|
|
Stranica: 6/10.
|
[ 234 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: ChatGPT - Revolucionarni AI za sve nas Postano: 29 tra 2023, 21:35 |
|
|
Pitaj ga da mi dojavi brojeve na lotu. Hvala unaprijed.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: ChatGPT - Revolucionarni AI za sve nas Postano: 30 tra 2023, 00:04 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 74167 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
25 promotova u 3 sata mi nije dovoljno za GPT-4.
Otvorit ću i drugi račun, toliko mi je korisno i povećava efikasnost rada.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
MachinaCroaton
|
Naslov: Re: ChatGPT - Revolucionarni AI za sve nas Postano: 30 tra 2023, 01:07 |
|
Pridružen/a: 13 tra 2023, 23:44 Postovi: 3 Lokacija: Istočno Sarajevo
|
Kada sam prvi put probao ChatGPT, prvo pitanje koje sam postavio da li će se BiH raspasti? Moram reći da sam se dobro nasmijao na odgovor koji mi je dao! Ušao je srž, ali nije materiju dobro obradio...
_________________ Veni, vidi, vici
|
|
Vrh |
|
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: ChatGPT - Revolucionarni AI za sve nas Postano: 30 tra 2023, 08:47 |
|
|
Daj pojasni mi malo gdje posravljate ta pitanja Al-u. Imam milijon pitanja i nedoumica.
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: ChatGPT - Revolucionarni AI za sve nas Postano: 30 tra 2023, 09:02 |
|
|
Ne koristite ga za politička ili slična pitanja oko iole komplikovanijih stvari jer mnogo griješi. Na jednostavan upit npr. o Herceg Bosni daje netačne podatke i oko aktera i zbivanja i oko datuma.
|
|
Vrh |
|
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: ChatGPT - Revolucionarni AI za sve nas Postano: 30 tra 2023, 09:28 |
|
|
Evo, instalirala i postavila par pitanja. Na svako slijedi odgovir: Na žalost ne mogu vam odgovoriti... Zatim slijedi reklama za još jedno pitanje na koje nema odgovor, zatim plaćanje... Ista stvar kao sa vidovitom baba Zorkom.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: ChatGPT - Revolucionarni AI za sve nas Postano: 30 tra 2023, 11:54 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 13882 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
Lebowski je napisao/la: Ne koristite ga za politička ili slična pitanja oko iole komplikovanijih stvari jer mnogo griješi. Na jednostavan upit npr. o Herceg Bosni daje netačne podatke i oko aktera i zbivanja i oko datuma. Dobar je za korekturu i pisanje tekstova, npr upises osnovne podatke i zatrazis da napise vic. Citat: Napisi vic o lapo-lapo forumasici, koju niko ne dozivljava na forumu Citat: Evo jednog vica:
Lapo-lapo forumašica je bila tako usamljena na forumu da je odlučila napisati post o tome kako je njen mačak naučio govoriti. Ali kada je objavila post, niko nije bio zainteresovan. Nakon nekoliko dana, ponovo je objavila istu priču, ali ovog puta je dodala da joj mačak zna i matematiku. Ali ni to nije privuklo pažnju drugih korisnika foruma. Tako da se jednog dana Lapo-lapo forumašica obratila svom mačku i rekla: "Vidiš li, Flafi, nikome nije stalo do naših priča". A na to je Flafi odgovorio: "Pa naravno da nije, jer si na forumu poslala post na temi za ljubitelje pasa!"
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
Jefferson Davis
|
Naslov: Re: ChatGPT - Revolucionarni AI za sve nas Postano: 30 tra 2023, 12:08 |
|
|
Kakav je za prevodjenje Tipa s hrvatskoga na njemacki Bolji ili losiji od Google prevoditelja? Ili isti
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: ChatGPT - Revolucionarni AI za sve nas Postano: 30 tra 2023, 12:42 |
|
|
Google prevoditelj prevodi bez razumijevanja konteksta rečenice koju želiš prevesti. ChatGPT se trudi razumijeti šta si htio napisati, te to prevede sažeto.
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: ChatGPT - Revolucionarni AI za sve nas Postano: 30 tra 2023, 14:09 |
|
|
Ja sam otprve našla Srbina Al-a. Piše na srpskom. Od milja ga zovem Alavi. Pitam ja njega za hrvata DrMagu, ko je šta hoće, šta voli, šta ne voli. Evo šta mi napisa: DrMudan je srbin. Glavom i bradom. Mudima je na Hrvate. Ni sam ne zna šta voli, a šta ne voli. Konkretno voli sve za šta ga plate. Nema džabe ni kod starog babe. Voli da dahce, fetis su mu gace, krije da je glup, pa forsira robot skup. O robotima zna koliko i Bakir kada zbraja dva plus dva.
|
|
Vrh |
|
|
Jefferson Davis
|
Naslov: Re: ChatGPT - Revolucionarni AI za sve nas Postano: 30 tra 2023, 14:28 |
|
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: ChatGPT - Revolucionarni AI za sve nas Postano: 03 svi 2023, 00:15 |
|
|
---
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: ChatGPT - Revolucionarni AI za sve nas Postano: 12 svi 2023, 10:05 |
|
|
Google predstavio svoj odgovor na ChatGPT. Impresivan je Citat: PaLM 2, konkurencija GPT-ju Posebnu pozornost na konferenciji privuklo je predstavljanje najnovijeg velikog jezičnog modela PaLM 2, unaprijeđenog alata Googleovog chata Bard, konkurenta OpenAI-evom ChatGPT-ju. On će pokretati više od 25 Googleovih proizvoda i značajki.
Usto je najavljen i Gemini, koji bi trebao biti sljedeći korak u razvoju sustava PaLM 2.
Guglanje u dvije varijante Googleova tražilica do sada je bila jedan proizvod, no guglanje će od sada biti podijeljeno u dva odvojena doživljaja rada s umjetnom inteligencijom.
Prvi je klasična Googleova tražilica. Počevši od ovog mjeseca, ljudi u SAD-u moći će pretraživati internet putem Google Labsa, tvrtkinog inkubatora ideja. Ova tražilica će zahvaljujući AI-u moći sažimati odgovore umjesto korisnika, bez potrebe za klikanjem na linkove ili za povlačenjem informacija s Wikipedije.
Naglasak na sigurnosti i točnosti No, Google u svom vodećem proizvodu ipak izbjegava sažimanje nekih informacija poput udarnih vijesti, a svaku činjenicu koju će predstavljati njegova će umjetna inteligencija dvaput provjeravati prije nego što je predstavi u web-pregledniku Chrome na računalu ili u Googleovoj mobilnoj aplikaciji.
Tu je naglasak predstavnika kompanije još jednom bio da im je vrlo važna sigurnost –točnost odgovora te izbjegavanje grešaka i "haluciniranja" sustava, a time i širenja dezinformacija.
"Modeli PaLM 2 jači su u logici i rasuđivanju", rekao je Pichai ističući da su dobili široku obuku o znanstvenim i matematičkim temama te da su sposobni razumjeti više od 100 jezika.
Poznato je da je ChatGPT relativno lako navesti da pogriješi u rješavanju jednostavnih matematičkih i logičkih zadataka ili da počne halucinirati izbacujući besmislene informacije. Prema Pichaiu, PaLM 2 ne bi trebao biti tako nepouzdan.
PaLM 2 će biti dostupan u nizu raznih veličina, nazvanih Gecko, Otter, Bison i Unicorn. Gecko je toliko lagan da će moći raditi na mobilnim uređajima čak i kada su izvan mreže.
Podešen za različita znanja Google je predstavio PaLM 2 kao cijelu obitelj modela koji su fino podešeni za različita znanja specifična za različite domene.
Primjerice, SEC-PaLM verzija fino je podešena za slučajeve upotrebe u kojima je važna sigurnost, što znači da će se AI moći koristiti za bolje otkrivanje malicioznih softvera te kao pomoć sigurnosnim stručnjacima u razumijevanju i rješavanju prijetnji.
https://ai.google/discover/palm2
|
|
Vrh |
|
|
Jefferson Davis
|
Naslov: Re: ChatGPT - Revolucionarni AI za sve nas Postano: 12 svi 2023, 13:46 |
|
|
Što se tiče prijevoda. S hrv na eng i njem i obrnuto. Svakako bolje od svega dosada, napose Google prevoditelja. Ali radi slične greške kao i svi ostali softveri za automatsko prevođenje. Samo manje učestalo i nisu toliko velike greške. Bez ljudskog faktora se ne može ovdje još. Jednostavno ne može shvatiti idiome/frazeme/metafore ili razlikovati stilove pisanja i jezične registre.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: ChatGPT - Revolucionarni AI za sve nas Postano: 13 svi 2023, 15:50 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 44057 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Jedan manji dio AI, meni dragocjen jer blokira spamere i promo pozive (prvo kroz blokiranje brojeva za koje je AI detektirao da su spameri s obzirom na učestalost poziva i brzo prekidanje, a sada AI s njima razgovara prije nego što uopće propusti poziv do mene). Uglavnom, indijski prevaranti na aparatima.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: ChatGPT - Revolucionarni AI za sve nas Postano: 16 svi 2023, 08:05 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 44057 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Probao nekoliko upita usporedno na ChatGPT i Bardu. Bard je za sada vrlo generičan i razočaravajući, baš imaš dojam da je i dalje riječ o nekoliko rezultata bazične Google pretrage, koji su priheftani zajedno.
Također, ChatGPT je znao što su Mućke, a Bard nije (mislio je da je to neki BBC program "The Young Ones"). Doduše, nakon što sam ga jučer ispravio, danas daje točan rezultat, tako da izgleda baš procesuiraju odgovore u realnom vremenu.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Šarabara
|
Naslov: Re: ChatGPT - Revolucionarni AI za sve nas Postano: 28 svi 2023, 08:20 |
|
|
AI će uništiti feminizam
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: ChatGPT - Revolucionarni AI za sve nas Postano: 28 svi 2023, 11:10 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 109214 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Ne sviđa mi se to nimalo. Sad hoće da to ubace u search engines za web, Youtube, socijalne mreže i sve moguće. Već i sad mi je na vrh kurca da mi Google i Youtube izbacuju rezultate jer me špijuniraju godinama i misle da me poznaju. Izbaci mi što tražim i odjebi. Rezultati prepuni stvari u kojima se nijedna ključna riječ iz pretrage ne spominje. Očito da se igraju a nemaju pojma što rade. Od dobre platforme su napravili platformu za debile. Što mi nekad davno doslovce uzimalo 1-5 minuta da pronađem sad zbog tih morona gubim pola sata na to. Ili ne uspijem pronaći.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: ChatGPT - Revolucionarni AI za sve nas Postano: 28 svi 2023, 14:52 |
|
|
Ne moraš koristiti Google search.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
979 of 2558 - 38.27%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: ChatGPT - Revolucionarni AI za sve nas Postano: 28 svi 2023, 18:08 |
|
|
A Youtube ? Nema zamjene što se tiče korisnih tehničkih informacija.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: ChatGPT - Revolucionarni AI za sve nas Postano: 28 svi 2023, 18:19 |
|
|
Dobar je YouTube, nemam zamjerki.
Daj mi neki slučaj gdje ti je YouTube pravio problem ili misliš da će se pokvariti kasnije? Trenutno je ok.
979 of 2558 - 38.27%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: ChatGPT - Revolucionarni AI za sve nas Postano: 28 svi 2023, 19:37 |
|
|
Previše je primjera već duže vrijeme, nebitno. U biti usrali su stvar odprilike od vremena kad su se igrali sa algoritmima da naude Trump-u. Pa zajebali i za sve što nema veze sa politikom. Ako nisi do sad primjetio onda ne praviš varijacije na Youtube već uvijek gledaš videa iste tematike.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: ChatGPT - Revolucionarni AI za sve nas Postano: 28 svi 2023, 20:19 |
|
|
BBC je napisao/la: Previše je primjera već duže vrijeme, nebitno. U biti usrali su stvar odprilike od vremena kad su se igrali sa algoritmima da naude Trump-u. Pa zajebali i za sve što nema veze sa politikom. Ako nisi do sad primjetio onda ne praviš varijacije na Youtube već uvijek gledaš videa iste tematike. Može biti, onda je to. Da, na YouTube sam u vezi posla i većinom su uvijek slične teme, ovaj forum mi je praktično jedino mjesto gdje dangubim.
979 of 2558 - 38.27%
|
|
Vrh |
|
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: ChatGPT - Revolucionarni AI za sve nas Postano: 29 svi 2023, 08:23 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 15:42 Postovi: 8430 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
za sada mi je ovaj chat jedna znatno bolja verzija googla.
nekako mi je glupo da mi piše tekstove umjesto mene, ali ni to nije isključeno.
za neke stvari u RH mu nedostaje baze podataka.
ono što me interesira je kada će se početi naplaćivati.
_________________ Too proud to beg, too dumb to steal
It's probably me...
|
|
Vrh |
|
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: ChatGPT - Revolucionarni AI za sve nas Postano: 29 svi 2023, 08:26 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 15:42 Postovi: 8430 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
Ministry of Sound je napisao/la: Također, ChatGPT je znao što su Mućke, a Bard nije (mislio je da je to neki BBC program "The Young Ones"). Doduše, nakon što sam ga jučer ispravio, danas daje točan rezultat, tako da izgleda baš procesuiraju odgovore u realnom vremenu. meni se to ispravljanje nije primilo u ChatGPT. Tražio sam neke bazične podatke o glazbi, a nije znao. Valjao je sve i svašta. Nakon što sam ga ispravio, u prvih nekoliko navrata je davao točan rezultat, ali nakon nekoliko dana opet po svom.
_________________ Too proud to beg, too dumb to steal
It's probably me...
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|