|
|
Stranica: 889/1622.
|
[ 40538 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
goran2hr
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 09 kol 2022, 11:42 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Legionnaire je napisao/la: Lol. Njemačka je kolonija od SADa. Mislim čitava EU, ali Njemačka ponajviše. Kakva crna Rusija. Njemačka je energetski ruska kolonija...Citat: Germany under fire from neighbors for its dependence on Russian energy https://www.marketplace.org/2022/08/03/ ... ussia/amp/ U susjedstvu je pekara koja peče bolji i jeftiniji kruh. Nisu najbliži, ali tamo idemo. Po ovoj Vašoj naopakoj logici ja sam toj pekari podređen?! Upravo suprotno, kupovati negdje gdje je lošije i skuplje, jer to od nas stranci žele, primjer je podređenosti i kolonijalizma. Eto, bedasti Nijemci išli kupovati tamo gdje je (znatno) povoljnije?! Njemačka je s Rusijom imala korektne poslovne odnose, a i Rusija je Njemačkoj bila dobro tržište. Ni Nijemcima ni Hrvatima ove sankcije i neprijateljstvo nisu bile želja ni potreba. Činimo to zbog nekog drugog.
|
|
Vrh |
|
|
Legionnaire
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 09 kol 2022, 11:57 |
|
Pridružen/a: 27 kol 2019, 23:54 Postovi: 4862 Lokacija: Svjetski poznat oslobođeni grad na istoku Srpske
|
buli6 je napisao/la: Legionnaire je napisao/la: Lol. Njemačka je kolonija od SADa. Mislim čitava EU, ali Njemačka ponajviše. Kakva crna Rusija.
Onda je blokada ukrajine u nato došla kao naredba iz Amerike i sjeverni tok između Rusije i Njemačke isto tako . Stvarno, to je implikacija ? Njemačka će u 90% riktati spoljnu politiku kako kaže SAD. U nekim trenucima, mogu pokazati trenutni otpor, kao što se Merkel protivila za Ukrajinu u NATOu. Ipak 2008 Njemačka je PRISTALA da se stavi kao cilj NATOa da se proširi na Ukrajinu. Kad je proces priključenja intezificiran 2021ve, dobili smo rat 2022.
_________________ Nećete u Bejruuut, niste ni prije.
|
|
Vrh |
|
|
Legionnaire
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 09 kol 2022, 11:58 |
|
Pridružen/a: 27 kol 2019, 23:54 Postovi: 4862 Lokacija: Svjetski poznat oslobođeni grad na istoku Srpske
|
Mar-kan je napisao/la: Legionnaire je napisao/la: Lol. Njemačka je kolonija od SADa. Mislim čitava EU, ali Njemačka ponajviše. Kakva crna Rusija.
Njemačka je energetski ruska kolonija... Citat: Germany under fire from neighbors for its dependence on Russian energy https://www.marketplace.org/2022/08/03/ ... ussia/amp/Rekao bih zavisna, ali ne kolonija. Njemačka spoljna politika se u 90% slučajeva slaže sa Vašingtonom, a ne Moskvom.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 09 kol 2022, 12:01 |
|
|
Legionnaire je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Rekao bih zavisna, ali ne kolonija. Njemačka spoljna politika se u 90% slučajeva slaže sa Vašingtonom, a ne Moskvom. Da, narkoman sluša roditelje, dok mu diler ne zavrne pipu...
|
|
Vrh |
|
|
K..M
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 09 kol 2022, 12:07 |
|
Pridružen/a: 13 stu 2021, 23:58 Postovi: 6615 Lokacija: Nizza, Naissus...
|
goran2hr je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: U susjedstvu je pekara koja peče bolji i jeftiniji kruh. Nisu najbliži, ali tamo idemo. Po ovoj Vašoj naopakoj logici ja sam toj pekari podređen?! Upravo suprotno, kupovati negdje gdje je lošije i skuplje, jer to od nas stranci žele, primjer je podređenosti i kolonijalizma. Eto, bedasti Nijemci išli kupovati tamo gdje je (znatno) povoljnije?! Njemačka je s Rusijom imala korektne poslovne odnose, a i Rusija je Njemačkoj bila dobro tržište. Ni Nijemcima ni Hrvatima ove sankcije i neprijateljstvo nisu bile želja ni potreba. Činimo to zbog nekog drugog. XXX Demaskirana politika kolonije EU, spram SAD. Naljutićeš netke utjecajne drugarčiće na općilištu.
_________________ Propast najdugovecnije imperije (1123 god), Istocno Rimskog carstva https://www.youtube.com/watch?v=yVa6GQVSaj0
|
|
Vrh |
|
|
Legionnaire
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 09 kol 2022, 12:09 |
|
|
SADu se mora odati priznanje kako samo vješto imaju ogromnu kontrolu nad Evropom. Forsiraju EU, i drže vojsku u Njemačkoj. Njemačka je najjača i najbitnija karika za EU. Tako da svi kad uđu u EU, dođu pod njemački kišobran. Njemačka pošto ima slabašnu vojsku, mora se osloniti na SAD (ni nema drugog izbora). Tako su na kraju svi pod SADom.
Francuska, koja ima mnogo jaču i ozbiljniju vojsku nema apsolutno nigdje veći uticaj u EU od Njemačke. Džaba, jer ovi imaju jačeg gazdu.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 09 kol 2022, 12:12 |
|
|
goran2hr je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: U susjedstvu je pekara koja peče bolji i jeftiniji kruh. Nisu najbliži, ali tamo idemo. Po ovoj Vašoj naopakoj logici ja sam toj pekari podređen?! Upravo suprotno, kupovati negdje gdje je lošije i skuplje, jer to od nas stranci žele, primjer je podređenosti i kolonijalizma. Eto, bedasti Nijemci išli kupovati tamo gdje je (znatno) povoljnije?! Njemačka je s Rusijom imala korektne poslovne odnose, a i Rusija je Njemačkoj bila dobro tržište. Ni Nijemcima ni Hrvatima ove sankcije i neprijateljstvo nisu bile želja ni potreba. Činimo to zbog nekog drugog. Trebao si ići u tu pekaru prije 70 godina.
|
|
Vrh |
|
|
sev
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 09 kol 2022, 12:16 |
|
|
goran2hr je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: U susjedstvu je pekara koja peče bolji i jeftiniji kruh. Nisu najbliži, ali tamo idemo. Po ovoj Vašoj naopakoj logici ja sam toj pekari podređen?! Upravo suprotno, kupovati negdje gdje je lošije i skuplje, jer to od nas stranci žele, primjer je podređenosti i kolonijalizma. Eto, bedasti Nijemci išli kupovati tamo gdje je (znatno) povoljnije?! Njemačka je s Rusijom imala korektne poslovne odnose, a i Rusija je Njemačkoj bila dobro tržište. Ni Nijemcima ni Hrvatima ove sankcije i neprijateljstvo nisu bile želja ni potreba. Činimo to zbog nekog drugog. Zamisli situaciju gde imaš pekaru na 100m, a prva sledeća je na 5km. To je Nemačka kad je energetika u pitanju. Naravno da ima alternative, ali dolazi sa cenom. Kao što je i tebi pekara na 5km alternativa, ali dolazi sa cenom cimanja svakog jutra. Tako da iako nisi formalno potčinjen pekari koja ti je ispred nosa, u praksi bi najradije i dalje kupovao tu.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 09 kol 2022, 12:45 |
|
|
Dok su narkomanu trpali u džepove, čuvali ga od suparničke bande, nije se bunio što je kruh skuplji i pekara daleko. Sad kad se nažderao mesine, sa ogromnim apetitom, sjedio bi na 2 stolice. Kurko, ne može.
|
|
Vrh |
|
|
babo
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 09 kol 2022, 13:17 |
|
Pridružen/a: 24 ožu 2019, 12:50 Postovi: 896 Lokacija: Mostar.......nekad
|
Mar-kan je napisao/la: goran2hr je napisao/la: U susjedstvu je pekara koja peče bolji i jeftiniji kruh. Nisu najbliži, ali tamo idemo. Po ovoj Vašoj naopakoj logici ja sam toj pekari podređen?! Upravo suprotno, kupovati negdje gdje je lošije i skuplje, jer to od nas stranci žele, primjer je podređenosti i kolonijalizma. Eto, bedasti Nijemci išli kupovati tamo gdje je (znatno) povoljnije?! Njemačka je s Rusijom imala korektne poslovne odnose, a i Rusija je Njemačkoj bila dobro tržište. Ni Nijemcima ni Hrvatima ove sankcije i neprijateljstvo nisu bile želja ni potreba. Činimo to zbog nekog drugog. Trebao si ići u tu pekaru prije 70 godina. Njemačka je krajem 70 tih potpisala energetski ugovor, onda sa Sovjetskim Savezom, kasnije je to preuzela Rusija. Nikad tu nije bilo problema, jeftin i vrlo kvalitetan gas koliko treba. Od toga je Njemačka privredna enormno prifitirala tako da je se dobra saradnja između dvije države stalno širila i u Nord Stream 2 trebala da nađe vrhunac. Dok nisu došli zeleni……..i počinili, ne samo privredno gledano, samoubistvo.
|
|
Vrh |
|
|
Legionnaire
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 09 kol 2022, 15:19 |
|
|
Granatiranje Krima. Amerikanci eskaliraju situaciju i testiraju Ruse, koliko su ovi spremni ići.
Sad da li će Putin opet okrenuti glavu ili ubaciti u novu brzinu, ostaje da vidimo.
Udaljenost pogođenog mjesta je 250km od borbenih linija. To znači da su Himarsi sa najvećim dometom korišćeni.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 09 kol 2022, 15:32 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 12571 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
Legionnaire je napisao/la: Granatiranje Krima. Amerikanci eskaliraju situaciju i testiraju Ruse, koliko su ovi spremni ići.
Sad da li će Putin opet okrenuti glavu ili ubaciti u novu brzinu, ostaje da vidimo.
Udaljenost pogođenog mjesta je 250km od borbenih linija. To znači da su Himarsi sa najvećim dometom korišćeni. F22 i f35 polako penetriraju u teritorij pod kontrolom putlera. "Moćni" ruski PZO pokazuje svu svoju ne/moć
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
Legionnaire
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 09 kol 2022, 15:35 |
|
|
Ipak nije himen, već sabotaža. Niko nije vidio ni čuo rakete.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 09 kol 2022, 15:37 |
|
|
Legionnaire je napisao/la: Ipak nije himen, već sabotaža. Niko nije vidio ni čuo rakete. Ko će čuti rakete u blizini aerodroma sa kojeg se izvode intezivni letovi?
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
HHerceg
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 09 kol 2022, 15:38 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35 Postovi: 10020 Lokacija: No Country for White Men
|
DrMag je napisao/la: Legionnaire je napisao/la: Granatiranje Krima. Amerikanci eskaliraju situaciju i testiraju Ruse, koliko su ovi spremni ići.
Udaljenost pogođenog mjesta je 250km od borbenih linija. To znači da su Himarsi sa najvećim dometom korišćeni. F22 i f35 polako penetriraju u teritorij pod kontrolom putlera. "Moćni" ruski PZO pokazuje svu svoju ne/moć Do kraja godine u Moskvi.
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
Vrh |
|
|
belky
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 09 kol 2022, 15:52 |
|
|
Uzrok eksplozija na području zračne baze u Novofedorovki bio je požar tijekom utovara goriva, navodi Krymskaya Pravda Detonacija nekoliko zrakoplovnih streljiva izazvala je eksploziju na području aerodroma Saki u Novofedorovki. /Ministarstvo obrane Ruske Federacije/
|
|
Vrh |
|
|
Legionnaire
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 09 kol 2022, 16:01 |
|
|
Pa dobro, to je njihovo vađenje. Rusi znači ne idu na eskalaciju. Ne kažem da je takav potez glup sa njihove strane, važno je sačuvati hladnu glavu. Nula slika raketa, a gomilu eksplozije, znači sabotaža 99%, ajde da ostavimo jedan posto da je stvarno nesrećan slučaj. Zelenski i cirkus mislim nakon svake ove provokacije što im Amerikanci narede, strahuju da će još tog dana biti spaljeni Iskanderima.
|
|
Vrh |
|
|
ShahidMaker
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 09 kol 2022, 16:04 |
|
|
Kud ces gore eskalacije od ove sada?
Odgovara im ovakav sukob u Donbasu. Veliko je pitanje da li ce Odesu uzeti ove godine.. Kijev je cilj isto.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 09 kol 2022, 16:09 |
|
|
Možda objasnite identične snažne eksplozije udaljene jedna od druge par stotina metara
|
|
Vrh |
|
|
Amiđa
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 09 kol 2022, 16:10 |
|
Pridružen/a: 11 tra 2016, 17:17 Postovi: 7751 Lokacija: Сарај Чадор
|
Legionnaire je napisao/la: Ipak nije himen, već sabotaža. Niko nije vidio ni čuo rakete. Probili su oni izgleda baćuškama guzni himen i sada ide rokanje.
_________________ Skidanje okova je imperativ.
Takozvana "rs" je genocidna tvorevina.
The so-called "republic of srpska" is a genocidal ramshackle pseudo-state.
Ko je zrinyia na sigetu posjek'o..
|
|
Vrh |
|
|
Legionnaire
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 09 kol 2022, 16:14 |
|
|
ShahidMaker je napisao/la: Kud ces gore eskalacije od ove sada?
Odgovara im ovakav sukob u Donbasu. Veliko je pitanje da li ce Odesu uzeti ove godine.. Kijev je cilj isto. Ima milion nijansi. Recimo Rusi sad odgovore pa iskanderom unište zgradu Rade. Ukrajinci odgovore na taj odgovor, itd. I u toku svjetskog rata, i u toku hladnog rata (npr Kubanske krize) postoje različiti stepeni eskalacije i deeskalacije. “ Normalnost” zavisi od trenutka. To da li će oni uzeti Odesu nema nikakve veze sa ovim napadom.
|
|
Vrh |
|
|
Legionnaire
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 09 kol 2022, 16:18 |
|
|
Amiđa je napisao/la: Legionnaire je napisao/la: Ipak nije himen, već sabotaža. Niko nije vidio ni čuo rakete. Probili su oni izgleda baćuškama guzni himen i sada ide rokanje. Dobro se pokazao himen. Najbolje kad je spržio 40+ zarobljenih pacova.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 09 kol 2022, 17:13 |
|
|
|
Vrh |
|
|
goran2hr
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 09 kol 2022, 17:40 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: goran2hr je napisao/la: U susjedstvu je pekara koja peče bolji i jeftiniji kruh. Nisu najbliži, ali tamo idemo. Po ovoj Vašoj naopakoj logici ja sam toj pekari podređen?! Upravo suprotno, kupovati negdje gdje je lošije i skuplje, jer to od nas stranci žele, primjer je podređenosti i kolonijalizma. Eto, bedasti Nijemci išli kupovati tamo gdje je (znatno) povoljnije?! Njemačka je s Rusijom imala korektne poslovne odnose, a i Rusija je Njemačkoj bila dobro tržište. Ni Nijemcima ni Hrvatima ove sankcije i neprijateljstvo nisu bile želja ni potreba. Činimo to zbog nekog drugog. Trebao si ići u tu pekaru prije 70 godina. Što je ovo, neki pjesnički izričaj? A dobro, da sam ja prije 70 godina bio uopće živ i da je postojala ta pekara koja radi bolje i jeftinije od drugih, pa išao bi tamo, vođen tržišnom logikom, a ne zato što sam im "podređen". Riječ "kolonija" bila bi primjerena u slučaju kada bi me neka sila silila da kupujem tamo gdje je lošije i skuplje. A zapadnjacima to nije mrsko, npr. kada su silom uvaljavali Kini svoj opijum. Kao poduzetnik, dobio sam masu poslova, jer sam dao bolju ponudu, a ne zato jer sam podredio svoje kupce. Da je kojim slučajem SAD došao na europsko tržište sa svojim brodovima plina, koji bi bio jeftiniji od ruskog, pa tako istisnuo Rusiju sa europskog tržišta - ja bi na to gledao sa simpatijom. Međutim, događa se sve suprotno od toga i nazivi za to jesu američki kolonijalizam i europska budalaština. Podržavati takvu politiku - antihrvatska je rabota. I to za koga? One koji su nam u DR bili neka vrsta neprijatelja, a slično se ponašaju sve do danas. Zbog želje da se mimo dogovora NATO širi na istok, Rusima "uguraju rakete u guzicu", u konačnici Rusija raskomada i opljačka, a od čega Hrvati garantirano neće imati ništa, trpimo ogromne štete. A ja još od hrvatskih boraca za ukrajinsku stvar, koje je ponijela zapadna promidžba i budalizacija, pa ih sada vodi emocija, nisam dobio suvisao odgovor na ova pitanja: 1. Kakve mi (trenutno) imamo koristi od toga? 2. Kakva nam nagrada (gospodarska ili politička u futuru) slijedi za ove naše napore i žrtve? 3. Koliko je osobno svaki Hrvat dosada platio za ukrajinsku stvar, te koliko još treba platiti (kuna, $, €, krvi), ako je maksimalan iznos uopće definiran? Također, ne vidim problem da Hrvati senzibilizirani za ukrajnsku stvar, ljubitelji Zelenskog, sjednu na autobus i odu za Donbas (glupo, ali OK njihova stvar) ili uplate štogod Ukrajincima ( uplatni računi se lako nađu), nego mi nije jasan taj nagon da se na to sile i oni koje za Ukrajinu nije briga ili su čak protiv (ovakve) Ukrajine?!
|
|
Vrh |
|
|
Sendvičsaburekom
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 09 kol 2022, 18:38 |
|
|
Rusi su od početka svjesni da ovo nije nikakav rat protiv Ukrajine, već je ovo rat protiv kolektivnog zapada predvođenog USA i UK, tako da Rusima bilo koje zapadno oružje ne predstavlja iznaneđenje već očekivano. Rusija ratuje da pobjedi kolektivni zapad i zauvijek otkloni barbarsku opasnost od svog naroda i od svoje teritorije.
_________________ Работайте, братья!
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|