|
|
Stranica: 1339/1622.
|
[ 40538 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
i_jopet
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 ožu 2023, 17:17 |
|
|
Planina je napisao/la: - 2014. Majdan i popratni teror nad Rusima (spaljivanje živih ljudi u Odessi itd.) - guranje u NATO - ukidanje ruskog jezika - zabrana rada ruskih stranaka - raketiranja DNR i LNR, ubijanja ruskih civila - bildanje ukropske vojske i priprema ukropske Oluje - ignoriranje sporazuma iz Minska - američki biolabs i sve ostalo po Ukrajini
Pošto su većina zauzeli gard i ne popuštaju ja ću reći svoje mišljenje, mogu prihvatiti dosta od navedenog, Stranke s ruskim predznakom su postojale ali naravno nakon rata 2014. nisu u ostatku Ukrajine dobijale koliko i prije rata. Ovo s Majdanom, NATO, bildanje vojske, ignoriranje Minska su činjenice, tu se nema šta komentirati. Za ukidanje ruskog jezika ne znam pouzdano i američki biolabs je nešto što ne znam sigurno ništa. Ovaj požar u Odesi ima snimka.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 ožu 2023, 17:24 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25790 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Legionnaire je napisao/la: Ja sam iz rata naučio da je ruska ekonomija jača nego što bih očekivao, ali i da je ruska vojska slabija nego što sam očekivao. Nijedna država ne bi mogla onako izdržati one sankcije što su njima lupili. -3% pad BDPa, a ove godine rast. Svaka čast.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 ožu 2023, 17:29 |
|
|
i_jopet je napisao/la: Za ukidanje ruskog jezika ne znam pouzdano . Evo ja ti dajem info. Moj znanac Slava je bio nastavnik povijesti u Melitopolju. Morao je naučiti ukrajinski jezik (koliko-toliko) jer je sva nastava izvođena na tom jeziku. U jednom Melitopolju gdje 95% stanovnika govori ruski.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 ožu 2023, 17:36 |
|
|
Dutch01 je napisao/la: Što se tiče požara u Odesi puno vjerojatnije je da su se prorusi sami zapalili Kupi mi majko top... Citat: Ukrajina je nezavisna zemlja i može sama birati hoće li u NATO ili ne. da ubijem svog dragana ... Citat: Ruski jezik nije ukinut, može se privatno komunicirati, sto me celog veka vara... Citat: Legitimno je zabraniti sve stranke koje rade na rušenju države, to bi bilo kao... Kao HDZ i sve druge hrvatske stranke u BiH (po pisanju Sarajke i njenih mahalaša).
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 ožu 2023, 17:39 |
|
|
Šta treba ukucati na google da se dođe do tih podataka ko je kome zabranjivao jezik i kada?
Imaju li neki datumi bitni u toj priči, kad je zabranjen, gdje, koliko? Je li bilo šta sa druge strane i kad i koliko?
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 ožu 2023, 17:40 |
|
|
Kao što rekoh, samo skvičite od muke, vaša kmeka svaki oslobođeni metar Novorusije čini toliko ljepšim.
|
|
Vrh |
|
|
Dutch01
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 ožu 2023, 17:42 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Šta treba ukucati na google da se dođe do tih podataka ko je kome zabranjivao jezik i kada?
Imaju li neki datumi bitni u toj priči, kad je zabranjen, gdje, koliko? Je li bilo šta sa druge strane i kad i koliko? Jebo ih ruski jezik ionako ga nitko od prorusa ni ne zna. I zbog jezika je uredu ubijati i razarati ajme majko. Kako uvijek zaborave da su Rusi zabranjivali i potiskivali ukrajinski jezik ovo je samo vraćanje na izvorno stanje.
_________________ Slava Ukrajini!
Nema predaje!
|
|
Vrh |
|
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 ožu 2023, 17:47 |
|
|
Bobovac je napisao/la: i_jopet je napisao/la: Za ukidanje ruskog jezika ne znam pouzdano . Evo ja ti dajem info. Moj znanac Slava je bio nastavnik povijesti u Melitopolju. Morao je naučiti ukrajinski jezik (koliko-toliko) jer je sva nastava izvođena na tom jeziku. U jednom Melitopolju gdje 95% stanovnika govori ruski. Ako je to istina to je ukidanje jezika. Čuj onaj tamo kaže može se privatno govoriti, ne možeš vjerovati.
|
|
Vrh |
|
|
Osip
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 ožu 2023, 18:28 |
|
|
DrMag je napisao/la: Svarog je napisao/la: Šta ?
Sve pomenuto je istina . Da je Jemen na mjestu Rusa , ni on ne bi ostao skrštenih ruku . Nije li dupli aršin očekivati od Hrvatske da od svega pobrojanog ili sličnog , zaštiti vas ?
Jest, zato treba himarisati BL i RS Odakle tebi pravo pozivati na napad na naseg jedinog saveznika unutar BiH samo zato sto si Komsicoljubac?
|
|
Vrh |
|
|
oak
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 ožu 2023, 18:52 |
|
|
DrMag je napisao/la: Osip je napisao/la: Okitit cemo te kao bozicnu jelku ahahaha. Čudi me kako nisi za život odabrao Moskoviju, umjesto mrskog zapada. To možeš komotno napisati 10cima miliona ljudi na zapadu a čak i većini koji se ne slažu sa ovom što se dešava. Ako netko živi na zapadu ne mora podržavati rat i trenutna zbivanja u svijetu politike.
|
|
Vrh |
|
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 ožu 2023, 18:58 |
|
|
oak je napisao/la: To možeš komotno napisati 10cima miliona ljudi na zapadu a čak i većini koji se ne slažu sa ovom što se dešava. Ako netko živi na zapadu ne mora podržavati rat i trenutna zbivanja u svijetu politike.
Teško je bilo znati kako će se voditi visoka politika, nisam siguran da su svi na Zapadu presretni ali nemaju gdje, najgore bi bilo prepustiti sve diktatorima i agresivcima. Dobro si rekao nije Zapad homogen kako se predstavlja.
|
|
Vrh |
|
|
listerstorm
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 ožu 2023, 19:37 |
|
|
Znači orci i wagner (čitaj zločinci) i dalje ne mogu osvojit gradić Bakhmut. Rusofili na respiratorima... Koji epski debakl takozvane 2. vojne sile svijeta. https://pbs.twimg.com/media/FsEiqxXXsAA ... name=smallS druge strane, što bi par uvježbanih i opremljenih NATO brigada napravilo orcima i wagneru u 9 mjeseci....ekipi sastavljenoj od golobradih mladića (bez vojnog iskustva) iz ruskih vukojebina i i zatvorskoj populaciji kojoj zapovjednici traže da sami nabavljaju opremu i obuću za rat. Mislim da je ruska vojska generalno prije svega u koruptivnom rasulu, kao i sama država, a zatim u kadrovskom, materijalno-resursnom, proizvodnom, zapovjednom, moralnom i ratno-iskustvenom rasulu da bi se zapadna alijansa mogla ušetati u kremlj samo kad bi htjela. Što naravno priželjkujem što prije...a onda je na redu kina...tu državu treba doslovno eutanazirati iz svjetskih financijsko - ekonomskih tokova.
|
|
Vrh |
|
|
Gaugamela93
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 ožu 2023, 20:13 |
|
|
listerstorm je napisao/la: Znači orci i wagner (čitaj zločinci) i dalje ne mogu osvojit gradić Bakhmut. Rusofili na respiratorima... Koji epski debakl takozvane 2. vojne sile svijeta. https://pbs.twimg.com/media/FsEiqxXXsAA ... name=smallS druge strane, što bi par uvježbanih i opremljenih NATO brigada napravilo orcima i wagneru u 9 mjeseci....ekipi sastavljenoj od golobradih mladića (bez vojnog iskustva) iz ruskih vukojebina i i zatvorskoj populaciji kojoj zapovjednici traže da sami nabavljaju opremu i obuću za rat. Mislim da je ruska vojska generalno prije svega u koruptivnom rasulu, kao i sama država, a zatim u kadrovskom, materijalno-resursnom, proizvodnom, zapovjednom, moralnom i ratno-iskustvenom rasulu da bi se zapadna alijansa mogla ušetati u kremlj samo kad bi htjela. Što naravno priželjkujem što prije...a onda je na redu kina...tu državu treba doslovno eutanazirati iz svjetskih financijsko - ekonomskih tokova. Ništa se ti nebrini...Stižu atomski tenkovi T-55 https://youtu.be/PN-PBItuBxY
_________________ Ne može biti trijumfa bez gubitaka, pobjede bez patnje, slobode bez žrtve.
|
|
Vrh |
|
|
Osip
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 ožu 2023, 21:02 |
|
|
Mnogi nisu svjesni da Rusi imaju jos najmanje
3000 T-80 8000 T-72 2000 T-64 1000 T-62
u skladistima.
Ako T-55 bude upotrijebljen, sto jos nije potvrdjeno, onda vjerovatno u ulozi vatrene potpore pjesastvu s obzirom raspolaze puskom od 100mm sto je daleko vise od bilo kojeg BVPa.
|
|
Vrh |
|
|
listerstorm
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 ožu 2023, 21:29 |
|
|
Osip je napisao/la: Mnogi nisu svjesni da Rusi imaju jos najmanje
u skladistima.
Ako T-55 bude upotrijebljen, sto jos nije potvrdjeno, onda vjerovatno u ulozi vatrene potpore pjesastvu s obzirom raspolaze puskom od 100mm sto je daleko vise od bilo kojeg BVPa. Koliko je od toga operativno, uzimajući u obzor da je rusija kriminalno - koruptivna država koja na kamionima koji su išli u ukrajinu ne mijenja gume 15 godina i koja uskraćuje hranu i gorivo svojim vojnicima u Ukrajini?
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 ožu 2023, 22:04 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 12571 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
Osip je napisao/la: Mnogi nisu svjesni da Rusi imaju jos najmanje
u skladistima.
Ako T-55 bude upotrijebljen, sto jos nije potvrdjeno, onda vjerovatno u ulozi vatrene potpore pjesastvu s obzirom raspolaze puskom od 100mm sto je daleko vise od bilo kojeg BVPa. I koliko ima obucenih posada za to? S obzirom da su nabrijane i iskusne posade uglavnom izbacene iz stroja.
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 ožu 2023, 22:15 |
|
|
Osip je napisao/la: DrMag je napisao/la: Jest, zato treba himarisati BL i RS
Odakle tebi pravo pozivati na napad na naseg jedinog saveznika unutar BiH samo zato sto si Komsicoljubac? Saveznik? Jeli to ti vrijeđaš tisuće hrvatskih majki Posavine, Bosne, Kupresa, Livna, Ravnog? Je li to vrijeđaš majke ubijenih u topničkim napadima "tvojih saveznika" preko Save u Gunji, Županji, Šamcu, brodu, Novskoj ,... ?
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
Osip
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 ožu 2023, 22:32 |
|
|
listerstorm je napisao/la: Osip je napisao/la: Mnogi nisu svjesni da Rusi imaju jos najmanje
u skladistima.
Ako T-55 bude upotrijebljen, sto jos nije potvrdjeno, onda vjerovatno u ulozi vatrene potpore pjesastvu s obzirom raspolaze puskom od 100mm sto je daleko vise od bilo kojeg BVPa. Koliko je od toga operativno, uzimajući u obzor da je rusija kriminalno - koruptivna država koja na kamionima koji su išli u ukrajinu ne mijenja gume 15 godina i koja uskraćuje hranu i gorivo svojim vojnicima u Ukrajini? Eto nedavno si imao priliku to prosuditi kada su od prijeratnih 2000 T-62 izvukli 600 za dejstvo u Ukrajini. Ponovo napominjem da su gore navedene brojke samo donje granice i da vjerovatno imaju jos vise u skladistima + imaju jos nekoliko hiljada T-72 i T-80 u aktivnoj sluzbi + Bjelorusija takodjer jos ima u skladistima nekoliko hiljada primjeraka.
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 ožu 2023, 22:40 |
|
|
De ne lupetaj sa tim brojevima.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 ožu 2023, 22:55 |
|
|
Lebowski je napisao/la: De ne lupetaj sa tim brojevima. Dosadno mu u zivotu.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 ožu 2023, 22:58 |
|
|
Dutch01 je napisao/la: Jebo ih ruski jezik ionako ga nitko od prorusa ni ne zna.
Naravno da nitko u Ukrajini ne govori ruski. Citat: I zbog jezika je uredu ubijati i razarati ajme majko. Citat: Tako govore nacionalno nesvjesni ljudi. Svjesni ljudi dižu pobunu jer im na željezničkim postajama stoje natpisi na mađarskom. Citat: Kako uvijek zaborave da su Rusi zabranjivali i potiskivali ukrajinski jezik ovo je samo vraćanje na izvorno stanje. Kada to? Za vrijeme kojeg ruskog cara?
|
|
Vrh |
|
|
Osip
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 27 ožu 2023, 01:15 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 27 ožu 2023, 06:48 |
|
|
Osip je napisao/la: Pola tog smeća ne radi. Skuplja prašinu, kišnicu, trune godinama.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 27 ožu 2023, 10:06 |
|
|
Par ex-hrz mi-8 je vec u Ukrajini i moguce da je jedan od njih jucer snimljen u akciji raketiranja polozaja ruske vojske. U medjuvremenu, mi-24 se salju iz bivsih komunistickih zemalja. Po svemu sudeci i oni sa Pleso idu u iskoristive dijelove.
|
|
Vrh |
|
|
Glazbenik
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 27 ožu 2023, 10:12 |
|
Pridružen/a: 12 lip 2009, 13:19 Postovi: 5919 Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
|
Bobovac je napisao/la: Kada to? Za vrijeme kojeg ruskog cara? [/quote] Za vrijeme Aleksandra II., Aleksandra III. i Nikole II. Valujevljeva okružnica iz 1863. i Emski ukaz iz 1876.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|