|
|
Stranica: 1307/1622.
|
[ 40538 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Bobovac
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 14 ožu 2023, 10:10 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25802 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Flamel je napisao/la: Evo ja podupirem Ukrajinu, ali prvi mislim da su od 2014. napravili par gadnih zajeba, također ne mislim da treba Rusiju raščupati na milijun komadića.
Ali ovdašnja srbadija je unisono u fazonu "Gazi Putine gubu banderovsku", bez imalo sućuti prema Ukrajincima ili barem malo kritičkijeg stava prema ruskoj politici. Koja je razlika između srpskog i hrvatskog podupiratelja Rusije? Hrvat će podupirati Rusiju kada je u pravu, kao što je sada slučaj sa ratom u Ukrajini. Srbin će podupirati Rusiju i kada nije u pravu. Zato srpska potpora Rusiji nije relevantna u smislu faktografije.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 14 ožu 2023, 10:19 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Koja je razlika između srpskog i hrvatskog podupiratelja Rusije?
Osim što srpski više "brekće", nema neke velike razlike.
|
|
Vrh |
|
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 14 ožu 2023, 10:20 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Flamel je napisao/la: Evo ja podupirem Ukrajinu, ali prvi mislim da su od 2014. napravili par gadnih zajeba, također ne mislim da treba Rusiju raščupati na milijun komadića.
Ali ovdašnja srbadija je unisono u fazonu "Gazi Putine gubu banderovsku", bez imalo sućuti prema Ukrajincima ili barem malo kritičkijeg stava prema ruskoj politici. Koja je razlika između srpskog i hrvatskog podupiratelja Rusije? Hrvat će podupirati Rusiju kada je u pravu, kao što je sada slučaj sa ratom u Ukrajini. Srbin će podupirati Rusiju i kada nije u pravu. Zato srpska potpora Rusiji nije relevantna u smislu faktografije. Znači ti si mišljenja da jedno 80% Hrvata nije u pravu?
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 14 ožu 2023, 10:35 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: Bobovac je napisao/la:
Koja je razlika između srpskog i hrvatskog podupiratelja Rusije?
Hrvat će podupirati Rusiju kada je u pravu, kao što je sada slučaj sa ratom u Ukrajini.
Srbin će podupirati Rusiju i kada nije u pravu.
Zato srpska potpora Rusiji nije relevantna u smislu faktografije.
Znači ti si mišljenja da jedno 80% Hrvata nije u pravu? Začuđen sam što nam daješ 20%. :) Ne znamo procente, a mišljenja sam da su procenti različiti u različitim dijelovima HR. Počesto je kritička manjina bila više u pravu od mainstream plebsa. Valjda je to jasno.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Svarog
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 14 ožu 2023, 10:39 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 11:50 Postovi: 10012 Lokacija: Banja Luka
|
DzonBG je napisao/la: DrMag je napisao/la: S druge strane ocekujete rusku pobjedu kako bi krenuli u revansizam izgubljenih ratova na prostoru ex-yu.
Ako Rusi ostvare potpunu pobedu, sto je tesko, mi bi bili u vecem sranju nego svad... dal si toga svestan... Zašto ćemo mi biti u većem sranju kad (nema ako ) Rusi ostvare potpunu pobjedu ?
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
Vrh |
|
|
HHerceg
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 14 ožu 2023, 10:40 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35 Postovi: 10020 Lokacija: No Country for White Men
|
Mar-kan je napisao/la: Bobovac je napisao/la: Koja je razlika između srpskog i hrvatskog podupiratelja Rusije?
Osim što srpski više "brekće", nema neke velike razlike. Ako mi manje brekćemo možemo li reći da ga prosječan hrvatski podupiratelj Ukrajine malo manje prima u dupe od njemačkog, engleskog, poljskog podupiratelja Ukrajine?
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
Vrh |
|
|
dunno
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 14 ožu 2023, 10:42 |
|
|
Flamel je napisao/la: Evo ja podupirem Ukrajinu, ali prvi mislim da su od 2014. napravili par gadnih zajeba, također ne mislim da treba Rusiju raščupati na milijun komadića.
Također. Zapad jeste pripremio teren za ovo sranje, ali Rusi su odgovorni što su se uhvatili kao "som na durdubak". I onda još traljavo odradili posao. Bobovac je napisao/la: Koja je razlika između srpskog i hrvatskog podupiratelja Rusije?
Hrvat će podupirati Rusiju kada je u pravu, kao što je sada slučaj sa ratom u Ukrajini.
A koja je razlika između podupiratelja Rusije prije 24.02.2022. i poslije 24.02.2022.? Ovaj prvi je govorio da je ideja o invaziji zapadna patka i da Rusi nisu ludi da se upuste u nešto takvo, a ovaj drugi je instantno počeo propovijedati da je invazija opravdana i da Putin nije imao nijednu drugu opciju.
|
|
Vrh |
|
|
Svarog
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 14 ožu 2023, 10:45 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Flamel je napisao/la: Evo ja podupirem Ukrajinu, ali prvi mislim da su od 2014. napravili par gadnih zajeba, također ne mislim da treba Rusiju raščupati na milijun komadića.
Ali ovdašnja srbadija je unisono u fazonu "Gazi Putine gubu banderovsku", bez imalo sućuti prema Ukrajincima ili barem malo kritičkijeg stava prema ruskoj politici. Srbin će podupirati Rusiju i kada nije u pravu. Mislim da neće , naročito ne u Ukrajini . Procenat podrške , koja je sad gotovo plebiscitarna , bio bi ispod 30 % .
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
Vrh |
|
|
DzonBG
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 14 ožu 2023, 10:48 |
|
|
Svarog je napisao/la: DzonBG je napisao/la: Ako Rusi ostvare potpunu pobedu, sto je tesko, mi bi bili u vecem sranju nego svad... dal si toga svestan...
Zašto da bi mi bili u većem sranju kad (nema ako ) Rusi ostvare potpunu pobjedu ? Zato sto ce gubitkom rata u Ukrajini Zapad biti jos ludji, postrojavace sve neposlusne... Posto Srbiju i RS percipiraju kao proruse, bice zavrtanje ruku i ultimatuma kao nikad. Radi se o gangrenoznom stanju, gde se nece libiti da izvoze krize i haos, kad dobiju samarcinu od Rusa i Kineza, ocekuj sve.
_________________ Pokaj se Grobi!!!
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 14 ožu 2023, 10:50 |
|
|
dunno je napisao/la: Flamel je napisao/la: Evo ja podupirem Ukrajinu, ali prvi mislim da su od 2014. napravili par gadnih zajeba, također ne mislim da treba Rusiju raščupati na milijun komadića.
Također. Zapad jeste pripremio teren za ovo sranje, ali Rusi su odgovorni što su se uhvatili kao "som na durdubak". I onda još traljavo odradili posao. Bobovac je napisao/la: Koja je razlika između srpskog i hrvatskog podupiratelja Rusije?
A koja je razlika između podupiretelja Rusije prije 24.02.2022. i poslije 24.02.2022.? Ovaj prvi je govorio da je ideja o invaziji zapadna patka i da Rusi nisu ludi da se upuste u nešto takvo, a ovaj drugi je instantno počeo propovijedati da je invazija opravdana i da Putin nije imao nijednu drugu opciju. Ne znam jesam li govorio o mom znancu Slavi iz Melitopolja, profesoru povijesti, prorusu. Uvečer 23. veljače mi komentirašmo postojeće stanje i složišmo se da napada neće biti jer za to Rusi nemaju dovoljno snaga. Svega 150.000 ljudi. Da je to samo patka kojim ukrajinski režim i Zapad manipuliraju. Slava danas najžešći Banderovac koji se iz Poljske žestoko bori protiv Putina.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 14 ožu 2023, 10:55 |
|
|
HHerceg je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Osim što srpski više "brekće", nema neke velike razlike. Ako mi manje brekćemo možemo li reći da ga prosječan hrvatski podupiratelj Ukrajine malo manje prima u dupe od njemačkog, engleskog, poljskog podupiratelja Ukrajine? Ne znam, ali što nam ti, kao samoproklamovani stručnjak za analno podupiranje, iz prve ruke možeš reći o ruskom primanju?
|
|
Vrh |
|
|
Svarog
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 14 ožu 2023, 11:00 |
|
|
DzonBG je napisao/la: Svarog je napisao/la: Zašto da bi mi bili u većem sranju kad (nema ako ) Rusi ostvare potpunu pobjedu ?
Zato sto ce gubitkom rata u Ukrajini Zapad biti jos ludji, postrojavace sve neposlusne... Posto Srbiju i RS percipiraju kao proruse, bice zavrtanje ruku i ultimatuma kao nikad. Radi se o gangrenoznom stanju, gde se nece libiti da izvoze krize i haos, kad dobiju samarcinu od Rusa i Kineza, ocekuj sve. Mislim da nisi u pravu . To je zadnje što će tada Zapadu na um padati . Prosto neće imati vremena , jer će mu se dešavati sranja na svim stranama svijeta . PS. To nije jedini razlog , ima ih još.
|
|
Vrh |
|
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 14 ožu 2023, 11:08 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: Znači ti si mišljenja da jedno 80% Hrvata nije u pravu?
Začuđen sam što nam daješ 20%. :) Ne znamo procente, a mišljenja sam da su procenti različiti u različitim dijelovima HR. Počesto je kritička manjina bila više u pravu od mainstream plebsa. Valjda je to jasno. Ma ovo podupiranje Rusije kad je u pravu baš para uši. Ne mogu smisliti da Hrvat koji je prošao što je prošao 90-tih podupire Rusiju. Što se tiče mlađih naraštaja, zdrav razum - kako poduprijeti svakodnevno raketiranje gradova širom Ukrajine? Borba slobodnog istoka protiv zlog zapada? Jasno, zanemarićemo da je Rusija napala (pod izgovorom da su preduhtrili Ukrajinu). Koja bi eto napala da oslobodi okupirani teritorij. Mislim jasno je da ću ja pričati svoju priču, ti svoju i niko nikog neće ubijediti u nešto, al eto...da kažemo pa šta bude.
|
|
Vrh |
|
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 14 ožu 2023, 11:17 |
|
|
Svarog je napisao/la: Bobovac je napisao/la:
Mislim da neće , naročito ne u Ukrajini . Procenat podrške , koja je sad gotovo plebiscitarna , bio bi ispod 30 % . Nemoguće da je spalo sa onih 85%. Ako je na 60%, ja sam iznenađen.
|
|
Vrh |
|
|
Flamel
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 14 ožu 2023, 11:24 |
|
Pridružen/a: 08 srp 2019, 17:40 Postovi: 2015 Lokacija: Cetina-Vrbas, Mosor-Vranica
|
DzonBG je napisao/la: Zato sto ce gubitkom rata u Ukrajini Zapad biti jos ludji, postrojavace sve neposlusne...
Posto Srbiju i RS percipiraju kao proruse, bice zavrtanje ruku i ultimatuma kao nikad. Radi se o gangrenoznom stanju, gde se nece libiti da izvoze krize i haos, kad dobiju samarcinu od Rusa i Kineza, ocekuj sve. Vi ste glavni mezimac Zapada na Balkanu, to dobro zapamti. Mogli ste imati Srpski Svet još 1990-ih, samo vam se vaša mitomanija obila o glavu, pa su vas malo morali spustiti na zemlju.
_________________ Kontra mraku, kontra sili, kontra rentijerstva, kontra klijentelizma
HDZ=SKH
|
|
Vrh |
|
|
Jefferson Davis
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 14 ožu 2023, 11:29 |
|
|
HHerceg je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Osim što srpski više "brekće", nema neke velike razlike. Ako mi manje brekćemo možemo li reći da ga prosječan hrvatski podupiratelj Ukrajine malo manje prima u dupe od njemačkog, engleskog, poljskog podupiratelja Ukrajine? Lajk od mene
|
|
Vrh |
|
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 14 ožu 2023, 11:29 |
|
|
Flamel je napisao/la: DzonBG je napisao/la: Zato sto ce gubitkom rata u Ukrajini Zapad biti jos ludji, postrojavace sve neposlusne...
Posto Srbiju i RS percipiraju kao proruse, bice zavrtanje ruku i ultimatuma kao nikad. Radi se o gangrenoznom stanju, gde se nece libiti da izvoze krize i haos, kad dobiju samarcinu od Rusa i Kineza, ocekuj sve. Vi ste glavni mezimac Zapada na Balkanu, to dobro zapamti. Mogli ste imati Srpski Svet još 1990-ih, samo vam se vaša mitomanija obila o glavu, pa su vas malo morali spustiti na zemlju. Pustili su ih 5-6 godina da rade šta hoće s Hrvatskom i BiH. Hajde za BiH mogu i razumjeti, ali za Hrvatsku nikako. Danas su im zanimljivi kao potencijalno ruski pijun kojeg mogu okrenuti u svog pijuna. Srbija nije imuna na sve ono što nudi zapad, ponajprije kad su ekonomski aspekti u pitanju. Vučićeva mašinerija guta ogroman novac, koliko je samo bacio na prava engleske lige za Arene? Upitna isplativost investicije, ali treba gledati širu sliku. Vratiće se drugdje. Činjenica da nisu mudro odigrali, a da im se sve ponudilo. Ispali ludi Balkanci kao uostalom i svi što smo.
|
|
Vrh |
|
|
Jefferson Davis
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 14 ožu 2023, 11:34 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Flamel
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 14 ožu 2023, 11:35 |
|
Pridružen/a: 08 srp 2019, 17:40 Postovi: 2015 Lokacija: Cetina-Vrbas, Mosor-Vranica
|
Rutinerr je napisao/la: Činjenica da nisu mudro odigrali, a da im se sve ponudilo. Ispali ludi Balkanci kao uostalom i svi što smo. Hajde ti to njima objasni Ako ih Zapad zaista mrzi, zašto onda imaju pola BiH i presudan utjecaj u Crnoj Gori?
_________________ Kontra mraku, kontra sili, kontra rentijerstva, kontra klijentelizma
HDZ=SKH
|
|
Vrh |
|
|
Zanar
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 14 ožu 2023, 11:40 |
|
|
Bobovac je napisao/la: dunno je napisao/la: Također. Zapad jeste pripremio teren za ovo sranje, ali Rusi su odgovorni što su se uhvatili kao "som na durdubak". I onda još traljavo odradili posao. A koja je razlika između podupiretelja Rusije prije 24.02.2022. i poslije 24.02.2022.? Ovaj prvi je govorio da je ideja o invaziji zapadna patka i da Rusi nisu ludi da se upuste u nešto takvo, a ovaj drugi je instantno počeo propovijedati da je invazija opravdana i da Putin nije imao nijednu drugu opciju. Ne znam jesam li govorio o mom znancu Slavi iz Melitopolja, profesoru povijesti, prorusu. Uvečer 23. veljače mi komentirašmo postojeće stanje i složišmo se da napada neće biti jer za to Rusi nemaju dovoljno snaga. Svega 150.000 ljudi. Da je to samo patka kojim ukrajinski režim i Zapad manipuliraju. Slava danas najžešći Banderovac koji se iz Poljske žestoko bori protiv Putina. Ukrajinac prorus ili Rus? Imaš li još neki primjer?
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 14 ožu 2023, 11:42 |
|
|
Jefferson Davis je napisao/la: https://www.index.hr/vijesti/clanak/washington-post-ukrajinski-gubici-su-ogromni-brojke-skrivaju-i-od-saveznika/2446304.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_prva_d Citat: Washington Post: Ukrajinski gubici su ogromni, brojke skrivaju i od saveznika Pukla tvornica laži? Kažu nema veze što Ukri imaju 120k po njihovom jer Rusi imaju 200k pa zato nastavljamo rat, samo nek ginu Rusi Kako to da je onda BBC uspio doći do samo 16k potvrđeno ubijenih Rusa, slabi su oni novinari ako su došli samo do 16k: https://en.zona.media/article/2022/05/20/casualties_engMah... 120.000 svih gubitaka, sa nestalim, ranjenim.. To daje nekih 30.000 poginulih vojnika za godinu dana. Praktički ništa za zemlju te veličine.
|
|
Vrh |
|
|
Zanar
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 14 ožu 2023, 11:49 |
|
|
Amerikanci su u Iraku imali omjer 64:1, sve je tu do taktike a ne do obrane ili napada.
Najviše se gine od artiljerije, omjer artiljerije je najmanje 10:1 za Ruse s tim da Himarsi mijenjaju stvari kao i moderno naoružanje koje isporučuje zapad.
Ukoliko su Ukrajinci ginuli više omjer se sigurno mijenja na terenu sa isporukama, dovoljno je vidjeti broj poginulih ruskih oficira ili generala
|
|
Vrh |
|
|
Jefferson Davis
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 14 ožu 2023, 11:51 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Jefferson Davis je napisao/la: https://www.index.hr/vijesti/clanak/washington-post-ukrajinski-gubici-su-ogromni-brojke-skrivaju-i-od-saveznika/2446304.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_prva_d Pukla tvornica laži? Kažu nema veze što Ukri imaju 120k po njihovom jer Rusi imaju 200k pa zato nastavljamo rat, samo nek ginu Rusi Kako to da je onda BBC uspio doći do samo 16k potvrđeno ubijenih Rusa, slabi su oni novinari ako su došli samo do 16k: https://en.zona.media/article/2022/05/20/casualties_engMah... 120.000 svih gubitaka, sa nestalim, ranjenim.. To daje nekih 30.000 poginulih vojnika za godinu dana. Praktički ništa za zemlju te veličine. Ma znam, ne ulazim u samu bit brojke kao takve, jer jasno je da omjer sigurno nije 120 : 200 i da i dalje lažu kao uvijek, kao što lažu oko svega, već mi je zanimljiva činjenica da konačno mainstream mediji priznaju velike gubitke pobornika vlade u Kijevu. Ne mogu ignorirati silne snimke beskrajnih ukrajinskih dvobojnica što se viju nad svježe iskopanom zemljom, posljednjim počivalištem za mnogo ukrajinske mladosti Pretpostavka je da od tih navodnih hipotetskih 120k, samo beznačajna manjina se može vratiti na front A to si u pravu da im je i 120k ništa, pa i 200k im je ništa, mogu oni dogurati do milijun bez problema, posebno sa plaćenicima i ako vrate ove što su po EU
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 14 ožu 2023, 11:52 |
|
|
Zanar je napisao/la: Ukrajinac prorus ili Rus? Imaš li još neki primjer? Ukrajinac ili Rus? Kakvo je to pitanje? Pa to je isto. Skoro da nemaš Ukrajinca koji nema bar jednu babu Ruskinju. Čisti Ukrajinac je rijetkost kao čisti Zagrepčanin u ZG. Znam još nekoliko primjera. Ivan iz Kijeva, pobjegao prije par mjeseci u USA. Potpuno izvan politike lik, bio i ostao. Marina iz Harkova. Izbjegava ratne teme. Sergej, medicinar, Kijev - 24. veljače postao Ukrajinac. Ginger iz Nikolajeva... Nestala.
|
|
Vrh |
|
|
neman
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 14 ožu 2023, 12:03 |
|
|
Jefferson Davis je napisao/la: https://www.index.hr/vijesti/clanak/washington-post-ukrajinski-gubici-su-ogromni-brojke-skrivaju-i-od-saveznika/2446304.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_prva_d Citat: Washington Post: Ukrajinski gubici su ogromni, brojke skrivaju i od saveznika Pukla tvornica laži? Kažu nema veze što Ukri imaju 120k po njihovom jer Rusi imaju 200k pa zato nastavljamo rat, samo nek ginu Rusi Kako to da je onda BBC uspio doći do samo 16k potvrđeno ubijenih Rusa, slabi su oni novinari ako su došli samo do 16k: https://en.zona.media/article/2022/05/20/casualties_engajde ne seri, kakav bbc... prenosiš vijesti sa rusko-propagandnog sajta https://zona.media osnovanog 2014e za širenje laži u vezi okupacije ukrajine
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|