|
|
Stranica: 1340/1622.
|
[ 40538 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Primarijus
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 27 ožu 2023, 11:26 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: Pola tog smeća ne radi. Skuplja prašinu, kišnicu, trune godinama. Ja sam uvjeren da nitko od ovih pametnjakovića na forumu kad bi bio tenkist nebi sjeo u takvu karampanu. Ja sigurno nebi ni za živu glavu kad znam da imam posla protiv Javelina i Leoparda.
_________________ 5. avgust 1995. - Dan ujedinjenja Srbijanaca i Srba iz regiona.
|
|
Vrh |
|
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 27 ožu 2023, 11:45 |
|
|
Primarijus je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: Pola tog smeća ne radi. Skuplja prašinu, kišnicu, trune godinama. Ja sam uvjeren da nitko od ovih pametnjakovića na forumu kad bi bio tenkist nebi sjeo u takvu karampanu. Ja sigurno nebi ni za živu glavu kad znam da imam posla protiv Javelina i Leoparda. Pa to je, ono što je operativno, ko da se voziš u glinenom golubu. Dosta tih kanti je posijano u prvim danima rata u Ukrajini.
|
|
Vrh |
|
|
Primarijus
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 27 ožu 2023, 12:00 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: Primarijus je napisao/la: Ja sam uvjeren da nitko od ovih pametnjakovića na forumu kad bi bio tenkist nebi sjeo u takvu karampanu. Ja sigurno nebi ni za živu glavu kad znam da imam posla protiv Javelina i Leoparda.
Pa to je, ono što je operativno, ko da se voziš u glinenom golubu. Dosta tih kanti je posijano u prvim danima rata u Ukrajini. E ali rusofili kao da ne znaju da se ti tenkovi ne voze sami, da je unutra četvero ljudi. Nema veze bitno da oni neće završit karbonizirani.
_________________ 5. avgust 1995. - Dan ujedinjenja Srbijanaca i Srba iz regiona.
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 27 ožu 2023, 13:08 |
|
|
Primarijus je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: Pola tog smeća ne radi. Skuplja prašinu, kišnicu, trune godinama. Ja sam uvjeren da nitko od ovih pametnjakovića na forumu kad bi bio tenkist nebi sjeo u takvu karampanu. Ja sigurno nebi ni za živu glavu kad znam da imam posla protiv Javelina i Leoparda. Al bi zato bez ikakvih problema sjeo u slovenske T-55 koji su poslani u Ukrajinu ?
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 27 ožu 2023, 13:10 |
|
|
Primarijus je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: Pa to je, ono što je operativno, ko da se voziš u glinenom golubu. Dosta tih kanti je posijano u prvim danima rata u Ukrajini.
E ali rusofili kao da ne znaju da se ti tenkovi ne voze sami, da je unutra četvero ljudi. Nema veze bitno da oni neće završit karbonizirani. Oće se njemački Leopardi 1 vozit sami ?
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
|
Navodni Poslanik
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 27 ožu 2023, 14:31 |
|
|
Primarijus je napisao/la: Opet vi trabunjate, šta znači to nova država? Gdje to piše da "državni udar" podrazumijeva da se ta država ukida i da joj se mogu mijenjati granice? To je vaša četnička i ruska logika i ničija više. Znači ako sad srpska vojska izvrši državni udar, to znači da se srbiji mogu uzet vojvodina i sandžak jer je izvršen državni udar i vlada nije legalna? Državni udar ne možeš staviti pod navodnike. Ako je državni udar, onda je državni udar. Vidi se iz aviona. To je revolucija. E sada, kada se to desi, sve ovisi da li nova vlast preuzme punu kontrolu. Ako ne preuzme, normalno da delovi koji ne prihvataju novu vlast nisu više dio te države. Ako ti to nije jasno, zapitaj se kako misliš da se Finska "osamostalila" od Ruske Imperije? Državni udar, tj revolucija u Rusiji, Finska ne prizna novu vlast, nova vlast ne može da zadrži Finsku, i ode Finska. Šta ti tu nije jasno? Tako je bilo u Ukrajini 2014. Majdan revolucija u Kijevu, Krim i Donbas i Odessa nisu prihvatili revoluciju. Na Krimu je ta nova vlast izgubila jer je tamo ušla Rusija, Donbas je ispao pola-pola, a npr u Odessi je nova revolucionarna vlast uspela da se zadrži. Čak ti i wikipedia govori o revoluciji. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Revolution_of_DignityI to više nije ista Ukrajina. A kako su Krim i delovi Donbasa izvan vlasti nove Ukrajine od 2014, nikada od 2014 nisu participirali na izborima, jasno je da to nije više stara Ukrajina. Kasniji ugovori iz Minska su imali potpisnike predstavnike DNR-a i LNR-a s jedne strane i nove Ukrajine s druge. Cilj je bio deeskalacija i njihovo ponovno ujedinjenje uz poštivanje prava Rusa i autonomiju.
|
|
Vrh |
|
|
neman
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 27 ožu 2023, 15:30 |
|
|
Osip je napisao/la: Mnogi nisu svjesni da Rusi imaju jos najmanje
3000 T-80 8000 T-72 2000 T-64 1000 T-62
u skladistima.
Ako T-55 bude upotrijebljen, sto jos nije potvrdjeno, onda vjerovatno u ulozi vatrene potpore pjesastvu s obzirom raspolaze puskom od 100mm sto je daleko vise od bilo kojeg BVPa. daj uozbilji se, ove brojke su totalni nonsens. da imaju toliko t-80 ne bi slali sve stariju kramu na ratište stavio si neke stare snimke (od koje godine?) uskladištenih oklopa pa sam se malo potrudio pobrojiti željezo sa satelitske snimke. po mojem su to ca. 1.800 -2.000 komada oklopa, valjda većinom tenkova. po oryx-u je zadnjih mjeseci prosječan gubitak ruskih tenkova ~ +7 komada dnevno (ukrajinski ~ trećina od ruskih. naravno, jer imaju ih puno manje) ako ovako nastave onda 2023e gube ca. 2.500 tenka, od toga ca 10% zaplijene ukri. osim toga ti tenkovi se skladištuju negdje u uralu na otvorenom izloženi kiši, snijegu i ledu. amerikanci imaju skladište u pustinji gdje skoro i nema kiše, osim toga svaki tenk se 1x godišnje pokrene i kontrolira t-54 i t-55 je priča za sebe, ako ih uopće dovuku na ratište. produkcija kalibra 100mm je u rusiji odavno zaustavljena i ne vjerujem da su je nakon 20ak godina opet pokrenuli. imaju granata još od sovjetskog saveza kojima je istekao rok, one su opasnije za ruse neko za ukrajince.
|
|
Vrh |
|
|
Glazbenik
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 27 ožu 2023, 16:01 |
|
Pridružen/a: 12 lip 2009, 13:19 Postovi: 5918 Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
|
Bobovac je napisao/la: i_jopet je napisao/la: Za ukidanje ruskog jezika ne znam pouzdano . Evo ja ti dajem info. Moj znanac Slava je bio nastavnik povijesti u Melitopolju. Morao je naučiti ukrajinski jezik (koliko-toliko) jer je sva nastava izvođena na tom jeziku. U jednom Melitopolju gdje 95% stanovnika govori ruski. Mogao si dati točne podatke. Prema zadnjem popisu stanovništva, održanom 2001., Ukrajinci su činili 55,1% stanovništva Melitopolja. Ukrajinski je bio materinski jezik za 20,42% stanovništva Melitopolja te godine.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 27 ožu 2023, 16:55 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25789 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Glazbenik je napisao/la: Bobovac je napisao/la: Evo ja ti dajem info. Moj znanac Slava je bio nastavnik povijesti u Melitopolju. Morao je naučiti ukrajinski jezik (koliko-toliko) jer je sva nastava izvođena na tom jeziku. U jednom Melitopolju gdje 95% stanovnika govori ruski.
Mogao si dati točne podatke. Prema zadnjem popisu stanovništva, održanom 2001., Ukrajinci su činili 55,1% stanovništva Melitopolja. Ukrajinski je bio materinski jezik za 20,42% stanovništva Melitopolja te godine. Lekcija br. 1 ili kako statistički smanjiti broj govornika ruskog jezika u Ukrajini. Podijeliti ruske govornike u 2 grupe: Prva kojima je ruski maternji i druga kojima je ruski prvi jezik komunikacije. U prvu grupu spadaju Rusi, Prorusi, miješani brakovi... U drugu Ukrajinci koji ne znaju ukrajincki jezik. Tako ćemo dobiti podatke da je u cijeloj ukrajini samo 30% stanovnika kojima je ruski jezik maternji. A koliko posto ukrajinaca koristi ruski kao prvi jezik komunikacije? Koliko je ruski jezik zastupljen u Ukrajini najbolje govori podatak da je na društvenim mrežama u ukrajini preko 80% korisnika odabralo sučelja na ruskom. Drugi jezik po učestalosti sa preko 10% odabranih sučelja je engleski. Ukrajinski i ostali jezici tek na trećem, četvrtom, petom mjestu...
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 27 ožu 2023, 16:57 |
|
|
Glazbenik je napisao/la: Bobovac je napisao/la: Evo ja ti dajem info. Moj znanac Slava je bio nastavnik povijesti u Melitopolju. Morao je naučiti ukrajinski jezik (koliko-toliko) jer je sva nastava izvođena na tom jeziku. U jednom Melitopolju gdje 95% stanovnika govori ruski.
Mogao si dati točne podatke.. Mogao je. Nastavnik Slava ukrajinaš
|
|
Vrh |
|
|
Navodni Poslanik
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 27 ožu 2023, 18:57 |
|
|
Glazbenik je napisao/la: Mogao si dati točne podatke. Prema zadnjem popisu stanovništva, održanom 2001., Ukrajinci su činili 55,1% stanovništva Melitopolja. Ukrajinski je bio materinski jezik za 20,42% stanovništva Melitopolja te godine. Obična glupost. To je sve lažno, wishful thinking izjašnjavanje. U uslovima visoke razine ukrajinskog nacionalizma, ljudi se izjašnjavaju Ukrajinci, slično kao što u jednom momentu npr 1991 uopšte nije bilo Srba u Crnoj Gori, 0% po karti iz 1991, a nekada 100%. Sve je to kako namestiš. 1991 1931 Dakle masovno se izjašnjavaju kao Ukrajinci, a onda ako uopšte i znaju taj jezik, navedu ga kao nominalno materinji jer su eto izjasnili tako pa onda da pojačaju to jezikom. Ali statistika ti sve govori. Za Melitopolj, ako se 55% izjasnjava Ukrajincima, 20% kaže ukrajinski materinji, a valjda ga 5% govori kao prvi jezik, i to je najrelevantnija cifra. Na celom prostoru, žuto Ukrajinci, crveno Rusi.
|
|
Vrh |
|
|
Reconquista
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 27 ožu 2023, 19:10 |
|
|
Osip je napisao/la: Ovo me je uvijek čudilo. Koliko teško i skupo može biti izgraditi skladište za te tenkove da nisu na otvorenom. Ili se ne muči samo Banožić sa hangarima.
_________________ HR + HB = Hrvatska domovina. Za dom.
Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!
|
|
Vrh |
|
|
Bošnjak.007
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 27 ožu 2023, 19:29 |
|
|
Nemački kontigent od od 18 "Leoparda 2" predat UkrajincimaKontigent od 18 borbenih tenkova tipa "Leopard 2" koje je Nemačka obećala da će poslati Kijevu kako bi podržala Ukrajinu u ratu protiv Rusije predat je na ukrajinskoj granici, preneo je danas Špigl, pozivajući se na neimenovane izvore. Osamnaest tenkova "leopard 2“ su stigli u Ukrajinu, saopštio je nemački list "Špigl“. Prema informacijama lista poslednji tenkovi su napustili Nemačku krajem prošle nedelje. Dodaju da je i oko 40 borbenih vozila pešadije tipa Marder takođe je predato Ukrajini, dodaje se u izveštaju, prenosi Rojters. Nemačka vlada odobrila je 25. januara slanje tenkova tipa "Leopard 2" Ukrajini, kao i njihov ponovni izvoz iz partnerskih zemalja. Malo po malo. Kockice se slažu. A onda
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 27 ožu 2023, 20:32 |
|
|
Osip je napisao/la: Ovo forumski pro-Ukrajinci nazivaju propagandom.
Ovo nije propaganda. Ovo je smijurija.
|
|
Vrh |
|
|
Jefferson Davis
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 27 ožu 2023, 21:19 |
|
|
Šta bi... di su ti ruski partizani?
Godinu dana od rata i gore Pariz i Tel Aviv, a ne Moskva.
|
|
Vrh |
|
|
Dutch01
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 27 ožu 2023, 21:33 |
|
|
Jefferson Davis je napisao/la: Šta bi... di su ti ruski partizani?
Godinu dana od rata i gore Pariz i Tel Aviv, a ne Moskva. Gori gora, gori stožer FSB-a u Rusiji u Rostovu na Donu. https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/p ... u-20230316
_________________ Slava Ukrajini!
Nema predaje!
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 27 ožu 2023, 21:36 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 12571 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
Osip opet dehumanizra. Kako cu mu zbog toga zalijepiti trajni nije svjestan.
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
neman
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 27 ožu 2023, 21:56 |
|
|
rusi se sami unišatvaju tehniku
|
|
Vrh |
|
|
neman
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 27 ožu 2023, 22:00 |
|
|
neman je napisao/la: Osip je napisao/la: Mnogi nisu svjesni da Rusi imaju jos najmanje
3000 T-80 8000 T-72 2000 T-64 1000 T-62
u skladistima.
Ako T-55 bude upotrijebljen, sto jos nije potvrdjeno, onda vjerovatno u ulozi vatrene potpore pjesastvu s obzirom raspolaze puskom od 100mm sto je daleko vise od bilo kojeg BVPa. daj uozbilji se, ove brojke su totalni nonsens. da imaju toliko t-80 ne bi slali sve stariju kramu na ratište stavio si neke stare snimke (od koje godine?) uskladištenih oklopa pa sam se malo potrudio pobrojiti željezo sa satelitske snimke. po mojem su to ca. 1.800 -2.000 komada oklopa, valjda većinom tenkova. po oryx-u je zadnjih mjeseci prosječan gubitak ruskih tenkova ~ +7 komada dnevno (ukrajinski ~ trećina od ruskih. naravno, jer imaju ih puno manje) ako ovako nastave onda 2023e gube ca. 2.500 tenka, od toga ca 10% zaplijene ukri. osim toga ti tenkovi se skladištuju negdje u uralu na otvorenom izloženi kiši, snijegu i ledu. amerikanci imaju skladište u pustinji gdje skoro i nema kiše, osim toga svaki tenk se 1x godišnje pokrene i kontrolira t-54 i t-55 je priča za sebe, ako ih uopće dovuku na ratište. produkcija kalibra 100mm je u rusiji odavno zaustavljena i ne vjerujem da su je nakon 20ak godina opet pokrenuli. imaju granata još od sovjetskog saveza kojima je istekao rok, one su opasnije za ruse neko za ukrajince. rusi održavaju prosjek od 7 izgubljenih tenka na dan
|
|
Vrh |
|
|
K..M
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 27 ožu 2023, 22:55 |
|
Pridružen/a: 13 stu 2021, 23:58 Postovi: 6615 Lokacija: Nizza, Naissus...
|
neman je napisao/la: rusi se sami unišatvaju tehniku
Jadno. Prometne nesreće i lak se zgulil.
Dok tisuće Ukra tjedno ginu u kotliću. Raduje te to, jer su kjafiri.
_________________ Propast najdugovecnije imperije (1123 god), Istocno Rimskog carstva https://www.youtube.com/watch?v=yVa6GQVSaj0
|
|
Vrh |
|
|
Dutch01
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 27 ožu 2023, 23:04 |
|
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 27 ožu 2023, 23:11 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39533 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Sprdnja, vidili da im regularna vojska neučinkovita pa bi se svaki oligarh igrao vojskovođe.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
Osip
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 28 ožu 2023, 18:18 |
|
|
Kako to kad ce Rusi oko Artemovska skoro kolabirati?
|
|
Vrh |
|
|
Jefferson Davis
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 28 ožu 2023, 19:27 |
|
|
I onda neupuceni ispranomozgaši usporedjuju americku saveznu drzavu Ukrajinu s Hrvatskom 90-ih.... Je li to mozda Hrvatska svakodnevno granatirala civilne ciljeve u Kninu kao sto sljedbenici Bandere cine osam godina u Donjecku?
|
|
Vrh |
|
|
oak
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 28 ožu 2023, 19:41 |
|
|
Navodni Poslanik je napisao/la: Glazbenik je napisao/la: Mogao si dati točne podatke. Prema zadnjem popisu stanovništva, održanom 2001., Ukrajinci su činili 55,1% stanovništva Melitopolja. Ukrajinski je bio materinski jezik za 20,42% stanovništva Melitopolja te godine. Obična glupost. To je sve lažno, wishful thinking izjašnjavanje. U uslovima visoke razine ukrajinskog nacionalizma, ljudi se izjašnjavaju Ukrajinci, slično kao što u jednom momentu npr 1991 uopšte nije bilo Srba u Crnoj Gori, 0% po karti iz 1991, a nekada 100%. Sve je to kako namestiš. 1991 1931 Dakle masovno se izjašnjavaju kao Ukrajinci, a onda ako uopšte i znaju taj jezik, navedu ga kao nominalno materinji jer su eto izjasnili tako pa onda da pojačaju to jezikom. Ali statistika ti sve govori. Za Melitopolj, ako se 55% izjasnjava Ukrajincima, 20% kaže ukrajinski materinji, a valjda ga 5% govori kao prvi jezik, i to je najrelevantnija cifra. Na celom prostoru, žuto Ukrajinci, crveno Rusi. Izgleda da je to kod njih dosta umjetno stvoreno... svi Ukrajinci pričaju Ruski a neki znaju i Ukrainski.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|