HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 14 pro 2024, 18:09.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 4719 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 189  Sljedeća

Koja opcija
0 34%  34%  [ 21 ]
1 13%  13%  [ 8 ]
2 7%  7%  [ 4 ]
3 3%  3%  [ 2 ]
4 7%  7%  [ 4 ]
5 10%  10%  [ 6 ]
6 5%  5%  [ 3 ]
7 5%  5%  [ 3 ]
8 7%  7%  [ 4 ]
9 3%  3%  [ 2 ]
10 7%  7%  [ 4 ]
Ukupno glasova : 61
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku
PostPostano: 06 stu 2022, 14:57 

zaba1111 je napisao/la:
Zato što će strani element uskoro postati puno jači i imati veliku moć, tako da je izglednije da će europljani bježati u preostale oaze.
A mi ćemo biti u situaciji da probiremo imigrante, samo najbolje među europljanima. :zubati

to je i moja nada.

s tim da je HBŽ tu u najboljoj situaciji. :zubati

Vrh

PostPostano: 06 stu 2022, 14:58 

Stvarno pišete besmislice. Bliske zemlje kao Slovenija i Mađarska nemaju nikakvu robotizaciju, imju mali natalitet, ali imaju visoku nacionalnu svijest.

I NE puštaju obojene da im nešto ulaze.

Tu i tamo na kapaljku, no zanemarivo.

Ako imaš vladajuću klasu koja je NACIONALNO svjesna, a ne uglavnom profterski orijentirana- onda si na početku rješavanja problema.

Bez ikakvog uvoza objenih.

Vrh

PostPostano: 06 stu 2022, 14:59 

estoyAqui je napisao/la:
https://m.youtube.com/watch?v=khGMuWZksOs

Kako je rad od kuce podigao fertilitet u Americi. Kažu da se najviše podigao kod visokoobrazovanih zena
Trebali bi ovako nesto i u HB radit

kratkotrajan efekt kompenzacijskog nataliteta u 2021. godini, trend se opet okrenuo u 2022., pad je ogroman. Amerika nešto bolje stoji s brojem rođenih samo zbog povoljnije demografske strukture, ali im fetilitet pada kao i drugima.

Vrh

PostPostano: 06 stu 2022, 15:00 

Hroboatos je napisao/la:
Stvarno pišete besmislice. Bliske zemlje kao Slovenija i Mađarska nemaju nikakvu robotizaciju, imju mali natalitet, ali imaju visoku nacionalnu svijest.

Ako imaš vladajuću klasu koja je NACIONALNO svjesna, a ne uglavnom profterski orijentirana- onda si na početku rješavanja problema.

ovo jednostavno nije točno, Slovenija i Mađarska su gore od nas po uvozu, Sloveniju ne vadi ni masovan uvoz Srba i Muslimana, i dalje uvoze Vijetnamce, Nepalce, Filipince.

Vrh

PostPostano: 06 stu 2022, 16:04 

Šta priča ovaj što mu mozak radi 500 puta više obrtaja u sekundi nego bilo kome drugom?

Budimpešta je puna crnaca. Uvoze se katolici iz Afrike i to je ok.

Drugo, mi smo također "obojani" iz perspektive Skandinavaca i Britanaca.

Vrh

PostPostano: 06 stu 2022, 16:45 

zaba1111 je napisao/la:
dudu je napisao/la:

tvoja je zapravo šuplja, isto neka baba snaša, ja bih ovako, ja bih onako. :zubati

nismo jedini, s nama je u istom problemu 50 država, nitko još nije našao lijek. znači nije lako, niti se zna kako, ako baš nitko nije našao način.

Neke stvari su jasne i predvidljive.
U Europi je sve manje Europe, a sve više Azije i Afrike, to neizbježno vodi do pada kvalitete života.
S druge strane smanjenje broja europskih stanovnika dovodi do manjih problema od zamjene europljana afrikancima.

Ali ključna stvar je da je zamjena trajna i tu se situacija ne može popraviti nikad. Dok se demografija itekako može popraviti i nema razloga da se to i ne desi.
Kad se promijene trendovi, a trendovi se stalno mijenjaju i planski, kad opstanu ljudi koji su spremni i voljni rađati, nestanu ovi koji nisu, trend se mijenja.
To sve nije daleka budućnost.
Tako da je nužno ostati oaza Europe jer taj resurs će uskoro imati vrijednost suhog zlata.

E sad hoće li nas islam vojno pregaziti, vjerovatno hoće ako ne bude ozbiljnih bombi na djelu.

Podstanari nisu stalna kategorija.

Vrh

PostPostano: 06 stu 2022, 17:03 

Croato je napisao/la:
Vidite da svi osim Srbije imaju problema s demografijom. Će da ima više stanovnika od Njemačke. :D

Preferencije biti van sotone EU, a ipak doći na crnjaka po 3 mj.

Vrh

PostPostano: 06 stu 2022, 17:05 

dudu je napisao/la:
Hroboatos je napisao/la:

ovo jednostavno nije točno, Slovenija i Mađarska su gore od nas po uvozu, Sloveniju ne vadi ni masovan uvoz Srba i Muslimana, i dalje uvoze Vijetnamce, Nepalce, Filipince.

Budi i ti slovenački kmet za veću plaćicu.

Vrh

PostPostano: 06 stu 2022, 17:07 

storarare je napisao/la:
Podstanari nisu stalna kategorija.

Kad su došli bijeli doseljenici među Mohikance rekli su im: - Ne brinite se, mi smo ovdje samo privremeno,

Vrh

PostPostano: 06 stu 2022, 17:10 

weasel je napisao/la:
Reconquista je napisao/la:

Vi domoljubni normalni (više manje ;) Hrvati izvan HDZ-a. Ja to isto mogu napisati za tebe. Zato možemo ili raspravljati ili si lijepiti etikete.

Za sada EU nije promašaj. Sve što se po Hrvatskoj radi radi se iz EU fondova. Kad ti fondovi presuše i EU se ne promijeni na bolje u slijedećih 10 godina onda možemo pričati.

Ti kao da ne živiš u 2022. i u svijetu koji je takav kakav je. Gledate sve pojednostavljeno, idealistički, nepraktično.

Jel vama ikada padne na pamet koliko novaca stranci izvlaće iz Hrvatske kroz pljačku što kroz ekonomsku kolonizaciju?

Evo ti jedna brojka od koje ćeš sjest na dupe, Hrvatska zadržava samo 30% novca od turizma ostatak ide van.
I to je ono na papiru, a koliko nas kradu od neizdanih računa pitaj boga. A gdje su banke, telekomunikacije itd.

Dušu nam vade a vi prdite o EU fondovima.

Kmetovima ukradu kruh sa stola pa mu bacaju mrvice natrag.

To @Lasice, filozofu Niče, vascjelo opčilište Ti kliče.

Možeš zamjeniti Anemičnog štetočinu. :zubati

Vrh

PostPostano: 06 stu 2022, 17:13 

dudu je napisao/la:
zaba1111 je napisao/la:
Zato što će strani element uskoro postati puno jači i imati veliku moć, tako da je izglednije da će europljani bježati u preostale oaze.
A mi ćemo biti u situaciji da probiremo imigrante, samo najbolje među europljanima. :zubati

to je i moja nada.

s tim da je HBŽ tu u najboljoj situaciji. :zubati

Je, naše će grančice ostati zdrave kad se osuši cijelo stablo.

Samo se nadajte.

Bolje se nadajte u nešto realnije. Mora, jebemu, jednom doći do jače gospodarske recesije u Europi! Uz desetke milijuna Europljana koji će ostati bez posla klima će biti drukčija.

Mada, Europa je luda u pm. Ništa joj korona nije mogla. A toliko smo se nadali. Nadajmo se da će rat u Ukrajini potrajati... Mada, ne bih e začudio i da izbije nuklearni rat, opet bi leftardi rekli: - "E sada nam treba mnogo imigranata da obnavljamo porušenu Europu".

Vrh

PostPostano: 06 stu 2022, 17:43 

Događaju se gore stvari Bobi, klima podivljala, prevruće i presušno postaje u Africi i Aziji.

Koliko će ljudi krenuti u umjerenu klimu?

https://www.morski.hr/za-samo-20-ak-god ... -za-zivot/

Vrh

PostPostano: 06 stu 2022, 18:03 

Bolje glasači za Željku Markić nego glasači za Možemo. Ako ne proguraš ovo prvo kao kriterij na vrijeme, bit će ono drugo.

Vrh

PostPostano: 06 stu 2022, 18:51 

dudu je napisao/la:
Hroboatos je napisao/la:

Gdje su podatci?

Da vidimo?

Točno je da je Mađarska pustila na kapaljku jedva kojeg obojenog, no nema ni priče da bi obojeni "migranti" samo tako okolo lutali bez nadzora.

Sve ovakbe priče su babarije bez podkrjepe.

Da vidimo kako su te dvije kategorije, obojeni strani radnici i "migranti" zastupljeni u te dvije zemlje?

Za Mađarsku se zna da ih ne pušta, nego tek na kapaljku ako nema izbora, i to smiješno malo;

https://www.lemonde.fr/en/economy/artic ... 88_19.html
.........................
Behind his nationalist rhetoric, Viktor Orban has discreetly opened his country's doors to thousands of 'guest workers' from Asia over the past few months.

The workers in Kistelek cannot remember ever having new colleagues who have come from so far away. At the end of May, for the first time in the history of this small community of 7,000 inhabitants in central Hungary, some 20 Indonesians arrived to help the 200 workers at the electrical cable factory, which is currently overwhelmed with orders. "We explained to our Hungarian workers that we were so short of manpower that production might be blocked and that they wouldn't be able to go on vacation," said Marton Balog, the production manager for the factory, which belongs to the Italian multinational Prysmian.

Dakle, uz 200 domaćih probno doveli 20 Indonežana.

Vidjet ćemo.

No dakle, dajte podatke o:

a) broju obojenih radnika u Sloveniji- ne ovih iz ex-Yu
b) isto za Mađarsku, bez Ukrajinaca i s.
c) o obojenim igrantima"- gdje su smješteni, da li lunjaju okolo bez nadzora po zemlji kao kod nas, koliko ih ima...

Dakle, da vidimo istinu, a ne "ja vidio, čuo" bla bla...

Vrh

PostPostano: 06 stu 2022, 20:06 

Moj dojam gradova u Sloveniji je, a koji sam čuo i od drugih ljudi, kao da si u Bosni. Sve neki orijentalno muslimansko srpsko balkansko klošarski izgled žitelja. Odvratno. Jako malo pristojnih ljudi i Slovenaca. Naravno subjektivni dojam.

Koliko uopće ima Slovenaca u Sloveniji? 70%?

Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!

Vrh

PostPostano: 06 stu 2022, 20:10 

Reconquista je napisao/la:
Moj dojam gradova u Sloveniji je, a koji sam čuo i od drugih ljudi, kao da si u Bosni. Sve neki orijentalno muslimansko srpsko balkansko klošarski izgled žitelja. Odvratno. Jako malo pristojnih ljudi i Slovenaca. Naravno subjektivni dojam.

Koliko uopće ima Slovenaca u Sloveniji? 70%?

Vrh

PostPostano: 06 stu 2022, 20:12 

Pa ti uvozi te balkanske urođenike. Anadolija majka.

Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!

Vrh

PostPostano: 06 stu 2022, 20:12 

komentari Slovenaca:

Spet en kandidat za ljubljanskega župana

Sami "naši"

A so ga Albanci razbili? Upam.

Donji Vakuf:Gnjilane 1:1

Dokler se med sabo me ne moti, samo nas naj pustijo pri miru,,, sploh pa grem rajši na krvavico u domačo oštarijo.

:D

Vrh

PostPostano: 06 stu 2022, 21:01 

Pacifikator je napisao/la:
Bolje glasači za Željku Markić nego glasači za Možemo. Ako ne proguraš ovo prvo kao kriterij na vrijeme, bit će ono drugo.

Nema tog migranta koji će glasati za Željku markić.

Vi ljudi ne razumijete da to što je netko na papiru katolik ne znači da je jednak nama. Afrkička i azijska kultura je drugi svemir.

Ti ljudi nisu ništa poput nas.

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 06 stu 2022, 21:26 

Čim popusti brana u je gotovo.

Čim neki narod misli o imigraciji pa bila i pozitivna to samo znači da je taj narod na pola pečen .

Vrh

PostPostano: 06 stu 2022, 21:50 

divizija je napisao/la:
Novdan je napisao/la:
Fino si argumentirao ovo s postmodernističkim tlapnjama. Zalijepiš etiketu i gotovo. Po ovoj tezi najinteligentnija vrsta ikada trebali bi biti Inuiti. Imaš li neku studiju koja potvrđuje tezu o glacijalu kao ključu za nastanak visokointeligentnih rasa ili si to sam zaključio?
Aristokracija u zaljevskim arapskim zemljama i nije baš svjetloputa. Ova tvoja teza doduše može donekle važiti utoliko što je kod Arapa jako dugo bilo prisutno robovlasništvo nad crncima, stoga su njihovi potomci prisutni u nižim klasama društva. No da su njihove elite svjetlopute, apsolutno ne. Izgledaju arapski, daleko tamnije od Hrvata npr.
Ja sam ovdje Ukrajinu usporedio sa Surinamom, dakle državi koja svakako nije ekonomski bolje stojeća od Ukrajine.

Inače, kad si govorio o svjetloputosti, do koje granice ide ta rasna teorija? Recimo, i u Hrvatskoj postoje razni fenotipi. Možemo li tako reći da su Zagorci i Međimurci rasno superiorni u odnosu na Dalmatince i Hercegovce jer su u prosjeku svjetlije puti, češće imaju plavu kosu i plave oči i slično?

No ugl. imaš li za priložiti neke znanstvene studije o glacijalu ili sam zaključuješ?

ajde molim te nemoj koristiti reductio ad absurdum, jer je onda rasprava besmislena.

prvo i osnovno, ako mi preporučaš neke ideologizirane postmodernističke papazjanije, ja ću ti reć što mislim o njima. Ti si ih preporučio, ja sam ti rekao što smatram o njima.

naravno da Inuiti ne bi trebali biti najinteligentiji, i to je primjer karikaturalnosti koju izvodiš. Svodiš kompletnu argumentaciju na ekstremni primjer. I u Africi je prosječni IQ veći nego kod Pigmeja recimo. Ekstremni primjer nije nikada dobar primjer! I voda je u prevelikim količinama štetna, čak i kisik pobogu te ubiti može. Nije stvar u ekstremnosti uvjeta, nego različitosti uvjeta ovdje i tamo. Distribucija IQ jasno sugerira da su umjerene širine s udaljavanjem od tropa one s najvećim IQ, i obrnuto. To je posljedica različitih prirodnih uvjeta koji dovode do različitih selekcijskih pritisaka.

Aristokracija u arapskim zemljama jest svjetloputa u odnosu na prosjek te zemlje. To ti govorim. Da, niži slojevi imaju često porijeklo od robova, ali to ti govori da im ti robovi KVARE PROSJEK. Ne zato što su bili robovi, robovi su bili i Europljani u sjevernoj Africi, pa gle čuda, tamo najniži slojevi nisu svjetle puti!
To nema veze s nama ovdje, mi ovdje bez obzira na fenotip imamo vrlo slične evolucijske uvjete milenijima, tamo je put ujedno i signal porijekla, svijetloputi imaju više predaka iz sjevernijih krajeva. Sama put je tu nebitna, već člinjenica da signalizira porijeklo. Boja kože je sama po sebi irelevantna, osim kao indikator nekih drugih karakteristika koje se nekada podudaraju s njom. Recimo svi Indijanci u Amerikama imaju isto porijeklo, ali različiti fenotipi su se razvili kroz tisuće godina, ovisno o podneblju. No ako u Salvadoru nađeš svjetloputog Indijanca, on ima ili europsko porijeklo, ili od nekoga tko je doselio iz sjeverne Amerike. Dakle takva put, koja odudara od uobičajene, signalizira porijeklo (jednako kao što tamnoputi Šveđanin signalizira strano porijeklo). No činjenica da je prosječni Indijanac u Salvadoru tamniji od onoga u Kanadi je stvar samo geografske širine.

Zašto bi Ukrajinu usporedio sa Surinamom? Ja sam ti dao taj primjer (ali i primjer Mongolije, Kine, Sjeverne Koreje, Rusije...) koje nikada nisu bile bogate, stanovništvo im je živjelo uglavnom u groznim uvjetima, pa ih to nije spriječilo da budu inteligentni. A istovemeno Indija, Afrika, crno i domorodačko stanovništvo Latisnke Amerike, niži slojevi u arapskim zemljama, to je po tebi neinteligentno zbog siromaštva, jer su im preci bili robovi itd.... Kako siromaštvo nije spriječilo KIneze i Mongole da budu pametni?

Jednostavno distribucija IQu nije zbog siromaštva, civilizacije, robovlasništva, već prije svega zbog GENETIKE, a genetika je posljedica različitih selekcijskih uvjeta u prošlosti.

Aristokracija u arapskim zemljama izgleda arapski. Točka. To što su potomci crnačkih robova siromašniji od potomaka veleposjednika i aristokracije nije ništa neobično. Odakle tebi ovo da su potomci robova u sjevernoj Africi dio elite? Stvar je u tome što je bilo više crnačkih nego bjelačkih robova, ali ajde kad me več vučeš za jezik. Imao sam prilike upoznati jednog Alžirca iz Francuske, berberskog porijekla. Vrlo je svjetloput, a otac mu izgleda kao Švabo, što je u tom plemenu uobičajeno. Najverojatnije su potomci Vandala, a ne robova. To pleme je inače gola sirotinja u planinama i stoje lošije od susjednih crnijih Arapa. No dobro.

Ja sam te čak dvaput pitao da mi priložiš neke studije o glacijalu kao ključu inteligencije, nisi odgovorio ništa. Zato ja tebi sada navodim samo neke od studija koje opovrgavaju tvoju tezu:

Bijelcima je znato narastao IQ u zadnjih stotinjak godina, a isti se trend primjećuje i kod crnaca. Tako je Mackintosh u knjizi IQ and human intelligence zaključio da su IQ testovi crnaca iz 1995. na nivou bijelaca iz 1945. Gotovo identičan zaključak donio je Flynn 2007., navodeći da je kvocijent inteligencije Afroamerikanaca danas 10-15 bodova niži od onoga bijelih Amerikanaca, ali je ekvivalentan rezultatu bijelaca 1947. U brojnim državama IQ je porastao za više od 15 bodova u zadnjih 60 godina - http://www.nature.com/articles/457788a

Više studija pokazalo je da afroamerička djeca u ranim razredima škole postižu podjednake rezultate kao i bjelačka djeca istih godina, no u kasnijim godinama dolazi do sve većih razlika u korist bijelaca zbog različitih životnih uvjeta i škola koje upisuju. (knjiga: Hunt – Human Intelligence)

Statistički Azijci u SAD-u su u prosjeku obrazovaniji, a uočena su i kulturna obilježja koja doprinose većoj motivaciji za učenjem (prilično poznat stereotip). S druge strane, kod Afroamerikanaca uočeni su negativni kulturni obrasci koji dovode do niskog vrednovanja obrazovanja. Ovdje treba napomenuti i da je Azijska imigracija bila uvelike planska, recimo u vrijeme Hladnog rata dovodili su točno ciljana zanimanja poput doktora i medicinskih sestara, dok su Crnci donedavno bili sustavno diskriminirani, stoga su i najsiromašniji i imaju najmanje šanse obrzaovati se i napredovati u zemlji bez univerzalnog školstva i zdravstva kao u Europi.

Studija iz 2003 pokazala je da su na testovima inteligencije prve generacije imigranata u Nizozemskoj imale lošije rezultate od etničkih Nizozemaca, no u drugoj generaciji imigranata ta se razlika znatno smanjila. - https://www.researchgate.net/publicatio ... immigrants

Studija iz 1996 koja je obuhvatila više stotina visokoobrazovanih bijelaca, crnaca i hispanaca koji su radili uredske poslove u državnoj kompaniji nisu pronašle razlike u radoj sposobnosti i testiranoj inteligenciji na temelju između rasnih skupina. - https://psycnet.apa.org/record/1996-03103-001

U članku iz 2012. navedeno je petnaestak znanstvenih studija koje pokazuju snažan rast IQ-a u pojedinim crnačkim sredinama uslijed suvremenog obrazovanja - https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22963427/

Članak iz 2014 iznosi brojne argumente za teoriju o okolini kao uzroku različitih rezutata crnaca i bijelaca, kao i brojne kritike teorije o genetskom uzroku - https://www.researchgate.net/publicatio ... hypothesis

Istraživanja Flynna i Dickensa iz 2006. pokazala su da se razlika između crnaca i bijelaca u IQ testovima u razdoblju između 1972. i 2002. smanjila za trećinu. Isto važi i za postignuća u obrazovanju - https://www.brookings.edu/articles/blac ... n-samples/

Smanjivanje razlike u IQ-u potvrđuje i studija iz 1998. - https://psycnet.apa.org/record/1998-04015-000

Istraživanje iz 2010. i 2011. pokazualo je da su neke etničke skupine afričkih crnaca (nekoliko naroda iz Nigerije i jedan narod iz Etiopije) imale bolje rezultate u testovima obrazovanja (nešto kao naša matura) od prosjeka države. S druge strane, pojedine crnačke skupine imale su gore rezultate od prosjeka (recimo Somalija). - https://www.ippr.org/publications/back- ... ion-policy

Prema istraživanju iz 1994. uočeno je smanjivanje razlike u matematičkim uspjesima bijelaca u odnosu na crnce. Konkretno, razlika između crnačkih i bjelačkih 17-godišnjaka smanjila se za 41% u razdoblju od 1978. do 1990. zahvaljujući rastu uspjeha crnačke djece - https://psycnet.apa.org/record/1996-02655-001

Inače, osim obrazovanja, igru igraju i drugi faktori poput neishranjenosti.

Posebno su zanimljive studije na usvojenoj djeci.

Studija iz 1961. proučavala je djecu crnačkih i bjelačkih vojnika u Njemačkoj nako WW2, a odgajale su ih njemačke majke. Nisu pronašli razlike u IQ-u između skupina. - https://emilkirkegaard.dk/en/2018/06/th ... rth-study/

Studija iz 1972. proučavala je karipsku crnačku djecu, bjelačku djecu i mulatsku djecu u britanskim domovima. Dva od tri testa pokazala su podjednake rezultate za sve, dok je treći tekst pokazao da su crnci i mulati imali bolje rezultate od bijelaca. - https://psycnet.apa.org/record/1972-31260-001

Studija iz 1986. pokazala je znatno veći IQ kod usvojene crnačke djece u bjelačkim obiteljima od one u crnačkim obiteljima. Studija je uočila da bjelkinje imaju bolje odgojne metode, što objašnjava kasniju razliku. - https://psycnet.apa.org/record/1986-24139-001

Studija iz 2017. također iznosi dokaze da djeca odrasla u sličnim okruženjima imaju sličan IQ, neovisno o rasi - https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6526420/

Posebno je nevjerojatna teza koja je iznesena u članku iz 2012., a koja tvrdi da je pigmentacija ta koa čini crnce agresivnijima u odnosu na bijelce. Uspoređivane su neke životinjske vrste poput lisica koje su tamnije i agresivno , što je onda dovedeno u korelaciju s crnačkim stopama kriminala. - https://www.sciencedirect.com/science/a ... 912000840#!
Naravno, ovakva teza je znanstveno opvrgnuta i odbačena. Geni kod navedenih životinja koji uzrokuju tamnoputost su posve različiti od onih koje isto uzrokuju kod ljudi. Što je najbolje, nisu uspjeli dokazati ni da je tamnoptuost kod tih životinja uzrok veće agresivnosti. Iznosili su i niz odbačenih tj. netočnih teza, primjerice o psihopatiji kod crnaca ili one o visini testosterona. Često su sami sebi skakali u usta, cherry pickali citate i slično. Da bi stvar bila još bolja, financirale su ih organizacije tzv. bijelih nacionalista. - https://medium.com/@evopsychgoogle/a-cr ... 34ed8db5ae

Vrh

PostPostano: 06 stu 2022, 21:51 

Bobovac je napisao/la:

Je, naše će grančice ostati zdrave kad se osuši cijelo stablo.

