|
|
Stranica: 1150/2485.
|
[ 62109 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
HHerceg
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 18 stu 2022, 14:37 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35 Postovi: 10921 Lokacija: No Country for White Men Upozorenja: 1
|
zdx je napisao/la: Rusi ostali bez municije. Točno kako je CIA javila. Russia attacked Kyiv with a missile with a "simulator with a nuclear warhead" - Defense Express According to the publication, one of the missiles shot down yesterday was the Kh-55, which had no warhead, and instead of it an empty blank was screwed in, acting as a simulator of the warhead. To je mamac za Irise bio.
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
Vrh |
|
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 18 stu 2022, 14:39 |
|
|
Primarijus je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: Rusija je u periodu hedonizma i dekadencije, zato im se vojska i raspada na ratištu. Prema toj teoriji, moguće je da ruskoj civilizaciji ističe rok trajanja? U rusiji na svakom koraku kurvarluk, droga, alkohol u hektolitrama, lopovluk, siromaštvo, primitivizam, zaostalost, to su izgleda za neke simboli snage neke civilizacije. Mislio sam, još konkretnije kako je korupcija u ruskoj vojsci takva da mobilizirani sami sebi kupuju vojnu opremu (čizme, zimske uniforme, pancirke) i moraju se hraniti iz vlastitog džepa.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 18 stu 2022, 14:42 |
|
|
Primarijus je napisao/la: Hrvatske haubice M-46 na bahmutskom ratištu u rukama 93. brigade. Kako je ovo lijepo vidjeti. Ma čudo jedno lijepo, troše nam haubice pa će nećemo imati ako nam trebalo.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1013 of 2558 - 39.6%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Primarijus
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 18 stu 2022, 14:45 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Primarijus je napisao/la: Hrvatske haubice M-46 na bahmutskom ratištu u rukama 93. brigade. Kako je ovo lijepo vidjeti. Ma čudo jedno lijepo, troše nam haubice pa će nećemo imati ako nam trebalo. Ovo nam je prilika da pokažemo solidarnost i da ubrzamo nabavu zapadne tehnike.
_________________ 5. avgust 1995. - Dan ujedinjenja Srbijanaca i Srba iz regiona.
|
|
Vrh |
|
|
Primarijus
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 18 stu 2022, 14:48 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Primarijus je napisao/la: U rusiji na svakom koraku kurvarluk, droga, alkohol u hektolitrama, lopovluk, siromaštvo, primitivizam, zaostalost, to su izgleda za neke simboli snage neke civilizacije.
Mislio sam, još konkretnije kako je korupcija u ruskoj vojsci takva da mobilizirani sami sebi kupuju vojnu opremu (čizme, zimske uniforme, pancirke) i moraju se hraniti iz vlastitog džepa. Ako pitaš velebita to je dobro, da su bogati onda bi bili blizu propasti. Rusija čak i da nema korupcije sa BDP-om manjim od Italije ne može sebi priuštiti vojsku kakvu je tvrdila da ima prije invazije.
_________________ 5. avgust 1995. - Dan ujedinjenja Srbijanaca i Srba iz regiona.
|
|
Vrh |
|
|
Velebit
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 18 stu 2022, 15:00 |
|
|
Primarijus je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: Mislio sam, još konkretnije kako je korupcija u ruskoj vojsci takva da mobilizirani sami sebi kupuju vojnu opremu (čizme, zimske uniforme, pancirke) i moraju se hraniti iz vlastitog džepa. Ako pitaš velebita to je dobro, da su bogati onda bi bili blizu propasti. Rusija čak i da nema korupcije sa BDP-om manjim od Italije ne može sebi priuštiti vojsku kakvu je tvrdila da ima prije invazije. Ja san prvi o tome govoria. Moralno drustvo kad ima visak onda ne postaje hedonisticko cisto zato jer im se moze. Radis logicku gresku slamnatog. Ja san dosta dugo argumentira protiv vise Srba i nekih ka sta su Rika i hherceg koji su idealizirali Rusiju. To je bilo tesko dok su Rusi osvajali Lisicansk i kad su skoro svi procjenjivali da ce imat Odesu za pola godine. Rusija je korumpirana, ima socijalne probleme poput vranjo i dedovscina koji su distopijski. To je drugo sta je za Hrvatsku dobro da GAE tj globalni americki imperij izgubi ovo. Vecina forumskih 'prorusa' je samo protiv zapada. Nema puno nas koji imamo iluzije da je Rusija pod ovim rezimom nesto super.
_________________ Hrvati BiH tribaju uvest americke/ceske zakone o oruzju.
|
|
Vrh |
|
|
neman
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 18 stu 2022, 18:26 |
|
|
Bobovac je napisao/la: neman je napisao/la:
ovaj ruski "heroj" umjesto predeje otvorio vatru na ukrajince, naravno su svi najebali... (donji filmić)
Zanimljivo, svi mrtvi osim toga "Rusa" što je izletio sa puškom. Gdje je njegov leš?Moguće da to nije bio Rus već Ukrajinac koji je pucao po zarobljenicima. Par sekundi prije pucnjave video se prekida da bi Ukro vojnik zašao sa leđa.
kad je krenuo pucati su ga valjda napunili mecima tako od njega nije ništa ostal0. ustvari baš me boli ona stvar za tog debila
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 18 stu 2022, 19:38 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 13882 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
Jadni ljudi. @bobovac svi su tu ukljucujuci i tog sto je pucao.
Ovo me podsjeti na jednu razmjenu izmedju nasih i srba. Sve bilo uredu, i onda jedan krajsnik skonta da sa nase strane je dovezen njegov mrtav brat. Lik dize pusku pobi i izranjava nase momke. A njegovog tesko ranjenog brata mi spasavali, no nije mu bilo pomoci.
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
Jussi2
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini - vojni aspekt Postano: 18 stu 2022, 22:20 |
|
|
neman je napisao/la: divizija je napisao/la: ovo je poseban paradoks ovog rata, jer se tome nitko nije nadao.
vojni pušing Rusa, ali ekonomski se odhrvali, a geopolitički demonstrirali nemogućnost SAD i EU da upravljaju svijetom
jedino su rusi do sad ekonomski najebali, 3. kvartal zaredom je bdp u minusu -4% i sad su i oficijelno u recesiji, a ono najgore tek dolazi. prodaja plina i nafte naglo pada kod niskih cijena, a nikakva prava produkcija ne postoji. eu-zemlje su sve još bnp-plusu, možda jedino njemačka slijedće godine ide u blagi minus. 2008 -2009 je bilo punio gore kad su pojedine eu-zemlje išle i do -10% u recesiju. ova kriza sada je ništa, qurac od ovce. pozitivno da je da se eu sada riješeva ovisnosti od ruskih energenata a rusija je izgubila najveće i najbogatije kupce. njemačka više ne kupuje plin od rusa a pokrivala je 55% svoje potrebe od njih! rusi ns1 nisu više ni trebali popravljati. ovdje neki pametnjakovići žive u paralelnom svemiru Rusi ce najvise pasti oko 6% kumulativno za celu godinu, dok je Ukrajina pala oko 60% ako im oduzmes i 20% teritorija sto su izgubili. Amerika ti je isto zvanicno u recesiji, dok je EU za 0.2% bukvalno izbegla zvanicnu recesiju, ali ce i ona uci tek 2023. Inflacija 10%, balticke zemlje 20%. Sva evropska industrija se pogasila i otisla u Ameriku i Kinu. Sto se tice ruskih energenata, tu nema alternative, inace ne bi imali tolike inflacije i propast industrije.
|
|
Vrh |
|
|
Jussi2
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini - vojni aspekt Postano: 18 stu 2022, 22:22 |
|
|
Koliko imas protesta iz ekonomskih razloga u Rusiji, a koliko u EU? Po ovome vidis ko je pobedio u ekonomskom ratu.
|
|
Vrh |
|
|
Jussi2
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini - vojni aspekt Postano: 18 stu 2022, 22:52 |
|
|
neman je napisao/la: Prijatelju dragi, ja ne znam sta ti je ovo, USA je imala kontrakciju BDP-a u prvom i drugom kvartalu 2022 sto je definicija recesije. neman je napisao/la: do sada nijedna firma iz eu nije preselia u usa ili kinu, ako koju znaš onda je navedi ili prestani pisati izmišljotine. Jesu mnoge, stavljali smo linkove na temi Sankcije Rusiji, idi tamo pa trazi. neman je napisao/la: što se tiče državnog duga stvari funkcijoniraju ovako: netko digne kredit od 100.000 i ne može ga odplatiti a netko digne 100mio i odplaćuje od đepraca. bogatim zemljama visoki dug nije nikakav problem, siromašnima jeste. To je kako mali nepismeni perica vidi ekonomiju. Nemas blage veze o cemu pricas.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 18 stu 2022, 23:04 |
|
|
DrMag je napisao/la: weasel je napisao/la: Trebao bi pokazati više poštovanja zemlji koja je uvela čovječanstvo u svemirsko doba. Njemcima ili Kinezima? Nijemci su učili tada nesposobne amerikance kako napraviti raketu. SSSR je uvelike eksperimentirao s raketama, i prije ww2 a pogotovo poslje kad je došao genij Sergei Korolev. Uostalom, nije kačuša sama pala s neba, netko je to dizjanirao.
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 19 stu 2022, 00:45 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 13882 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
Raketa je inace kineski izum. Njemci su je pretvorili u ratni alat, ostali usavrsavali.
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
zdx
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 19 stu 2022, 02:18 |
|
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 19 stu 2022, 13:25 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 109320 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Nikakav dokaz nemaš. I ta jedna slika je iz prošlog ljeta nevezano za to. Rusi auto bombama ubijaju ukrjainske civile.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 19 stu 2022, 14:22 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Eminencija je napisao/la: NATO tuce necivilizirane narode,ako si igrao EU 4 znas da dpbiivas penalty za ratove,osim ako napadas necivilizirane narode a pogledaj ko se u to racuna :)
Boli nas *** za bombardiranje neke tamo bogu iza nogu gradine koja nikad u povjesti nije bila bitna. Dok nije bilo amerike niti jedan narod nije u europi bio slobodan.Postojala su 2-3 carstva u ovako pitomoj krscanskoj europi. E kad su ameri srusili taj poredak omogucili su i malima da imaju svoje drzave.Istina ameri to rade jer su tada mali narodi najproduktivniji i amerika ima najvise meda da kupu.SVE TO STOJI Ali netreba biti glup i krkan i naivan! Netko uvjek mora biti gornji a istocnjaci kad su gornji oce glave osjecat,oce djecu otet,oce pare i jare i dusu da otmu i rusi i turci. Ameri samo zele novac,dusa ih nezanima glavu skidaju samo poglupim narodima koji neznaju sa njima.
Eto Rodila te majka tako pametnog. Eminencija je napisao/la: americki interesi su i interesi malih naroda(civiliziranih) Rodio te i tata tako pametnog. mislim interes nam je jaka amerika jer ovi ostali su gori,mislim da ko to nevidi je naivan
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 19 stu 2022, 14:35 |
|
|
Eminencija je napisao/la: mislim interes nam je jaka amerika jer ovi ostali su gori,mislim da ko to nevidi je naivan to je danas svijetlosnim godinama daleko od istine. interes povječanstva je da se moć Amerike što više i što brže uruši. Amerika je aždaja koja guši svijet mentalno i moralno. i to uopće ne znači nužno da će drugi ispuniti taj vakuum, već da će se nacije po svuda osloboditi takvog pritiska kakav SAD manifestira PO SVUDA. naravno da ne bi valjalo ni da netko drugi zamjeni Ameriku, ali 1) ne bi bilo gore, jer Ameri više nisu "manje zlo", oni su već sada i svakim danom sve više gori od ičega u nastojanju da svoje boleštine izvezu okolo 2) nije niti moguće da ih itko zamjeni. niti jedna druga zemja nema snage ostvariti onakvu globalnu dominaciju kakvu je SAD imao nakon pada berlinskog zida. padom američke moći, moć će biti disperzirana.
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
|
HHerceg
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 19 stu 2022, 14:38 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35 Postovi: 10921 Lokacija: No Country for White Men Upozorenja: 1
|
Eminencija je napisao/la: jer ovi ostali su gori,mislim da ko to nevidi je naivan Valjda nam je onda interes da su svi slabiji a ne jaka amerika.
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
Vrh |
|
|
HHerceg
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 19 stu 2022, 16:13 |
|
|
U Petrogradu eksplodirao plinovod.
|
|
Vrh |
|
|
Primarijus
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 19 stu 2022, 17:20 |
|
|
divizija je napisao/la: Eminencija je napisao/la: mislim interes nam je jaka amerika jer ovi ostali su gori,mislim da ko to nevidi je naivan to je danas svijetlosnim godinama daleko od istine. interes povječanstva je da se moć Amerike što više i što brže uruši. Amerika je aždaja koja guši svijet mentalno i moralno. i to uopće ne znači nužno da će drugi ispuniti taj vakuum, već da će se nacije po svuda osloboditi takvog pritiska kakav SAD manifestira PO SVUDA. naravno da ne bi valjalo ni da netko drugi zamjeni Ameriku, ali 1) ne bi bilo gore, jer Ameri više nisu "manje zlo", oni su već sada i svakim danom sve više gori od ičega u nastojanju da svoje boleštine izvezu okolo 2) nije niti moguće da ih itko zamjeni. niti jedna druga zemja nema snage ostvariti onakvu globalnu dominaciju kakvu je SAD imao nakon pada berlinskog zida. padom američke moći, moć će biti disperzirana. Stalno slušamo o tom padu američke moći, a nigdje ga na vidiku, pogotovo sad kad su ga Rusi ispušili u ukrajini, a Kinezi nemaju muda krenut na Tajvan jer bi prošli još i gore.
|
|
Vrh |
|
|
neman
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 19 stu 2022, 19:17 |
|
|
evo i opet malo sabotaže kod leningrada
|
|
Vrh |
|
|
neman
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 19 stu 2022, 19:33 |
|
|
ovako su smješteni ruski rezervisti a kepec planira još rundu mobilizirati vojnici bez obuke, obuće i starim kalašima a u šatoru se čak i mast ledi
|
|
Vrh |
|
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 19 stu 2022, 21:06 |
|
|
divizija je napisao/la: Eminencija je napisao/la: mislim interes nam je jaka amerika jer ovi ostali su gori,mislim da ko to nevidi je naivan to je danas svijetlosnim godinama daleko od istine. interes povječanstva je da se moć Amerike što više i što brže uruši. Amerika je aždaja koja guši svijet mentalno i moralno. i to uopće ne znači nužno da će drugi ispuniti taj vakuum, već da će se nacije po svuda osloboditi takvog pritiska kakav SAD manifestira PO SVUDA. naravno da ne bi valjalo ni da netko drugi zamjeni Ameriku, ali 1) ne bi bilo gore, jer Ameri više nisu "manje zlo", oni su već sada i svakim danom sve više gori od ičega u nastojanju da svoje boleštine izvezu okolo 2) nije niti moguće da ih itko zamjeni. niti jedna druga zemja nema snage ostvariti onakvu globalnu dominaciju kakvu je SAD imao nakon pada berlinskog zida. padom američke moći, moć će biti disperzirana. kakav tupav lik! Mislim na pitome normalne narode a ne na ove koji neumeju da rade nit da se biju! Vama je amerika bila zlo i 1800-tih
|
|
Vrh |
|
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 19 stu 2022, 21:08 |
|
|
Primarijus je napisao/la: divizija je napisao/la: to je danas svijetlosnim godinama daleko od istine.
interes povječanstva je da se moć Amerike što više i što brže uruši. Amerika je aždaja koja guši svijet mentalno i moralno.
i to uopće ne znači nužno da će drugi ispuniti taj vakuum, već da će se nacije po svuda osloboditi takvog pritiska kakav SAD manifestira PO SVUDA.
naravno da ne bi valjalo ni da netko drugi zamjeni Ameriku, ali 1) ne bi bilo gore, jer Ameri više nisu "manje zlo", oni su već sada i svakim danom sve više gori od ičega u nastojanju da svoje boleštine izvezu okolo 2) nije niti moguće da ih itko zamjeni. niti jedna druga zemja nema snage ostvariti onakvu globalnu dominaciju kakvu je SAD imao nakon pada berlinskog zida. padom američke moći, moć će biti disperzirana.
Stalno slušamo o tom padu američke moći, a nigdje ga na vidiku, pogotovo sad kad su ga Rusi ispušili u ukrajini, a Kinezi nemaju muda krenut na Tajvan jer bi prošli još i gore. Ja jebote,mislim potpuno nerealna tješenja. Amerikanci nikad deblji,autine voze nikad vece,krediti za kuce imaju manje rate nego podstanarstvo a ovi rusi i dan danas nemaju farmerica i koka kole kao i devedesetih LOL!
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 19 stu 2022, 21:32 |
|
|
Eminencija je napisao/la: Primarijus je napisao/la: Stalno slušamo o tom padu američke moći, a nigdje ga na vidiku, pogotovo sad kad su ga Rusi ispušili u ukrajini, a Kinezi nemaju muda krenut na Tajvan jer bi prošli još i gore. Ja jebote,mislim potpuno nerealna tješenja. Amerikanci nikad deblji,autine voze nikad vece,krediti za kuce imaju manje rate nego podstanarstvo a ovi rusi i dan danas nemaju farmerica i koka kole kao i devedesetih LOL! ajde uzmi ovako, donedavno je SAD bila zemla koja je napadala suverene države. danas zaustavlja Rusiju u tome dapače, 1999. su mrtvi hladni bombardirali kinesku abasadu u suverenoj državi što se same Ukrajine tiče, ona je još 2004. aplicirala za članstvo u NATO, u svojim sovjetskim granicama, s Krimom! Rusija je tada imala samo ugovor za crnomrosku flotu do 2012. i nije mogla ništa poduzeti da spriječi ulazak Ukrajine u NATO. Nije smjela ni sanjati da je napadne. On se nije desio isključivo zbog veta Njemačke i Francuske, koje su se tada još ponašale kao suverene države. I zapravo je to osnovna posljedica ruskog neuspjeha u Ukrajini, jačanje američke dominacije u Europi. Europa je ta koja ostaje američki privjesak, još čvršće, dok SAD globalno gubi utjecaj. Globalno, kriza je pokazala da je 85% svijeta ignoriralo američku politiku, uključujući donedavne marionete poput Turske i S. Arabije. I da je Rusija uspjela sasvim solidno prilagoditi se na to stanje. Ovakve sankcije bi prije 20 godina Rusiju bacile u kameno doba za tri dana. Pa Rusija je devedesetih čak podržala sankcije Srbiji, nije smjela zucnuti. Što se tiče standarda u Americi, on je u odnosu na osamdesrete jako pao, i kakve god rate imali danas, u odnosu na plaće one su daleko VEĆE nego tada. Kad se uzme u obzir inflacija, oni imaju već dugo realni pad plaća. Osim toga to je rijetka zemlja gdje pada životni vijek i gdje je svaka trideseta smrt predoziranje. U Rusiji ima i traperica i coca-cole koliko hoćeš, ali to nije pokazatelj ničega. Ključna stvar je da je Rusija pokazala da može opstati unatoč ekonomskom ratu Zapada protiv nje, a u konačnici je to zbog uspona Kine, ne zbgo same Rusije. Dakel, ovaj rat pokazuje jačanje američke kontrole nad Europom (zbog ruskog neuspjeha) i istovremeno slabljenje moći globalno.
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: goran2hr i 17 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|