HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 11 sij 2025, 01:43.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1867 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 75  Sljedeća

Hoćete li se cijepiti (vakcinisati) kada dođe cjepivo protiv Koronavirusa?
DA 43%  43%  [ 38 ]
NE 49%  49%  [ 44 ]
Ne znam 8%  8%  [ 7 ]
Ukupno glasova : 89
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Hoćete li se cijepiti (vakcinisati) kada dođe cjepivo protiv Koronavirusa?
PostPostano: 18 lis 2022, 21:22 

Legionnaire je napisao/la:
BBC je napisao/la:
Ja sam odlučio da više neću. Ako budem mogao hoću sa ruskom ili kineskom, ali mala je šansa te prilike.
I dalje mislim da je virus opasan i ljudi se trebaju paziti, ne dirati prstima usne i nos. Ali mislim da ta cjepiva nisu dobra sve dok su patenti i skoro vojna tajna. Ako država hoće nek investira i napravi sama cjepivo. Od Amerikanaca i Engleza, niti bilo koga iz EU ne bih više ni tortu da mi nude besplatno.

Ja se ne mislim više, bar ne narednih 1-2 godine.
Ako se dvoumiš između ruske i kineske, uzmi kinesku. Ja sam uzeo kinesku i nikakvih nuspojava nisam imao. Žena mi je uzela rusku, i bila je bolesna oko dan-dva kod svake doze.

Fajzer sam uzeo za 3ću i 4tu, prvu sam podnio sa glavoboljom, a kod druge sam ležao u krevetu čitav dan.

cetvrta. :laugh

https://www.youtube.com/watch?v=kVUA6O7-eXg&t=58s

Vrh

Naslov: Re: Hoćete li se cijepiti (vakcinisati) kada dođe cjepivo protiv Koronavirusa?
PostPostano: 18 lis 2022, 21:24 

Većina mojih rođaka i prijatelja nije vakcinisana i ne fali im ništa. Neki su preležali, neki nisu, niko nije umro, niko nije imao teške oblike bolesti, posebno od proleća 2021. kada sam nabavio ivermektin i razdelio ga svima. Moji roditelji nisu vakcinisani iako su penzosi i super im je, ne nose maske, jedu beli luk.

Sa druge strane, znao sam nekoliko ljudi koji su umrli unutar 15 dana od primanja vakcine (uglavnom Pfizer), pa ti izvedi zaključak kakav hoćeš.

Vrh

PostPostano: 18 lis 2022, 21:55 

Bar se ne bojim da ću crknuti od korone.

A ako i umreš od korone nema veze jer vjeruješ znanosti. :zubati

1073 of 2558 - 41.95%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 19 lis 2022, 09:13 

Bar se ne bojim da ću crknuti od korone. .

ni ja isto, niti sam se ikada bojao.

p.s. trentuno su umrli od korone u HR 2/3 cijepljeni, što je više nego udio u stanovništvu. vidiš kako ste sigurni, nema šta-

a još umrli od iznenade....ukupna smrtnost u Europi trenutno je veća nego IKAD. a korona kažu, nije uzrok. da mi je znati što bi moglo biti...

imunitet krda je ostvaren svugdje, bez obzira na udio cijepljenih. i tamo di je cijepljeno 20% ljudi i tamo gdje je cijepljeno 99%. ali korona i dalje postoji i dalje ubija, i to uglavnom cijepljene.

jedna moja poznanica je vjerovala znanosti, pa pobrala emboliju, još dvojica vjerovali znanosti pa im prsnule žile.

Vrh

PostPostano: 19 lis 2022, 09:34 

Poznato je da su vakcine zaštita sa rokom trajanja.
Kad istekne imunitet postignut vakcinisanjem, moraš se boostat.
Dakle, jednom kad uđeš u to kolo, nema izlaska.
Ko na heroin kad se navučeš :zubati
Inače, padne ti imunitet i još više si izložen ne samo koroni nego i drugim virusima koji vrebaju.

Vrh

PostPostano: 19 lis 2022, 09:59 

Rutiner je napisao/la:
Inače, padne ti imunitet i još više si izložen ne samo koroni nego i drugim virusima koji vrebaju.

jedna doza, drugu stiže. iznenadna sve je bliže....

Vrh

PostPostano: 19 lis 2022, 10:03 

divizija je napisao/la:
... a korona kažu, nije uzrok. da mi je znati što bi moglo biti...

Dobro kažu, nije "korona" uzrok.

Vrh

PostPostano: 19 lis 2022, 10:31 

divizija je napisao/la:
Rutiner je napisao/la:

Trebaš to uglazbiti. :zubati

1073 of 2558 - 41.95%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 19 lis 2022, 10:50 

Naša Kvačica je napisao/la:
divizija je napisao/la:

Trebaš to uglazbiti. :zubati

To je vec odavno uglazbljeno i otpjevano, vec sam stavljao link :laugh

https://www.youtube.com/watch?v=kVUA6O7-eXg&t=58s

Desna ruka M. Bulica (na fotki lijevo) kao da drzi spricu. @lasica da li se na toj fotki ikako ugraditi jedna sprica? :zubati

Vrh

PostPostano: 19 lis 2022, 10:51 

Ovo je za vjerovali ili ne.
Ovo mnogi ni neće povjerovati jer će misliti da je fake, ali ovo su službeni podatci Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, koji se inače kriju što je više moguće.

slika

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... =796049555

Vrh

PostPostano: 19 lis 2022, 11:12 

zaba1111 je napisao/la:
Ovo je za vjerovali ili ne.
Ovo mnogi ni neće povjerovati jer će misliti da je fake, ali ovo su službeni podatci Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, koji se inače kriju što je više moguće.

Ako neko zna postaviti sliku bilo bi korisno.

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... =796049555

slika

It's probably me...

Vrh

PostPostano: 19 lis 2022, 11:24 

Onaj ko je mislio da te vakcina drži u nekakvom staklenom zvonu, grdno se prevario.

Vrh

PostPostano: 19 lis 2022, 14:13 

Graničar Jozo je napisao/la:
slika

samo da se zna, 57% populacije je cijepljeno

Vrh

PostPostano: 19 lis 2022, 19:24 

Skeletor je napisao/la:
Većina mojih rođaka i prijatelja nije vakcinisana i ne fali im ništa. Neki su preležali, neki nisu, niko nije umro, niko nije imao teške oblike bolesti, posebno od proleća 2021. kada sam nabavio ivermektin i razdelio ga svima. Moji roditelji nisu vakcinisani iako su penzosi i super im je, ne nose maske, jedu beli luk.

Sa druge strane, znao sam nekoliko ljudi koji su umrli unutar 15 dana od primanja vakcine (uglavnom Pfizer), pa ti izvedi zaključak kakav hoćeš.

Ti si statističko čudo. I šta, samo si gledao kako ljudi idu da se ubiju vakcinom, ni upozorio ih nisi da to nipošto ne rade :scared Vjerovatno je bilo teško pogledati osobu posljednji put pred odlazak na streljanje.

Inače, tokom rata u BiH, vjerovatnoća da ćeš poginuti ako si mobilisan u VRS je iznosila oko 1 u 10. Po tvome, mnogo je bolje biti mobilisan nego se otići vakcinisati. :smajl007

Da li si se odlučio da se ne vakcinišeš, nakon što su ti poznanici umirali, ili si od početka znao za zajedničku urotu Putina, Bajdena i Đinpinga?

Ja eto pripadam dosadnoj većini od 99% što ne zna nikog ko je umro od vakcine, ali zna nekoliko koji jesu od korone, i još nekoliko koji su se dobro napatili.

Nego ajde da se manemo lagi i priče za djecu, pogledajmo koliko je javnih osoba umrlo od vakcine u roku od 2 sedmice, a koliko od korone. Javne osobe političari, zvijezde, itd. su najavljivale svoje vakcinacije, ali su takođe javljale kad su oboljele.

Vrh

PostPostano: 19 lis 2022, 19:36 

Praviš strawman argumente, ja priznajem da su moji primeri anegdotalni i temeljim svoj Weltanschauung što se tiče vakcina na objektivnim podacima koji su izlazili na kapaljku od početka ali tek sada izlaze masovno. Nema nedelju dana kako je Pfizer priznao da nisu ni testirali da li njihova vakcina sprečava prenos virusa, broj "neobjašnjenih smrti" u svetu raste među špricovanima, VAERS statistika je veoma jasna i slično. To što ti odbijaš da prihvatiš podatke i statistiku jer ne želiš sebi da priznaš da si obmanut nikako ne utiče na činjenice - vakcine su neučinkovite i statistički su se pokazale kao štetne.

Vrh

PostPostano: 19 lis 2022, 20:00 

Dakle, izmislio si. Šta da kažem, lijepo je da priznaš, ali nije valjda da očekuješ da provjeravam svaku tvoju izjavu, na ovaj način, zbilja nemam želje za takvom raspravom. Na forumu sam da naučim nešto novo, a ne da se igram detektiva i tražim kontradikcije kod sugovornika.

Ja ne tvrdim da su vakcine svemoguće, ali tvrdim što sada nemamo epidemiju je najviše zaslužno što je broj tetkica koje su se bojale primiti bocu, srećom bio dovoljno mali. Niti vakcina spriječava zarazu niti smrt u 100%, ali to radi sa nekim izvjesnim procentom.

Takođe, tvrdim da nema teoretske šanse za zajedničku zavjeru Rusije, Kine i Hamerike. Dakle, različiti naučnici iz različitih država su došli do zaključka da je virus opasan i da treba napraviti vakcinu. Logično je da ima potrebe da se proizvodi hvale da su uspješniji nego što jesu.

S druge strane priča intelektualke Jelene Đoković i sličnih o nekoj alternativnoj medicini, globalnoj zavjeri, čipovima u vakcinama, otrovu u vakcinama, itd. itd, mi, izvinićeš, djeluje jako glupo.

Vrh

PostPostano: 19 lis 2022, 20:11 

Dakle odbijaš da čak malčice zagrebeš nego nastavljaš da guraš mainstream priču. Da se nadovežem na midwits temu...

slika

Vrh

PostPostano: 19 lis 2022, 20:14 

Citat:
The Publication of Fraudulent Ivermectin Trials by the High Impact Medical Journals

While censoring positive studies of ivermectin, the journals published fraudulent studies to try to "prove" ivermectin was ineffective.

https://pierrekory.substack.com/p/the-p ... tter&sd=pf

Vrh

PostPostano: 19 lis 2022, 20:21 

Daj mi neki naučni časopis. Ne mogu da provjeravam svakog na planeti zemlji.

Nisam vidio jasan dokaz da su vakcine ubice, to što si ti originalno tvrdio. Shvatiću to kao da nemaš argument da jesu. Tu bih sa moje strane završio, a ne otvarao nove teme.

Vrh

PostPostano: 19 lis 2022, 20:42 

Daj mi neki naučni časopis. Ne zajebancije blogovi i tako to. Ne mogu da provjeravam svakog imbecila na planeti zemlji.

Teško je očekivati da zvanične institucije kažu nešto protiv svojih donatora, i od naučnika da pričaju suprotno od onoga što im kažu finansijeri, ali posle nekog vremena krenu da izlaze na videlo stvari koje su bile očigledne od prvog dana onima koji su samostalno razmišljali i nisu padali u histeriju. Ajde prvo o alternativnim lekovima koji mogu da se koriste protiv virusa a ne koriste se jer su im istekli patenti i ne mogu od njih da se zarade pare. Na osnovu "nedostatka delotvornih lekova" protiv Covida su hitnu autorizaciju dobile tzv. vakcine.

https://c19ivermectin.com/

185 naučnih studija i metastudija za ivermectin.

Citat:
https://www.thelancet.com/journals/langlo/article/PIIS2214-109X(21)00448-4/fulltext

Fluvoxamine studija iz najprestižnijeg medicinskog časopisa the lancet.

Citat:
Treatment with fluvoxamine (100 mg twice daily for 10 days) among high-risk outpatients with early diagnosed COVID-19 reduced the need for hospitalisation defined as retention in a COVID-19 emergency setting or transfer to a tertiary hospital.

Citat:
https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(20)31180-6/fulltext

Studija koja je zaključila da Hydroxychloroquine nije delotvoran protiv covida povučena zbog metodoloških manjkavosti (čitaj: platili nam da lažemo da nije delotvorno).

https://openvaers.com/covid-data/mortality

Što se vakcina tiče, evo ti VAERS podaci koje skuplja hamerička vlada, uz instrukcije lekarima da ne unose u bazu podataka bilo šta što mogu na bilo koji drugi način da objasne, koliko god bilo nategnuto - pravi podaci su još gori.

https://www.ons.gov.uk/peoplepopulation ... tusengland

A ovde možeš da vidiš statistiku iz male britanije o mortalitetu u svim kategorijama u Excell dokumentu - najmanja je kod nevakcinisanih.

Vrh

PostPostano: 19 lis 2022, 20:50 

Ima nekoliko tabela koju treba tačno da pogledam?

Za malu Britaniju.

Imaš li ruske statistike?

Vrh

PostPostano: 19 lis 2022, 21:04 

Ima nekoliko tabela koju treba tačno da pogledam?

Za malu Britaniju.

Imaš li ruske statistike?

Tabele 1 i 2, posebno se u tabeli 2 dobro vidi da mlađi od 49 godina imaju dosta manju ukupnu smrtnost ako su nevakcinisani.

Nemam ruske statistike, oni nisu ni objavljivali ovako detaljne statistike, a naročito što je tamo zdravstvo prepušteno federalnim subjektima (oblastima), pa je svaka radila za sebe. Recimo Dagestan je baš zasrao i sa lečenjem i sa svim ostalim pa je krio broj umrlih od Covida, a bilo je toga i u drugim oblastima, dok je recimo u hamerici prijavljeno više umrlih od Covida nego što je bilo stvarno jer je država davala bolnicama po $38k za svakog umrlog od Covida, onda su bolnice sve pisale da su umrli od Covida da uzmu pare.

Vrh

PostPostano: 19 lis 2022, 22:04 

Bacio sam pogled. Kao što rekoh, vakcina očigledno ne štiti 100% od korone.

Cause ALL DEATHS.
Vaccination status Count of deaths Person-years Age-standardised mortality rate / 100,000
Unvaccinated 52459 3050246 2507.6
Ever vaccinated 10463 285056 1251.8
Unvaccinated 19800 2152780 5261.5
Ever vaccinated 22599 858980 905.7

Kad gledaš COVID related deaths već vidiš značaj vakcine:
Unvaccinated 24364 3050246 1187.2
Ever vaccinated 3493 285056 672
Unvaccinated 7660 2152780 2174.3
Ever vaccinated 4892 858980 183.7

Ovo je januar i februar 2021 kad je bio vrhunac. Vidi se da je vakcina spasila život velikom broju ljudi.

Kad gledamo mlade ljude u tom periodu, jako je malen broj vakcinisanih.
Šta treba da imaš na umu kod mladih ljudi i kad gledaš sve smrti: Ko su vakcinisani ljudi? Veći broj je onih koji su već bili "rizične grupe"-dakle ljudi sa već nekom bolesti. Njima su doktori savjetovali da se vakcinišu. Kod rizičnih grupa očekuješ ionako veći broj smrti.

Kako je vrijeme prolazilo u oktobru 2021ve veći je i broj mladih koji su se vakcinisali (manji udio rizičnih). Zato i overall izgleda ovako
40-49 Unvaccinated 123 60190 210.8
40-49 First dose, less than 21 days ago <3 995 x
40-49 First dose, at least 21 days ago 66 12661 548.3
40-49 Second dose, less than 21 days ago <3 2552 x
40-49 Second dose, at least 21 days ago 482 370604 128.5
40-49 Third dose or booster, less than 21 days ago 11 14638 72.0
40-49 Third dose or booster, at least 21 days ago 5 3833 136.5

Jedino first dose at least 21 days pokazuje gore nego kod ne vakcinisanih. Ako uzmemo da je uzorak malen, i da ih je velika većina već primila drugu dozu (370.604 naprotiv 12.661) dolazimo do zaključka da je broj smrti All Causes manji kod vakcinisanih. Nisam stavljao Covid related jer je to preočigledno da spašavaju život.

Kod starih ljudi su svi rizične grupe. Skoro svi su se i vakcinisali. Zato kad uzmeš ALL CAUSES, pogotovo u peak periodu vidi se očigledna razlika.

Dakle, nikakve drame oko vakcina koje ubijaju nema. I tabele pokazuju da vakcine pomažu :yes

Vrh

PostPostano: 20 lis 2022, 00:41 

Bacio sam pogled. Kao što rekoh, vakcina očigledno ne štiti 100% od korone.

Cause ALL DEATHS.
Vaccination status Count of deaths Person-years Age-standardised mortality rate / 100,000
Unvaccinated 52459 3050246 2507.6
Ever vaccinated 10463 285056 1251.8
Unvaccinated 19800 2152780 5261.5
Ever vaccinated 22599 858980 905.7

Kad gledaš COVID related deaths već vidiš značaj vakcine:
Unvaccinated 24364 3050246 1187.2
Ever vaccinated 3493 285056 672
Unvaccinated 7660 2152780 2174.3
Ever vaccinated 4892 858980 183.7

Ovo je januar i februar 2021 kad je bio vrhunac. Vidi se da je vakcina spasila život velikom broju ljudi.

Kad gledamo mlade ljude u tom periodu, jako je malen broj vakcinisanih.
Šta treba da imaš na umu kod mladih ljudi i kad gledaš sve smrti: Ko su vakcinisani ljudi? Veći broj je onih koji su već bili "rizične grupe"-dakle ljudi sa već nekom bolesti. Njima su doktori savjetovali da se vakcinišu. Kod rizičnih grupa očekuješ ionako veći broj smrti.

Kako je vrijeme prolazilo u oktobru 2021ve veći je i broj mladih koji su se vakcinisali (manji udio rizičnih). Zato i overall izgleda ovako
40-49 Unvaccinated 123 60190 210.8
40-49 First dose, less than 21 days ago <3 995 x
40-49 First dose, at least 21 days ago 66 12661 548.3
40-49 Second dose, less than 21 days ago <3 2552 x
40-49 Second dose, at least 21 days ago 482 370604 128.5
40-49 Third dose or booster, less than 21 days ago 11 14638 72.0
40-49 Third dose or booster, at least 21 days ago 5 3833 136.5

Jedino first dose at least 21 days pokazuje gore nego kod ne vakcinisanih. Ako uzmemo da je uzorak malen, i da ih je velika većina već primila drugu dozu (370.604 naprotiv 12.661) dolazimo do zaključka da je broj smrti All Causes manji kod vakcinisanih. Nisam stavljao Covid related jer je to preočigledno da spašavaju život.

Kod starih ljudi su svi rizične grupe. Skoro svi su se i vakcinisali. Zato kad uzmeš ALL CAUSES, pogotovo u peak periodu vidi se očigledna razlika.

Dakle, nikakve drame oko vakcina koje ubijaju nema. I tabele pokazuju da vakcine pomažu :yes

Ne možeš da gledaš januar i februar 2021. jer vakcine još nisu imale vremena da učine svoje, a drugo uglavnom su se tada u maloj britaniji davale AstraZeneca, dok najveću štetu prave Pfizer i Moderna koje su počeli da daju kasnije (nije razvrstano, što je šteta). Za all causes je najrelevantniji poslednji mesec, poslednji podatak koji je dostupan, dakle osoba od 25 godina se vakcinisala pre više od pola godine i sad ima 3 puta veću šansu da umre od bilo čega nego nevakcinisana osoba od 25 godina. Po meni je to katastrofa, ne znam kako neko može da opravdava takvu glupost.

Vakcina koja deluje je vakcina protiv velikih boginja. Milijarde ljudi su je primile i NIKO posle primanja vakcine nije umro od velikih boginja. Nula. Možeš da napraviš ovakve tabele i rezultati su više nego ubedljivi. Sa ovim Covid vakcinama moraš da tražiš neku statističku korelaciju po starosti pa da loviš da li je primio pre više od 21 dan ili manje da bi sebe ubedio da su dobre vakcine. Primiš vakcinu i imaš 70% šanse da umreš od te bolesti protiv koje je vakcina ali 300% šanse da umreš od nečeg drugog, pa jebem mu mater kako je to dobra vakcina?

Što se tiče starih ljudi, oni su u ovom kontekstu potpuno nebitni, jedan od 25 godina vredi za društvo više nego 100 ljudi od po 85 godina. Žrtvovanje mladih da bi stari prevarili smrt još neki dan je potpuno ludačka ideja.

P.S. Ovi podaci su u ovom trenutku stari više od godinu dana, od tada na ovamo se situacija sigurno nije promenila u korist vakcine.

Vrh

PostPostano: 20 lis 2022, 08:48 

Ja eto pripadam dosadnoj većini od 99% što ne zna nikog ko je umro od vakcine, ali zna nekoliko koji jesu od korone, i još nekoliko koji su se dobro napatili.

Nego ajde da se manemo lagi i priče za djecu, pogledajmo koliko je javnih osoba umrlo od vakcine u roku od 2 sedmice, a koliko od korone. Javne osobe političari, zvijezde, itd. su najavljivale svoje vakcinacije, ali su takođe javljale kad su oboljele.

jesi li siguran da posotji takva većina ili si pod dojmom vlastitog dojma?

i poznatih i nepoznatih koji su umrli od "iznenade" i "neobjašnjivih uzroka" smrti imaš koliko hoćeš. statistike ukazuju da je ukupna smrtnost na neobično visokoj razini, usrkos tome štop je smrtnost od kovida opala.
"nepoznati uzrok smrti" sve ćešći uzrok. https://www.youtube.com/watch?v=F74iqEJnb14

također, i među umrlima od korone hrpa je pelcovanih, opet ponavljam trenutno je 2/3 umrlih u HR pelcovano, a 57% populacije je pelcovano.

cijepivo je pružalo vrlo kratkotrajnu zaštitu uz ogroman rizik.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1867 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 75  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: