 

Lutorčina je napisao/la:
Je li neko letio iz Zagreba ili Beograda za Jamajku ili Kubu ? Zna li neko kolike su cijene karata ? Gdje je najljepša priroda u Karipskim državama i gdje je najsigurnije za provesti vrijeme ?

Navedene države uopće nisu šampioni kad je sigurnost turista u pitanju. Osobito Jamajka.

Dominikanska Republika je prilično bezbjedna za goste iz Europe a ni cijene nisu nerazumno visoke.

Vrh

PostPostano: 13 srp 2022, 22:48 

Vrh

PostPostano: 14 srp 2022, 01:08 

buenos aires je napisao/la:
Lutorčina je napisao/la:

Navedene države uopće nisu šampioni kad je sigurnost turista u pitanju. Osobito Jamajka.

Dominikanska Republika je prilično bezbjedna za goste iz Europe a ni cijene nisu nerazumno visoke.

To sam isto čuo za Jamajku,a za Kubu čujem da je sigurna.
Moja rodica ide često na Jamajku ali van tih hotelskih gradova kompleksa ne izlazi dalje po ostrvu. Pošto ne mogu da ganjam vizu za Kanadu zove me da se nađemo na nekom od tih Karipskih otoka.

Vrh

PostPostano: 14 srp 2022, 13:31 

Lutorčina je napisao/la:
buenos aires je napisao/la:

To sam isto čuo za Jamajku,a za Kubu čujem da je sigurna.
Moja rodica ide često na Jamajku ali van tih hotelskih gradova kompleksa ne izlazi dalje po ostrvu. Pošto ne mogu da ganjam vizu za Kanadu zove me da se nađemo na nekom od tih Karipskih otoka.

Kuba je presiromašni komunistički otok, s prekrasnim plažama i klimom. Ipak, tamo ne bih išao. Jamajka ima velikih problema s populacijom koja nema posla a ovisna je o raznim opijatima koje često rasturaju i malodobna djeca. Turisti su laka meta, jer se podrazumijeva da put do Jamajke put neće prevaliti s par stotki u džepu. Čitao sam prije koju godinu o nekom američkom paru umirovljenika kojima je lokalna banda pouzimala sve, osim bermuda i papuča. Danima su morali čekati u jednoj sobici da ih veleposlanstvo u Kingstonu vrati doma, jer su im s novcima i karticama oteli i putovnice.

Što god izabrao, sretan put!

Vrh

PostPostano: 14 srp 2022, 16:08 

Lutorčina je napisao/la:

Na Kubi imaš pristup internetu pola sata dnevno ako se dobro sjećam. Ne znam koliko ti je to bitno pa da napomenem. Inače se baš i ne ističe nekim znamenitostima.

Vrh

PostPostano: 19 srp 2022, 00:17 

Izgleda ništa od putovanja na Karipske otoke. Odvratili ste me obojica. Evo gledam redovne zimske linije ka tim ostrvima samo iz Pariza redovna je za Kubu,a i iz Londona za Bahame. Za Bahame ne trebam vizu,ali pošto bih letio preko Londona ne znam da li bi mi trebala tranzitna viza za Bahame.
Čitam da je na Bahamima službeni engleski jezik što jedna olakšavajuća okolnost,ali mene je uvijek privlačio latinoamerički svijet i španski jezik. Samo što je riskantno 0utovati u većinu zemalja Latinske Amerike.

Vrh

PostPostano: 19 srp 2022, 00:26 

nigdje ti neces preko zime, osim u karantenu

Vrh

PostPostano: 19 srp 2022, 00:45 

DrMag je napisao/la:
nigdje ti neces preko zime, osim u karantenu

A đe ćeš ti?

Takozvana "rs" je genocidna tvorevina.

The so-called "republic of srpska" is a genocidal ramshackle pseudo-state.

Ko je zrinyia na sigetu posjek'o..

Vrh

PostPostano: 19 srp 2022, 14:52 

Lutorčina je napisao/la:
Samo što je riskantno 0utovati u većinu zemalja Latinske Amerike.

Ma nije, to su pretjerivanja. Milijuni turista idu svake godine, ženske od 18 godina same idu. Kad kažeš da u Meksiku bude 30 000 ubojstava godišnje, to zvuči puno. Ali što je to u odnosu na 130 000 000 stanovnika i još na desetke milijuna turista? Izgledi da ti se nešto loše dogodi kao turistu su gotovo nepostojeći. Obično se članovi tih kartela međusobno ubijaju, tko nije u tome živi posve normalan život.

Ne može se iznimka uzimati kao pravilo. Jedna Australka je stradala u Dubrovniku, a milijuni turista su bili i nije im ništa bilo. Matej Periš je stradao u Beogradu, a tisućama Hrvata nije ništa bilo. Golema većina turističkih putovanja prođe bez teškoća. Najopasnije je stalno stati doma, to je smrt za dušu i tijelo.

Vrh

PostPostano: 19 srp 2022, 15:42 

Lutorčina je napisao/la:
Izgleda ništa od putovanja na Karipske otoke. Odvratili ste me obojica. Evo gledam redovne zimske linije ka tim ostrvima samo iz Pariza redovna je za Kubu,a i iz Londona za Bahame. Za Bahame ne trebam vizu,ali pošto bih letio preko Londona ne znam da li bi mi trebala tranzitna viza za Bahame.
Čitam da je na Bahamima službeni engleski jezik što jedna olakšavajuća okolnost,ali mene je uvijek privlačio latinoamerički svijet i španski jezik. Samo što je riskantno 0utovati u većinu zemalja Latinske Amerike.

Znas kako je jedna baba u avionu rekla: Sine samo ako je samo jednom danas sudjeno odosmo svi u pi.ku materinu.
Sta ti zelim reci. Nije svugdje lose. Vecinom turisti nemaju problema dok se ne krecu "po divljini" E sad moze tebi biti sudjeno pa ces nahebati. U svakom slucaju bas te destinacije koje si ti zelio nisu bas za preporuciti. Ali ima latinskih zemalja gdje mozes i gdje idu milijuni turista

Vrh

PostPostano: 20 srp 2022, 13:46 

Lutorčina je napisao/la:

Kao što reče Ateist, nije to uopće riskantno. Ako imaš para, zašto ne otići. Jedino sam rekao da nećeš naći neku reprezentativnu arhitekturu i da su plaže ko plaže, nisu najdinamičnije. Kuba je također društvo koje desetljećima kasni u razvoju. Ali sve u svemu nije loše.

Vrh

PostPostano: 20 srp 2022, 19:47 

Danas sam kupio kartu. Idem u Meksiko od 16. studenog do 16. siječnja, ukupno 62 dana. Platio sam 7 901 kn, novca mi žao nije. Htio sam kartu sa samo jednim presjedanjem, bez presjedanja u SAD-u, bez predugačkog layowera, da se dođe u CDMX po danu, upravo sam takvu našao. Radim sezonski do 1. studenog, imat ću blizu 5 000 eura, najteže će mi biti iščekivati petnaestak dana od kraja radne sezone do konačnog odlaska. Ne vjerujem da će opet izmišljati koronu i da me nešto ima spriječiti, u najgorem slučaju ako se bude trebalo cijepiti treći put cijepit ću se. Sve za putovanja.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 759 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 31  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: