HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 15 pro 2024, 04:20.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 489 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 16, 17, 18, 19, 20  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Političke ankete [popularnost]
PostPostano: 25 ožu 2023, 01:53 

divizija je napisao/la:
po istoj anekti, 50% Hrvata bi pdoržao zabranu molitve na otvorenom.

naravno, nema ankete što misle o masovnoj imigraciji, gay paradi i li promjeni spola

Ovo je meni užas. Možeš se slagati ili ne, ali tražiti zabranu za nenasilno prakticiranje svojih ustavnih prava je, onako, nenormalno.
Zna se da je ljevica u nas izrazito jaka, ali ako se ovako izrazito osuđuje molitva u javnosti, onda to znači da mi uopće više nemamo praktičnih kršćana.
To je pomalo tužno, ali me, s druge strane, uopće neće poljuljati u mojim uvjerenjima.
Nemam ništa protiv ljevice, ako se većina priklanja njima svojom slobodnom voljom, ali biti militantan i pozivati na zabranu mirnog molitvenog skupa?!
Kakav je to mentalni sklop većine, bogati?
Možda zato što su se pronašli kao nećudoredni jel nose minice.
Ali što bi onda prosječni Hrvat današnjice napravio jednom Stepincu, koji je znao itekako biti "krut" u pitanjima katoličkog morala?
Ukratko, većina očito ne voli kad je pozivaš na obraćenje, pa makar bilo posve u skladu s Ustavom, i nema ništa protiv da te se zabrani.

P.S. Ako su ankete vjerodostojne.

Vrh

PostPostano: 25 ožu 2023, 02:13 

Jedna (vrlo simpatična) reakcija s kojom se također slažem.

Možeš ti Dalmatinca na sjever, ali jug iz Dalmatinca nikad :zubati

E sad, mogla bih se složiti uz jednu primjedbu: naše su stare u Dalmaciji znale da ipak nije sve za svaku priliku.
I još da dodam, dalmatinske i hrvatske nošnje su burke u odnosu na današnju modu.
P.S. Mate također nije za zabranu javne molitve. Dapače. Ali mi je njegova iskrena reakcija, iz dubine (južnjačke) duše, moram reći, izmamila osmijeh.

Vrh

PostPostano: 25 ožu 2023, 07:31 

To da ce Mozemo propast je komicna ideja. Mozemo, zbog sustava nasih izbora, ce imat zastupnike u svim zagrebackim regijama, nemojte se cudit ako ih ovaj sustav sa pragom za svaku regiju lipo nagradi. Mozda dobiju i dvojicu u 4, 5 regija.

U ostalom zasto ocekujete da ce 'narod' biti revoltiran?

S.cim tocno?

Ako se ovo sa Dinamom sredi jos ce im skocit popularnost 10% u Zegeju.

Ne kuzim cemu se nadate?

Woke? To ne postoji za Hrvateke. Tko gleda Z1 ili IvanPernarTV.

Pa Mozemo ima iste politike kao i HDZ, kakav ekstremizam? Mozemo je zeleni HDZ bez povijesti korupcije.

Skupa ce ostvarit velike projekte ka kurikularnu reformu da konacno zdrobe umove novih generacija. SDPov kadar koji je i smislia kurikularnu reformu ce podrzat. Bit ce tu gradZanski odgoj di ce progresivizam bit temelj svega i objasnjavat ce se dici da su se Hrvati, kao i Slovenci 90ih pobunili protiv rasistickih srpskih komunista. Branitelji su se borili za slobodno trziste i da se hrvatski homoseksualci i transeksualci ne boje cetnika koji su zatucani, patrijarhalni rasisti.

Za dokaz toga ce uzet Gotovinu koji je iz zatvora govorio da treba glasati za EU cak i ako ga osude i jedan je od prvih koji je poceo zaposljavati nebijelce na svojem uzgajalistu riba.

Vrh

PostPostano: 25 ožu 2023, 07:38 

divizija je napisao/la:
zanimljivo kako desnija anetarska kuća daje HDZu manje engo lijeva: https://www.vecernji.hr/vijesti/croelec ... ra-1659872

Nije uopce cudno.

HDZ osvojio Rijeku, najljeviji grad u Hrvatskoj.

Vrh

PostPostano: 25 ožu 2023, 08:48 

Velebit je napisao/la:
Nije uopce cudno.

nije, to su izbori za MO, na koje izlazi 10% ljudi, stranačka mašineriaj i uhljebi. HDZ je i prije 4 godine pobjedo u Rijeci na takvim izborima.

no ukupno jest trend prodora HDZa u ljevo birčako tijelo i gubitak desnog

Vrh

PostPostano: 25 ožu 2023, 08:51 

snowflake je napisao/la:
Ovo je meni užas. Možeš se slagati ili ne, ali tražiti zabranu za nenasilno prakticiranje svojih ustavnih prava je, onako, nenormalno.
Zna se da je ljevica u nas izrazito jaka, ali ako se ovako izrazito osuđuje molitva u javnosti, onda to znači da mi uopće više nemamo praktičnih kršćana.
To je pomalo tužno, ali me, s druge strane, uopće neće poljuljati u mojim uvjerenjima.
Nemam ništa protiv ljevice, ako se većina priklanja njima svojom slobodnom voljom, ali biti militantan i pozivati na zabranu mirnog molitvenog skupa?!
Kakav je to mentalni sklop većine, bogati?
Možda zato što su se pronašli kao nećudoredni jel nose minice.
Ali što bi onda prosječni Hrvat današnjice napravio jednom Stepincu, koji je znao itekako biti "krut" u pitanjima katoličkog morala?
Ukratko, većina očito ne voli kad je pozivaš na obraćenje, pa makar bilo posve u skladu s Ustavom, i nema ništa protiv da te se zabrani.

P.S. Ako su ankete vjerodostojne.

relanost je da je danas većina Hrvata leftardi s trendom izumiranja i zamjene u vlastitoj zemlji.

to smo što smo, treba se suočiti s time. ima još šaka normalnih, ostalo je talog koji se fura na isti takav talog na Zapadu.

naši se preci u grobu okreću žali Boe svakog poginulog za uskoro bivšu Hrvatsku

Vrh

PostPostano: 25 ožu 2023, 14:41 

Reconquista je napisao/la:
Citat:
HDZ, unatoč kritikama oporbe i aferama, ima 30,4 posto podrške ispitanika i pritom pozitivan trend s obzirom na to da mu je rezultat za više od jednog postotnog poena bolji nego u veljači, podaci su mjesečnog istraživanja Crobarometar za ožujak 2023., kojeg donosi Dnevnik Nove TV. Na drugom mjestu, s 12,4 posto podrške, nalazi se SDP. Treći je MOST s 8,4 posto, a četvrta platforma Možemo sa 7,2 posto podrške. Na petom mjestu je Domovinski pokret sa 6,4 posto podrške i blagim porastom.

Stranke koje ne prelaze izborni prag, a imaju više od 1 posto podrške su Centar, HSU, IDS i HSS. Zabilježen je i snažan rast neodlučnih pa ih je tako u ožujku 19,2 posto, što je za 4 postotna boda više nego u veljači. Da se izbori danas održavaju, na birališta bi sigurno ili vrlo vjerojatno izašlo 68 posto ispitanika. Izbore bi sigurno ili vjerojatno bojkotiralo njih 29 posto, dok stava nema 3 posto ispitanih.

Citat:
Crobarometar za ožujak 2023., Dnevnik Nove TV

HDZ 30,4 posto

SDP 12,4 posto

MOST 8,4 posto

Možemo 7,2 posto

Domovinski pokret 6,4 posto

https://www.vecernji.hr/vijesti/crobaro ... ka-1666964

Sektu u zemlju zatuć.

Da prevedemo, stanje u HR;

Podržavam veleizdajničke degenerik opcije - 50 %
Boli me *** nisu moja posla - 35 %
Podržavam alternativu (kakvu takvu) - 15%

Budućnost je svijetla.

Vrh

PostPostano: 25 ožu 2023, 14:45 

Yes tako je. Sarkazam, najcrnja vatijanta, apatija, kritizerstvo.

Pobjednička stratrgija.

Budućnost je svjetla kako kažeš.

Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!

Vrh

PostPostano: 25 ožu 2023, 16:02 

Reconquista je napisao/la:
Yes tako je. Sarkazam, najcrnja vatijanta, apatija, kritizerstvo.

Pobjednička stratrgija.

Budućnost je svjetla kako kažeš.

realnost nije dobra, jer je Hrvatima 25 godina ispiran mozak propagandom.

danas Hrvati nisu mentalno na razini od prije 30 godina i s time se treba suočiti i aktivno raditi na tome da se stanje popravi

Vrh

PostPostano: 25 ožu 2023, 18:37 

divizija je napisao/la:
Velebit je napisao/la:
Nije uopce cudno.

nije, to su izbori za MO, na koje izlazi 10% ljudi, stranačka mašineriaj i uhljebi. HDZ je i prije 4 godine pobjedo u Rijeci na takvim izborima.

no ukupno jest trend prodora HDZa u ljevo birčako tijelo i gubitak desnog

Ocekujes daleko drukciji rezultat na opcim izborima?

Cuj ankete se rade na 1000 ljudi i uglavnom, ne uvijek, ali uglavnom su vrlo tocne

Ovo je bila anketa na vecem broju ljudi i to onom koji ne samo da kaze da je za tu stranku nego cak izade i dokaze to.

Zbilja ne znam zasto si zauzeo stav da je neka velika razlika.

Imamo od kako je plenkovic preuzeo HDZ praksu da HDZ gubi udio u 'desnim' utvrdama nekim neovisnim ili desnijim opcijama a dobija u utvrdama ljevice. Iznimka je samo tamo gdje su Srbi glasali za HDZ ali i to anacionalni glas, svakako nije desnice. Ako ti imas drukciju analizu, reci je.

Vrh

PostPostano: 25 ožu 2023, 21:29 

Velebit je napisao/la:
Ocekujes daleko drukciji rezultat na opcim izborima?

Cuj ankete se rade na 1000 ljudi i uglavnom, ne uvijek, ali uglavnom su vrlo tocne

Ovo je bila anketa na vecem broju ljudi i to onom koji ne samo da kaze da je za tu stranku nego cak izade i dokaze to.

Zbilja ne znam zasto si zauzeo stav da je neka velika razlika.

Imamo od kako je plenkovic preuzeo HDZ praksu da HDZ gubi udio u 'desnim' utvrdama nekim neovisnim ili desnijim opcijama a dobija u utvrdama ljevice. Iznimka je samo tamo gdje su Srbi glasali za HDZ ali i to anacionalni glas, svakako nije desnice. Ako ti imas drukciju analizu, reci je.

da, očekujem drugačij irezultat jer je i dosad tako bilo. i prije 4 godine ej HDZ pobjedio na izborima za mjesne odbore u Rijeci i izgubio na lokalnima, jer je odziv 5 puta veći.

HDZ ima najviše stranačkhi vojnika i što je manji odziv, njegovih je najviše na biralištu.

no, rekavši to, stoj i da HDZ uspješno ulazi u ljevi birački bazen. oteo je dosad ljevici bar četvrtinu bivših birača, i time nadokandio gubitke na desnici.

Vrh

PostPostano: 26 ožu 2023, 17:16 

Mislim da su ankete nategnute...

Teško da HDZ ima više od 25% to čak i laganini prizna :zubati

Vrh

PostPostano: 27 ožu 2023, 11:11 

Siti se Sanadera, notorna kriminalčina koja je prodala Generale i sve ostalo šta se moglo pa su ljudi drkali na njega jer je ima karizmu i samopouzdanje i činilo se da zna šta radi. Demokracija je sprdnja. Počet ću mislit da je doslovno svaki drugi oblik vladavine bolji.

Vrh

PostPostano: 10 tra 2023, 10:54 

Most kao što sam predvidio, ako bude soliro da će nestat s političke scene, hrvati trpe i kriminal i lopove, ali ne trpe i alergični su na filozofe.
https://www.dnevno.hr/vijesti/most-strm ... m-2124350/

slika

Vrh

PostPostano: 10 tra 2023, 11:35 

..RTL ova anketa nategnuta za lijevi blok..

Vrh

PostPostano: 10 tra 2023, 12:54 

laganini je napisao/la:
..RTL ova anketa nategnuta za lijevi blok..

Da, više po gradovima zovu (Rijeka Zagreb) i SDP odmah skoči na 15-16% to je po meni totalno nerealno visoko za SDP

Po mojoj procjeni:
SDP ne može više od 12% dobit, a to kad se rasporedi po IJ oni su gotovi, eventualno neka koalicija s HDZ-om. Međutim to neće bit dosta za dobit izbore.

HDZ na nekih 50 mandata + SDP + Možemo + manjine = 70-75 mandata

MOST navodno dogovorio koaliciju sa Suverenistima, to bi ih moglo dignut na 15-20 mandata

DP će uzet nekih 10-15 sa tim lokalnim pravaškim koalicijama u Brodu, Gospiću itd.

Vanđelić i Jelić i Puljak i onaj iz Pule bi mogli uzet 10-15 mandata

Ova ekipa iz Zadra i lokalni tipa Posavca će uzet nekih 10-15 mandata

Pitanje kako će se rasporedit ovih preostalih 10-ak mandata?
Dio prema Dont-u, moguće i da neko novi iznenadi tipa Pernar 2-3 mandata, kako će u dijaspori otić ova 3 mandata

Vrh

PostPostano: 10 tra 2023, 13:03 

..znaci hdz pada .. :smijeh čak ni na RTL nisu.. :ucelo

Vrh

PostPostano: 10 tra 2023, 15:17 

:zubati
Ne pada, al će više ljudi izać na izbore nego zadnji put i velika većina ih neće glasat za HDZ

Također dio HDZ glasova ovisi o SDP-u, pa čak i Možemo, jer HDZ im je rezervna opcija.
Što lošije prođe SDP i Možemo to će bolje proć HDZ

Ja bi reko da je HDZ realno pao ispod 20% al su vas glasači s lijeva prije svega SDP-a i HNS-a digli na 25% ili 30% kako vam daju neke ankete.
Na taj način se stvara privid da je HDZ jak i da mu neštete afere, sve zbog tih prelaznih glasova s ljevice odnosno zbog toga što su Plenković i Jandroković gurnuli HDZ prema tom lijevom biračkom tijelu.

Most i DP imaju oko 15% pojedinačno, al treba uzet da je još 15%-20% neodlučnih birača, koje će jako teško privuć ako budu solirali.
Plus tu su ove lokalne opcije i protesni glasovi koje će većinom pobrat Vanđelić (kao Kolakušić ili Živi Zid nekad)

Vrh

PostPostano: 10 tra 2023, 15:21 

..pao je ajmo rec prošlienizbore zbog desnice a ima je najbolji rezultat u povjesti nakon ovog sto je vlada napravila ove zadnje cetri godine imacemo relativnu vecinu akonkues da će izlaznost bit veca a i desni glasovi mnogince se Vratit hdz zbog nesposobne desnice ..

Vrh

PostPostano: 10 tra 2023, 16:56 

Da to si u pravu birači postaju sve rigorozniji, nacionalnim strankama će sve teže bit osvojit glasove, što je najsmješnije mislim da MOST i još neki to uopće ne kuže, oni misle da su sigurni barem na 10-ak mandata.

Da su danas izbori i da MOST ide solo, ja mislim da nebi osvojili više od 4-5 mandata i to većinom u Dalmaciji
Čak i ja koji sam poprilično objektivan gotovo sigurno nebi glasovao za MOST da su danas izbori.

Mislim da nema šanse da HDZ više osvoji bilo kakav relevantan broj glasova s desna, to je za vas zasada "Mission Impossible" ti birači su vas u velikom broju prekrižili na duge staze.

Za mjesec dana počinje sezona i tamo do Rujna i škole neće bit politika u prvom planu, a vi ćete sigurno gurnut ove izbore za EU Parlament na sam početak 2024 godine. Skoro većina stranaka uopće nema profilirane kadrove, oni su totalno nespremni za izbore, to je po meni najveći adut HDZ-a.

Vrh

PostPostano: 10 tra 2023, 17:11 

divizija je napisao/la:
K:M je napisao/la:
To je sića 31% dok ne pretekne Acu Veličanstvenog.

Pupi će dok je svijeta i veka biti glavni u hr politici.

Tamburaš propo, a populist Nino i onaj Bugar Petrov rastu.

Po ovoj anketi je HDZ taj koji bilježi pad. HDZ je inače na izborima osvojio skoro 38% glasova izašlih. No HDZ može slaviti jer mu je oporba ttalno razmrvljena.

Tamburaš stagnira.

Nesta tamburaša, tko da ga nije bilo. Prohujao sa vihorom, a zamalo predsjednik.

Vrh

PostPostano: 10 tra 2023, 22:25 

Izbori za Europski parlament su skoro uvijek (svi od 2004., nisam ranije gledao) kasni svibanj, rani lipanj i to ne određuje HDZ.

Vrh

PostPostano: 11 tra 2023, 02:59 

snowflake je napisao/la:

E sad, mogla bih se složiti uz jednu primjedbu: naše su stare u Dalmaciji znale da ipak nije sve za svaku priliku.
I još da dodam, dalmatinske i hrvatske nošnje su burke u odnosu na današnju modu.
P.S. Mate također nije za zabranu javne molitve. Dapače. Ali mi je njegova iskrena reakcija, iz dubine (južnjačke) duše, moram reći, izmamila osmijeh.

Moje prezime se spominje u dalmatinskim registrima od 16st i ne slazem se sa tim macho liberalom niti sa nikakvim macho liberalizmom cija sustina je sloboda=snaga tj muzevnost=uspjeh u liberalizmu.

Zabrane, moralizam i posramljivanje moraju bit faktor.

Ja iako nisam neki katolik, potpisujem odma katolicki moralizam samo da se nagazi liberalni metanarativ o univerzumu.

Bez patrijarhata, paternalistickog moralizma i kolektivizma nema religije. Religija ne sluzi da utjesi anksiozne zenskice kad im je brizno vec da DRILL stvori koji od kaoticne mase hedonistickih gresnika stvori stroj koji zrtvuje individualno za kolektivno u reda uspjehe naspram drugih skupina.

Vrh

PostPostano: 11 tra 2023, 06:36 

Velebit je napisao/la:
snowflake je napisao/la:

Moje prezime se spominje u dalmatinskim registrima od 16st i ne slazem se sa tim macho liberalom niti sa nikakvim macho liberalizmom cija sustina je sloboda=snaga tj muzevnost=uspjeh u liberalizmu.

Zabrane, moralizam i posramljivanje moraju bit faktor.

Ja iako nisam neki katolik, potpisujem odma katolicki moralizam samo da se nagazi liberalni metanarativ o univerzumu.

Bez patrijarhata, paternalistickog moralizma i kolektivizma nema religije. Religija ne sluzi da utjesi anksiozne zenskice kad im je brizno vec da DRILL stvori koji od kaoticne mase hedonistickih gresnika stvori stroj koji zrtvuje individualno za kolektivno u reda uspjehe naspram drugih skupina.

..i lukavo bi prepustio tu borbu katolicima baš fino iz osobnog nesuglasja s drugim ideologijama a sam nisi dobar primjer.. :neznam

Vrh

PostPostano: 25 tra 2023, 21:53 

..najobjektivnija anketa ..hdz raste do apsolutne vlasti sto iskreno nebi volio.. OBJAVLJENO je tradicionalno mjesečno istraživanje Crobarometar za travanj, koje donosi Dnevnik Nove TV. Rezultati istraživanja reflektiraju razdoblje kraja prethodnog mjeseca i prve polovice aktualnog mjeseca.

Crobarometar za travanj pokazuje da je inflacija, odnosno rast cijena pojedinih proizvoda i usluga, važna tema u javnom prostoru i svakodnevnom životu građana. Također, razgovaralo se o najavama pilot-projekta cjelodnevne nastave te je i dalje u fokusu zdravstvo s najavom reformi te pregovorima s liječnicima i ostalim osobljem.

Sektor pravosuđa također je dijelom bio u fokusu javnosti s najavom izmjena u radu. S Uskrsom i prvim većim dolaskom turista aktualizirale su se i teme vezane za turizam. Optimizam građana u travnju je blago porastao te je na sličnoj razini kao krajem prošle godine odnosno u siječnju ove godine.

HDZ i dalje ima iznad 30 posto podrške

Istraživanje pokazuje da je HDZ čvrsto konsolidirao podršku i ona ne pada ispod trideset posto. Tako je bilo i u travnju, trenutačno ima 30.9 posto podrške. No čini se da se i SDP stidljivo oporavlja. Podrška mu je na 13.6 posto, 1.5-postotni poen više nego u prošlom mjesecu te, što je za njega još važnije, taj rejting već treći mjesec zaredom polako raste.

Na trećem je mjestu platforma Možemo s 8.8 posto, sa sličnim rastom i trendom kao i SDP. Četvrti je Most s 8.7 posto podrške, također u pozitivnom trendu, dok je peti Domovinski pokret s blago negativnim trendom i 6 posto podrške.

Stranke koje ne prelaze izborni prag, a imaju više od 1 posto podrške su IDS, Centar, Blok umirovljenici zajedno, HNS i HSU. Svi ostali, među kojima i parlamentarne stranke poput Socijaldemokrata, HSLS-a ili Suverenista, imaju manje od 1 posto potpore.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 489 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 16, 17, 18, 19, 20  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: