|
|
Stranica: 1/6.
|
[ 137 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
chichonina
|
Naslov: Nikad nismo bili na koncertima srpskih izvodjaca Postano: 08 svi 2009, 20:38 |
|
|
Ozbiljno,Hrvatska dijaspora u Canadi nikad nije u mom zivotu pripremila koncert Lepe Brene ili slicnih izvodjaca iz Srbije niti Srbi dovode nase Iz kojih razloga se Hrvati spustaju tako nisko i imaju tako zarku potrebu da ih zabavljaju kojekakve srpske droce
|
|
Vrh |
|
|
DaniKU
|
Naslov: Re: Nikad nismo bili na koncertima srpskih izvodjaca Postano: 08 svi 2009, 21:28 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 19:27 Postovi: 1841 Lokacija: Sarajevo
|
chichonina je napisao/la: Ozbiljno,Hrvatska dijaspora u Canadi nikad nije u mom zivotu pripremila koncert Lepe Brene ili slicnih izvodjaca iz Srbije niti Srbi dovode nase Iz kojih razloga se Hrvati spustaju tako nisko i imaju tako zarku potrebu da ih zabavljaju kojekakve srpske droce Eto što im lako pod suknju pogled mogu baciti. Naše pjevačice još nisu takve,ali eto Severina u zadnje vrijeme ima uzor u njima. Imaju i one lijepih pjesama,ali većinom se operiraju i pjevaju čisto radi reda,glavno im je da pokazivaju "svoje atribute" i privuku mlade momke.
|
|
Vrh |
|
|
chichonina
|
Naslov: Re: Nikad nismo bili na koncertima srpskih izvodjaca Postano: 11 svi 2009, 02:13 |
|
|
DaniKU je napisao/la: Eto što im lako pod suknju pogled mogu baciti. Naše pjevačice još nisu takve,ali eto Severina u zadnje vrijeme ima uzor u njima. Imaju i one lijepih pjesama,ali većinom se operiraju i pjevaju čisto radi reda,glavno im je da pokazivaju "svoje atribute" i privuku mlade momke.
Ajde ok mozda je stvarno rjec o ukusima ali mi smo nadrkani na njih jednako danas kao i one davne devedesete
|
|
Vrh |
|
|
TomislavM
|
Naslov: Re: Nikad nismo bili na koncertima srpskih izvodjaca Postano: 11 svi 2009, 11:13 |
|
Pridružen/a: 08 svi 2009, 12:13 Postovi: 565 Lokacija: Hrvatska; Osijek, Zadar
|
DaniKU je napisao/la: chichonina je napisao/la: Ozbiljno,Hrvatska dijaspora u Canadi nikad nije u mom zivotu pripremila koncert Lepe Brene ili slicnih izvodjaca iz Srbije niti Srbi dovode nase Iz kojih razloga se Hrvati spustaju tako nisko i imaju tako zarku potrebu da ih zabavljaju kojekakve srpske droce Eto što im lako pod suknju pogled mogu baciti. Slažem se; nekima je teško skinit neki filmić sa interneta pa umjesto toga idu na takve "priredbe".
_________________ VIVE LA LIBERTE!
|
|
Vrh |
|
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Nikad nismo bili na koncertima srpskih izvodjaca Postano: 11 svi 2009, 11:15 |
|
|
chichonina je napisao/la: DaniKU je napisao/la: Eto što im lako pod suknju pogled mogu baciti. Naše pjevačice još nisu takve,ali eto Severina u zadnje vrijeme ima uzor u njima. Imaju i one lijepih pjesama,ali većinom se operiraju i pjevaju čisto radi reda,glavno im je da pokazivaju "svoje atribute" i privuku mlade momke.
Ajde ok mozda je stvarno rjec o ukusima ali mi smo nadrkani na njih jednako danas kao i one davne devedesete Pamtim dan kada je u mom gradu zasvirala srpska cajka. Povod je bio taj što je tip iz "dijaspore" (Njemačke), dao 100 DEM da mu pusti jednu pjesmu sa njegove kasete. Gazda pustio, dijaspora napravila tulum, popila i potrošila do gola. Gazda ko gazda, sutra dovodi "band u živo" (harmonika i Korg, dva muška) i prži Mile, pun kafić "švaba i švabica"....ostalo je stvar biznisa, ukusa, ili čega već, ali ovako je počelo. Dakle, dijaspora,...bez guzica i suknjica, čista lova i ljubav prema cajki.
|
|
Vrh |
|
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Nikad nismo bili na koncertima srpskih izvodjaca Postano: 11 svi 2009, 11:35 |
|
|
Njemačka, Austrija, Švicarska, to je bratstvo-jedinstvo odavno jedino se kanada i australija, sttara ustaška dijaspora ne da. Gore, U Njemačkoj, ne znaš ko je Hrvat , ko Turčin a ko čedo.
_________________ VUKOVAR=MARIUOPOLJ SLAVA HRVATSKOJ- UKRAJINI SLAVA
Zbog Eline i bokala vina zapalit ću Krajinu do Krima
Zapalit ću dva-tri ruska štaba da ja nisam dolazio džaba
|
|
Vrh |
|
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: Nikad nismo bili na koncertima srpskih izvodjaca Postano: 11 svi 2009, 12:04 |
|
Pridružen/a: 02 svi 2009, 16:17 Postovi: 3827 Lokacija: Nanya Lakes
|
Inkvizitor je napisao/la: Njemačka, Austrija, Švicarska, to je bratstvo-jedinstvo odavno jedino se kanada i australija, sttara ustaška dijaspora ne da. Gore, U Njemačkoj, ne znaš ko je Hrvat , ko Turčin a ko čedo. Ajmo malo bacit generalizaciju. Njemačka, Austrija, Švicarska su većinom ekonomski emigranti. Gastarbajteri. Australija i Kanada su ustaška dijaspora (i to vrlo dobro organizirana), ljudi koji su utekli nakon 2 s.r. kao i neprijatelji režima koji su dolazili kasnije. Mržnja tu prema Srbima je i dalje istog intenziteta. Pošto su hrvatski klubovi u Kanadi i u Australiji organizirani na ustaškim principima, jednostavno se i sve nove pridošlice u sve to utope. Neće tu biti srpske svirke ni za 100 godina.
_________________ Bona, pa skini puder MOŽDA se i znamo, a FUJ, nakeckaj ga ponovo majke ti :)
R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses
|
|
Vrh |
|
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Nikad nismo bili na koncertima srpskih izvodjaca Postano: 11 svi 2009, 12:09 |
|
|
RajvoSa je napisao/la: Ajmo malo bacit generalizaciju. Njemačka, Austrija, Švicarska su većinom ekonomski emigranti. Gastarbajteri. Australija i Kanada su ustaška dijaspora (i to vrlo dobro organizirana), ljudi koji su utekli nakon 2 s.r. kao i neprijatelji režima koji su dolazili kasnije. Mržnja tu prema Srbima je i dalje istog intenziteta. Pošto su hrvatski klubovi u Kanadi i u Australiji organizirani na ustaškim principima, jednostavno se i sve nove pridošlice u sve to utope. Neće tu biti srpske svirke ni za 100 godina. narafski to sam i ja rekao. Njemačka i to..kad zasvira cajka..to je ko u uvodu u Lepa Sela Lepo gore. Cika, vriska, hvatanje, urnebes
|
|
Vrh |
|
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: Nikad nismo bili na koncertima srpskih izvodjaca Postano: 11 svi 2009, 12:19 |
|
|
Inkvizitor je napisao/la: narafski to sam i ja rekao. Njemačka i to..kad zasvira cajka..to je ko u uvodu u Lepa Sela Lepo gore. Cika, vriska, hvatanje, urnebes
Ajd ako ti nije mrsko baci ovdje onu priču kad si bio u muslimanskom klubu u Berlinu
_________________ Bona, pa skini puder MOŽDA se i znamo, a FUJ, nakeckaj ga ponovo majke ti :)
|
|
Vrh |
|
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Nikad nismo bili na koncertima srpskih izvodjaca Postano: 11 svi 2009, 12:31 |
|
|
RajvoSa je napisao/la: Ajd ako ti nije mrsko baci ovdje onu priču kad si bio u muslimanskom klubu u Berlinu a to..za bajram, mislim nismo mi znali da je Bajram, tako je ispalo. Moj sestrić je treniro sa nekim našim Turčinom zajedno neki džiju džicu..tako neke kerefeke.. a taj je bio vlasnik tog kafančeta..Holiwod se zvao. I veli švestrić, ajmo kod pajde, Bajram je..ja velim pa gdje ću u muslimansku kafanu, šta ti je..a on navalio..ajde šta..idemo. I nas trojica, još jedan pajdo iz Livna..drito tamo. Upali mi, kad imaš šta vidit. Kafana ko šipak, a mlade muslimanke na podiju, minić ne da je minić nego je do pola guzice..drmaju na sve strane, lete sise, jedva ostaju u majicama..drma neki bend..uhvatile se u kolo i momci neki s njima naravno. kad je ovaj vido švestrića raširio ruke..grli ljubi, odmah potjera neke starije trebe da nam napravi mjesta, ove se bacile u protest onim bosanskim rječnikom...a vidi papka što nas tjera..šta smo mi ovdje..otiraći..al ne benda on njih...ajmo šetnja bona ..ajmo.. I tako tu smo malo parili oči, jedan sat -dva..a u kafani lom, neki se potukli, gazda ulijeće u gužvu s obe noge naprijed....dim, lom, dreka, cika,...pa glazba, pa opet ples, kolo, pa opet tuča.. pred klubom su neki bosančerosi natamburali nekog transvestita, visokog preko dva metra a tankog ko jablan..a drugi skojim je šeto, i bio mu je do pazuha, digao je takvu dreku da se cijeli kvart orio. gazda taman friško iz tuče u lokalu, pokušao ga je smiriti al uzalud. I tako, živi dernek....reko' di sam ja o-vo do-šo..
|
|
Vrh |
|
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: Nikad nismo bili na koncertima srpskih izvodjaca Postano: 11 svi 2009, 12:36 |
|
|
Inkvizitor je napisao/la: a to..za bajram, mislim nismo mi znali da je Bajram, tako je ispalo. Moj sestrić je treniro sa nekim našim Turčinom zajedno neki džiju džicu..tako neke kerefeke.. a taj je bio vlasnik tog kafančeta..Holiwod se zvao. I veli švestrić, ajmo kod pajde, Bajram je..ja velim pa gdje ću u muslimansku kafanu, šta ti je..a on navalio..ajde šta..idemo. I nas trojica, još jedan pajdo iz Livna..drito tamo. Upali mi, kad imaš šta vidit. Kafana ko šipak, a mlade muslimanke na podiju, minić ne da je minić nego je do pola guzice..drmaju na sve strane, lete sise, jedva ostaju u majicama..drma neki bend..uhvatile se u kolo i momci neki s njima naravno. kad je ovaj vido švestrića raširio ruke..grli ljubi, odmah potjera neke starije trebe da nam napravi mjesta, ove se bacile u protest onim bosanskim rječnikom...a vidi papka što nas tjera..šta smo mi ovdje..otiraći..al ne benda on njih...ajmo šetnja bona ..ajmo.. I tako tu smo malo parili oči, jedan sat -dva..a u kafani lom, neki se potukli, gazda ulijeće u gužvu s obe noge naprijed....dim, lom, dreka, cika,...pa glazba, pa opet ples, kolo, pa opet tuča.. pred klubom su neki bosančerosi natamburali nekog transvestita, visokog preko dva metra a tankog ko jablan..a drugi skojim je šeto, i bio mu je do pazuha, digao je takvu dreku da se cijeli kvart orio. gazda taman friško iz tuče u lokalu, pokušao ga je smiriti al uzalud. I tako, živi dernek....reko' di sam ja o-vo do-šo.. Top noć! Da si još šejtane kakvu bosančicu odveo sa sobom bilo bi još bolje
|
|
Vrh |
|
|
chichonina
|
Naslov: Re: Nikad nismo bili na koncertima srpskih izvodjaca Postano: 11 svi 2009, 12:46 |
|
|
bumbar92 je napisao/la: Pamtim dan kada je u mom gradu zasvirala srpska cajka. Povod je bio taj što je tip iz "dijaspore" (Njemačke), dao 100 DEM da mu pusti jednu pjesmu sa njegove kasete. Gazda pustio, dijaspora napravila tulum, popila i potrošila do gola. Gazda ko gazda, sutra dovodi "band u živo" (harmonika i Korg, dva muška) i prži Mile, pun kafić "švaba i švabica"....ostalo je stvar biznisa, ukusa, ili čega već, ali ovako je počelo. Dakle, dijaspora,...bez guzica i suknjica, čista lova i ljubav prema cajki. Moras razumjeti da Njemacka dijaspora jos uvjek govori jugoslovenski dok Canadska je govorila Hrvatski ili Srpski jos za vrijeme tita
|
|
Vrh |
|
|
chichonina
|
Naslov: Re: Nikad nismo bili na koncertima srpskih izvodjaca Postano: 11 svi 2009, 12:56 |
|
|
Inkvizitor je napisao/la: Njemačka, Austrija, Švicarska, to je bratstvo-jedinstvo odavno jedino se kanada i australija, sttara ustaška dijaspora ne da. Gore, U Njemačkoj, ne znaš ko je Hrvat , ko Turčin a ko čedo. Tako je,Hrvati,Makedonci,Srbi i Slovenci su vec starosjedioci u Canadi i svi smo razdvojeni u svemu osim trgovini,neidemo na njihove feste a niti oni na nase,prije bi si nego bi isli gledati bilo kojeg Srpskog izvodjaca.
|
|
Vrh |
|
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: Nikad nismo bili na koncertima srpskih izvodjaca Postano: 11 svi 2009, 13:00 |
|
|
Svaka čast na znanju hrvatskog...znam da nije lako, pogotovo sa padežima, ovdje većina nikako to da savladaju.
|
|
Vrh |
|
|
chichonina
|
Naslov: Re: Nikad nismo bili na koncertima srpskih izvodjaca Postano: 11 svi 2009, 13:09 |
|
|
RajvoSa je napisao/la: Svaka čast na znanju hrvatskog...znam da nije lako, pogotovo sa padežima, ovdje većina nikako to da savladaju. Hvala ali grijesim ja puno samo brisem i ispravljam nasi forumi su meni osobno bili od velike koristi,politika me uvjek interesirala pa sam se trudila i bila popljuvana ali sreca sta sam borbene naravi pa me nisu mogli usutkati uz to kad me uvrijede psujem ko kocijas (uspomene na ljeta provedena u lijepoj nasoj)
|
|
Vrh |
|
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: Nikad nismo bili na koncertima srpskih izvodjaca Postano: 11 svi 2009, 13:14 |
|
|
chichonina je napisao/la: Hvala ali grijesim ja puno samo brisem i ispravljam nasi forumi su meni osobno bili od velike koristi,politika me uvjek interesirala pa sam se trudila i bila popljuvana ali sreca sta sam borbene naravi pa me nisu mogli usutkati uz to kad me uvrijede psujem ko kocijas (uspomene na ljeta provedena u lijepoj nasoj) Bravo! Ćaća mi je bio jedno vrijeme učitelj hrvatskog jezika u subotnjoj školi pa znam vrlo dobro da vam nije lako jer sam gledo kad im je ocjenjivao rad . Uvijek bi se tu uvalio neki "fresh off the boat" pa bi dobio 100% bez problema, dok bi se ova jadna djeca rođena ovdje mučila
|
|
Vrh |
|
|
chichonina
|
Naslov: Re: Nikad nismo bili na koncertima srpskih izvodjaca Postano: 11 svi 2009, 13:27 |
|
|
Citat: Bravo! Ćaća mi je bio jedno vrijeme učitelj hrvatskog jezika u subotnjoj školi pa znam vrlo dobro da vam nije lako jer sam gledo kad im je ocjenjivao rad . Uvijek bi se tu uvalio neki "fresh off the boat" pa bi dobio 100% bez problema, dok bi se ova jadna djeca rođena ovdje mučila Moja teta je nastavnica u Hrvatskoj skoli ali mama nas nije slala u Hrvatsku skolu jer je smatrala da to nije dovoljno da govorimo jezik. Nabavila je sve potrebne knjige za pocetak i ona nas je ucila i citati i pisati a u kuci nam je bilo zabranjeno govoriti engleski,ono tako je i danas Nasi ljudi grijese jer sa djecom govore engleski i onda ocekivaju da ce iz subotnje skole djeca govoriti jezik ko vodu piti,ali nije tako
|
|
Vrh |
|
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: Nikad nismo bili na koncertima srpskih izvodjaca Postano: 11 svi 2009, 13:34 |
|
|
chichonina je napisao/la: Moja teta je nastavnica u Hrvatskoj skoli ali mama nas nije slala u Hrvatsku skolu jer je smatrala da to nije dovoljno da govorimo jezik. Nabavila je sve potrebne knjige za pocetak i ona nas je ucila i citati i pisati a u kuci nam je bilo zabranjeno govoriti engleski,ono tako je i danas Nasi ljudi grijese jer sa djecom govore engleski i onda ocekivaju da ce iz subotnje skole djeca govoriti jezik ko vodu piti,ali nije tako Ovdje hrvatska djeca uglavnom prvo nauče hrvatski (jer im većina roditelja ne zna baš engleski najbolje ). Kada krenu u školu to zaborave i nauče engleski, a kada kasnije krenu u subotnju školu (to se ovdje može uzeti u srednjoj školi kao izborni predmet), onda opet muku muče sa osnovama, pogotovo padeži, pa i sa ĆČŽĐŠ Zanimljivo da su na predmetu "hrvatski jezik" najbolje ocjene dobijali novopridošli Muslimani (zapravo Muslimanke), ali oni sada imaju bosanski kao izborni predmet pa bar sada nema više te konkurencije
|
|
Vrh |
|
|
TomislavM
|
Naslov: Re: Nikad nismo bili na koncertima srpskih izvodjaca Postano: 11 svi 2009, 13:53 |
|
|
RajvoSa je napisao/la: Australija i Kanada su ustaška dijaspora (i to vrlo dobro organizirana), ljudi koji su utekli nakon 2 s.r. kao i neprijatelji režima koji su dolazili kasnije. Mržnja tu prema Srbima je i dalje istog intenziteta. Pošto su hrvatski klubovi u Kanadi i u Australiji organizirani na ustaškim principima, jednostavno se i sve nove pridošlice u sve to utope. Neće tu biti srpske svirke ni za 100 godina. Njih treba naseljavati po Bosni.
|
|
Vrh |
|
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: Nikad nismo bili na koncertima srpskih izvodjaca Postano: 11 svi 2009, 14:00 |
|
|
TomislavM je napisao/la: Njih treba naseljavati po Bosni. Vjerujem da bi tebi ovdje u klubu bilo ugodno. Pazi ovo...na zidu tri slike. Kraljica Elizabeta lijevo, u sredini Pavelić a desno Njofra Tuđman Neće biti povratka....svi su dobrostojeći a nakon 40 i više godina, 90% "plemena" im je ovdje a samo manji dio u HR. Neki su se vratili pa dobro "opekli". Neki su se pak dobro snašli. Mislim da više šanse ima za povratak iz južne Amerike, bilo je dobrih podsticaja, i uspjeha, pogotovo kad je krahirala Argentina 2001.
|
|
Vrh |
|
|
TomislavM
|
Naslov: Re: Nikad nismo bili na koncertima srpskih izvodjaca Postano: 11 svi 2009, 14:03 |
|
|
RajvoSa je napisao/la: TomislavM je napisao/la: Njih treba naseljavati po Bosni. Vjerujem da bi tebi ovdje u klubu bilo ugodno. Pazi ovo...na zidu tri slike. Kraljica Elizabeta lijevo, u sredini Pavelić a desno Njofra Tuđman Neće biti povratka....svi su dobrostojeći a nakon 40 i više godina, 90% "plemena" im je ovdje a samo manji dio u HR. Neki su se vratili pa dobro "opekli". Neki su se pak dobro snašli. Mislim da više šanse ima za povratak iz južne Amerike, bilo je dobrih podsticaja, i uspjeha, pogotovo kad je krahirala Argentina 2001. A mladi, zar nitko nije zainteresiran za povratak na djedovinu?
|
|
Vrh |
|
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: Nikad nismo bili na koncertima srpskih izvodjaca Postano: 11 svi 2009, 14:06 |
|
|
TomislavM je napisao/la: A mladi, zar nitko nije zainteresiran za povratak na djedovinu?
Slabo, tamo bi ipak bili stranci, a i ne znam kako bi ih dočekali malograđani....vidi ovoga jebo mater, došo pun love, natuca hrvatski, šta on meni ima pametovat, goni se odakle si došo itd itd
|
|
Vrh |
|
|
DaniKU
|
Naslov: Re: Nikad nismo bili na koncertima srpskih izvodjaca Postano: 11 svi 2009, 20:47 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 19:27 Postovi: 1841 Lokacija: Sarajevo
|
chichonina je napisao/la: Ajde ok mozda je stvarno rjec o ukusima ali mi smo nadrkani na njih jednako danas kao i one davne devedesete Ajme meni,još cura,a ovako pišeš . Ovo je za svaku osudu
|
|
Vrh |
|
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Nikad nismo bili na koncertima srpskih izvodjaca Postano: 12 svi 2009, 10:16 |
|
|
chichonina je napisao/la: Moras razumjeti da Njemacka dijaspora jos uvjek govori jugoslovenski dok Canadska je govorila Hrvatski ili Srpski jos za vrijeme tita Razumijem ja to, zato sam i napisao da se radi o "švabama i švabicama", a za Canadu i Australiju/NZ samo riječi hvale i malo mi je falilo da poslije rata ne odem "dole",...al nikad nije kasno. Uglavnom nije stvar "cajke" nego ukusa i kvalitete te glazbe, a poseban osvrt je na efekte iste: stvaranje zaborava i amnezije za srpske zločine, zanemarivanje hrvatske glazbene scene,...
|
|
Vrh |
|
|
chichonina
|
Naslov: Re: Nikad nismo bili na koncertima srpskih izvodjaca Postano: 12 svi 2009, 23:32 |
|
|
TomislavM je napisao/la: A mladi, zar nitko nije zainteresiran za povratak na djedovinu?
Zasto????Ona Hrvatska koju su Tudjman i Susak oslobodili vise ne postoji ovdje nam nitko nije cenzurirao nase Hrvatsko znakovlje,Imamo pravo slaviti sve nase Heroje a svoj teskozaradjeni novac necu ulagati tamo gdje sam fasista zato sta volim svoje
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|