|
|
Stranica: 2877/3592.
|
[ 89797 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
JNA
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 08 kol 2022, 22:20 |
|
|
Demo mag je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Demografija gospodo, molim vas. sve ima indirektno veze sa demografijom jeste li se vi u Hravtskoj VOJNO Olujom kutarisali prosrpskih separatista i tako smanjili srba udio u pučantsvu, ne? i nama ih u Bosnu uvalili tako i sada propremamo teren za bosansku oluju d aih se i mi kutarišemo i smanjimo udio Kurtalisati se kaže seljo. Vi možete samo da spremite neki povetarac iz dupeta.
_________________ Srbijanski ukruh
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 08 kol 2022, 23:41 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 109320 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Kako se kaže "Oluja" na turskom jeziku ?
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
kiler
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 08 kol 2022, 23:47 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 14:26 Postovi: 7357 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
Naša Kvačica je napisao/la: crni_bombarder je napisao/la: Pa ne znam koliko se stidi, ova Suljagina je promijenila ime u Belma ipak zivi u Becu tolike godine i lakse je zivjeti kao Belma nego Behija, to je austrijance cudno i tesko izgovorivo ime.
Znam par slucajeva gdje su roditelji djeci mijenjali imena, recimo Alija u Sloveniji lako postane Aleš, valjda da ga djeca u skoli ne sprdaju.
U Zagrebu i Hrvatskoj masa muslimana ne da mijenjaju imena, nego koriste nadimke ili pseudonime, Ico, Ibrica, Hus, Edo, to su poznatiji likovi. Neki od njih. Evo čitam danas Alen Islamović je bio Alija Islamović, ali je promijenio ime da bude cool i postao Alen. Njegov kasniji uspjeh na estradi je potvrdio pretpostavku. Bilo je to pitanje prije par mjeseci u Potjeri na HTV-u. Kako glasi pravo ime Alena Islamovića?
_________________ Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.
Glas za HDZ RH jeste glas za Voju Stanimirovića.
|
|
Vrh |
|
|
Tuta
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 09 kol 2022, 00:00 |
|
|
BBC je napisao/la: Kako se kaže "Oluja" na turskom jeziku ? Operacija Kijamet
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 09 kol 2022, 07:12 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 75698 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Kompletno potomstvo bivšeg premijera Nermina Nikšića, danas predsjednika muslimanskog SDP, odselilo iz Konjica u Njemačku. Njegov FB status prije par dana: Citat: Sada, kada prebrojim svoje ukućane, fale mi moja kćer i zet liječnici, fale mi moje dvoje unučadi. Oni su otišli u Njemačku plaćajući moj izbor, jer za njih nije bilo mjesta u njihovoj domovini. Spominje Bakira i robote.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 09 kol 2022, 07:33 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 109320 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Šta su navalili na tu jadnu Njemačku. Kako bi nama predbacili, volite Tursku ali bježite na zapad Europe.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Demo mag
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 09 kol 2022, 08:18 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Kompletno potomstvo bivšeg premijera Nermina Nikšića, danas predsjednika muslimanskog SDP, odselilo iz Konjica u Njemačku. Njegov FB status prije par dana: Citat: Sada, kada prebrojim svoje ukućane, fale mi moja kćer i zet liječnici, fale mi moje dvoje unučadi. Oni su otišli u Njemačku plaćajući moj izbor, jer za njih nije bilo mjesta u njihovoj domovini. Spominje Bakira i robote. "glede" Bakira i sprdnje koja vam ne ide slušaj ozbiljnog srbina, karadžićevog koji spominje da će vas Oluja otpuhat od 16:00
_________________ svaki uništeni ruski tenk i ubijeni ruski vojnik, jedna je iluzija manje o ruskom i srpskom svetu Slava Ukrajini i HIMARS-ima
|
|
Vrh |
|
|
Demo mag
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 09 kol 2022, 08:23 |
|
|
JNA je napisao/la: Demo mag je napisao/la: sve ima indirektno veze sa demografijom jeste li se vi u Hravtskoj VOJNO Olujom kutarisali prosrpskih separatista i tako smanjili srba udio u pučantsvu, ne? i nama ih u Bosnu uvalili
tako i sada propremamo teren za bosansku oluju d aih se i mi kutarišemo i smanjimo udio Kurtalisati se kaže seljo. Vi možete samo da spremite neki povetarac iz dupeta. jebem te seljaka, čobana, opančara https://vukajlija.com/kutarisati-se/509749samo te Dejton spasio traktorijade preko Drine, na reset na početne postavke, odakle su vas turci doveli u Bosnu kao vlaške čobane i kmetove da imaju kome karat žene http://youtu.be/M0D8kruDBD0e
_________________ svaki uništeni ruski tenk i ubijeni ruski vojnik, jedna je iluzija manje o ruskom i srpskom svetu Slava Ukrajini i HIMARS-ima
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 09 kol 2022, 08:32 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Kompletno potomstvo bivšeg premijera Nermina Nikšića, danas predsjednika muslimanskog SDP, odselilo iz Konjica u Njemačku. Njegov FB status prije par dana: Citat: Sada, kada prebrojim svoje ukućane, fale mi moja kćer i zet liječnici, fale mi moje dvoje unučadi. Oni su otišli u Njemačku plaćajući moj izbor, jer za njih nije bilo mjesta u njihovoj domovini. Spominje Bakira i robote. Muslimani prelaze na prebrojavanje - u inozemstvu.
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
Nebula
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 09 kol 2022, 08:33 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2011, 16:12 Postovi: 8224 Lokacija: multietnicki entitet Bosna
|
Demo mag je napisao/la: naravno, da nije problem da se neko prijavi ako se vratio iz inostranstva, AKO SE REGULARNO I ODJAVIO ! ali ako je izbrisan iz evidencije jer se nije javljao kako je propisano ukida mu se pravo da se više ikad prijavi Gdje to piše? Uzmi zakon i nađi mi gdje to piše? Evo imaš ovdje na temi ljude koji svjedoče da nije tako. Bili vani, nisu se javljali u zavod, izbrisani iz evidencije, i kad su se vratili opet se prijavili na zavod. Mislim, đaba ja tebi ovo pišem, znamo se. Ali pišem radi drugih koji čitaju. Demo mag je napisao/la: i to neko stanje ni na nebu ni na zemlji ljudima potraje i godinu pa i više i to je upravo ona brojka od oko 100.000 koja se ne slaze u mojoj i tvojoj procjeni Znači 100.000 je takvih koji se javljaju na zavod za zapošljavanje a žive izvan BiH? Ukupno u FBiH 2020-te 232.065 osiguranika se javljalo u zavod za zapošljavanje. I ti kažeš da skoro pola njih živi vani? Pa znaš li nesretniče koliko FBiH ima nezaposlenih koji žive u FBiH? Inače, kada se gleda po godinama vidi se da se smanjuje broj osiguranika koji se javljaju u zavod za zapošljavanje: 2016--254.662 2017--241.243 2018--228.768 2019--218.055 2020--232.065 (godina kada imamo pad zaposlenih i porast nezaposlenih zbog korone a takođe i smanjeno iseljavanja zbog korone) Dakle, odlazak iz zemlje se itekako vidi na padu osiguranika koji se javljaju na zavod za zapošljavanje. Kao što vidimo skidaju se sa evidencije kad odu iz zemlje.
_________________ Podaci ZZO: https://demografija.blogger.ba/2023/09/07/podaci-zzo/
|
|
Vrh |
|
|
Demo mag
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 09 kol 2022, 08:37 |
|
|
Nebula je napisao/la: Demo mag je napisao/la: naravno, da nije problem da se neko prijavi ako se vratio iz inostranstva, AKO SE REGULARNO I ODJAVIO ! ali ako je izbrisan iz evidencije jer se nije javljao kako je propisano ukida mu se pravo da se više ikad prijavi Gdje to piše? Uzmi zakon i nađi mi gdje to piše? Evo imaš ovdje na temi ljude koji svjedoče da nije tako. Bili vani, nisu se javljali u zavod, izbrisani iz evidencije, i kad su se vratili opet se prijavili na zavod. Mislim, đaba ja tebi ovo pišem, znamo se. Ali pišem radi drugih koji čitaju. Demo mag je napisao/la: i to neko stanje ni na nebu ni na zemlji ljudima potraje i godinu pa i više i to je upravo ona brojka od oko 100.000 koja se ne slaze u mojoj i tvojoj procjeni Znači 100.000 je takvih koji se javljaju na zavod za zapošljavanje a žive izvan BiH? Ukupno u FBiH 2020-te 232.065 osiguranika se javljalo u zavod za zapošljavanje. I ti kažeš da skoro pola njih živi vani? Pa znaš li nesretniče koliko FBiH ima nezaposlenih koji žive u FBiH? Inače, kada se gleda po godinama vidi se da se smanjuje broj osiguranika koji se javljaju u zavod za zapošljavanje: 2016--254.662 2017--241.243 2018--228.768 2019--218.055 2020--232.065 (godina kada imamo pad zaposlenih i porast nezaposlenih zbog korone a takođe i smanjeno iseljavanja zbog korone) Dakle, odlazak iz zemlje se itekako vidi na padu osiguranika koji se javljaju na zavod za zapošljavanje. Kao što vidimo skidaju se sa evidencije kad odu iz zemlje. pa skidaju se glupane u procesu, a ne odma lijepo ti kažem, dok se ljudi ne snađu godinu-dvije još se prijavljuju, kasnije se regularno odjave upravo tih nekih 100.000 razlike i jesu oni koji su otišli u zadnju godinu dvije ali slabo ti mozak radi da to skontaš što ti pričam cijelo vrijeme
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 09 kol 2022, 08:54 |
|
|
Demo mag je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Kompletno potomstvo bivšeg premijera Nermina Nikšića, danas predsjednika muslimanskog SDP, odselilo iz Konjica u Njemačku.
Njegov FB status prije par dana:
Spominje Bakira i robote. "glede" Bakira i sprdnje koja vam ne ide slušaj ozbiljnog srbina, karadžićevog koji spominje da će vas Oluja otpuhat od 16:00 Kolinda je za puno manju budalaštinu "8000€ za rad od kuće" izgubila kredibilitet. Fascinantno je kako ste spremni preći preko "prebrojali smo lovce" i "letećih robota" kao da se ništa nije dogodilo. Čovjek je izvalio kolosalnu glupost, ne zna se koji dio je luđi, taj što misli kako se lovačko društvo može suprotstaviti profesionalnoj vojsci ili što računa na dronove koje nema, niti ih ima kapaciteta nabaviti. Bez obzira na nas, nama je to samo smiješno, Bakir priča viceve, ali da vama to ne smeta, jer vas se tiče ovisite o Bakirovoj strategiji i Fadilovoj nabavci, i da u takvog stručnjaka imate povjerenje je nevjerojatno. Moj prijateljski savjet vam je, u lošem ste stanju niste ni svjesni koliko, krajnje je vrijeme da mijenjate pristup.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1017 of 2558 - 39.76%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
sev
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 09 kol 2022, 09:05 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Demo mag je napisao/la: "glede" Bakira i sprdnje koja vam ne ide slušaj ozbiljnog srbina, karadžićevog koji spominje da će vas Oluja otpuhat od 16:00 Kolinda je za puno manju budalaštinu "8000€ za rad od kuće" izgubila kredibilitet. Fascinantno je kako ste spremni preći preko "prebrojali smo lovce" i "letećih robota" kao da se ništa nije dogodilo. Čovjek je izvalio kolosalnu glupost, ne zna se koji dio je luđi, taj što misli kako se lovačko društvo može suprotstaviti profesionalnoj vojsci ili što računa na dronove koje nema, niti ih ima kapaciteta nabaviti. Bez obzira na nas, nama je to samo smiješno, Bakir priča viceve, ali da vama to ne smeta, jer vas se tiče ovisite o Bakirovoj strategiji i Fadilovoj nabavci, i da u takvog stručnjaka imate povjerenje je nevjerojatno. Moj prijateljski savjet vam je, u lošem ste stanju niste ni svjesni koliko, krajnje je vrijeme da mijenjate pristup. S tim što je Kolinda bila pjana ko dupe kad je lupala o 8000e, dok se Bakir obraćao svom biračkom delu čiji je nemali deo verovatno i progutao priču o robotima.
|
|
Vrh |
|
|
Demo mag
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 09 kol 2022, 09:06 |
|
|
tješi se bogami srbin priča o bosanskoj oluji i to protiv Rvata na potezu od Kupresa jesil slušo od 16:00 glede dronova da ponovimo jebiga sad ni srbima ne verujete brini se ti za vas
|
|
Vrh |
|
|
3AJE6
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 09 kol 2022, 09:14 |
|
|
**** iracionalnost je više od pola posla završenog za nas. Prihvatanje Bakirovih nebuloza iz oblasti kibernetike kao činjenice, je najbolji pokazatelj očaja koji se spustio na krezube Borgiće nakačene na reisov korteks. Iako nemuslimanima riđobradi ne djeluje kao iluzionista, na njih djeluje toliko hipnotički da su potpuno skrajnuti od realnosti, poput Koperfildove publike.
_________________ Sponzor lige hokejaških prvaka, brzog klizanja i ostalih zimskih sportova - vaš Gazprom.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 09 kol 2022, 09:19 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 75698 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
“Bosanska oluja” može biti jedino ako se želja kraljice Katarine sa 75% BIH oslobodjene od Turaka podigne na 100%.
Muslimani da pokrenu još jedan rat, trebaju svi vrlo jasno reci da bi to značilo njihovo izbacivanje s Balkana.
Jer se nitko ovdje ne misli baviti psihičkim problemima vjerske grupe od 1 milijun.
