|
|
Stranica: 4/11.
|
[ 273 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
gang_moslavina
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 10:26 |
|
Pridružen/a: 19 ruj 2021, 20:55 Postovi: 958 Lokacija: Herceg-Hrvatska
|
sokacveseli je napisao/la: Srpsčanin je napisao/la: Kuhinja nam zajednička sa kuhinjom Republike Turske ili Turkije kako li se već zove ta države.To znači i sa kuhinjama još nekim azijskih muslimanskih zemljamaNisam siguran da je ta činjenica nešto na šta bi trebalo da budemo ponosni ,naprotiv.Dobro možda to oko kuhinje i nije sasvim tačno ali u svakom slučaju je politički nevažno.. Velika je razlika recimo svinjetina i mesna jela, no u stara doba kako se meso jelo jednom u tjednu nedjeljom i nije toliko kulinarski bitno. Ovčetina se slabo jela kao i govedina. Uz svinjetinu piletina i kunić. Muslimani su jeli pretežno ovčetinu i govedinu. sve je to smisleno. zašto bi ubio kozu ili kravu kad može proizvodit mlijeko i hranit te tako.
_________________ 2013. Katolika prema Crkvi: 432 177 Katolika prema popisu: 536 333 (razlika 24.1%)
2021. Katolika prema Crkvi 344 639 344 639 + 24,1% + 1,57% koji nisu Katolici = 434 411 HRVATA
|
|
Vrh |
|
|
gang_moslavina
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 10:27 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: gang_moslavina je napisao/la: izuva se svaka civilizirana osoba
U gostima? Dođe ti košmija u goste a ti mu kažeš da se izuje pa sjedite u čarapama? imaš šlape viška za gosta. vidiš kako smo mi bogati.
_________________ 2013. Katolika prema Crkvi: 432 177 Katolika prema popisu: 536 333 (razlika 24.1%)
2021. Katolika prema Crkvi 344 639 344 639 + 24,1% + 1,57% koji nisu Katolici = 434 411 HRVATA
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 10:27 |
|
|
gang_moslavina je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: U gostima? Dođe ti košmija u goste a ti mu kažeš da se izuje pa sjedite u čarapama? imaš šlape viška za gosta. vidiš kako smo mi bogati. Sjedite u šlapama?
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 10:28 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: gang_moslavina je napisao/la: izuva se svaka civilizirana osoba
U gostima? Dođe ti košmija u goste a ti mu kažeš da se izuje pa sjedite u čarapama? Jok, eto treba da mi pseću, maciju i ko zna kakvu kaku unese u kuću!? Svi imamo rezervne papuce za goste.
|
|
Vrh |
|
|
gang_moslavina
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 10:29 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: gang_moslavina je napisao/la: imaš šlape viška za gosta. vidiš kako smo mi bogati.
Sjedite u šlapama? ako se nećeš izut slobodno ribaj pod prije odlaska.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 10:30 |
|
|
Lapo-lapo je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: U gostima? Dođe ti košmija u goste a ti mu kažeš da se izuje pa sjedite u čarapama? Jok, eto treba da mi pseću, maciju i ko zna kakvu kaku unese u kuću!? Svi imamo rezervne papuce za goste. Kod nas Srba ide ovako: Citat: Ooooooooooo dobrodošli! Ajte ajte nemojte se izuvati. Najbolje da mi gosti sjede po kući u ćarapicama ili ono kad se skupimo na slavama da hodamo u papučama.
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 10:31 |
|
|
Ja ne znam sta fali "sjedenju u carapama". Pa necu bos sjediti...
Jao i ovi malogradjani sto imaju "shlapa i za goste"
Imate li i prigodan servis, lijepe soljice i to? :)
_________________ GAYPRIDE - SLAVA UKRAINI - SUPPORT IZRAILJ
|
|
Vrh |
|
|
gang_moslavina
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 10:34 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Lapo-lapo je napisao/la: Jok, eto treba da mi pseću, maciju i ko zna kakvu kaku unese u kuću!? Svi imamo rezervne papuce za goste. Kod nas Srba ide ovako: Citat: Ooooooooooo dobrodošli! Ajte ajte nemojte se izuvati. Najbolje da mi gosti sjede po kući u ćarapicama ili ono kad se skupimo na slavama da hodamo u papučama. fala bogu nisam svetosavac pa nemam tih problema sa slavama
|
|
Vrh |
|
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 10:35 |
|
|
Skoro svi srbi imaju posebnu prostoriju za slavu. Naravno da tu ulazis obuven. Imaju i poljski wc, obavezno. Onda oni stariji sa problemima prostate idu vani pisati i neopranih ruku se vrate i jedu.
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 10:48 |
|
|
gang_moslavina je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Sjedite u šlapama? ako se nećeš izut slobodno ribaj pod prije odlaska. Pusti njega, ako redovno i lijepo brises parket\laminat i pereš tepihe ne trebaju ti ni šlape, gost može bos ući i osjećati se ugodno. Ne djeli svako prostor sa krmačama kao kvaj novovrijeme oa da moraš u čizmama u kucu ulaziti
_________________ Dom svoj čuva Zrinski 115
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 10:59 |
|
|
Karabaja je napisao/la: gang_moslavina je napisao/la: ako se nećeš izut slobodno ribaj pod prije odlaska.
Pusti njega, ako redovno i lijepo brises parket\laminat i pereš tepihe ne trebaju ti ni šlape, gost može bos ući i osjećati se ugodno. Ne djeli svako prostor sa krmačama kao kvaj novovrijeme oa da moraš u čizmama u kucu ulaziti karabaki, onaj derpe novovrijeme mi nije odgovorio... Voleli svi u BiH cvarke? Mislim da vole Ali Nisam bas siguran za Hrvate, pa pitam.
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 11:23 |
|
|
Svi vole da jedu ***, npr. I to je zajednicko.
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 11:27 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Karabaja je napisao/la: Pusti njega, ako redovno i lijepo brises parket\laminat i pereš tepihe ne trebaju ti ni šlape, gost može bos ući i osjećati se ugodno. Ne djeli svako prostor sa krmačama kao kvaj novovrijeme oa da moraš u čizmama u kucu ulaziti karabaki, onaj derpe novovrijeme mi nije odgovorio... Voleli svi u BiH cvarke? Mislim da vole Ali Nisam bas siguran za Hrvate, pa pitam. Ne zn sta je to? Ono sto lici na rijezgu od oraha?
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 11:31 |
|
|
Ok su, kao klinac sam ih doduse zadnji put jeo. Jebiga krmeca mast, a mast je uvijek "prenosila ukus", tako da su dobri. Ljudi i cips zderu.
Isto pravilo btw. vazi i za kobaje. Kobasica zivi od masti, i salame btw., ako nemas unutra krmece masti sve je nekako "posno".
Krmetna u cevapu opet je apsolutni bljak i no go i fakat ih vise kod Srba necu jesti nikad.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 11:48 |
|
|
Lapo-lapo je napisao/la: Skoro svi srbi imaju posebnu prostoriju za slavu. Naravno da tu ulazis obuven. Imaju i poljski wc, obavezno. Onda oni stariji sa problemima prostate idu vani pisati i neopranih ruku se vrate i jedu. Ozbiljno? Mi Srbi smo inače poznati kao jedan od najbogatijih naroda na planeti pa svi imamo posebne prostorije za različite događaje. Naročiti mi u BL. Kad kupimo stan od npr. 60 m2 onda uz njega kupimo i posebnu prostoriju od 100m2 samo za slave. Fata...
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 11:51 |
|
|
Karabaja je napisao/la: gang_moslavina je napisao/la: ako se nećeš izut slobodno ribaj pod prije odlaska.
Pusti njega, ako redovno i lijepo brises parket\laminat i pereš tepihe ne trebaju ti ni šlape, gost može bos ući i osjećati se ugodno. Ne djeli svako prostor sa krmačama kao kvaj novovrijeme oa da moraš u čizmama u kucu ulaziti Bome bi ti meni izletijo kroz prozor sve sa šlapama kad bi mi u čarapicama hodao po kući. Pogotovo ako bi ponijo flašu da opereš guzicu ako ti ne legnu čvarci. Vako Šnjoko seljačina 1.40 Elem, toliko o onome što nas spaja... Ništa.
|
|
Vrh |
|
|
Lutorčina
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 12:05 |
|
|
Karabaja je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: karabaki, onaj derpe novovrijeme mi nije odgovorio... Voleli svi u BiH cvarke? Mislim da vole Ali Nisam bas siguran za Hrvate, pa pitam. Ne zn sta je to? Ono sto lici na rijezgu od oraha? Ne takijaj ovdje narod da ne znaš šta je to . Muslimani iz tvog kraja na potezu Gračanica - Gradačac pojedu više svinjetine nego prosječan Srbin u Hercegovini . Znam par ljudi iz Petrova što suše klempu za Gračanlije .
|
|
Vrh |
|
|
oak
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 12:08 |
|
|
Spaja nas ljubav prema BiH. doduše svatko ju iskazuje na svoj način.
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 12:14 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Karabaja je napisao/la: Pusti njega, ako redovno i lijepo brises parket\laminat i pereš tepihe ne trebaju ti ni šlape, gost može bos ući i osjećati se ugodno. Ne djeli svako prostor sa krmačama kao kvaj novovrijeme oa da moraš u čizmama u kucu ulaziti Bome bi ti meni izletijo kroz prozor sve sa šlapama kad bi mi u čarapicama hodao po kući. Pogotovo ako bi ponijo flašu da opereš guzicu ako ti ne legnu čvarci. Vako Šnjoko seljačina 1.40 Elem, toliko o onome što nas spaja... Ništa. Predji na ekavicu bilmezu, pitam se sto nisi do sad.
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 12:16 |
|
|
Lutorčina je napisao/la: Karabaja je napisao/la: Ne zn sta je to? Ono sto lici na rijezgu od oraha? Ne takijaj ovdje narod da ne znaš šta je to . Muslimani iz tvog kraja na potezu Gračanica - Gradačac pojedu više svinjetine nego prosječan Srbin u Hercegovini . Znam par ljudi iz Petrova što suše klempu za Gračanlije . Nikako mi u glavu nece ta radost koju Srbi osjete kad vide da Bosnjo hapa krmetne proizvode. Mislim ono, koga boli *** ko sta jede. Sta je to, jel to moze neko objasniti?
|
|
Vrh |
|
|
sev
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 12:19 |
|
|
Haram je napisao/la: Lutorčina je napisao/la: Ne takijaj ovdje narod da ne znaš šta je to . Muslimani iz tvog kraja na potezu Gračanica - Gradačac pojedu više svinjetine nego prosječan Srbin u Hercegovini . Znam par ljudi iz Petrova što suše klempu za Gračanlije . Nikako mi u glavu nece ta radost koju Srbi osjete kad vide da Bosnjo hapa krmetne proizvode. Mislim ono, koga boli *** ko sta jede. Sta je to, jel to moze neko objasniti? Mene boli *** iskreno.
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 13:15 |
|
|
Lutorčina je napisao/la: Karabaja je napisao/la: Ne zn sta je to? Ono sto lici na rijezgu od oraha? Ne takijaj ovdje narod da ne znaš šta je to . Muslimani iz tvog kraja na potezu Gračanica - Gradačac pojedu više svinjetine nego prosječan Srbin u Hercegovini . Znam par ljudi iz Petrova što suše klempu za Gračanlije . Ma to je 5% maksimalno sa tendencijom opadanja.Svinjetina je no no
|
|
Vrh |
|
|
gang_moslavina
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 13:33 |
|
|
dobro napravljeni čvarci su delicija, žalim sve koji ih ne jedu.
|
|
Vrh |
|
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 13:44 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Lapo-lapo je napisao/la: Skoro svi srbi imaju posebnu prostoriju za slavu. Naravno da tu ulazis obuven. Imaju i poljski wc, obavezno. Onda oni stariji sa problemima prostate idu vani pisati i neopranih ruku se vrate i jedu. Ozbiljno? Mi Srbi smo inače poznati kao jedan od najbogatijih naroda na planeti pa svi imamo posebne prostorije za različite događaje. Naročiti mi u BL. Kad kupimo stan od npr. 60 m2 onda uz njega kupimo i posebnu prostoriju od 100m2 samo za slave. Fata... E, dočepao se stana poslijeratnom kradjom. Malo je Srba živjelo u stanovima. Obično su živjeli na selu ili periferiji gradića. Imali su tu ,,prostoriju za slavu,, Nekada odvojeno od kuće, koja je ljeti služila za ljetnu kuhinju, a poslije ta slavu . Poslije su predvorje zastaklivali i tako imali slavsku prostoriju. Nekada u sklopu kuće. Oni ,,stanari,, su bili komunisti. Nisu ni slavili, da ne uvrijede partiju.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 13:52 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Legionnaire je napisao/la: Ima kod mene sve troje. Nema za kupiti, istina, ali prave žene. Moja baba pravi odlične baklave i urmašice (mi kažemo bez h). Sudžuk je ime za sušenu kobasicu od govedine, mislim.
Ne znam šta su tufahije, "bosanski" lonac i zarice.
Jabuka sa orasima, oni to zovu tufahija. Što bi neko jeo taj sudžuk pored kulena ili čajne? Ah da... ne smiju svinjetine. To isto ko ono kad suše govedinu kao zamjenu za pršut. I to nam zajedničko? Luturčin... Taj sudžuk sam uvijek smatrao kao utjehu za normalno suho meso. Jednom sam probao nikad više. Još kad kažu ukusan im sudžuk hahaha.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1044 of 2558 - 40.81%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|