|
|
Stranica: 2/11.
|
[ 273 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Svarog
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 21 kol 2022, 23:55 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 11:50 Postovi: 9988 Lokacija: Banja Luka
|
Amiđa je napisao/la: Ne znam šta nas sve tri spaja, ali ono što spaja bosanske srbe i bosanske hrvate je zajednička životinjska mržnja prema svemu bošnjačkom i islamskom. Nemoj tako . Mi ne mrzimo vas i islam u koji ste konvertirali . Zaziremo od islamskog ekstremizma , ali od hajd da ga tako nazovem , istinskog islama , ne . Svakom njegovo . Mi mrzimo Nakaradu i to što smo od USA natjerani da živimo u njoj sa vama . Da si na našem mjestu i da možeš dodirniti maticu , a natjeran si na Nakaradu , mrzio bi je i ti . PS. Zato će se gadura kad tad raspasti
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 21 kol 2022, 23:55 |
|
|
„Ne znaju stranci kolko smo mi s nasim dusmanima jedno“, jedan mudar covjek cije ime iz razloga privatnosti necu reci.
Ovo toliko toga u sebi sadrzi.
Srpscanine, dobra tema, da ne kazem jedna od najnormalnijih na forumu.
_________________ GAYPRIDE - SLAVA UKRAINI - SUPPORT IZRAILJ
|
|
Vrh |
|
|
Harezm
|
|
|
Tvrdoglavost
_________________ Hrvatska Hrvatom!
|
|
Vrh |
|
|
Lutorčina
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 21 kol 2022, 23:58 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Lutorčina je napisao/la: Pita, baklava,tufahija, hurmašice,ćevapi, sudžukice,kajmak/sir iz mješine,zarice,bosanski lonac,dobra česmovača,izuvanje ispredkuće,da komšiji crkne krava,stelja,bosanska marka,Jahorina,rakija šljiva. Mrzimo ******** i lezbejke ,mrzimo burek sa sirom To kod nas nema ni za kupiti a kamoli da neko pravi. Ovaj lonac i zarice ne znam ni šta ja. Znate li vi Hrvati? Nisi Janko dugo dolazio iz Francuske pa i ne znaš . Eno ti pakovanje hurmašica/hormašica u svakoj Manjinoj pekari. Baklavu možeš u sred svakog hotela u BL naručiti. Čorba Bosanski lonac se najviše pravi gore na sjeveru( Posavina). Sir zarice pravi se od Trnova do Lopara. Prave ga i Srbi i Muslimani ,vjerovatno i Hrvati koji žive u regiji Tuzle.
|
|
Vrh |
|
|
Legionnaire
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 21 kol 2022, 23:59 |
|
Pridružen/a: 27 kol 2019, 23:54 Postovi: 4862 Lokacija: Svjetski poznat oslobođeni grad na istoku Srpske
|
novovrijeme je napisao/la: Lutorčina je napisao/la: Pita, baklava,tufahija, hurmašice,ćevapi, sudžukice,kajmak/sir iz mješine,zarice,bosanski lonac,dobra česmovača,izuvanje ispredkuće,da komšiji crkne krava,stelja,bosanska marka,Jahorina,rakija šljiva. Mrzimo ******** i lezbejke ,mrzimo burek sa sirom To kod nas nema ni za kupiti a kamoli da neko pravi. Ovaj lonac i zarice ne znam ni šta je. Znate li vi Hrvati? Ima kod mene sve troje. Nema za kupiti, istina, ali prave žene. Moja baba pravi odlične baklave i urmašice (mi kažemo bez h). Sudžuk je ime za sušenu kobasicu od govedine, mislim. Ne znam šta su tufahije, "bosanski" lonac i zarice.
_________________ Nećete u Bejruuut, niste ni prije.
|
|
Vrh |
|
|
Svarog
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 21 kol 2022, 23:59 |
|
|
Sve je manje spoja i zajedničkog . Još malo pa nestalo.
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
|
|
Haram je napisao/la: „Ne znaju stranci kolko smo mi s nasim dusmanima jedno“, jedan mudar covjek cije ime iz razloga privatnosti necu reci.
Srpscanine, dobra tema, da ne kazem jedna od najnormalnijih na forumu. Sadrži klasičnu muslimansku takiju. Prvi razred mekteba.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 00:00 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Lutorčina je napisao/la: Pita, baklava,tufahija, hurmašice,ćevapi, sudžukice,kajmak/sir iz mješine,zarice,bosanski lonac,dobra česmovača,izuvanje ispredkuće,da komšiji crkne krava,stelja,bosanska marka,Jahorina,rakija šljiva. Mrzimo ******** i lezbejke ,mrzimo burek sa sirom To kod nas nema ni za kupiti a kamoli da neko pravi. Ovaj lonac i zarice ne znam ni šta je. Znate li vi Hrvati? On je iz istočnog Sarajeva. Tamo vijerovatno ima. Nije u svim krajevima isto.
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
|
Legionnaire
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 00:02 |
|
Pridružen/a: 27 kol 2019, 23:54 Postovi: 4862 Lokacija: Svjetski poznat oslobođeni grad na istoku Srpske
|
Amiđa je napisao/la: Ne znam šta nas sve tri spaja, ali ono što spaja bosanske srbe i bosanske hrvate je zajednička životinjska mržnja prema svemu bošnjačkom i islamskom. Kod mene zid zidao Bošnjak-musliman. Bio u vojsci VRSa čitav rat, a i danas živi u Republici Srpskoj. Apsolutno ništa protiv njega nemam. A uz to odličan radnik.
_________________ Nećete u Bejruuut, niste ni prije.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 00:03 |
|
|
Lutorčina je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: To kod nas nema ni za kupiti a kamoli da neko pravi. Ovaj lonac i zarice ne znam ni šta ja. Znate li vi Hrvati? Nisi Janko dugo dolazio iz Francuske pa i ne znaš . Eno ti pakovanje hurmašica/hormašica u svakoj Manjinoj pekari. Baklavu možeš u sred svakog hotela u BL naručiti. Čorba Bosanski lonac se najviše pravi gore na sjeveru( Posavina). Sir zarice pravi se od Trnova do Lopara. Prave ga i Srbi i Muslimani ,vjerovatno i Hrvati koji žive u regiji Tuzle. Pa kako nam je to zajedničko? Vidiš da su to neki lokalizmi. Nema hurmašica u Manjinim pekarama u BL. Znam o čemu pričaš , probao sam u 24% i baklavu i hurmasicu, živi šećer, fuj, instant dijabetis. To kod vas u Sarajevu prodaju. Kod nas to niko živ ne jede.
|
|
Vrh |
|
|
Srpsčanin
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 00:03 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2013, 18:46 Postovi: 7130 Lokacija: Srpska Republika Bosna i Hercegovina
|
Lutorčina je napisao/la: Pita,baklava,tufahija,hurmašice,ćevapi,sudžukice,kajmak/sir iz mješine,zarice,bosanski lonac,dobra česmovača,izuvanje ispredkuće,da komšiji crkne krava,stelja,bosanska marka,Jahorina,rakija šljiva. Mrzimo ******** i lezbejke ,mrzimo burek sa sirom Tema je zajednička politicka prošlost..tufahije burek,novac, pička sise dupe i sl ne spadaju u spadaju ...
_________________ The ratio of 51:49 of the territorial proposal of the Contact Group is a foundation of the agreement. That territorial proposal is open for changes resulting from the joint agreements.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 00:06 |
|
|
Legionnaire je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: To kod nas nema ni za kupiti a kamoli da neko pravi. Ovaj lonac i zarice ne znam ni šta je. Znate li vi Hrvati? Ima kod mene sve troje. Nema za kupiti, istina, ali prave žene. Moja baba pravi odlične baklave i urmašice (mi kažemo bez h). Sudžuk je ime za sušenu kobasicu od govedine, mislim. Ne znam šta su tufahije, "bosanski" lonac i zarice. Jabuka sa orasima, oni to zovu tufahija. Što bi neko jeo taj sudžuk pored kulena ili čajne? Ah da... ne smiju svinjetine. To isto ko ono kad suše govedinu kao zamjenu za pršut. I to nam zajedničko? Luturčin...
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 00:06 |
|
|
Legionnaire je napisao/la: Amiđa je napisao/la: Ne znam šta nas sve tri spaja, ali ono što spaja bosanske srbe i bosanske hrvate je zajednička životinjska mržnja prema svemu bošnjačkom i islamskom. Kod mene zid zidao Bošnjak-musliman. Bio u vojsci VRSa čitav rat, a i danas živi u Republici Srpskoj. Apsolutno ništa protiv njega nemam. A uz to odličan radnik. To je kjafir i izdajnik.
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 00:12 |
|
|
Legionnaire je napisao/la: Šta nam je zajedničko? - Isti jezik. - Veoma slična kuhinja. - Zajednička istorija, tj. zajedno smo je proživjeli, ali sa različitih strana, ona nas ne spaja.
Ništa više mi ne pada napamet. Mala plata i veliki troškovi
_________________ Dom svoj čuva Zrinski 115
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 00:16 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Legionnaire je napisao/la: Šta nam je zajedničko? - Isti jezik. - Veoma slična kuhinja. - Zajednička istorija, tj. zajedno smo je proživjeli, ali sa različitih strana, ona nas ne spaja.
Ništa više mi ne pada napamet. Mala plata i veliki troškovi Gladni smo na sva tri jezika.
|
|
Vrh |
|
|
Svarog
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 00:16 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Lutorčina je napisao/la: Nisi Janko dugo dolazio iz Francuske pa i ne znaš . Eno ti pakovanje hurmašica/hormašica u svakoj Manjinoj pekari. Baklavu možeš u sred svakog hotela u BL naručiti. Čorba Bosanski lonac se najviše pravi gore na sjeveru( Posavina). Sir zarice pravi se od Trnova do Lopara. Prave ga i Srbi i Muslimani ,vjerovatno i Hrvati koji žive u regiji Tuzle. Pa kako nam je to zajedničko? Vidiš da su to neki lokalizmi. Nema hurmašica u Manjinim pekarama u BL. Znam o čemu pričaš , probao sam u 24% i baklavu i hurmasicu, živi šećer, fuj, instant dijabetis. To kod vas u Sarajevu prodaju. Kod nas to niko živ ne jede. Jede, ali ništa više nego npr u Srbiji .
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 00:18 |
|
|
Zajedno smo ratovali protiv Srbije 1914
_________________ Dom svoj čuva Zrinski 115
|
|
Vrh |
|
|
Lutorčina
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 00:19 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Legionnaire je napisao/la: Ima kod mene sve troje. Nema za kupiti, istina, ali prave žene. Moja baba pravi odlične baklave i urmašice (mi kažemo bez h). Sudžuk je ime za sušenu kobasicu od govedine, mislim.
Ne znam šta su tufahije, "bosanski" lonac i zarice.
Jabuka sa orasima, oni to zovu tufahija. Što bi neko jeo taj sudžuk pored kulena ili čajne? Ah da... ne smiju svinjetine. To isto ko ono kad suše govedinu kao zamjenu za pršut. I to nam zajedničko? Luturčin... Sudžukica a ne sudžuk. Sudžikica je mala roštiljska kobasica blago paprena. Radnici banjalučke Manje prave hormašice na čijem je čelu veliki Srbin a ustvari veliki robovlasnik. Jesu li čuo za užičku pršutu ? Prave je užičani od goveđeg mesa. Jesu li užičani baliye ? Van svog mejtefa u Parizu ni za šta drugo i ne znaš. Pravimo i koziju i ovčiju stelju pa dimimo mmm,a tek kolko je zdrav koziji loj.
|
|
Vrh |
|
|
Srpsčanin
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 00:20 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2013, 18:46 Postovi: 7130 Lokacija: Srpska Republika Bosna i Hercegovina
|
Haram je napisao/la: „Ne znaju stranci kolko smo mi s nasim dusmanima jedno“, jedan mudar covjek cije ime iz razloga privatnosti necu reci.
Srpscanine, dobra tema, da ne kazem jedna od najnormalnijih na forumu. Temu sam otvorio s ciljem ukazivanja na činjenicu nepostojanja zajedničke politicke prošlost i s,h i m ali su korisnici koji slabije kapiraju legionar,lutor .. diskusiju preusmjerili u vampolitičku sferu kao što su bureci,pićke i sl
_________________ The ratio of 51:49 of the territorial proposal of the Contact Group is a foundation of the agreement. That territorial proposal is open for changes resulting from the joint agreements.
|
|
Vrh |
|
|
Svarog
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 00:20 |
|
|
Nestankom YU , koja nas je najviše spajala, izubili smo svaku kopču . Jedino nas još USA spaja
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 00:23 |
|
|
Lutorčina je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Jabuka sa orasima, oni to zovu tufahija. Što bi neko jeo taj sudžuk pored kulena ili čajne? Ah da... ne smiju svinjetine. To isto ko ono kad suše govedinu kao zamjenu za pršut. I to nam zajedničko? Luturčin... Sudžukica a ne sudžuk. Sudžikica je mala roštiljska kobasica blago paprena. Radnici banjalučke Manje prave hormašice na čijem je čelu veliki Srbin a ustvari veliki robovlasnik. Jesu li čuo za užičku pršutu ? Prave je užičani od goveđeg mesa. Jesu li užičani baliye ? Van svog mejtefa u Parizu ni za šta drugo i ne znaš. Užice si bile vaše ostao lokalizam. Al znaš koliko Srba suši govedinu? 0,1% Sudžukica onda nemam pojma šta je. Sigurno opet neka kobasica bez svinjetine. Urmašica je turska, ne može nikako biti zajenička nama pa i da je svi podjednako jedemo ko što je ne jedemo. To je isto kao kad bi napisao da nam je zajenička koka kola https://en.wikipedia.org/wiki/Kalburabast%C4%B1Lutorčina je napisao/la: Pravimo i koziju i ovčiju stelju pa dimimo mmm,a tek kolko je zdrav koziji loj. Pravite u toj svojoj islamiziranoj vukojebini.
|
|
Vrh |
|
|
Lutorčina
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 00:28 |
|
|
Zajedničku političku prošlost nemamo i to je svima jasno. Od 1463 mi smo se politički,društveno i kulturno razdvojili. Djelimo isti jezik i kuhinju i to je sve. Mentalitet Muslimani pokušavaju da mjenjaju ali trebaće vremena i vremena dok od Slavenskih muslimana napraviš u glavi Arape koji govore SH jezik...bar nekih 100 godina. Imamo zajedničku sadašnjost a to je da su sve tri zajednice poprilično osiromašile. Živimo u poremećenom sustemu vrijednosti gdje je devastirano zdravstvo,obrazovanje ,privreda. Što si pokvareniji,neobrazovaniji i bahatiji šanse da uspiješ su velike.
|
|
Vrh |
|
|
Skeletor
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 00:31 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Lutorčina je napisao/la: Pita, baklava,tufahija, hurmašice,ćevapi, sudžukice,kajmak/sir iz mješine,zarice,bosanski lonac,dobra česmovača,izuvanje ispredkuće,da komšiji crkne krava,stelja,bosanska marka,Jahorina,rakija šljiva. Mrzimo ******** i lezbejke ,mrzimo burek sa sirom To kod nas nema ni za kupiti a kamoli da neko pravi. Ovaj lonac i zarice ne znam ni šta je. U Beogradu ima da se kupe u goranskim, turskim i pazarskim postastičarnicama baklave i tufahije (to je beše ono sa jabukom?). Sudžukice nisam siguran šta je, žena kaže goveđe kobasice tako da je valjda to.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 00:36 |
|
|
Skeletor je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: To kod nas nema ni za kupiti a kamoli da neko pravi. Ovaj lonac i zarice ne znam ni šta je.
U Beogradu ima da se kupe u goranskim, turskim i pazarskim postastičarnicama baklave i tufahije (to je beše ono sa jabukom?). Sudžukice nisam siguran šta je, žena kaže goveđe kobasice tako da je valjda to. Neka halal turska kobasica. https://en.wikipedia.org/wiki/SujukGovedina, janjetina, konjetina. Dakle, Muslimanima i Turcima je zajedničko sve osim jezika. I ovo znam da jedu https://en.wikipedia.org/wiki/Tulumba
|
|
Vrh |
|
|
Lutorčina
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 00:56 |
|
|
Skeletor je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: To kod nas nema ni za kupiti a kamoli da neko pravi. Ovaj lonac i zarice ne znam ni šta je.
U Beogradu ima da se kupe u goranskim, turskim i pazarskim postastičarnicama baklave i tufahije (to je beše ono sa jabukom?). Sudžukice nisam siguran šta je, žena kaže goveđe kobasice tako da je valjda to. Sudžukica je mala tanka ko prst roštiljska kobasica. U FBiH je vjerovatno prave sa goveđim mesom. U Lukavici miješaju svinjsko i goveđe u tu malu kobasicu. Sudzuka je veća i ona se suši. Sudžuka i sudžukica je različita. Tufahija je kuvana jabuka probušena u sredini pa napunjena orasima. Poslije se zalije agdom( šećernom vodom). Odozgo može i nekad šlag. Ima je u RS svugdje naručiti. Od Ist. Sarajeva do Foče. Kod nas je to univerzalan kolač kod sva tri naroda. Srbi su nekad pravili gurabije i ćeteniju ali to je zastario kolač prevaziđen kao i alva. Najbolju pitu i tufahije u Sarajevu češće naprave Srbi nego Muslimani.
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|