|
|
Stranica: 1298/1622.
|
[ 40538 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
DzonBG
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 10 ožu 2023, 13:43 |
|
|
Dobra analiza
_________________ Pokaj se Grobi!!!
|
|
Vrh |
|
|
Dutch01
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 10 ožu 2023, 13:55 |
|
|
Malo vijesti iz Bakhmuta.Jučer poginulo 127 ruskih militanata u Bakhmutu. Kako Prigožin ne kuži da su wagnerovci potrošna roba i da će biti odbačeni kao rabljeni kurton. https://www.youtube.com/watch?v=FzyQz2U5PpQ
_________________ Slava Ukrajini!
Nema predaje!
|
|
Vrh |
|
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 10 ožu 2023, 14:05 |
|
|
Citat: Papa Franja: Ukrajinski sukob je svetski rat, podstiče ga više imperija, a ne samo Rusija Ne verujem u svete ratove, poručio poglavar Rimokatoličke crkve Rat u Ukrajini podstiču imperijalni interesi, ali ne samo Rusije, već i drugih imperija, izjavio je papa Franja za švajcarsku televiziju RSI. "Imperiji je svojstveno da narod stavi na drugo mesto", rekao je papa. Govoreći o predsedniku Rusije Vladimiru Putinu, naveo je da bi razgovarao sa njim i da je reč o obrazovanom čoveku. "Drugog dana rata otišao sam u ambasadu Rusije u Vatikanu i rekao da sam spreman da posetim Moskvu, ukoliko bi mi Putin ostavio prostora za pregovore. Lavrov mi se zahvalio i rekao da nije vreme za to. Putin zna da sam ja dostupan, ali tu postoje imperijalni interesi, ne samo ruske imperije, već i drugih imperija", ukazao je papa. Poglavar Rimokatoličke crkve je sukob u Ukrajini nazvao svetskim ratom, rekavši da su se za nešto više od 100 godina dogodila tri svetska rata. "Više niko ne može da kaže da ovo nije svetski rat. Sve velike sile su umešane. Ratište je u Ukrajini. Svi se tamo bore", poručio je papa. Dodao je da ga to navodi da razmišlja o vojnoj industriji, te je rekao da je reč o tržištu. "Vodi se rat, staro oružje se prodaje, novo se testira", rekao je papa Franja. Pored ukrajinskog sukoba, ukazao je i na onaj u Jemenu, Siriji i Mjanmaru, dodavši da ratovi bole. "Ne verujem u svete ratove", naveo je on. https://lat.rt.rs/news/22474-papa-franja-ukrajinski-sukob-svetski-rat/
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 10 ožu 2023, 14:12 |
|
|
..ma nebitno sedam miseci Rusi napredovali sedamsto metara s elitnom jedinicom kuhara…
|
|
Vrh |
|
|
DzonBG
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 10 ožu 2023, 14:14 |
|
|
Vladimir RUS je napisao/la: Citat: Papa Franja: Ukrajinski sukob je svetski rat, podstiče ga više imperija, a ne samo Rusija Ne verujem u svete ratove, poručio poglavar Rimokatoličke crkve Rat u Ukrajini podstiču imperijalni interesi, ali ne samo Rusije, već i drugih imperija, izjavio je papa Franja za švajcarsku televiziju RSI. "Imperiji je svojstveno da narod stavi na drugo mesto", rekao je papa. Govoreći o predsedniku Rusije Vladimiru Putinu, naveo je da bi razgovarao sa njim i da je reč o obrazovanom čoveku. "Drugog dana rata otišao sam u ambasadu Rusije u Vatikanu i rekao da sam spreman da posetim Moskvu, ukoliko bi mi Putin ostavio prostora za pregovore. Lavrov mi se zahvalio i rekao da nije vreme za to. Putin zna da sam ja dostupan, ali tu postoje imperijalni interesi, ne samo ruske imperije, već i drugih imperija", ukazao je papa. Poglavar Rimokatoličke crkve je sukob u Ukrajini nazvao svetskim ratom, rekavši da su se za nešto više od 100 godina dogodila tri svetska rata. "Više niko ne može da kaže da ovo nije svetski rat. Sve velike sile su umešane. Ratište je u Ukrajini. Svi se tamo bore", poručio je papa. Dodao je da ga to navodi da razmišlja o vojnoj industriji, te je rekao da je reč o tržištu. "Vodi se rat, staro oružje se prodaje, novo se testira", rekao je papa Franja. Pored ukrajinskog sukoba, ukazao je i na onaj u Jemenu, Siriji i Mjanmaru, dodavši da ratovi bole. "Ne verujem u svete ratove", naveo je on. https://lat.rt.rs/news/22474-papa-franja-ukrajinski-sukob-svetski-rat/
_________________ Pokaj se Grobi!!!
|
|
Vrh |
|
|
buli6
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 10 ožu 2023, 15:03 |
|
|
Od Soledara su napredovali 10 kilometara prema gore rekao bih. Kakvih 700 metara? U Bahmutu sa istoka do industrijske zone brisani prostor par sto metara a AZOM koliko sam shvatio kompleks ko Azovstal. Laganini bi to s sve s Poljacima u hipu.
Tek je 10.03. Baš sam nestrpljiv
_________________ Može se očekivati da će takva odluka rasplamsati nacionalističke, protuzapadne i militarističke tendencije u ruskom mišljenju..." https://www.nytimes.com/1997/02/05/opinion/a-fateful-error.html
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 10 ožu 2023, 15:08 |
|
|
buli6 je napisao/la: Od Soledara su napredovali 10 kilometara prema gore rekao bih. Kakvih 700 metara? U Bahmutu sa istoka do industrijske zone brisani prostor par sto metara a AZOM koliko sam shvatio kompleks ko Azovstal. Laganini bi to s sve s Poljacima u hipu.
Tek je 10.03. Baš sam nestrpljiv ..eto imas se s cime pohvalit ..deset kilometara ..
|
|
Vrh |
|
|
buli6
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 10 ožu 2023, 15:37 |
|
|
Ne bih se ja s tim hvalio kao što ne poštujem i ne priznajem ruski referendum. Samo kažem da nije 700 metara
_________________ Može se očekivati da će takva odluka rasplamsati nacionalističke, protuzapadne i militarističke tendencije u ruskom mišljenju..." https://www.nytimes.com/1997/02/05/opinion/a-fateful-error.html
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini - vojni aspekt Vol.2 Postano: 10 ožu 2023, 15:57 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Je, spremni su ponoviti grešku iz Mariupol. No, dodatni problem je da Wagner nije Putin. Pozivaju samo jednom na predaju.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 10 ožu 2023, 16:55 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Već, ne volite diskutirati kako su precizne ruske rakete. 81 raketa i nešto dronova i samo nekoliko ranjenih. Koliko bi Pentagon novca sebi uštedio na bezvrijedne istrage koje ne služe ničemu da su tako precizni.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 10 ožu 2023, 16:55 |
|
|
Vladimir RUS je napisao/la: laganini je napisao/la: ..bez žrtve nema slobode a oslobodit se komunizma za vijek vijekova nema cijene.. Makar i sa zakašnjenjem od nekoliko decenija. ..da u pravu si nije komunizam umra raspadom sssr prejednostavno bi bili malo se kamuflira pa je kepec od KGB ovca posta “branitelj” kršćanstva..za naivne budaletine..
|
|
Vrh |
|
|
neman
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 10 ožu 2023, 17:41 |
|
|
šef vatikanskog gerijatrija ima pun k. posla sa svojim pedofilima, nek se ostavi ćoravog posla Vladimir RUS je napisao/la: Citat: Papa Franja: Ukrajinski sukob je svetski rat, podstiče ga više imperija, a ne samo Rusija Ne verujem u svete ratove, poručio poglavar Rimokatoličke crkve Rat u Ukrajini podstiču imperijalni interesi, ali ne samo Rusije, već i drugih imperija, izjavio je papa Franja za švajcarsku televiziju RSI. "Imperiji je svojstveno da narod stavi na drugo mesto", rekao je papa. Govoreći o predsedniku Rusije Vladimiru Putinu, naveo je da bi razgovarao sa njim i da je reč o obrazovanom čoveku. "Drugog dana rata otišao sam u ambasadu Rusije u Vatikanu i rekao da sam spreman da posetim Moskvu, ukoliko bi mi Putin ostavio prostora za pregovore. Lavrov mi se zahvalio i rekao da nije vreme za to. Putin zna da sam ja dostupan, ali tu postoje imperijalni interesi, ne samo ruske imperije, već i drugih imperija", ukazao je papa. Poglavar Rimokatoličke crkve je sukob u Ukrajini nazvao svetskim ratom, rekavši da su se za nešto više od 100 godina dogodila tri svetska rata. "Više niko ne može da kaže da ovo nije svetski rat. Sve velike sile su umešane. Ratište je u Ukrajini. Svi se tamo bore", poručio je papa. Dodao je da ga to navodi da razmišlja o vojnoj industriji, te je rekao da je reč o tržištu. "Vodi se rat, staro oružje se prodaje, novo se testira", rekao je papa Franja. Pored ukrajinskog sukoba, ukazao je i na onaj u Jemenu, Siriji i Mjanmaru, dodavši da ratovi bole. "Ne verujem u svete ratove", naveo je on. https://lat.rt.rs/news/22474-papa-franja-ukrajinski-sukob-svetski-rat/
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 10 ožu 2023, 17:45 |
|
|
..normalno da ne vjeruje u svete ratove to je Ruska izmišljotina ukri se bore za slobodu i Papa je podrza ukre..
|
|
Vrh |
|
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 10 ožu 2023, 17:58 |
|
|
laganini je napisao/la: Vladimir RUS je napisao/la: Makar i sa zakašnjenjem od nekoliko decenija. ..da u pravu si nije komunizam umra raspadom sssr prejednostavno bi bili malo se kamuflira pa je kepec od KGB ovca posta “branitelj” kršćanstva..za naivne budaletine.. U pravu si, bolje je uređenje, u kome kad nešto kažeš, što se nekom neće svidjeti, odjednom, nema te nigdje. Skidaj sa medija, gasi platu. Demokratija, šta ćèš.
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 10 ožu 2023, 18:04 |
|
|
Vladimir RUS je napisao/la: laganini je napisao/la: ..da u pravu si nije komunizam umra raspadom sssr prejednostavno bi bili malo se kamuflira pa je kepec od KGB ovca posta “branitelj” kršćanstva..za naivne budaletine.. U pravu si, bolje je uređenje, u kome kad nešto kažeš, što se nekom neće svidjeti, odjednom, nema te nigdje. Skidaj sa medija, gasi platu. Demokratija, šta ćèš. ..di to..rs..u hr Naprimjer svi mediji su anti hdz-ovi..laje svak sto moze i hoće ..jel stvarno tako u rs..!!??
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 10 ožu 2023, 18:07 |
|
|
..il mozda mislis na neku zapadnu drzavu..daj primjer odvalio si najveću moguću glupost..imas ove vaše rusofile koji su po zapadnim državama i nek kazu..jedino ako ne mislis na teroriste..stvarno mi nisi jasan ne mogu virovat da si tonreka..jel na zapadu ljudi padaju kroz prozor..otrovani nestaju…
|
|
Vrh |
|
|
Bošnjak.007
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 10 ožu 2023, 18:10 |
|
|
DzonBG je napisao/la: Dutch01 je napisao/la: Zašto ne bih vjerovao? Činjenica je da se Bakhmut drži unatoč stalnim ruskim napadima dovoljno govori za sebe i tko tamo puši.
Jedan mali misaoni eksperiment... Kako neko uopste moze da zna koliko je tacno poginulo protivnika... Osim u posebnim situacijama kada imaju pristup terenu, i tacno prebroje mrtve, nemoguce je imati postene namere, a izaci sa jebenom cifrom od 127... Da je 120, ili preko 100... ne, bas 127 jbt... sto odmah govori da je po sredi laz. Imas mrtve, tesko ranjene, lakse ranjene... nekad sve njih ubrajaju u "casualties", ili ti "izbaceni iz stroja". Jedini ko zna ove brojeve tacno je ruska vojska, mada s obzirom da je Wagner prilicno samostalna jedinica, pitanje je dal tacan izvestaj dodje i do ruske komande... zato se najcesce uzimaju okvirne brojke, koje mogu da osciluju, ali da bar predstave red velicine. 127... to je prica za morone. Ma ja jedini Rusi znaju. Poginulo ih je 15 000 a Ukrajinaca 250 000. Rusima vjerujemo.
|
|
Vrh |
|
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 10 ožu 2023, 18:38 |
|
|
laganini je napisao/la: ..normalno da ne vjeruje u svete ratove to je Ruska izmišljotina ukri se bore za slobodu i Papa je podrza ukre.. Pod Azovcima i ostalom ekipom nastalom poslije puča, ima samo slobode Zapada, da pokupuje sve ključne ukrajinske resurse, kao i slobode spaljivanja knjiga, slobode zabrane pisaca i drugih umjetnika, zatim slobode zabrane slobode govora, zatim slobode odabira jednog ili više medija, koji prikazuju samo jednu sliku, slobode obračuna sa istorijom, koja je i vlastita istorija i to iz ideoloških pobuda, slobode ugrožavanja tuđih sloboda, slobode zabrane jezika, koji je i jezik mnogih Ukrajinaca, čak većine istih, slobode isticanja fašizma i dizanja spomenika u vazduh. Kao što vidimo, u Ukrajini sve vrvi od sloboda, ali što bi se reklo, naopačke.
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 10 ožu 2023, 18:48 |
|
|
Vladimir RUS je napisao/la: laganini je napisao/la: ..normalno da ne vjeruje u svete ratove to je Ruska izmišljotina ukri se bore za slobodu i Papa je podrza ukre.. Pod Azovcima i ostalom ekipom nastalom poslije puča, ima samo slobode Zapada, da pokupuje sve ključne ukrajinske resurse, kao i slobode spaljivanja knjiga, slobode zabrane pisaca i drugih umjetnika, zatim slobode zabrane slobode govora, zatim slobode odabira jednog ili više medija, koji prikazuju samo jednu sliku, slobode obračuna sa istorijom, koja je i vlastita istorija i to iz ideoloških pobuda, slobode ugrožavanja tuđih sloboda, slobode zabrane jezika, koji je i jezik mnogih Ukrajinaca, čak većine istih, slobode isticanja fašizma i dizanja spomenika u vazduh. Kao što vidimo, u Ukrajini sve vrvi od sloboda, ali što bi se reklo, naopačke. ..ne isključujem te stvari mi koji smo prešli na demokraciju znamo da je moguce ..u svakom početku imas dječje bolesti al da zapadna demokracija to sto govoriš nema veze s vezom…a Rusija nije demokratska zemlja i ti to znas ne virujem da si glup da to ne vidis vjerojatno si se samo navijački postavio..barem virujem
|
|
Vrh |
|
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 10 ožu 2023, 18:49 |
|
|
laganini je napisao/la: Vladimir RUS je napisao/la: U pravu si, bolje je uređenje, u kome kad nešto kažeš, što se nekom neće svidjeti, odjednom, nema te nigdje. Skidaj sa medija, gasi platu. Demokratija, šta ćèš. ..di to..rs..u hr Naprimjer svi mediji su anti hdz-ovi..laje svak sto moze i hoće ..jel stvarno tako u rs..!!?? Govorim generalno, no kad svi već spomenuo i većina medija u RS, nije u rukama režima, tako da to ne znači ništa, u zarobljenoj državi, u kojoj Zapad ima svoje ljude, koji su na vlasti.
|
|
Vrh |
|
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 10 ožu 2023, 19:08 |
|
|
laganini je napisao/la: ..il mozda mislis na neku zapadnu drzavu..daj primjer odvalio si najveću moguću glupost..imas ove vaše rusofile koji su po zapadnim državama i nek kazu..jedino ako ne mislis na teroriste..stvarno mi nisi jasan ne mogu virovat da si tonreka..jel na zapadu ljudi padaju kroz prozor..otrovani nestaju… Na Zapadu, predsjednik Amerike ubijen usred bijela dana i ni dan danas, nakon toliko godina i decenija od ubistva, ne zna se ko ga je ubio, s tim da to nije prvi američki predsjednik, koji je ubijen. Prvi je Lincoln. Govorimo o zemlji sa dva ubijena predsjednika. Da ne govorim o tome, da je Amerika X puta pokušala da ubije bivšeg lidera Kube i da je ubila bivšeg lidera Iraka itd. To je ta demokratija!
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 10 ožu 2023, 19:08 |
|
|
Vladimir RUS je napisao/la: laganini je napisao/la: ..di to..rs..u hr Naprimjer svi mediji su anti hdz-ovi..laje svak sto moze i hoće ..jel stvarno tako u rs..!!?? Govorim generalno, no kad svi već spomenuo i većina medija u RS, nije u rukama režima, tako da to ne znači ništa, u zarobljenoj državi, u kojoj Zapad ima svoje ljude, koji su na vlasti. ..u kom smislu..svak ima prostor u zapadnim civilizacijama eto složili smonse oko demokracije..umjetnički izražaj..naravno zivimonu materijalističkom svijetu novac a time i gazde imaju utjecaj al zar to nije logicno..al ako ti se ne svidja mozes se povuc u prirodu čuvat ovce i imat totalnu privatnost ..ja ne vidim ikakav minus ubzapadnim demokracijama to vide samo desničarima koji su manjina a htjeli bi svijet po nekakvim njihovim ideologija al oni zato i ne mogu proc jer nisu demokracija oni su primitivizam..isto ko i komunizam..
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 10 ožu 2023, 19:11 |
|
|
Vladimir RUS je napisao/la: laganini je napisao/la: ..il mozda mislis na neku zapadnu drzavu..daj primjer odvalio si najveću moguću glupost..imas ove vaše rusofile koji su po zapadnim državama i nek kazu..jedino ako ne mislis na teroriste..stvarno mi nisi jasan ne mogu virovat da si tonreka..jel na zapadu ljudi padaju kroz prozor..otrovani nestaju… Na Zapadu, predsjednik Amerike ubijen usred bijela dana i ni dan danas, nakon toliko godina i decenija od ubistva, ne zna se ko ga je ubio, s tim da to nije prvi američki predsjednik, koji je ubijen. Prvi je Lincoln. Govorimo o zemlji sa dva ubijena predsjednika. Da ne govorim o tome, da je Amerika X puta pokušala da ubije bivšeg lidera Kube i da je ubila bivšeg lidera Iraka itd. To je ta demokratija! ..točno demokracija se razvijala u Americi do prije pedeset godina nije smio crnac sjest u autobus s bijelcem..demokracija se razvija..negdi sporije ko u Srbiji recimo i istočnom bloku al proces je i kd tad će i Srbija bit demokratsk..
|
|
Vrh |
|
|
buli6
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 10 ožu 2023, 19:16 |
|
|
Problem je ako se koristi bogatstvo kao sredstvo agresije. Ko kad mafija razdijeli novce po selu pa su super. To treba odvojiti od demokracije. To mi se čini da istok nekad misli kad kaže protiv zapada. Ali mislim da bi to svi isto, ljudska priroda.
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 10 ožu 2023, 19:21 |
|
|
buli6 je napisao/la: Problem je ako se koristi bogatstvo kao sredstvo agresije. Ko kad mafija razdijeli novce po selu pa su super. To treba odvojiti od demokracije. To mi se čini da istok nekad misli kad kaže protiv zapada. Ali mislim da bi to svi isto, ljudska priroda. ..jasno da nije idealna ni zapadna demokracija al nema bolje..
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|