HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 02 stu 2024, 06:26.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 237 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Izbori u Crnoj Gori
PostPostano: 03 tra 2023, 13:36 

Očekivao sam tješnji rezultat, ovo je poraz crnogorske opcije.

Vrh

PostPostano: 03 tra 2023, 13:56 

Drago mi je sto se Zeta odvojila od Podgorice, to nam je sad tvrda srpska opstina. Nesto ko Pluzine, Berane ili Herceg Novi

Vrh

PostPostano: 03 tra 2023, 13:59 

dudu je napisao/la:
lider30 je napisao/la:
Ja ne pratim to dole puno, ali ako je netko bolji poznavatelj prilika:

Ima li ikakve sanse da se Crna Gora opet ujedini sa Srbijom? Govorim o vremenskom horizontu 10, 20 pa i do 50 godina.

Nije ovaj kandidat baš srpske provinijencije, došao je s nekom europskom agendom, zapadni student, nacionalno se izjašnjava Crnogorcem. Samo takav je i mogao skinuti Đukanovića.

Tješi se.
Lik je pobjeda baš one srpske opcije koja ima najviše izgleda za uspjeh. Kao što je svojevremeno odvajanje Crne Gore od Srbije bilo senzacija za mene i mnoge koji ne kuže što se sve događalo tamo, tako je i ovo pobjeda one suprotne srpske struje.
Nacionalna sloboda i nezavisnost je najviši cilj naroda koji žive u Crnoj Gori, ali to se nije moglo ostvariti pod Đukanovićem koji ima stigmu korupcije, a što se nas tiče, i agresije na Hrvatsku. Procrnogorska opcija je trebala ponuditi čistijeg vođu za svoje ciljeve. Kao i svaki dugogodišnji autokrat, vjerojatno je i ponižavao one koji nisu bili njegova opcija, umjesto da je nudio suradnju, pa mu se to vratilo. Cijelo vrijeme od odvajanja je imao taj pritisak Srbije na leđima, pa se crnogorska opcija nije mogla emancipirati od njega.
Što će sad biti, neizvjesno je, srpska opcija će sad uzletjeti i po meni, treba je pustiti da uzleti što više. Treba ih pustiti da naprave barem istu grešku kao i Milo, ali mislim da će napraviti puno goru.

Vrh

PostPostano: 03 tra 2023, 14:35 

Milova verzija crnogorstva zapravo montenigerstva koje se naslanja na ustastvo nikada nije imala sanse. Da je bio pametan (tj. da su ga sa zapada bolje vodili) isao bi austrijskim putem. Ne bi menjao zastavu, proganjao cirilicu i direktno napadao crkvu. I za dve generacije bi svi bili Crnogorci kao sto su u Austriji danas svi Austrijanci. Ovako van Cetinja koje je oduvek bilo na svoju ruku nigde nije uspeo.

Vrh

PostPostano: 03 tra 2023, 14:40 

NSOS je napisao/la:
Milova verzija crnogorstva zapravo montenigerstva koje se naslanja na ustastvo nikada nije imala sanse. Da je bio pametan (tj. da su ga sa zapada bolje vodili) isao bi austrijskim putem. Ne bi menjao zastavu, proganjao cirilicu i direktno napadao crkvu. I za dve generacije bi svi bili Crnogorci kao sto su u Austriji danas svi Austrijanci. Ovako van Cetinja koje je oduvek bilo na svoju ruku nigde nije uspeo.

Kod neprijatelja Srba najveći problem je vrijeme tj. nestrpljivost.
Tako ni Alija nije mogao da čeka nego poletio pred rudu i sahranio Bosnu.
Doduše Alija je bio star i nikakav, ko ona vještica iz Snjeguljice, nije mogao čekati a Milo je sad u najboljim godinama za politiku i tako hamaterski da se sjebe nije mi jasno. :neznam

Vrh

PostPostano: 03 tra 2023, 14:40 

Crnivuk je napisao/la:
60% - 40% Milo gubi.

Ja jedini pogodio.

Vrh

PostPostano: 03 tra 2023, 14:44 

Da , Milo bi jos vladao da nije napao SPC.

Istu gresku pravi sad i Zelenski

Vrh

PostPostano: 03 tra 2023, 14:47 

pomocnik kuhara je napisao/la:

Što će sad biti, neizvjesno je, srpska opcija će sad uzletjeti i po meni, treba je pustiti da uzleti što više. Treba ih pustiti da naprave barem istu grešku kao i Milo, ali mislim da će napraviti puno goru.

Koju? Vladati 30 godina i gaziti političke neistomišljenike bez milosti? Mislim da nemaju kapacitet za to u ovoj konstelaciji snaga, sve i kad bi htjeli. :neznam

Kao što je netko već rekao, ovo od sinoć nije nikakav trijumf jedne strane nego samo vraćanje klatna prema nekom prirodnijem položaju, jer to klatno je zadnjih 15 godina otišlo neprirodno daleko u anti-srpskom smjeru.

Crnivuk je napisao/la:
Crnivuk je napisao/la:
60% - 40% Milo gubi.

Ja jedini pogodio.

I ja sam rekao da Milatović dobiva barem 60%.

Bilo je očito.

Vrh

PostPostano: 03 tra 2023, 14:48 

i_jopet je napisao/la:

Nije. Ne treba gledati na ovo previše jednodimenzionalno niti Mila kao nekog ultracrnogorca, pa taj isti Milo je učestvovao u napadu na Dubrovnik 1991. i posle je dostavljao naftu za VRS. On je klasični oportunista, ponuđeno mu je da odigra ulogu koju je odigrao da ga ne bi gonili za šverc cigara u Italiju, on je pristao ali se malo zaneo. Preterao je u svojoj korupciji, nepotizmu, zastrašivanju/potkupljivanju birača, bezobrazluku i oholosti. Za svojih preko 30 godina na vlasti se zamerio sa svima.

Evropa Sad nije otvoreno prosrpska stranka, puna su im usta građanštine i slično. Na mesto predsednika je došao mladi čovek neokaljana obraza, a videćemo tek kakvu će politiku voditi.

Vrh

PostPostano: 03 tra 2023, 15:00 

Megatron je napisao/la:
i_jopet je napisao/la:

Nije. Ne treba gledati na ovo previše jednodimenzionalno niti Mila kao nekog ultracrnogorca, pa taj isti Milo je učestvovao u napadu na Dubrovnik 1991. i posle je dostavljao naftu za VRS. On je klasični oportunista, ponuđeno mu je da odigra ulogu koju je odigrao da ga ne bi gonili za šverc cigara u Italiju, on je pristao ali se malo zaneo. Preterao je u svojoj korupciji, nepotizmu, zastrašivanju/potkupljivanju birača, bezobrazluku i oholosti. Za svojih preko 30 godina na vlasti se zamerio sa svima.

Evropa Sad nije otvoreno prosrpska stranka, puna su im usta građanštine i slično. Na mesto predsednika je došao mladi čovek neokaljana obraza, a videćemo tek kakvu će politiku voditi.

Ma nije poenta ni u Milu ni u Jakovu.
Narod u CG je 2006. bio većinski antisrpski a 2023. je većinski prosrpski. To je najbitnije.

Doduše kad se sjetim da smo mi i 2006. pjevali "Hej Slaveni" nije čudo što nas je CG odjebala. =)) Trebalo je i Srbima vremena da pronađu sebe. :palacgore2

Vrh

PostPostano: 03 tra 2023, 15:01 

dunno je napisao/la:

Koju? Vladati 30 godina i gaziti političke neistomišljenike bez milosti? Mislim da nemaju kapacitet za to u ovoj konstelaciji snaga, sve i kad bi htjeli. :neznam

Kao što je netko već rekao, ovo od sinoć nije nikakav trijumf jedne strane nego samo vraćanje klatna prema nekom prirodnijem položaju, jer to klatno je zadnjih 15 godina otišlo neprirodno daleko u anti-srpskom smjeru.

Crnivuk je napisao/la:

Ja jedini pogodio.

Bilo je očito.

Kako koju? Neka se Amerima samo učini da su proruska opcija, gotovi su, kao i cijela njihova ideja, sve da ih je i 120% u Crnoj Gori. Ako i odole Amerima u takvoj situaciji, jer nitko ih neće bombardirati, ovi će ih srozati na raznorazne načine.

Vrh

PostPostano: 03 tra 2023, 15:04 

dunno je napisao/la:

Bilo je očito.

Kako koju? Neka se Amerima samo učini da su proruska opcija, gotovi su, kao i cijela njihova ideja, sve da ih je i 120% u Crnoj Gori. Ako i odole Amerima u takvoj situaciji, jer nitko ih neće bombardirati, ovi će ih srozati na raznorazne načine.

Kako? :neznam
Meni se čini baš suprotno. Da Hamerika baca u vatru bivše saveznike i bježi sa ovih prostora.

Vrh

PostPostano: 03 tra 2023, 15:17 

Izašli zvanični rezultati po opštinama. Ažurirao sam mapu, ovako izgleda.

slika

Đukanović u Baru imao 46 glasova više.

Vrh

PostPostano: 03 tra 2023, 15:51 

Tačno se vide koje su šiptarske i muslimanske opštine (i jedna milogorska).

Vrh

PostPostano: 03 tra 2023, 16:14 

Vrh

PostPostano: 03 tra 2023, 16:15 

Posto sam skoro jedini pogodio tacno u milimetar da ce rezultat biti 60-40% za Jakova, napravicu malu analizu na temu ovih izbora.

Svako ko kaze da ovo nije golema pobeda za srpske interese u CG, i da ce svi biti isto posle ovog dana, ili da nema razlika izmedju Mila i Jakova, taj ima autizam ili je neki ostrasceni dodrinas ili veruje u Crvenu Hrvatsku.

Vi Hrvati ovde ne shvatate, sto se moze videti po vasim kometnarima, da Milo NIJE samo Pro-Zapadni covek, on je i Pro-Genocidni covek za Srbe, reinkarnacija Ante Pavelica.

Jedno je biti samo pro-Zapadni covek kao Jakov Milatovic, a jedno je biti pro-Zapadni kao Milo + reinkarnacija Ante Pavelica.

Boli mene kao Srbina uvo sto gde se Jakov skolovao, dovoljno je da znas da ti nece ukidati crkvu, jezik, negirati nacionalnosti, unijatiti i potencijalno trpati u logore kao Milo.

To je poenta pod broj 1. A postoje i druge razlike izmedju politika Mila i Jakov. Jakov podrzava Otvoreni Balkan, Milo ne podrzava. Jakov podrza litije, Milo ne. Jakov je vernik SPC, govori srpski, Milo nije. Jedini slicnost izmedju ova dva coveka je sto su oba etnicki Crnogorci, i sto obojica podrzavaju Zapadne interese.

Milatoviceva stranka naprimer ima koalcije sa veliko-srbendama iz DF na lokalu, i imace na drzvanom nivou, dok Milova stranka bi pre crkla nego to da napravi.

Vrh

PostPostano: 03 tra 2023, 16:48 

Evo brojki po opštinama

slika

Vrh

PostPostano: 03 tra 2023, 16:53 

Milo predsednik Muslimana, Siptara, i ekstremnog dela etnickih Crnogoraca tzv. Montenegrina. To pokazaju rezultati.

60% je osvojio Jakov, toliko ima vernika SPC u Crnoj Gori, i ta grupina nije anti-Srpska, znaci 60% gradjana CG nije antisrpsko.

Znaci imamo dovoljno glasova za normalnu vlast koja nece biti anti-srpska.

A kada spustis okove i dobijes normalnu vlast, onda CG gradjani idu tamo gde prirodno gravitaju, ka Srpstvu.

Jedino vestacki, odnosno silom se CG moze drzati van Srpstva, a sada je ta sila nestala.

Ocekujte dakle sve vise Srba i Pro-Srba u CG u narednim godinama.

Sad bi rekao da SPC vernika ima 60%, govornika srpskog ima oko 50%, a Srba oko 40%. Ali ce vremenom to sve rasti.

Sad imamo snage samo za neutralnu vlast, ali kako ovih 40% bude raslo, tako cemo vremenom imati i potrebnih 51% za full srpsku vlast.

Vrh

PostPostano: 03 tra 2023, 16:58 

Pa ovako na prvu mi se čini da je Jakov dobio 70-75% među pravoslavcima. Na krajnjem severu (Berane, Bijelo Polje, Pljevlja) je među pravoslavcima slično kao u Plužinama, blizu 90%.

Vrh

PostPostano: 03 tra 2023, 17:27 

Meni je osobna satisfakcija što sam nekoliko puta među sugovornicima u Hrvatskoj komentirao da ne postoji nikakva crnogorska nacija, da je to modni trend kao kod nas istrijanstvo, a kako su sugovornici bili ostrašćeno protiv srpskog nacionalizma iako u prosjeku ne neki preveliki Hrvati , pokušavali bi me poklopiti.

Bio sam dovoljno puta u Crnoj Gori onih godina nakon proglašenja neovisnosti da sam shvatio kako je crnogorstvo kombinacija nekakvih osobnih interesa i samozvane elite koja se želi odvojiti od neukog naroda. Bilo mi je ekstra smiješno to kako svuda furaju pridjev Monte da zvuči više svjetski.

Vrh

PostPostano: 03 tra 2023, 17:30 

ili E Viva :D

Vrh

PostPostano: 03 tra 2023, 17:38 

Znači Jakov Milatović je etnički Crnogorac prosrpskog političkog usmjerenja…
Nerealno je i bilo očekivati da će Milo + Bošnjaci&Albanci trajati vječno i drzati vazda 55-60%.

Vrh

PostPostano: 03 tra 2023, 17:47 

PCM je napisao/la:
Znači Jakov Milatović je etnički Crnogorac prosrpskog političkog usmjerenja…
Nerealno je i bilo očekivati da će Milo + Bošnjaci&Albanci trajati vječno i drzati vazda 55-60%.

Rekao bi etnicki Crnogorac, generalno neutralnog politickog opredeljenja na unutrasnjem planu, a generalno pro-Zapadan covek na planu spoljne politike.

Ali ima i nekih retkih pro-srpskih elemenata koje Milo recimo nema. Pro-SPC i za Otvoreni Balkan i za bolju saradnju sa Srbijom je.

Ali vidis dokle je doslo kada se Srbi raduju sto su dobili takvog predsednika umesto Mila, kojeg bez zezanja svi dozivljavamo kao neku reinkarnaciju Pavelica.

Vrh

PostPostano: 03 tra 2023, 17:49 

Ovaj ioako je pro-Zapadan, nas barem nece majorizirati kao Milo.

I da zaboravio sam da dodam, zasto je Jakov bolji od Mila za nas,

Zato sto njegova stranka Evropa Sad, koalira sa full Srbima iz DF,

Uz pomoc njih je DF trenutno na vlasti u mnogim opstinama a bice tako i na drzavnom nivou.

Znaci jos jedna razlika je sto Milova stranka na primer to ne bi nikad radila.

Vrh

PostPostano: 03 tra 2023, 17:54 

Masu glasova je kupio DPS... sad se zale ovi, nece da im plate zbog poraza hahahaha :D

Srpstvo je odradilo svoje. Kad nisu mogli da nas pokatolice onda, gotovo je sada. To je snaga gensa, plemena. Gde nema plemena i gde se razbije gens, bude drugaciji rezultat. Ono sto je kljucno za nas u nekom narednom periodu jeste povlacenje priznanja Kosova i Metohije. Sto ce biti malo specificnije, zbog siptarsko-muslimanske manjine. Pre toga treba popis da se uradi. Treba razvlastiti DPS hobotnicu i odsceci sve njene pipke iz dubine crnogorskog drustva. Crna Gora je na dobrom putu, ne treba tu puno sta dirati. Resiti Kosovo, pa Bosnu.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 237 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: