|
|
Stranica: 78/140.
|
[ 3486 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
spliter1
|
Naslov: Re: Hrvatska na SP 2022 - Katar Postano: 10 pro 2022, 04:12 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Nije u redu sto su rasplakali ove brazilce,izgledaju ko iz crtani filmova
|
|
Vrh |
|
|
Altomanović
|
Naslov: Re: Hrvatska na SP 2022 - Katar Postano: 10 pro 2022, 06:07 |
|
|
Navijam protiv vas, al cestitke Hrvati.
Jaka , tvrda i kompatkna ekipa i nacija.
_________________ S vjerom u Boga
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Hrvatska na SP 2022 - Katar Postano: 10 pro 2022, 07:08 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60065 Lokacija: DAZP HQ
|
Vratio se kući napokon. Mogli su nam zabiti samo onako kako su zabili, velemajstorski, ali ni tad mi vjera nije pala, dapače odmah sam rekao da su zabili prerano. Kad je Bruno zabio plakali smo kao djeca, previše je to emocija, znaš u trenutku da rušiš Brazil na penale. Ali taj Brazil je silan, moćan, najveći naš suparnik ikad, i opet ih slomimo i to s HNL igračima, asistent, strijelac i golman. Nešto sam kukao da nije ovo svjetsko kao ono zadnje, da nema one euforije. Na kraju im je bilo malo dva oka za plakanje, da citiram pokojnog Otta Barića: protiv Hrvatske više nitko nije favorit. Bit će teško i nakon Brazila, ali nismo ovdje došli ući u polufinale i zadovoljit se.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
MIR
|
Naslov: Re: Hrvatska na SP 2022 - Katar Postano: 10 pro 2022, 07:51 |
|
|
dudu je napisao/la: Vratio se kući napokon. Mogli su nam zabiti samo onako kako su zabili, velemajstorski, ali ni tad mi vjera nije pala, dapače odmah sam rekao da su zabili prerano. Kad je Bruno zabio plakali smo kao djeca, previše je to emocija, znaš u trenutku da rušiš Brazil na penale. Ali taj Brazil je silan, moćan, najveći naš suparnik ikad, i opet ih slomimo i to s HNL igračima, asistent, strijelac i golman. Nešto sam kukao da nije ovo svjetsko kao ono zadnje, da nema one euforije. Na kraju im je bilo malo dva oka za plakanje, da citiram pokojnog Otta Barića: protiv Hrvatske više nitko nije favorit. Bit će teško i nakon Brazila, ali nismo ovdje došli ući u polufinale i zadovoljit se. Dobro nam došao! Svi smo se pitali, šta ti se dogodilo!
_________________ MIR da, ali ne kao u Macelju, Ovčari i Hudim jamama! Komunisti nude bolju budućnost, neuspješni u sadašnjosti, a razlog je uvijek u prošlosti! Želiš stvoriti neprijatelja – spasi ga od genocida!
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Hrvatska na SP 2022 - Katar Postano: 10 pro 2022, 07:53 |
|
|
Luka je čudo i ljudsko i nogometno, za mene najveći ikad.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Hrvatska na SP 2022 - Katar Postano: 10 pro 2022, 07:59 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 12571 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Hrvatska na SP 2022 - Katar Postano: 10 pro 2022, 08:35 |
|
|
moram reći nakon sve ove euforije sinoć, da sam ja jednostavno impresioniran. Ne sjećam se da je Hrvatska IKAD, baš ikad, odigrala nešto ovako taktički ,trkački i disciplinski odlično kao jučer, protiv sjajnog protivnika.
Brazil je imao više prilika, ali to je jednostavno odlična momčad. No to kako smo m stajali, kretali se, borili, pokrivali teren i igrače, ja to još nisam DOŽIVIO.
Bilo mi je užasno žao kad smo gubili, jer predstava jzčer, protiv ovako jakog protivnika, je valjda najbolja ikad. Dalić malo kasni sa zamjenama, ali inače ovo je bilo trenersko majstorstvo od postave i taktike i igrači također.
impresivno, impresivno. ne mogu smiriti dojam od te Hrvatske koju sam gledao. Da nismo umorni i isrcpljeni, najteži put do polufinala moguć, bili bismo apsolutni favorit. Ne znam jel možemo ovo ponoviti, ali kad gledam snimke, Hrvatska je bila impresivna. Ta brutala od taktike i trke, borbe i pametne igre. Ovo ću do smrti pamtit, Dojam je jači nego u Rusiji, jer mislim da tamo nismo n jednu utakmicu tako vrhunski odigrali.
Brutalna Hrvatska sinoć, brutalna...ko god prati nogomet, zna šta pričam
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Hrvatska na SP 2022 - Katar Postano: 10 pro 2022, 09:19 |
|
|
Nema većeg i boljeg od ovog, ovaj Brazil je individualno čudesan, praktički nezaustavljiv jer ne znaš od koga prijeti veća opasnost, ali i njima smo uzeli loptu, davili smo ih od prve minute i na kraju udavili, herojski, majstorski.
Ovo što mi igramo je kombinacija najbolje Italije i Njemačke.
|
|
Vrh |
|
|
Gaugamela93
|
Naslov: Re: Hrvatska na SP 2022 - Katar Postano: 10 pro 2022, 09:26 |
|
|
dudu je napisao/la: Nema većeg i boljeg od ovog, ovaj Brazil je individualno čudesan, praktički nezaustavljiv jer ne znaš od koga prijeti veća opasnost, ali i njima smo uzeli loptu, davili smo ih od prve minute i na kraju udavili, herojski, majstorski.
Ovo što mi igramo je kombinacija najbolje Italije i Njemačke. Da... Ali sada idemo na ekipu koja je isto kombinacija Italije i Njemačke. Doduše Italija prevladava
_________________ Ne može biti trijumfa bez gubitaka, pobjede bez patnje, slobode bez žrtve.
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Hrvatska na SP 2022 - Katar Postano: 10 pro 2022, 09:40 |
|
|
Gaugamela93 je napisao/la: dudu je napisao/la: Nema većeg i boljeg od ovog, ovaj Brazil je individualno čudesan, praktički nezaustavljiv jer ne znaš od koga prijeti veća opasnost, ali i njima smo uzeli loptu, davili smo ih od prve minute i na kraju udavili, herojski, majstorski.
Ovo što mi igramo je kombinacija najbolje Italije i Njemačke. Da... Ali sada idemo na ekipu koja je isto kombinacija Italije i Njemačke. Doduše Italija prevladava ma nebitno, nek sam ja vidio ovo što sam jučer vidio, protiv ovakvog Brazila. ovo je brutala. sanjat ću je zauvijek, kad mi bude loše ću si je pustit. definitivno najbolja Hrvatska utakmica ikad
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Hrvatska na SP 2022 - Katar Postano: 10 pro 2022, 09:44 |
|
|
Gaugamela93 je napisao/la: dudu je napisao/la: Nema većeg i boljeg od ovog, ovaj Brazil je individualno čudesan, praktički nezaustavljiv jer ne znaš od koga prijeti veća opasnost, ali i njima smo uzeli loptu, davili smo ih od prve minute i na kraju udavili, herojski, majstorski.
Ovo što mi igramo je kombinacija najbolje Italije i Njemačke. Da... Ali sada idemo na ekipu koja je isto kombinacija Italije i Njemačke. Doduše Italija prevladava Da, bit će spektakl, dva giganta. Fun fact: zadnja 3 prvaka su pobjednici prvog četvrtfinala.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Hrvatska na SP 2022 - Katar Postano: 10 pro 2022, 09:46 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 12571 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
Brazil nas je jučer uspješno zatvorio u zoni šuta ka golu. Sve do izjednačujućeg gola pred kraj produžetaka nismo uputili loptu ka mreži gola. Za to je trebala ogromna energija, a imali su je i za prodor ka našem golu. Bila je to strateska bitka u koju je Brazil ušao kao rusi u "specijalnu vojnu operaciju", ali naši "himarsi" su se pokazali ubitacnijim.
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Hrvatska na SP 2022 - Katar Postano: 10 pro 2022, 09:48 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39521 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Taktičko savršenstvo Dalića, zaista ovakav nogomet je igrala Italija u najboljim danima, čudo smo.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Hrvatska na SP 2022 - Katar Postano: 10 pro 2022, 09:53 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39521 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Šteta što nisu prošli Nizozemci, lakše bi s njima, ovako s Argentincima će to biti prava bitka. Ali kao što sam već rekao mi najbolje igramo protiv velikih.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Hrvatska na SP 2022 - Katar Postano: 10 pro 2022, 10:06 |
|
|
daramo je napisao/la: Šteta što nisu prošli Nizozemci, lakše bi s njima, ovako s Argentincima će to biti prava bitka. Ali kao što sam već rekao mi najbolje igramo protiv velikih. Ma kakvi Nizozemci, nama trebaju ovi emotivci kao i mi, onda se i mi napalimo, s one strane može Maroko.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Hrvatska na SP 2022 - Katar Postano: 10 pro 2022, 10:06 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Kovačić igra utakmice života, čovjek drzi loptu među trojicom Brazilaca i ne mogu mu je uzet. 3 dinamovca i Juranović su iz slabih liga i opet odlični jučer. Sosa, Vlašić i Pašalić su malo podbacili u odnosu na ostatak ekipe. I Petko, do gola. Broz umalo crven.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Hrvatska na SP 2022 - Katar Postano: 10 pro 2022, 10:21 |
|
|
Drago mi je da su Argentinci prošli, kad su Brazilci već imali tu nesreću da nalete na nas prije finala. Ipak bi bilo bezveze da polufinale opet bude bez ijednog Južnoamerikanca. Oni su ipak uviek bili pojam za nogomet.
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
|
Gaugamela93
|
Naslov: Re: Hrvatska na SP 2022 - Katar Postano: 10 pro 2022, 10:34 |
|
|
dudu je napisao/la: Gaugamela93 je napisao/la: Da... Ali sada idemo na ekipu koja je isto kombinacija Italije i Njemačke. Doduše Italija prevladava Da, bit će spektakl, dva giganta. Fun fact: zadnja 3 prvaka su pobjednici prvog četvrtfinala. 4 zadnja prvaka su pobjednici prve utakmice polufinala. One što se igra utorkom.
_________________ Ne može biti trijumfa bez gubitaka, pobjede bez patnje, slobode bez žrtve.
|
|
Vrh |
|
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Hrvatska na SP 2022 - Katar Postano: 10 pro 2022, 11:01 |
|
|
kad ovako vatreno odigraju onda se iscrpimo i oni i mi, oni od borbe i trke, a mi od ića i pića rujnoga tako da sve ovo ima i cijenu,... udariti po rasolu, rekuperat se što prije i pohrvat se za medalju
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Hrvatska na SP 2022 - Katar Postano: 10 pro 2022, 11:18 |
|
|
divizija je napisao/la: moram reći nakon sve ove euforije sinoć, da sam ja jednostavno impresioniran. Ne sjećam se da je Hrvatska IKAD, baš ikad, odigrala nešto ovako taktički ,trkački i disciplinski odlično kao jučer, protiv sjajnog protivnika.
Brazil je imao više prilika, ali to je jednostavno odlična momčad. No to kako smo m stajali, kretali se, borili, pokrivali teren i igrače, ja to još nisam DOŽIVIO.
Bilo mi je užasno žao kad smo gubili, jer predstava jzčer, protiv ovako jakog protivnika, je valjda najbolja ikad. Dalić malo kasni sa zamjenama, ali inače ovo je bilo trenersko majstorstvo od postave i taktike i igrači također.
impresivno, impresivno. ne mogu smiriti dojam od te Hrvatske koju sam gledao. Da nismo umorni i isrcpljeni, najteži put do polufinala moguć, bili bismo apsolutni favorit. Ne znam jel možemo ovo ponoviti, ali kad gledam snimke, Hrvatska je bila impresivna. Ta brutala od taktike i trke, borbe i pametne igre. Ovo ću do smrti pamtit, Dojam je jači nego u Rusiji, jer mislim da tamo nismo n jednu utakmicu tako vrhunski odigrali.
Brutalna Hrvatska sinoć, brutalna...ko god prati nogomet, zna šta pričam U Rusiji nas je ždrijeb maksimalno mazio, imali smo do polufinala lakše protivnike. Ipak je ovo svjetsko prvenstvno, samo najbolji... i da smo bili s druge strane imali bi Španjolsku, Francusku, Englesku... Ako ništa Argentina je opet jak protivnik pa će motivacija ponovno biti snažna. Nakon onakve igre protiv Brazila, nemamo se koga bojati. Samo da to uspiju ponoviti
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Hrvatska na SP 2022 - Katar Postano: 10 pro 2022, 11:20 |
|
|
Argentina nije nivo Brazila, u toj utakmici trebamo probati dominirati, oni su fajteri, svi su okupljeni oko Messija, ali nije taj nivo znanja i sposobnosti.
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: Hrvatska na SP 2022 - Katar Postano: 10 pro 2022, 11:20 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Hrvatska na SP 2022 - Katar Postano: 10 pro 2022, 11:26 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Dalićeva pobjeda, totalno njegov rukopis i nadam se da je ovim uspio uvjeriti sve. Ja sam i dalje bio sumnjičav prije prvenstva, ali sam tek naknadno skužio koliko smo deficitarni na ključnim pozicijama (one moje famozne slabe karike o kojim govorim), i da on ipak izvlači maksimum.
Totalno pogođeno i sa početnim sastavom i izmjenama. Jedan od razloga buđenja Juranovića je po meni uvrštavanje Pašalića, koji je Juranoviću solidno pomogao u defanzivnom dijelu (skoro nikad nije bio sam), te mu je to omogućilo slobodnije kretanje unaprijed.
Istu ulogu s lijeve strane je imao Perišić, a donekle i Kovačić za Sosu, ali nije dobro funkcioniralo koliko i na desnoj strani. Sosu još čekamo u ofenzivnom smislu. Ukoliko se potrefi utakmica gdje i on i Juranović idu jako ofanzivno, moglo bi biti dobro. No, možda Sosi donekle smeta Perišić, iako je to njegov stil, možda se izvlači možda previše prema aut liniji.
Ključ svega je što je vezni red igrao u potpunosti u skladu sa mogućnostima. Broj točnih dodavanja, izlaza iz bloka, osvojenih duela i ostalo je tu najbolji indikator i osim samog dojma. Protiv Japana je sve djelovalo užasno, osnovne stvari poput predaje lopte, duela i sl su bile frustrirajuće za gledati (Modrić je izgubio loptu 7x samo u jednom poluvremenu). Koliko god naši bolje igrali, čini mi se da je to možda zbog činjenice da je Brazil branio previše zonski, plašeći se naše kontre. Japanci su pak išli direktno, flasterski na igrača, oduzimajući našim tih ekstra pola sekunde za točna dodavanja, predaje i sl. To je moj dojam, možda bi netko stručniji mogao to skužiti. Nadam se da je promaklo argentinskom izborniku koliko flaster igra može frustrirati naš vezni red. Protiv Brazila smo na koncu imali jači posjed lopte, što isto govori nešto.
Mislim da bi bilo dobro krenuti s istom postavom kontra Argentine.
Sve Dalićeve izmjene su bile pravovremene, pogotovo u kontekstu činjenice da je vezni red već igrao tako dobro, pa nije bilo lako pronaći odlučiti koga povući.
Što se tiče xG ovoga puta, dosta je u krivu što se tiče same igre. Brazil je generirao preko 2.5 xG, ali ako ste sami gledali, vidjeli ste da je najveći dio tih šuteva bio plod raznih odbijanaca i igre "flipera" u kaznenom prostoru a manje rezultat generiranja prave prilike.
Iako je Hrvatska imala xG ispod 1, imala je po meni možda dvije najzapaženije prilike koje su bile plod neke smislene reakcije. Naravski, i sam gol, kao i onu šansu koju je Petković servirao Brozoviću na pladnju (takav šut je morao ići na gol). Tako da svi zlobnici koji govore o "jednom šutu na gol" ipak samo sviraju kurcu.
Daliću se reprezentacija može povjeriti doživotno, ukoliko to želi. Eventualni stručnjak neće znati s našim igračima, a od domaćih baš se i ne naziru neke jače alternative.
Argentina nije impresionirala (gledao sam ih samo protiv Australije). Vidim samo da protivnicima nisu dozvoljavali kreiranje velikog broja xG, ali su u napadnom dijelu dosta tanki. U biti, kao i Brazil sa Neymarom, tražit će neki trenutak inspiracije Mesija. Tako da ne mislim da ne ulazimo u nešto posve novo.
I dalje je teško shvatiti da ovo nije neki san...dva SP polufinala zaredom. Niti najveći hejteri ne mogu sve to svaliti na faktor sreće.
Možemo kasnije o katalizatorima novog uzleta, ali kad sam ranije kreirao one spreadsheetove, najjači indikator je bio snažan pomak u renkingu same lige, to kao rani signal. Ima smisla, igrači Dinama su ugrađeni u taj koeficijent i sami dobivali to iskustvo igranja u EL i LŠ. Zato i danas imamo Livakovića, Majera, Oršića i donekle Petrovića kao završene proizvode, a bez veće karijere u inozemstvu.
Također, naš uzlet se koincidirao sa uvođenjem VARa, odnosno nema više nesretnih ispadanja gdje je sudac "slučajno" navukao za ekipu s većim rejtingom. A i sa našim rejtingom, suci se sve teže odlučuju i na prvi žuti, a kamoli drugi žuti na Hrvatsku. To je jedan izvor naše prednosti koji će vjerojatno ostati.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: Hrvatska na SP 2022 - Katar Postano: 10 pro 2022, 11:27 |
|
|
Ispravite me ako griješim, hrvatska 2018. postava je bila osjetno jača / kvalitetnija / skuplja od ove 2022.,
te su (na papiru po nekoj kvaliteti) 2018. Danska i Rusija bili osjetno slabiji protivnik od nas a Englezi nekakav egal s nama otprilike,
uglavnom što želim reći, izgleda da je ovo najjača / najimpresivnija / naj against the odds pobjeda hrvatske reprezentacija dosad.
Ima li itko brojke, koja je procjenjena vrijednost hrvatskih 11 i brazilskih 11? Prije prvenstva naravno jer sada će naši ići po zlato. Pretpostavljam da su 10 puta skuplji.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Hrvatska na SP 2022 - Katar Postano: 10 pro 2022, 11:30 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Planina je napisao/la: Ispravite me ako griješim, hrvatska 2018. postava je bila osjetno jača / kvalitetnija / skuplja od ove 2022.,
te su (na papiru po nekoj kvaliteti) 2018. Danska i Rusija bili osjetno slabiji protivnik od nas a Englezi nekakav egal s nama otprilike,
uglavnom što želim reći, izgleda da je ovo najjača / najimpresivnija / naj against the odds pobjeda hrvatske reprezentacija dosad.
Ima li itko brojke, koja je procjenjena vrijednost hrvatskih 11 i brazilskih 11? Prije prvenstva naravno jer sada će naši ići po zlato. Pretpostavljam da su 10 puta skuplji. Brojke su varljive jer Modrić danas nema tržišnu vrijednost glede transfera, jer ima 1 sezonu do kraja karijere. Tu ti je recimo nekih 50m EUR manje vrijednosti za HR u samo jednom igraču.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|