|
|
Stranica: 1309/1427.
|
[ 35651 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
JNA
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 28 kol 2022, 15:52 |
|
|
Amiđa je napisao/la: JNA je napisao/la: Rat?
Pa imali smo i mi rat. Nisu nam Ameri pogodili nijedan tenk, ali zato jesu mostove, rafinerije, fabrike, aerodrome..
Sve do jednog.. :)
Plus deset godina ekonomskih sankcija.. To vas častimo.. :)
. Kakav ste vi to rat imali? Misliš n bombardovanje? Ono je ništa! Mislim na rat od tri godine na Kosovu. Meni je ujak (policajac) poginuo na Kosovu više od godinu dana pre bombardovanja. Bombardovanje je samo kraj tog rata. U bombardovanju nam je planski gadjana ekonomija, a ne vojska. (fabrike, mostovi, rafinerije, aerodromi) Tako da to jeste nešto. Plus sankcije, vidim da si to zaboravio... :) .
_________________ Srbijanski ukruh
|
|
Vrh |
|
|
Amiđa
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 28 kol 2022, 15:53 |
|
Pridružen/a: 11 tra 2016, 17:17 Postovi: 7941 Lokacija: Сарај Чадор
|
JNA je napisao/la: Amiđa je napisao/la:
Kakav ste vi to rat imali? Misliš n bombardovanje? Ono je ništa!
Mislim na rat od tri godine na Kosovu. Meni je ujak (policajac) poginuo na Kosovu više od godinu dana pre bombardovanja. Bombardovanje je samo kraj tog rata. U bombardovanju nam je planski gadjana ekonomija, a ne vojska. (fabrike, mostovi, rafinerije, aerodromi) Tako da to jeste nešto. Plus sankcije, vidim da si to zaboravio... :) . Opet ništa u poređenju.
_________________ Skidanje okova je imperativ.
Takozvana "rs" je genocidna tvorevina.
The so-called "republic of srpska" is a genocidal ramshackle pseudo-state.
Ko je zrinyia na sigetu posjek'o..
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 28 kol 2022, 15:56 |
|
|
Amiđa je napisao/la: JNA je napisao/la:
Mislim na rat od tri godine na Kosovu. Meni je ujak (policajac) poginuo na Kosovu više od godinu dana pre bombardovanja. Bombardovanje je samo kraj tog rata.
U bombardovanju nam je planski gadjana ekonomija, a ne vojska. (fabrike, mostovi, rafinerije, aerodromi)
Tako da to jeste nešto.
Plus sankcije, vidim da si to zaboravio... :)
.
Opet ništa u poređenju. Ma smiješno, sve je to bilo prije više od 20 godina a oni i dalje bijeda. Stavljaju slike nekih solitera u Beogradu na vodi a 99.99% ih ne moze uci tu ni da se slika istjerali bi ih ko kerove haha
_________________ Dom svoj čuva Zrinski 115
|
|
Vrh |
|
|
JNA
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 28 kol 2022, 15:56 |
|
|
Amiđa je napisao/la: Opet ništa u poređenju.
Naravno da je ništa. Niste vi doživeli sankcije. Mi rat jesmo.. :)
|
|
Vrh |
|
|
JNA
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 28 kol 2022, 15:58 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Ma smiješno, sve je to bilo prije više od 20 godina a oni i dalje bijeda. Stavljaju slike nekih solitera u Beogradu na vodi a 99.99% ih ne moze uci tu ni da se slika istjerali bi ih ko kerove haha Radiš kod nas na gradjevini, tako da smo mi za vas Nemačka. Pokri se ušima.. :) .
|
|
Vrh |
|
|
JNA
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 28 kol 2022, 16:12 |
|
|
Idem na vašar. Budite dobri dok me nema i pazite šta pišete.. :)
|
|
Vrh |
|
|
Modernist
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 28 kol 2022, 17:46 |
|
|
JNA je napisao/la: Modernist je napisao/la: Novalić: Vučić je iznio neistine, Srbija je po visini plate stigla RS, ali ne i FBiH http://www.klix.ba/clanak/220828032Promašio sam za 10 eura. Razlika je 90 eura u korist FBiH. Novalić je budala. Već ga sprdamo na drugoj temi.. politika/bosnjakistan-vijesti-t5564.html?start=6850Ni kod nad se prevoz ne računa u platu.. Nezaposlenost u Srbiji 10% a u Federaciji preko 30% Javi to Novaliću.. . Ne sprdaš ti ništa. Ti si budala. Jasno je šta se sve ne računa u FBiH. Koliko je naknada za prevoz u Srbiji? I to da dodaš opet je FBiH bolja. Nije nezaposlenost 30% ako je iselilo mnogo radno sposobno stanovnistva iz FBiH.
|
|
Vrh |
|
|
Modernist
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 28 kol 2022, 17:46 |
|
|
JNA je napisao/la: Modernist je napisao/la: Novalić: Vučić je iznio neistine, Srbija je po visini plate stigla RS, ali ne i FBiH http://www.klix.ba/clanak/220828032Promašio sam za 10 eura. Razlika je 90 eura u korist FBiH. Novalić je budala. Već ga sprdamo na drugoj temi.. politika/bosnjakistan-vijesti-t5564.html?start=6850Ni kod nad se prevoz ne računa u platu.. Nezaposlenost u Srbiji 10% a u Federaciji preko 30% Javi to Novaliću.. . Ne sprdaš ti ništa. Ti si budala. Jasno je šta se sve ne računa u FBiH. Koliko je naknada za prevoz u Srbiji? I to da dodaš opet je FBiH bolja. Nije nezaposlenost 30% ako je iselilo mnogo radno sposobno stanovnistva iz FBiH.
|
|
Vrh |
|
|
storarare
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 28 kol 2022, 18:23 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2021, 10:38 Postovi: 9446 Lokacija: Tu negde
|
Amiđa je napisao/la: JNA je napisao/la:
Mislim na rat od tri godine na Kosovu. Meni je ujak (policajac) poginuo na Kosovu više od godinu dana pre bombardovanja. Bombardovanje je samo kraj tog rata.
U bombardovanju nam je planski gadjana ekonomija, a ne vojska. (fabrike, mostovi, rafinerije, aerodromi)
Tako da to jeste nešto.
Plus sankcije, vidim da si to zaboravio... :)
.
Opet ništa u poređenju. Ništa a šteta 100 mlrd dolara -
_________________ Popis 2022-ge 99,99%Srbendi . "Novi Pazar ,Sjenica i Tutin 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilne mujage". "Preševo i Bujanovac 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilni Šiptari ".
|
|
Vrh |
|
|
JNA
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 28 kol 2022, 18:36 |
|
|
Modernist je napisao/la: Ne sprdaš ti ništa. Ti si budala. Jasno je šta se sve ne računa u FBiH. Koliko je naknada za prevoz u Srbiji? I to da dodaš opet je FBiH bolja. Nije nezaposlenost 30% ako je iselilo mnogo radno sposobno stanovnistva iz FBiH. Naknada za prevoz zavisi gde živiš (prijaviš prebivalište) i koliko si udaljen od firme, normalno.. Nije ti to fiksno budalo.. :) Meni je 30€ naknada za prevoz, firma uplaćuje van plate na NIS-ovu karticu, ne znam za ostale. Topli obrok takodje zavisi. Firme imaju menze (javi Novaliću) pa radnici hasaju u menzi u pauzi za topli obrok (zamisli), nekome se plaća keš, itd, itd... Od 40-60€ takodje zavisi od firme do firme. Niste ti i Novalić izmislili topli obrok i prevoz. Ne blamiraj se ti, ako već on mora.. :) Nezaposlenost vam je preko 30% (zvanični podaci vašeg zavoda).. Prosek vam čine administracija, Šmit, Bakir i Sebija... :) Kad bi se svi zaposlili tamo, imali bi ste prosek 350€ Idi umi se.. .
|
|
Vrh |
|
|
Modernist
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 28 kol 2022, 20:24 |
|
|
JNA je napisao/la: Modernist je napisao/la: Ne sprdaš ti ništa. Ti si budala. Jasno je šta se sve ne računa u FBiH. Koliko je naknada za prevoz u Srbiji? I to da dodaš opet je FBiH bolja. Nije nezaposlenost 30% ako je iselilo mnogo radno sposobno stanovnistva iz FBiH. Naknada za prevoz zavisi gde živiš (prijaviš prebivalište) i koliko si udaljen od firme, normalno.. Nije ti to fiksno budalo.. :) Meni je 30€ naknada za prevoz, firma uplaćuje van plate na NIS-ovu karticu, ne znam za ostale. Topli obrok takodje zavisi. Firme imaju menze (javi Novaliću) pa radnici hasaju u menzi u pauzi za topli obrok (zamisli), nekome se plaća keš, itd, itd... Od 40-60€ takodje zavisi od firme do firme. Niste ti i Novalić izmislili topli obrok i prevoz. Ne blamiraj se ti, ako već on mora.. :) Nezaposlenost vam je preko 30% (zvanični podaci vašeg zavoda).. Prosek vam čine administracija, Šmit, Bakir i Sebija... :) Kad bi se svi zaposlili tamo, imali bi ste prosek 350€ Idi umi se.. . Izjebo vas je Fadil jer je pičkousti izletio da se pohvali. Znamo da ste lažljivi a sada se to i pokazalo. Srbija je sa platama u rangu RS a mnogo zaostaje za FBiH.
|
|
Vrh |
|
|
JNA
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 28 kol 2022, 20:25 |
|
|
Vidim umio si se.. :)
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 28 kol 2022, 20:34 |
|
|
Jbt jesu li ovi muslobotovi svi retardirani? Ako na prosečnu neto platu dodamo dodatak za X ili Y, pa pomnožimo sa loto dobitkom i nasledstvom od tetke iz Minhena... imamo veću platu nego u Srbiji. Bra'o Fadile! Jagnjeca brigada je napisao/la: Federalni zavod za statistiku kaže - prosečna neto plata u junu 2022 = 1115 KM = 570 EUR Republički zavod za statistiku kaže - prosečna neto plata u junu 2022 = 74302 RSD = 634 EUR I ne znam što Srpsku uzima u usta, kad FBiH sama ima nižu prosečnu platu od kompletne BiH.
|
|
Vrh |
|
|
sev
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 28 kol 2022, 20:39 |
|
|
Dodatak za topli obrok i prevoz ne ulazi u platu u Srbiji. Valjda znam gde živim jebemu.
|
|
Vrh |
|
|
JNA
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 28 kol 2022, 20:40 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Jbt jesu li ovi muslobotovi svi retardirani? Ako na prosečnu neto platu dodamo dodatak za X ili Y, pa pomnožimo sa loto dobitkom i nasledstvom od tetke iz Minhena... imamo veću platu nego u Srbiji. Bra'o Fadile! Jagnjeca brigada je napisao/la: Federalni zavod za statistiku kaže - prosečna neto plata u junu 2022 = 1115 KM = 570 EUR Republički zavod za statistiku kaže - prosečna neto plata u junu 2022 = 74302 RSD = 634 EUR I ne znam što Srpsku uzima u usta, kad FBiH sama ima nižu prosečnu platu od kompletne BiH. Zato što se kod njih (u Federaciji) u prosek ne računaju prevoz i topli obrok. Tj. ne oporezuje se. Kod nas (u Srbiji) se prevoz ne oporezuje do 4500 dinara mislim i ne računa se u prosek takodje. Topli obrok se oporezuje (računa se u prosek) ali ga isto tako i nemamo na platnom listiću (tj. imamo ga 100 dinara zbog manjeg poreza) a ostalo ide na foru. Menze, keš na ruke itd, itd.. Čak i da zaboravimo na topli obrok i da računamo samo prevoz (30-38) € opet imaju manji prosek sa njihovim neoporezivim delom preko. Da zaboravimo i na trenutak da im je nezaposlenost 30% a nama 10% .. Sve u svemu, Novalić naložio kreze. Delirijum nastao u komentarima.. :) .
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 28 kol 2022, 20:47 |
|
|
Mislim baš je ozbiljna trka ekonomskih divova, jel imaš 550 ili 650 evra platu. Morao sam da pogledam na SFRJ nivou. Hrvatska me pozitivno iznenadila prosekom, ali je najveća misterija Crna Gora. Kako su oni napravili 30% povećanje neto plate od prošle godine? I na koji fazon imaju 708 evra neto na 873 evra bruto plate?
|
|
Vrh |
|
|
JNA
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 28 kol 2022, 20:50 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Mislim baš je ozbiljna trka ekonomskih divova, jel imaš 550 ili 650 evra platu. Morao sam da pogledam na SFRJ nivou. Hrvatska me pozitivno iznenadila prosekom, ali je najveća misterija Crna Gora. Kako su oni napravili 30% povećanje neto plate od prošle godine? I na koji fazon imaju 708 evra neto na 873 evra bruto plate? Dritan drastično povećao zakonskim aktom minimalac. Pre toga su imali manji prosek od nas. .
|
|
Vrh |
|
|
sev
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 28 kol 2022, 20:50 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Mislim baš je ozbiljna trka ekonomskih divova, jel imaš 550 ili 650 evra platu. Morao sam da pogledam na SFRJ nivou. Hrvatska me pozitivno iznenadila prosekom, ali je najveća misterija Crna Gora. Kako su oni napravili 30% povećanje neto plate od prošle godine? I na koji fazon imaju 708 evra neto na 873 evra bruto plate? Na foru da su skresali doprinose za zdravstvo, poreze i šta sve ne. Podigli su platu, ali su smanjili budžet - drastično. Ako bi se prestalo sa lopovlukom, to bi još i bilo održivo. Ako. A pošto neće, onda će u budžetu nedostajati sredstava za osnovne stvari, pa će se zaduživati ili vratiti deo poreza.
|
|
Vrh |
|
|
JNA
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 28 kol 2022, 20:56 |
|
|
sev je napisao/la: Jagnjeca brigada je napisao/la: Mislim baš je ozbiljna trka ekonomskih divova, jel imaš 550 ili 650 evra platu. Morao sam da pogledam na SFRJ nivou. Hrvatska me pozitivno iznenadila prosekom, ali je najveća misterija Crna Gora. Kako su oni napravili 30% povećanje neto plate od prošle godine? I na koji fazon imaju 708 evra neto na 873 evra bruto plate? Na foru da su skresali doprinose za zdravstvo, poreze i šta sve ne. Podigli su platu, ali su smanjili budžet - drastično. Ako bi se prestalo sa lopovlukom, to bi još i bilo održivo. Ako. A pošto neće, onda će u budžetu nedostajati sredstava za osnovne stvari, pa će se zaduživati ili vratiti deo poreza. Da. Pritom CG ima veliki dug 83% BDP-a. Za zemlju sa malim dugom to bi nekako i moglo da prodje. Mada i ne bi. Mi smo isto sranje napravili sa povećanjem penzija (u Sv. ekon krizi) isti *** ko i dritanov, samo drugo pakovanje. Pa je posle bilo kuku lele. To i njih čeka, samo gore. Verovatno su se nadali jakim sezonama, medjutim i tu je puklo zbog Rusa i Ukrajinaca. .
|
|
Vrh |
|
|
storarare
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 28 kol 2022, 21:00 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2021, 10:38 Postovi: 9446 Lokacija: Tu negde
|
Zar im dug nije bio 100% BDP-a.?
_________________ Popis 2022-ge 99,99%Srbendi . "Novi Pazar ,Sjenica i Tutin 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilne mujage". "Preševo i Bujanovac 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilni Šiptari ".
|
|
Vrh |
|
|
sev
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 28 kol 2022, 21:01 |
|
|
storarare je napisao/la: Zar im dug nije bio 100% BDP-a.? Bio je privremeno, kad je pala ekonomija zbog korone, ali sledeće godine je usledio jak rast BDP-a.
|
|
Vrh |
|
|
JNA
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 28 kol 2022, 21:02 |
|
|
storarare je napisao/la: Zar im dug nije bio 100% BDP-a.? Bio je u Koroni. Sad im je veći BDP (nakon korone) pa je i procenat manji. Ne znači da su ga smanjili uplatama.. :)
|
|
Vrh |
|
|
Lutorčina
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 30 kol 2022, 01:07 |
|
|
JNA je napisao/la: Modernist je napisao/la: Novalić: Vučić je iznio neistine, Srbija je po visini plate stigla RS, ali ne i FBiH http://www.klix.ba/clanak/220828032Promašio sam za 10 eura. Razlika je 90 eura u korist FBiH. Novalić je budala. Već ga sprdamo na drugoj temi.. politika/bosnjakistan-vijesti-t5564.html?start=6850Ni kod nad se prevoz ne računa u platu.. Nezaposlenost u Srbiji 10% a u Federaciji preko 30% Javi to Novaliću.. . Kako misliš ne računa se prevoz u platu ? Ja sam radio u FBiH i šefica mi je rekla ovo ti je neto plata,od nje sam sebi plaćaš prevoz i topli obrok. Kad sam sve sabro i oduzeo imao sam osjećaj da radim u Foči a ne uglavnom gradu BiH koji ima veći budžet i plate od pola države tj RS.
|
|
Vrh |
|
|
JNA
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 30 kol 2022, 01:45 |
|
|
Ne računa se u Srbiji. Pisao sam o Srbiji.
Medjutim, na temi Bošnjakistan vijesti smo zaključili da u FBIH topli obrok i prevoz su samo dobra volja poslodavca (kao što si i sam rekao) .. Tj. nema ga ukratko..
Tako da je Novalić dupla budala.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 30 kol 2022, 13:48 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 20932 Lokacija: među zvijezdama
|
Novalić nije budala. Mislim ponekad jeste no u ovom konkretno slučaju nije. U RS i Srbiji se računa prijevoz, topli obrok, nadoknada za poslovna putovanja i sl u plaću. U FBIH se ne računa.
Topli obrok, prijevoz i sl propisani su kolektivnim ugovorom. A ne dobrom voljom poslodavca. Pa ako ne dobiješ, onda vjerovatno si prilikom sklapanja radnog odnosa podpisao da ne dobijaš ništa od toga.
Ne lupaj gluposti Grobi.
U Austriji po KV imaš Božićnicu i nakaradu za odmor po KV. No to ne znaci da će ti je neko isplatiti ako si podpisao da ne želiš. Odnosno da se iz nekog razloga odričeš toga.
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|