|
|
Stranica: 251/477.
|
[ 11921 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Mariooo
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 12 srp 2022, 13:24 |
|
|
Kad nemaš nikakvih argumenata, dobri su i ad hominem.
Poštenije bi bilo da priznaš, ispao glup i šta sad.
Idemo dalje.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 12 srp 2022, 13:26 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39125 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Šta s tim imenom, Srbi su to ime primili isto kao i ostali Europljani, tipa Englezi.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 12 srp 2022, 13:28 |
|
|
daramo je napisao/la: Šta s tim imenom, Srbi su to ime primili isto kao i ostali Europljani, tipa Englezi. Muja je izgleda nešto skontao al ne zna niko osim njega šta?
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
Mariooo
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 12 srp 2022, 13:30 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: daramo je napisao/la: Šta s tim imenom, Srbi su to ime primili isto kao i ostali Europljani, tipa Englezi. Muja je izgleda nešto skontao al ne zna niko osim njega šta? Ma ja, šta bi sa srpskim imenom? Ili preciznije, klasičnim hrišćanskim imenom?
|
|
Vrh |
|
|
bezimeni12
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 12 srp 2022, 13:31 |
|
|
Ovo sto Turci kazu nije tacno. Po njima Muje nisu postojale prije 1389, a svi znamo da nisu postojali do 1993 i Holliday Inna
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 12 srp 2022, 13:31 |
|
|
Mariooo je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Muja je izgleda nešto skontao al ne zna niko osim njega šta? Ma ja, šta bi sa srpskim imenom? Ili preciznije, klasičnim hrišćanskim imenom? De malo opširnije Muki. Šta si skontao alah te nagrdijo?
|
|
Vrh |
|
|
Mariooo
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 12 srp 2022, 13:32 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Mariooo je napisao/la: Ma ja, šta bi sa srpskim imenom?
Ili preciznije, klasičnim hrišćanskim imenom?
De malo opširnije Muki. Šta si skontao alah te nagrdijo? Rudonja moj, tvrdio si da je Aleksandar hrišćansko ime. Čovjek ti fino napiše da nije, a ti upro ko sivonja. Ovaj, pardon rudonja.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 12 srp 2022, 13:35 |
|
|
Mariooo je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: De malo opširnije Muki. Šta si skontao alah te nagrdijo?
Rudonja moj, tvrdio si da je Aleksandar hrišćansko ime. Čovjek ti fino napiše da nije, a ti upro ko sivonja. Ovaj, pardon rudonja. Kako nije hrišćansko ime? Čije je? Muslimansko, kinesko, bušmansko? Grci su koliko ja znam hrišćani. Aleksandar Makedonski = Grk A ti? Kako se tebi zvao prađed? Da nije možda Sabahudin? Ili je neki nesrećni Miltin?
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 12 srp 2022, 13:38 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Mariooo je napisao/la: Rudonja moj, tvrdio si da je Aleksandar hrišćansko ime. Čovjek ti fino napiše da nije, a ti upro ko sivonja. Ovaj, pardon rudonja.
Kako nije hrišćansko ime? Čije je? Muslimansko, kinesko, bušmansko? Grci su koliko ja znam hrišćani. Aleksandar Makedonski = Grk A ti? Kako se tebi zvao prađed? Da nije možda Sabahudin? Ili je neki nesrećni Miltin? To je ime koje najcesce hriscani imaju. Ima i jevreja. Ali ime nije nastalo kao hriscansko, nego kao predhriscasko-grcko!
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
|
Mariooo
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 12 srp 2022, 13:38 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Mariooo je napisao/la: Rudonja moj, tvrdio si da je Aleksandar hrišćansko ime. Čovjek ti fino napiše da nije, a ti upro ko sivonja. Ovaj, pardon rudonja.
Kako nije hrišćansko ime? Čije je? Muslimansko, kinesko, bušmansko? Grci su koliko ja znam hrišćani. Aleksandar Makedonski = Grk A ti? Kako se tebi zvao prađed? Kako se tebi zvao prađedov prađed prije Krista? Da čujem? Uzeli tuđe i kaže moje je Pa čitaj, tad nije mogao nikako biti hrišćanin, vladao kad se vrijeme računalo prije Krista. Ja nosim pravo slavensko ime, tako da možeš da za to bilo kakav prigovor na donju pipu.
|
|
Vrh |
|
|
bezimeni12
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 12 srp 2022, 13:40 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la:
To je ime koje najcesce hriscani imaju. Ima i jevreja. Ali ime nije nastalo kao hriscansko, nego kao predhriscasko-grcko! Aleksije, to je biblijsko ime. 2. Timoteju 4:14
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 12 srp 2022, 13:40 |
|
|
Mariooo je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Kako nije hrišćansko ime? Čije je? Muslimansko, kinesko, bušmansko? Grci su koliko ja znam hrišćani. Aleksandar Makedonski = Grk
A ti? Kako se tebi zvao prađed?
Kako se tebi zvao prađedov prađed prije Krista? Da čujem? Uzeli tuđe i kaže moje je Pa čitaj, tad nije mogao nikako biti hrišćanin, vladao kad se vrijeme računalo prije Krista. Ja nosim pravo slavensko ime, tako da možeš da za to bilo kakav prigovor na donju pipu. Pa nije dolazak hrišćanstva izbrisao imena i običaje. Mi dan danas imamo i staroslavenska imena i običaje. Mi se ne odričemo ničeg. Nismo Muslimani. Ko ti je bio na ikoni? Sjećaš li se? Koje ti je slavenko ime? Mahmut Hadžikozojebić?
|
|
Vrh |
|
|
Mystic C
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 12 srp 2022, 13:42 |
|
|
Mi bošnje kolokvijalno zovemo muslimani, šire Muslimani, a kad im tepamo onda koristimo jednu riječ na slovo B. Sve su to ljepi nazivi u srpskom jeziku.
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
|
|
bezimeni12 je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la:
To je ime koje najcesce hriscani imaju. Ima i jevreja. Ali ime nije nastalo kao hriscansko, nego kao predhriscasko-grcko! Aleksije, to je biblijsko ime. 2. Timoteju 4:14 Oces da kazes da je ime "Aleksandar" nastalo medju jevrejima? Ili mislis na ime "Aleksije"?
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
|
Mariooo
|
|
|
novovrijeme je napisao/la: Mariooo je napisao/la: Kako se tebi zvao prađedov prađed prije Krista? Da čujem? Uzeli tuđe i kaže moje je Pa čitaj, tad nije mogao nikako biti hrišćanin, vladao kad se vrijeme računalo prije Krista. Ja nosim pravo slavensko ime, tako da možeš da za to bilo kakav prigovor na donju pipu. Pa nije dolazak hrišćanstva izbrisao imena i običaje. Mi dan danas imamo i staroslavenska imena i običaje. Mi se ne odričemo ničeg. Nismo Muslimani. Ko ti je bio na ikoni? Sjećaš li se? Nemam nikakvog pojma o nikakvoj krsnoj slavi. Morebit sam trebao ukrasti jednu od Ukrajinaca, pa reći da je moja? Tvojom logikom ste se konvertovali u krišćane.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 12 srp 2022, 13:44 |
|
|
Mariooo je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Pa nije dolazak hrišćanstva izbrisao imena i običaje. Mi dan danas imamo i staroslavenska imena i običaje. Mi se ne odričemo ničeg.
Nismo Muslimani. Ko ti je bio na ikoni? Sjećaš li se?
Nemam nikakvog pojma o nikakvoj krsnoj slavi. Morebit sam trebao ukrasti jednu od Ukrajinaca, pa reći da je moja? Tvojom logikom ste se konvertovali u krišćane. Vi ste se konvertovali u izdajnike i podanike. Da ste iz čista mira uzeli budizam niko vam ni riječ ne bi rekao. Poenta je u izdaji a ne u vjeri. Ne znaš koja ti je bila krsna slava a? Tako brzo zaboravljaš ko si. Šta ćeš sutra biti?
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 12 srp 2022, 13:47 |
|
|
Citat: Ni s kim istorija nije napravila takvu šalu kao s nama. Do jučer smo bili ono što želimo danas da zaboravimo. Ali nismo postali ni nešto drugo. Stali smo na pola puta, zabezeknuti. Ne možemo više nikud. Otrgnuti smo, a nismo prihvaćeni. Kao rukavac što ga je bujica odvojila od majke rijeke, i nema više toka ni ušća, suviše malen da bude jezero, suviše velik da ga zemlja upije. S nejasnim osjećanjem stida zbog porijekla, i krivice zbog otpadništva, nećemo da gledamo unazad, a nemamo kamo da gledamo unaprijed, zato zadržavamo vrijeme, u strahu od ma kakvog rješenja. Preziru nas i braća i došljaci, a mi se branimo ponosom i mržnjom. Htjeli smo da se sačuvamo, a tako smo se izgubili, da više ne znamo ni šta smo. Veliki Meša Selimović
|
|
Vrh |
|
|
Mariooo
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 12 srp 2022, 13:48 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Mariooo je napisao/la: Nemam nikakvog pojma o nikakvoj krsnoj slavi. Morebit sam trebao ukrasti jednu od Ukrajinaca, pa reći da je moja?
Tvojom logikom ste se konvertovali u krišćane.
Vi ste se konvertovali u izdajnike i podanike. Da ste iz čista mira uzeli budizam niko vam ni riječ ne bi rekao. Poenta je u izdaji a ne u vjeri. Ne znaš koja ti je bila krsna slava a? Tako brzo zaboravljaš ko si. Šta ćeš sutra biti? Ništa ne zaboravljam. Što se tebi mora sve ponavljati? Baš si pravi rudonja. Krsna ili islamska ili koja god...nebitno. Ne bavim se time previše. Imam bitnijih stvari u životu.
|
|
Vrh |
|
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 12 srp 2022, 14:14 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Citat: Ni s kim istorija nije napravila takvu šalu kao s nama. Do jučer smo bili ono što želimo danas da zaboravimo. Ali nismo postali ni nešto drugo. Stali smo na pola puta, zabezeknuti. Ne možemo više nikud. Otrgnuti smo, a nismo prihvaćeni. Kao rukavac što ga je bujica odvojila od majke rijeke, i nema više toka ni ušća, suviše malen da bude jezero, suviše velik da ga zemlja upije. S nejasnim osjećanjem stida zbog porijekla, i krivice zbog otpadništva, nećemo da gledamo unazad, a nemamo kamo da gledamo unaprijed, zato zadržavamo vrijeme, u strahu od ma kakvog rješenja. Preziru nas i braća i došljaci, a mi se branimo ponosom i mržnjom. Htjeli smo da se sačuvamo, a tako smo se izgubili, da više ne znamo ni šta smo. Veliki Meša Selimović Ovaj citat je Emir Hadzipijanica, glumac, cesto citirao u svojim ratnim monolozima kad se drao sa bine šnjocima da ne smiju biti bliski sa kaurima. Trebalo mu je vremena da shvati smisao, onda je prestao da se dernja.
|
|
Vrh |
|
|
Josip Filipović
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 12 srp 2022, 14:20 |
|
|
crni_bombarder je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Veliki Meša Selimović
Ovaj citat je Emir Hadzipijanica, glumac, cesto citirao u svojim ratnim monolozima kad se drao sa bine šnjocima da ne smiju biti bliski sa kaurima. Trebalo mu je vremena da shvati smisao, onda je prestao da se dernja. Bohsanski bhegove stoje u redu za tanjir graha, tanjiiiiir grahaaaa!
|
|
Vrh |
|
|
Bošnjak_007
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 12 srp 2022, 14:28 |
|
|
Kako nije hrišćansko ime? Čije je? Muslimansko, kinesko, bušmansko? Grci su koliko ja znam hrišćani. Aleksandar Makedonski = Grk A ti? Kako se tebi zvao prađed? Da nije možda Sabahudin? Ili je neki nesrećni Miltin? I prije kršćana su ljudi postojali debilu. Vi npr. vrijeme mjerite od 11 stoljeća ili kad ste već našli da se spominju Srbi. Prije hiljadu, dvije ili tri hiljade godina? Ako je neko Slaven ne znači da je od postanka svijeta Slaven. U raznim epohama kroz historiju ljudi su se selili, asimilirali, miješali i stvarali nove zajednice sa raznim imenima.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 12 srp 2022, 14:37 |
|
|
Bošnjak_007 je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Kako nije hrišćansko ime? Čije je? Muslimansko, kinesko, bušmansko? Grci su koliko ja znam hrišćani. Aleksandar Makedonski = Grk
A ti? Kako se tebi zvao prađed? Da nije možda Sabahudin? Ili je neki nesrećni Miltin?
I prije kršćana su ljudi postojali debilu. Vi npr. vrijeme mjerite od 11 stoljeća ili kad ste već našli da se spominju Srbi. Prije hiljadu, dvije ili tri hiljade godina? Ako je neko Slaven ne znači da je od postanka svijeta Slaven. U raznim epohama kroz historiju ljudi su se selili, asimilirali, miješali i stvarali nove zajednice sa raznim imenima. Srbi i Hrvati od 7 vijeka. Seoba slavena ovo ono. Ovo je jedna od prvih slika Srba i Hrvata kad smo išli kod... "Basil I, with a delegation of Croats and Serbs, 9th century" A vi? Ko ste vi? Šta ste? Kad ćete napisati svoju istoriju da vam se smijemo? I kako ti se zvao prađed?
|
|
Vrh |
|
|
Mariooo
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 12 srp 2022, 14:40 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Bošnjak_007 je napisao/la: I prije kršćana su ljudi postojali debilu. Vi npr. vrijeme mjerite od 11 stoljeća ili kad ste već našli da se spominju Srbi. Prije hiljadu, dvije ili tri hiljade godina? Ako je neko Slaven ne znači da je od postanka svijeta Slaven. U raznim epohama kroz historiju ljudi su se selili, asimilirali, miješali i stvarali nove zajednice sa raznim imenima. Srbi i Hrvati od 7 vijeka. Seoba slavena ovo ono. Ovo je jedna od prvih slika Srba i Hrvata kad smo išli kod... "Basil I, with a delegation of Croats and Serbs, 9th century" A vi? Ko ste vi? Šta ste? Kad ćete napisati svoju istoriju da vam se smijemo? I kako ti se zvao prađed? Hint: povelja bosanskog Kulina bana.
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 12 srp 2022, 14:43 |
|
|
Mario, moras nam pojasniti i ovo za rudonja, je li to goveđe ili konjsko ime?
_________________ Dom svoj čuva Zrinski 115
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 12 srp 2022, 14:45 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Citat: Ni s kim istorija nije napravila takvu šalu kao s nama. Do jučer smo bili ono što želimo danas da zaboravimo. Ali nismo postali ni nešto drugo. Stali smo na pola puta, zabezeknuti. Ne možemo više nikud. Otrgnuti smo, a nismo prihvaćeni. Kao rukavac što ga je bujica odvojila od majke rijeke, i nema više toka ni ušća, suviše malen da bude jezero, suviše velik da ga zemlja upije. S nejasnim osjećanjem stida zbog porijekla, i krivice zbog otpadništva, nećemo da gledamo unazad, a nemamo kamo da gledamo unaprijed, zato zadržavamo vrijeme, u strahu od ma kakvog rješenja. Preziru nas i braća i došljaci, a mi se branimo ponosom i mržnjom. Htjeli smo da se sačuvamo, a tako smo se izgubili, da više ne znamo ni šta smo. Veliki Meša Selimović Srećom nije za muslimane više sve tako crno.
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: espresso, Majestic-12 [Bot] i 177 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|