Samo se nadajte.

Bolje se nadajte u nešto realnije. Mora, jebemu, jednom doći do jače gospodarske recesije u Europi! Uz desetke milijuna Europljana koji će ostati bez posla klima će biti drukčija.

Mada, Europa je luda u pm. Ništa joj korona nije mogla. A toliko smo se nadali. Nadajmo se da će rat u Ukrajini potrajati... Mada, ne bih e začudio i da izbije nuklearni rat, opet bi leftardi rekli: - "E sada nam treba mnogo imigranata da obnavljamo porušenu Europu".

za mene je prihvatljiva opcija velika kriza koja sve poremeti i ponovno miješanje karata. k vragu, čak bi prije uzeo nuklearni sukob niskog intenziteta i posljedice toga nego pretvaranje ove zemlje u afričko indijsko arapski hell hole.

Vrh

PostPostano: 06 stu 2022, 21:53 

Ateisti su otpad, kao pot u rice nekoć. Njihov vektor je takvog smjera da se udaljavaju od hrvatske kulture. Kod Filipinca katolika vektor je poželjnog smjera. Što bolje nauči hrvatski to će brže prestići "europskog ateista" po bliskosti hrvatstvu.

Za ovako nešto reći moraš biti prije svega dno od čovjeka. Pazi, nazvati ljude otpadom samo zato što ne vjeruju u goruće grmove, Mojsija koji razdvaja vodu i slične priče?!

https://www.gotquestions.org/Hrvatski/k ... nocid.html

Pogledaj recimo ovaj tekst. Riječ je o neprobavljivoj količini mentalne gimnastike kojom se nastoji spojiti nespojivo. Bog naređuje GENOCID, ubijanje čitavog stanovništva. Kako to tumačiti?
„Vjerojatno je najteži dio tih zapovijedi činjenica da je Bog također zapovjedio usmrćenje djece i dojenčadi. Zašto bi Bog dao usmrtiti nevinu djecu? (1) Djeca nisu nevina (Psalam 51,5; 58,3). (2) Ta bi djeca vjerojatno odrasla kao sljedbenici zlih religija i praksi svojih roditelja. (3) Okončavajući njihove živote kao djece, Bog im je omogućio ulazak u nebo. Čvrsto vjerujemo da su sva djeca koja umru prihvaćena u nebo Božjom milošću i ljubavlju (2. Samuelova 12,22-23; Marko 10,14-15; Matej 18,2-4).“
Dakle kao prvo djeca, uključujući male bebe, nisu nevini!!! Drugo, vjerojatno bi i sami bili pogani pa ih je dobro preventivno likvidirati. A za ovo treće da su završili u raju, otom potom. Evo jedan tekstić o tome.

https://ika.hkm.hr/novosti/nada-spasenj ... -krstenja/

„U suvremeno vrijeme “ljudima postaje sve teže prihvatiti da je Bog pravedan i milosrdan ako isključuje djecu, koja nemaju osobnih grijeha, iz vječne sreće”“ – Ma nemoj mi reći?!

Katolička Crkva objavila je 2007. da ipak IMA NADE da djeca koja umru bez krštenja idu u raj. Pazi, mala beba koja umre na porodu, doslovno ništa nije mogla skriviti, ali svejedno je veliko pitanje hoće li u raj jer ju nisu stigli krstiti. Prije je na selu bio čest slučaj da djeca umru na porodu i majke bi neutješno plakale ako ih nisu stigle krstiti (znam po pričama starijih), ali evo 2007 dolazimo do zaključka da ima nade i za njih.

U stvari, čitavo kršćanstvo obiluje mentalnim gimnastikama. Pogledaj recimo Isusa koji nije došao promijeniti slovo zakona, a promijenio je čitavu abecedu. Nije on mijenjao neke običaje, već Jahvine zapovijedi. Bez pardona.

Crkva isto tako nema kontinitet nauka, već se povijala pod raznim pritiscima. Jedno je kršćanstvo u antici, drugo u srednjem vijeku, treće danas. Recimo nakon znanstvene revolucije odlučuju prihvatiti evoluciju pa priču u Adamu i Evi tumače isključivo kao simboliku, no uskrsnuće Isusa i slične stvari i dalje nisu simbolika nego doslovan događaj.

Još bolji primjer je robovlasništvo koje je eksplicitno dozvoljeno u Bibliji, kako u Starom, tako i Novom Zavjetu. Danas je naravno robovlasništvo osuđeno od Crkve, a sve pod pritiskom građanskih sekularnih vrijednosti. Općenito, još od Humanizma Europa se snažno odmiče od kršćanstva i tvrditi da je Europa utemeljena na kršćanstvu je isto kao da tvrdimo da je utemeljena na poganstvu staroga Rima i Grčke.

https://www.gotquestions.org/Hrvatski/B ... pstvo.html

„Druga važna stvar jest ta da je svrha Biblije ukazati na način spasenja, a ne reformirati društvo. Biblija često stvarima pristupa iznutra prema van.“ – Zanimjivo. Istovremeno taj isti Stari Zavjet propisuje smrtnu kaznu za masturbiranje. Dakle, robnovlasništvo može jer eto nismo mi tu da reformiramo društvo, a masturbacija ne, to ide pod mač.
Ovo je naravno samo kap u oceanu takvih primjera.

Dakle, ti nazivaš ljude OTPADOM samo zato što ne vjeruju u ovakve priče? Sjajno

Za hrvatsku naciju je vrlo štetno to vezivanje uz religiju. To je i svojevrsni povijesni paradoks jer je taj interesni brak vjere i naiconalizma zapravo sklopljen tek u SFRJ zbog zajedničkog neprijatelja. Starčević i pravaši su bili antiklerikalni. Stjepan Radić je prvi koji je razmatrao da bi Crkvu u Hrvata trebalo odvojiti od Vatikana. Razlog je dvostruk. S jedne strane je smatrao utjecaj Crkve na narod negativnim (zaglupljujućim), a s druge strane ih je (s pravom) smatrao nacionalnim izdajnicima. Pogledajte recimo međuratno vrijeme gdje je Crkva sudjelovala u talijanskoj politici talijančenja i uništavanja hrvatskog naroda u Istri, Rijeci i Zadru. Prohrvatske župnike bi tjerali i mijenjali Talijanima, a nitko od hrvatskih biskupa nije ni pisnuo protiv toga, uključujući i Stepinca koji je opet paradoksalno, spletom povijesnih okolnosti postao ikona hrvatskog nacionalizma, iako to u prijeratnom razdoblju nije mogao biti.
U Istri je ključnu ulogu odigrao dio nižeg (progresivnog) klera predvođenog Božom Milanovićem, no viši kler je bio antihrvatski. Crkva ni danas nije neki branitelj Hrvata. Pogledajte primjer suradnje sa SPC oko pitanja Stepinca. Vanjska politika im isto tako nije u hrvatsku korist. Priznaju jednu Palestinu, a neće Kosovo. Bilo je natezanja i oko Bleiburga i slično. Katolička Crkva je i u BIH bila prilično neutralna u ratu u odnosu na islamsku zajednicu i SPC. O tome bi se moglo puno duže.

Još jednom ističem gnušanje nad ovakvim izljevima mržnje prema ljudima koji ne vjeruju u goruće grmove. Fuj!

Vrh

PostPostano: 06 stu 2022, 22:11 

Nisu otpad od ljudske vrste. Već otpad od Hrvata. Dakle nikakve mržnje nema u mojoj izjavi.

Vrh

PostPostano: 06 stu 2022, 22:14 

Nisu otpad od ljudske vrste. Već otpad od Hrvata. Dakle nikakve mržnje nema u mojoj izjavi.

Ovakvo vezivanje vjere uz naciju se ne viđa često ni kod Bošnjaka. Onda se njima rugate da su vjerska skupina, suniti itd. Istovremeno vam smeta kad vas oni nazivaju bosanskim katolicima. A s takvim stavovima i jeste katolički MILET, ništa drugo

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 4719 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 189  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: