HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 15 pro 2024, 20:38.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 273 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane
PostPostano: 22 kol 2022, 16:15 

Nisam, ne pijem kada vozam.

Vrh

PostPostano: 22 kol 2022, 16:15 

novovrijeme je napisao/la:
Lapo-lapo je napisao/la:

Habab, ne serekaj. U mojoj zgradi sa 50-ak stanova, bilo je možda 5 srpskih porodica Svi slavili slavu. Bijeli luk se osjetio od prizemlja do osmog kata.
U pravu si za te slavske prostorije. Bile su kod imućnijih samo, a sada ih ima ne tako mali broj, jer se pošteno radilo i zaradilo.
Imalu su oni muslimani slične prostorije, zvali ih ,,mutvak,,
Ti nisi iz BiH.

Kakve veze ima bjeli luk ima sa slavom?
Aj da si rekla tamjan al što bijeli luk?
To ti hodža nešto pričao? Nena lažljiva lagala? Kako Ćetnici smrde na rakiju i bijeli luk? A jaranice?

Tačno je. Nisam ja iz zločinačke BiH.
Ja sam iz RS.

Pa ako je posna slava trebati beli luk ,

Vrh

PostPostano: 22 kol 2022, 16:33 

sev je napisao/la:
storarare je napisao/la:
Koje su to reči . ?

Ima ih par, Hrvati npr. kažu "slovenski" da označe nešto što pripada Sloveniji ili Slovencima, dok ga mi goristimo za nešto što pripada svim Slovenima (a za šta oni kažu "slavenski"). Al opet, filozofsko je pitanje kada razlike u jeziku postaju dovoljne da se napravi podela na dva jezika. Razlike nekad postoje čak i na opštinskom nivou, postojanje bilo kakve razlike per se nije dovoljno, potrebno je da postoje značajne razlike. Inače bi odavno postojali austrijski ili argentinski jezik.

Ne, to su nebitne razlike. Spomenuo sam riječi koje se isto pišu, znači isto izgledaju kad ih se napiše, ali imaju različita značenja ovisno na kojem jeziku se čitaju, što onda dovodi do nesuglasica. Evo nekoliko primjera:

Riječ mir.

Za Hrvate, riječ mir znači kad bez sukoba živiš pored susjeda.

Za muslimane, riječ mir prevedena na hrvatski znači "kad islam zavlada". Muslimani po islamu svijet dijele na dva dijela: svijet rata gdje se pitaju nevjernici, i svijet mira gdje vlada islam. Sve se to može vrlo lako provjeriti, npr. bošnjačka wikipedija https://bs.wikipedia.org/wiki/Darul-islam

Onda se možeš složiti sa muslimanom da ste oba za mir, i naivni kjafir može misliti da su se dogovorili. Ali u stvari niste se složili jer riječi u dva jezika imaju različita značenja, dok ti misliš da ste u miru, musliman misli da je mir kad islam zavlada.

Riječ dobro.

Za Hrvate, riječ dobro je nešto što koristi svakome. Za muslimana, dobro znači "bilo koja radnja ako pomaže širenju islama". Tako da musliman pod riječi dobro može smatrati i laž, krađu, nasilje itd., sve je to dobro ako je rezultat čina širenje islama.

Riječ izdajnik.

Za Hrvate, izdajnik je netko s kim se dogovoriš, misliš da ti je prijatelj, a on kasnije izda. Za muslimane, izdajnik je onaj tko god se iskreno dogovori sa nevjernicima. Eventualno se može postići dogovor kao taktički potez i dio neke veće strategije rata. Ali iskreni dogovor sa nevjernicima koji je sam sebi cilj je za muslimane izdaja. Zato svaki muslimanski političar je u opasnosti ako misli potpisati neki dogovor. Izdajnik bi bio sad Bakir da potpiše, potencijalni izdajnici su Konaković i Radončić jer sumnjivo izgledaju da bi mogli potpisati dogovor, prije njih je bio Tihić jer se dogovarao u Prudu. Izdajnik je naravno i Alija jer je potpisao RS.

Ovih nekoliko primjera pokazuje kako i zašto dolazi do velikih nesporazuma i problema u međusobnoj komunikaciji.

