|
|
Stranica: 980/1622.
|
[ 40538 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Skeletor
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 27 ruj 2022, 20:42 |
|
|
DŽorDŽ je napisao/la: Legionnaire je napisao/la: Bizarno, glupo, besmisleno... Kao i svaki drugi tvoj post od kad si se ulogovao na ovome forumu.
Poanta debate je u opovrgavanju tvrdnje suprotnim dokazima, a ne u nešaljivom omalovažavanju pridjevima bez ikakvih tvrdnji (argumenata). To je loša kombinacija i pokazatelj je slabosti sugovornika odnosno njegovog poraza. Ponovit ću tvrdnju: primjer Ukrajine kao granične zemlje između NATO-a i Rusije koja se "odmetnula" iz ruskog "ljubavnog" zagrljaja i kao posljedicu toga prolazi kroz rusku agresiju i uništenje, daje mi za pravo tvrditi kako bi i Srbija vrlo slično prošla kad bi bila takva granična zemlja nakon kaj je jučer izričito i službeno odbila priznati okupirane dijelove Ukrajine novim ruskim teritorijem. Srbija je u očima Rusije prijateljska zemlja, njezina zona interesa kao i Ukrajina te bi ju naravno zadesila "sudbina" Ukrajine zbog odmaka prema zapadu. Ako Rusija nije imala problem napasti zemlju od 40 milijuna stanovnika, onda bi i malu Srbiju spržili 10 puta gore nego li NATO '99. To je valjda svima jasno (kad biste graničili s Rusijom). Također, druga tvrdnja: onih najmanje 14 ruskih vodećih oligarha i njihovih žena, djece i rodbine koji su se odmetnuli od ruske vizije slobode i demokracije te otišli s ovog svijeta na vrlo brutalan način su još jedan pokazatelj kaj se dogadi na jednoj mikro razini kad se "izda" ruska "ljubav". Jedino kaj vas štiti od te sudbine je NATO okruženje (iako niste u NATO-u), a ti argumentiraj suprotno, pa nek forumski puk procjeni argumente čiji su bliže istini. Mislim da je to pošteno. Jel može? Nisi ti ništa shvatio, kada bi Rusija krenula u invaziju na Srbiju, niko se ne bi ni branio, ljudi bi ih dočekali sa rakijom i kolačima. Da se direktno graničimo sa Rusijom, pa srbovanje 1991-1995 bi bilo veoma blago u odnosu na to kakvi bismo bili.
|
|
Vrh |
|
|
Legionnaire
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 27 ruj 2022, 20:50 |
|
Pridružen/a: 27 kol 2019, 23:54 Postovi: 4862 Lokacija: Svjetski poznat oslobođeni grad na istoku Srpske
|
DŽorDŽ je napisao/la: Legionnaire je napisao/la: Bizarno, glupo, besmisleno... Kao i svaki drugi tvoj post od kad si se ulogovao na ovome forumu.
Poanta debate je u opovrgavanju tvrdnje suprotnim dokazima, a ne u nešaljivom omalovažavanju pridjevima bez ikakvih tvrdnji (argumenata). To je loša kombinacija i pokazatelj je slabosti sugovornika odnosno njegovog poraza. Ponovit ću tvrdnju: primjer Ukrajine kao granične zemlje između NATO-a i Rusije koja se "odmetnula" iz ruskog "ljubavnog" zagrljaja i kao posljedicu toga prolazi kroz rusku agresiju i uništenje, daje mi za pravo tvrditi kako bi i Srbija vrlo slično prošla kad bi bila takva granična zemlja nakon kaj je jučer izričito i službeno odbila priznati okupirane dijelove Ukrajine novim ruskim teritorijem. Srbija je u očima Rusije prijateljska zemlja, njezina zona interesa kao i Ukrajina te bi ju naravno zadesila "sudbina" Ukrajine zbog odmaka prema zapadu. Ako Rusija nije imala problem napasti zemlju od 40 milijuna stanovnika, onda bi i malu Srbiju spržili 10 puta gore nego li NATO '99. To je valjda svima jasno (kad biste graničili s Rusijom). Također, druga tvrdnja: onih najmanje 14 ruskih vodećih oligarha i njihovih žena, djece i rodbine koji su se odmetnuli od ruske vizije slobode i demokracije te otišli s ovog svijeta na vrlo brutalan način su još jedan pokazatelj kaj se dogadi na jednoj mikro razini kad se "izda" ruska "ljubav". Jedino kaj vas štiti od te sudbine je NATO okruženje (iako niste u NATO-u), a ti argumentiraj suprotno, pa nek forumski puk procjeni argumente čiji su bliže istini. Mislim da je to pošteno. Jel može? Zaboravljaš mali sitni detaljčić kako se Ukrajina otrgla iz ruskog zagrljaja. Samo 17% po zapadnim istraživanjima Ukrajinaca je bilo za ulazak u NATO, nije li ti makar malo čudno da sa tako malim brojim zainteresovanih, ta država odluči staviti ulazak u NATO ni manje ni više nego u ustav? Nema to veze sa CIA, njet? I postojao je i svijet i Evropa prije NATO pakta. Srbija nije imala nikad problema sa Rusijom, tako da, ne, NATO ne štiti Srbiju od Rusije.
_________________ Nećete u Bejruuut, niste ni prije.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 27 ruj 2022, 20:59 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Rusi nenormalno brzo grade Mariupol, već liči na moderan grad. Moderne bolnice, škole, zgrade. Oni ne čekaju rezolucije iz Brisela o humanitarnoj pomoći, vode brigu o sebi i svom narodu. Kad rat stane sve izbjeglice iz Rusije će se vratiti tamo jer će biti posla i firmi i previše. Infrastruktura nova potpuno, moderna.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
DŽorDŽ
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 27 ruj 2022, 21:02 |
|
Pridružen/a: 18 ožu 2021, 16:54 Postovi: 1774 Lokacija: Ustrojbeno mjesto
|
Legionnaire je napisao/la: DŽorDŽ je napisao/la: Poanta debate je u opovrgavanju tvrdnje suprotnim dokazima, a ne u nešaljivom omalovažavanju pridjevima bez ikakvih tvrdnji (argumenata). To je loša kombinacija i pokazatelj je slabosti sugovornika odnosno njegovog poraza.
Ponovit ću tvrdnju: primjer Ukrajine kao granične zemlje između NATO-a i Rusije koja se "odmetnula" iz ruskog "ljubavnog" zagrljaja i kao posljedicu toga prolazi kroz rusku agresiju i uništenje, daje mi za pravo tvrditi kako bi i Srbija vrlo slično prošla kad bi bila takva granična zemlja nakon kaj je jučer izričito i službeno odbila priznati okupirane dijelove Ukrajine novim ruskim teritorijem. Srbija je u očima Rusije prijateljska zemlja, njezina zona interesa kao i Ukrajina te bi ju naravno zadesila "sudbina" Ukrajine zbog odmaka prema zapadu. Ako Rusija nije imala problem napasti zemlju od 40 milijuna stanovnika, onda bi i malu Srbiju spržili 10 puta gore nego li NATO '99. To je valjda svima jasno (kad biste graničili s Rusijom).
Također, druga tvrdnja: onih najmanje 14 ruskih vodećih oligarha i njihovih žena, djece i rodbine koji su se odmetnuli od ruske vizije slobode i demokracije te otišli s ovog svijeta na vrlo brutalan način su još jedan pokazatelj kaj se dogadi na jednoj mikro razini kad se "izda" ruska "ljubav".
Jedino kaj vas štiti od te sudbine je NATO okruženje (iako niste u NATO-u), a ti argumentiraj suprotno, pa nek forumski puk procjeni argumente čiji su bliže istini.
Mislim da je to pošteno. Jel može?
Zaboravljaš mali sitni detaljčić kako se Ukrajina otrgla iz ruskog zagrljaja. Samo 17% po zapadnim istraživanjima Ukrajinaca je bilo za ulazak u NATO, nije li ti makar malo čudno da sa tako malim brojim zainteresovanih, ta država odluči staviti ulazak u NATO ni manje ni više nego u ustav? Nema to veze sa CIA, njet? I postojao je i svijet i Evropa prije NATO pakta. Srbija nije imala nikad problema sa Rusijom, tako da, ne, NATO ne štiti Srbiju od Rusije. Kako se onda 17% prozapadnih Ukrajinaca tako dobro drži protiv 83% proruskih Ukrajinaca i cijele ruske vojske te ih još i potiskuje prema Rusiji? Taj postotak koji si iznio je u izrazitoj suprotnosti sa stvarnim stanjem na bojištu u Ukrajini. Možda si htio reći da je 17% Ukrajinaca proruski orijentirano? Ta tvrdnja bi bila puno bliže stvarnosti.
_________________ RH i Protektorat BiH 1981: Hrvata 54,58% Prečana 24,00% Muslimana 21,42%
RH i Protektorat BiH 2022: Hrvata 62,23 % Muslimana 19,74 % Prečana 14,18 % Ostalih 3,85 %
|
|
Vrh |
|
|
Nesvrstani
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 27 ruj 2022, 21:05 |
|
|
Regija Zaporožje 93,11% za Regija Herson 87,05% za
|
|
Vrh |
|
|
DŽorDŽ
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 27 ruj 2022, 21:06 |
|
Pridružen/a: 18 ožu 2021, 16:54 Postovi: 1774 Lokacija: Ustrojbeno mjesto
|
Skeletor je napisao/la: DŽorDŽ je napisao/la: Poanta debate je u opovrgavanju tvrdnje suprotnim dokazima, a ne u nešaljivom omalovažavanju pridjevima bez ikakvih tvrdnji (argumenata). To je loša kombinacija i pokazatelj je slabosti sugovornika odnosno njegovog poraza.
Ponovit ću tvrdnju: primjer Ukrajine kao granične zemlje između NATO-a i Rusije koja se "odmetnula" iz ruskog "ljubavnog" zagrljaja i kao posljedicu toga prolazi kroz rusku agresiju i uništenje, daje mi za pravo tvrditi kako bi i Srbija vrlo slično prošla kad bi bila takva granična zemlja nakon kaj je jučer izričito i službeno odbila priznati okupirane dijelove Ukrajine novim ruskim teritorijem. Srbija je u očima Rusije prijateljska zemlja, njezina zona interesa kao i Ukrajina te bi ju naravno zadesila "sudbina" Ukrajine zbog odmaka prema zapadu. Ako Rusija nije imala problem napasti zemlju od 40 milijuna stanovnika, onda bi i malu Srbiju spržili 10 puta gore nego li NATO '99. To je valjda svima jasno (kad biste graničili s Rusijom).
Također, druga tvrdnja: onih najmanje 14 ruskih vodećih oligarha i njihovih žena, djece i rodbine koji su se odmetnuli od ruske vizije slobode i demokracije te otišli s ovog svijeta na vrlo brutalan način su još jedan pokazatelj kaj se dogadi na jednoj mikro razini kad se "izda" ruska "ljubav".
Jedino kaj vas štiti od te sudbine je NATO okruženje (iako niste u NATO-u), a ti argumentiraj suprotno, pa nek forumski puk procjeni argumente čiji su bliže istini.
Mislim da je to pošteno. Jel može?
Nisi ti ništa shvatio, kada bi Rusija krenula u invaziju na Srbiju, niko se ne bi ni branio, ljudi bi ih dočekali sa rakijom i kolačima. Da se direktno graničimo sa Rusijom, pa srbovanje 1991-1995 bi bilo veoma blago u odnosu na to kakvi bismo bili. I zato mi je jako drago kaj ne graničite s Rusijom, jer bi Srbi sijali još više zla nego 90-tih. Upravo si sam to potvrdio.
_________________ RH i Protektorat BiH 1981: Hrvata 54,58% Prečana 24,00% Muslimana 21,42%
RH i Protektorat BiH 2022: Hrvata 62,23 % Muslimana 19,74 % Prečana 14,18 % Ostalih 3,85 %
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 27 ruj 2022, 21:07 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 12571 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
Legionnaire je napisao/la: DrMag je napisao/la:
Zašto bi rusi rušili plinovod zemlje koja nije u ratu?
Pa Norveškoj, zato što ne postoji američki gasovod. Do današnjeg dana su te stvari, kao što su gasovodi, funkcionisali na povjerenje, tj nemoj ti meni, neću ni ja tebe. Ako ti meni ne uništiš, neću ni ja tebi, bolje obojici, ali ako mi uništiš onda ja ništa ne gubim da uništim i tebi. Treba dokazati ko je minirao, možda su i putlerovci, kao dodatni vid pritiska na njemačku i generiranja pomutnje među zapadnim saveznicima.
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
Skeletor
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 27 ruj 2022, 21:14 |
|
|
DŽorDŽ je napisao/la: Skeletor je napisao/la: Nisi ti ništa shvatio, kada bi Rusija krenula u invaziju na Srbiju, niko se ne bi ni branio, ljudi bi ih dočekali sa rakijom i kolačima. Da se direktno graničimo sa Rusijom, pa srbovanje 1991-1995 bi bilo veoma blago u odnosu na to kakvi bismo bili. I zato mi je jako drago kaj ne graničite s Rusijom, jer bi Srbi sijali još više zla nego 90-tih. Upravo si sam to potvrdio. Pa tako reci, ne moraš da takijaš da nas NATO brani i slične nebuloze.
|
|
Vrh |
|
|
Dutch01
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 27 ruj 2022, 21:22 |
|
|
Skeletor je napisao/la: DŽorDŽ je napisao/la: I zato mi je jako drago kaj ne graničite s Rusijom, jer bi Srbi sijali još više zla nego 90-tih. Upravo si sam to potvrdio.
Pa tako reci, ne moraš da takijaš da nas NATO brani i slične nebuloze. Možda hoće reći da je lakše biti rusofil ako si daleko od Rusije, nego u njenoj neposrednoj blizini.
_________________ Slava Ukrajini!
Nema predaje!
|
|
Vrh |
|
|
Osip
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 27 ruj 2022, 21:26 |
|
|
"Rupa" odnosno razriv plinovoda Sjeverni Tok ima razmjere od 1km !! Time je potvrdjeno da se radi o planiranoj i namjernoj sabotazi.
Ispravka: Razmjera mjehurpovrsine iznosi 1km, ne rupa na plinovodu.
|
|
Vrh |
|
|
Šporet
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 27 ruj 2022, 21:27 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 27 ruj 2022, 22:19 |
|
|
Pokazali su ko kosi ko vodu nosi. Jbg
_________________ Dom svoj čuva Zrinski 115
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 27 ruj 2022, 22:21 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 12571 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
Rusi ce odgovoriti kidanjem podmorskih optičkih kablova koji povezuju USA i EU. A to znači nema forumašenja i svi ćemo ići na starlink.
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
Legionnaire
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 27 ruj 2022, 22:33 |
|
Pridružen/a: 27 kol 2019, 23:54 Postovi: 4862 Lokacija: Svjetski poznat oslobođeni grad na istoku Srpske
|
DŽorDŽ je napisao/la: Legionnaire je napisao/la: Zaboravljaš mali sitni detaljčić kako se Ukrajina otrgla iz ruskog zagrljaja. Samo 17% po zapadnim istraživanjima Ukrajinaca je bilo za ulazak u NATO, nije li ti makar malo čudno da sa tako malim brojim zainteresovanih, ta država odluči staviti ulazak u NATO ni manje ni više nego u ustav? Nema to veze sa CIA, njet?
I postojao je i svijet i Evropa prije NATO pakta. Srbija nije imala nikad problema sa Rusijom, tako da, ne, NATO ne štiti Srbiju od Rusije.
Kako se onda 17% prozapadnih Ukrajinaca tako dobro drži protiv 83% proruskih Ukrajinaca i cijele ruske vojske te ih još i potiskuje prema Rusiji? Taj postotak koji si iznio je u izrazitoj suprotnosti sa stvarnim stanjem na bojištu u Ukrajini. Možda si htio reći da je 17% Ukrajinaca proruski orijentirano? Ta tvrdnja bi bila puno bliže stvarnosti. Govorim o anketi iz 2014te. Informiši se malo. Takođe, primjeti da je CIA srušila legalno izabranu vlast.
|
|
Vrh |
|
|
Navodni Poslanik
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 27 ruj 2022, 23:02 |
|
|
Legionnaire je napisao/la: Meni je ovo što se danas odigralo padalo napamet, ali nikad nisam zapravo povjerovao da će se ići do ovog nivoa. Mislio sam da je preluda ideja i daleko od stvarnosti.
Od danas ulazimo u novi sistem odnosa. Kako li će ponizna Njemačka sada reagovati, opet prešutjeti pretpostavljam? Kad se 2013 otkrilo da im Amerikanci prisluškuju sve živo, oni su samo gunđali. Ovo im je 10x veći udarac. Američka i britanska mornarica je tamo s brodovima pa je 99.9% sigurno da su oni. Ali, mogao bi u teoriji da bude i ruski asimetrični odgovor? Najavili su mnogo takvih. 1. Ovo unosi razdor između Evrope i Amerike, baca sumnju na SAD, jer njima ovo koristi primarno, dakle cui bono kaže tako pa neka se sad Amerikanci peru od optužbi? 2. Rusi ovako gube buduću zaradu i gube kartu ucene, ali buduće zarade ne bi bilo jer NS2 nije ni pušten i ko zna kad bi i da li bi, a kompletno zatvaranje NS1 odnosno tu ucenu bi bilo teško ostvariti. Isključivanje gasa bi bio veliki potez i navukao bi bes na Rusiju. Ovako su svejedno gurnuli Nemačku u gasnu krizu, a to im je i bio cilj, i prebacili krivnju na Ameriku. 3. Potez, gesta prema Ukrajini, možda neka pomirba ili dogovor iza kulisa da će Ukrajina dugoročno biti glavna tranzit zona. Ali upravo to je teško poverovati. Kao i to da su Rusi ovo uradili za vreme dok su NATO brodovi tamo. I mogu li uopće to izvesti? Možda su imali bombe otprije? Ali eto s obzirom da gasovodi kroz Ukrajinu nisu u prekidu otpočetka rata...možda i nije nemoguće da tu ima dogovora bar s nekim iz Ukrajine.
|
|
Vrh |
|
|
Legionnaire
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 27 ruj 2022, 23:09 |
|
|
Njemačka mora da plaća do 2030te 40 milijardi m3 gasa godišnje, sve da ni m3 ne prođe. Oni su najveći gubitnici ovoga. A čuj, Šolc se uskurčio, hoće da pravi najjaču vojsku u Evropi, potrebno mu je na vrijeme jednu uz uši.
Mi što ne zavisimo od Sjevernih tokova, ćemo da osjetimo ovo, na cijeni onoga što nismo vezani ugovorom. Mada ni blizu ko Švabe.
|
|
Vrh |
|
|
Teranova 2
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 27 ruj 2022, 23:12 |
|
|
Citat: BAJDEN Ako Putin napadne Ukrajinu, ništa od gasovoda Severni tok 2! Obećavam vam toPLANETA 08.02.2022. 08:10hPredsednik SAD Džo Bajden rekao je u ponedeljak da će gasovod Severni tok 2 biti zaustavljen ako Rusija napadne Ukrajinu i naglasio jedinstvo sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom dok se Zapad okuplja da spreči rat u Evropi. Na konferenciji za novinare u Beloj kući sa novim nemačkim liderom, Bajden, dugogodišnjim protivnikom decenijskog projekta gasovoda do Nemačke iz Rusije, rekao je da će ukoliko ruske snage pređu u Ukrajinu to biti okidač za gašenje, prenosi Rojters.
-Ako Rusija izvrši invaziju, to znači da tenkovi ili trupe ponovo pređu... granicu Ukrajine, onda neće biti više Severnog toka 2. Mi, mi ćemo to okončati, rekao je Bajden.
Upitan kako, s obzirom da je projekat pod kontrolom Nemačke, Bajden je rekao: Obećavam vam, moći ćemo to da uradimo. https://www.kurir.rs/planeta/3867251/dz ... everni-tok Zar ima ikakve sumnje KO je to uradio.
|
|
Vrh |
|
|
Legionnaire
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 27 ruj 2022, 23:22 |
|
|
Navodni Poslanik je napisao/la: Legionnaire je napisao/la: Meni je ovo što se danas odigralo padalo napamet, ali nikad nisam zapravo povjerovao da će se ići do ovog nivoa. Mislio sam da je preluda ideja i daleko od stvarnosti.
Od danas ulazimo u novi sistem odnosa. Kako li će ponizna Njemačka sada reagovati, opet prešutjeti pretpostavljam? Kad se 2013 otkrilo da im Amerikanci prisluškuju sve živo, oni su samo gunđali. Ovo im je 10x veći udarac. Američka i britanska mornarica je tamo s brodovima pa je 99.9% sigurno da su oni. Ali, mogao bi u teoriji da bude i ruski asimetrični odgovor? Najavili su mnogo takvih. 1. Ovo unosi razdor između Evrope i Amerike, baca sumnju na SAD, jer njima ovo koristi primarno, dakle cui bono kaže tako pa neka se sad Amerikanci peru od optužbi? 2. Rusi ovako gube buduću zaradu i gube kartu ucene, ali buduće zarade ne bi bilo jer NS2 nije ni pušten i ko zna kad bi i da li bi, a kompletno zatvaranje NS1 odnosno tu ucenu bi bilo teško ostvariti. Isključivanje gasa bi bio veliki potez i navukao bi bes na Rusiju. Ovako su svejedno gurnuli Nemačku u gasnu krizu, a to im je i bio cilj, i prebacili krivnju na Ameriku. 3. Potez, gesta prema Ukrajini, možda neka pomirba ili dogovor iza kulisa da će Ukrajina dugoročno biti glavna tranzit zona. Ali upravo to je teško poverovati. Kao i to da su Rusi ovo uradili za vreme dok su NATO brodovi tamo. I mogu li uopće to izvesti? Možda su imali bombe otprije? Ali eto s obzirom da gasovodi kroz Ukrajinu nisu u prekidu otpočetka rata...možda i nije nemoguće da tu ima dogovora bar s nekim iz Ukrajine. 1) taj razdor operu NATO mediji. Svi bitni njemački mediji će preferirati SAD nego Šolca. Njemačka je okupirana zemlja, a ostale nisu bitne da formiraju poziciju Evrope. 2) Rusi su mogli zavlačiti do mile volje. Pa nema turbine, pa prosulo se ulje, itd. Šta god da oni urade, sa izuzetkom Srbije i tu i tamo susjedstva, njihova meka moć u Evropi je blizu nula. Kad ništa i ne rade, CIA će izmišljati trovanja Navaljnija itd, da drži Evropu u psihozi. Oni su se pomirili sa svojom lošom reputacijom, zato su se odlučili na rat. I otvorio bi se NS 2, za nekoliko godina. Njemci su bili pažljivi i nikad nisu izgovorili “nećemo nikad NS2”, jer emocije prestanu nakon nekoliko godina, a potreba za gasom ne. 3) ne vjerujem. Ovo daje sad Ukrajini na većoj važnosti. Rusi bi pristali na Ukrajinske tokove i bez ovog. Razlog sto tokovi nisu uništeni je što je Rusiji cilj da teče, a Ukrajina ako ih uništi onda svakako gubi na geostrateškoj poziciji.
|
|
Vrh |
|
|
belky
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 27 ruj 2022, 23:52 |
|
|
Sve se zna, nista se ne zna Ceka se Colin Powell
|
|
Vrh |
|
|
Navodni Poslanik
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 27 ruj 2022, 23:52 |
|
|
Legionnaire je napisao/la: 1) taj razdor operu NATO mediji. Svi bitni njemački mediji će preferirati SAD nego Šolca. Njemačka je okupirana zemlja, a ostale nisu bitne da formiraju poziciju Evrope.
2) Rusi su mogli zavlačiti do mile volje. Pa nema turbine, pa prosulo se ulje, itd. Šta god da oni urade, sa izuzetkom Srbije i tu i tamo susjedstva, njihova meka moć u Evropi je blizu nula. Kad ništa i ne rade, CIA će izmišljati trovanja Navaljnija itd, da drži Evropu u psihozi. Oni su se pomirili sa svojom lošom reputacijom, zato su se odlučili na rat. I otvorio bi se NS 2, za nekoliko godina. Njemci su bili pažljivi i nikad nisu izgovorili “nećemo nikad NS2”, jer emocije prestanu nakon nekoliko godina, a potreba za gasom ne.
3) ne vjerujem. Ovo daje sad Ukrajini na većoj važnosti. Rusi bi pristali na Ukrajinske tokove i bez ovog. Razlog sto tokovi nisu uništeni je što je Rusiji cilj da teče, a Ukrajina ako ih uništi onda svakako gubi na geostrateškoj poziciji. I sam sam rekao da ima možda 0.1% da su Rusi iza ovoga, mislim da je NATO sposobniji ovo izvesti, a i sve to bi bila preduboka strategija, ne verujem u te stvari više, čini mi se da svet funkcioniše dosta jednostavnije. Ali kao teorija nije bez osnove, zato sam i naveo ta tri razloga. 1. NATO mediji mogu oprati razdor među narodom, i hoće, kao što su oprali ono prisluškivanje Merkel, ali elite ipak više pamte, bolje razmišljaju. Nemačke elite su sad u šoku verujem. 2. Pa da, upravo to. Meka moć je na nuli, approval rating nula, Rusi su se jedino nadali zdravom razumu kod Evropljana i ekonomskoj logici. Kad su vidjeli da ni toga nema, da ovi rade sve na vlastitu štetu, čemu se onda nadati u budućnosti? Zašto ne razneti sada sve i prisiliti ih na još veću muku u ovom momentu i izazvati krizu tako ovaj čas. Jer ovaj čas je bitan rat i situacija na terenu. Nemačka bez gasa iz Rusije u ovom momentu je možda, ne možda nego sigurno više u američkoj orbiti, ali je isto tako na putu krize i haosa, a to će uticati na čitavu Evropu od sutra. Jasno je da su Rusi izgubili poluge s ovim, ali dobijaju short term efekt, a za long term, hm ti recimo kažeš "Nemci bi pristali na gas u budućnosti", pa sad ako misle da pristanu moraće da se potrude. 3. Pa po meni, u idealnom bratskom odnosu, sav gas bi i tekao kroz Ukrajinu i tako povezivao sve zemlje u celinu. NS i jest seratorski (mada opravdan iz ugla Nemačke i Rusije) projekat. Nije nemoguće da je to sve skupa bio dio deala za predaju juga Ukrajine. Rekoh, 0.1% i ne verujem u ovakve šahovske scenarije, ali ne zvuči mi nemoguće pa zato iznosim.
|
|
Vrh |
|
|
Zviezda Granda
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 27 ruj 2022, 23:58 |
|
|
Stiže na Krim ruska vojska jaka
|
|
Vrh |
|
|
Dutch01
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 28 ruj 2022, 00:03 |
|
|
Zviezda Granda je napisao/la: Stiže na Krim ruska vojska jaka A gle, bolje da im kao topovsko meso posluži netko od 60, a ne 20 godina. A obarač jednako može povući, samo fizička sprema nije najbolja no eto može poslužiti za obranu nekog rova ili bunkera.
_________________ Slava Ukrajini!
Nema predaje!
|
|
Vrh |
|
|
perometličić
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 28 ruj 2022, 00:36 |
|
|
To su rezrevni činovnici konjine .
_________________ Drugi profil Th1950 .
Bugojno ne vidimo Tuzla u daljini ali Rafal pogađa Hrvatski sine ne brini !
Hrvatsku granatu božja ruka vodi , tamo gdje je pošaljemo ona i pogodi !
|
|
Vrh |
|
|
Osip
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 28 ruj 2022, 00:39 |
|
|
Gdje su hrdjavi kalasi? Zar nas nasi slobodni mediji nisu obavijestili o tome?
|
|
Vrh |
|
|
Osip
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 28 ruj 2022, 00:46 |
|
|
Dutch01 je napisao/la: Zviezda Granda je napisao/la: Stiže na Krim ruska vojska jaka A gle, bolje da im kao topovsko meso posluži netko od 60, a ne 20 godina. A obarač jednako može povući, samo fizička sprema nije najbolja no eto može poslužiti za obranu nekog rova ili bunkera. Ovo sto Rusi rade je vrlo pametno. Stede svoje najbolje vojnike za slucaj krajnjeg rata. Meni je zao svih onih ukrajinskih mladica od 20 godina koji ginu. To su sve mahom djeca koja su kad je ovo sranje 2013. pocelo imali tek nekih 10 godina. Svjesno su im prali mozak i propagandizirali kako bi se sad dobrovoljno nudili kao topovsko meso. Volio bi vise nego ista da ona gnjida i pretvaravajuca ljiga Zelenskij plati za svoju izdaju nakon sto je dobio izbore time da je prisvojio pro-ruske Ukrajince pricom da ce zavrsit rat, nece zabranit jezik itd.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 32 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|