HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 21 sij 2025, 16:10.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 40538 post(ov)a ] 

Jeste li ocekivali ovo i kako ce zavrsiti?
Da 7%  7%  [ 23 ]
Ne 22%  22%  [ 68 ]
Lose za Ukrajinu 29%  29%  [ 91 ]
Lose za Rusiju 13%  13%  [ 39 ]
Lose za obe zemlje 29%  29%  [ 90 ]
Ukupno glasova : 311
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu
PostPostano: 14 tra 2023, 08:51 

Ludacima je sve mitomanija ako im ne paše istina. Toga ima najviše na Balkanu kod muslimana.

To što je Amerika sada i formalno zauzela Finsku i otamo preti Rusiji, niko nije rekao da je to "nikom ništa". To je loše.

Ali kopnena invazija ne ide iz smera Finske, nego oduvek s kontinenta npr Napoleon, Hitler, a čak se i Petar Veliki borio u protiv Šveđana kod Poltave (današnja istočna Ukrajina). I sada se mi branimo tamo i tamo se sve odlučuje.

Iz toga vidiš značaj (u)krajine.

A Finci nisu Rusi pa da nas toliko briga što tamo ispiru mozgove ljudima. To jest zapad i po karti Huntingtona. Neka imaju svoga Toma.

Ali, Helsinki je sada prva meta naših moćnih nuklearnih raketa.
To samo musliman iz BiH može pomisliti da si "sada sigurniji" kada si naciljan.

Vrh

PostPostano: 14 tra 2023, 08:52 

Možete brisati ja ne znam kako :palacgore1

Vrh

PostPostano: 14 tra 2023, 08:59 

Pa vi imate svoju varijantu što ste nas sve redom napali, pusti šuplju.
Tako branite i braću Ruse.
Nisu ni Ukrajinci Rusi.
Ako su i bili prije bliski, Rusi su se potrudili da ni toga ne bude više.
Priznajem, ide vam i jednim i drugim sklapanje prijateljstava ono pravo :palacgore1
Meta nuklearnih raketa? Pa blento to prva kad se lansira, to je kraj svijeta kakvog poznajemo.
Ne možeš prijetiti nečim što znači i tvoje uništenje.
Nuklearno oružje je samo osigurač, bilo kakva upotreba je put bez povratka.

Vrh

PostPostano: 14 tra 2023, 09:09 

A mogli su samo odgoditi ulazak u NATO nekoliko godina, dok se pitanja ne riješe.

Ali ok, shvaćam, imaju pravo. Pravo imaju. Ako Ukrajincima je ovako bolje, nemam ni ja ništa protiv.

1083 of 2558 - 42.34%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 14 tra 2023, 09:16 

Naša Kvačica je napisao/la:
A mogli su samo odgoditi ulazak u NATO nekoliko godina, dok se pitanja ne riješe.

Ali ok, shvaćam, imaju pravo. Pravo imaju. Ako Ukrajincima je ovako bolje, nemam ni ja ništa protiv.

Kvačice, od 2014. je problem.
Da su čekali ne znam koliko, opet bi ih napala Rusija.
Kao što su Srbi napali Hrvatsku i BiH.

Nisu oni u planu imali nikakvo dogovaranje.
Nego kontali na foru zauzeti institucije u Kijevu, Zelenskog objesiti/zatvoriti i gotova priča.
Ukrajinu pod svoje i ide lobotomija.

Nije im trenutno bolje, ali nisu imali izbora.
Biti veća Čečenija ili se boriti za svoju slobodu.

Vrh

PostPostano: 14 tra 2023, 09:19 

neman je napisao/la:
evo ovaj vatnik se pohvalio da je njegova jedinca u vejači ubila 4 bradleya :ucelo :sega
ti ruski fašisti su nenadjebivi, valjda je ciljao sa kornetom preko oceana i pogodio kolonu bradleya tamo negdje u oklahomi :zubati

a ovaj vatnik uhapsio leoparda :sega :sega :sega

Vrh

PostPostano: 14 tra 2023, 09:30 

Kraj bitke za Bahmut poklopit će se sa početkom ukrajinske kontraofanzive?

Vrh

PostPostano: 14 tra 2023, 09:49 

Rutinerr je napisao/la:

Kojeg argumenta?
To ti sporiš da su Srbi napravili sranja u Hrvatskoj i BiH i da su odgovorni što su se ti ratovi vodili?
Ja nemam problem s tim, situacija je sasvim jasna.

Sporim da je u svakom sukobu na svijetu netko Srbija.

Ja to ne tvrdim.

Vrh

PostPostano: 14 tra 2023, 09:57 

Rutinerr je napisao/la:

Kojeg argumenta?
To ti sporiš da su Srbi napravili sranja u Hrvatskoj i BiH i da su odgovorni što su se ti ratovi vodili?
Ja nemam problem s tim, situacija je sasvim jasna.

Nas zanimaju DR i ovaj. Previše paralela postoji.

Vrh

PostPostano: 14 tra 2023, 10:01 

Rusija da je htjela napasti Ukrajinu, to bi uradila kada se desio PUČ, i to su uredno bez vojske mogli završiti.
Rusija da je htjela napasti Ukrajini to bi uradili 2014, kao što su uradili 2022.
Rusija je napala onog trenutka kada su Ameri i NATO ponovo poslije debakla 2014 godine osposobili UKRE da im budu topovsko meso, tj pred ofanzivu Ukra na Donbas tj. Novorusiju, kojom su trebali "osloboditi" taj dio Ukrajine od Ukrajinaca (proruskih).

Rusima nije odgovarao rat ni 2014, ni 2022 ...

Rusi još ne ratuju, ma koliko god to neki ne razumije, jer su jako dobro svijesni da se rat ne dobija oružjem već ekonomijom i saveznicima.

Vrh

PostPostano: 14 tra 2023, 10:25 

Mar-kan je napisao/la:

Ima i razlika, Rusija je, za razliku od Srbije, dopustila miran raspad SSSR-a. Rusi nisu rekli da svi Rusi moraju živjeti u jednoj državi itd.

1083 of 2558 - 42.34%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 14 tra 2023, 10:26 

Mar-kan je napisao/la:

Ima i razlika, Rusija je, za razliku od Srbije, dopustila miran raspad SSSR-a. Rusi nisu rekli da svi Rusi moraju živjeti u jednoj državi itd.

Ali sad uveliko rade na tome.

Vrh

PostPostano: 14 tra 2023, 10:29 

kontrasvijeta je napisao/la:
Rusija da je htjela napasti Ukrajinu, to bi uradila kada se desio PUČ, i to su uredno bez vojske mogli završiti.
Rusija da je htjela napasti Ukrajini to bi uradili 2014, kao što su uradili 2022.
Rusija je napala onog trenutka kada su Ameri i NATO ponovo poslije debakla 2014 godine osposobili UKRE da im budu topovsko meso, tj pred ofanzivu Ukra na Donbas tj. Novorusiju, kojom su trebali "osloboditi" taj dio Ukrajine od Ukrajinaca (proruskih).

Rusi još ne ratuju, ma koliko god to neki ne razumije, jer su jako dobro svijesni da se rat ne dobija oružjem već ekonomijom i saveznicima.

Pa napali su 2014. godine.
Ili tebi Krim i Donbas tad nisu bili Ukrajina?
Sve su to potezi kojim su pokušavali vratiti svoj uticaj na političke prilike u Ukrajini.
Drugačije i ne umiju. Diplomacija im je uvijek bila nikakva.

Vrh

PostPostano: 14 tra 2023, 10:30 

Rutinerr je napisao/la:

Sad da, a prije nisu. Hoćeš reći nije ih trebalo izazivati?

1083 of 2558 - 42.34%

Vrh

PostPostano: 14 tra 2023, 10:33 

Rutinerr je napisao/la:

Rade otkad su izgubili uticaj. Čitaj: otkako je Janukovič svrgnut s vlasti.

Vrh

PostPostano: 14 tra 2023, 10:37 

Nimalo. Bečki dečaci sve redom, miroljubivi :zubati

Vrh

PostPostano: 14 tra 2023, 10:41 

Mar-kan je napisao/la:

Pa da. Ti bi bio poubunjenik u Lugansku recimo.

Vrh

PostPostano: 14 tra 2023, 10:44 

Rutinerr je napisao/la:

Sve su to potezi kojim su pokušavali vratiti svoj uticaj na političke prilike u Ukrajini.

Nisu napali, poslali su ljude da spriječe progon prorusa iz Donbasa, kao što su Ameri postavili protivustavno svoje ljude da vode Ukrajiu.
Ne treba se vraćati na Dobas i Krim, imaš primjer Kosova, druga stvar kada srušiš ustav zemlje, odakle ti onda pravo da se pozivaš na taj ustav. Zna se ko je srušio ustav Ukrajine.

Ukrajina je prije 2014. godine bila naizmjenično pod ruskim i američkim pronato uticajem. Pogledaj predjsednike zemlje prije 2014 godine.

Geopolitika je u pitanju , jeferesno dejvis zbori pametno.
Može se to posmatrati i na drugi način, Ukri prvo srušili ustav, tukli narod, ubijali , projterivali ...onda kada je došao Rus kukaju ko ...

Vrh

PostPostano: 14 tra 2023, 11:02 

Mar-kan je napisao/la:

Nimalo. Bečki dečaci sve redom, miroljubivi :zubati

Zašto onda izazivati budalu? :neznam

Jednom iza rata, vozim se ja autom sa tadašnjom curom, i skrenem u jednu usku ulicu. Iz drugog pravca ide auto. E sad, ulica je jednosmjerna i ja sam u pravu. Ali drugo auto stoji.

I ja ubacim u rikverc i krenem se vraćati. Cura mi podivlja, zašto mu se vraćaš, ne daj mu! Kome on izvodi! Skoro da mi kaže ubij ga namrtvo. :zubati

Ja se naravno vratim malo unazad, čovjek prođe, čak mi i zatrubi u znak zahvalnosti. Tko zna, možda samo nije bio vješt u vožnji unatrag, ne treba odmah loše pomišljati.

E sad, mogao sam biti u pravu a mogao sam jeftino riješiti problem. Jednostavna cost-benefit analiza, koja je mi je usput govoreći kasnije izračunala da ovoj histeričnoj maloj dam otkaz. :zubati

Ja se potpuno slažem da su Ukrajinci žrtve agresije od strane Rusije, ali jbg, znali su da su budale. Ne bi ni Amerika dopustila da Kuba instalira tuđe rakete. Bolje ne bit u NATO nego ratovat sa budalom. Eto sad nisu ni u NATO a događa im se ono što su htjeli izbjeći ulaskom u NATO. Što su na kraju radili, ništa.

1083 of 2558 - 42.34%

Vrh

PostPostano: 14 tra 2023, 11:34 

Rutinerr je napisao/la:

Nisu napali, poslali su ljude da spriječe progon prorusa iz Donbasa, kao što su Ameri postavili protivustavno svoje ljude da vode Ukrajiu.
Ne treba se vraćati na Dobas i Krim, imaš primjer Kosova, druga stvar kada srušiš ustav zemlje, odakle ti onda pravo da se pozivaš na taj ustav. Zna se ko je srušio ustav Ukrajine.

Ukrajina je prije 2014. godine bila naizmjenično pod ruskim i američkim pronato uticajem. Pogledaj predjsednike zemlje prije 2014 godine.

Geopolitika je u pitanju , jeferesno dejvis zbori pametno.
Može se to posmatrati i na drugi način, Ukri prvo srušili ustav, tukli narod, ubijali , projterivali ...onda kada je došao Rus kukaju ko ...

Citat:
Pristupanje je označilo kulminaciju Krimske krize, koja je nastala nakon ukrajinske revolucije, ruske vojne intervencije i referenduma o statusu Krima u ožujku iste godine.

Citat:
Rat u istočnoj Ukrajini (ukr. Війна y України) ili ranije Oružani sukob na istoku Ukrajine (rus. "Вооружённый конфликт на востоке Украины") je oružani sukob koji se od proljeća 2014. u istočnim područjima Ukrajine vodi između ukrajinskih vojnih i paravojnih formacija na jednoj, te proruskih separatističkih paravojnih postrojba samoproglašene Donjecke Narodne Republike i Luganske Narodne Republike na drugoj strani, u početku predvođene ruskim državljaninom Igorom Strelkovom.

Kao što vidimo, Strelkov nije došao sa cvijećem nego sa tenkovima i artiljerijom.

Pošteno, znači u pitanju je čiji uticaj će prevladati.
Ako su to Ameri, onda ćemo vas napasti. Ako smo pak mi, onda je ok. Ako vam se ne sviđa, opet ćemo vas napasti.
Imate opciju, mi ili rat. Izaberite.

Vjerujem da ti misliš kako je Janukovič izabran demokratski, ali to nije niti blizu istine.
Janukovič je bio ruski namještenik u Ukrajini.

Kad su se Ukrajinci pobunili i ovaj pobjegao, e to je onda puč i rušenje demokratije.
Demokratija kao i u Rusiji, jedan čovjek vlada doživotno.
Dakako, izabran od naroda, kako drugačije?!

Vrh

PostPostano: 14 tra 2023, 11:54 

Odnos Rusije i Ukrajine je slučan ovome:

Neki Ante, siromašan ali boksač teške kategorije ima lijepu siromašnu žensku Slavicu. Opazi je neki bogati dijasporaš za ljetnih odmora, pođe oblijetati oko nje, vozati u limuzini, obećavati svašta te ju pomalo pipkati i dirkati. Žensko ko žensko, svaki dan se sve više udaljava od Ante i hladi od njega.
Trpio Ante to dugo. Trpio, trpio dok ih nije zatekao gole u krevetu pa mu pukao film i počeo da bije.
Bije Ante a opet mu žao Slavice i sve se nada da će mu se on vratiti. A gastarbajter kurvanjski viri sa strane.

Vrh

PostPostano: 14 tra 2023, 12:01 

Ukrajina i Rusija nisu bile u nikakvom braku, dakle ta priča o Anti i Slavici je potpuno promašena u ovom kontekstu.
Da si ispričao priču o dvojici udvarača, pa jedan postao toliko ljubomoran, a vidio ne ide mu priča, pa krenuo udarati....e to je već nešto drugo.

Vrh

PostPostano: 14 tra 2023, 12:09 

Da mi je znati gdje si ti vidio da sam ja napisao da su u braku?

Vrh

PostPostano: 14 tra 2023, 12:14 

Mada, donekle se i tu može povući paralela. Rusija i Ukrajina su bile u Zajednici

Vrh

PostPostano: 14 tra 2023, 12:27 

Kako su muslimani glupi to nije moguće.

Ne verujem da je genetski (odnosno ne bih ulazio u te teorije) ali politička glupoća BiH muslimana je nešto neopisivo.

Nije samo stvar filovanja, svako može da bude pod nekom propagandom, ali koliko je to nesposobno za iskren razgovor, neviđeno nešto. To je više od samo propagande. To je i karakter i IQ i kultura i sve.

Njemu nešto lepo i jasno objasniš, sve mu kažeš kako jest, daš poređenja, objasniš razloge, znači serviraš mu apsolutnu istinu, i on to niti ne pogleda, ne raspravlja, ne analizira, ne debatira, nego samo kaže "nije" i počne da priča gluposti bez veze i vrti neke svoje filmove.

Doslovno "margaritas ante porcos".

Drugi bar odu sa teme kada ih rasturiš argumentima, odu kofol offline pa se jave sutra i nastave po starom, bar naprave tu pauzu jer im je neugodno.

A prosečni BiH musliman nema ni taj minimum srama ni samosvesti nego ti još odgovori "koga si ti bolan rasturio". :smajl049

Prestrašno.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 40538 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 1360, 1361, 1362, 1363, 1364, 1365, 1366 ... 1622  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Hadzi Mustafa Aganlic, Naša Kvačica, VUKsaJUGA i 7 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: