HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 31 sij 2025, 08:08.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 40538 post(ov)a ] 

Jeste li ocekivali ovo i kako ce zavrsiti?
Da 7%  7%  [ 23 ]
Ne 22%  22%  [ 68 ]
Lose za Ukrajinu 29%  29%  [ 91 ]
Lose za Rusiju 13%  13%  [ 39 ]
Lose za obe zemlje 29%  29%  [ 90 ]
Ukupno glasova : 311
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu
PostPostano: 03 ožu 2023, 21:24 

…a dobro malo su se zaigrali..nego di je aga fali mi.. :zubati

Vrh

Naslov: Re: Rat u Ukrajini - vojni aspekt Vol.2
PostPostano: 03 ožu 2023, 21:26 

Lebowski je napisao/la:
Pa kazu ovi malo upućeniji da obično čitava brigada ne bude na nekom području, na drugim forumima gdje se nalaze kao neki stručnjaci, proruskim, niko ne vjeruje da su svi vojnici iz tih brigada bili tu, nego samo dijelovi.

točno, bude satnija ili u rijetkom slučaju bojna od jedne brigade, nikad kompletna brigada.

Vrh

Naslov: Re: Rat u Ukrajini - vojni aspekt Vol.2
PostPostano: 03 ožu 2023, 21:33 

Lebowski je napisao/la:
meni je sad glupo govoriti da je nebitan, djelovalo je kao da se mogao braniti duze, bolje ali pukla je linija ranije kod soledara i ovo je samo nastavak...
za razliku od nekih sela koje su rusi osvajali bahmut je ipak grad sa dobrom pozicijom i meni kao laiku djeluje da je bio bolje utvrđen nego neki drugi oko njega a kao laiku mi je isto nejasno da ukrajinci nisu nijednom ni pokušali ni uspjeli napraviti neki kontraudar na, kako svi kazu, malobrojnije snage sa druge strane, da malo rasterete situaciju sebi

bahmut u vojnom smislu nije bitan jer su pozicije zapadno od grada na visini i puno lakše su za braniti. ta linija koju sam već napomenuo je već dobro pripremjena.
razlog zašto tako dugo brane bahmut je možda (ili valjda) da ukrajinci rusima njihovo jurišanje skupo naplaćaju. nemoj neprijatelja ometati dok griješi... :biceovodobro

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2023, 21:56 

CNN: 28. veljače gubici oružanih snaga Ukrajine iznosili su 259 085 poginulih
https://military.pravda.ru/news/1807377 ... 5_ubitymi/

Kako precizno. Ali ne mogu to naći na CNN

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2023, 22:01 

https://rusvesna.su/news/1677872464

Molim uplate

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2023, 22:03 

Nije Mossad tvrdio nego tweet, objavam kao i ovo gore bez ikakvih izvora. Ne kažem da nije tako ili gore ili bolje ali nema nikakvih izvora niti potvrde nigdje o tome osim piskaranja po društvenim mrežama.

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2023, 22:08 

Lebowski je napisao/la:
Nije Mossad tvrdio nego tweet, objavam kao i ovo gore bez ikakvih izvora. Ne kažem da nije tako ili gore ili bolje ali nema nikakvih izvora niti potvrde nigdje o tome osim piskaranja po društvenim mrežama.

da, neki prorus provalio "mossad izjavio..." naravno bez dokaza, bez izvora i naravno bez vjerodostojnog linka :biceovodobro
mossad nikad ne izjavljuje bilo što. nikad!

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2023, 22:09 

Kad zbrojiš 600 tisuća ukrajinaca izbačeno iz stroja. Pa tako je to kad ispališ 7 milijuna granata

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2023, 22:17 

Njihova doktrina je inače da su uvijek čuvali živote svojih vojnika, poznati su po tome a nekakva logika bi u tom slučaju bila da bi lagano držali front sa prvobitnim snagama a ne mobilizirali i poslali još par stotina hiljada ljudi.

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2023, 22:18 

To bi imalo smisla da se Ukrajinci brane lukom i strijelom a ne najmodernijim oružjem sa Zapada, jedino bi tada bio moguć takav nesrazmjer u poginulima.

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2023, 22:20 

ovako fsb hapsi po rusiji :sega :sega :sega

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2023, 22:23 

Koji je retard ovaj Rika. Sunce ti jebem koliko su idiotluka u stanju napisat ovi rusofili. Zar svijet može toliko odlijepit da vjeruje u ovakve priče pa još to i plasira drugima mrtav-hladan kao da je to nešto opće poznato.

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2023, 22:27 

Bošnjak.007 je napisao/la:
Koji je retard ovaj Rika. Sunce ti jebem koliko su idiotluka u stanju napisat ovi rusofili. Zar svijet može toliko odlijepit da vjeruje u ovakve priče pa još to i plasira drugima mrtav-hladan kao da je to nešto opće poznato.

..produkt hr desnice…ma on je jadan ne uzimaj hvata ozbiljno.: :zubati

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2023, 22:29 

Muksi moj SDAovski, slušaj nadređenog ti Zahiragica, okrecite se Rusiji i Iranu
Što vi više podržavate Ukr, više će bit Izbornih zakona

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2023, 22:35 

listerstorm je napisao/la:
20. listopada 1944. Beograd – zašto su Tito i partizani skrivali što se događalo nakon oslobođenja grada?

"Radi se o ponašanju vojnika Crvene Armije, o čemu je kasnije pisao i komunistički disident Milovan Đilas u svojim memoarima. Naime, čim su Nijemci se povukli, krenula su zvjerska masovna silovanja Srpkinja. Stariji Beograđani dobro pamte, a oni koji su se time bavili naslušali su se svega i svačega. Od upadanja pijanih vojnika Crvene armije u stanove, otimanja oko toga tko će silovati kćerku a tko majku, do skrivanja djevojaka po podrumima, šupama i kanalizaciji glavnog grada.

Tito se zbog ovoga žalio Staljinu, na što mu je ovaj navodno odgovorio: “To su mladi momci. Neka se zabave, zaslužili su.”

"Ovo nije bio slučaj samo u Srbiji već svugdje gdje je prošla Crvena Armija. Postoje oni koji su još gore prošli. Komunistički sovjetski vojnici su se isto ponašali na svim “oslobođenim” teritorijima. Poljakinje, Njemice, Litvanke, Letonke, Estonke… sve su one doživjele istu sudbinu . Postoje gradovi u Istočnoj Pruskoj u kojoj je silovana svaka Njemica starosti od 10 do 89 godina. Često su napastvovane i pred njihovim muževima i drugim članovima obitelji, ne bi li ih još više ponizili."

https://narod.hr/kultura/20-listopada-1 ... ada-srbije

Rusi...djeca cvijeća :zubati

Tko će mu reći da su u Srbiji velikom većinom bili vojnici 3. Ukrajisnkog fronta Crvene Armije.

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2023, 22:38 

Ja sam bio prije našao ukrajinske podatke za 2021 o ruskom granatiranju i poginulim vojnicima. Ispalo mi je da u prosjeku na 70 granata pogine jedan. S time da su napisali da je prije trebalo više granata. Pisano je da 90 posto pogine od topništva a na forum.hr je netko napisao 7 milijuna granata cca da su ispalili rusi. Pa tako sam ja došao do sto tisuća poginulih. Ukrajinci ispaljuju par puta manje pa bi rusa trebalo poginuti par puta manje ali napadač kažu više gubi pa nek bude podjednako

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2023, 22:51 

buli6 je napisao/la:
Ja sam bio prije našao ukrajinske podatke za 2021 o ruskom granatiranju i poginulim vojnicima. Ispalo mi je da u prosjeku na 70 granata pogine jedan. S time da su napisali da je prije trebalo više granata. Pisano je da 90 posto pogine od topništva a na forum.hr je netko napisao 7 milijuna granata cca da su ispalili rusi. Pa tako sam ja došao do sto tisuća poginulih. Ukrajinci ispaljuju par puta manje pa bi rusa trebalo poginuti par puta manje ali napadač kažu više gubi pa nek bude podjednako

da oprostiš, ali ta računica je više-manje onako preko k. zbrojena :kava

inače, na ovoj karti se vidi da je časiv yar na visini i od njega dalje sjeverno je linija obrane koju su ukrajinci već prpipremili.
to moraju obavezeno držati inače im se crno piše.

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2023, 22:52 

laganini je napisao/la:

..produkt hr desnice…ma on je jadan ne uzimaj hvata ozbiljno.: :zubati

Ja znam da svi lažu u ovom ratu, slušam skoro svakodnevno i Hrvate analitičare i Srbe ali definitivno Srbi rusofili lažu 3x više. Rika je Hrvat(valjda) ali laže kao da ga je neki Šumadinac napravio.

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2023, 22:54 

Jefferson Davis je napisao/la:

Muksi moj SDAovski, slušaj nadređenog ti Zahiragica, okrecite se Rusiji i Iranu
Što vi više podržavate Ukr, više će bit Izbornih zakona

Srce je uvijek okrenuto ka Istoku a glava ka Zapadu. To je tako od pamtivijeka i ostat će.

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2023, 23:00 

DrMag je napisao/la:
Bobovac je napisao/la:
U međuvremenu, demoralizirani Ukrajinci se povlače prema Krasnom Jaru.

Što bi Hrvati rekli - "Idu u Krasni."

To je stari snimak. Ton nije sa originala.

Jebote, sve mi niže padaš

Ma uzeo lovu pa šiba ruske psyops :zubati

Malo iz prve ruke...tip dere Red Bull :biceovodobro Nije ni rat što je bio...

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2023, 23:14 

Mar-kan je napisao/la:
DrMag je napisao/la:

To je stari snimak. Ton nije sa originala.

Jebote, sve mi niže padaš

Ma uzeo lovu pa šiba ruske psyops :zubati

Malo iz prve ruke...tip dere Red Bull :biceovodobro Nije ni rat što je bio...

:zubati pajdi umalo sam sebi ne raznese glavu :zubati

Sad se sjetih: Postrojili se mi pred polazak na liniju, cekamo zapovjednika brigade, a kolega u drugom redu cucnuo i nesto cacka sa puskom. Odjedanput pucanj, kolegi ispred kroz nogavicu par cm ispod jajca.

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2023, 23:24 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Ne može još dugo rat ovakvog inteziteta. Ili će početi popuštati obje strane pomalo u ovoj godini ili će se prelomiti rat u sljedećih godinu dana totalno na jednu stranu.
Dnevno na obje strane zasebno gine po troznamenkasti broj ljudi. Neće još dugo tako moći.

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2023, 23:35 

Lebowski je napisao/la:

Priznajem da ne znam baš doktrine ali vjerujem onom što vidim, pisanju ne vjerujem ni sa jedne strane. Vidio sam kako Rusi jurišaju po poljima i kako ih uništavaju na istim. Vjerovatno i Ukrajinci to ponegdje rade, ipak su i oni sovjetska škola. Vidio sam i kako tenkovima zaglave u minskom polju ili kako dronovi uništavaju njihove grupe koje su krenule u osvajanje pozicija. Opet, vjerujem da i Ukrajinci slično najebu negdje, vidio sam snimke ali trudim se da ne gledam toliko. Bilo je i dugačkih kolona oklopa koje su izgorile ili ako se sjećaš onih juriša oklopnjaka preko rijeke.

Najveca promena kod Rusa je napustanje akcija i napada koje ukljucuju mnogo pesadije, frontalni ceoni udar na dobro branjena uporista, sto nosi sa sobom velike gubitke...

Nije da nisu pokusavali u nekim situacijama i sada... ali to je samo par pokusaja, ostalo se radi polako i temeljno.

Ukrajinci imaju mnogo manje artiljerije na raspolaganju od pocetka... oni su se grupisali u gradovima, i tu se brane kao pesadija uglavnom sa malo oklopa i topova.

Kada se prica o ukupnim zrtvama, to se mora uzeti u obzir... 7 do 10 puta vise ispaljenih granata vuce vise mrtvih Ukra, bez da uzmemo i jedan drugi parametar... a mozemo dodati osim artiljerije i udare avijacije, jurisnih helikoptera... Ukri imaju himarse koji tu i tamo naprave stetu, ali to je malo i nedovoljno.

Sam primer Bahmuta je pokazao pravi odnos snaga na terenu... Ukri su imali dosta vise vojske u, i oko grada, imali su odlicne odbrambene polozaje, sam grad koji ima puno visespratnica od kojih je svaka bunker... i opet nisu uspeli nista.

Treba sa par hiljada Wagnera uraditi sve ovo, pobediti vise desetina hiljada Ukra koji su se motali tu... objektivan posmatrac ce videti veliku inferiornost Ukra, u svakom smislu...

Nada...sticice zapadno oruzje uskoro...tanko se od toga sere...

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2023, 23:40 

lider30 je napisao/la:
Ne može još dugo rat ovakvog inteziteta. Ili će početi popuštati obje strane pomalo u ovoj godini ili će se prelomiti rat u sljedećih godinu dana totalno na jednu stranu.
Dnevno na obje strane zasebno gine po troznamenkasti broj ljudi. Neće još dugo tako moći.

Ukri su po dostupnim podacima u jako teskoj situaciji... ili ce napraviti neko cudo u narednim mesecima, ili ce izgubiti rat.

Kratkorocno sledi udar na Ruse u Pridnjestrovlju i medijska pobeda koja ce se razvlaciti do maja... onda ce verovatno nesto i negde pokusati, sa sumnjivim sansama na uspeh.

Jedina nada im je da Rusi uopste hoce posle toga da postignu bilo kakav kompromis i mir... inace ce biti rastureni.

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2023, 23:44 

..lupetaš sve elitno Rusko je usmjerenija bakhmut a kad se napada a sedam miseci se napada pogotovo uz rusku doktrinu pet puta je vise ruski žrtava..uostalom i sam wagnerovac je to prizna..kod tebe sto stonse babi snilo tonse babi tilo..i kojem gubitku govoriš ninjednu bitku Rusi nisu dobili do sad čak ni ovu..sedam miseci je poraz druge vojne sile na svitu..vi srbinste stvarno lud narod..

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 40538 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 1271, 1272, 1273, 1274, 1275, 1276, 1277 ... 1622  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: