|
|
Stranica: 3/4.
|
[ 99 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Prosvjedi - nasilje nad ženama Postano: 15 lis 2022, 19:41 |
|
|
Lapo-lapo je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Kakvi krstaški pohodi što ti je? Drogiraš li se?
Ma jok. Od čega? Nisam ja u toj stranci. Hocu samo da kažem da ste uvijek bili nasilni. Bili i ostali. Sve što imaš napravio ti je muškarac. Automobil kojim se voziš konstruirao je i napravio muškarac, ceste kojima voziš, zgradu u kojoj stanuješ dizajnirao i napravio muškarac, kompjuter na kojem se žališ, internet na koji se spajaš, televizor, perilicu za suđe, perilicu za rublje, hladnjak, sijalicu, mobitel, itd. Ukratko, sve ono što zoveš civilizacijom napravio je muškarac. Reci puno hvala muškarac, bez tvog nasilničkog koplja bi me pojeo medvjed čim bih provirila nos iz pećine.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1083 of 2558 - 42.34%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
HusoBaznijek
|
Naslov: Re: Prosvjedi - nasilje nad ženama Postano: 15 lis 2022, 19:47 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Lapo-lapo je napisao/la: Ma jok. Od čega? Nisam ja u toj stranci. Hocu samo da kažem da ste uvijek bili nasilni. Bili i ostali.
Sve što imaš napravio ti je muškarac. Automobil kojim se voziš konstruirao je i napravio muškarac, ceste kojima voziš, zgradu u kojoj stanuješ dizajnirao i napravio muškarac, kompjuter na kojem se žališ, internet na koji se spajaš, televizor, perilicu za suđe, perilicu za rublje, hladnjak, sijalicu, mobitel, itd. Ukratko, sve ono što zoveš civilizacijom napravio je muškarac. Reci puno hvala muškarac, bez tvog nasilničkog koplja bi me pojeo medvjed čim bih provirila nos iz pećine. Nemoj tako Kvačice, a ko je dizajnirao umjetne nokte i umjetne trepavice?
_________________ Britanski dnevni list “Manchester Guardian” od 03. kolovoza 1914. donio je: “Kad bi se Srbiju moglo odvući na sredinu oceana i potopiti, tada bi se Europski zrak pročistio.”
|
|
Vrh |
|
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Prosvjedi - nasilje nad ženama Postano: 15 lis 2022, 19:49 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Lapo-lapo je napisao/la: Ma jok. Od čega? Nisam ja u toj stranci. Hocu samo da kažem da ste uvijek bili nasilni. Bili i ostali.
Sve što imaš napravio ti je muškarac. Automobil kojim se voziš konstruirao je i napravio muškarac, ceste kojima voziš, zgradu u kojoj stanuješ dizajnirao i napravio muškarac, kompjuter na kojem se žališ, internet na koji se spajaš, televizor, perilicu za suđe, perilicu za rublje, hladnjak, sijalicu, mobitel, itd. Ukratko, sve ono što zoveš civilizacijom napravio je muškarac. Reci puno hvala muškarac, bez tvog nasilničkog koplja bi me pojeo medvjed čim bih provirila nos iz pećine. Halo Kvaki, pa da vas ne cistimo i ne peremo raspali bi se od prljavštine i smrada. Da vam ne branimo alkohol bauljali bi po planeti upisani i nesvjesni. Da vam ne radjamo kratko bi vam vladavina trajala. Da vas ne držimo,,pod kontrolom,, bili bi kao ti medvjedi.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Prosvjedi - nasilje nad ženama Postano: 15 lis 2022, 19:49 |
|
|
HusoBaznijek je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Sve što imaš napravio ti je muškarac. Automobil kojim se voziš konstruirao je i napravio muškarac, ceste kojima voziš, zgradu u kojoj stanuješ dizajnirao i napravio muškarac, kompjuter na kojem se žališ, internet na koji se spajaš, televizor, perilicu za suđe, perilicu za rublje, hladnjak, sijalicu, mobitel, itd.
Ukratko, sve ono što zoveš civilizacijom napravio je muškarac. Reci puno hvala muškarac, bez tvog nasilničkog koplja bi me pojeo medvjed čim bih provirila nos iz pećine.
Nemoj tako Kvačice, a ko je dizajnirao umjetne nokte i umjetne trepavice? Ne znam, ali realno, ako bih se kladio rekao bih vjerojatno neki muškarac.
1083 of 2558 - 42.34%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Prosvjedi - nasilje nad ženama Postano: 15 lis 2022, 19:52 |
|
|
Lapo-lapo je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Sve što imaš napravio ti je muškarac. Automobil kojim se voziš konstruirao je i napravio muškarac, ceste kojima voziš, zgradu u kojoj stanuješ dizajnirao i napravio muškarac, kompjuter na kojem se žališ, internet na koji se spajaš, televizor, perilicu za suđe, perilicu za rublje, hladnjak, sijalicu, mobitel, itd.
Ukratko, sve ono što zoveš civilizacijom napravio je muškarac. Reci puno hvala muškarac, bez tvog nasilničkog koplja bi me pojeo medvjed čim bih provirila nos iz pećine.
Halo Kvaki, pa da vas ne cistimo i ne peremo raspali bi se od prljavštine i smrada. Da vam ne branimo alkohol bauljali bi po planeti upisani i nesvjesni. Da vam ne radjamo kratko bi vam vladavina trajala. Da vas ne držimo,,pod kontrolom,, bili bi kao ti medvjedi. Ali ja nisam rekao da su meni žene smetnja. Čak dapače, žene su naše najveće blago. Samo referiram na tvoju izjavu da su muškarci samo smetnja. Pa ako su zaista smetnja, izađi lijepo iz zgrade koju su napravili muškarci, ugasi sijalicu koju je napravio muškarac Thomas Edison, ne koristi električnu energiju jer je za njenu uporabu zaslužan muškarac Nikola Tesla, nego ti lijepo idi u mrak, pa u šumarak i peri suđe na nekom potoku.
1083 of 2558 - 42.34%
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Prosvjedi - nasilje nad ženama Postano: 15 lis 2022, 19:54 |
|
|
Teranova 2 je napisao/la: Prvo naučiti žene da ne biraju majmune za muževe. Valjda roditelje od žene, djevojke.
|
|
Vrh |
|
|
Gazda
|
|
Pridružen/a: 08 svi 2020, 16:23 Postovi: 3810 Lokacija: Stolni grad
|
Lapo-lapo je napisao/la: Gazda je napisao/la: Jesu, a i žene bi bile da im motoričke sposobnosti nisu na razini kornjače. Mi pokrećem svijet. Do sada bi planeta otišla u 3 pm da nije nas. Mi smo nosioci života na planeti, a vi samo smetnja. Nisi ti očito shvatila, nasilje je jedan od mnogih načina da dobiješ ono što želiš, danas je manje zastupljenost zbog moderne paradigme, ali svakako da bi je i žene koristile da imaju određene predispozicije(i tu dolaze te motoričke sposobnosti) kao što koristite druge načine da dobijete ono što želite.
|
|
Vrh |
|
|
Harezm
|
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Lapo-lapo je napisao/la: Halo Kvaki, pa da vas ne cistimo i ne peremo raspali bi se od prljavštine i smrada. Da vam ne branimo alkohol bauljali bi po planeti upisani i nesvjesni. Da vam ne radjamo kratko bi vam vladavina trajala. Da vas ne držimo,,pod kontrolom,, bili bi kao ti medvjedi.
Ali ja nisam rekao da su meni žene smetnja. Čak dapače, žene su naše najveće blago. Samo referiram na tvoju izjavu da su muškarci samo smetnja. Pa ako su zaista smetnja, izađi lijepo iz zgrade koju su napravili muškarci, ugasi sijalicu koju je napravio muškarac Thomas Edison, ne koristi električnu energiju jer je za njenu uporabu zaslužan muškarac Nikola Tesla, nego ti lijepo idi u mrak, pa u šumarak i peri suđe na nekom potoku. Muškarci su napravili i suđe.
_________________ Hrvatska Hrvatom!
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Prosvjedi - nasilje nad ženama Postano: 15 lis 2022, 20:20 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Lapo-lapo je napisao/la: Ne kažu žene uzalud ,,svi su isti,,! Muške svinje. Sujetne do bola. Ubiti zbog prevare, odbijanja, bolesne ljubomore... I kada čujem ono ,,hriscanske vrijednosti,,! Koje? Jesu li se mijenjala, popravljale? Priznali da nekada nisu bili u pravu? A krstaski pohodi? Što to niko ne spomene? Nije li im papa unaprijed oprostio grijehe. Nisu nosili sendviche, pa su usput pljačkati, ubijali i masovno silovali. Pa već im je oprošteno, zar ne! Uvijek ste svijet prilagođavali sebi i svojim sirovim htijenjima. Ne pretvarajte se! To se kaže jedan za stolom ti gleda sise, drugi ispod stola viri pod suknju.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
K..M
|
Naslov: Re: Prosvjedi - nasilje nad ženama Postano: 15 lis 2022, 20:23 |
|
Pridružen/a: 13 stu 2021, 23:58 Postovi: 6615 Lokacija: Nizza, Naissus...
|
Volim zene, tko sto i one vole mene....zene su mi POTREBA, tko droga, kada se navucem,
NE skidam se....sa nje.
_________________ Propast najdugovecnije imperije (1123 god), Istocno Rimskog carstva https://www.youtube.com/watch?v=yVa6GQVSaj0
|
|
Vrh |
|
|
buenos aires
|
Naslov: Re: Prosvjedi - nasilje nad ženama Postano: 15 lis 2022, 20:34 |
|
|
Ovo je izgleda rano postao još jedan topic tipa: lonesome feminist tart vs bunch of misogynistic bigots...
That's kinda neat.
|
|
Vrh |
|
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Prosvjedi - nasilje nad ženama Postano: 15 lis 2022, 20:35 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Lapo-lapo je napisao/la: Halo Kvaki, pa da vas ne cistimo i ne peremo raspali bi se od prljavštine i smrada. Da vam ne branimo alkohol bauljali bi po planeti upisani i nesvjesni. Da vam ne radjamo kratko bi vam vladavina trajala. Da vas ne držimo,,pod kontrolom,, bili bi kao ti medvjedi.
Ali ja nisam rekao da su meni žene smetnja. Čak dapače, žene su naše najveće blago. Samo referiram na tvoju izjavu da su muškarci samo smetnja. Pa ako su zaista smetnja, izađi lijepo iz zgrade koju su napravili muškarci, ugasi sijalicu koju je napravio muškarac Thomas Edison, ne koristi električnu energiju jer je za njenu uporabu zaslužan muškarac Nikola Tesla, nego ti lijepo idi u mrak, pa u šumarak i peri suđe na nekom potoku. Oooo, ovo je već ratno stanje. Kako su mogle napredovati kada ste ih gazili u svakom momentu? Zakljucavali, sklanjali sa ulice, ucutkavali, tukli, zapostavljali... Progledale jadne tek prije stotinjak godina. I samo toliko im je trebalo da krenu u pohod preuzimanja vodstva. Polako, ali sigurno idemo u osvajanje svijeta I dalje ćete graditi i raditi, ali pod našim tutorstvom.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Prosvjedi - nasilje nad ženama Postano: 15 lis 2022, 20:42 |
|
|
A gdje idete ? U kvote na radnim mjestima ili politici ? To nije po zsalugama već korupcija i laktanje.
|
|
Vrh |
|
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Prosvjedi - nasilje nad ženama Postano: 15 lis 2022, 20:45 |
|
|
BBC je napisao/la: A gdje idete ? U kvote na radnim mjestima ili politici ? To nije po zsalugama već korupcija i laktanje. Idemo na sve ili ništa. Čuvaj muda i dobro zapni. Čisto da ti glava ostane na mjestu
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Prosvjedi - nasilje nad ženama Postano: 15 lis 2022, 20:52 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
U Novskoj neki dan lik ubio ženu. Sud prije toga izdao zabranu prilaska.
Ne mogu ga unaprijed zatvorit i držat 100 g. u zatvoru.
Ubio ju je pa sebe. U takvim slučajevima nema puno mogućnosti za ženu, čak i novi partner često nije dovoljan ako se suprug već pozdravio sa životom. Samo jedna žrtva više.
Rekli bi Švabe su bolje ali nije li upravo Austrijanac pobio u Zagrebu djecu kad ga je ostavila žena.
Ne vidim nešto pametno kako riješit takve stvari. Filozofi u NVO na proračunu sigurno neće.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
buenos aires
|
Naslov: Re: Prosvjedi - nasilje nad ženama Postano: 15 lis 2022, 21:00 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: U Novskoj neki dan lik ubio ženu. Sud prije toga izdao zabranu prilaska.
Ubio ju je pa sebe. U takvim slučajevima nema puno mogućnosti za ženu, čak i novi partner često nije dovoljan ako se suprug već pozdravio sa životom. Samo jedna žrtva više.
Rekli bi Švabe su bolje ali nije li upravo Austrijanac pobio u Zagrebu djecu kad ga je ostavila žena.
Ne vidim nešto pametno kako riješit takve stvari. Filozofi u NVO na proračunu sigurno neće. Bila bi zanimljiva studija o femicidu muslimani vs hrišćani. Čini mi se da muslimani nastupaju sa više samopozuzdanja oko žena... Hrišćanima su kroz razne administrativne procese redukovana mnoga prirodna prava i prerogativi (btw imaju i žene svoja prirodna prava i prerogative). Te izmene stvaraju loš efekat u muško ženskim odnosima na duže staze. Slikovito rečeno, oduzeti su im revolveri i značke koji im pripadaju, pa su se mnogi latili noževa kao poslednje opcije... Ne znam, mučno i tužno je sve to čitati po elektronskim medijima. Koristiti nečiju tragediju (izgubljen život) za promociju ličnih agendi i htenja, treba nam ili master reset ili meteor... Sadašnje stanje je neodrživo i neizdrživo.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Prosvjedi - nasilje nad ženama Postano: 15 lis 2022, 21:00 |
|
|
Lapo-lapo je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Ali ja nisam rekao da su meni žene smetnja. Čak dapače, žene su naše najveće blago. Samo referiram na tvoju izjavu da su muškarci samo smetnja. Pa ako su zaista smetnja, izađi lijepo iz zgrade koju su napravili muškarci, ugasi sijalicu koju je napravio muškarac Thomas Edison, ne koristi električnu energiju jer je za njenu uporabu zaslužan muškarac Nikola Tesla, nego ti lijepo idi u mrak, pa u šumarak i peri suđe na nekom potoku. Oooo, ovo je već ratno stanje. Kako su mogle napredovati kada ste ih gazili u svakom momentu? Zakljucavali, sklanjali sa ulice, ucutkavali, tukli, zapostavljali... Progledale jadne tek prije stotinjak godina. I samo toliko im je trebalo da krenu u pohod preuzimanja vodstva. Polako, ali sigurno idemo u osvajanje svijeta I dalje ćete graditi i raditi, ali pod našim tutorstvom. Samo radite i gradite, evo ovdje očigledno nema ravnopravnosti. Kronično fali žena za rad u betonu, pa možda si zainteresirana?
1083 of 2558 - 42.34%
|
|
Vrh |
|
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Prosvjedi - nasilje nad ženama Postano: 15 lis 2022, 21:04 |
|
|
Ne razumijem sta zele postici prosvjedima, postoji kazna za ubojstvo i ona je jednaka i za ubojstvo muskarca i ubojstvo zene, sad koliko bi visoka trebala biti to je potpuno druga tema.
Koja je svrha prosvjeda, sta zele, promijeniti svijet? ako dovoljno snazno prosvjeduju nece vise biti nasilnih muskaraca i glupaca koje sa takvima ulaze u brak, vezu?
Prosvjedi svrha sami sebi, kao i feministicke nvo, sukus stvari.
|
|
Vrh |
|
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Prosvjedi - nasilje nad ženama Postano: 15 lis 2022, 21:04 |
|
Pridružen/a: 18 sij 2014, 17:10 Postovi: 15067 Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
|
buenos aires je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: U Novskoj neki dan lik ubio ženu. Sud prije toga izdao zabranu prilaska.
Ne vidim nešto pametno kako riješit takve stvari. Filozofi u NVO na proračunu sigurno neće. Bila bi zanimljiva studija o femicidu muslimani vs hrišćani. Čini mi se da muslimani nastupaju sa više samopozuzdanja oko žena... Hrišćanima su kroz razne administrativne procese redukovana mnoga prirodna prava i prerogativi (btw imaju i žene svoja prirodna prava i prerogative). Te izmene stvaraju loš efekat u muško ženskim odnosima na duže staze. Slikovito rečeno, oduzeti su im revolveri i značke koji im pripadaju, pa su se mnogi latili noževa kao poslednje opcije... Ne znam, mučno i tužno je sve to čitati po elektronskim medijima. Koristiti nečiju tragediju (izgubljen život) za promociju ličnih agendi i htenja, treba nam ili master reset ili meteor... Sadašnje stanje je neodrživo i neizdrživo. Šerijat hendikepuje muškarca ako je ozenjen, tipa mora joj donositi hranu na sto, ako ona radi, opet nije obavezna ni marke mu dati, ako hoce njena slobodna volja. Šerijat jest rigorozan prema zenama koje nisu majke, ali prema očevima u porodici je nemilosrdan puno nekakvih obaveza.
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
|
|
Vrh |
|
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Prosvjedi - nasilje nad ženama Postano: 15 lis 2022, 21:06 |
|
Pridružen/a: 18 sij 2014, 17:10 Postovi: 15067 Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
|
Naša Kvačica je napisao/la: Lapo-lapo je napisao/la:
Oooo, ovo je već ratno stanje. Kako su mogle napredovati kada ste ih gazili u svakom momentu? Zakljucavali, sklanjali sa ulice, ucutkavali, tukli, zapostavljali... Progledale jadne tek prije stotinjak godina. I samo toliko im je trebalo da krenu u pohod preuzimanja vodstva. Polako, ali sigurno idemo u osvajanje svijeta I dalje ćete graditi i raditi, ali pod našim tutorstvom.
Samo radite i gradite, evo ovdje očigledno nema ravnopravnosti. Kronično fali žena za rad u betonu, pa možda si zainteresirana? One zele biti na poziciji moci sa olovčicom i sljemom na glav kao arhitektice inzinjerke,i u Zagrebu takvih ima. Manje je muskaraca visokoobrazovano od zena u Americi a i u BIH to vam nista ne govori? Ne znam kakvo je stanje u drugim drzavama Balkana.
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Prosvjedi - nasilje nad ženama Postano: 15 lis 2022, 21:09 |
|
|
Lapo-lapo je napisao/la: BBC je napisao/la: A gdje idete ? U kvote na radnim mjestima ili politici ? To nije po zsalugama već korupcija i laktanje. Idemo na sve ili ništa. Čuvaj muda i dobro zapni. Čisto da ti glava ostane na mjestu Zafrkavam ja tebe. Moja supruga je više obrazovana nego ja i više zarađuje nego ja. I želim da tako ostane. Godinama sam bio na godišnjem odmoru i sad kao nešto radim zbog mirovine, mora se malo. Kad ćeš se ti snaći u životu kao ona ?
|
|
Vrh |
|
|
Reconquista
|
|
|
S rijetkim izuzecima više vidim maltretiranje muškaraca od strane žena nego obratno.
_________________ HR + HB = Hrvatska domovina. Za dom.
Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!
|
|
Vrh |
|
|
korrisnik
|
|
|
Lapo-lapo je napisao/la: BBC je napisao/la: A gdje idete ? U kvote na radnim mjestima ili politici ? To nije po zsalugama već korupcija i laktanje. Idemo na sve ili ništa. Čuvaj muda i dobro zapni. Čisto da ti glava ostane na mjestu Sjedi pojedi snickers, muskarci su spremni na veca zvjerstva od zena, ne bi volio vidjeti taj put. A i muskarac nema empatije i majcinski instinkt u sebi. Dakle brutalniji je. Uporno se zaboravlja da su muskarci dali zenama prava i podrzali ih u 20 vijeku i bili na protestima. Nakon drugog svjetskog rata i tokom polozaj zena je poboljsan kad nije bilo muske glave da gradi avione i radi u industriji, naravno u Americi,
|
|
Vrh |
|
|
buenos aires
|
Naslov: Re: Prosvjedi - nasilje nad ženama Postano: 15 lis 2022, 21:12 |
|
|
korrisnik je napisao/la: buenos aires je napisao/la: Bila bi zanimljiva studija o femicidu muslimani vs hrišćani. Čini mi se da muslimani nastupaju sa više samopozuzdanja oko žena... Hrišćanima su kroz razne administrativne procese redukovana mnoga prirodna prava i prerogativi (btw imaju i žene svoja prirodna prava i prerogative). Te izmene stvaraju loš efekat u muško ženskim odnosima na duže staze. Slikovito rečeno, oduzeti su im revolveri i značke koji im pripadaju, pa su se mnogi latili noževa kao poslednje opcije...
Ne znam, mučno i tužno je sve to čitati po elektronskim medijima. Koristiti nečiju tragediju (izgubljen život) za promociju ličnih agendi i htenja, treba nam ili master reset ili meteor... Sadašnje stanje je neodrživo i neizdrživo.
Šerijat hendikepuje muškarca ako je ozenjen, tipa mora joj donositi hranu na sto, ako ona radi, opet nije obavezna ni marke mu dati, ako hoce njena slobodna volja. Šerijat jest rigorozan prema zenama koje nisu majke, ali prema očevima u porodici je nemilosrdan puno nekakvih obaveza. Zanimljivo, nisam to znao... Uvek sam mislio da je obratno u islamu. Da se na neoženjene vrši pritisak da stupe u brak, a da je čoveku sa ženom i potomstvom u nekom socijaloškom smislu lakše nego samcu.
|
|
Vrh |
|
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Prosvjedi - nasilje nad ženama Postano: 15 lis 2022, 21:30 |
|
|
buenos aires je napisao/la: korrisnik je napisao/la: Šerijat hendikepuje muškarca ako je ozenjen, tipa mora joj donositi hranu na sto, ako ona radi, opet nije obavezna ni marke mu dati, ako hoce njena slobodna volja.
Šerijat jest rigorozan prema zenama koje nisu majke, ali prema očevima u porodici je nemilosrdan puno nekakvih obaveza.
Zanimljivo, nisam to znao... Uvek sam mislio da je obratno u islamu. Da se na neoženjene vrši pritisak da stupe u brak, a da je čoveku sa ženom i potomstvom u nekom socijaloškom smislu lakše nego samcu. Eto da ne bude da nesto izmisljam takijam. Mi smo naredili čovjeku da bude poslušan roditeljima svojim. Majka ga nosi, a njeno zdravlje trpi, i odbija ga u toku dvije godine. Budi zahvalan Meni i roditeljima svojim, Meni ćete se svi vratiti.” (31:14) “Čovjeka smo zadužili da roditeljima svojim čini dobro; majka njegova s mukom ga nosi i u mukama ga rađa, nosi ga i doji trideset mjeseci…”” (46.15) U trideset drugom ajetu u suri Merjem vidimo da je Isa a.s. rekao o svojoj majci: “i da majci svojoj budem dobar, a neće mi dopustiti da budem drzak i nepristojan.”” (19:32) “Ko najvise zasluzuje moju ljubav i paznju?” – upita covjek Poslanika s.a.w.s. Poslanik s.a.w.s. mu odgovori: “Tvoja majka.” Covjek upita:“A ko onda?” Poslanik s.a.w.s. mu ponovo odgovori: “Tvoja majka.” Covjek upita: “A potom?” Poslanik s.a.w.s. je insistirao: “Tvoja majka” a covjek upita: “Ko zatim?” Poslanik s.a.w.s. odgovori: “Tvoj otac”. (Buharija i Muslim)… JEst tacno je da zena ima neke restrikcije kao cura ali majka nema toliko ima vece privilegije u odnosu na muskarca. Lakse mu jest ali ima obaveze, npr zena treba biti pokorna muzu, ali ne mora mu spremati kuhati itd, on nju mora seksualno zadovoljiti, ako ne ima pravo traziti razvod. Opsirna je tema, ali ja mislim da zena kao majka je superiornija u odnosu nad ocem, bar sto se tice odnosa majka djeca otac. Čak i nakon razvoda ona ima pravo da dijete bude sa njom, pa onda ako nema majke, njena majka, pa tetka itd. Muškarac je dobar kao šehid ili borac a zena da radja djecu i siri ummet (zajednicu muslimana) et prosto ubkvalno receno
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|