|
|
Stranica: 1337/1622.
|
[ 40538 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
neman
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 25 ožu 2023, 21:23 |
|
|
ruski lend-lease za ukrajince: 6 BMP-a
|
|
Vrh |
|
|
Dutch01
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 25 ožu 2023, 21:48 |
|
|
divizija je napisao/la: Dutch01 je napisao/la: Sinko, znaš li ti koliko ima Ukrajinaca? Znaš li ti koliko imaju ljudi pod oružjem?. znaš li ti koliko ima Rusa i koliko imaju ljudi pod oružjem? ako će se vditi rat do posjednjeg Rusa ili Ukrajinca, prilično mi je jasno tko će ga izgubiti. Tko kaže da će se rat voditi do posljednjeg Rusa ?
_________________ Slava Ukrajini!
Nema predaje!
|
|
Vrh |
|
|
Legionnaire
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 25 ožu 2023, 22:24 |
|
Pridružen/a: 27 kol 2019, 23:54 Postovi: 4862 Lokacija: Svjetski poznat oslobođeni grad na istoku Srpske
|
Možda sam pretjerao sa “gotovo je”, pa da budem precizniji, “značajno umanjuje šanse.” “Gotovo je” možemo sasvim izvjesno upotrijebiti za Odesu ili Nikoljaev. Za neki ruski oporavak poslije eventualnog poraza u Bahmutu, bih rekao značajno umanjuje šanse za oslobođenje Donbasa.
_________________ Nećete u Bejruuut, niste ni prije.
|
|
Vrh |
|
|
Osip
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 25 ožu 2023, 23:02 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Megatron
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 25 ožu 2023, 23:04 |
|
|
Legionnaire je napisao/la: To je malo vjerovatno. Poređenje sa Moskvom ne stoji ni po čemu, jer za razliku od Napoleona i Ukri su tu kod sebe. A ne hiljadama kilometara daleko, pa da čekaju nadolazeću zimu, loše opremljeni.
Ako Rusija izgubi u Bahmutu, u šta ja ne vjerujem, ja im značajno smanjujem šanse za išta bitnije u ovom ratu., Ono krivo mi je koliko i tebi, ali jbg. Ne vidim svrhu ponavljati sranja sa Happy TV, kako je ovo sve genijalni plan jer eto Ukrajinci masovno ginu, a Rusi ne ginu. Zapad je u tom slučaju premoćan za Ruse, toliko da ih poraze čak i u Ukrajini. Koga boli *** što je propala neka banka. Jedino što Rusiji preostaje onda je staviti all in i lupati atomskim. Ne bih volio da dođe do toga. 1. Ukrajina opstaje SAMO I ISKLJUČIVO zahvaljujući novcu i opremi koje dobijaju sa zapada. Ukrajina nema nikakvu ekonomiju, nikakvu industriju, ništa svoje. Ako se pipa zavrne, sve je gotovo jako brzo. 2. Ovo je samo jedan aspekt ovog svetskog rata ali nije glavni - glavni je ekonomski. Mesecima pre početka rata su hamerikanci i njhovi kerovi poslušnici pripremili sankcije protiv Rusije, usaglasili kako da naprave najveću štetu ruskoj ekonomiji, a od kako je rat počeo su uradili apsolutno sve da naškode Rusiji, i uveli su sankcije i zabranili osiguranje ruskim brodovima i letove ruskim kompanijama i ukinuli pristup SWIFT-u i pokrali ruske pare u inostranstvu, bukvalno sve što su mogli. Do kog smo paketa sankcija stigli? Desetog, jedanaestog, ne zna im se više ni broj. I uništili su Severni Tok, seme im se zatrlo terorističko, pa opet ruska ekonomija imala pad 2.1% u 2022. i manju inflaciju nego mnoge članice EU, a u 2023. im MMF prognozira rast. U prevodu, u ekonomskom ratu je zapad do sad ispušio i to baš žestoko. 3. Rusija nije sama, u Ukrajini se ne brani samo Rusija od globosorošpe.derčina nego se brani i Kina, Indija, Iran, pola sveta. Sve priče o tome kako je Rusija izolovana, kako vade čipove iz veš mašina i stavljaju u rakete, kako im ponestaje ovoga ili onoga su jednostavno smešne. 4. Teza "druga sila sveta ne može da pobedi malu i bednu Ukrajinu alahami, bruka, Rusija je slaba hehe" je potpuno debilna, smislenija je teza "kompletan kolektivni zapad i svi njihovio poslušnici zajedno ne mogu da pobede zemlju koja ima manji GDP od Italije". 5. Manje prati medije i procene drugih a više se oslanjaj na ono što je logično i smisleno, i imaćeš bolji uvid u stanje i u bivšoj USSR i u ovom svetskom ratu generalno.
_________________ ex Skeletor
|
|
Vrh |
|
|
neman
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 25 ožu 2023, 23:21 |
|
|
rusi su počeli pljačakati vlastite muzeje
|
|
Vrh |
|
|
Osip
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 25 ožu 2023, 23:29 |
|
|
Rusija je benzinska crpka s bdp-om manjim od talijanskog ali nekako proizvodi hiperzvucne rakete, savremene podmornice, razarace, tenkove, artiljeriju, streljivo, protuzracnu odbranu, nuklearne reaktore i stanice, kombajne, traktore, chip-designe, svemirske letjelice i rakete, avione, turbine, satelite, alternativu GPSu i Google-u, ledolomce i sve moguce podsisteme koji su potrebni za sva ova veca proizvoda.
Mnogi nisu ni svjesni da su upravo Rusi izmislili i razvili trofaznu struju, telegrafe, tramvaje, radijatore, klasicne zarulje i svjetodiode (LED), zavarivanje strujom, transformatore te inducijske motore.
|
|
Vrh |
|
|
Svarog
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 25 ožu 2023, 23:41 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 11:50 Postovi: 10010 Lokacija: Banja Luka
|
Legionnaire je napisao/la: Možda sam pretjerao sa “gotovo je”, pa da budem precizniji, “značajno umanjuje šanse.” “Gotovo je” možemo sasvim izvjesno upotrijebiti za Odesu ili Nikoljaev. Za neki ruski oporavak poslije eventualnog poraza u Bahmutu, bih rekao značajno umanjuje šanse za oslobođenje Donbasa. Huh ! Buraz , od velike želje da budeš '' objektivan'' , više ni sam ne znaš jesi li pošo ili došo .
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
Vrh |
|
|
Legionnaire
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 ožu 2023, 00:01 |
|
Pridružen/a: 27 kol 2019, 23:54 Postovi: 4862 Lokacija: Svjetski poznat oslobođeni grad na istoku Srpske
|
Megatron je napisao/la: Legionnaire je napisao/la: To je malo vjerovatno. Poređenje sa Moskvom ne stoji ni po čemu, jer za razliku od Napoleona i Ukri su tu kod sebe. A ne hiljadama kilometara daleko, pa da čekaju nadolazeću zimu, loše opremljeni.
Ako Rusija izgubi u Bahmutu, u šta ja ne vjerujem, ja im značajno smanjujem šanse za išta bitnije u ovom ratu., Ono krivo mi je koliko i tebi, ali jbg. Ne vidim svrhu ponavljati sranja sa Happy TV, kako je ovo sve genijalni plan jer eto Ukrajinci masovno ginu, a Rusi ne ginu. Zapad je u tom slučaju premoćan za Ruse, toliko da ih poraze čak i u Ukrajini. Koga boli *** što je propala neka banka. Jedino što Rusiji preostaje onda je staviti all in i lupati atomskim. Ne bih volio da dođe do toga. 1. Ukrajina opstaje SAMO I ISKLJUČIVO zahvaljujući novcu i opremi koje dobijaju sa zapada. Ukrajina nema nikakvu ekonomiju, nikakvu industriju, ništa svoje. Ako se pipa zavrne, sve je gotovo jako brzo. 2. Ovo je samo jedan aspekt ovog svetskog rata ali nije glavni - glavni je ekonomski. Mesecima pre početka rata su hamerikanci i njhovi kerovi poslušnici pripremili sankcije protiv Rusije, usaglasili kako da naprave najveću štetu ruskoj ekonomiji, a od kako je rat počeo su uradili apsolutno sve da naškode Rusiji, i uveli su sankcije i zabranili osiguranje ruskim brodovima i letove ruskim kompanijama i ukinuli pristup SWIFT-u i pokrali ruske pare u inostranstvu, bukvalno sve što su mogli. Do kog smo paketa sankcija stigli? Desetog, jedanaestog, ne zna im se više ni broj. I uništili su Severni Tok, seme im se zatrlo terorističko, pa opet ruska ekonomija imala pad 2.1% u 2022. i manju inflaciju nego mnoge članice EU, a u 2023. im MMF prognozira rast. U prevodu, u ekonomskom ratu je zapad do sad ispušio i to baš žestoko. 3. Rusija nije sama, u Ukrajini se ne brani samo Rusija od globosorošpe.derčina nego se brani i Kina, Indija, Iran, pola sveta. Sve priče o tome kako je Rusija izolovana, kako vade čipove iz veš mašina i stavljaju u rakete, kako im ponestaje ovoga ili onoga su jednostavno smešne. 4. Teza "druga sila sveta ne može da pobedi malu i bednu Ukrajinu alahami, bruka, Rusija je slaba hehe" je potpuno debilna, smislenija je teza "kompletan kolektivni zapad i svi njihovio poslušnici zajedno ne mogu da pobede zemlju koja ima manji GDP od Italije". 5. Manje prati medije i procene drugih a više se oslanjaj na ono što je logično i smisleno, i imaćeš bolji uvid u stanje i u bivšoj USSR i u ovom svetskom ratu generalno. Jasnim mi je to za Ukrajinu, ne kontam što mi objašnjavaš to? Drago mi je što nisu slomili Rusiju ekonomski, naravno. Sami su se zabezeknuli, koliki su fail uradili. Ipak ruska ekonomija je oko 3% Zapadne, tako da ne bih previše računao na ekonomsku kartu. Da će se jedni slomiti, a drugi ne, moš misliti. Slažem se da je Iranu interes da Rusija pobijedi, Kini je interes da Rusija ne izgubi, dok Indiju realno boli ***. Pa ja se ne oslanjam na ničiju propagandu. Ti mi ličiš da ponavljaš rusku propagandu, najavljivao si kolaps Zapadne ekonomije tokom zime. Svarog je napisao/la: Legionnaire je napisao/la: Možda sam pretjerao sa “gotovo je”, pa da budem precizniji, “značajno umanjuje šanse.” “Gotovo je” možemo sasvim izvjesno upotrijebiti za Odesu ili Nikoljaev. Za neki ruski oporavak poslije eventualnog poraza u Bahmutu, bih rekao značajno umanjuje šanse za oslobođenje Donbasa. Huh ! Buraz , od velike želje da budeš '' objektivan'' , više ni sam ne znaš jesi li pošo ili došo . Buraz, ne želim da budem glup pa da nakon godinu dana ne primjetim nijednu propagandu koju strana koju podržavam pričam.
|
|
Vrh |
|
|
Legionnaire
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 ožu 2023, 00:04 |
|
|
Za domaći zadatak, pokušajte primjetiti jednu propagandnu priču koju VAŠA strana priča. Propagande podjednako dolazi sa obe strane. Ako niste u mogućnosti, onda se nemojte čuditi kako su drugi zaluđeni.
|
|
Vrh |
|
|
Jefferson Davis
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 ožu 2023, 00:06 |
|
|
Svarog je napisao/la: Legionnaire je napisao/la: Možda sam pretjerao sa “gotovo je”, pa da budem precizniji, “značajno umanjuje šanse.” “Gotovo je” možemo sasvim izvjesno upotrijebiti za Odesu ili Nikoljaev. Za neki ruski oporavak poslije eventualnog poraza u Bahmutu, bih rekao značajno umanjuje šanse za oslobođenje Donbasa. Huh ! Buraz , od velike želje da budeš '' objektivan'' , više ni sam ne znaš jesi li pošo ili došo . Legionar je u pravu, alali Odessu, barem u ovoj galaksiji
|
|
Vrh |
|
|
Svarog
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 ožu 2023, 00:21 |
|
|
Jefferson Davis je napisao/la: Svarog je napisao/la: Huh ! Buraz , od velike želje da budeš '' objektivan'' , više ni sam ne znaš jesi li pošo ili došo . Legionar je u pravu, alali Odessu, barem u ovoj galaksiji A da pričekamo malo ? Još koju godinu . Nismo ni svjesni koliko će toga da se desi i kakve se epohalne promjene iza brda valjaju .
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
Vrh |
|
|
Svarog
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 ožu 2023, 00:28 |
|
|
Legionnaire je napisao/la: Megatron je napisao/la: 1. Ukrajina opstaje SAMO I ISKLJUČIVO zahvaljujući novcu i opremi koje dobijaju sa zapada. Ukrajina nema nikakvu ekonomiju, nikakvu industriju, ništa svoje. Ako se pipa zavrne, sve je gotovo jako brzo. 2. Ovo je samo jedan aspekt ovog svetskog rata ali nije glavni - glavni je ekonomski. Mesecima pre početka rata su hamerikanci i njhovi kerovi poslušnici pripremili sankcije protiv Rusije, usaglasili kako da naprave najveću štetu ruskoj ekonomiji, a od kako je rat počeo su uradili apsolutno sve da naškode Rusiji, i uveli su sankcije i zabranili osiguranje ruskim brodovima i letove ruskim kompanijama i ukinuli pristup SWIFT-u i pokrali ruske pare u inostranstvu, bukvalno sve što su mogli. Do kog smo paketa sankcija stigli? Desetog, jedanaestog, ne zna im se više ni broj. I uništili su Severni Tok, seme im se zatrlo terorističko, pa opet ruska ekonomija imala pad 2.1% u 2022. i manju inflaciju nego mnoge članice EU, a u 2023. im MMF prognozira rast. U prevodu, u ekonomskom ratu je zapad do sad ispušio i to baš žestoko. 3. Rusija nije sama, u Ukrajini se ne brani samo Rusija od globosorošpe.derčina nego se brani i Kina, Indija, Iran, pola sveta. Sve priče o tome kako je Rusija izolovana, kako vade čipove iz veš mašina i stavljaju u rakete, kako im ponestaje ovoga ili onoga su jednostavno smešne. 4. Teza "druga sila sveta ne može da pobedi malu i bednu Ukrajinu alahami, bruka, Rusija je slaba hehe" je potpuno debilna, smislenija je teza "kompletan kolektivni zapad i svi njihovio poslušnici zajedno ne mogu da pobede zemlju koja ima manji GDP od Italije". 5. Manje prati medije i procene drugih a više se oslanjaj na ono što je logično i smisleno, i imaćeš bolji uvid u stanje i u bivšoj USSR i u ovom svetskom ratu generalno.
Jasnim mi je to za Ukrajinu, ne kontam što mi objašnjavaš to? Drago mi je što nisu slomili Rusiju ekonomski, naravno. Sami su se zabezeknuli, koliki su fail uradili. Ipak ruska ekonomija je oko 3% Zapadne, tako da ne bih previše računao na ekonomsku kartu. Da će se jedni slomiti, a drugi ne, moš misliti. Slažem se da je Iranu interes da Rusija pobijedi, Kini je interes da Rusija ne izgubi, dok Indiju realno boli ***. Pa ja se ne oslanjam na ničiju propagandu. Ti mi ličiš da ponavljaš rusku propagandu, najavljivao si kolaps Zapadne ekonomije tokom zime. Svarog je napisao/la: Huh ! Buraz , od velike želje da budeš '' objektivan'' , više ni sam ne znaš jesi li pošo ili došo . Buraz, ne želim da budem glup pa da nakon godinu dana ne primjetim nijednu propagandu koju strana koju podržavam pričam. Tri puta sam pročitao ovo ( znači trudio sam se ) i nisam skontao šta si rekao . Hajd učini mi , probaj još jednom . Al polako , kao da sam dijete.
|
|
Vrh |
|
|
trofazna_struja
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 ožu 2023, 09:50 |
|
|
Rusima je cilj da Ukrajina ne uđe u NATO zato što bi amerikanci iste sekunde instalirali rakete okrenute prema Rusiji. Pentagon svake noći ima isti vlažan san - rakete na Krimu. A kad su sovjeti instalirali rakete na Kubi 1962. 'ajmo brže bolje sporazum ovo-ono. Ali situacija je malo drugačija danas. U Rusiju se dnevno sliva oko 900m € od nafte i gasa koja ih može finansirati još godina i godina zato što Evropa, Kina i ostale azijske države ne mogu bez tog. Šta mislite odakle ovolika propaganda od strane EU za električna auta? Zaboli njih stojko za ekologiju, nego hoće da se što prije smanji potrošnja nafte koja dolazi iz Rusije
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 ožu 2023, 10:27 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 12571 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
trofazna_struja je napisao/la: Rusima je cilj da Ukrajina ne uđe u NATO zato što bi amerikanci iste sekunde instalirali rakete okrenute prema Rusiji. Pentagon svake noći ima isti vlažan san - rakete na Krimu. A kad su sovjeti instalirali rakete na Kubi 1962. 'ajmo brže bolje sporazum ovo-ono. Ali situacija je malo drugačija danas. U Rusiju se dnevno sliva oko 900m € od nafte i gasa koja ih može finansirati još godina i godina zato što Evropa, Kina i ostale azijske države ne mogu bez tog. Šta mislite odakle ovolika propaganda od strane EU za električna auta? Zaboli njih stojko za ekologiju, nego hoće da se što prije smanji potrošnja nafte koja dolazi iz Rusije Gluposti. Koje bi to rakete ameri instalirali, a da sa istim vec nije pokriven cijeli svijet?
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
trofazna_struja
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 ožu 2023, 10:37 |
|
|
A dobro uz to bi išle vojne baze i ostale šklopocije
|
|
Vrh |
|
|
Megatron
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 ožu 2023, 10:39 |
|
|
DrMag je napisao/la: trofazna_struja je napisao/la: Rusima je cilj da Ukrajina ne uđe u NATO zato što bi amerikanci iste sekunde instalirali rakete okrenute prema Rusiji. Pentagon svake noći ima isti vlažan san - rakete na Krimu. A kad su sovjeti instalirali rakete na Kubi 1962. 'ajmo brže bolje sporazum ovo-ono. Ali situacija je malo drugačija danas. U Rusiju se dnevno sliva oko 900m € od nafte i gasa koja ih može finansirati još godina i godina zato što Evropa, Kina i ostale azijske države ne mogu bez tog. Šta mislite odakle ovolika propaganda od strane EU za električna auta? Zaboli njih stojko za ekologiju, nego hoće da se što prije smanji potrošnja nafte koja dolazi iz Rusije Gluposti. Koje bi to rakete ameri instalirali, a da sa istim vec nije pokriven cijeli svijet? Ajde onda neka Rusi instaliraju svoje u Meksiku i na Kubi ako nije nikakva opasnost.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 ožu 2023, 10:57 |
|
|
Megatron je napisao/la: DrMag je napisao/la:
Gluposti. Koje bi to rakete ameri instalirali, a da sa istim vec nije pokriven cijeli svijet?
Ajde onda neka Rusi instaliraju svoje u Meksiku i na Kubi ako nije nikakva opasnost. Rusija i USA praktički graniče. Sa Alaske je u dometu kompletna Rusija i obratno. Američke rakete su u Poljskoj, Norveškoj, Japanu, Rumunjskoj, "Turskoj", uskoro u Finskoj. Ruske su rasporedjene diljem rusije i u desetak podmornica sto plove blizu zapadnih zemalja. Prijete li neki visokorangirani politicari na zapadu javno u tv debatama unistenjem Rusije, kao što se to desetljećima prijeti unistenjem zapada na moskovskim tv postojama?
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
Megatron
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 ožu 2023, 11:03 |
|
|
DrMag je napisao/la: Megatron je napisao/la: Ajde onda neka Rusi instaliraju svoje u Meksiku i na Kubi ako nije nikakva opasnost. Rusija i USA praktički graniče. Sa Alaske je u dometu kompletna Rusija i obratno. Američke rakete su u Poljskoj, Norveškoj, Japanu, Rumunjskoj, "Turskoj", uskoro u Finskoj. Ruske su rasporedjene diljem rusije i u desetak podmornica sto plove bizu zapadnih zemalja. Prijete li neki visokorangirani politicari na zapadu javno u tv debatama unistenjem Rusije, kao što se to desetljećima prijeti unistenjem zapada na moskovskim tv postojama? Graniče (na moru) nebitni nenaseljeni delovi koji su po 3000km udaljeni od prvog većeg grada. Od Sumske oblasti do Moskve ima 400km a unutar 1000km od granice Ukrajine živi 80% stanovništva Rusije. Zapravo je Kuba predaleko, šta bi radili hamerikanci kad bi Rusi postavili rakete na 400km od vašingtona? I da, prete, kažu da im je želja promena režima, raspad Rusije i reedukacija stanovništva Rusije. Ti očigledno ne pratiš izjave zvaničnika iz Poljske i baltičkih patuljaka, a to su sve NATO članice.
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 ožu 2023, 11:06 |
|
|
Pa nije to isto, između USA i Rusije su bile u Berlinu i tu negdje.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 ožu 2023, 11:09 |
|
|
Rusija i USA praktički graniče. Sa Alaske je u dometu kompletna Rusija i obratno. Američke rakete su u Poljskoj, Norveškoj, Japanu, Rumunjskoj, "Turskoj", uskoro u Finskoj. Ruske su rasporedjene diljem rusije i u desetak podmornica sto plove bizu zapadnih zemalja.
Prijete li neki visokorangirani politicari na zapadu javno u tv debatama unistenjem Rusije, kao što se to desetljećima prijeti unistenjem zapada na moskovskim tv postojama?
Graniče (na moru) nebitni nenaseljeni delovi koji su po 3000km udaljeni od prvog većeg grada. Od Sumske oblasti do Moskve ima 400km a unutar 1000km od granice Ukrajine živi 80% stanovništva Rusije. Zapravo je Kuba predaleko, šta bi radili hamerikanci kad bi Rusi postavili rakete na 400km od vašingtona? I da, prete, kažu da im je želja promena režima, raspad Rusije i reedukacija stanovništva Rusije. Ti očigledno ne pratiš izjave zvaničnika iz Poljske i baltičkih patuljaka, a to su sve NATO članice. Prijetnje dolaze iz zemalja koje su bile pod ruskom čizmom ili nisu?
|
|
Vrh |
|
|
Megatron
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 ožu 2023, 11:12 |
|
|
DrMag je napisao/la: Prijetnje dolaze iz zemalja koje su bile pod ruskom čizmom ili nisu? Je li obećano da neće biti širenja NATO ili nije?
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 ožu 2023, 11:17 |
|
|
Je li nasilno u NATO pripojena i jedna zemlja? postoje li neke zemlje u Ruskom okruzenju koje bi rado u NATO, ali ih se ne prima?
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 ožu 2023, 11:20 |
|
|
Rusija i USA praktički graniče. Sa Alaske je u dometu kompletna Rusija i obratno. Američke rakete su u Poljskoj, Norveškoj, Japanu, Rumunjskoj, "Turskoj", uskoro u Finskoj. Ruske su rasporedjene diljem rusije i u desetak podmornica sto plove bizu zapadnih zemalja.
Prijete li neki visokorangirani politicari na zapadu javno u tv debatama unistenjem Rusije, kao što se to desetljećima prijeti unistenjem zapada na moskovskim tv postojama?
Graniče (na moru) nebitni nenaseljeni delovi koji su po 3000km udaljeni od prvog većeg grada. Od Sumske oblasti do Moskve ima 400km a unutar 1000km od granice Ukrajine živi 80% stanovništva Rusije. Zapravo je Kuba predaleko, šta bi radili hamerikanci kad bi Rusi postavili rakete na 400km od vašingtona? I da, prete, kažu da im je želja promena režima, raspad Rusije i reedukacija stanovništva Rusije. Ti očigledno ne pratiš izjave zvaničnika iz Poljske i baltičkih patuljaka, a to su sve NATO članice. Staviše nedavno par forumskih kmetova nekog zapadnog majmuna (kao veliki stručnjak, povijesničar) u nekom intervju kako objašnjava da je problem što Rusija nije kao npr. Francuska i da ju treba napraviti takvom ako se ikako može inače je to poraz. Mater im jebem poremećenu, to bi krojilo cijeli svijet po svome, tu su svi ti zapadni degenerici složni, problem je svatko tko nije kao mi. E pa neće da može. Inače legenda si, gušt mi te čitat, nisam još vidio tvoj post da se ne slažem s njim, nemam pojma zašto su te izbrisali a drže hrpu raznih majmuna. Kvariš im sliku da Srbin mora biti ludi četnik ili šta već, vjerojatno te zato ne podnose.
|
|
Vrh |
|
|
Navodni Poslanik
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 ožu 2023, 11:29 |
|
|
DrMag je napisao/la: Rusija i USA praktički graniče. Sa Alaske je u dometu kompletna Rusija i obratno. Koje gluposti ti pišeš, pominješ neku morsku granicu Rusije i Amerike u nedođiji, 6 hiljada kilometara daleko od glavnog grada Amerike ili Rusije, praktički na pola puta između ta dva grada. Preko tog dela ne može da bude invazije, hladno daleko, kanadska prostranstva, okean i Sibir, ko bi tu išao i kako, a i rakete koje su opasne i brzo lete, opasnije su kad lete na drugim mestima koja su bliže jednom ili drugom glavnom gradu. Treba da budeš pametniji kad pišeš o ovim stvarima. Citat: Američke rakete su u Poljskoj, Norveškoj, Japanu, Rumunjskoj, "Turskoj", uskoro u Finskoj. Ruske su rasporedjene diljem rusije i u desetak podmornica sto plove blizu zapadnih zemalja. U podmornici imaš samo par raketa, podmornica može biti uništena, odsečena, ali kada imaš rakete u nekoj zemlji, onda nemaš samo rakete već si intrumentalizivao čitavu državu u svoj blok. Imaš i resurse, topovsko meso, tehniku, sve. Puno jača karta. Citat: Prijete li neki visokorangirani politicari na zapadu javno u tv debatama unistenjem Rusije, kao što se to desetljećima prijeti unistenjem zapada na moskovskim tv postojama? Postoji. https://www.rferl.org/a/clinton-calls-eurasian-integration-effort-to-resovietize/24791921.htmlS. Secretary of State Hillary Clinton has described efforts to promote greater economic integration in Eurasia as “a move to re-Sovietize the region.” Clinton made the comments while talking to lawyers and civil society advocates who came to attend an international conference in Dublin on December 6. Clinton pointed to Russian-led efforts like a Customs Union that includes Belarus and Kazakhstan. “We know what the goal is and we are trying to figure out effective ways to slow down or prevent it," she said.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: ChatGPT i 7 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|