|
|
Stranica: 265/477.
|
[ 11916 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
sev
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 09 kol 2022, 12:26 |
|
|
crni_bombarder je napisao/la: Ovaj podvoznjak je vec desetljecima problem, ugradili su sustav odvodnje koje je krepao i ne radi, a podvoznjak vodi do najvece favele u gradu, Buca Potok i Buljakov ili Boljakov. Favela dostojna brazilskih. Naravno da je glavni problem prenaseljenost, ali kako srusiti nelegalne kuce sda glasaca. Da docaram vizualno, ovdje su prekrseni svi zakoni Pa ovo gore od Kaluđerice. Al ajde bar su ofarbali kuće da razbiju monotoniju.
|
|
Vrh |
|
|
Simun{-.-}
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 09 kol 2022, 12:37 |
|
|
Jos malo vise zelene i zute boje i evo ga kulturno blago
|
|
Vrh |
|
|
sev
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 09 kol 2022, 12:38 |
|
|
Simun{-.-} je napisao/la: Jos malo vise zelene i zute boje i evo ga kulturno blago Pa to. Još je Buća Potok u brdima kolko vidim. Ozbiljan turistički potencijal.
|
|
Vrh |
|
|
Crnivuk
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 09 kol 2022, 12:39 |
|
|
crni_bombarder je napisao/la: sev je napisao/la: Baš sam hteo da pitam dal Buća Potok i izgleda tako kao što zvuči. Svakakvih sam se toponima naslušao i dugo sam mislio da smo mi Srbi neprikosnoveni u seljačkim nazivima, ali Buća Potok ulazi u užu konkurenciju.
Izgleda bas tako, nesto kao Kaludjerica u BG jedino je manje, sa tim da Kaludjerica ipak nije toliko nakrcana kucama ali slicni problemi nelegalne gradnje, nedostatka sanitarnih odvoda i dovoda, plus iznad samog Buca Potoka nalazi se i gradski otpad. Dakle puni paket. Mislim da ime duguje Ademu Buči ali nisam siguran. Boljakov vec ne znam Kaludjerica nije tako postavljana na nekom malom brdu, nisam znao za ovo Mujino naselje, ali izgleda stvarno jako groteskno. A kolko sam video celo Smogojevo je okruzeno nekim brdima, ako je na svakom brdu ovako jedno naselje, ja bi se ubio od sramote, a ne qurcio se ovde nekim ekonomskim tigrom.
|
|
Vrh |
|
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 09 kol 2022, 12:41 |
|
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 09 kol 2022, 12:42 |
|
|
3AJE6 je napisao/la: Bukvalno plivaju u ***
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 09 kol 2022, 12:43 |
|
|
sev je napisao/la: crni_bombarder je napisao/la: Ovaj podvoznjak je vec desetljecima problem, ugradili su sustav odvodnje koje je krepao i ne radi, a podvoznjak vodi do najvece favele u gradu, Buca Potok i Buljakov ili Boljakov. Favela dostojna brazilskih. Naravno da je glavni problem prenaseljenost, ali kako srusiti nelegalne kuce sda glasaca. Da docaram vizualno, ovdje su prekrseni svi zakoni Pa ovo gore od Kaluđerice. Al ajde bar su ofarbali kuće da razbiju monotoniju. Buća potok je poznat i po jakoj nomadskoj zajednici. U putanju su glasači gradžasnkih stanaka i vode se kao Ostali. Veliki su ateisti i idu u džamiju samo kad je džuma.
|
|
Vrh |
|
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 09 kol 2022, 12:45 |
|
|
Ovo je samo jedno, cijelo Sarajevo je puno brdskoplaninskih naselja, ajde stari grad to je jos i za tolerirati ali cijelo novo sarajevo je okruzeno tim favela naseljima, Svrakino selo, Mojmilo brdo, Hrasno brdo, Buca potok, Pofalici, prenaseljeno nelegalna gradnja, glavni zagadjivaci smogistana. Loze gumu, plastiku, recimo nedavno sam citao jednu duhovitu analizu nekog od sarajevskih spisatelja, covjek je primjetio da prosjecni favelas izgradi kucu na 4 kata, ulozi u nju betona i blokova za omanju kasarnu, a onda lozi gumu i plastiku da bi se ugrijao.
|
|
Vrh |
|
|
JNA
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 09 kol 2022, 12:45 |
|
|
Vid' čobana u po Sarajva...
_________________ Srbijanski ukruh
|
|
Vrh |
|
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 09 kol 2022, 12:48 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Buća potok je poznat i po jakoj nomadskoj zajednici. U putanju su glasači gradžasnkih stanaka i vode se kao Ostali. Veliki su ateisti i idu u džamiju samo kad je džuma. Ove zgrade u podnozju Svrakono favele izgradio je Brajkovic iz Kiseljaka, hustasa sa dobrim vezama kod muslimanske vlasti. Tihomir Brajkovic i muslimanska vlast Sarajeva uspjeli su izgraditi i stambeno naselje favelu zamisli tu zivis, susjed ti skoci sa balkona na balkon
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 09 kol 2022, 13:05 |
|
|
Jes bogami Tibra. Nisam znao da hin je i ovo napravio i sjebao pašnjak za ovce. Uništava ih taj čovjek.
|
|
Vrh |
|
|
storarare
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 09 kol 2022, 13:09 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2021, 10:38 Postovi: 9446 Lokacija: Tu negde
|
crni_bombarder je napisao/la: https://www.klix.ba/vijesti/bih/dan-nakon-otvaranja-sehidskog-spomenika-kod-prozora-iscrtani-ustaski-simboli-i-uvredljiva-poruka/220808050
Adis Pokvic vol.2
primjetiti kako se mujage pretvaraju da Adis nije postojao Pa da Idu sistemom APP (Ako prođe prođe )
_________________ Popis 2022-ge 99,99%Srbendi . "Novi Pazar ,Sjenica i Tutin 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilne mujage". "Preševo i Bujanovac 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilni Šiptari ".
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 09 kol 2022, 13:10 |
|
|
crni_bombarder je napisao/la: sev je napisao/la: Baš sam hteo da pitam dal Buća Potok i izgleda tako kao što zvuči. Svakakvih sam se toponima naslušao i dugo sam mislio da smo mi Srbi neprikosnoveni u seljačkim nazivima, ali Buća Potok ulazi u užu konkurenciju.
Izgleda bas tako, nesto kao Kaludjerica u BG jedino je manje, sa tim da Kaludjerica ipak nije toliko nakrcana kucama ali slicni problemi nelegalne gradnje, nedostatka sanitarnih odvoda i dovoda, plus iznad samog Buca Potoka nalazi se i gradski otpad. Dakle puni paket. Mislim da ime duguje Ademu Buči ali nisam siguran. Boljakov vec ne znam Jok. U pitanju je glagol. Šta radi potok? Buća. Zašto buća? Bućanje (jez. bošnj. nar.) = ono kad Muslimani vrše nuždu u potok pa *** bućne Buća potok.
|
|
Vrh |
|
|
storarare
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 09 kol 2022, 13:10 |
|
|
Hagresor je napisao/la: Da nema Hrvata i Srba, muslimani bi odavno napravili odvod u glavnoj kasabi. Ovako moraju ostavljati aute u “kombinaciji”. Sad se sigurno pitate što je to “kombinacija”? E pa to je kombinacija govana i padalina. Popularna *** Ha ja Čović i Dodik blokiraju .
_________________ Popis 2022-ge 99,99%Srbendi . "Novi Pazar ,Sjenica i Tutin 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilne mujage". "Preševo i Bujanovac 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilni Šiptari ".
|
|
Vrh |
|
|
storarare
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 09 kol 2022, 13:15 |
|
|
sev je napisao/la: crni_bombarder je napisao/la: Ovaj podvoznjak je vec desetljecima problem, ugradili su sustav odvodnje koje je krepao i ne radi, a podvoznjak vodi do najvece favele u gradu, Buca Potok i Buljakov ili Boljakov. Favela dostojna brazilskih. Naravno da je glavni problem prenaseljenost, ali kako srusiti nelegalne kuce sda glasaca. Da docaram vizualno, ovdje su prekrseni svi zakoni Pa ovo gore od Kaluđerice. Al ajde bar su ofarbali kuće da razbiju monotoniju. Da je sreće pa da bude klizište .
|
|
Vrh |
|
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 09 kol 2022, 13:18 |
|
|
I zaglave se, automobili, u poplavljenom podvoznjaku zbog sistema APP.
Koji idiot ide automobilom kroz jezero prepuno fekalija, ako prodje prodje.
|
|
Vrh |
|
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 09 kol 2022, 13:21 |
|
|
Inace, nacelnik hopcine koji je odgovoran za jezero fekalija, sad zeli postati premijer kantona.
Ocekujem da mu prvi projekt bude veliko jezero fekalija negdje u centru sarajeva.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 09 kol 2022, 13:27 |
|
|
|
Vrh |
|
|
ShahidMaker
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 09 kol 2022, 13:36 |
|
|
Ima li jos slika iz kasaba?
Kakva je Fojnica, Zavidovici, itd?
|
|
Vrh |
|
|
bezimeni12
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 09 kol 2022, 13:43 |
|
|
Ja sam cijeli zivot to zvao Buća Potok ali sada kazu da je ispravno Buča Potok. Da je ime dobilo po nekom potoku koji je pravio buku. Onda su potok ucijevili i odveli ispod zemlje, bez saglasnosti samog potoka. Tu je i ulica Adema Buća koji valjda nema veze sa imenom naselja, ali unosi zabunu. Citat: Buča Potok je naselje koje je ime dobilo po potoku koji je pravio buku. Sada i mjesna zajednica nosi to ime. Kako su nam sagovornici kazali potok je ucijevljen i sada teče ispod zemlje.
Jedna ulica u ovoj mjesnoj zajednici nosi ime Adema Buće, a ime je dobila po piscu iz Mostara, ističu iz MZ. Na području ove mjesne zajednice živi oko sedam hiljada stanovnika.
Nizudin Šuman, predsjednik Savjeta mjesne zajednice, ističe da se realiziralo puno projekata. Neki od najvažnijih su nedavno završena dva kružna toka. Na raskrsnicama ulica Tuzlanska i Adema Buće saobraćaj je normaliziran, a gužve su manje.
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 09 kol 2022, 13:45 |
|
|
storarare je napisao/la: sev je napisao/la: Pa ovo gore od Kaluđerice. Al ajde bar su ofarbali kuće da razbiju monotoniju.
Da je sreće pa da bude klizište . Ljudi koji te i ne poznaju niti su ti ista uradili su cijeli zivot crncili da naprave ta 4 zida a ti im zelis da im kliziste sve to odnese? To moze samo potpuno poremecene osoba. Doduše takvi ko ti su palili takve kuce prije 30 godina. Sta je sad ne moze?
_________________ Dom svoj čuva Zrinski 115
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 09 kol 2022, 13:47 |
|
|
Karabaja je napisao/la: storarare je napisao/la: Da je sreće pa da bude klizište . Ljudi koji te i ne poznaju niti su ti ista uradili su cijeli zivot crncili da naprave ta 4 zida a ti im zelis da im kliziste sve to odnese? To moze samo potpuno poremecene osoba. Doduše takvi ko ti su palili takve kuce prije 30 godina. Sta je sad ne moze? Tražite od Šmita da nametne Zakon o zabrani željenja onoga što se Bošnjacima ne sviđa
|
|
Vrh |
|
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 09 kol 2022, 13:59 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 09 kol 2022, 14:02 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 75318 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Citat: Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 09 kol 2022, 17:20 |
|
|
Probosanci bi da angažuju... Citat: Jens Ole Kaslund, tehnički direktor u danskoj državnoj kompaniji Femern A/S, koja je zadužena za gradnju podvodnog megatunela, koji će kroz Baltičko more povezivati Dansku i Njemačku Da hin riješi podvožnjak u Buća potoku. Citat: Možda Danac Jens Ole Kaslund ima rješenje za podvožnjak u Buća Potokuhttps://avaz.ba/vijesti/bih/763979/mozd ... uca-potoku Danče Jeans Ole Kaslunduče pomozi hin.
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|