HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 10 sij 2025, 19:40.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1867 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75  Sljedeća

Hoćete li se cijepiti (vakcinisati) kada dođe cjepivo protiv Koronavirusa?
DA 43%  43%  [ 38 ]
NE 49%  49%  [ 44 ]
Ne znam 8%  8%  [ 7 ]
Ukupno glasova : 89
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Hoćete li se cijepiti (vakcinisati) kada dođe cjepivo protiv Koronavirusa?
PostPostano: 21 lis 2022, 08:11 

Skeletor je napisao/la:
Svodiš raspravu na reductio ad absurdom ovom analogijom sa otrovom. Vakcina ne sme da bude otrov, ona ima funkciju, a iz dostupnih podataka ne vidim nigde desetostruko ili dvadesetostruko smanjenje smrtnosti pa da iz toga izvučem nedvosmislen zaključak da vakcine deluju. Naprotiv, podaci definitivno nisu potvrdili isplativost primanja ovih vakcina.

Što se tiče tvog odgovora, prvo, nisi prokomentarisao povećanje smrtnosti vakcinisanih među mlađim starosnim grupama u Februaru i Martu 2021, što se kosi sa tvojom tezom da su nevakcinisani "pocrkali".

Drugo, izmišljaš podatak da su eto svi nevakcinisani "pocrkali", pa ih sad nije ostalo dovoljno nego "crkavaju" ovi vakcinisani. Ta tvrdnja je potpuno smešna, u Srbiji 50% građana nije vakcinisano, ja poznajem stotine nevakcinisanih, i nisam među njima primetio neko veliko povećanje smrtnosti. Zapravo, primetio sam povećanje smrtnosti kod ove druge grupe svojih poznanika koji su naseli na farmako propagandu. Moje anegdotalne podatke potvrđuju i ovi "zvanični" podaci koje su pustili u javnost - vakcinisani imaju veću ukupnu stopu smrtnosti.

Treće, podaci koje imamo se friziraju, to vidi svako ko gleda. To rade i države i big tech - produžena ruka duboke države. Na Jutjubu je apsolutno zabranjeno dovoditi u pitanje vakcine, odmah banuju kanal. Na fejsbuku isto. Na guglu kad tražiš ne da ti nikakve rezultate koji dovode u pitanje efikasnost vakcina. Potpuno je jasno zašto se to radi, iste firme (Blackrock, Vanguard) su deoničari i farmaceutskih kompanija i medijskih kompanija (a i vlada skoro svuda), pa je u njihovom interesu da se proda što više proizvoda, koliko god on štetan bio. Zbog svega osoga je teško doći do podataka koji se kose sa zvaničnim narativom, ali ipak izlazi na videlo sve više.

Bilo kako bilo, ne vidim svrhu produžetka ove rasprave. Verovatno si i sam svestan da je vakcina *** ali se sad tu tešiš. Žao mi je ali šta da ti radim, sledeći put razmisli bolje.

Čini mi se da mijenjaš metodiku :D.
Ako si ograničen da ne možeš da shvatiš da na osnovu ovog mentalnog eksperimenta sa otrovom gledajući drugu godinu, po kojoj bi ti izabrao da bi rađe da ti ubrizgaju otrov koji će te ubiti sa vjerovatnoćom od 95% nego da ti ne ga ne ubrizgaju (druga godina je bitnija za sadašnjost po tvom, jel) GRIJEŠIŠ kad gledaš poslednje mjesece, onda si beznadan slučaj. Ili se pretvaraš da ne vidiš. U svakom slučaju ako hoćeš da nastavimo diskusiju, prvo da se odredimo po tom pitanju. Ako priznaš grešku rado ću ti objasniti i ove druge stvari. Ako, ne prestajem. S moje strane daljna diskusija vi bila kao budalu ubijeđivati da je 2 i 2=4.

Vrh

Naslov: Re: Hoćete li se cijepiti (vakcinisati) kada dođe cjepivo protiv Koronavirusa?
PostPostano: 21 lis 2022, 08:17 

Hroboatos je napisao/la:
Što je, kukavelji?

Cijepio sam se 3. put pred 3-4 tjedna, i to novim Pfizerom koji sadrži sastojine protiv omikrona.

Pa dokle ćete sa svojim paranojama?

Dokle više?

Za nastavak rasprave prvo te treba zamoliti da odgovoris na pitanje vjerujes li vise Djikicu ili svojim ocima tj. podatcima HZJZ i Eurostatu.
Tamo imas podatke o smrtnosti i respiratorima , a koji su kopirani i ovdje, a imas i podatke o povecanoj smrtnosti o djece do 14 godina koji se savrseno poklapaju sa pocetkom cjepljenja.

Vrh

PostPostano: 21 lis 2022, 08:42 

Hroboatos je napisao/la:
Zato što ste kukavci, pa se bojite običnog pelcovanja.

Ja bih se cijepio svakih 2 tjedna, ako treba i 100 puta, čisto zabave radi.

samo daj, potpuno te podržavamo u tome.

jesi li već uzeo četvrtu dozu? požuri!!!

Vrh

PostPostano: 21 lis 2022, 08:44 

zaba1111 je napisao/la:
Hroboatos je napisao/la:
Što je, kukavelji?

Cijepio sam se 3. put pred 3-4 tjedna, i to novim Pfizerom koji sadrži sastojine protiv omikrona.

Dokle više?

Za nastavak rasprave prvo te treba zamoliti da odgovoris na pitanje vjerujes li vise Djikicu ili svojim ocima tj. podatcima HZJZ i Eurostatu.
Tamo imas podatke o smrtnosti i respiratorima , a koji su kopirani i ovdje, a imas i podatke o povecanoj smrtnosti o djece do 14 godina koji se savrseno poklapaju sa pocetkom cjepljenja.

rasprava sa ovom nakro-farmako sektom se svela na to "vidi me, cijepio sam se i živ sam"

kao da smo mi valjda mrtvi

ili još bolje "ne bojim se više korone". eto cijepivo mu je rješilo problem koji mi nismo ni imali.

Vrh

PostPostano: 21 lis 2022, 08:47 

divizija je napisao/la:
zaba1111 je napisao/la:

rasprava sa ovom nakro-farmako sektom se svela na to "vidi me, cijepio sam se i živ sam"

ili još bolje "ne bojim se više korone". eto cijepivo mu je rješilo problem koji mi nismo ni imali.

Da.

Vrh

PostPostano: 21 lis 2022, 08:48 

Hroboatos je napisao/la:
Što je, kukavelji?

Dokle više?

To je super, dok god se ne tjera one koji ne žele.

Obzirom kako je definitivno razbijen mit da cijepljenjem štitiš druge onda nema ni potrebe za prisilom. :palacgore1

Koga Pfizerov marketing uvjeri neka se slobodno cijepi, zaželimo mu sve najbolje i to je to.

1073 of 2558 - 41.95%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 21 lis 2022, 08:50 

divizija je napisao/la:
zaba1111 je napisao/la:

Konačno neka mjerljiva korist od cjepiva, uklanja strah u 9 od 10 slučajeva. :zubati

1073 of 2558 - 41.95%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 21 lis 2022, 08:53 

Hroboatos je napisao/la:
Što je, kukavelji?

Dokle više?

laganini, jesi to ti?

Nisam te prepoznao.

It's probably me...

Vrh

PostPostano: 21 lis 2022, 09:20 

Legionnaire je napisao/la:
Čini mi se da mijenjaš metodiku :D.
Ako si ograničen da ne možeš da shvatiš da na osnovu ovog mentalnog eksperimenta sa otrovom gledajući drugu godinu, po kojoj bi ti izabrao da bi rađe da ti ubrizgaju otrov koji će te ubiti sa vjerovatnoćom od 95% nego da ti ne ga ne ubrizgaju (druga godina je bitnija za sadašnjost po tvom, jel) GRIJEŠIŠ kad gledaš poslednje mjesece, onda si beznadan slučaj. Ili se pretvaraš da ne vidiš. U svakom slučaju ako hoćeš da nastavimo diskusiju, prvo da se odredimo po tom pitanju. Ako priznaš grešku rado ću ti objasniti i ove druge stvari. Ako, ne prestajem. S moje strane daljna diskusija vi bila kao budalu ubijeđivati da je 2 i 2=4.

Savršeno ja razumem tvoju analogiju sa otrovom ali ignorišem je jer je debilna. Tvoja premisa da su nevakcinisani "pocrkali" se ne poklapa sa empirijskim podacima o povećanju smrtnosti vakcinisanih mladih u februaru i martu 2021. Objasni mi kako to da su mladi i zdravi ljudi koji su primili vakcinu više umirali od onih koji nisu primili vakcinu pa možemo da nastavimo diskusiju.

Drugo, i mnogo bitnije, ovo je samo jedan set podataka od mnogih koji izlaze. Excess deaths i unknown cause of death se poklapaju sa procentom pelcovanih u Evropi, gde je više pelcovanih tu više ljudi iznenadno umire, u Bugarskoj se 30% vakcinisalo, pretežno penzioneri, pa je to retkost, a u Nemačkoj i Britaniji su brojke užasavajuće.

Treće, kako objašnjavaš VAERS podatke za 2021? Postavljeni su linkovi. Od ovoga bežiš kao đavo od krsta zato što je samo jedno objašnjenje moguće a ono ti se ne sviđa.

Četvrto, kako objašnjavaš ogroman porast u broju sportista koji su iznenadno umrli na terenu 2021?

Peto, kako objašnjavaš statistički značajan porast u broju pobačaja tokom 2021?

Mogu da nastavim ali sve se svi putevi vode u Rim, svi podaci ukazuju na isto. Ti ne prihvataš očigledno da bi očuvao svoj "svjetonazor" da ne ispadneš budala. Kada budem video podatke koji nevosmisleno pokazuju da je vakcina efikasna i da ljudi koji su je primili imaju značajno manju stopu smrtnosti, ja sam spreman da promenim mišljenje, a ti vidiš da vakcine nisu toliko korisne koliko se najavljivalo i da imaju štetne posledice i odbijaš to da prihvatiš hvatajući se za slamke, što je tragično.

Vrh

PostPostano: 21 lis 2022, 11:47 

u Europi ove godine proast ukupne smrtnosti, u BIH dosad pad smrtnosti od 15%

BIH najmanje procijepljena u Europi

najgore je od svega što su podatci najlošiji za mlade ljude.

Vrh

PostPostano: 21 lis 2022, 20:30 

Prijavio sam se za cjepivo za gripu. Ja sam alt-right, konzervativac.
LGTBQ Covid-19 cjepiva me više ne zanimaju.

Vrh

PostPostano: 21 lis 2022, 21:57 

Skeletor je napisao/la:

Savršeno ja razumem tvoju analogiju sa otrovom ali ignorišem je jer je debilna. Tvoja premisa da su nevakcinisani "pocrkali" se ne poklapa sa empirijskim podacima o povećanju smrtnosti vakcinisanih mladih u februaru i martu 2021. Objasni mi kako to da su mladi i zdravi ljudi koji su primili vakcinu više umirali od onih koji nisu primili vakcinu pa možemo da nastavimo diskusiju.

Drugo, i mnogo bitnije, ovo je samo jedan set podataka od mnogih koji izlaze. Excess deaths i unknown cause of death se poklapaju sa procentom pelcovanih u Evropi, gde je više pelcovanih tu više ljudi iznenadno umire, u Bugarskoj se 30% vakcinisalo, pretežno penzioneri, pa je to retkost, a u Nemačkoj i Britaniji su brojke užasavajuće.

Treće, kako objašnjavaš VAERS podatke za 2021? Postavljeni su linkovi. Od ovoga bežiš kao đavo od krsta zato što je samo jedno objašnjenje moguće a ono ti se ne sviđa.

Četvrto, kako objašnjavaš ogroman porast u broju sportista koji su iznenadno umrli na terenu 2021?

Peto, kako objašnjavaš statistički značajan porast u broju pobačaja tokom 2021?

Mogu da nastavim ali sve se svi putevi vode u Rim, svi podaci ukazuju na isto. Ti ne prihvataš očigledno da bi očuvao svoj "svjetonazor" da ne ispadneš budala. Kada budem video podatke koji nevosmisleno pokazuju da je vakcina efikasna i da ljudi koji su je primili imaju značajno manju stopu smrtnosti, ja sam spreman da promenim mišljenje, a ti vidiš da vakcine nisu toliko korisne koliko se najavljivalo i da imaju štetne posledice i odbijaš to da prihvatiš hvatajući se za slamke, što je tragično.

Ovo što si napisao za prve mjesece epidemije sam već komentarisao zašto i neću ponavljati.

Mani me se prvog, drugog, trećeg, itd. Sve te tvrdnje treba zasebno provjeravati. Ni sa ovim što si dosad tvrdio nismo završili. Ja nove tvrdnje vidim kao pokušaj skretanja teme.
Odluči se više šta ti je teza. Zasada si je već nekoliko puta mijenjao:
1) Vakcine ubijaju
2) Ivermektin je lijek za koronu
3) Fajzer ubija,
4) Korona je bezazlena (ovo si indirektno tvrdio)
5) "Imaš 70% šanse da umreš od korone 300% šanse da umreš od nečeg drugog" (ovo niti ne razumijem šta znači)
itd.

Metodiku si takođe mijenjao
1) Poznajem nekoliko ljudi koji su umrli od vakcine
2) Ne poznajem nikog nevakcinisanog ko je umro
3) Zapravo to je bila šala, vidi se iz zadnjih mjeseci iz tabele, prvi mjeseci su nebitni
4) Nije bila šala, ono "nekoliko" je tačno troje, od toga dva Fajzera.
5) Vidi se iz prvi mjeseci iz tabele

Predlažem ti da prestaneš da histerišeš, da se smiriš i da se odlučiš šta je tvrdnja. Npr napišeš "Fajzer vakcina ubija". To si već tvrdio, pa kad sam ti rekao da moraš naći nove tabele opet si sjetio da vakcina ubija. Onda napiši lijepo "Vakcine ubijaju, to sam zaključio tako i tako". Ili "Vakcine nisu efikasne..", "Korona je bezazlena..",..
Možda ti taj posao izgleda dosadan, ali tako se dolazi do zaključaka. A ne nabacivanjem raznih različitih teza, koje ti čine neko zadovoljstvo da su tačne, pa hajde da u sve njih zajedno povjerujemo.

Vrh

PostPostano: 22 lis 2022, 23:21 

Gde si komentarisao za prve mesece epidemije? Kako objašnjavaš povećanje mortaliteta mladih koji su primili vakcinu u prvim mesecima epidemije?

Onda...

1) Vakcine ubijaju - Tačno. Vakcine su ubile više od 0 ljudi, što znači da vakcine ubijaju.
2) Ivermektin je lijek za koronu - Upotreba Ivermectina ima veću korelaciju sa pozitivnim ishodom kod obolelih od Covida nego vakcina, da si pročitao studije iz izvora koje sam linkovao uvideo bi to i sam.
3) Fajzer ubija - Apsolutno, vidi pod 1.
4) Korona je bezazlena (ovo si indirektno tvrdio) - Nisam ovo nikada tvrdio, ono što jesam tvrdio je da je smrtnost premala da opravda histeriju a posebno vakcinaciju bilo koga ispod 50 godina.
5) "Imaš 70% šanse da umreš od korone 300% šanse da umreš od nečeg drugog" (ovo niti ne razumijem šta znači) - Imaš 70% od prvobitne šanse da umreš od korone i 300% od prvobitne šanse da umreš od nečeg drugog. Dakle ako je šansa da umreš od korone bila 0.1%, posle primanja vakcine ona je postala 0.07%, ali je ukpuna šansa da umreš porasla triput. Takvih meseci u tabelama ima dosta, ali uglavnom je statistika još gora za vakcinisane.

Dalje...

1) Poznajem nekoliko ljudi koji su umrli od vakcine - Poznavao sam, sa mrtvima se slabo družim.
2) Ne poznajem nikog nevakcinisanog ko je umro - Nisam poznavao nikoga nevakcinisanog ko je umro od korone. Poznavao sam i bio u srodstvu sa nevakcinisanim osobama koje su umrle od drugih uzroka u ove dve i po godine, ali od korone nula. Čuo jesam za neke osobe, rođake mojih prijatelja, ali ih lično nisam poznavao.
3) Zapravo to je bila šala, vidi se iz zadnjih mjeseci iz tabele, prvi mjeseci su nebitni - Nađi moj post gde sam napisao da je bila šala. Ako ne nađeš, ne samo što si sektaš vakcinaš nego si i lažov.
4) Nije bila šala, ono "nekoliko" je tačno troje, od toga dva Fajzera. - Tačno troje, dve muške osobe i jedna ženska. Jedan je bio penzionisani lekar koji je trčao odmah da se vakciniše, umro je 3-4 dana posle primanja fajzera, drugi je bio penzionisano vojno lice, umro oko dve nedelje posle primanja fajzera, treće je komšinica koja je bila domaćica, 60-tak godina, primila prvu dozu neke vakcine i umrla posle par dana. Na sve tri sahrane sam bio, sve na Orlovači.
5) Vidi se iz prvi mjeseci iz tabele - Prvi mesec vakcinacije, smrtnost vakcinisanih od 18-49 godina veća nego nevakcinisanih. Neobjašnjeno. Ali to zapravo znači da vakcine deluju, jel da?

I opet izbegavaš da prokomentarišeš VAERS i sve ostale pokazatelje pogubnosti ovih takozvanih vakcina.

Predlažem ti da prestaneš da histerišeš, da se smiriš i da se odlučiš šta je tvrdnja. Npr napišeš "Fajzer vakcina ubija". To si već tvrdio, pa kad sam ti rekao da moraš naći nove tabele opet si sjetio da vakcina ubija. Onda napiši lijepo "Vakcine ubijaju, to sam zaključio tako i tako". Ili "Vakcine nisu efikasne..", "Korona je bezazlena..",..
Možda ti taj posao izgleda dosadan, ali tako se dolazi do zaključaka. A ne nabacivanjem raznih različitih teza, koje ti čine neko zadovoljstvo da su tačne, pa hajde da u sve njih zajedno povjerujemo.

Ja uopšte ne histerišem, ja sam potpuno smiren i zadovoljan što nisam potpao pod jeftinu propagandu i širenje panike koja je tebe navela da se špricaš. Više nego dovoljno dokaza da je vakcina bulja ti je već stavljeno na uvid, ti to možeš da proučiš a i ne moraš, možeš da proveravaš a i ne moraš, možeš da prihvatiš a i ne moraš, možeš da vidiš očigledno a i ne moraš, u principu me baš briga. Ako voliš da se bodeš, samo napred, peta, šesta i sedma doza te čekaju. Srećno.

Vrh

PostPostano: 22 lis 2022, 23:23 

100 strana ugovora fajzera sa evropskom komisijom, skoro sve cenzurisano. Baš uliva poverenje. :001_rolleyes

Vrh

PostPostano: 22 lis 2022, 23:50 

Tri puta sam se vakcinisao...

Posto sam prelezao medju prvima, nisam se plasio za sebe, nego da bi mogao da putujem, i da eventualno ne zarazim moje...

Pisao sam da sam popusio koronu pre mesec dana... otisao na team building na Kop, pola firme se tamo pozarazavalo, i posle toga zarazim i moje roditelje jer sam im nosio namirnice...

Zadnjih 10 dana poceo je da me gruva pritisak 150 sa 100, po ceo dan buka i pistanje u glavi... odem kod kardiologa privatno, neka nasa renomirana profesorka... kaze sve vise imamo toga kao posledicu korone, i njen sin je skoro isto to dobio...

Gruvam sad neki lek, uglavnom mi je ok, ali nekad ode gore... srce mi je ok, i to je najvaznije...

Kakva je ovo hemija od virusa, posolili su u laboratoriji i pustili medju plebs... i ta smrtnost o kojoj se u poslednje vreme prica, posledica je i virusa i vakcina... jebali su nam mamaru...

Vrh

PostPostano: 23 lis 2022, 00:04 

Pa to ti je moj Džoni kad ne slušaš nas ravnozemljaše nego se špricaš, uvatili te mangupi na foru.

Vrh

PostPostano: 23 lis 2022, 00:06 

Skeletor je napisao/la:
Pa to ti je moj Džoni kad ne slušaš nas ravnozemljaše nego se špricaš, uvatili te mangupi na foru.

Ne bi primio da ne obilazim moje koji su stari...reko da ih ne zarazim pa se posle kajem...

Realno, zajebao sam se... al izguracu...

Vrh

PostPostano: 23 lis 2022, 09:16 

DzonBG je napisao/la:
Skeletor je napisao/la:

Ne bi primio da ne obilazim moje koji su stari...reko da ih ne zarazim pa se posle kajem...

Realno, zajebao sam se... al izguracu...

Cijepljeni prenose koronu.

1073 of 2558 - 41.95%

Vrh

PostPostano: 23 lis 2022, 09:38 

Skeletor je napisao/la:
Gde si komentarisao za prve mesece epidemije? Kako objašnjavaš povećanje mortaliteta mladih koji su primili vakcinu u prvim mesecima epidemije?

Onda...

1) Vakcine ubijaju - Tačno. Vakcine su ubile više od 0 ljudi, što znači da vakcine ubijaju.
2) Ivermektin je lijek za koronu - Upotreba Ivermectina ima veću korelaciju sa pozitivnim ishodom kod obolelih od Covida nego vakcina, da si pročitao studije iz izvora koje sam linkovao uvideo bi to i sam.
3) Fajzer ubija - Apsolutno, vidi pod 1.
4) Korona je bezazlena (ovo si indirektno tvrdio) - Nisam ovo nikada tvrdio, ono što jesam tvrdio je da je smrtnost premala da opravda histeriju a posebno vakcinaciju bilo koga ispod 50 godina.
5) "Imaš 70% šanse da umreš od korone 300% šanse da umreš od nečeg drugog" (ovo niti ne razumijem šta znači) - Imaš 70% od prvobitne šanse da umreš od korone i 300% od prvobitne šanse da umreš od nečeg drugog. Dakle ako je šansa da umreš od korone bila 0.1%, posle primanja vakcine ona je postala 0.07%, ali je ukpuna šansa da umreš porasla triput. Takvih meseci u tabelama ima dosta, ali uglavnom je statistika još gora za vakcinisane.

Dalje...

1) Poznajem nekoliko ljudi koji su umrli od vakcine - Poznavao sam, sa mrtvima se slabo družim.
2) Ne poznajem nikog nevakcinisanog ko je umro - Nisam poznavao nikoga nevakcinisanog ko je umro od korone. Poznavao sam i bio u srodstvu sa nevakcinisanim osobama koje su umrle od drugih uzroka u ove dve i po godine, ali od korone nula. Čuo jesam za neke osobe, rođake mojih prijatelja, ali ih lično nisam poznavao.
3) Zapravo to je bila šala, vidi se iz zadnjih mjeseci iz tabele, prvi mjeseci su nebitni - Nađi moj post gde sam napisao da je bila šala. Ako ne nađeš, ne samo što si sektaš vakcinaš nego si i lažov.
4) Nije bila šala, ono "nekoliko" je tačno troje, od toga dva Fajzera. - Tačno troje, dve muške osobe i jedna ženska. Jedan je bio penzionisani lekar koji je trčao odmah da se vakciniše, umro je 3-4 dana posle primanja fajzera, drugi je bio penzionisano vojno lice, umro oko dve nedelje posle primanja fajzera, treće je komšinica koja je bila domaćica, 60-tak godina, primila prvu dozu neke vakcine i umrla posle par dana. Na sve tri sahrane sam bio, sve na Orlovači.
5) Vidi se iz prvi mjeseci iz tabele - Prvi mesec vakcinacije, smrtnost vakcinisanih od 18-49 godina veća nego nevakcinisanih. Neobjašnjeno. Ali to zapravo znači da vakcine deluju, jel da?

I opet izbegavaš da prokomentarišeš VAERS i sve ostale pokazatelje pogubnosti ovih takozvanih vakcina.

Ja uopšte ne histerišem, ja sam potpuno smiren i zadovoljan što nisam potpao pod jeftinu propagandu i širenje panike koja je tebe navela da se špricaš. Više nego dovoljno dokaza da je vakcina bulja ti je već stavljeno na uvid, ti to možeš da proučiš a i ne moraš, možeš da proveravaš a i ne moraš, možeš da prihvatiš a i ne moraš, možeš da vidiš očigledno a i ne moraš, u principu me baš briga. Ako voliš da se bodeš, samo napred, peta, šesta i sedma doza te čekaju. Srećno.

Rekao sam da u prvim mjesecima mladi ljudi sa nekim drugim bolestima su prvi među vakcinisanim. Čak sam boltovao.

Mislim da ništa nisi shvatio. Evo pokušaću još jednom. Prvo mi daj JEDNU tvrdnju, jako preciznu. Onda navedi argumente iz britanskih tabela koji to dokazuju. Poslije ćemo druge tvrdnje analizirati. Ako hoćeš ozbiljno da analiziraš tako se to radi.

Ovo što ti radiš, pokušavaš otvoriti nove teze sa ho-ruk argumentima, ovdje znam lično osobe, ovdje pokazujem druge podatke, ovdje uzimam manji uzorak da bi moja tvrdnja izgledala tačnija, itd. Ja sam to nazvao histerisanjem.

Vrh

PostPostano: 23 lis 2022, 11:12 

JEDAN od argumenata (nije prvi koji sam izneo ali nebitno) je da vakcinisani imaju veći mortalitet od nevakcinisanih u najnovijim podacima, što se jasno vidi iz tabele. Ti kažeš nevakcinisani pocrkali, to se iz tabele ne vidi, nema drastičnog umiranja mladih ni u kom periodu.

Ti si reko to je slab argument, o tome može da se raspravlja ali ok, evo ti još gomila drugih. Kažeš vakcina stvorila imunitet krda, a kako je to uspela i u Africi gde je procenat vakcinisanih zanemarljiv? Kako je to uspela u Bugarskoj gde je vakcinisanih 30%? Odgovori na VAERS, to su zvanični državni podaci. Kako to da je broj smrti povezan sa vakcinama odjednom mnogostruko skočio 2021. godine? Ogroman broj podataka ukazuje na isti, potpuno očigledan zaključak.

Osim toga, gde sam napisao da je šala?

Da utvrdimo da li si samo samoobmanjujući midwit ili i lažov pošto to nekoliko puta ponavljaš.

Vrh

PostPostano: 23 lis 2022, 12:01 

Napisao si ovo.

Citat:
Praviš strawman argumente, ja priznajem da su moji primeri anegdotalni

Sam si nazvao anegdonalnim. Pošto sam mislio da zdravorazumska osoba neće nazvati navodnu smrt prijatelja anegdonalnim, pretpostavio sam da hoćeš da kažeš je neka šala bila smrt od "nekoliko" prijatelja. (I smiješno je kako da uvjeriš dodaješ "argument" gdje su sahranjeni.) Realno šta se zbilo sa tim me UOPŠTE ne interesuje. Više se neću vraćati na to.

Prihvatio sam da gledam britanske tabele. Tvoj, za statistiku ograničeni um, misli da je "za sadašnjost najbitniji trenutni podaci." Princip koji si sam izmislio. Moj primjer sa otrovom je bio kontraprimjer kada to ne mora da važi.

Ja sam već navodio mjesece u kojima su nevakcinisani umirali dosta više. Pošto sam jako ljubazan evo dodaću ih još. Ostavio sam samo onda kad je uzorak dovoljno velik.
2021 July 40-49 Unvaccinated 188 66425 296.3
2021 July 40-49 Second dose, at least 21 days ago 438 247911 172.3

2021 August 40-49 Unvaccinated 172 63270 280.5
2021 August 40-49 Second dose, at least 21 days ago 404 355584 111.1

(Ako avgust 2021 tebi ništa ne dokazuje onda se veliki, veliki, ogromni magarac)

2021 September 40-49 Unvaccinated 122 59482 215.6
2021 September 40-49 Second dose, at least 21 days ago 504 369764 134.7

Ajde sad da analiziramo. Iz ovih tabela se da zaključiti sljedeće:
1) Vakcine korišćenje u VB nisu toliko ubitačne da se to da primjetiti iz tabela.
2) Korona jeste opasna bolest i vakcine spriječavaju smrti. Znajući jedan podatak (vakcinisan/nije vakcinisan protiv Kovida) možemo da zaključimo da značajno manje osoba umire ako je vakcinisan. Dakle, razlika se primjeti na All causes. Kad bi gledali Covid related deaths dobili bi OGROMNU razliku, za koju si još 10x veći magarac ako je ne vidiš.

July 40-49 Unvaccinated 31 66425 47.3
July 40-49 Second dose, at least 21 days ago 21 247911 8.6

August 40-49 Unvaccinated 39 63270 63.9
August 40-49 Second dose, at least 21 days ago 24 355584 6.5

September 40-49 Unvaccinated 34 59482 60.6
September 40-49 Second dose, at least 21 days ago 24 369764 6.4

Ovo su mlade osobe. Stariji su mnogo podložniji da umru od korone:
July 70-79 Unvaccinated 64 10632 633.3
July 70-79 Second dose, at least 21 days ago 179 351365 51.3

Neću stavljati avgust i septembar, jer je isto.

TRENUTNO ME BOLI QURAC ZA VAERSOM I SVIM DRUGIM. Da li možeš da shvatiš tako jednostavnu rečenicu? Britanske tabele gledamo, ako se da ustanoviti da Fajzer ubija iz njih, zašto da gledamo nešto drugo. Ako si mislio da se da vidjeti iz tih izvještaja, onda si mi to trebao dati, a ne britanske tabele.

Ti ne možeš da se odlučiš šta je tvrdnja zato što više ni sam nisi siguran. Da li su vakcine opasne, da li je Fajzer opasan, da li korona nije opasna bolest (da ne govorim kako je strašno razočaravajuće kada osoba u oktobru 2022 računa opasnost bolesti broj umrlih/ broj testiranih.)..

Vrh

PostPostano: 23 lis 2022, 12:26 

Napisao si ovo.

Citat:
Praviš strawman argumente, ja priznajem da su moji primeri anegdotalni

Sam si nazvao anegdonalnim. Pošto sam mislio da zdravorazumska osoba neće nazvati navodnu smrt prijatelja anegdonalnim, pretpostavio sam da hoćeš da kažeš je neka šala bila smrt od "nekoliko" prijatelja. (I smiješno je kako da uvjeriš dodaješ "argument" gdje su sahranjeni.) Realno šta se zbilo sa tim me UOPŠTE ne interesuje. Više se neću vraćati na to.

Jel ti znaš šta znači anegdotalno ili ti ni pismenost nije jača strana?

https://en.wikipedia.org/wiki/Anecdotal_evidence

Prihvatio sam da gledam britanske tabele. Tvoj, za statistiku ograničeni um, misli da je "za sadašnjost najbitniji trenutni podaci." Princip koji si sam izmislio. Moj primjer sa otrovom je bio kontraprimjer kada to ne mora da važi.

Ja sam već navodio mjesece u kojima su nevakcinisani umirali dosta više. Pošto sam jako ljubazan evo dodaću ih još. Ostavio sam samo onda kad je uzorak dovoljno velik.
2021 July 40-49 Unvaccinated 188 66425 296.3
2021 July 40-49 Second dose, at least 21 days ago 438 247911 172.3

2021 August 40-49 Unvaccinated 172 63270 280.5
2021 August 40-49 Second dose, at least 21 days ago 404 355584 111.1

(Ako avgust 2021 tebi ništa ne dokazuje onda se veliki, veliki, ogromni magarac)

2021 September 40-49 Unvaccinated 122 59482 215.6
2021 September 40-49 Second dose, at least 21 days ago 504 369764 134.7

Ajde sad da analiziramo. Iz ovih tabela se da zaključiti sljedeće:
1) Vakcine korišćenje u VB nisu toliko ubitačne da se to da primjetiti iz tabela.
2) Korona jeste opasna bolest i vakcine spriječavaju smrti. Znajući jedan podatak (vakcinisan/nije vakcinisan protiv Kovida) možemo da zaključimo da značajno manje osoba umire ako je vakcinisan. Dakle, razlika se primjeti na All causes. Kad bi gledali Covid related deaths dobili bi OGROMNU razliku, za koju si još 10x veći magarac ako je ne vidiš.

July 40-49 Unvaccinated 31 66425 47.3
July 40-49 Second dose, at least 21 days ago 21 247911 8.6

August 40-49 Unvaccinated 39 63270 63.9
August 40-49 Second dose, at least 21 days ago 24 355584 6.5

September 40-49 Unvaccinated 34 59482 60.6
September 40-49 Second dose, at least 21 days ago 24 369764 6.4

Ovo su mlade osobe. Stariji su mnogo podložniji da umru od korone:
July 70-79 Unvaccinated 64 10632 633.3
July 70-79 Second dose, at least 21 days ago 179 351365 51.3

Ti si napisao da su nevakcinisani "pocrkali", a sada ću se pozvati na tvoj prethodni argument, sample size. Da su "pocrkali", kao što kažeš, tu bi bili brojevi u hiljadama, ali eto ovih 31, 39, 34 nevakcinisanih što su umrli znači da su svi "pocrkali".

Drugo, hvataš se za grupu 40-49 a ne 18-39 jer u toj grupi znaš i sam da nemaš šta da tražiš, jednostavno je vakcina povezana sa većom smrtnošću a sample size umrlih nevakcinisanih je još manji i postaje statistički nerazlučiv od pozadinskog šuma, broja umrlih u istoj kohorti iz 2017. ili 2019.

Treće, lako se može izračunati koliko je virus smrtonosan u svakoj kohorti, podeli se broj umrlih sa ukupnim brojem stanovništva te starosti u zemlji i dobije se limes koji teži nuli kada se radi o mladima (18-39), ili jako mala cifra za sledeću kohortu. Ovaj virus jednostavno nije dovoljno smrtonosan u mlađim kohortama da bi se zbog njega podigla ovakva panika, i svakako nije dovoljno smrtonosan da zahteva vakcine mlađih od 50 godina, posebno ne vakcinaški fašizam (i tu reč koristim pravilno, spajanje ili uska saradnju države, farmaceutskih kompanija i uvozničkog lobija).

TRENUTNO ME BOLI QURAC ZA VAERSOM I SVIM DRUGIM. Da li možeš da shvatiš tako jednostavnu rečenicu? Britanske tabele gledamo, ako se da ustanoviti da Fajzer ubija iz njih, zašto da gledamo nešto drugo. Ako si mislio da se da vidjeti iz tih izvještaja, onda si mi to trebao dati, a ne britanske tabele.

Ti ne možeš da se odlučiš šta je tvrdnja zato što više ni sam nisi siguran. Da li su vakcine opasne, da li je Fajzer opasan, da li korona nije opasna bolest (da ne govorim kako je strašno razočaravajuće kada osoba u oktobru 2022 računa opasnost bolesti broj umrlih/ broj testiranih.)..

Svestan si da nemaš argumente i onda se hvataš za pojedinačne podatke iz tabela i iz njih izvlačiš zaključke koji tebi pogoduju a odbacuješ one koji ti ne idu u korist, dok ignorišeš očigledno. Enciklopedijska definicija samoobmane.

Vrh

PostPostano: 23 lis 2022, 13:06 

Kako je ovaj čovjek glup, pa to je strašno. Moj primjer gdje sam stavio 95% sam mogao staviti i manje. :smajl052

Ne može da se koncetriše i napiše jasno svoju tezu. Zato što nije siguran. Sve mu se čini nekako slično, pa eto Vakcine ubijaju, Fajzer ubija, Korona nije opasna itd. Primjetite sad zadnju tvrdnju, vakcine ne djeluju kod grupe od 18-39 nakon što sam jasno dokazao da djeluju od 40-49 i 70-79. Zašto mijenjaš konstantno teze, o jadniče?

Nećeš da pogledaš brojke koje sam jasno iznio i čak sam ti ih drugom bojom obojio. Ja da ti tražim nove brojke, a nećeš ni ove na komentarišeš. To je krajnji bezobrazluk.

Žalim svako otkucano slovo na ovu budalu. I sam sam budala što sam se upustio u diskusiju sa njim, gledao njegove tabele, anilazirao ih, čak mu i markirao bitno itd. Iz početka se vidjelo o kakvom je stvorenju riječ, moja je greška.

Vrh

PostPostano: 23 lis 2022, 13:09 

Kad me osoba koja ne zna šta su anegdotalni dokazi i koja neće da otvori oči nego slepo veruje u gluposti ovako kudi, sve mi toplo oko srca. :palacgore1

Vrh

PostPostano: 23 lis 2022, 13:18 

Ti si školski primjer Dunnin Kruger efekta.

U svoj ovoj diskusiji nisi smio jasno iznijeti svoju tezu i pokazati brojke. Šta reći: glup si, pa ne razumiješ kako argumentovati ili se bojiš tvrditi nešto što nisi već provjerio. Mislim da je i jedno i drugo u pitanju.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1867 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: