|
|
Stranica: 10/23.
|
[ 556 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Svarog
|
Naslov: Re: Srbi su najslabija karika u BiH Postano: 18 lis 2022, 20:21 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 11:50 Postovi: 9987 Lokacija: Banja Luka
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Pa nećemo mi nikud s tim gradovima osim u EU. Bolje žive u njima nego u Sarajevu ili Zenici. Nemaju što halalit.
Znaš kakav je begovat. Kad kažeš Saraj'vu da može šumu npr. prodavat iz RS-a, dobivat lovu a ne radit ništa. Vole oni to. Ta vremena su zauvjek prošla , samo ti je to teško prihvatiti . Mi smo za njih susjedna država , a vi niste .
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Srbi su najslabija karika u BiH Postano: 18 lis 2022, 20:29 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Pa nećemo mi nikud s tim gradovima osim u EU. Bolje žive u njima nego u Sarajevu ili Zenici. Nemaju što halalit.
Znaš kakav je begovat. Kad kažeš Saraj'vu da može šumu npr. prodavat iz RS-a, dobivat lovu a ne radit ništa. Vole oni to. Pa rekao im je US da su šume u RS njihove. https://www.slobodnaevropa.org/a/republ ... 74388.htmlJoš ih čekamo da uđu u srpske šume. Junuze odmori alahati.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Srbi su najslabija karika u BiH Postano: 18 lis 2022, 20:30 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Ma, sad kad je zelenilo skužilo da nama ne mogu ništa zbog potpore zapada a da vama mogu uz potporu istog zapada, drukčije se karte miješaju. To je jako optimistično reći da je zelenilo nešto skužilo.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1044 of 2558 - 40.81%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Srbi su najslabija karika u BiH Postano: 18 lis 2022, 20:31 |
|
|
Svarog je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Pa nećemo mi nikud s tim gradovima osim u EU. Bolje žive u njima nego u Sarajevu ili Zenici. Nemaju što halalit.
Znaš kakav je begovat. Kad kažeš Saraj'vu da može šumu npr. prodavat iz RS-a, dobivat lovu a ne radit ništa. Vole oni to. Ta vremena su zauvjek prošla , samo ti je to teško prihvatiti . Mi smo za njih susjedna država , a vi niste . Junuz nema inspiracije. Vrti po glavi neka rješenja iz doba samouprave. Pojelo ga vrijeme.
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Srbi su najslabija karika u BiH Postano: 18 lis 2022, 20:37 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Ma, sad kad je zelenilo skužilo da nama ne mogu ništa zbog potpore zapada a da vama mogu uz potporu istog zapada, drukčije se karte miješaju. Zašto bi mi sad kidisali na Srbe kad je očito to vaš interes. Izgleda da su vam apetiti porasli pa bi rjesili i svoj meki trbuh. Pa eto kao "de vi sad na njih, nama ne mozete nista." Ako se budemo obračunavali i sa kime to nece biti ka nam vi iz Zagorja kažete.
_________________ Dom svoj čuva Zrinski 115
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Srbi su najslabija karika u BiH Postano: 18 lis 2022, 20:40 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37890 Lokacija: Gl. grad regije
|
Karabaja je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Ma, sad kad je zelenilo skužilo da nama ne mogu ništa zbog potpore zapada a da vama mogu uz potporu istog zapada, drukčije se karte miješaju. Zašto bi mi sad kidisali na Srbe kad je očito to vaš interes. Izgleda da su vam apetiti porasli pa bi rjesili i svoj meki trbuh. Pa eto kao de vi sad na njih, nama ne mozete nista. Ako se budemo obračunavali i sa kime to nece biti ka nam vi iz Zagorja kažete. Koji k. onda prosvjedujete ispred OHR-a i kmečite danima. Rekao bih da vam ipak možemo, puno toga.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Srbi su najslabija karika u BiH Postano: 18 lis 2022, 20:41 |
|
|
Izmedju Bosnjaka i Hrvata je pocela konfrontacija 2006. kad je prvi put izabran Komsic. Hrvati su poceli da se zale na ugrozenost. Komsic i mogucnost biranja Komsica kasnije ostaju. A Hrvati odjednom zadovoljni. Dobro, neke nove opasnosti su otklonjene, ali Bosnje ce uvek zeleti da koriste mogucnost da u predsednistvu bude 2:1 za "probosanske" snage.
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Srbi su najslabija karika u BiH Postano: 18 lis 2022, 20:46 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Šta mogu? Pa evo mogu vam utjecat na izbore, mogu vam kontrolirat imovinu, mogu vas tužiti i zatvarati, mogu znači sve sto su nama radili u F. dok nije EscoCar rek'o dosta. To je sitnica u poredjenju sa srpskim mogucnostima da se njima blokira formiranje vlasti, a i kad se formira, imaju Srbe u njoj. Prihvatanje nemackog ambasadora, sprecavanje da se obelezava Dan BiH u ambasadama BiH. Blokiranje napretka prema natu... Citav je niz stvari koje RS moze da blokira ono sto je njima bitno. Tuzbu za Peljeski most... Ovo sto oni odugovlace je sitna satisfakcija, pa cak ni to ne ide njima u prilog u potpunosti. Ipak oni ometaju funkcionisanje BiH, sto u krajnjoj liniji odgovara Srbima.
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Srbi su najslabija karika u BiH Postano: 18 lis 2022, 20:51 |
|
|
Kramp je napisao/la: weasel je napisao/la: Ne mogu sad pronači kartu ali recimo jedna općina oko Hrvatskih sela Dervente i jedna općina kod Prijedora. Bil bi mogao da napraviš kartu sa takbim opštinama ? Mogao bi, ponavljam ne radi se o izdvajanju općina već samo stvaranju općina gdje bi Hrvati bili većina. novovrijeme je napisao/la: Ups, učinilo mi se da si napisao Prnjavor. Kažeš Prijedor. E pa ni u Prijedoru HNS nije izlazio na izbore. Nema tamo moj Lasice Hrvata od 1992. Moraš ažurirati mozak. Ima ponešto,ako mogu tri babe u Borovu imati općinu mogu i Hrvati Prijedora.
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Srbi su najslabija karika u BiH Postano: 18 lis 2022, 20:57 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Ma, sad kad je zelenilo skužilo da nama ne mogu ništa zbog potpore zapada a da vama mogu uz potporu istog zapada, drukčije se karte miješaju. Zašto bi mi sad kidisali na Srbe kad je očito to vaš interes. Izgleda da su vam apetiti porasli pa bi rjesili i svoj meki trbuh. Pa eto kao "de vi sad na njih, nama ne mozete nista." Ako se budemo obračunavali i sa kime to nece biti ka nam vi iz Zagorja kažete. Hoćeš da kažeš kako ovo nije vaš rat?
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Srbi su najslabija karika u BiH Postano: 18 lis 2022, 21:00 |
|
|
weasel je napisao/la: Kramp je napisao/la: Bil bi mogao da napraviš kartu sa takbim opštinama ? Mogao bi, ponavljam ne radi se o izdvajanju općina već samo stvaranju općina gdje bi Hrvati bili većina. novovrijeme je napisao/la: Ups, učinilo mi se da si napisao Prnjavor. Kažeš Prijedor. E pa ni u Prijedoru HNS nije izlazio na izbore. Nema tamo moj Lasice Hrvata od 1992. Moraš ažurirati mozak. Ima ponešto,ako mogu tri babe u Borovu imati općinu mogu i Hrvati Prijedora. Koji Hrvati Prijedora? Jel tebi jasno da u Prijedoru nema ni jedan Hrvat? Što se tiče baba Borova, mogu imati opštinu ako im vi date. Mi vama ne bi dali čak i da vas ima u Prijedoru. HNS se kandidovao u Prnjavoru zbog 10 Hrvata. U Prijedoru vas nema ni 10. Ne bi vjerovao najviše vas ima u BL. Skoro 0.2% glasova je HNS osvojio u BL.
|
|
Vrh |
|
|
Bosonosorg
|
Naslov: Re: Srbi su najslabija karika u BiH Postano: 18 lis 2022, 21:10 |
|
|
weasel je napisao/la: Par primjera za Republiku Srpsku. Ako su Hrvati bili toliko pristojni da u HBŽ ostave 3 općine Srbima bilo bi lijepo da Hrvati dobiju 3 općine u Republici Srpskoj. Sve što imaju Srbi DGG želimo za tri Hrvatske babe u Posavini i dva Dida u okolici Banja Luke. Da se vlasi ne dosjete, vlasti RS mogu to zamaskirati u opću decentralizaciju. Evo iscrtaj granice tih hipotetičkih hrvatskih opština u RS. Pa nemate nijedno mesto preko 500 stanovnika, kakva crna opština. I bošnje, kojih je ipak znatno više, nemaju nijednu opštinu, iako bi realistično mogle da se oforme opštine Kozarac, Janja i Konjević Polje, gde bi činili značajan deo stanovništva.
|
|
Vrh |
|
|
Bosonosorg
|
Naslov: Re: Srbi su najslabija karika u BiH Postano: 18 lis 2022, 21:12 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: weasel je napisao/la: Znamo da niste, ali mi jesmo.
Tražimo ono što smo spremni ponuditi vama u Herceg Bosni. Zar nije jednostavnije da i mi ukinemo njima? 3000 km2 opština? Kome da pripojiš? Kako? Sve većinski srpske opštine u Livanjskom kantonu / županiji su predratne opštine i nisu nikakav gest dobre volje.
|
|
Vrh |
|
|
Bosonosorg
|
Naslov: Re: Srbi su najslabija karika u BiH Postano: 18 lis 2022, 21:12 |
|
|
weasel je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Ali nema Hrvata u RS. Nema ni Srba u Mostaru kad ono sjevnuo mandat na izborima 2020. Kako to... kako to... Taj jedan mandat će mnogo značiti za položaj srba u Mostaru
|
|
Vrh |
|
|
Bosonosorg
|
Naslov: Re: Srbi su najslabija karika u BiH Postano: 18 lis 2022, 21:19 |
|
|
DrMag je napisao/la: Matijaševo je napisao/la: Mislim da ova tema dokazuje kako u svakom Hrvatu čuči jedan mali Dodrinaš. Ako rusi imaju pravo na povijesne granice, zašto ne bi imali i Hrvati? Pa šta će vam te "povijesne granice" kad su pune vlaha i b*liya. Ili etnička Hrvatska ili povijesna Hrvatska, ne mogu i babe i žabe.
|
|
Vrh |
|
|
Bosonosorg
|
Naslov: Re: Srbi su najslabija karika u BiH Postano: 18 lis 2022, 21:22 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Svarog je napisao/la: Ona je mrtva , samo je dio MZ drži ispod ruku da ne padne . I vama će proći život a nikako da skontate da vam je prostor FBiH sasvim dovoljan i dohvatljiv . Imali bi i izlaz na more Imali bi u državi i jednu simpatičnu manjinu , koja vas u ovakvim okolnostima drži za uši i mamuza. PS. A i Junuza bi dobili nazad . Džaba vam upiranje, RS ostaje u BiH. Još dok HV, pardon, EUFOR dođe u Banja Luku... Pazi da tebe ne progutaju u Travniku ili gde si već u Srednjoj Bosni, ne brini se ti za srbe. Tu ste jako tanki...
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Srbi su najslabija karika u BiH Postano: 18 lis 2022, 21:22 |
|
|
Bosonosorg je napisao/la: DrMag je napisao/la:
Ako rusi imaju pravo na povijesne granice, zašto ne bi imali i Hrvati?
Pa šta će vam te "povijesne granice" kad su pune vlaha i b*liya. Ili etnička Hrvatska ili povijesna Hrvatska, ne mogu i babe i žabe. zato ti imaš RS i Kosovo na avataru u granicama Srbije
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
Bosonosorg
|
Naslov: Re: Srbi su najslabija karika u BiH Postano: 18 lis 2022, 21:23 |
|
|
crni_bombarder je napisao/la: Altomanović je napisao/la: Mozemo i mi Srbi mastati od Zadra do Skadra , a nama je Republika Srpska sasvim dovoljna. Ne igrajte se sa vatrom Nije da niste mastali, ali su na kraju mastoviti zavrsili na traktorima. Igrali su se vatrom, mi to mudrije radimo. Mudrije na osnovu čega? Srbi imaju svoju de - facto državu, hrvati moraju da dele sve sa bošnjama osim ZH i Livanjskog kantona.
|
|
Vrh |
|
|
Bosonosorg
|
Naslov: Re: Srbi su najslabija karika u BiH Postano: 18 lis 2022, 21:28 |
|
|
weasel je napisao/la: Kramp je napisao/la: Bil bi mogao da napraviš kartu sa takbim opštinama ? Mogao bi, ponavljam ne radi se o izdvajanju općina već samo stvaranju općina gdje bi Hrvati bili većina. novovrijeme je napisao/la: Ups, učinilo mi se da si napisao Prnjavor. Kažeš Prijedor. E pa ni u Prijedoru HNS nije izlazio na izbore. Nema tamo moj Lasice Hrvata od 1992. Moraš ažurirati mozak. Ima ponešto,ako mogu tri babe u Borovu imati općinu mogu i Hrvati Prijedora. Srba u Borovu ima više nego Hrvata (sa hrvatskom nacionalnom mišlju) u celoj RS. Poređenje niđe veze
|
|
Vrh |
|
|
Bosonosorg
|
Naslov: Re: Srbi su najslabija karika u BiH Postano: 18 lis 2022, 21:29 |
|
|
weasel je napisao/la: Bosonosorg je napisao/la: Pa šta će vam te "povijesne granice" kad su pune vlaha i b*liya.
Ili etnička Hrvatska ili povijesna Hrvatska, ne mogu i babe i žabe. zato ti imaš RS i Kosovo na avataru u granicama Srbije To su neki ideali, jbg što je realnost drugačija. Svakako dok se karte ne poslože ostaje status - kvo.
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Srbi su najslabija karika u BiH Postano: 18 lis 2022, 21:30 |
|
|
Bosonosorg je napisao/la: crni_bombarder je napisao/la: Nije da niste mastali, ali su na kraju mastoviti zavrsili na traktorima.
Igrali su se vatrom, mi to mudrije radimo.
Mudrije na osnovu čega? Srbi imaju svoju de - facto državu, hrvati moraju da dele sve sa bošnjama osim ZH i Livanjskog kantona. ..de facto dobro si reka…al nemaju drzavu dobili su nekakvu autonomiju zbog okolnosti nezasluženu sto ne znaci da se stvari ne mogu promijenit..nebi se zaklela..nove karte su u igri..
|
|
Vrh |
|
|
Bosonosorg
|
Naslov: Re: Srbi su najslabija karika u BiH Postano: 18 lis 2022, 21:30 |
|
|
A i Borovo opština vama odgovara.
Zamisli da preko noći u Gradu Vukovaru broj srba poraste za otp 3-4%, još ako bi dodao Trpinju, Negoslavce, srbi bi kidisali na nekih 40 - 45%. Ovako samo u par tih selendri ima ćirilice, a ovo ostalo ne da onaj Vukovarski gradonačelnik, da ga ne nazivam imenima.
|
|
Vrh |
|
|
Bosonosorg
|
Naslov: Re: Srbi su najslabija karika u BiH Postano: 18 lis 2022, 21:37 |
|
|
weasel je napisao/la: inače Brčko se ne zeleni, to što je halal popis nabio 7,000 bošnji više od srba, a zadnjih nekoliko lokalnih izbora srpske stranke dobiju više glasova to je druga priča.
|
|
Vrh |
|
|
Bosonosorg
|
Naslov: Re: Srbi su najslabija karika u BiH Postano: 18 lis 2022, 21:42 |
|
|
laganini je napisao/la: Bosonosorg je napisao/la: Mudrije na osnovu čega?
Srbi imaju svoju de - facto državu, hrvati moraju da dele sve sa bošnjama osim ZH i Livanjskog kantona. ..de facto dobro si reka…al nemaju drzavu dobili su nekakvu autonomiju zbog okolnosti nezasluženu sto ne znaci da se stvari ne mogu promijenit..nebi se zaklela..nove karte su u igri.. "Nezasluženo" je subjektivan dojam Zasluženo je sve što si uspeo da izboriš. Srbi iz RS su uzeli puške u ruke i odbranili svoje domove. Ne znam da li se stanje može promeniti ili ne, ali kad budu menjali siguran sam da će cvećare iz Dalmacije prve da pitaju za mišljenje kako Bejha da se reorganizuje.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Srbi su najslabija karika u BiH Postano: 18 lis 2022, 21:51 |
|
|
Bosonosorg je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Zar nije jednostavnije da i mi ukinemo njima?
3000 km2 opština? Kome da pripojiš? Kako? Sve većinski srpske opštine u Livanjskom kantonu / županiji su predratne opštine i nisu nikakav gest dobre volje. Pripojim ih općini Livno.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1044 of 2558 - 40.81%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|