|
|
Stranica: 2993/3593.
|
[ 89820 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
divizija
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota Postano: 31 lis 2022, 20:04 |
|
|
estoyAqui je napisao/la: divizija je napisao/la: demografija je imala ogromnu ulogu u raspadu i SSSRa i SFRJ, u oba slučaja su temeljni narodi bili premaloborjniji da bi održavali hegemoniju
To bi bila dobra tema btw, to se isto sada dešava Bošnjacima u BIH. prihvatili su federalnu, ili čak konfederalnu strukturu zemlje, a demografski izvan 5-6 kantona ne mogu biti faktor.
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota Postano: 31 lis 2022, 22:21 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37821 Lokacija: Gl. grad regije
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Novdan je napisao/la: Ako već nisu narod bez grijeha, onda smo barem "svi ista *** bre". Nikada Srbi ne mogu biti lošiji ni po čemu. To je nezamislivo, ta nebeski narod da bude gori od nekih veštačkih vatikanskih nacija Pa nije baš tako... Sasvim sam siguran da ima i većih govana "bre". Junuz Djipalo je napisao/la: Janjeća je najbolji od njih. Uživam gledat kako pokušava od Srba napravit nešto uzvišeno. Kad si već si krenuo postavljat izazove, mog'o si i od cigića probat nobelovce prikazat. Janjeća nije deo nekog hive mind-a pa da pokušava od Srba napraviti nešto uzvišeno. To je više tvoja oblast. Mislim, ako dovoljno puta napišeš kako si ludo civilizovan i napredan, verovatno će u nekom trenutku neko negde i poverovati. Ako ti tako kažeš sigurno je tako. Inače Srbi iz Srbije su tu zbog? Da nam objasne kako su veliki i moćni i kako smo pogrešili što se nismo potčinili. Ista spika kao i kod domaćih muslimanskih Turaka a vrhunac vam je divljenje Turcima ili Rusima, i neki kič religiozni folklor star tisuću godina. Istovremeno, većina nema zube ali zna da su od ameba. Popriličan broj imamo radnih dozvola za Srbiju. Koliko vi imate za Hrvatsku? Ajde u rupe... Samo možete tonuti, brže ili sporije, i vi i Bošnje. Jedini vam je spas da prihvatite ruku koju vam EU i RH pruža pa da ostavite prošlost, ispraznu snagu i moć pa ćete možda i opstat.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota Postano: 31 lis 2022, 22:50 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Jedini vam je spas da prihvatite ruku koju vam EU i RH pruža pa da ostavite prošlost, ispraznu snagu i moć pa ćete možda i opstat. Vama je jedini spas da slavite Zokija i odjebete EU. Sjetite se kakvo dno i bezlična masa ste bili pod Josipovićima i Pusićima.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
NSOS
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota Postano: 31 lis 2022, 23:34 |
|
|
Novdan je napisao/la: Ovaj forum bi bio puno bolji kad ne bi bilo srpskih trolova Kaze on koji je na forumu citavih 8 dana.
|
|
Vrh |
|
|
estoyAqui
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota Postano: 01 stu 2022, 00:15 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Jagnjeca brigada je napisao/la: Pa nije baš tako... Sasvim sam siguran da ima i većih govana "bre". Janjeća nije deo nekog hive mind-a pa da pokušava od Srba napraviti nešto uzvišeno. To je više tvoja oblast. Mislim, ako dovoljno puta napišeš kako si ludo civilizovan i napredan, verovatno će u nekom trenutku neko negde i poverovati. Ako ti tako kažeš sigurno je tako. Inače Srbi iz Srbije su tu zbog? Da nam objasne kako su veliki i moćni i kako smo pogrešili što se nismo potčinili. Ista spika kao i kod domaćih muslimanskih Turaka a vrhunac vam je divljenje Turcima ili Rusima, i neki kič religiozni folklor star tisuću godina. Istovremeno, većina nema zube ali zna da su od ameba. Popriličan broj imamo radnih dozvola za Srbiju. Koliko vi imate za Hrvatsku? Ajde u rupe... Samo možete tonuti, brže ili sporije, i vi i Bošnje. Jedini vam je spas da prihvatite ruku koju vam EU i RH pruža pa da ostavite prošlost, ispraznu snagu i moć pa ćete možda i opstat. Štogod mi rekli o sadašnjoj Srbiji, ipak mali iz Čipuljića još uspjeva plesat ples između zapada i istoka Trebali bi se poštivat međusobno, ne se vraćat na neke fraze koje su trebale utihnut još 15.1.1998
|
|
Vrh |
|
|
estoyAqui
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota Postano: 01 stu 2022, 00:16 |
|
|
Još malo 3000.-ta stranica juhu!!