Znaci, u slučaju terorističkih aktivnosti bilo kakvih islamskih grupa (jer službene vojske nemaju) na susjedne narode; ono sto je Suljagic najavio - Anadolija.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Demo mag
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 09 kol 2022, 09:21 |
|
|
3AJE6 je napisao/la: **** iracionalnost je više od pola posla završenog za nas. Prihvatanje Bakirovih nebuloza iz oblasti kibernetike kao činjenice, je najbolji pokazatelj očaja koji se spustio na krezube Borgiće nakačene na reisov korteks. Iako nemuslimanima riđobradi ne djeluje kao iluzionista, na njih djeluje toliko hipnotički da su potpuno skrajnuti od realnosti, poput Koperfildove publike. meni je drago da ste vi tako glupi dakle, s puškicama i u farmericama, uz embargo na oružje, protiv sile JNA koja je u startu zauzela 2/3 teritorije i stvorila strateško taktičku prednost za srpske pobunjenike separatiste, i opet smo vas namlatili 25.000 sramota bre uz toliku silu oružja i JNA nego jesil podmazo traktor, nemoj da te moram negdje na Majevici roknut kad budeš bežo
|
|
Vrh |
|
|
Demo mag
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 09 kol 2022, 09:23 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: “Bosanska oluja” može biti jedino ako se želja kraljice Katarine sa 75% BIH oslobodjene od Turaka podigne na 100%.
Muslimani da pokrenu još jedan rat, trebaju svi vrlo jasno reci da bi to značilo njihovo izbacivanje s Balkana.
Jer se nitko ovdje ne misli baviti psihičkim problemima vjerske grupe od 1 milijun.
Znaci, u slučaju terorističkih aktivnosti bilo kakvih islamskih grupa (jer službene vojske nemaju) na susjedne narode; ono sto je Suljagic najavio - Anadolija. 16:00 otpuhat će vas oluja od Kupresa
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 09 kol 2022, 09:24 |
|
|
Ukratko, Sabor bi proglasio bilo kakve muslimanske jedinice - terorističkom organizacijom, a onda bi dobili i NATO bombardovanje Sarajeva.
Ili barem glupim bombama iz Rafala po **** nejaci.
|
|
Vrh |
|
|
Demo mag
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 09 kol 2022, 09:24 |
|
|
tješi se naravno čekamo vaš ili četnika pogrešan potez da imamo legitimno pravo pred međunarodnom zajednicom
zato vas i čekamo na ziceru da proglasite neku novu Erceg Bosnu ili ovi čobani pičke ocepljenje i nezavnosnost nikako da se ugledaju na ruske mudonje u Donbasu kako su lepo proglasili nezavinost i priključenje majčici rusiji
a oni pičkice ovde ne smeju bre
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 09 kol 2022, 09:25 |
|
|
Nije genocid ako gadjas iz zraka. Iz zraka nije osobno, nema konkretne namjere. A jebiga, zračne bombe nisu precizne ni u jednom ratu.
|
|
Vrh |
|
|
Demo mag
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 09 kol 2022, 09:27 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Nije genocid ako gadjas iz zraka. Iz zraka nije osobno, nema konkretne namjere. probali ste jednom pa ste popušili
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 09 kol 2022, 09:28 |
|
|
Demo mag je napisao/la: tješi se naravno čekamo vaš ili četnika pogrešan potez da imamo legitimno pravo pred međunarodnom zajednicom
zato vas i čekamo na ziceru da proglasite neku novu Erceg Bosnu ili ovi čobani pičke ocepljenje i nezavnosnost nikako da se ugledaju na ruske mudonje u Donbasu kako su lepo proglasili nezavinost i priključenje majčici rusiji
a oni pičkice ovde ne smeju bre Poklopite se, žitelji enklave. Hrvatska vam ovih dana šara po Ustavu Federacije ko dijete s flomasterom. Upravo preko medjunarodne zajednice. Zamislite da vi pisete ustav Hrvatskoj. Eto čisto da slikovito opišemo razliku u snazi.
|
|
Vrh |
|
|
Demo mag
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 09 kol 2022, 09:31 |
|
|
ha ha hajd dobro, tješi se ako ti je lakše samo nema tu neke logike, bar za pametne ljude onaj ko je tako "zadovoljan" ne bi trebao da kmeči, cvili, pizdi, skiči... a vi i srbadija UPRAVO TO RADITE što bre, ako je to tako kako sam sebe lažeš
|
|
Vrh |
|
|
3AJE6
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 09 kol 2022, 09:34 |
|
|
Demo mag je napisao/la: dakle, s puškicama i u farmericama, uz embargo na oružje, protiv sile JNA koja je u startu zauzela 2/3 teritorije i stvorila strateško taktičku prednost za srpske pobunjenike separatiste, i opet smo vas namlatili 25.000 sramota bre uz toliku silu oružja i JNA
nego jesil podmazo traktor, nemoj da te moram negdje na Majevici roknut kad budeš bežo
Čemu traktor ? Podmazan je asanacioni bager
_________________ Sponzor lige hokejaških prvaka, brzog klizanja i ostalih zimskih sportova - vaš Gazprom.
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|