Ruzno to izgleda, mislim pozitivno je što se gradi ali nikakvog plana, u Gračanici isto, samo pukni zgradu gdjegod ima prostora a nema ga puno.
Naravno da je ružno kad je bila muslimanska kasaba. Trebaće nam 50 godina da od Bijeljine napravimo grad. Ni kanalizacije niste imali. Kako vas nije bilo sramota ostaviti ovakav nered iza sebe?
U Bijeljini nema prostora nigdje. Moramo kupovati od Muslimana kuće i rušiti. I onda kaže Mujo: "Napašće nas Ćetnici, oteće nam Tuzlu kuku nama alahuegber!" Ne bi džaba da nam date. Jedino ako ćete sve porušiti i ostaviti livadu.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
Definitivno najružniji grad u BiH. Zbijeni tip grada u sred ravnice. Nema bulevara,nema širokih trotoara,možda dva parka u vrh glave. Red kuća red zgrada. Trotoar širine 50cm a nigdje drvored uz ulicu da pravi hlad ionako toploj Semberiji. Pola Bijeljine treba srušiti i bar nešto kako treba napraviti...ako ništa da malo liči na Istočno Sarajevo iako i mi nismo neki primjer...ali za Bijeljinu smo instittucija.
Naravoučenije: Ne osvajajte muslimanske kasabe. Ne isplati se. Puno para, živaca i vremena treba da se od njiha napravio grad. Ne daj bože da smo osvojili Sarajevo, bankrotirali bi. Sad mi je jasno zašto je Rašo htio samo do Miljacke ili zašto je Praljak bio fokusiran do Neretve. Lako je bilo prije 150-200 godina zaravnati Užice ili Beograd i od kasabe napraviti grad. Sad postoje procedure, tužbe, pičke materine. Moraš platiti muslimanski ćumez da bi na njegovom mjestu napravio zgradu.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.