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota Postano: 01 stu 2022, 00:23 |
|
|
I 74.951 komentara. Više je Muslimana iselilo nego što smo mi komentara napisali.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
Glazbenik
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota Postano: 01 stu 2022, 17:01 |
|
Pridružen/a: 12 lip 2009, 13:19 Postovi: 5898 Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
|
sev je napisao/la: Ajmo sad realno, šta da radi mlad čovek u Gornjem Vakufu? Čak i da nađe neki normalan posao, može samo da se ubije od dosade. Da je neki veći grad u blizini, pa i ajde. Ovako najbliže veće mesto Bugojno. I ja bi se iselio. Može bezbroj stvari. Od sportova se može baviti nogometom, planinarenjem, lovom. Ili biciklirati. Može osnovati stolnoteniski klub. Od tehnike može frizirati automobile ili obnavljati oldtimere. Ili popravljati satove. Također, može se uključiti u gamersku scenu i online sudjelovati u natjecanjima u videoigricama. Od poljoprivrede može uzgajati pčele, perad, zečeve ili stoku. Isto tako može praviti rakiju od šljiva ili uzgajati kupus. Što ga priječi da se bavi bonsai stabalcima? Ili da uzgaja golubove listonoše? Ako mu je do umjetnosti, može rezbariti drvo ili crtati portrete. Od glazbe može svirati gitaru, harmoniku ili trubu. Ako mu je do pjevanja može pjevati u zboru ili vježbati karaoke. Može pisati pjesme ili komentirati događanja na blogu ili nekom drugom mediju, ako je imalo pismen. Sve nabrojeno ne zahtijeva nikakva značajnija sredstva. Ovisno gdje je zaposlen, posao može nastaviti kao hobby.
|
|
Vrh |
|
|
Flamel
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota Postano: 01 stu 2022, 17:07 |
|
Pridružen/a: 08 srp 2019, 17:40 Postovi: 1963 Lokacija: Cetina-Vrbas, Mosor-Vranica
|
Glazbenik je napisao/la: sev je napisao/la: Ajmo sad realno, šta da radi mlad čovek u Gornjem Vakufu? Čak i da nađe neki normalan posao, može samo da se ubije od dosade. Da je neki veći grad u blizini, pa i ajde. Ovako najbliže veće mesto Bugojno. I ja bi se iselio. Može bezbroj stvari. Od sportova se može baviti nogometom, planinarenjem, lovom. Može osnovati stolnoteniski klub. Od tehnike može frizirati automobile ili obnavljati oldtimere. Ili popravljati satove. Također, može se uključiti u gamersku scenu i online sudjelovati u natjecanjima u videoigricama. Od poljoprivrede može uzgajati pčele, perad, zečeve ili stoku. Isto tako može praviti rakiju od šljiva ili uzgajati kupus. Što ga priječi da se bavi bonsai stabalcima? Ili da uzgaja golubove listonoše? Ako mu je do umjetnosti, može rezbariti drvo ili crtati portrete. Od glazbe može svirati gitaru, harmoniku ili trubu. Ako mu je do pjevanja može pjevati u zboru ili vježbati karaoke. Može pisati pjesme ili komentirati događanja na blogu ili nekom drugom mediju, ako je imalo pismen. Sve nabrojeno ne zahtijeva nikakva značajnija sredstva. Ovisno gdje je zaposlen, posao može nastaviti kao hobby. Ako je srednjoškolac i katolik, može se angažirati u lokalnoj franjevačkoj mladeži (Frama) Što se tiče gaminga, vlasnici PS3 u Uskoplju se mogu izbrojati na prste jedne ruke. PS4 ili PS5 mislim da nema nitko
_________________ Kontra mraku, kontra sili, kontra rentijerstva, kontra klijentelizma
HDZ=SKH
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota Postano: 01 stu 2022, 17:13 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37821 Lokacija: Gl. grad regije
|
Imaju fantastične uvjete za brdski biciklizam, možda najbolje u cijeloj 'regiji'. I turno skijanje isto. A nije da nema omladine koja se time bavi. I ja sam ih znao sresti na Vranici. https://m.facebook.com/people/BK-Uskopl ... /?ref=py_c
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Glazbenik
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota Postano: 01 stu 2022, 17:19 |
|
Pridružen/a: 12 lip 2009, 13:19 Postovi: 5898 Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Imaju fantastične uvjete za brdski biciklizam, možda najbolje u cijeloj 'regiji'. I turno skijanje isto. A nije da nema omladine koja se time bavi. I ja sam ih znao sresti na Vranici. https://m.facebook.com/people/BK-Uskopl ... /?ref=py_cKako to da im je stranica na malajskom jeziku? Ili je problem u mom kompu?
|
|
Vrh |
|
|
K..M
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota Postano: 01 stu 2022, 17:28 |
|
Pridružen/a: 13 stu 2021, 23:58 Postovi: 7447 Lokacija: Nizza, Naissus...
|
dudu je napisao/la: Sugoslavija tamnica nebeskog naroda, koji je oslobodio sve porobljene narode, i one vjerske skupine i udahnuo im zivot. Prokleti bili sotonisti Cincari Pasic i Karadokuovi.....sjeme im se zatrlo.
_________________ Propast najdugovecnije imperije (1123 god), Istocno Rimskog carstva https://www.youtube.com/watch?v=yVa6GQVSaj0
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota Postano: 01 stu 2022, 17:44 |
|
|
Glazbenik je napisao/la: sev je napisao/la: Ajmo sad realno, šta da radi mlad čovek u Gornjem Vakufu? Čak i da nađe neki normalan posao, može samo da se ubije od dosade. Da je neki veći grad u blizini, pa i ajde. Ovako najbliže veće mesto Bugojno. I ja bi se iselio. Može bezbroj stvari. Od sportova se može baviti nogometom, planinarenjem, lovom. Ili biciklirati. Može osnovati stolnoteniski klub. Od tehnike može frizirati automobile ili obnavljati oldtimere. Ili popravljati satove. Također, može se uključiti u gamersku scenu i online sudjelovati u natjecanjima u videoigricama. Od poljoprivrede može uzgajati pčele, perad, zečeve ili stoku. Isto tako može praviti rakiju od šljiva ili uzgajati kupus. Što ga priječi da se bavi bonsai stabalcima? Ili da uzgaja golubove listonoše? Ako mu je do umjetnosti, može rezbariti drvo ili crtati portrete. Od glazbe može svirati gitaru, harmoniku ili trubu. Ako mu je do pjevanja može pjevati u zboru ili vježbati karaoke. Može pisati pjesme ili komentirati događanja na blogu ili nekom drugom mediju, ako je imalo pismen. Sve nabrojeno ne zahtijeva nikakva značajnija sredstva. Ovisno gdje je zaposlen, posao može nastaviti kao hobby. Može biti programer, grafički dizajner, web dizajner, digitalni marketar, copy writer, social network manager, customer support agent, personal assistant, system administrator, brand manager, account manager, customer success associate, online poduzetnik, bloger, youtuber, prevoditelj, animator, 3D modeler, i još milijun pod-kategorija toga, i to je samo čega sam se sjetio na prvu.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1017 of 2558 - 39.76%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Velebit
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota Postano: 01 stu 2022, 17:52 |
|
|
Glazbenik je napisao/la: sev je napisao/la: Ajmo sad realno, šta da radi mlad čovek u Gornjem Vakufu? Čak i da nađe neki normalan posao, može samo da se ubije od dosade. Da je neki veći grad u blizini, pa i ajde. Ovako najbliže veće mesto Bugojno. I ja bi se iselio. Može bezbroj stvari. Od sportova se može baviti nogometom, planinarenjem, lovom. Ili biciklirati. Može osnovati stolnoteniski klub. Od tehnike može frizirati automobile ili obnavljati oldtimere. Ili popravljati satove. Također, može se uključiti u gamersku scenu i online sudjelovati u natjecanjima u videoigricama. Od poljoprivrede može uzgajati pčele, perad, zečeve ili stoku. Isto tako može praviti rakiju od šljiva ili uzgajati kupus. Što ga priječi da se bavi bonsai stabalcima? Ili da uzgaja golubove listonoše? Ako mu je do umjetnosti, može rezbariti drvo ili crtati portrete. Od glazbe može svirati gitaru, harmoniku ili trubu. Ako mu je do pjevanja može pjevati u zboru ili vježbati karaoke. Može pisati pjesme ili komentirati događanja na blogu ili nekom drugom mediju, ako je imalo pismen. Sve nabrojeno ne zahtijeva nikakva značajnija sredstva. Ovisno gdje je zaposlen, posao može nastaviti kao hobby. Obnavljat oldtimere i satove? Za ovo tribas imas posebne vjestine a sumnjam da je to sredine s trzistem za to. Bonsai i golubovi cu tretirat ka salu. Ljudi koji pokricu nesto su u prosjeku stariji i imaju kapital, samouvjerenost i mrizu sposobnih ljudi. Nedavno san prica sa zenon koja je pokrenila jedan festival. Ima cetrdesetak. Sve joj ovisi o veza koje je stekla desetljecima rada u vezanom polju. Kaze da prije nego je uspila da je o tome razmisljala, planirala i organizirala to godinama. Dakle ne ide to tek tako. To iziskuje posebnu vrstu ljudi, koji su par posto u Europi i koji zestoko gravitiraju urbanim sredinama bas zato jer su ritki i neobicni i jer ih odbije ruralni mentalitet koji je konvencionalan, konformisticki i zatvorenouman u prosjeku. Ovo nije neki moj hejt na ruralni nacin zivota ali s razlogom je Ruder Boskovic isa u Milano a Tesla u New York. Totalno druga stvar je bit situirani izgradeni covik s kapitalon i jasnom vizijom (sta netko od 22 nema) te jos zenom i dvoje dice i jos si izbacija iz sebe taj mladenacki FOMO tj 'zabavljanje'. Onda mos prodat kucu u gradu i otic u malo misto i pokrenit svoj passion project zajedno sa vezama, klijentima, financijama i ostalim sta ti triba. Sela i gradici danas se odrzavaju zbog 3 stvari -obiteljski biznisi (recimo uzgoj stoke) -lokalne kompanije, cesto vezane uz resurse (recimo rudnik, uzgajaliste ribe) -ka sateliti velegradova (primjer je Dugopolje kod Splita il Sveta Nedelja) Ocekujes nerealno 'uzvisenje' od ljudi koji su po naravi obrnuti.
_________________ Hrvati BiH tribaju uvest americke/ceske zakone o oruzju.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota Postano: 01 stu 2022, 17:54 |
|
|
Da ali danas ima internet.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1017 of 2558 - 39.76%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Glazbenik
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota Postano: 01 stu 2022, 18:07 |
|
|
Velebit je napisao/la: Glazbenik je napisao/la: Može bezbroj stvari.
(...)
Sve nabrojeno ne zahtijeva nikakva značajnija sredstva. Ovisno gdje je zaposlen, posao može nastaviti kao hobby.
Obnavljat oldtimere i satove? Za ovo tribas imas posebne vjestine a sumnjam da je to sredine s trzistem za to. Bonsai i golubovi cu tretirat ka salu. Ljudi koji pokricu nesto su u prosjeku stariji i imaju kapital, samouvjerenost i mrizu sposobnih ljudi. Pažljivije čitaj. Odgovorio sam na sev-ov post u kojem on tvrdi da mlad čovjek s poslom ne može ništa raditi, osim ubiti se od dosade. Ja sam predložio oblike razonode, a ne pokretanje poslova. Budući da je početna pretpostavka kako je mlad čovjek već zaposlen na normalnom poslu. Može se baviti i maketarstvom.
|
|
Vrh |
|
|
Sokolić
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota Postano: 01 stu 2022, 20:51 |
|
|
K..M je napisao/la: dudu je napisao/la: Sugoslavija tamnica nebeskog naroda, koji je oslobodio sve porobljene narode, i one vjerske skupine i udahnuo im zivot. Prokleti bili sotonisti Cincari Pasic i Karadokuovi.....sjeme im se zatrlo. Ispada da je Srbima bilo najboje u SR (Srpskoj Republici) Hrvatskoj. Najmanji su gubitak imali ondi.
|
|
Vrh |
|
|
Sokolić
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota Postano: 01 stu 2022, 20:54 |
|
|
K..M je napisao/la: Prokleti bili sotonisti Cincari Pasic i Karadokuovi.....sjeme im se zatrlo. Karadokuovi? Koji su to? Nikad čua. P.S. Vučić je iz Čipuljića, a ondi su bili Cincari.
|
|
Vrh |
|
|
Sokolić
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota Postano: 01 stu 2022, 21:04 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Sokolić je napisao/la: Onda in i ne triba popis. Pa čak i takav okljaštreni popis bez najvažnijih podataka pokazatelj je civilizacijskog pada po radikalnin islamistiman uzurpirane države BiH.
Mi ne želimo etnički popis više. Jer se među Muslimanima javljaju ideje lažnog izjašnjavanja da nam sjebu Dom naroda. Je li to hoćeš reć da ćedu se na popisu izjasnit ka' Hrvati i katolici Jo šta bih volia vidit lica onima gnjidama iz MZ kad bi tako ispalo da su Hrvati većina po BiH, a da Hrvatska nima nikakvu ulogu u tomen i da ju ne moredu okrivit ni za što da masonskoj žgadiji trud bude uzaludan, toliko se u ratu angažirali da Hrvata i katolika općenito nestane iz sridnje Bosne i siverne Hercegovine, a ono osvane nacionalno kompaktno i čisto Hrvatsko od Bihaća do priko Drine
|
|
Vrh |
|
|
Sokolić
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota Postano: 01 stu 2022, 21:31 |
|
|
Novdan je napisao/la: estoyAqui je napisao/la: Slažem se sa Sokolićem. To se čini logičnim, s obzirom na autonomašku povijest ovog kraja i prgavosti Treba napravit posao na mekoj moći u USK te okrenut ih protiv Sarajeva. Ostatak posla će njihova prgavost napravit pa nek budu naši ljuti Krajišnici Isto i danas vidiš veće nezadovoljtvo SDA u tom kraju neg u ostalim. Nigdje nema više opcija kao u USK(Unatoč tome što su to većinom otpadci od SDA)
Što se tiče meke moći Hrvatska bi im mogla omogućit: da dođu džabe studirat u ZG(Bliže nego SA) da uloži novce u Unsku prugu uz redovnu brzu liniju ZG-SK-BI-KNN-ST iskoristi zanemarivanje od strane SA u svoju korist na neki način školovanje hodža u ZG
Nemam neku ideju kao što vidite, ali ima umnih ljudi
Moguće je ovo napravit. Imamo primjer u Bangladešu i Palestini
Ako bi se to uspilo na neki način Potrebno bi bilo integrirat njih u hrvatsku nacionalnu misao Za početak bi trebalo davat financije tom kraju iz ostalih dijelova Hrvatske. Uz to bi vrlo vjerojatno se dogodio egzodus u ostale krajeve Hrvatske i EU. Vjj bi odlazili u Rijeku i Istru ponajviše , gdje ih i sad ima kolko hoćeš Ali za dugotrajniju integraciju bi bio potreban novi rat gdje bi se usmjerila ta energija koja bi nas ujedinila s njima. To je recimo Rusiji pošlo za rukom Osim toga, trebalo bi nacionalno svijest razvit tako da i njih ukljulčuje To je 200 000 muslimana, znači 8% stanovnika. Ne vjerujem da bi to bilo preteško
Dugotrajno taj prostor bi mogao cvati Unska pruga, Brza cesta Karlovac-Kladuša-Cazin-Bihać-Korenica-Udbina, Bihać kao regionalno središte, poljoprivreda, mogućnost razvoja proizvodnih pogona europskih kompanija(niža plaća+)
Bilo bi mi drago kad bi se tamošnji stanovnici očitovali što misle o ovom svemu Ja ne znam što je potrebno da konačno izumre cvjećarenje u Hrvata. Oružana agresija, etničko čišćenje, logori, teroristički napadi, ubojstva povratnika, optužbe za UZP, blokiranje TV-a, blokiranje pelješkog mosta, Komšić, negiranje povijesti, jezika itd.... ništa to nije dovoljno, i dalje imamo cvjećare. Neshvatljiv mentalitet Sada pak neki wishful thinking o Bošnjacima iz USŽ. Imam za vas jednu novost. Muslimani USŽ su BOŠNJACI, kod njih nacionalni naboj nije ništa manji nego kod ostalih dijelova tog nacionalnog korpusa. Masovno su glasovali za Komšiča u prethodnim izborima, a ni u ratu nisu bili bajni odnosi s Hrvatima (general Šantić, pokušaj krađe hrvatskog teritorija od Dudakovića, zabijanje noža u leđa tj. odustajanje od djelovanja prema Prijedoru zbog kojeg su Hrvati ostali sami na Uni itd..), a danas ako pitaš prosječnog Bošnjaka iz USŽ nije Hrvatska spasila USŽ, nego su oni spasili Hrvatsku 1995. Navodite nezadovoljstvo SDA.... majko Isusova eee. To bi bilo kao da su se Srbijanci nadali iskoristiti nezadvoljstvo Slavonaca HDZ-om i okretanje HDSSB-u kao šansu da stvore neke prosrpske katolike u Slavoniji. Autonomaška povijest? Ovo može važiti samo za Veliku Kladušu, pogledaj malo kakav je idenititet ljudi iz Bužima, Cazina itd. pa onda pričaj ovakve stvari. Inače i toj Kladuši SDA i Komšić dobivaju nemali broj glasova. Evo jedna mala lekcija iz povijesti. Za čitavo vrijeme postojanja SFRJ SR BiH je bila PARAZITSKA tvorevina na grbači Hrvatske i Slovenije. Gospodarski rast SRH bio je čak 40% manji nego bi inače bio, a sve zahvaljujući fondu za nerazvijene. Taj novac naravno nije odlazio BH Hrvatima, nego Muslimanima i Srbima koji su lakše dolazili do poslova, kontrolirali urbane sredine i slično, dok su Hrvati bili duplo prezastupljeni među gastarbajterima. U ratu je Hrvatska opet imala silne troškove da zbrine, nahrani, školuje itd. stotine tisuća bošnjačkih izbjeglica, a uz to je vojno i financijski pomagala ARBiH, čak i usred hrvatsko-bošnjačkog rata. Danas, kada smo se konačno riješili tih silnih izdataka, uz sve svoje probleme, vi ponovo želite da financiramo vaše „cvijeće“. Još bih shvatio da to radite iz neke ljubavi prema Bošnjacima, ali ne, nula. Ti si majstore čak postavio tezu da RASELIMO Bošnjake, a kada sam ja rekao da je etničko čišćenje ZLOČINAČKI PODUHVAT, nema nikakvog odgovora. Dakle, malo bi ih proganjali, malo bi ih pretvarali u cvijeće. Imajte poštovanja i za sebe i za njih. Ja stoga imam daleko više ljubavi i poštovanja za bošnjački narod, nego ti koji razmišljaš o protjerivanju. Bangladeš i Palestina? Bangladeš je potpuno neusporediv sa USŽ. Potpuno. Govorimo o narodu koji se nalazi na drugom kraju Azije u odnosu na Pakistan, koji govori potpuno drugim jezikom, ima potpuno drugu kulturu itd.. Sukobi između Islamabada i Dake su bili ogromni i neusporedivi s navodnim zapostavljajenm USŽ. Kod Palestinaca nisam siguran na što točno ciljaš, ali Izraelci uglavnom NISU uspjeli asimilirati ili učiniti Palestince lojalnima. Izraelski državljani muslimani su prihvatili dokumente iz interesa (financijskog), ali njihova lojalnost je više nego upitna. Npr. imali smo prilike vidjeti prohamasovske i antiizraelske prosvjede upravo među tom populacijom, kao i sukobe sa Židovima. No, to je druga i šira tema. „poljoprivreda, mogućnost razvoja proizvodnih pogona europskih kompanija(niža plaća+)“ – pa ovo sve važi za skoro bilo koji pedalj RH. Pa? Cvate li Banovina, Kordun, Lika, Slavonija izvan Osijeka? Da ne bismo možda trebali početi od svog dvorišta? „Bilo bi mi drago kad bi se tamošnji stanovnici očitovali što misle o ovom svemu“ ... Oni stanovnici koje si razmatrao protjerati, pardon... RASELITI?! Dosta više ove megalomanije. Što je sljedeće? Ideja da trebamo kupiti lojalnost Srba iz Republike Srpske pa i njih anektirati, iskorištavajući neslogu Banja Luke i Beograda? Ovako, nije to cvjećarenje. O tome je razmišljao i na svojim sjednicama govorio Tuđman. Govorio je, AKO se raspadne BiH, moramo misliti i na te krajeve za ih pridobiti u sastav Hrvatske. Nije mi poznato je li izvorno stanovništvo mislia zadržat ili sporazumno razminit stanovnike s Kalifaton. Istina je, službeno su po rizultatima glasovanja glasovali za nametanje Komšoglua Hrvatima. Tko zna, možda su lažirani rizultati. Ka' da tega nima u nas. Možda se nisu htili zamirat nami. A možda ih je zatrovala retorika iz Vrhbosne. Naglasia san ne one "ljute Krajišnike", nego prihvatljivo je područje AP Zapadne Bosne i 5. korpusa. Naime, područje Cazinske krajine primilo je Hrvate iz Slunja i ostalih naselja kad su za velikosrpske agresije na Hrvatsku bili poraženi. Nije bilo drugeg puta za se povuć pa su išli naši onuda. Dobili su od Muslimana osobne s lažnin (muslimanskin) imeniman i tako se izvukli. Dil je tih Hrvata bia proslidia dalje, dil je osta ondi tijekon rata, čak i za velikobošnjačke agresije po sridnjoj Bosni i sivernoj Hercegovini. Stoga, barem im toliko dugujemo zahvalnosti. "Ljuti Krajišnici", ka šta su Pridor, Sandrova Zadužbina, Novosel (Dolnje Skoplje), i tako dalje) dokazali su svoje "ratničke sposobnosti" neborenjem za svoj kraj i fanatičnom borbom za otimanje hrvatskih kuća po Bugojnu, Zenici, Travniku... ono kad su Hrvatima zabili nož u leđa. Cvjećarenje ili ne, mi smo tolerirali naseljavanje i koncentraciju Muslimana uz granicu s hrvatske strane granice, i to u prijašnjin hrvatskin seliman. I dopustili gradnju džamije (Bogovolja), i još in gradimo džamije drugdi po RH (Gunja, Sisak, Rika, Dubrovnik, Osijek, Zadar?) premda im je udil u stanovništvu RH, a u pojedinin naseljiman i apsolutni broj opa. Sve to po mistiman di nikad nisu postojali. Muslimani pokazijedu nestalnost i nepridvidivost i naglost. Budu čas za jedno i naglo se priklonidu drugemu. Čini se da se onima u Cazinskoj krajini stalno provlači to jedno autonomaštvo. Ono postoji. Nisu svugdi lako prihvatili bošnjačko ime ka' nacionalnu oznaku. Dosta njih bidu radije ostali samo Muslimani. O priklonjenosti kod muslobošnja Srbiman, iako su ih oni ubijali a mi dvorili i spasili, znamo. To je postojalo i pri. Izetbegović je bia reka Tuđmanu da bi, dok se još razmišljalo o raspadu SFRJ, da bi pustia Sloveniju otić, Hrvatskoj da nika konfederalna prava, a BiH (pri svega muslobošnje) da bude naslonjena na Srbiju. Sâm Tuđman je reka da je priča o državi do Drine politička nerealnost i nepamet. Jer, kad bis dobia državu s još dva milijuna Srba i dva milijuna muslimana, čija bi to država bila? Bia je svistan da nikoji narod nije do kraja ostvaria nacionalne ciljeve, pa je nastoja da se u BiH Hrvati što je više moguće kompaktiradu i da ondi budu u kompaktnom entitetu, a reka je i o Cazinskoj krajini, koja, AKO se BiH raspadne, triba na niki način bit u hrvatskom okrilju. Ovdi sam iznia jedan scenarij. Pa sad drugi neka rečedu svoj sud, može i na drugu temu.
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota Postano: 01 stu 2022, 22:18 |
|
|
Jedna od strateških grana poljoprivrede – mljekarstvo na području Tuzlanskog kantona je pred gašenjem. Uzroka je mnogo, a vapaje mljekara proteklih godina kao da niko ne čuje. Zbog neprofitabilnosti i neisplativosti, poskupljenja repromaterijala za sjetvu, hrane, farme mlijeka na ovom području su pred gašenjem. Jasmin Majdančić iz Donjih Vukovija kod Kalesije jedan je od 1.000 vlasnika farmi mlijeka na području Tuzlanskog kantona čiji obrt je pred gašanjem. Ovo je njegov posljednji vapaj: “Situacija je katastrofalna na svim nivoima što se tiče proizvodnje, na svim farmama. Iz dana u dan dolazi sve više do pada proizvodnje sirovog mlijeka. Farme se masovno zatvaraju!” https://crna-hronika.info/gase-se-farme ... lna/429525
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
|
Velebit
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota Postano: 01 stu 2022, 22:24 |
|
|
Glazbenik je napisao/la: Velebit je napisao/la: Obnavljat oldtimere i satove? Za ovo tribas imas posebne vjestine a sumnjam da je to sredine s trzistem za to.
Bonsai i golubovi cu tretirat ka salu.
Ljudi koji pokricu nesto su u prosjeku stariji i imaju kapital, samouvjerenost i mrizu sposobnih ljudi.
Pažljivije čitaj. Odgovorio sam na sev-ov post u kojem on tvrdi da mlad čovjek s poslom ne može ništa raditi, osim ubiti se od dosade. Ja sam predložio oblike razonode, a ne pokretanje poslova. Budući da je početna pretpostavka kako je mlad čovjek već zaposlen na normalnom poslu. Može se baviti i maketarstvom. Okej, to mi je promaklo. No mladi ja msn cesce idu zbog faksa i tog efekta rulje kad krene svi idu ko ovce. Danas je jednostavno 'in' ic na faks. Iako evo prva generacija u Hrvatskoj da je naglo skocia interes za strucne skole. Zenske najvise bize ca sa sela jer im moderno drustvo signalizira da je udat se i radit dicu te zivit skromnim ogranicenim zivotom nesto bas najgore za zenu. Grad nudi 'prilike'.
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota Postano: 01 stu 2022, 22:25 |
|
|
Odlazak radne snage iz BiH dobija na zamahu, a za osam mjeseci ove godine tržište Slovenije ojačano je sa čak 12.257 domaćih radnika, a Njemačke sa 463 medicinara. https://radiosarajevo.ba/biznis/odlazak ... bih/473309
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
|
Velebit
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota Postano: 01 stu 2022, 22:26 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Jedna od strateških grana poljoprivrede – mljekarstvo na području Tuzlanskog kantona je pred gašenjem. Uzroka je mnogo, a vapaje mljekara proteklih godina kao da niko ne čuje. Zbog neprofitabilnosti i neisplativosti, poskupljenja repromaterijala za sjetvu, hrane, farme mlijeka na ovom području su pred gašenjem. Jasmin Majdančić iz Donjih Vukovija kod Kalesije jedan je od 1.000 vlasnika farmi mlijeka na području Tuzlanskog kantona čiji obrt je pred gašanjem. Ovo je njegov posljednji vapaj: “Situacija je katastrofalna na svim nivoima što se tiče proizvodnje, na svim farmama. Iz dana u dan dolazi sve više do pada proizvodnje sirovog mlijeka. Farme se masovno zatvaraju!” https://crna-hronika.info/gase-se-farme ... lna/429525Megle in je dosa a nema ko kupit mliko?
|
|
Vrh |
|
|
Srpsčanin
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota Postano: 01 stu 2022, 22:37 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2013, 18:46 Postovi: 7206 Lokacija: Srpska Republika Bosna i Hercegovina
|
Tuzlanski kanton ima najbolje izglede da slijedi Bihaćki kanton koji je do sad davao najveći doprinos iseljavanju gradjana.Ne moze Bihaćki kanton da ima tapiju to jeste monopol na prvo mjesto po broju iseljenih jer izmedju ostalog nije ni najmnogoljudniji.
_________________ The ratio of 51:49 of the territorial proposal of the Contact Group is a foundation of the agreement. That territorial proposal is open for changes resulting from the joint agreements.
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|