HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 24 sij 2025, 23:14.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 40538 post(ov)a ] 

Jeste li ocekivali ovo i kako ce zavrsiti?
Da 7%  7%  [ 23 ]
Ne 22%  22%  [ 68 ]
Lose za Ukrajinu 29%  29%  [ 91 ]
Lose za Rusiju 13%  13%  [ 39 ]
Lose za obe zemlje 29%  29%  [ 90 ]
Ukupno glasova : 311
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu
PostPostano: 10 ožu 2023, 20:22 

laganini je napisao/la:
..nije Rusija je tipična postkomunistička država koja formalno demokratska nacikomunisticka s velikim vodjom koji drži sve u svojim rukama gdje ne postoji sloboda štampe i rijeci di ljudi nestaju preko noći gdje je bogastvo u rukam grupe oligarha koji nisu stvorili taj novac ko Trump npr nego im ga je država dala di veze s vezom nema ljudski sloboda ..Itd Itd..pa tinreci da nije tako..

Oligarhe je Putin potjerao u inostranstvo i zaveo red. Rusija je danas mnogo demokratičnija i uređenija zemlja, nego što mnogi ljudi misle tj. nego što je bila na početku ruske postkomunističke ere. Možda je riječ potjerao gruba riječ. Bolje rečeno poslao da zgrću novac van Rusije i tako doprinose svojoj zemlji. Priča da u Rusiji ne postoji sloboda štampe je netačna, pošto u istoj itekako postoje mediji, koji ne samo da su opozicioni, već i žestoko napadaju Putina, tako da to je više mit, nego stvarnost.

Vrh

PostPostano: 10 ožu 2023, 20:23 

..otjera vani i uveo red..je Abramović je zaradio pare u engleskoj..lipo ih je kaznio..

Vrh

PostPostano: 10 ožu 2023, 20:24 

laganini je napisao/la:
Vladimir RUS je napisao/la:
Nema bolje od demokratije, osim izvorne demokratije, a ne one, koju Zapad zagovara u zadnje vrijeme.

..a koja je izvorna..jel mozda ona di zene nisu imali pravi glasa..ono di si moga imat roba..koloniju..demokracija je razvoj.:

Ne, nego neka demokratija, koja ne ide u pravcu obesmišljavanja same sebe.

Vrh

PostPostano: 10 ožu 2023, 20:27 

laganini je napisao/la:
..nesto se rusofili ušutili… :zubati pogotovo moji hrvatski.. :zubati :zubati

Da manje pišeš, više bi čitali, dok ovako, moraju kao i ja, da se probijaju kroz postove, da bi mogli da vide, ko šta piše. :zubati

Vrh

PostPostano: 10 ožu 2023, 20:29 

laganini je napisao/la:
..a koja je izvorna..jel mozda ona di zene nisu imali pravi glasa..ono di si moga imat roba..koloniju..demokracija je razvoj.:

..ides u filozofske vode nema potrebe stvari su jednoatavne postoje načela i demokracija je veca sto se ubpostotku vise primjenjuje.:

Vrh

PostPostano: 10 ožu 2023, 20:30 

laganini je napisao/la:
Svarog je napisao/la:
Pa , ako ti kažeš... :neznam

Elem , kontam nešto , da možda nije apsolutni minus , kada je neko društvo prošlo i kroz komunizam .
Bem li ga , iskustvo više za traženje mjere i balansa između,individualnog i kolektivnog .

..nije loše kapitalizam daje sansu pojedincu komunizam je državno vlasnistvo bit il čak društveno kakvo je bilo u Yugi od tada ima izreka zabdrustveno:svačije i ničije..i tako je bilo..

Ruska himna je simbolična , i u njoj se može prepoznati ta simbioza nekoliko Rusija, koja zapadnim satanistima nikako nije po volji .

:smajl034

Vrh

PostPostano: 10 ožu 2023, 20:33 

laganini je napisao/la:
…koliko će kuhar dana preživit..ajmo kladionica ja dajem deset dana na koeficijent 1,10..

Prije će padavičar Bajden.

Vrh

PostPostano: 10 ožu 2023, 20:34 

laganini je napisao/la:
..nesto se rusofili ušutili… :zubati pogotovo moji hrvatski.. :zubati :zubati

Da manje pišeš, više bi čitali, dok ovako, moraju kao i ja, da se probijaju kroz postove, da bi mogli da vide, ko šta piše. :zubati

..bit foruma je da se pise sto vise..nije to testiranje elokventnosti visoke filozofije forum je krčma novog doba..sto direktnije to bolje ..a oni šute jer dolazi na moje tek ve doc..i malo im je ego osa u *** jer sam ih poklopio u svim sferama ne zato sto sam intelektualno dominantan nego zato stonznam prave vrijednosti..

Vrh

PostPostano: 10 ožu 2023, 20:37 

laganini je napisao/la:

..ides u filozofske vode nema potrebe stvari su jednoatavne postoje načela i demokracija je veca sto se ubpostotku vise primjenjuje.:

Stvari su jednostavne, za one koji bi da pojednostave sve, pa tako i Rusiju, kao i stanje demokratije u istoj.

Vrh

PostPostano: 10 ožu 2023, 20:41 

Citat:
Ukrajinski padobranci koji brane Bahmut kažu da su potisnuli ruske snage s ključne ceste koja se koristila za obranu grada.

Govoreći za Radio Slobodna Europa, vojnik Nikolaj opisao je kako su se ruske trupe u jednom trenutku približile na 700 metara cesti koja povezuje Bahmut s gradom Časiv Jar kojeg drže Ukrajinci.

- Tada su bili anjbliže autoputu, 700 metara. Sada je ta udaljenost oko dva kilometra, možda i više, rekao je.

Cesta je posljednji put kojim Ukrajina može opskrbiti svoje trupe u Bahmutu, koji je već mjesecima pod napadom ruskih snaga.

Vrh

PostPostano: 10 ožu 2023, 20:46 

laganini je napisao/la:
…koliko će kuhar dana preživit..ajmo kladionica ja dajem deset dana na koeficijent 1,10..

Primam uplate. Koliko god hoćete gospodine.

Vrh

PostPostano: 10 ožu 2023, 20:47 

laganini je napisao/la:
..otjera vani i uveo red..je Abramović je zaradio pare u engleskoj..lipo ih je kaznio..

Pa i polovina Amerikanaca, živi van Amerike, samo niko ne krivi američkog predsjednika zbog toga, samo kada neko napusti Rusiju, zna se ko je krivac. Kriv je Putin, zna se. :zubati

Vrh

PostPostano: 10 ožu 2023, 20:53 

laganini je napisao/la:

Pa i polovina Amerikanaca, živi van Amerike, samo niko ne krivi američkog predsjednika zbog toga, samo kada neko napusti Rusiju, zna se ko je krivac. Kriv je Putin, zna se. :zubati

..joj vladonsmatram te pametnim momkom lanjski ne kuzis..na zapadu kapital stvori covik sam svojom sposobnošću pa je nebitno dice on odseliti ima pravo svak zivit i radit gdje god hoće do su ruski oligarhi kapital dobili od države većinom je u pitanju plin i nafta..nije on pronasa naftu nego je Putin imenovao ne znam sto ti nije jasno..Putin ima čudesno bogastvo nije on to od plaće uštedio..

Vrh

PostPostano: 10 ožu 2023, 20:57 

laganini je napisao/la:

..bit foruma je da se pise sto vise..nije to testiranje elokventnosti visoke filozofije forum je krčma novog doba..sto direktnije to bolje ..a oni šute jer dolazi na moje tek ve doc..i malo im je ego osa u *** jer sam ih poklopio u svim sferama ne zato sto sam intelektualno dominantan nego zato stonznam prave vrijednosti..

Slažem se, samo treba nekako balansirati između pisanja i zasipanja, naravno, ako je to moguće, jer pored svega drugog, trpi i tastatura, koja očigledno ne može da isprati sve to, namjerno ili slučajno. :D

Vrh

PostPostano: 10 ožu 2023, 21:02 

..da ja sam pristojan i uvik nastojim svima odgovorit i kad udariš deset na jedan onda logicno vise eksponiran..

Vrh

PostPostano: 10 ožu 2023, 21:07 

Laganini i Vlado SDS,dva stratega. :D

Vrh

PostPostano: 10 ožu 2023, 21:07 

laganini je napisao/la:

..joj vladonsmatram te pametnim momkom lanjski ne kuzis..na zapadu kapital stvori covik sam svojom sposobnošću pa je nebitno dice on odseliti ima pravo svak zivit i radit gdje god hoće do su ruski oligarhi kapital dobili od države većinom je u pitanju plin i nafta..nije on pronasa naftu nego je Putin imenovao ne znam sto ti nije jasno..Putin ima čudesno bogastvo nije on to od plaće uštedio..

Pričaj mi priču. Na koju firmu misliš, kada misliš da je tržište na Zapadu slobodno. Čemu onda razne carine i druge dažbine na uvoz i otkud Microsoft u američkoj administraciji, kao i druge uspješne velike američke firme. Slobodno je tržište, kada nešto stvoriš i prodaš na slobodnom tržištu. Od momenta kada ti posao zavisi od javnih nabavki, od tog momenta, to više nije to, već sve, samo ne to.

Vrh

PostPostano: 10 ožu 2023, 21:09 

laganini je napisao/la:
..da ja sam pristojan i uvik nastojim svima odgovorit i kad udariš deset na jedan onda logicno vise eksponiran..

Ja sam pristojan i fin, pravi gospodin.

Vrh

PostPostano: 10 ožu 2023, 21:14 

laganini je napisao/la:

Ja sam pristojan i fin, pravi gospodin.

..znam ..znamo se.. :palacgore1

Vrh

PostPostano: 10 ožu 2023, 21:20 

Graničar18 je napisao/la:
Laganini i Vlado SDS,dva stratega. :D

Koji će zaspamati temu.

Vrh

PostPostano: 10 ožu 2023, 22:10 

Ukr.opi svaki treci dan lansiraju vijest da su "potisnuli ruse sa kljucne ceste za Bahmut" :D

Samo odvrtite vijesti unazad dva tri tjedna i vise.

Kod njih je rok trajanja lazi dan dva, i opet nanovo.

Vrh

PostPostano: 10 ožu 2023, 22:13 

pa kakve su šanse za kontraudar kod bakhmuta po mišljenju ovih što vjeruju da će biti ukrajinskog kontra napada negdje na frontu?

Vrh

PostPostano: 10 ožu 2023, 22:15 

Imali su kontranapad nema ni 5 dana, proslo ispod radara jer vas zapadni mediji nisu izvjestili, pokusaj napada na sjevernoj cesti i naravno nisu nista napravili, zato je i presuceno.

A sto tek reci o svemu tome u svjetlu price "Bahmut je totalno nebitan grad" :D

Vrh

PostPostano: 10 ožu 2023, 22:15 

..17 nije daleko al stvari krenu mozda i prije..

Vrh

PostPostano: 10 ožu 2023, 22:16 

ne mislim na to kad krenu sa 50 vojnika nego na najavljenu kontraofenzivu koja se sprema i koju najavljuju i proukrajinski i proruski fanovi i izvori

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 40538 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 1297, 1298, 1299, 1300, 1301, 1302, 1303 ... 1622  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Naša Kvačica i 11 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: