|
|
Stranica: 459/617.
|
[ 15420 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Grobar
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 13 ruj 2021, 23:01 |
|
Pridružen/a: 21 ruj 2020, 21:42 Postovi: 7637 Lokacija: Serbian World
|
Inače, još malo zanimljivosti.. Odluku da kapela na Lovćenu ustupi mesto mauzoleju donela je Vlada Crne Gore još 1952. godine. Opština Cetinje, pak, decembra 1968. donosi odluku o preuzimanju obaveze Vlade, a pošto je već "vidjeno" rušenje crkve, Mitropolija crnogorsko-primorska se žali sudu. Ustavni sud Jugoslavije se, medjutim, proglašava nenadležnim, vraćajući predmet u Crnu Goru. Nadjen je modus, pa se crkva proglašava "arhitektonskim, kulturno-istorijskim objektom" i rušenje je moglo da počne. Ali su morali da obećaju da će kamen sa crkve biti sačuvan i obeležen je svaki kamen brojevima da bi kasnije opet izgradili crkvu u izvornom obliku. Naravno, to je bila takija par ekselans, jer od toga nikada ništa nije bilo. Kamen je ostavljen na veteometini Ivanovih korita (čuli ste svi sigurno nekad za tu pesmu), nedaleko od dečjeg odmarališta. Surovi otac-vreme je naravno izbrisao brojeve, ali tu je i dalje metalni zardjali gromobran, koji je crkvu i Njegoša štitio kada se "nebesa razljute". Na prosuto kamenje gotovo da niko više ne obraća pažnju. To danas izgleda ovako: ![slika](https://i.ibb.co/82WJkKV/20210913-224705.jpg) .
_________________ Vlasi se dosetili...
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Altomanović
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 13 ruj 2021, 23:14 |
|
|
Kamen je tu, samo ceka dan kad ce se vratiti na Lovcenu.
_________________ S vjerom u Boga
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Agathonikos
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 13 ruj 2021, 23:15 |
|
|
Ali pazi naslova u Globusu SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA RUŠI MEŠTROVIĆA! Srpski pohod na monumentalno djelo hrvatskog umjetnika Evo mi ćemo biti fini i za razliku od Titinih bauštelaca koji su kapelu porušili, a kamen od kojeg je bila građena sjurili niz Ivanova korita, uredno ćemo kamen po kamen demontirati to monumentalno sranje s Lovćena i poslati ga na adresu u Hrvatskoj na koju god želite. Moj predlog je da od tog kamenja napravite mauzolej nekom svom biskupu, a posvetite ga nekom svom svecu ili pak blaženiku. Jel pošteno? Evo ruke!
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Grobar
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 13 ruj 2021, 23:25 |
|
|
Evo još "skrinšotova" iz videa koji sam postavio. Kapela iz svih uglova, pre rušenja i gradnje mauzoleja... Samo za takijašiće malene.. :) ![slika](https://i.ibb.co/3TqHCsM/Screenshot-20210913-232037-Chrome.jpg) ![slika](https://i.ibb.co/4pFxDrP/Screenshot-20210913-230832-Chrome.jpg) ![slika](https://i.ibb.co/Wv9mbJ6/Screenshot-20210913-230842-Chrome.jpg) ![slika](https://i.ibb.co/gd14pHM/Screenshot-20210913-231037-Chrome.jpg) ![slika](https://i.ibb.co/zrQqY7G/Screenshot-20210913-231040-Chrome.jpg) ![slika](https://i.ibb.co/bg5T9SL/Screenshot-20210913-231441-Chrome.jpg) .
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Grobar
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 13 ruj 2021, 23:30 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Ali pazi naslova u Globusu SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA RUŠI MEŠTROVIĆA! Srpski pohod na monumentalno djelo hrvatskog umjetnika Evo mi ćemo biti fini i za razliku od Titinih bauštelaca koji su kapelu porušili, a kamen od kojeg je bila građena sjurili niz Ivanova korita, uredno ćemo kamen po kamen demontirati to monumentalno sranje s Lovćena i poslati ga na adresu u Hrvatskoj na koju god želite. Moj predlog je da od tog kamenja napravite mauzolej nekom svom biskupu, a posvetite ga nekom svom svecu ili pak blaženiku. Jel pošteno? Evo ruke! Ja razumem kad im njihovi srbofobni mediji takijaju zarad ko zna kakvih interesa. Ali da pokušavaju nas ovde na forumu da istakijaju o Crnoj Gori, njenoj istoriji, tradiciji, kulturi, nasledju i tamošnjem činjeničnom stanju, mi nikako nije jasno. Baš su smehotres sa tim pokušajuma.. .
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Agathonikos
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 13 ruj 2021, 23:44 |
|
|
![slika](https://adrion5senses.eu/wp-content/uploads/sw_win/files/strict_cache/376x3208aaebc16a31607216b5ea7255d611811-l.jpg) I sad bi kao svi trebali ničice pasti pred ovom pravougaonom skalamerijom jer ga je eto sklepao Meštrović Ivan, a to što je na tom mjestu bila srpska pravoslavna zavjetna crkvica građena po želji onog kojeg su spratili u taj mauzolej kao cirkusku mečku, a koja je dva puta rušena da bi se zatro trag njenog postojanja, mi bismo kao trebali zaboraviti zbog Meštrović Ivana i druga nam Jože. E pravi ste бујанчеки, dragi moji.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Lucho
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 13 ruj 2021, 23:48 |
|
|
Današnje uzdanice DPS-a i građanske Crne Gore.
Duško Marković, premijer u prethodnoj vladi se na 0:40 smeje Slavku Peroviću dok govori u skupštini o Crnoj Gori (Marković je u drugom redu, tada još nije bio sed).
Predrag Bošković, ministar odbrane u vladi Duška Markovića skandira četničkom vojvodi i članu SRS-a u Crnoj Gori, Čeku Dačeviću koji je proterivao muslimane iz Pljevalja početkom 90-ih.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Agathonikos
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 14 ruj 2021, 00:01 |
|
|
Lucho je napisao/la: Današnje uzdanice DPS-a i građanske Crne Gore.
Duško Marković, premijer u prethodnoj vladi... ..i nakon Mila najjača uzdanica moga Velje i njegovih бујанчека, udaje kćer uz taktove ustaškog bećarca: Nad Kraljevom živa vatra seva Da vidimo kog četnika nema Nema Sime nema ni Deroka To su Draži dva najbolja momka Omaklo mu se, jebaji ga.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Lucho
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 14 ruj 2021, 00:05 |
|
|
Jbg, kada popije neku čašicu više vrati se na fabrička podešavanja Ne kažu bez razloga u vinu je istina...
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
OptimisticniVeSeljak
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 14 ruj 2021, 00:39 |
|
|
Dajte i neku snimku Đukanovića kako se izjašnjava kao Srbin. Glupi smo pa ne znamo za to.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Pan
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 14 ruj 2021, 00:42 |
|
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
OptimisticniVeSeljak
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 14 ruj 2021, 00:59 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: ![slika](https://adrion5senses.eu/wp-content/uploads/sw_win/files/strict_cache/376x3208aaebc16a31607216b5ea7255d611811-l.jpg) I sad bi kao svi trebali ničice pasti pred ovom pravougaonom skalamerijom jer ga je eto sklepao Meštrović Ivan, a to što je na tom mjestu bila srpska pravoslavna zavjetna crkvica građena po želji onog kojeg su spratili u taj mauzolej kao cirkusku mečku, a koja je dva puta rušena da bi se zatro trag njenog postojanja, mi bismo kao trebali zaboraviti zbog Meštrović Ivana i druga nam Jože. E pravi ste бујанчеки, dragi moji. Ustaše Meštrović i Broz izvršili desant na Lovćen. Ceo srpski svet mora da se brani od ovog drskog napada.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
MIR
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 14 ruj 2021, 01:00 |
|
|
_________________ MIR da, ali ne kao u Macelju, Ovčari i Hudim jamama! Komunisti nude bolju budućnost, neuspješni u sadašnjosti, a razlog je uvijek u prošlosti! Želiš stvoriti neprijatelja – spasi ga od genocida!
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 14 ruj 2021, 06:11 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 77754 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Tankosic je napisao/la: Sada je ocigledno da je najveci problem Vlade u Crnoj Gori, Dritan i URA, a nije pametno vreme za izbore pre Predsednickih, izbori u Podgorici su uz popis najbitnije sledece. Koji je trenutni sastav podgoričke skupštine i što očekujete od izbora.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 14 ruj 2021, 06:11 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 77754 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Tankosic je napisao/la: Sada je ocigledno da je najveci problem Vlade u Crnoj Gori, Dritan i URA, a nije pametno vreme za izbore pre Predsednickih, izbori u Podgorici su uz popis najbitnije sledece. Koji je trenutni sastav podgoričke skupštine, tko je gradonačelnik, i što očekujete od izbora.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
storarare
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 14 ruj 2021, 07:23 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2021, 10:38 Postovi: 8643 Lokacija: Tu negde
|
Ko god mrzi Srbe , a treba mu opravdanje za mržnju prema istima , samo kaže da Srbi pripremaju memoramdum ,oprobana medoda .
_________________ Popis 2022-ge 99,99%Srbendi . "Novi Pazar ,Sjenica i Tutin 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilne mujage". "Preševo i Bujanovac 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilni Šiptari ".
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
storarare
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 14 ruj 2021, 07:31 |
|
|
Gradonačelnik je Ivan Vuković iz DPS-a Trenutno stanje DPS 32 odbronika “Socijaldemokrate – Ivana Brajovića 3 odbornika Šiptari 1 odbornika Demokrate 16 odbornika ( od toga jednog šiptara Štjefana Camaja) DF-SNP 8 odbornika ( imaju 1 šiptara koji dolazi iz PZP-a i zove se Čel Ismaillisufi) Trenutnu vlast čine DPS iSocijaldemokrate .
_________________ Popis 2022-ge 99,99%Srbendi . "Novi Pazar ,Sjenica i Tutin 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilne mujage". "Preševo i Bujanovac 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilni Šiptari ".
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
storarare
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 14 ruj 2021, 08:14 |
|
|
Pa pogubnije je to što su srušili kapelu , (jer su tim hteli da zatru trag prvavoslavlja) od zapuštanja iste
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Ashtear
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 14 ruj 2021, 09:08 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Tankosic je napisao/la: Sada je ocigledno da je najveci problem Vlade u Crnoj Gori, Dritan i URA, a nije pametno vreme za izbore pre Predsednickih, izbori u Podgorici su uz popis najbitnije sledece. Koji je trenutni sastav podgoričke skupštine, tko je gradonačelnik, i što očekujete od izbora. Gradonacelnik je Ivan Vukovic iz DPSa, na parlamentarnim izborima 2020-te ovo su bili rezultati: DPS 34.3 SDP 3 SD 2.8 Bosnjacka stranka 1.1 Sa druge strane... ZBCG (DF i saveznici) 33.4 Demokrate i njihovi saveznici 16.1 URA 8.6 Ako se preslikaju ovi rezultati DPS i Vukovic su gotovi, ali je Vukovic non stop u kampanji, stalno toboze nesto gradi i renovira, glasaci URA su jako skloni apstinenciji, ponasanje lidera DFa je ponekad jako stetno, izbori ce biti na proljece sljedece godine, trebalo bi da DPS padne, ali uopste nije svejedno koja ce biti razlika.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Belski
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 14 ruj 2021, 09:23 |
|
|
Grobar je napisao/la: @Belski
Ajde orati kako trebe se orati.
Nečemo ovamo svi da pisujemo po našći. Ako svakoj pisuje kako mu se pisuje, nema se nikad razberemo.
. Ne vidim kako nigdo ima poteškoć s razumivanjem mojega jazika. Tako sam i ja dobro razumil ča si ti napisal. Razumit ćemo se kako smo se i do sada ''razumili''. Nimam ništar proti da se vsagdo vrne na svoje početne postavke. Razbiraš?
_________________ Pakal ti neće biti pakal ako ti tamo ne bude mene!
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Belski
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 14 ruj 2021, 09:27 |
|
|
storarare je napisao/la: Ko god mrzi Srbe , a treba mu opravdanje za mržnju prema istima , samo kaže da Srbi pripremaju memoramdum ,oprobana medoda . Ne spravljate ga, nego ga imate. Zapravo ''ih'' imate. Dva. I delate po njih. To ča vi doživljavate kot mržnju kad vam nigdo pokaže prstom na činjenicu je druga stvar. Nima tu mržnje.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Belski
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 14 ruj 2021, 09:40 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: ![slika](https://adrion5senses.eu/wp-content/uploads/sw_win/files/strict_cache/376x3208aaebc16a31607216b5ea7255d611811-l.jpg) I sad bi kao svi trebali ničice pasti pred ovom pravougaonom skalamerijom jer ga je eto sklepao Meštrović Ivan, a to što je na tom mjestu bila srpska pravoslavna zavjetna crkvica građena po želji onog kojeg su spratili u taj mauzolej kao cirkusku mečku, a koja je dva puta rušena da bi se zatro trag njenog postojanja, mi bismo kao trebali zaboraviti zbog Meštrović Ivana i druga nam Jože. E pravi ste бујанчеки, dragi moji. Ma rušite vse. Zač misliš da bismo mi zbog toga trgali sebi prste? Sebi rušite, ne nami. Niki su malo strastveniji zbog toga ča vi delate zbog ne tako davne povisti ili se samo tako činiju, ali vindar su to visti iz inozemstva. Imamo mi morebiti nikih obvez jer je Črna Gora članica OSU-a, ali o tomu ako ikad za to dojde vrime. Črna Gora je trenutačno vižbališće malo većih igračev nego ča smo mi. Kako rekoh ... to su nami visti iz inozemstva i pratimo ih. ![kava :kava](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a045.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Tankosic
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 14 ruj 2021, 10:06 |
|
|
To sto je vas neko lagao da se istorija sveta zavrsila 2000te godine, i da Srbi nemaju prava vec samo vii, to je vas i samo vas problem.
Srbi imaju Srbiju, Republiku Srpsku, i Crnu Goru, sta ce nam "prvi" ili "drugi" memorandum Care, koja je svrsishodnost da "pratimo i delamo po njih", kada je to prevazidjeno a mi veci imamo sta zelimo?
Za to ti ne treba nikakav memorandum kao u doba SFRJ kada su svi bili pogubljeni i ideoloski, i politicki, i personalno izmedju sta je cilj, i ko je Jugoslven, a ko komunista, toga nema vise medju Srbima, prema tome ni potrebe.
Republika Srpska i njena nezavisnost je jedino sto tu ima da se "dela", a to nisu nikakvi skriveni planovi, vec Dodik svaki dan ponavlja o tome, prema tome smesna ti je prica.
_________________ Srbija je vazda ratovala protiv najjacih imperija, Otomanska, Austro Ugarska, Hitlerova Nemacka, NATO pakt.
A njene komsije, najveca imperija protiv koje su ratovali, je Srbija.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Agathonikos
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 14 ruj 2021, 10:08 |
|
|
Belski je napisao/la: Ma rušite vse.
Nećemo vse, ali ovo njesra na Lovćenu sigurno hoćemo, gospodine Belski.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Tankosic
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 14 ruj 2021, 10:13 |
|
|
Nije rusenje u planu, vec obnova kapele.
_________________ Srbija je vazda ratovala protiv najjacih imperija, Otomanska, Austro Ugarska, Hitlerova Nemacka, NATO pakt.
A njene komsije, najveca imperija protiv koje su ratovali, je Srbija.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 20 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|