1044 of 2558 - 40.81%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 22 kol 2022, 17:11 

Isto tako postoje riječi koje u jeziku bošnjačkog naroda nemaju nikakvo značenje.

Npr. potpis, data riječ, poštenje, obraz i sl.

Vrh

PostPostano: 22 kol 2022, 18:04 

storarare je napisao/la:
sev je napisao/la:

Nije ni Srbin.

Kako zaključi to ?

Mi i Hrvati mi i Hrvati mi i Hrvati Mi i Hrvati mi i Hrvati mi i Hrvati Mi i Hrvati mi i Hrvati mi i Hrvati Mi i Hrvati mi i Hrvati mi i Hrvati Mi i Hrvati mi i Hrvati mi i Hrvati Mi i Hrvati mi i Hrvati mi i Hrvati Mi i Hrvati mi i Hrvati mi i Hrvati Mi i Hrvati mi i Hrvati mi i Hrvati Mi i Hrvati mi i Hrvati mi i Hrvati Mi i Hrvati mi i Hrvati mi i Hrvati Mi i Hrvati mi i Hrvati mi i Hrvati Mi i Hrvati mi i Hrvati mi i Hrvati Mi i Hrvati mi i Hrvati mi i Hrvati Mi i Hrvati mi i Hrvati mi i Hrvati Mi i Hrvati mi i Hrvati mi i Hrvati Mi i Hrvati mi i Hrvati mi i Hrvati Mi i Hrvati mi i Hrvati mi i Hrvati Mi i Hrvati mi i Hrvati mi i Hrvati Mi i Hrvati mi i Hrvati mi i Hrvati

Itd. :)

Vrh

PostPostano: 22 kol 2022, 18:06 

Ozbiljni ljudi s ovog foruma su se nekoc mjesecima, a mozda i godinama, pretvarali da su muslimani vehabije/selefije i ufurali se na forum islambosna. Mislim da je jedan cak dogurao i do moderatorskog mjesta, ali nisam siguran.

To ti dovoljno govori o tome kakvi su to mozgovi.

Novovrijeme je samo onak bezvezan i sporedan projekat. Zato i jest ko navijen i more bit vazda onlajn posto nije zahtijevan pa ga svako dezurstvo ko shale zna jahati.

Vrh

PostPostano: 22 kol 2022, 19:09 

mirusvijetu je napisao/la:
Meni je prva asocijacija na krmetinu- rakija, čvarci, šator, cajke i dodik.

Taman da ima ukus ne znam ti kakav, odmah mi ova slika u glavi :rigam

ahahaha :smijeh

toliko su vas indoktrinirali, mozak sve veže s dodikom. živi vam u glavi 24/7 i mozak više ne luči dopamin. onda dođete tu nadrkani na forum.

2021. Katolika prema Crkvi 344 639

344 639 + 24,1% + 1,57% koji nisu Katolici = 434 411 HRVATA

Vrh

PostPostano: 22 kol 2022, 19:14 

Naša Kvačica je napisao/la:
sev je napisao/la:

Ima ih par, Hrvati npr. kažu "slovenski" da označe nešto što pripada Sloveniji ili Slovencima, dok ga mi goristimo za nešto što pripada svim Slovenima (a za šta oni kažu "slavenski"). Al opet, filozofsko je pitanje kada razlike u jeziku postaju dovoljne da se napravi podela na dva jezika. Razlike nekad postoje čak i na opštinskom nivou, postojanje bilo kakve razlike per se nije dovoljno, potrebno je da postoje značajne razlike. Inače bi odavno postojali austrijski ili argentinski jezik.

Ne, to su nebitne razlike. Spomenuo sam riječi koje se isto pišu, znači isto izgledaju kad ih se napiše, ali imaju različita značenja ovisno na kojem jeziku se čitaju, što onda dovodi do nesuglasica. Evo nekoliko primjera:

Riječ mir.

Za Hrvate, riječ mir znači kad bez sukoba živiš pored susjeda.

Za muslimane, riječ mir prevedena na hrvatski znači "kad islam zavlada". Muslimani po islamu svijet dijele na dva dijela: svijet rata gdje se pitaju nevjernici, i svijet mira gdje vlada islam. Sve se to može vrlo lako provjeriti, npr. bošnjačka wikipedija https://bs.wikipedia.org/wiki/Darul-islam

Onda se možeš složiti sa muslimanom da ste oba za mir, i naivni kjafir može misliti da su se dogovorili. Ali u stvari niste se složili jer riječi u dva jezika imaju različita značenja, dok ti misliš da ste u miru, musliman misli da je mir kad islam zavlada.

Riječ dobro.

Za Hrvate, riječ dobro je nešto što koristi svakome. Za muslimana, dobro znači "bilo koja radnja ako pomaže širenju islama". Tako da musliman pod riječi dobro može smatrati i laž, krađu, nasilje itd., sve je to dobro ako je rezultat čina širenje islama.

Riječ izdajnik.

Za Hrvate, izdajnik je netko s kim se dogovoriš, misliš da ti je prijatelj, a on kasnije izda. Za muslimane, izdajnik je onaj tko god se iskreno dogovori sa nevjernicima. Eventualno se može postići dogovor kao taktički potez i dio neke veće strategije rata. Ali iskreni dogovor sa nevjernicima koji je sam sebi cilj je za muslimane izdaja. Zato svaki muslimanski političar je u opasnosti ako misli potpisati neki dogovor. Izdajnik bi bio sad Bakir da potpiše, potencijalni izdajnici su Konaković i Radončić jer sumnjivo izgledaju da bi mogli potpisati dogovor, prije njih je bio Tihić jer se dogovarao u Prudu. Izdajnik je naravno i Alija jer je potpisao RS.

Ovih nekoliko primjera pokazuje kako i zašto dolazi do velikih nesporazuma i problema u međusobnoj komunikaciji.

Također

novi = stari

kao naprimjer kod starog mosta, koji je ustvati novi, ali musliman refleksno mora slagati, pa ga zovu stari.

o brojkama da ne govorim, 30 godina je njima 1400.

2021. Katolika prema Crkvi 344 639

344 639 + 24,1% + 1,57% koji nisu Katolici = 434 411 HRVATA

Vrh

PostPostano: 22 kol 2022, 19:25 

Velika je mogucnost da je novovrijeme hrvatski projekat. Indikativno je to što se sve ijedan srpski forumaš ponekad ili često zakači sa Hrvatima, padne tu teških riječi.
Ko mi nađe jedan post gdje novovrijeme piše ista protiv hrvatske politike(iako to cak i Dodik redovno radi) priznat cu da sam u krivu.
98% projekat nekog iz zapadne hercegovine.
Change my mind :biceovodobro

Vrh

PostPostano: 22 kol 2022, 19:34 

Karabaja je napisao/la:
Velika je mogucnost da je novovrijeme hrvatski projekat. Indikativno je to što se sve ijedan srpski forumaš ponekad ili često zakači sa Hrvatima, padne tu teških riječi.
Ko mi nađe jedan post gdje novovrijeme piše ista protiv hrvatske politike(iako to cak i Dodik redovno radi) priznat cu da sam u krivu.

Pa ja stalno pišem protiv Hrvata i kako se moramo odvojiti od njih. :neznam

Šta Dodik? Misliš za Jasenovac?
Evo post1191283.html?hilit=jasenovac#p1191283
Valjal?

Vrh

PostPostano: 22 kol 2022, 19:36 

Uz svo ispoljavanje mržnje prema Bošnjacima, usput Srbe prikazuje kao neobrazovane, tupe, šoviniste, fašiste itd
Latino maslo 1/1

Vrh

PostPostano: 22 kol 2022, 19:38 

Karabaja je napisao/la:
Uz svo ispoljavanje mržnje prema Bošnjacima, usput Srbe prikazuje kao neobrazovane, tupe, šoviniste, fašiste itd
Latino maslo 1/1

napravite si svoj kul forum, s razlogom smo najnapredniji. :zubati

Vrh

PostPostano: 22 kol 2022, 19:58 

Karabaja je napisao/la:

Dodik isto govori što i novovrijeme. Zašto bi onda bilo teško zamisliti da Srbi misle kao i Dodik? Dobio je izbore, ne?

1044 of 2558 - 40.81%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 22 kol 2022, 20:02 

u sustini, mujagama smeta sto ima neki Srbin koji ne pada na njihove smjehotresne klipove "moramo posvadjati Srbe i Hrvate".

Bolan niste vi toliko intelektualno kapacitarni, lik vas samara na najbolji nacin, ja bih volio da je nas ali na zalost nije, samo Srbin koji vas odlicno poznaje zna da je ovo najbolji nacin komunikacije sa vama.

Vrh

PostPostano: 22 kol 2022, 20:06 

Dajte Srbi neki test za @novovrijeme. Znao bih i ja postaviti test za srpstvo koje se ne da pronaći na internetu ali nije red da ja postavljam.

Iako je on neki kozmopolitni gradski Srbin iz Banja Luke pa vjerojatno i ne zna mnogo toga.

Vrh

PostPostano: 22 kol 2022, 20:10 

crni_bombarder je napisao/la:
u sustini, mujagama smeta sto ima neki Srbin koji ne pada na njihove smjehotresne klipove "moramo posvadjati Srbe i Hrvate".

Bolan niste vi toliko intelektualno kapacitarni, lik vas samara na najbolji nacin, ja bih volio da je nas ali na zalost nije, samo Srbin koji vas odlicno poznaje zna da je ovo najbolji nacin komunikacije sa vama.

Smetaju njiha i Hrvati koji hin ne vole.
Kažu da su to Herceg Ćetnici.
Muja se ćudom ćudi kako je mehametli došao u tu poziciju. A oni su imali dobre namjere i samo su htjeli tu neku džamahirijicu. :crying

Vrh

PostPostano: 22 kol 2022, 20:11 

Da jebote, i onda se ON NE IZUVA u stanu jer je ON SRBIN. :D

A ja NIKAD nisam obuven usao kod Srbina u stan. Dakle lik prdi na kvadrat.

Vrh

PostPostano: 22 kol 2022, 20:13 

Haram je napisao/la:

Kod kojeg si ti Srbina ušao u stan?
Mire Lazovića? =))

Vrh

PostPostano: 22 kol 2022, 20:14 

Haram je napisao/la:

Mire Lazovića? =))

Bezbroj.

A nek potvrde ljudi s foruma. Eto pitajmo Srbe, Srbi, izuvate li se u stanu ili ne?

Vrh

PostPostano: 22 kol 2022, 20:14 

Onda smo svi herceg cetnici.

Dobro, to misli i njihov pajdo Markan, kad kaze "ovi prosrbi".

Vrh

PostPostano: 22 kol 2022, 20:16 

Kakve veze izuvanje u stanu ima sa bilo cim osim sa cistocom ulica i obuce, nijedan Nijemac se ne izuva u stanu, u Zagrebu sam osobno usao u vise stanova i to zagrebacke gospode po Ilici, nitko se ne izuva.

Jesu i oni Srbi?

Vrh

PostPostano: 22 kol 2022, 20:16 

Haram je napisao/la:

Mire Lazovića? =))

Bezbroj.

A nek potvrde ljudi s foruma. Eto pitajmo Srbe, Srbi, izuvate li se u stanu ili ne?

Na selu se izuvaju. A ovaj iz velegrada, a vidi svijet svašta tamo radi muško s muškim i tako....
Sad šta se ovaj ne izuva nije neko baš čudo.

Vrh

PostPostano: 22 kol 2022, 20:17 

crni_bombarder je napisao/la:
Onda smo svi herceg cetnici.

Dobro, to misli i njihov pajdo Markan, kad kaze "ovi prosrbi".

Ti jesi. Za druge ne znam.

Vrh

PostPostano: 22 kol 2022, 20:18 

Haram je napisao/la:

Mire Lazovića? =))

Bezbroj.

Novovrijeme se ne izuva jer je navikao živjeti u svinjcu i to mu je prirodno okruženje.

Vrh

PostPostano: 22 kol 2022, 20:19 

sokacveseli je napisao/la:
Haram je napisao/la:

Bezbroj.

Na selu se izuvaju. A ovaj iz velegrada, a vidi svijet svašta tamo radi muško s muškim i tako....
Sad šta se ovaj ne izuva nije neko baš čudo.

Vidio covjek u americkim filmovima da se ne treba izuvati u stanu. :)

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 273 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Tomba17, Vukota i 61 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: